Találatok a következő kifejezésre: Hol lehet nevet változtatni és mennyibe kerül (1 db)

Hol lehet polgári nevet változtatni és mennyibe kerül?

Legjobb válasz: Úgy tudom az Igazságügyi és Rendészeti Minisztériumnál lehet igényelni. A kérvényt a lakóhelyed szerint illetékes anyakönyvvezetõnél kell beadni. A formanyomtatvány letölthetõ a www.magyarorszag.hu oldalról. A Rendészeti Minisztérium 6-8 héten belül bírálja el a kérvényt. Régi nemesi családnevet és y-ra végzõdõt úgy tudom nem lehet felvenni, kivéve, ha bizonyítani tudod, hogy volt ilyen nevû családtagod. Ezen kívül bármilyen nevet felvehetsz. A névváltoztatás ára 10 ezer Forint, ha elõször változtatsz nevet, 20 ezer, ha már nem ez az elsõ névváltoztatásod.

Úgy tudom az Igazságügyi és Rendészeti Minisztériumnál lehet igényelni. A kérvényt a lakóhelyed szerint illetékes anyakönyvvezetõnél kell beadni. A formanyomtatvány letölthetõ a http://www.magyarorszag.hu oldalról. A Rendészeti Minisztérium 6-8 héten belül bírálja el a kérvényt. Régi nemesi családnevet és y-ra végzõdõt úgy tudom nem lehet felvenni, kivéve, ha bizonyítani tudod, hogy volt ilyen nevû családtagod. Ezen kívül bármilyen nevet felvehetsz. A névváltoztatás ára 10 ezer Forint, ha elõször változtatsz nevet, 20 ezer, ha már nem ez az elsõ névváltoztatásod.
vezeték nevet is akarsz változtatni vagy csak utonevet?
A kérdező hozzászólása: Csak vezetéknevet....


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Mi a teendő? Nem akarom, hogy előállítsanak emiatt.

4 nap múlva bírósági, tárgyaláson kell megjelennem tanuként. Egészségügyi állapotom jelenleg nem olyan, hogy eltudjak menni az adott időpontban. ( 40 fokos láz, korházba is voltam pár napig. )

2

Az Európai Unió milyen fizetős szabályozásokat fog még hozni Magyarországon a közel jövőben?

1. Ketrec szabályozás (fizetős)? Betett a gazdáknak!
2. Dohányosok szabályozása (fizetős)? Pontosan 2012 évig nem volt gondja senkinek a dohányosokkal, csak pont nekik. Régen az idősek a pipadohányt is megrágták, mégis eléltek 90 évig!
3. Kukadíj (Fizetős)! Betett a lakosságnak. Ezt sem a Magyar állam találta ki.
4. digitális átállás (Fizetős)! Ugyanazt az egyöntetű műsorokat nézzük, mint eddig. Csak "Korszerű" jelszóval! Azt hittem, hogy legalább teljes megújítás lesz az átállással a tv-k műsoraiban, filmjeiben. De nem!
5. Kutyachip (Fizetős)!
6. Szennyvízhálózat kiépítése (fizetős)? Az EU támogatásával. Ezután várható. De ugyanolyan fizetős lesz, mint a kuka.

Én ezeket az intézkedéseiket követem.

Ezeket a Magyar állam sohasem találta ki, csak ezek?

14

Nem tudom, hogy jó helyen kérdezek, de megteszem: 2 gyerekünk van. (fiúk) szeretnénk harmadik babát, de anyagilag nem tudom hogy bírnánk. Szerintetek jobban járnánk anyagilag, vagy nem? Tudom csúnya a kérdés, ne ítéljetek el!

1

Mire számítsunk - mire számíthatnak? Kaphatnak-e majd valamikor erkölcsi bizonyítványt?

Az első ügyben akkor 15 éves unokaöcsémet (I. r. v.) részben felbujtóként részben társtettesként elkövetett súlyos testi sértésért 2 év 4 hónap fiatalkorúak börtönére ítélték, melyből feltételesen 1 év 8 hónap elteltével szabadult, míg az akkor 15 éves fiamat (III. r. v.) társtettesként elkövetett súlyos testi sértésért 1 év 3 hónap fiatalkorúak fogházat kapott, melynek letöltését 3 évre felfüggesztette. /A feltételes szabadlábra helyezéshez 10 hónapot kell leülnie./; (Pár nap van a fiam és az unokaöcsém között.) (Az ítélet 2010. január 28-i. Az unokaöcsém 2011. november 5-én szabadult.)

Sajnos a fiam még egy bűncselekménybe belekeveredtek. Itt a megalapozott gyanú, majd a vád: csoportosan társtettesként elkövetett zsarolás bűntette, részben felbujtóként részben társtettesként elkövetett lopás vétsége valamint társtettesként elkövetett súlyos testi sértés bűntette cselekményekben a fiam a III. r. vádlott. Az unokaöcsém ellen társtettesként elkövetett lopás vétsége valamint társtettesként elkövetett súlyos testi sértés bűntette miatt, mint VI. r. vádlott ellen emelt vádat az ügyész. Mind kettőjükre, mint visszaeső: fiatalkorúak börtönében letöltendő büntetést valamint közügyektől eltiltást kért. Az ügy miatt jelenleg előzetes letartóztatásba vannak. (Az ügy 2012. február 13-17 történt. Vádemelés 2012. október vége.)

1. A fiamnak le kell majd ülnie az első büntetést is illetve az unokaöcsémnek a feltételesre bocsájtásnál fent maradó 8 hónapot is le kell, majd ülje?

2. Amennyiben a fiamnak az előző büntetés teljes idejét valamint az unokaöcsémnek az előzőből fent maradó részét is le kell, majd ülje. Akkor milyen sorrendbe?

3. Számíthatnak-e bármiféle kedvezményre? (feltételes szabadlábra helyezés)

4. A fogházban a kiszabott büntetés 66,66%-át, míg a börtönbe a kiszabott büntetés 75%-át kell letölteni. Amennyiben a fiam a második ügyben fiatalkorúak börtönét kap, akkor külön-külön szabályozzák, a feltételes szabadlábra helyezést vagy esetleg szigoríthatják az első ítéletbe meghatározott fogházat azonos idejű börtönre?

5. A második ügyben hozandó ítéletbe az előzetes letartóztatást bele kell-e majd számolniuk?
(Az első ügyben mivel a legelején részletes beismerő vallomást tettek, a rendőrség szerint nem állt fenn a bűnismétlés és a tanúk befolyásolása valamint a szökés, elrejtőzés veszélye. A második ügy esetében már „sajnos természetesen” a bűnismétlés veszélye valamint a szökés, elrejtőzés veszélye is fent áll.)

6. Mit jelent, hogy visszaeső valaki?

7. Milyen büntetésre számíthatnak a második ügyben és mennyivel lehet súlyosabb az miatt, hogy érvénybe van/volt ellenük egy korábbi ítélet?

8. Ezek az erkölcsi bizonyítványukba is be fog kerülni, amennyiben igen, akkor Maximum mennyi időre?

A tapasztalatokat, szakmai véleményeket és a segítséget előre köszönöm!

egy érdeklődő apuka.

4

Az igaz, hogy idéntől bármennyi mulasztást igazolhat a szülő?

3

Ha pénzben fogadok valakivel, vagy valakikkel, az törvényellenes?

Vagy ha csinálok egy versenyt és ennek lenne nevezési díja, akkor a betett nevezési alapnak az összegét osztom szét az első X helyezett közt? Ha mindkettő törvénybe ütközik mi módja lehet ezt valahogy megvalósítani?

5

Rendőrségi feljelentést hol tehetek?

Rendőrségi feljelentést csak a lakhelyem szerint legközelebb eső rendőrkapitányságon tehetek? Vagy más városban is? A munkahelyem miatt napközben egy másik városban tudnám megtenni, de mire hazaérek a saját városomban a rendőrkapitányságon már nem fogadnak, csak a következő nap, amikor megint csak dolgozok.

6

Távolságtartási végzést szeretnék iratni egy személy ellen, mert folyamatosan terrorizál, de nem mehetek bíróságra mert hatósági szemény (rendőr) és úgyis nyerné a pert. Mit tegyek?

2

Ha egy irodai széket visszavittem a boltba több hibával, de csak egyet tudtak megjavítani kérhetem, hogy adjanak egy másikat?

Visszavittem a gázrugó teljes elromlásával és ha hátradőltél recsegett a szék elég zavaróan.. azt mondták a gázrugót megjavították , de a recsegést nem bírták megszüntetni. Kérhetek egy teljesen új terméket? Esetleg egy másikat? A garancia kihat a recsegésre is?

4

Mi van akkor ha egy rab megöli a rabtársát önvédelemből?

mondjuk egy rab meg akarja verni vagy erőszakolni rabtársát és a védekező fél eközben úgy megüti hogy meghal.ilyen esetben jogos önvédelemből felmentik?de ha csak 2en vannak a cellába h bizonyítja?vagy van kamera?

2

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!