Találatok a következő kifejezésre: Hol lehet nevet változtatni és mennyibe kerül (1 db)

Hol lehet polgári nevet változtatni és mennyibe kerül?

Legjobb válasz: Úgy tudom az Igazságügyi és Rendészeti Minisztériumnál lehet igényelni. A kérvényt a lakóhelyed szerint illetékes anyakönyvvezetõnél kell beadni. A formanyomtatvány letölthetõ a www.magyarorszag.hu oldalról. A Rendészeti Minisztérium 6-8 héten belül bírálja el a kérvényt. Régi nemesi családnevet és y-ra végzõdõt úgy tudom nem lehet felvenni, kivéve, ha bizonyítani tudod, hogy volt ilyen nevû családtagod. Ezen kívül bármilyen nevet felvehetsz. A névváltoztatás ára 10 ezer Forint, ha elõször változtatsz nevet, 20 ezer, ha már nem ez az elsõ névváltoztatásod.

Úgy tudom az Igazságügyi és Rendészeti Minisztériumnál lehet igényelni. A kérvényt a lakóhelyed szerint illetékes anyakönyvvezetõnél kell beadni. A formanyomtatvány letölthetõ a http://www.magyarorszag.hu oldalról. A Rendészeti Minisztérium 6-8 héten belül bírálja el a kérvényt. Régi nemesi családnevet és y-ra végzõdõt úgy tudom nem lehet felvenni, kivéve, ha bizonyítani tudod, hogy volt ilyen nevû családtagod. Ezen kívül bármilyen nevet felvehetsz. A névváltoztatás ára 10 ezer Forint, ha elõször változtatsz nevet, 20 ezer, ha már nem ez az elsõ névváltoztatásod.
vezeték nevet is akarsz változtatni vagy csak utonevet?
A kérdező hozzászólása: Csak vezetéknevet....


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Mit lehet tenni ha a nav rászállt egy feketén dolgozó bébiszittere Hogyan tudja bizonyítani az ártatlanságát?

20

Ha valakit ténylegesen életfogytiglanra ítéltek, akkor attól hogyan lehet még többmilliós kártérítést követelni?

Gondolom a rabfizetéséből évszázadokig tartana, mire kifizetné.

8

Hamis tanúzásnak számít?

Nem tudom hogy kell írni pontosan, qad-ról van szó. Beidéztek tanúnak, pár éve láttam többször is a qad-ot, nem működött, egy helyre volt berakva. Mégsem emlékeztem rá pontosan. Azt mondtam a rendőrségen, hogy sárga volt, aztán kiderült, hogy piros. A rendőrnek nem egyszer mondtam, hogy de nem biztos, szerintem nem úgy írta le. Akkor ez hamis tanúzásnak számít?

5

Gergényiék most zajló büntetőperében ki a bíró?

2

Mikortól számít az önvédelem?

Nemrég volt egy alkalom az utcán ahol megfejeltek, és érdekelne, hogy mikortól él az önvédelem joga. Mármint, nyilván ilyenkor már visszaüthetek, de például ha felém jön valaki az utcán fenyegetést éreztetve (nem szóban), akkor én megüthetem pl.?
Ne értse félre senki, nem akarok senkit megverni, de érdekel, hogy mikortól számít az önvédelemből való cselekedet.

Kérdésemre lehetőleg olyan válaszoljon, aki biztos forrásból tudja a választ, nem csak hallotta szegről-végről.

6

A kannibalizmus illegális?

kannibalizmus, kannibál, illegális

4

Ha egy angol oldalról magyarra fordítva megosztok valamit a blogomon, köteles vagyok feltüntetni a forrást?

Minden esetben köteles vagyok? Például ha átfogalmazom és/vagy beletoldok újabb információkat akkor is?

5

Perelhető-e az alábbi esetben a szolgáltató?

Szóval a szolgáltató nem tudta biztosítani azt a sávszélességet mint amire szerződést kötöttünk. Utána amikor rájöttem erre (kb 1 év után) azt mondták h nem fizetnek vissza semmit. Én akkor azt mondtam hogy akkor a szerződést semmisnek tekintem,és nem vagyok hajlandó ezért továbbra is fizetni. Õk pedig se szó se beszéd (úgy hogy semmilyen szolgáltatás nem volt elérhető)számlázták ki a havidíjat. Most pedig egy behajtó cégnek adták el a "tartozásom". A szolgáltató többszöri kérésemre sem küldte el azokat a mérési jegyzőkönyveket amiket kértem . Ezek tudatában nyerhetek pert?

6

Felvehette az egyik tulaj a többi és a haszonélvező beleegyezése nélkül, jelzálog kölcsönt az ő részére amin mar 1.5-millios adósság van?

4

Mit kaphatok ezekért a szabálysértésekért? (bővebben lent)

Tanácsot szeretnék kérni, mert sajnos 2 szabálysértési ügy van folyamatban ellenem, és nem tudom mire számítsak.
Az egyik egy 30.000 forint értékben elkövetett tulajdon elleni szabálysértés (ital lopás) amibe bele kevertek engem és még pár ismerősömet, mi meg voltunk olyan hülyék, hogy nem adtuk föl az igazi tetteseket. Ebből már kihallgattak, majd lesz valamikor a tárgyalás. A rendőr kérdezte, hogy vállalom e a közmunkát és/vagy a pénzbírságot, amire természetesen igent mondtam, de mondta hogy elzárással is sújtható a dolog, de továbbra sem ismertem el a szabálysértést.
A másik pedig egy "garázdaság szabálysértés" amit azért kaptam, mert egy fesztiválon egy lánnyal a földön csókolóztunk és ezért vittek be minket, ebből most mehetek majd meghallgatásra. Gondolom ezt nem tudom majd nem elismerni, nem is akarom.
Más ügyem ezeken kívül nincs.
Mire számíthatok, le fognak csukni?

8

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!