Találatok a következő kifejezésre: Hol lehet mennyi van egy (30 db)

Hol lehet kapni, mennyi van egy dobozban és mennyibe kerül az adipex retard?

Legjobb válasz: Köszönöm szépen. Nem is akartam szedni csak kiváncsi voltam.

A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen. Nem is akartam szedni csak kiváncsi voltam.
Pár dolog az Adipexrõl:(mindenki olvassa el mielõtt belevágna a szedésébe).Legfontosabb leszögeznem hogy az Adipex egy nagyon erõs GYÓGYSZER.Nem gyógynövény, nem táplálék kiegészítõ, gyógyszer!Az Adipex több Uniós országban törzskönyvezve van, és sikeresen alkalmazzák jelentõs túlsúly leküzdésére.Az Adipex az étvágyközpontra ható gyógyszer(hatóanyaga a phentermine)drasztikusan csökkenti az éhségérzetet, gyorsítja az anyagcserét.Az orvosok a szer rövid ideig való alkalmazását javasolják(max8hét).Ennyi idõ után a szer hatása csökkenhet, igy érdemes szünetet tartani(6-8)hét, mielõtt a 2.kúrába kezdenénk ha szükséges.Napi adagja 1kapszula.Egyes esetekben emelhetõ napi 2re(én ezt kirívó esetekben ajánlom).A szedés tartama alatt nagyon fontos az emelt folyadékbevitel! elõfordulható mellékhatások az elsõ pár napban:szájszárazság, elalvási nehézségek, a pulzus csekélyebb mértékü emelkedése. MIKOR KELL ELKERÜLNI!!! 18év alatt, és 65év felett! Táplálkozási betegségek esetén(bulimia, anorexia), pxihiátriai betegségek, gyógyszer, ill.alkoholfüggõség esetén.Magas vérnyomás, szív és érrendszeri betegségek esetén.Súlyos vese ill.májbetegség esetén.Terhesség és szoptatás alatt! TÉVHITEK! Magyarországon nem betiltva van csupán nincs törzskönyvezve, de bármelyik háziorvos felirja itthon receptre, csak éppen ki kell menni külföldre kiváltani.
Az Adipex nem kapható Magyarországon legálisan, úgyhogy bárki ír is ide be bármit utánam, az csak büntetendõ dolog lehet.
A kérdező hozzászólása: Mert olvastam róla a neten, hogy nincsen betilva, csak nem ismerik el.
Tévedés, nem büntetendõ. Azért mert nincs törzskönyvezve még nem lesz kábítószernek minõsítve. Sajnos. Mert nagyon szar cucc, akiket ismerek és szedték nagyon.... hogy is mondjam, az agyukra ment. Tiszta idióták lettek tõle. Ráadásul nem is fogyaszt, csak éhséget csillapít. Fogyni nem ezzel kell. Ára 15-20 ezer 1 havi adag és már tudtommal hamisítják is. Ha a diétád és az edzéseid mellett szeretnél szedni valami kiegészítõt akkor ezek a hasznosak: Proteinkészítmények, multivitamin/ásványianyag, C-vitamin nagy dózisban, halolajkapszula, lenmagolaj, CLA, L-karnitin (2-3 g/nap!), koffein tabletta, zöld tea kivonat, BCAA aminosavak. Ez mind engedélyezett, biztonságos készítmény.
Szia!En szedtem az adipexet és eszméletlenül becsavarodtam tõle.Csak éhséget csillapít, fogyni nem nagyon fogytam viszont aludni nem tudtam csak napi 4 órát és olyan idegbeteg lettem tõle, hogy mindenki elfordult tõlem.NE PRÓBÁLD KI!
Én is szedem az adipexet és nincs semmi hatása rám, de pl barátnõm kissé megõrül tõle folyton ideges stb... de nálam semmi..ez is változó...egyébként hatásos... és nem 15-20ezer egy hónapra hanem kb 6-8ezer...

Mennyibe van egy válás, ha mindenben megegyezünk a férjemmel? Hogy lehet a legegyszerűbben lebonyolítani? Hol kezdjük?

Úgy döntöttünk a férjemmel, hogy elválunk, mert nem jöttünk ki egymással. De jóban vagyunk, mindenben megegyeztünk, nincs gyerek sem. Hogy lehet a legegyszerűbben, legolcsóbban elintézni a válást? Mennyi idő alatt zajlik le? Hol kezdjük? A bíróságra be kell adni valamit? Kell ügyvéd? Jár ez valami költséggel? Hogy csináljuk legolcsóbban, leggyorsabban? Segítsetek, semmit nem tudok.

Legjobb válasz: Csak volt 12 ezer. Jelenleg 30 ezer forint A válás illetéke, ha sima az ügy, nem fellebbeztek, stb. Vagyis ha megegyeztek.

Csak volt 12 ezer. Jelenleg 30 ezer forint A válás illetéke, ha sima az ügy, nem fellebbeztek, stb. Vagyis ha megegyeztek.
Ha mindenben meg tudtok egyezni, akkor valamelyikõtök beadja a válókeresetet a helyileg illetékes bíróságra (talán 12, 000 ft az ára) és ennyi. Szépen elmentek a kitûzött tárgyalásra mindketten, felkészülve az esetleges vagyontárgyak megosztásáról (lehetõleg leírva, aláírva), bíró elõtt elmondjátok, hogy visszafordíthatatlanul megromlott a kapcsolatotok, mindketten válni szeretnétek, átadjátok neki a megegyezést és el fog választani. Az, hogy mennyi idõ alatt írják ki a tárgyalást helyileg változó pár hónaptól fél évig, a tárgyalás kb. 15 perc lesz.
Most már azt hiszem felvitték 30000FT-ra az illetéket.Ha közös megegyezés van , nem kell ügyvéd sem.Egyikõtök beadja a válópert.Felperesnek (azaz aki beadja a válópert) kell fizetni az illetéket, de ha jóban vagytok és mindketten akarjátok akkor ezt is meg lehet osztani hogy fele fele legyen.
Az hogy meddig tart, függ a bíróságtól, nekik mennyi futó ügyük van.
A kérdező hozzászólása: köszi, mindenkinek ment a zöld!

Mit tudtok a vízalatti hegesztésről? Pl hogy meddig tart egy ilyen tanfolyam, mennyibe kerül, hol lehet rá jelentkezni, van e rá kereslet? Mennyi a fizetése annak aki ezzel foglalkozik?

Tudom, hogy általában külföldön keresettek az ezzel foglalkozók ezzel tisztában vagyok.

Legjobb válasz: Általában olajkutakhoz és hasonló helyekre van szükség erre a szakmára és elég sokat keres de úgy hallottam hogy a világ egyik legveszélyesebb és legkellemetlenebb munkái között tartják számon.

Általában olajkutakhoz és hasonló helyekre van szükség erre a szakmára és elég sokat keres de úgy hallottam hogy a világ egyik legveszélyesebb és legkellemetlenebb munkái között tartják számon.


Mit tudtok a vízalatti hegesztésről? Pl hogy meddig tart egy ilyen tanfolyam, mennyibe kerül, hol lehet rá jelentkezni, van e rá kereslet? Mennyi a fizetése annak aki ezzel foglalkozik?

Legjobb válasz: Kell hozzá minimum egy hivatásos búvár vizsga és egy víz feletti hegesztõ oklevél is... ezek már megvannak?

Kell hozzá minimum egy hivatásos búvár vizsga és egy víz feletti hegesztõ oklevél is... ezek már megvannak?
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm a válaszodat. Csak a CO2 hegesztõi vizsgám van meg, és nagyon érdeklõdöm a vízalatti hegesztés iránt.
A hivatásos búvárokról ment egy jó film a NatGeo-n(?) - kemény szakma, nem játék. Ez nem olyan, hogy 5 kg-os felszereléssel lemerülsz ragyogó napsütésben. Ott viharban is kell néha dolgozni, és a felszerelés is 20 kg-nál kezdõdik. Nézd meg a filmet, és keress valami honlapot - biztos van nekik. Ott lesz cím is, ahol jelentkezni lehet.

Hallottam hogy vannak ilyen "suttogó" kepzések? Mi ez tulajdonkêppen? Hogy hívják? Hol lehet ilyet tanulni? Miből áll? Mennyibe kerül egy képzés? Mennyi ideig tart? Hany éves kortól? Kell-e valamilyen tapasztalatnak, lovas múltnak lennie?

14/ L

Legjobb válasz: Az attól függ kihez mész én voltam Mészáros Gyulánál(nála a legtöbbször(3x) táborokban irtó jó volt(Y), és még a nyílt napok), Molnár Zsoltnál csak figyeltem (õ is ügyes) Pataky Kata (csak halottam róla, elvileg õ is jó)Csontó Zoltán (elméletileg nagyon szuper bnõm mesélt róla),. Az a legjobb ha nem állsz még zablás szájráncigálós tapasztalattal. Az az semmivel. Pénz mindenkinél változó. A te korosztályod a legjobb. Helyesírási hibákért elnézést kérek! :D 15/L

Az attól függ kihez mész én voltam Mészáros Gyulánál(nála a legtöbbször(3x) táborokban irtó jó volt(Y), és még a nyílt napok), Molnár Zsoltnál csak figyeltem (õ is ügyes) Pataky Kata (csak halottam róla, elvileg õ is jó)Csontó Zoltán (elméletileg nagyon szuper bnõm mesélt róla), . Az a legjobb ha nem állsz még zablás szájráncigálós tapasztalattal. Az az semmivel. Pénz mindenkinél változó. A te korosztályod a legjobb. Helyesírási hibákért elnézést kérek! :D 15/L
Egyébként 3 éve "suttogással" az az természetes lóhoz állással foglalkozom a lovammal. Versenyekre, bemutatókra nem megyünk, csak azt szerettem volna, ha minél jobban és erõszak mentesen taníthassam a lovamat.
Egy-egy ilyen kurzus/hétvége/tábor 40-60 ezer Ft, a legjobb saját lóval menni, mert együtt teszitek meg a lépéseket egymás felé és nem egy "kész" lóval dolgozol. Ilyenkor személyre szabott a feladatokat és tempóban tudtok haladni.

Egyik barátnőmnek van olyan nyaklánca, amin a medál két egymásba zárt bilincs. A gond az, hogy nem mondja meg melyik boltban vette. :/ Hol lehet ilyet kapni, lehetőleg Budapesten? És mennyibe kerül?

(Légyszi olyanokat ne írjatok hogy sexshopban, meg ilyenek, mert Õ sem ott vette.

Legjobb válasz: ez mondjuk tényleg igaz. Szerintem ez nem koppintás. Pláne ha pl. takkoban lehet kapni, akkor valószínûleg nem csak egy embernek van ilyenje. De ez igaz bármi másra is, mert kb. semmibõl nem gyártanak csak egyet. Max ha sajátkészítésû.

ez mondjuk tényleg igaz. Szerintem ez nem koppintás. Pláne ha pl. takkoban lehet kapni, akkor valószínûleg nem csak egy embernek van ilyenje. De ez igaz bármi másra is, mert kb. semmibõl nem gyártanak csak egyet. Max ha sajátkészítésû.
Drága szivem. Most írtam le, hogy takko. Bemész a két nem tudom milyen lábadon és megnézed a színét és az árát. Nem azért, csak én tudom milyen érzés, ha konkrétan egyedi vagyok és akkor másnap már látom a cuccaimat egy másik csajon. Szóval szerintem gondolj bele, hogy neki milyen érzés te...nagy barátnõ.
Takko, de nem értem miért akarod mindenképp ugyanazt megvenni, szerintem nem véletlen nem mondja meg, ...azt akarja, hogy ne kopizd. -.-
Szánalmas.
Igazad van drágám, amióta lemásolta egy nagyon nem egyedi senki, azóta tényleg nem nevezhetõ egyedinek. Teljesen igazad van.;) Igen, amúgy valóban azt mondanám, hogy sokan veszik pont azt onnan a takkoból, de amióta ott láttam...Hát az utcán senki se viselte.:D
A kérdező hozzászólása: Köszi a tippet, és a normális hozzászólást. :) )
Lovi15-öt én sem értem, senki nem egyedi, legfeljebb az aki magának csinálja minden ruháját meg kiegészítõit. De az igencsak ritka. Az hogy a kérdezõnek megtetszett valami amit máson látott mindennapos dolog. Szerintem veled és mindenki mással elõfordult már ilyen és akkor meg miért ne vehetne olyat õ is? Nehogy már egy ember kisajátítsa azt a nyakláncot. Gondolom amúgy sem azt hordják minden nap minden ruhához. Amúgy én azt mondanám vegyél két kicsi lakatot meg egy láncot, egyedibb lesz mint a boltiak, esetleg be is festheted a lakatokat különbözõ színûre, jól nézne ki.
A kérdező hozzászólása: képzelem milyen "egyedi" lehet a stílusod... :"D
A kérdező hozzászólása: Amúgy , ha annyira ütközik az elveiddel, hogy két embernek egyforma cucca legyen , akkor minek írd le ? Normális választ meg inkább nem adsz . Elõbb magadban kéne a gerendát kiszúrni és csak azután keresni másban a szálkát. -.-
A kérdező hozzászólása: És ez milyen színû arany vagy ezüst? Mert neten találtam ezüstöt, az jobban tetszik , csak drága. Ez mennibe kerül ? Amúgy ritkán találkozom, ezzel a barinõmmmel , és olyankor nem venném fel.
szerintem egy sexshopban vehette
forintot biztos nemfogsz keresni... max ha átváltod forintra...
Most komolyan, ezt a szakmát honnan kaptad elõ?:) Magyarországon szerintem elég szerény kereslet lehet erre, nem hiszem hogy a Balatonban pl annyit kéne hegeszteni:) Meg azért annyi híd sem épül...
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ egy olyan embertõl akinek fingja sincs a vízalatti hegesztésrõl. Szerinted az itteni pocsolyákban szeretnék hegeszteni? Külföldön! Meg hogy honnan kaptam elõ hát onnan hogy havi 1500000-3000000ft kereshetek vele külföldön.
Elõször is: Úgy tudom, ezt külföldön sem iskolában tanítják. Végezz el egy sima hegesztõtanfolyamot. Menj el külföldre hegesztõnek. Aztán egyszer csak beesik egy ilyen jellegû meló. Akkor azokkal, akik csinálják menj el dolgozi, sörözni, lógni. Haverkodj. Addigra a nyelvet is tudni fogod annyira, hogy megértsd, hogy ha 70 cm-nél közelebbre mégy a víz alatt, akkor halott vagy, de egy méternél messzebb nem lehetsz, mert nem húz ívet az áram. Ezért a 30 cm-ért fizetnek ennyit. (Nem magamtól, Spektrum TV) Ó, igen, mielõtt indulsz, végrendelkezz még itthon, mert a hamvaiddal együtt majd a bankszámládat is hazahozzák, és egyszerûbb az örökösöknek, ha a nemzetközi jog nem keveredik bele.
Egy értelmes válasz sem érkezett a kédésedre! Ezt sajnálom, mert engem is érdekel
Sziasztok. Én úgy tudom, hogy végzel egy hegesztõ tanfolyamot, utána pedig egy 3-as szintû búvár tanfolyamot. Amint ez a két papírod megvan, jelentkezhetsz vízalatti hegesztésre bárhol a világban. Arra azért érdemes odafigyelni, hogy ne valami kis papírkád legyen, hanem hivatalos és lehetõleg nemzetközi tanfolyamban szerezd meg õket. Sok sikert, én is épp ezen próbálkozom. A hegesztõm megvan, most jöhet a másik. :)

Graco Quattro Tor De Lux babakocsi-t szeretnék venni. Hol lehet ezt pesten? Van esetleg outlet? Mennyi egy ilyen, hol a legolcsóbb?

Legjobb válasz: Elsõ vagyok. Ezeket találtam gyorsan, de ha beírod a keresõbe, nagyon sokat felhoz. http://www.minimano.hu/termekeink/babakocsi/travel_system/gr.. http://plaza.unas.hu/plaza_artdet.php?art=2113,termek_440142.. http://www.brumimaci.hu/ http://www.ladotex.hu/index.php?main_page=product_info&cPath..

Szia, van a Brendonban, Újpesten az Aradi utcában is. (IV.ker) Interneten http://www.poppet.hu oldalon. Ára attól függ, hordozóval vagy anélkül szeretnéd. 75000.- körül hordozó nélkül, hordozóval nem tudom. Nekünk is az van, én imádom, nagyon szuper kocsi.
A brumimacinál most akciós a hordozós szett: http://www.brumimaci.hu/termek/graco_quattro_tour_deluxe_tsb..
Szia! Én használtan vettem az expressz.hu-n, gyönyörû, karcmentes állapotban, hordozóval, mózessel, esõvédõvel, lábzsákkal 58000 Ft.-ért.

Nekem van. Egy pénz érmém 1971-es.10ft-os Meg egy 1979-es 200-lire. Hol lehet el adni? Mennyit ér?

Legjobb válasz: Én láttam NETTEN VALAHOL 4-EZERÉRT ADJÁK!!! MEG STB! VAN ÉRTÉKE???

A kérdező hozzászólása: Én láttam NETTEN VALAHOL 4-EZERÉRT ADJÁK!!! MEG STB! VAN ÉRTÉKE???
A kérdező hozzászólása: ha érdekel írj nyugodtan....!!!! mind a kettõ 3000ft-ért ELADÓ

Mennyi "joga" van egy nagyszülőnek? Hol lehet meghúzni a határt?

Két felel?tlen nagyszül? (anyós-após). 4,5 hós a babám, de ?k már teljesen egyedül akarnak rá vigyázni. Eddig kb. havi 1× látták. Akkor is jó passzban volt a gyerek. Apósom hol, iszik, hol nem, de alkoholista, az tény. Anyukám (aki ismeri a kislányomat, mert sokat vagyunk együtt) szokott rá vigyázni, fél-1 órára, de azt is ritkán. Most moziba készülünk a férjemmel, és anyós bejelentette, hogy majd ?k vigyáznak rá. Ez kb. 8 óra, mert másik városba mennénk + hosszú film.

Legjobb válasz: Ott kell meghúzni a határt, ahol te és a férjed jónak látjátok. Nálunk pl sem anyós, sem anyám nem érzi úgy, hogy a gyerekkel kapcsolatban bármit "bejelenthet", max megkérdezi. Az egyedül vigyázásnál én egyenlõre csak az anyámban bízom meg annyira, hogy vele hagyjam. Ilyenkor mindig megbeszéljük, hogy természetesen átvisszük a babát, de õ inkább átjön hozzánk, hogy itt vigyázzon, merthogy a gyereknek ez az ismerõs környezet. Anyósomra nem bíznám rá. Szereti õ is a fiamat nagyon, de megy a saját feje után, három gyereke van, a fiam a negyedik unokája, szerintem nem akar konkrétan velem kicseszni, de nehogymár én mondjam meg, mit hogyan kellene csinálnia a gyerekkel...így a konfliktusok elkerülése végett inkább én is ott vagyok velük. Amúgy a férjem szülei szinte sosem jönnek hozzánk, folyton azt hajtják, menjünk mi, olyan ritkán látják a gyereket. (a többi unokához járnak) Nehéz ez a nagyszülõsdi, mert nyilván senkit nem akarunk megbántani, de a gyerek és a saját érdekeinket is néznünk kell.

Ott kell meghúzni a határt, ahol te és a férjed jónak látjátok. Nálunk pl sem anyós, sem anyám nem érzi úgy, hogy a gyerekkel kapcsolatban bármit "bejelenthet", max megkérdezi. Az egyedül vigyázásnál én egyenlõre csak az anyámban bízom meg annyira, hogy vele hagyjam. Ilyenkor mindig megbeszéljük, hogy természetesen átvisszük a babát, de õ inkább átjön hozzánk, hogy itt vigyázzon, merthogy a gyereknek ez az ismerõs környezet. Anyósomra nem bíznám rá. Szereti õ is a fiamat nagyon, de megy a saját feje után, három gyereke van, a fiam a negyedik unokája, szerintem nem akar konkrétan velem kicseszni, de nehogymár én mondjam meg, mit hogyan kellene csinálnia a gyerekkel...így a konfliktusok elkerülése végett inkább én is ott vagyok velük. Amúgy a férjem szülei szinte sosem jönnek hozzánk, folyton azt hajtják, menjünk mi, olyan ritkán látják a gyereket. (a többi unokához járnak) Nehéz ez a nagyszülõsdi, mert nyilván senkit nem akarunk megbántani, de a gyerek és a saját érdekeinket is néznünk kell.
(Az elsõ vagyok) A férjed sincs könnyû helyzetben, neki egy négyszögben kell mindenhova teljesítenie... Ott vannak a szülei, akiket bármilyenek is, de tisztel és szeret, ez így van rendjén. Ott vagy Te, akinek szintén meg akar felelni, de ne várd el, hogy a Te kedvedért hanyagolja a szüleit, támogatnod kell a kapcsolatukat bármilyenek is. Ott van a baba, aki gondolom mindennél és mindenkinél fontosabb, félti, óvja, de közben szeretné, ha a saját szüleit is megismerné. És ott vannak a saját érzései, amik most nagyon kuszák lehetnek, hiszen 4, 5 hónap alatt még épp csak ízlelgeti milyen Apának lenni. Az biztos, hogy emiatt nem szabad veszekedni, (sajnálom, hogy így történt) haragot tartani. Meg kell találni az egészséges középutat. Persze ez nem azt jelenti, hogy mindenben Te engedj :) Sok sikert hozzá.
Kedves anyukák! A ti férjeteket ki nevelte fel, hogy minden anyós elmebeteg, gyerekhez nem értõ? Pedig ezen az oldalon sokszor olvasok mai anyukák által írt bõdületes butaságokat. Nem mindig az anyósok a hibásak a kialakult rossz kapcsolatokban. Kicsit nézzetek magatokba is, tökéletes anyukák!
A fent leírtak alapján nem engedném, hogy õk vigyázzanak a babádra... Jó lett volna ha többször találkoznak a babácskával, hogy megismerjék a szokásait, hogy felismerjék mikor miért sír... és persze ha néha-néha egy kevés idõt csak vele töltenek. De így rögtön ennyi idõre... lehet, hogy harag lenne belõle, de én nem mennék bele. Ha ésszel gondolkodnak akkor belátják õk is. (bár a nagyszülõk néha képtelenek erre) Anyukád most nem tud babázni?
Második válaszoló vagyok, kicsit ledöbbentem a sokadik unokás nagymamán. Szerintem senki nem kezdte el gátlástalanul szapulni az anyósát, és az meg teljesen természetes dolog, hogy (jó esetben) a friss anyuka jobban megbízik a saját anyjában, hiszen õ nevelte fel. Oké, hogy a férjemet meg az anyós, de attól függetlenül nem a férjem van napi 12 órát egyedül a gyerekkel, hanem én, ezért úgy gondolom, én ismerem legjobban a baba igényeit. Nem azért nem bíznám szívesen a gyerekem anyósra, mert õ az anyós, hanem mert nem bízom meg benne. Mint írtam, baromira nem érdekli, mit kérek. És most nem azt mondom, hogy a piros vagy a kék pólót adja rá, hanem igenis nem mindegy a tápszer keverési aránya, igenis ne ebéd elõtt kezdje el kínálgatni tejszelettel, és igenis szóljon, ha elviszi sétálni. Szerintem ezek nem olyan kérések, amivel a nagymamaságát nyirbálnám meg, viszont õ azzal, hogy ezt nem tartja tiszteletben, az én anyaságomat veszi semmibe. Amúgy a fiam másfél éves, és anyósom még soha, de soha nem akart vigyázni rá, vagy babázni. Mindig panaszkodik, hogy milyen ritkán visszük, ha ott vagyunk, szó nélkül viszi el a gyereket mutogatni a szomszédba. Persze, legyen rá büszke, de akkor sem bazári majom a gyerek! Na mindegy, ez kikívánkozott.
13:10-es vagyok, hát ha a pároddal tudjátok kezelni a helyzetet, akkor nincs mirõl beszélgetni.Csak arra kérlek figyelj rá, hogy ne sérüljön.Mert ez a legfontosabb, hogy ti hárman boldogok legyetek.Azért írtam, amit írtam, mert a férjem és az én családom is ég és föld és bizony sokszor nem figyelt rám oda férjem, akkor nagyon ramatyul éreztem magamat.
A kétgyerekes nagymamának üzenem, hogy azért olvas a GYK-n a "szemét anyósokról", mert ide azok írnak, akiknek problémájuk van. Nem minden meny utálja az anyósát, csak senki nem ír ki egy ilyen kérdést, hogy "Szeretem az anyósomat, szívesen rábízom a gyerekemet, mit tegyek?" Az meg, hogy a valakit nem vertek agyon gyerekkorában, még életben van (vagyis "felnevelték") nem feltétlenül jelenti azt, hogy az anyja/ apja jó anya/ apa volt, akik boldog gyerekkort biztosítottak neki. A kérdésre a válasz: ott van a határ, ahol Ti meghúzzátok. Alkoholistára én meg végképp nem bíznám a gyerekemet. Még ha nem is bántja, egy részeg ember látványa nagyon félelmetes és sokkoló egy gyereknek. Tudom, sajnos volt a családban alkoholista.
Második vagyok ismét. Kedves sokadik unokás nagyi! Kérlek a többi, anyós-szídós kérdésnél fejtsd ki ennyire karakánul a véleményedet, mert ez a kérdés, a válaszok és a kommentek SEM SZAPULTAK SEMMILYEN ANYÓST. Egy meny, aki nem az anyós házában él, nem tökéletes. A férjem pedig engem vett el feleségül, én szültem neki gyereket, nem az anyja. Tudod, a bibliában is van, hogy a férfi elhagyja szülõanyját, szülõapját, és a feleségével él tovább...na, ez a helyzet. Attól még õ szereti az anyját, és boldogan együtt él velem, hogy tudja, sosem leszünk puszipajtások anyóssal- nem az a titok, hogy elhajtani azt a csajt, aki rosszat mond anyucira.
Nem vitatkozok veletek, mert úgyis legyõztök a rutinotokkal. Úgyis visszakapjátok majd gyûlöleteket az életben, késõbb. Nyugodtan nyomogassátok a piros kezecskét, ez legyen a legnagyobb örömötök egész életetekben! (Szegény gyerekeitek, és csodálkozunk, hogy ilyen neveletlenek a mai gyerekek, sajnos, már ezek a szülõk sem voltak nevelve. Egyedül az anyósaitokat sajnálom.)
Szerintem ne foglalkozz a korlátolt 73%-al, totál nem tud szöveget értelmezni:) Egyedül õ beszél gyûlöletrõl, gyûlöletbõl, egészségére. Nálunk a férjemnek egyszerûen igénye sincs, hogy menjünk az anyjához, én meg tényleg nem jövök ki vele, ezért nem töröm magam. Persze, boruljak a lába elé, hogy micsoda gyereknevelõ fenomén, ha a saját fiával nem tudnak másról beszélni, mint a szomszédokról, annyira bensõséges és meghitt a viszonyuk?Ugyan már... Visszatérve az alapkérdésre, szerintem teljesen természetes, hogy a saját anyánkhoz fordulunk segítségért. Nálunk is anyós teljesen máshogy kezeli a lányától született unokáit, mint az én fiamat, de ezen nem is csodálkozom, ez a dolgok rendje. Egyébként meg anyós van is annyira jó fej, hogy nem várja el tõlem a lányától megszokott dolgokat unokázás terén. Hagy nekünk életteret, ezt becsülöm benne. De ez nem változtat azon, hogy emberileg nem jövünk ki egymással.
A kérdező hozzászólása: Jujj, ez nálunk is így van. Mindig a szomszédok meg a munkatársak élete a téma :) )) Köszönöm a biztatásokat. Már nem megyek bele több vitába, fõleg a 73%-al :) ) Mert õ biztos tökéletes, én meg már írtam hogy nem vagyok az. Szegény kis lánykám, micsoda anyja van... :)
Szerintem próbáld megtalálni a közép utat.Szóval mondjuk egyik héten a férjed viszi a gyereket egyedül és elmondja, hogy bocs, de nagytakarítasz, a másik héten pedig te is velük mész.Azért egy-két órát csak ki lehet bírni.Az alkoholista embert én sem szeretem, de a párod szülei és a párod nem tehet róla, hogy az apja ilyen.A gyermeket pedig nem kell rábízni, el kell magyarázni, hogy még nem ismeri eléggé.Viszont hidd el, te is hozzájárulhatsz ahhoz, hogy megismerjék, fõlet, ha csupán 100 méterre laknak tõletek.Elsétálhatsz oda nyugodtan, beugorhatsz egy fél órára, így sûrûbben látnák a babát, de sajnos te ezt nem nagyon akarod.Azért nem helyes hozzáállás, mert a férjed õrlõdik közben, még ha nem mondja, vagy mutatja, akkor is.
A kérdező hozzászólása: Ja és remélem az mondd valamit, hogy a saját fia se bízná rá. Õ sem bízik bennük. Velem ért egyet, csak én annyira felhúztam magam hogy ezen vesztünk össze. De ma is mondta hogy tuti nem adná nekik oda.
A kérdező hozzászólása: Gratulálok neked! Senki sem általánosított. Az enyém hülye és kész. Nem ismered a családunk, ne ítélkezz. Ja és ahhoz is gratulálok hogy egy alkoholista nagypapára bíznád az unokád, gyereked, bánom is én kit. Nekem nem lesz menyem :) )) Errõl ennyit...
Kétgyerekes anya, és sokadik unokás nagymama vagyok, rendszeresen vigyázok az unokákra, de ha ilyen hozzáállású menyeim lennének, egy percre sem vállalnám egyik unikát se. Sajnos, itt a Gyakorin folyamatosan a szemét anyósokról olvasok, pedig egyszer ezek a gyerekek is felnõnek, és már most megjósolható, a mai tökéletes anyák ugyanilyen szemét anyósok lesznek a menyeik szemében, mivel EZT LÁTJÁK otthon. Majd akkor olvassátok vissza az itt leírtakat. Nyugodtan lehet lepontozni, 20 év múlva majd veritek a fejeteket a falba, de akkor már késõ lesz. Üdv nektek!
A kérdező hozzászólása: Én nem vagyok tökéletes az biztos! De anyósom csak 3 hónaposan merte megfogni az unokáját, mert olyan törékeny. Így hogy nevelte fel a fiait nem tudom. Szeleburdi egy nõ az biztos. Nem mai gondolkodású. Régen el tudta látni a gyerekeit valahogy, de a mai dolgokhoz nem ért és nem is akar.
Pasiból van :) Gondolom azért sem megy át, mert azt a kevés idõt amit otthon tölt, azt nem a szüleivel, hanem Veled és a kicsitekkel együtt akarja tölteni. Bár azt Õ is beláthatná, hogy neked ez mekkora segítség lenne. Nyugi majd ez is kialakul ám :) Sajnos bármilyen nehéz, és bármilyen fáradt vagy, most Neked kell türelmesnek lenni... De ez, hogy szakít idõt arra is, hogy CSAK VELED legyen, ez nagyon pozitív! (Akárkinek az ötlete piros pont érte)
A kérdező hozzászólása: Hát nagyon igazad van! Teljesen ezt érzi. Annyi kivétellel, hogy már az elejétõl fogva természetes neki hogy Apa lett, tökéletesen csinál mindent a kislányunkkal kapcsolatban. Ezért mondtam neki hogy menjen át hozzájuk a babával, én meg addig tudok itthon lazítani, vagy csinálni a dolgom megszakítás nélkül. Sokat vagyok egyedül a babával, ennyi nekem is jól esik, hogy végre egyedül legyek. Nem értem ez miért nem jó neki. Akkor megy át amikor csak akar, itt laknak 100 m-re.
A kérdező hozzászólása: Mindkét családban elsõ egyetlen unoka, ezért nehéz. De abszolút nem bízok meg bennük. Én is csak anyára merem hagyni. Hát õk jönnének naponta hozzánk, csak azt én nem bírnám. Én azt mondtam a férjemnek, hogy engem nem érdekel ha õ átviszi hozzájuk, persze lássák, felügyelettel. Csak nekem ne kelljen ott lenni, mert nem szívelem õket. És akkor inkább ez minthogy egyfolytában itt legyenek.
A kérdező hozzászólása: Persze hogy tud. Direkt akkor megyünk amikor õ szabadnapos :) Egy vasárnap délelõtt. Igen, nem tudom miért nem gondolkodik, hogy nem is ismeri. Amikor látta, kislányom folyton vigyorgott, nem látta még õt, amikor sír, ordít. Se meg nem etette, tápszert se tud csinálni, se tisztába nem tette. Eddig csak gügyögött hozzá. Jó persze a személyükkel is bajom van. Nem szeretem õket. A férjem se bízik bennük, tegnap mégis összevesztünk rajtuk :(( Csak anyósom úgy tûnik fél tõlem, és sztem egyedül akarna babázni, hogy úgy majd biztos belejön a dolgokba. A múltkor itt voltak, gügyögött a babához az ágyon. Kimentem, mire megyek vissza már anyós tuszkolja após kezébe a kislányom hogy "na fogjad már meg te is és beszélj hozzá!"
A sok gyerekes nagymamanak irom en is: A szuleimre barmikor rabiznam a fiamat (sajnos nem tehetem mert kulfoldon elunk). Anya 5 gyereket szult, es 9-et nevelt ugyanis 4 intezetbol orokbefogadott testverem is van. Van gyakorlata, tiszta, nagy hazuk van es anyukam 46 eves fejjel elfogadja, hogy ha valamit en mashogy csinalok. Teljesen tiszteletben tartom. Anyosom nincs de aposom egy alkohoista. Ora 2 masodpercre se biznam a fiamat. Azok utan, hogy a sogornom fiait, a sajat unokait vasvillaval kergette az udvaron mert jatszottak ami nem volt epp halk? Egy reszeg ember kiszamithatatlan. Olvastam mar itt olyan valaszt, hogy az anyuka nagy nehezen rabizta a reszeges anyosara a babajat es mikor jottek haza, nem talaltak otthon oket hanem a kocsma elott, borozgatva, tok reszegen a nagyit, mellette a gyerek, babakocsiba. Hat mar megbocsass de ha nagymama koru vagy akkor ennel lehetne tobb eszed is, hogy igy vegig gondold, hogy egy anya a legjobbat akarja a gyerekenek es az ha egy alkoholistara bizna a gyereket egyenlo lenne azzal, hogy a gyereke testi epseget kockaztatja. Amugy olvastam itt az oldalon mar olyan anyosos sztorikat, hogy a hatamon felallt a nem letezo szor. En magam ket peldat lattam, a szuleimet , sajat pelda nincs mert anyosom mar akkor meghalt mikor a ferjem meg gyerek volt. 1. Apukamat befogadtak anyukam szulei, megszerettek. Most a nagymamam veluk lakik es lesi a veje kivansagait illetve kikerik egymas velemenyet dolgokban. 2. Anyukamat kezdettol nem fogadta el az anyosa mert O mast nezett ki apamnak. Mar 25 eve hazasok a szuleim es meg van a latszat jo kapcsolat, de emlekszem mindig feszult volt a levego ha ok jottek hozzank. 4 evig egymas mellett eltek es nagymamam ott bantotta anyamat ahol lehetett. Apam ismerte fel a problemat es akkor 100 km-re elkoltoztunk. De akkor sem anyam panaszkodott es en sose hallottam anyamtol, hogy barmi rosszat mondott volna az anyosara. Ellenbe nagymamamtol hallottam amikor rosszakat mondott anyukamrol. Szerintem ha eleve anyos megertoen, normalisan allna a menyehez, negyed ennyi anyos kerdes nem lenne az oldalon. Csak az anyosok szeretnek mindenbe beleszolni. Azt hiszik jobban tudnak mindent a menyuknel. Egy mennynek meg nyilvan rosszul esik. Nem azt mondom ezzel, hogy csak az anyosok a hibasak mert ez nem igaz. De mint ahogy a csaladom peldaja is mutatja mivel apamat egybol elfogadtak, azota is jo a viszony, anyamat ugye nem, szegeny erolkodhet, a kedves anyosanak sosem fog megfelelni. Az meg, hogy a fiad szakitott miattad arra annyit mondok, hogy eleg valoszinutlennek tartom, hogy valaki akinek semmi baja nincs a baratja anyjaval csak ugy rosszakat mondjon rola. De lehet, hogy en vagyok a naiv.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!