Találatok a következő kifejezésre: Hol lehet rokkantnyugdíjhoz (3 db)

Hol lehet a rokkantnyugdíjhoz összeszedni a szolgálati időt annak aki betegsége miatt nem emlékszik hol dolgozott életében?

Legjobb válasz: Ezeket az adatokat az OEP-tõl kellene lekérni. De ez is csak akkor jó megoldás, ha a beteg fizette maga után a járulékokat, vagy a munkahely fizette utána. Ám ha nem fizette senki, akkor kezdõdik a baj, hiszen akkor nem bizonyíthatóak a munkaviszonyok... Telefonon fognak elõzetes információt adni ennek a menetérõl, hívd fel õket!

Ezeket az adatokat az OEP-tõl kellene lekérni. De ez is csak akkor jó megoldás, ha a beteg fizette maga után a járulékokat, vagy a munkahely fizette utána. Ám ha nem fizette senki, akkor kezdõdik a baj, hiszen akkor nem bizonyíthatóak a munkaviszonyok... Telefonon fognak elõzetes információt adni ennek a menetérõl, hívd fel õket!
Ne az OEP-hez fordulj, hanem a Nyugdíjintézethez!Ott biztosan tudnak segíteni, különben is õk intézik az ilyen ügyeket.Az OEP-nek ehhez semmi köze.
Ugye tudod, hogy rokkantsági mellett lehet részmunkaidõben dolgozni?
Neked mennyivel lesz könnyebb az életed, ha feljelented? És biztos vagy abban, hogy mind csaló? Vannak fokozatok a rokkantságban, s vannak munkák, amit elvégezhetnek.
Nekem is elegem van belõlük. Vagyis az zavar, amikor valaki nem vigyáz az egészségére és késõbb attól válik munkaképtenné, és mert mindenhol ezt látom, hogy az emberek zabálnak két pofára, nem mozognak és csodálkoznak, ha lerokkannak. És az egész ország fizeti a rengeteg pénzt a gyógyszereikre. Nagyon zavar.
ha csak ennyi gond lenne kis hazánkban összetenném a két kezem és megtérnék...
A kérdező hozzászólása: Az a baj, hogy ti nem törõdtök ilyennel, többek közt ezért tartunk itt. Meg, hogy csa kennyi gond lenne jó lenne. Nem függ össze a két dolog, értelmetlen válaszokat minek írkáltok. A szomszédom eldicsekszi kvele, h fizet a dokinak és már "rokkant" is. Lehet cska 50e. -ft-ot kap nem tudom, de mellette még dolgozik, és keres rendesen ezt tudom. És ezt én meg te fizeted "értelmetlen" hozzászóló. Engem ez zavar és tenni kell ellene, mert a struccpolitikád semmit sem ér.
Ha ennyire nem érted, akkor old meg egyedül a feljelentést. A rendõrségre vezessünk el kézen fogva? Az orvosok lefizetése ma már nem olyan egyszerû, s a felülvizsgálatok folyamatosak. Az aki nem jogosult a rokkant nyugdíjra, elõbb-utóbb meg fogja szívni nélküled is. Már nem egy per folyik ilyen ügyben. De te meg azt értsd meg, hogy a rokkantak egy része jogszerûen vállal munkát a nyugdíja mellett.
A kérdező hozzászólása: Nagyon naívak vagytok, pedig ez ilyen egyszerû még most is. Ja, lehet rokkant vagy és ezt csinálod te is. Értem és fáj neked mi?
A kérdező hozzászólása: Nem kell magyarázni az oktalanságot, tudom vannak rokkantak, de õ azzal dicsekszik, hogy milyen ügyes, lefizeti a dokit, kap pénzt a semmiért, mellette meg dolgozik...ÉRTEED? Õ dicsekszik vele, mert ilyen hülye. Na ezért kel ljelenteni. Ja és nem a rendõrségen, hiába vezetnél oda kézenfogva. A kérdéesmre kértem választ, nem felesleges kommenteket, mert unatkozol aztán irogatsz.

Kényszervállalkozo vagyok, a párom szociális segélyen van. Nekem rokkantnyugdijam van. Hol, kinél lehet igényelni az üdülési csekket? Egyáltalán, hogy lehet hozzájutni, ha nincs munkáltatom?

Legjobb válasz: meg kell venned. a munkáltató is úgy jut hozzá, hogy megveszi. Az a jó benne, hogy a minimálbér értékéig adómentes, azaz sem a munkáltatónak, sem a dolgozónak nem kell utána adót fizetni. (jóval kevesebbe kerül, mintha azonos összegû jutalmat/prémiumot adna) egyéni vállakozóként egy könyvelõt kellene megkérdezni, hogy te mész-e a dologgal valamire. Venni 99%, hogy vehetsz, csak kérdés, hogy van-e értelme.

meg kell venned. a munkáltató is úgy jut hozzá, hogy megveszi. Az a jó benne, hogy a minimálbér értékéig adómentes, azaz sem a munkáltatónak, sem a dolgozónak nem kell utána adót fizetni. (jóval kevesebbe kerül, mintha azonos összegû jutalmat/prémiumot adna) egyéni vállakozóként egy könyvelõt kellene megkérdezni, hogy te mész-e a dologgal valamire. Venni 99%, hogy vehetsz, csak kérdés, hogy van-e értelme.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen, hogy válaszoltál..:) Probáltam utánajárni a neten, de sikertelen volt.Marad a könyvelö, és a szájhagyomány..:/)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!