Találatok a következő kifejezésre: Hol lehet hogy kezdődik a (6 db)

Hol lehet érezni hogy kezdődik a pocak? Köldök alatt vagy még lejjebb a szejméremdomb fölött? Hol kezd el nőni, vagy honnan indul?

Legjobb válasz: elevitet meg magne b6-ot lehet szedni együtt? vagy inkább nem ajánlott?

A kérdező hozzászólása: elevitet meg magne b6-ot lehet szedni együtt? vagy inkább nem ajánlott?
A poci köldök alatt kezd majd el kerekedni, bár mikor még nagyon kis terhes voltam olyan 7 hetes koromig nagyon lennt ott a nunikánál nagyon kerek volt, nekem például nagyon kicsi derekam volt és ott kezdtem el terebélyesedni, úgy hogy is mondjam egybe lettem tehát nem látszott a derekam, aztán szépen haladt fölfelé. Az elevittel és a MB6 kapcsolatban, nekem azt tanácsolták hogy teljen el közte idõ mert ütik egymást, én külön vettem be õket 3-4 óra eltéréssel. Remélem segítettem
A kérdező hozzászólása: köszönöm. sokat segítettél!
A kérdező hozzászólása: és nem érezted ott lent keménynek néha a hasadat?

Mi van a Viva COMET 2009-cel? Hánykor kezdődik? Meddig tart? Hol lehet venni jegyet? Hány éves kortól engednek be? Az igaz, hogy utána együtt bulizunk a fellépőkkel?

Legjobb válasz: ugy örülnék ha nem nagyképûznél le;);) Mondtam h ha jössz ott találkozunk...ennyi..de ezer bocs hogy élek te fullra tökéletes;)

ugy örülnék ha nem nagyképûznél le;);) Mondtam h ha jössz ott találkozunk...ennyi..de ezer bocs hogy élek te fullra tökéletes;)
Ha jössz akkor ott találkozunk:) :DValszeg:D Esélyes vagyok egy VIP belépõre bnõmmel:) Anyukája által:) :P
A kérdező hozzászólása: úgy örülnék, ha Miss/Mr. nagyképû esetleg a kérdésemre válaszolnál... Esetleg valaki más? VAGY SENKI NEM TUD SEMMIT ERRÕL AZ EGÉSZRÕÕÕÕL??
június 4.; 20.00 SYMA csarnok Jegyet venni lehet a TICKETPRO hálózatában, azaz a http://www.ticketpro.hu oldalon keresztül, vagy a nagyobb LIBRI könyáruházakban (pl. Aréna Pláza, Europark, Mammut, Agria Park, Fórum Debrecen, Duna Pláza, stb..), a TICKETPRO jegyiroda pultjánál, illetve valamennyi IBUSZ utazási irodában. A jegy ára 3120 forint. Az a VIP-belépõ, azt csak akkor lehtett volna nyerni(!), ha május 15-ig megveszed a jegyet és regisztrálsz a viva honlapján. Hogy hány éves kortól? ezt nem igazán értem...ez nincs korhoz kötve, mondjuk egy 5 évest biztos nem engednek be egyedül..:D
a Viva comet 2009 este 20:00 kor kezdõdik, 19:30 kor van a kapunyitás. körülbelül 23:15ig tart. korhatár szerintem nincs. a sztárokkal való bulizásról annyit hogy csak a VIP jegyesek bulizhatnak velük a sima jegyesek nem.VIP jegyet idén nemlehet venni, csak 2 játékon lehetett nyerni.a viva tv oldalán volt egy játék meg a clean and clear oldalán.de már mindkettõnek vége és megvannak anyertesek. (a clean and clear egyik nyertese én vok szal én tuti ottleszek már cometen mint vip-s) szóval remélem tudtam segiteni ^^


Nálatok hol kezdődik a kihasználás? Mikor mondjátok el az illetőröl, hogy csak kihasznál? Lehet előre tudni?

Vannak akik több ezer forintot is képesek kölcsönadogatni másoknak.Valaki egyebekkel látja el a ,,barátját" p.l.kajával.Tudom ez elég relatív.

Legjobb válasz: A kihasználás ott kezdõdik, ahol egyoldalúvá kezd válni a dolog. Tehát nem használ ki engem senki, ha kér valamit, egészen addig, amíg õ is mellettem áll, amikor én kérek valamit. Ez nem csak az anyagiakra, hanem minden egyébre igaz. Pl. ha csak akkor hívnak fel, ha elsírják a bánatukat, de nem érnek rá engem végighallgatni, az is kihasználás.

A kihasználás ott kezdõdik, ahol egyoldalúvá kezd válni a dolog. Tehát nem használ ki engem senki, ha kér valamit, egészen addig, amíg õ is mellettem áll, amikor én kérek valamit. Ez nem csak az anyagiakra, hanem minden egyébre igaz. Pl. ha csak akkor hívnak fel, ha elsírják a bánatukat, de nem érnek rá engem végighallgatni, az is kihasználás.

A DNS nem kódoló szakaszait hogyan lehet felismerni? Hol kezdődik és hol végződik? Lehetnek benne véletlenül aminósav kódoló szekvenciák, csak nem állnak össze értelmes fehérjékké?

Legjobb válasz: Az RNS-szintézishez ugye szükséges az RNS-polimeráz nevû enzim. Kezdetben aktiválni kell az RNS-nukleotidokat ATP felhasználásával, hogy azok a bázispárosodás szabályi alapján majd beépülhessenek. Ezt követõen történik a mûködni kezdõ DNS szakasz (gén) megkeresése. A megkeresés a bázisok alapján történik, ugyanis vannak a génen olyan szakaszok, amikor különösen gazdagok egyes nukleobázisokban. Így például az ún. promoter régió elsõsorban adeninben és timinben. Ezt ismeri fel az RNS-polimeráz és itt kötõdik meg és kezdõdik meg a nukleotidok beépülése, majd azok összekapcsolása foszfoészter kötéssel. Nyilván a nem kódoló szekvenciáknak nincs ilyen promoter-régiójuk, ezt nem ismeri fel a polimeráz. Mikor pedig elér az RNS egy guaninban és citozinban gazdag régió, az átírás félbemarad.

Az RNS-szintézishez ugye szükséges az RNS-polimeráz nevû enzim. Kezdetben aktiválni kell az RNS-nukleotidokat ATP felhasználásával, hogy azok a bázispárosodás szabályi alapján majd beépülhessenek. Ezt követõen történik a mûködni kezdõ DNS szakasz (gén) megkeresése. A megkeresés a bázisok alapján történik, ugyanis vannak a génen olyan szakaszok, amikor különösen gazdagok egyes nukleobázisokban. Így például az ún. promoter régió elsõsorban adeninben és timinben. Ezt ismeri fel az RNS-polimeráz és itt kötõdik meg és kezdõdik meg a nukleotidok beépülése, majd azok összekapcsolása foszfoészter kötéssel. Nyilván a nem kódoló szekvenciáknak nincs ilyen promoter-régiójuk, ezt nem ismeri fel a polimeráz. Mikor pedig elér az RNS egy guaninban és citozinban gazdag régió, az átírás félbemarad.
A kérdező hozzászólása: és hogyan dönti el, hogy balra vagy jobbra haladjon? és hogyan dönti el konkrétan a régióban, hogy pontosan hol kezdõdik? egyébként részben félreértetted a kérdést, mert én nem arra gondoltam, hogy a biomolekulák hogyan ismerik fel, hanem hogy én hogyan ismerhetem fel a szekvenciát ismerve. És a kérdés második fele lenne még érdekes, amire nem kaptam választ.
A génmûködések szabályozásáért az operon felelõs.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a részletes választ.

Igaz-e, amit a neten lehet olvasni, hogy a gyorshajtás utáni büntetés minden sebességkorlátozásnál + 15 km/h- nál kezdődik? Van egy ilyen bírság kalkulátor, ott láttam. Hol húzzák meg a határt a rendőrök?

Pl. 40 km/h óránál 55 km/h-tól büntetnek? 50-nél 65-től?

Legjobb válasz: ez csak elméletben mûködik... állítólag csak az általad említett túllépések esetén küldik a csekket, de helyszínen bármekkora túllépés esetén büntethetnek! de ekkor jellemzõen elnéznek 3 km/h-t viszont sok példát láttam amikor az 5-6 km/h-s átlépésért is küldték a csekket, jobb idõben elindulni, vagy beszerezni egy blokkolót

ez csak elméletben mûködik... állítólag csak az általad említett túllépések esetén küldik a csekket, de helyszínen bármekkora túllépés esetén büntethetnek! de ekkor jellemzõen elnéznek 3 km/h-t viszont sok példát láttam amikor az 5-6 km/h-s átlépésért is küldték a csekket, jobb idõben elindulni, vagy beszerezni egy blokkolót
Engem nemrég büntettek meg. 90km/h helyett 102-vel mentem. Céges autót vezettem ezért ki kellett töltenem egy nyilatkozatot. 10 000Ft-ot kaptam bírságként, mivel diák vagyok még és munkanélküli. Másoknál nem tudom mennyit szabnak ki.
A kérdező hozzászólása: Köszi, persze most már sokkal jobban fogok vigyázni.
inkább figyelj arra, hogy max 10%kal lépd át a sebességet. így még nem olyan feltûnõ, és a radar sem harap rá.
A kérdező hozzászólása: Tegnap és ma 3 helyen szaladtam bele, úgy hogy kb. csak + 11 km/h órával mentem többel, minden esetben, de nem állítottak meg, tehát nincs helyszíni bírság, csak csekk lesz gondolom. Van valaki, akit mostanában büntettek meg, kb. ilyen mértékû túllépéssel?
Jogszabályilag valóban +15 a tûrés és ezt az esetek többségében alkalmazzák is, helyszíni bírságnál szoktak kevesebb tûréssel mérni ami általában 5 km/h eltérést engedélyeznek. Ezekre azért van szükség mert a jármû beépített sebességmérõje közel sem tökéletesen mér és te jóhiszemûen lehet hogy a megengedett sebességgel mész pedig valójában már túllépted a határt.A jogszabályi elõírást(+15km/h)pedig a gyártók elõírásai szerint kalkulálták ki hiszen minden autógyártó egységesen állást foglalt amellett hogy +- 5-10 km/h eltérés lehet a valós sebességtõl.
http://www.lezerblokkolo.hu/ http://www.detektorbolt.hu/ itt jókat lehet kapni nem büntetnek érte, és még csak nem is kötekednek ha okosan használod én úgy szoktam, hogy rám mérnek, akkor rögtön lelassítok és kikapcsolom, így nem akadályozom a sebességmérésben, viszont nem is kapok büntetést... van aki nem kapcsolja ki és továbbhajt, és ha jól tudom azzal szabálysértést követ el, szóval jobb lassítani és kikapcsolni
A blokkoló használata legális. De csak addig használhatod amíg le nem lassítasz a megengedett sebességre.
A kérdező hozzászólása: Köszi, de hol lehet megbízható blokkolót kapni vajon? És azért nem büntetnek, ha észreveszik?
A kérdező hozzászólása: Most fedeztem fel ezt a régi kérdésemet, és nem tudom valaki olvassa- e még, de végül is nem büntettek meg, ezek szerint még a határon belül voltam, szerencsére.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!