Találatok a következő kifejezésre: Hol lehet törökül (43 db)

Hol lehet tört jeget kapni? Esetleg jégtörőt? Vagy a jégkockát mivel lehet széttörni kisebbre?

Legjobb válasz: beteszed a jegkoskat 1 zacsiba a zacsit 1 rongyba egy mezei kloffolovan szétütod es tadaaaaaa tört jég

beteszed a jegkoskat 1 zacsiba a zacsit 1 rongyba egy mezei kloffolovan szétütod es tadaaaaaa tört jég
A kérdező hozzászólása: köszi :D

Hol lehet török ingyenes online nyelvleckét találni?

Ha ismertek ilyen oldalt, léci linket!!!!!

Legjobb válasz: http://livemocha.com/ ide be kell regisztrálni, bármilyen nyelvet kiválaszthatsz és elkezdheted, nem árt ha van egy pici angoltudásod, mert angol az oldal. én is itt tanulok és nagyon jó, segítenek a török anyanyelvûek is, nekem annyi problémám van néha, hogy jó lenne ha valaki magyarul elmagyarázná a nyelvtani szabályokat....amúgy itt szavakat és kifejezéseket tanulhatsz, azokat visszakérdezi, aztán írnod kell magadtól pár mondatot az adott témából, aztán fel kell olvasni egy szöveget ha van mikrofonod. nézd meg, szerintem jó kis oldal :)

http://livemocha.com/ ide be kell regisztrálni, bármilyen nyelvet kiválaszthatsz és elkezdheted, nem árt ha van egy pici angoltudásod, mert angol az oldal. én is itt tanulok és nagyon jó, segítenek a török anyanyelvûek is, nekem annyi problémám van néha, hogy jó lenne ha valaki magyarul elmagyarázná a nyelvtani szabályokat....amúgy itt szavakat és kifejezéseket tanulhatsz, azokat visszakérdezi, aztán írnod kell magadtól pár mondatot az adott témából, aztán fel kell olvasni egy szöveget ha van mikrofonod. nézd meg, szerintem jó kis oldal :)
én youtube-on nézegetek online nyelvleckéket!(angol tudás ezeknél is szükséges)
Szia, www.interpals.net/ itt csetelhetsz szinte bármelyik országból emberekkel, csak regizned kell, rengeteg török is van aki szivesen segit, mondjuk tudnod kell picit angolul.Én youtube-ról kezdtem el tanulni http://www.youtube.com/watch?v=DlGMpBTAzXU ennek a pasinak van fent pár vidije, nagyon jók, és érthetõek, pár vidin már túl vagyok és sikerült elsajátitani :)
Egerben
Nem tudom azok az olasz sracok mennyivel jobbak akik itt felszedik a lanyokat, magukkal viszik, ott meg futtatjak oket. Van normalis torok is, nem is keves, csak ugye roluk nincsennek varosi legendak. Arrol nem is beszelve, hogy a torokkket azert sem kene lehordani, mert talan az egyetlen nep az egesz vilagon akik szeretik a magyarokat.
Ha minket keresel te hitetlen kutya itt vagyunk Mohácsnál.
[link] [link] Ha nem esett volna le... :D
[link]
#6 vagyok. Tesóm dolgozik törökökkel és csak annyit mondok, hogy õk nagyon szeretik a magyar nõket és tudod miért? Azért mert szerintük igénytelenek és mindent megcsinálnak. Hát ha ezzel a felfogással helyesnek mondhatók akkor valóban azok. Egyébként ne a filmekbõl és sorozatokból indulj ki, azok nem a valóságot mutatják.
12-es vagyok... jottem javitani :D Legyen inkabb , , Mehmet'' es , , hogy'' :D
Én a munkám miatt találkoztam török kamionosokkal.Ha meglátom, hogy török rendszámos kamion közeledik, azonnal átpasszolom a kollégáknak.(büdösek, koszosak, buták, semmilyen nyelven nem tudnak, elindulnak európai fuvarnak térkép, gps, szállítólevél nélkül.).Tisztelet a kív.-nek. Ismerkedj inkább eszkimóval.
Mehmed Karcsika anyja is ezt gondolja szerintem minden egyes nap, hovy milyen rendesek. Amugy pedig a helyi kebabosnal.
A kérdező hozzászólása: Miért kell õket ennyire utálni.Pedig olyan helyesek.
A török, vagyis Kurd, jelenleg nem ér rá. De ne hívd Kurd-nak, azt nem szereti. ;)
Aki meglát egy törököt is kószálni magyar földön, vessen bele kopját!!!!
Errefelé én nem látok egy törököt sem, ha pedig mégis ide vetõdne egy az már kapja is a szurkot a nyakába.
Csak egyet mondok, hogy NE ismerkedj velük. Kb. az afro magyarokhoz tudnám õket hasonlítani, és ez nem vicc.
Körúton a Gyrososnál :DDD
Magyarországon.
Miért akarsz kórházba kerülni?
Könnyebb, mint elolvasni az Egri csillagokat, mi?:D
Nos a kérdésedre válaszolva:) én egészen véletlen botlottam bele egy török férfiba pesten. Felszálltam a villamosra ..alig hoyg párszor rápillantottam, odajött és leszolitott..:D elég közvetlen emberek, mit ne mondjak. Én speciel birom öket, de sajnos nem az a megbizható kategória. Ellenben tény, hogy szerintem testi felépítettség szempontjából, a török férfiak a legvonzóbbak. Mindenesetre Pesten, a blahánál, az oktogonnál, kebab és gyros árusoknál illetve más török éttermekben találni belõlük egy vagonal. De csak óvatosan!és járj mindig nyitott szemmel. Nagyon tudják csapni a szelet..:)


Budapesten hol lehet törökül tanulni és mennyiért?

Legjobb válasz: Tudok neked anyanyelvi magántanárt, aki engem is tanított.

Tudok neked anyanyelvi magántanárt, aki engem is tanított.

Hol lehet Budapesten enni egy "igazi" török gyrost?

Legjobb válasz: Olyan, hogy "igazi török gyros" -nincs, mivel a gyros görög! Ami török, -az a döner kebab.

Én kb. 2 éve a Józsefvárosi piacon ettem finom gyros. Sõt! Ha jól emlékszem török volt a srác, akitõl vettem, így már török volt a gyros :)
Olyan, hogy "igazi török gyros" -nincs, mivel a gyros görög! Ami török, -az a döner kebab.
Nyugatinál a Seraiba!
Mikor még vonatoztam a délibe isteni finom volt. Azóta lehet hogy már nincs is ott.
en nagyonsok helyen ettem , de nekem a kedvencem óbudan van a kolosy tèren.:D
Móricz Zsigmond körtéren, a villamos végállomás mellett a sarkon. Egy kis kajálda az egész, de nagyon finomat adnak, ráadásul nemrég mikor ott jártam, 500 FT-ért adtak egyet, és nem spórolták ki belõle az anyagot. De ne gyrosként kérd, hanem kebabként, hisz török..:)
Jászai Mari téren a Szeráj a tuti!
Az igazi gyros görög a legjobb Budapesten a Gyradiko étterem, de ott végigeheted a görög ételek színét javát, eredeti görög alapanyagokból.
Nem tudom az milyen, de a Szarvas csárda téren egy török pasi csinálja és Aziz a neve. Nekem ízlett.
Nekem a Moszkva téri gyros a kedvencem a Hidegkúti úton viszont még jobb van!!!

Hol lehet megnézni ingyen, online a Török kezdõknek 3. évadát?

Legjobb válasz: Stagevu.com-on beírod hogy "torok kezdoknek"

Stagevu.com-on beírod hogy "torok kezdoknek"

Hol lehet kapni tőr medált? Olyan medált amin egy tőr van.

Legjobb válasz: http://www.extremesilver.hu/es/hun/document/c.php?id=2&nmail..

Érdemes történelem szakra menni Hol lehet vele elhelyezkedni? (tanárin kívül) mi kell oda törin kívűl?

Legjobb válasz: Hát, az az igazság, hogy ha nem tanár akarsz lenni, akkor ez amolyan hobbiszak inkább. Lehetsz persze, pl. muzeológus vagy levéltáros, na de ilyet szinte sehol nem keresnek, nagy mázlid kell, hogy legyen, hogy legyen munkád. Törin kívül magyar vagy idegen nyelv. Ha ez minden álmod akkor vágj bele, de ha csak simán szereted én a helyedben mást választanék.

Hát, az az igazság, hogy ha nem tanár akarsz lenni, akkor ez amolyan hobbiszak inkább. Lehetsz persze, pl. muzeológus vagy levéltáros, na de ilyet szinte sehol nem keresnek, nagy mázlid kell, hogy legyen, hogy legyen munkád. Törin kívül magyar vagy idegen nyelv. Ha ez minden álmod akkor vágj bele, de ha csak simán szereted én a helyedben mást választanék.
Itt nézd meg, hogy milyen mesterre mehetsz törivel. Elég sokra... http://www.felvi.hu/felveteli/jelentkezes/aktualis/kepzesi_u..
Én töri szakra jelentkeztem idén, régészet szakirányra. Ha utánaolvasol látni fogod, hogy pusztán ezzel a szakiránnyal milyen sokféle munkát lehet végezni (terepen, bármilyen cégnél, ami örökség megõrzésével foglalkozik, vagy útépítkezéseknél, múzeumokban stb.) és akkor még nem is beszéltünk a muzeológia és a levéltár szakirányokról. Ami szerencsés, hogy töri szakra (de leginkább régészetre) nem vesznek fel sok embert (hiszen nem is kell sok) tehát nincs túlképzés (mint pl. kommunikáción).

Minden félévben felbosszant az óraátállítás. Véleményem szerint semmi szükség rá. Akárhogy töröm a fejemet, nem tudom kitalálni, hogy hol lehet megtakarítani - jelenleg azt mondják - 5 milliárd forintot? Hol van az a bizonyos megtakarítás?

Legjobb válasz: Ez még egy nagyon régi dolog, régen tényleg lehetett rajta spórolni. Azóta meg szokássá vált, és gondolom egyszerûbb meghagyni, minthogy mindenkihez eljuttatni, hogy nincs is állítgatás.

Ez még egy nagyon régi dolog, régen tényleg lehetett rajta spórolni. Azóta meg szokássá vált, és gondolom egyszerûbb meghagyni, minthogy mindenkihez eljuttatni, hogy nincs is állítgatás.
Eddig én sem hittem benne, de most hogy elgondolkoztam lehet, hogy rájöttem. Annyit eddig is tudtam, hogy elvileg azért jó, mert nyáron az óra korábban fog késõt mutatni, és így az emberek korábban lefekszenek aludni, és kevesebb ideig maradnak felkapcsolva a lámpák, de arra gondoltam, hogy ilyen alapon télen is maradhatna a nyári idõszámítás. Viszont most rájöttem, hogy mivel télen így is sötétben kelünk, ha maradna télre is a nyári idõszámítás, akkor reggel fogyasztanánk többet, hiába feküdnénk le korábban, amit este megspórolnánk, azt reggel elhasználnánk. Viszont nyáron a hosszabb nappalok miatt az egy órával korábbi kelés nem okoz sötétben kelést, este meg az órához képest késõbb lesz sötét, illetve a sötéthez képest korábban lesz késõ, és így kevesebb ideig világítunk. Bár most ezt írva megint elbizonytalanodtam. Lehet az lenne a jó, ha folyamatosan nyári idõszámítás lenne, mert az nyáron nyereséget hozna, télen meg indifferens lenne, viszont megspórolnánk az óraátállítás költségeit.
Gondolkozz nagyban akkor. Különben szerintem jó az óraátállítás, ma is fölkeltem fél kilenckor :D
a szakértõk is belátták, már évekkel ezelõtt, hogy semmi értelme, és nem lehet vele megtakarítani egy fillért sem. csak egy hülye szokás.
óóóó b*sszus.... hát értem már tök elfelejtettem ezt az óraátállítás cuccot:D am jha, semmi értelme, és teljesen összezavar.
A kérdező hozzászólása: Csak felsorolás szerûen: az utcai világításon nincs, az üzemekben, irodákban egész nap ég a villany, a bevásárló központokban szintén, otthon pedig sötétben kelsz és sötétben mész haza a kérdés továbbra is az: Hol van az a bizonyos megtakarítás?
A kérdező hozzászólása: Ha semmi haszna, akkor ez egy packázás a javából.
A kérdező hozzászólása: Újabb értesülésem szerint a jelenleg téli óraállás az eredeti! Tehát nyáron takarítjuk meg azokat a milliárdokat? Írja már meg nekem valaki, aki igazolni is tudja tételesen, hogy hol, mibõl és mikor takarítunk meg, egyéb esetben elherdált milliárdokat?


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!