Találatok a következő kifejezésre: Hol lehet egy gyerek (14 db)

Kötelező iskola a 2014. 08.31-ig a 6 évet betöltött gyerekeknek? Hol lehet megtalálni, honnan lehet tudni, hogy mi kell ahhoz, hogy egy gyerek maradjon még egy évet?

Ki dönti el a bizonytalan eseteket?

Legjobb válasz: Igen az van,hogy kötelezõ,de vannak azért kiskapuk.Nálunk is aktuális lesz júniusban lesz 6 éves a lányom.Most volt szülõi értekezlet,amin többnyre errõl is szó volt.Azt mondták,hogy még annak a gyereknek sem ajánlják az iskolát 6 évesen,aki értelmileg azon a szinten van,mert szociálisan nem biztos,hogy érett.Tehát erre lehet hivatkozni,hogy még éretlen a gyerek.Szerencsére az óvoda vezetõ kezében van a döntés egyik része,ha õ azt mondja,hogy a gyerek minden téren érett akkor nem sok tennivaló van.A lányomnak meglenne hozzá az esze,de szociálisan még éretlen,és az elsõ év kudarcai kihathatnak az egész tanulására a továbbiakban.

Igen az van, hogy kötelezõ, de vannak azért kiskapuk.Nálunk is aktuális lesz júniusban lesz 6 éves a lányom.Most volt szülõi értekezlet, amin többnyre errõl is szó volt.Azt mondták, hogy még annak a gyereknek sem ajánlják az iskolát 6 évesen, aki értelmileg azon a szinten van, mert szociálisan nem biztos, hogy érett.Tehát erre lehet hivatkozni, hogy még éretlen a gyerek.Szerencsére az óvoda vezetõ kezében van a döntés egyik része, ha õ azt mondja, hogy a gyerek minden téren érett akkor nem sok tennivaló van.A lányomnak meglenne hozzá az esze, de szociálisan még éretlen, és az elsõ év kudarcai kihathatnak az egész tanulására a továbbiakban.
Az én kisfiam is 2014. augusztus 24-én tölti majd a 6-ot.Most kérdeztem én is az óvónõt s azt mondta, az a gyerek aki értelmileg nem alkalmas, azt küldik a nevelési tanácsadóba s ott döntenek a sorsáról. DE ha nem értelmileg van gond, , hanem mondjuk fizikailag nem érett, akkor pedig az óvodavezetõnek van joga dönteni és maradhat még a gyerek. MInt például az én kisfiam most volt öt éves, és nagyon picike 104 cm, így a kicsisége miatt visszatartható.
Tegnap mondta az óvónõ, hogy a 110 cm és 18 kg a minimum, szellemileg, szociálisan akármennyire érett a gyerek, nem engedik suliba. Tisztában kell lennie pl. a több-kevesebb, kisebb-nagyobb, fent-lent és egyéb hasonló dolgok fogalmával A bizonytalan eseteket a szülõ, óvónõ, óvodavezetõ, nevelési tanácsadó, logopédus és egyéb (remélhetõleg) szakemberek döntik el közösen.

Van olyan "gyerek" sikloernyő amivel egy gyerek is repülhet ha van hol lehet kapni?

A válaszokat el?re is köszi

Legjobb válasz: Én úgy tudom, felnõtt is csak akkor repülhet vele, ha van rá engedélye, úgyhogy szerintem ilyen nincs.

Én úgy tudom, felnõtt is csak akkor repülhet vele, ha van rá engedélye, úgyhogy szerintem ilyen nincs.
Természetesen lehet ilyet is kapni, de van egyszerûbb módja is annak, hogy megöljön egy gyereket :) Egyébként én 12 év körüli gyereket láttam már egyedül repülni, megfelelõen kicsi ernyõvel, amit az egyik nagy nevû gyártó gyártott. Hogy melyik arra már nem emlékszem, de mindegy is, mert ha komoly a szándék, akkor úgyis egy oktatóval kell elõször beszélni õ meg majd tudja
A kérdező hozzászólása: valami webáruház ímet árat akkor nem tudsz? Vagy amire gondolsz az kite ?
Gyártók ilyen szériában gyártanak (minimum 55 kg) Azt megtudhatjuk, hogy milyen célból kellene webshopból venni gyerek ernyõt? Ki tanítaná meg használni?

Van egy 12 eves fiam, szoval meg egy gyereket szeretnek, de nem egesszen jon ossze. Csak szenvedek;ujra meg ujra. Harom eve veszitettem eloszor, a 12-hetnel, es most ujra, egy hete, s csak a 12-nel. Mi lehet az oka? Hol vizsgaltathatnam ki magamat?

Az orvosok szerint makk egeszseges vagyok, es az elso terhessegemnel sem volt semmi gond.Ugyeltem magamra vegig,s ez az ido alatt nem volt semmi gond.

Legjobb válasz: Kedves Asszonyom! Kérdésébõl nem tûnik ki egyértelmûen, hogy milyen szakorvost keresett fel, nõgyógyászt, vagy genetikust? Szerintem, ha elsõ terhességét különösebb gondok nélkül ki tudta hordani, és ebbõl született egy hál' Istennek ép, egészséges fia, Önnek aligha nõgyógyászati problémája lehet. Kérdését sokkal inkább genetikai jellegûnek tartom, eszerint szeretettel tudnám javasolni, hogy forduljon genetikus szakorvoshoz, különösen abban az esetbe, ha a második terhességénél az apa nem azonos az elsõvel.

Kedves Asszonyom! Kérdésébõl nem tûnik ki egyértelmûen, hogy milyen szakorvost keresett fel, nõgyógyászt, vagy genetikust? Szerintem, ha elsõ terhességét különösebb gondok nélkül ki tudta hordani, és ebbõl született egy hál' Istennek ép, egészséges fia, Önnek aligha nõgyógyászati problémája lehet. Kérdését sokkal inkább genetikai jellegûnek tartom, eszerint szeretettel tudnám javasolni, hogy forduljon genetikus szakorvoshoz, különösen abban az esetbe, ha a második terhességénél az apa nem azonos az elsõvel.


A barátnőmnek gyereke lesz (fiú) és szeretnl őt úgy felnevelni mint egy tisztességes szülő ezért szeretné megnézni hogy milyen egy egészséges széklet, pisi, fütyi meg ilyenek hol lehet ezt megnézni erről olvasni a neten?

Legjobb válasz: Hát, a pisin nem sokat fog látni, mert az a pelenkában van. Fügyifényképek meg aligha hiszem, hogy vannak az interneten, a másikról nem beszélve. Kérje meg a védõnõt, hogy egyszer hadd kísérhesse el egy családlátogatásra vagy hozza össze kisgyerekes családdal. (Már ha beengednek egy idegent.) De gondolom, õ is belejön majd, ahogy mindenki más.

Hát, a pisin nem sokat fog látni, mert az a pelenkában van. Fügyifényképek meg aligha hiszem, hogy vannak az interneten, a másikról nem beszélve. Kérje meg a védõnõt, hogy egyszer hadd kísérhesse el egy családlátogatásra vagy hozza össze kisgyerekes családdal. (Már ha beengednek egy idegent.) De gondolom, õ is belejön majd, ahogy mindenki más.
Csecsemõgondozás esetleg?Ott mindent megtanulhat.
Miköze ezeknek a tisztességhez?
Reméljük, nem egy pedofil pasi tette fel a kérdést...

Hol lehet kapni nem drága, gyerek ágyat, aminek oldalt vagy az egyik oldalán van védő korlát?

Olyan nem kell ami középpen réssel rendelkezik mert ott nem tudok melléülni. Ha körbe az egész véd?korlátos akkor kiszedhet?s vagy leereszthet? fajta kéne.

Legjobb válasz: Mi a hétvégén vettünk az IKEÁBA. Egyik oldal félig korlát a másik oldalon nincs korlát. De ezt te változtathatod. nagyon aranyos fa a fejnél van egy cica meg egy kutya. Ha fehérbe veszed akkor meg báránykák. Ár 19990 az ágy keret 2500 a rács és a matrac 2500 a legolcsobb de mosható huzattal. 70*160 az ágy mérete. A név KRITTER ágykeret. Nekem tetszik és az ikea honlapon megnézheted.

Mi a hétvégén vettünk az IKEÁBA. Egyik oldal félig korlát a másik oldalon nincs korlát. De ezt te változtathatod. nagyon aranyos fa a fejnél van egy cica meg egy kutya. Ha fehérbe veszed akkor meg báránykák. Ár 19990 az ágy keret 2500 a rács és a matrac 2500 a legolcsobb de mosható huzattal. 70*160 az ágy mérete. A név KRITTER ágykeret. Nekem tetszik és az ikea honlapon megnézheted.
Szintén IKEA: SINGLAR gyerekágy, egyik oldalon leesésgátlóval (kb. az ágy 2/3-a, még simán oda lehet ülni mellé). Ágyráccsal együtt adják. 10490.-Ft 5ezerért már lehet hozzá matracot is venni ugyanott. Így még mindig csak 15490.-Ft. Ettõl olcsóbban nem tudom hol lehetne még ágyat venni. A link: http://www.ikea.com/hu/hu/catalog/products/S39823978

Hol lehet utánajárni, hogy egy férfinak van-e már gyereke?

A barátom 40 éves múlt, most már közelebb 41, keze-lába-feje megvan, nem nyomorék, elmondása szerint állandó munkahelye van, mégse szorgalmazza a gyereket. Nekem most m ár kezd gyanússá válni a dolog, arra gondolok, hogy talán már van valahol gyereke. A másik, hogy örökös anyagi zavarban van, holott elmondása szerint állandó munkahelye van, nem élünk együtt, rám szinte semmit nem költ, az, hogy néha beülünk egy üdítõre, az nem egy olyan 100-200 ezres összeg, nekem ez is arra utal, hogy talán gyerektartásra megy a pénze. Nem minimálbéres a fizetése, mégis már egy héttel a fizetése után neki nincs pénze.

Legjobb válasz: Ja, komment még annyi, hogy nekem viszont nincs gyermekem, és valamikor szeretnék. A szülei nem hiszem, hogy megmondanák, hogy van már gyermeke, mert falaznak neki.

A kérdező hozzászólása: Ja, komment még annyi, hogy nekem viszont nincs gyermekem, és valamikor szeretnék. A szülei nem hiszem, hogy megmondanák, hogy van már gyermeke, mert falaznak neki.
Nem lehet ennek utánajárni. És annak sem, hogy mire költi a fizetését.
Én nem aggódnék a helyedben. Elõször is vannak ilyen örök agglegény típusú pasik, akikben nem nagyon dolgozik a családalapítás ösztöne valószínûleg ezért nincs gyereke és az ilyentõl ne is nagyon várd el. Ezt még idejében tisztázni kellene, hogy akar-e mielõtt tényleg elkezdenéd rá építeni a jövõdet meg az életedet. Ezek komoly dolgok ebben a kérdésben nem lehet nem egyet érteni. A fizetés meg nem jelent semmit a környezetemben, mindig azok vannak a legnagyobb anyagi zavarban, akik jól keresnek. Nem tudja beosztani normálisan a pénzét és ennyi. Szerintem maga sem tudná elmondani, mire szórja el, mitõl van ekkora káoszban, hol veszti el a fonalat a vásárlásnál. Szóval nem kell mindjárt a legrosszabbra gondolni. De mivel szerencsére megvan a feje hát beszélj vele:) )
Én is 41. vagyok és se nõ se gyerek! Pedig szeretnék már de nincs hozzá partner! Sajnos!
Nõ vagy te egyáltalán? Annak tartod magadat? Mert nem úgy viselkedsz, se nem olyan stílusban válaszolsz. Ennyire szánalmas kérdést régen olvastam, pedig van itt ám néhány debilség. 40 éves kor felett az ember már nem vállal be csak úgy gyereket, hiába, hogy nem öreg. A másik, hogy már (ezek szerint) évek óta ismered õt, és ekkora köztetek az összhang? Minek vagytok ti együtt? Légyszíves, nagyon szépen kérlek, az emberiség érdekében NE vállaljatok ti ketten gyereket.
A kérdező hozzászólása: Akik trágár, gyûlöletkeltõ írásokat írtak, bejelentettem, és a moderátorok utána fognak nézni. Én csak föltettem egy kérdést, akinek nem tetszik, nem kell válaszolni rá.
"látom itt néhány gyökér csak kötözködni akar" Kérdezõ! Magadról beszélsz?! Amúgy a Jóisten mentsen meg mindenkit egy ilyen "gyökér" nõtõl!!!
A kommentjeid alapján egy dolgot nem értek: ez az általad teljesen normálisnak jellemzett pasi hogyhogy még nem menekült el tõled észvesztve?
"Hol lehet utánajárni, hogy egy férfinak van-e már gyereke?" Ott ahol annak, hogy neked van-e agyad. Meg kell kérdezni és az adott válaszból leszûrhetõ... :D
Ha barátod a pénzét elcseszi egy hét alatt, akkor nem az a típusú férfi, akivel komoly nõ merne jövõt tervezni. Ehhez képest már részletkérdés az, hogy van-e állandó munkahelye, vagy gyereke.
Jézus kérdezõ! Te nem vagy 100-as, a tuti. 41 éves, nem éltek együtt SEM, nemhogy még gyerekre gondolna. Még összeköltözni sem akar, nem tûnt fel? Hogy akarna akkor gyereket? Ha ezt 5 év együttélés után kérdezed, akkor csak azt mondtam volna, hogy nem egy normális kapcsolat ahol ekkora a bizonytalanság. De így? Szerinted hány akár 32 éves hapsi akar gyereket a nõtõl, akivel EGYÜTT SEM ÉL???? Más téma: biztos nem hallottál róla, így elárulom. Ezen a szép geoid alakú bolygón kb 1 milliárd ember él, aki nem akar gyereket. EGYÁLTALÁN. SOHA. Tudod miért? MERT CSAK.
Nem tudnék olyan latbanélni, ahol a pàrom a hàtam mögött a pénztàrcàmat bujja...nem szereted öt, fogadjunk egy tànyér babgulyàsban (van!):D
*kapcsolatban élni* elnézést!
KEdves kérdezõ! Nem, valószínûleg nincs gyereke, csak több esze van, mint neked, és meggondolja, akar-e egy ilyen félbolonddal közösen gyermeket. És nem kötözködni akarok, ez az õszinte véleményem, köszi, ha nem reagálsz.
kicsit félve válaszolok, mert tartok a kérdezõtõl... Fogadj magánnyomozót, aki egy kicsit utánakutat a múltjának. Ha úgy gondolod, hogy sem a barátai, sem a családtagjai, sem pedig a munkatársai nem beszélnének veled. a kapcsolatot nem minõsítem
Ez egy vicc komolyan!!! Ilyen jól nem mostanában nevettem fõleg itt fent!! :D :D :D :D :D :D :D Ezek után kedves kérdezõ hogy véleményt is írjak :) szerintem érthetõ mért nem akar gyereket!!!! :D :D :D :D :D :D 19hkm :)
A kérdező hozzászólása: Ha szerinted hülyeség a kérdésem, és te ilyenre válaszolsz, azzal saját magad minõsíted, hogy te is az vagy, Nem hiszem, hogy magamba kéne néznem, csak föltettem egy kérdést azzal kapcsolatban, ami elég furának tûnik, és arra várok lehetséges variációkat.
"A barátom 40 éves múlt, most már közelebb 41, keze-lába-feje megvan, nem nyomorék, elmondása szerint állandó munkahelye van, mégse szorgalmazza a gyereket." Holtig tanul az ember. Szóval minden férfinak, aki egészséges és elmúlt negyven, szorgalmaznia kellene a gyerekvállalást, kivétel nincs! "Nem minimálbéres a fizetése, mégis már egy héttel a fizetése után neki nincs pénze." Vagy csak neked mondja ezt, mert nem tervez veled komolyan, de kôzben szépen gyûlik egy számlán a pénze. Valahol ez lenne a logikusabb, gyereket nem akar, valószínûleg feleséget sem, szóval ezzel a trükkel védi magát a nõktõl, vagy csak tõled :D
Ne húzd fel magad kérdezö, nem akarunk bántani. Béke van. Jó, nem öreg egy 40 éves, de attól még böven érezhet úgy, hogy neki már pl. nem lenne türelme egy gyerekhez, mint egy nála fiatalabb, potenciális szülönek. és a bizalom, amit annyian emlegetnek, nagyon is idetartozik. Milyen kapcsolat az, ahol "nyomozgatni" kell a másik háta mögött, hogy van-e már gyereke vagy sem? De hogy a kérdésedre is válaszoljak: magándetektív. :D
"keze-lába-feje megvan" Sajnos a gyerekcsináláshoz még egy alkatrész elengedhetetlen... :)
A kapcsolat a bizalomra épül. Ha nem bízol benne (lényegtelen, hogy ad-e rá okot, hogy bizalmatlankodj), akkor nincs sok értelme. Ha nem tudtok egymással ilyeneket õszintén megbeszélni, bukta.
A kérdező hozzászólása: Nem gondolom, hogy bukta, nem az volt a kérdés, hogy mi a véleményed, magyarán a válaszod nem hasznos. A kérdésem továbbra is áll, és igen, nemcsak keze-feje-lába van, hanem egyéb testrésze is:-)
Most õszintén, már nem ezért vagy azért, de szerinted egy már 40 éves is elmúlt férfi annyira, de annyira vágyik egy gyerekre? Arra nem gondolsz, ha már egy ilyen korú emberrel kerültél össze, hogy õ már esetleg öregnek érzi magát hozzá és belegondol abba is, hogy hány éves lesz majd õ akkor, amikor a gyereke még csak x idõs lesz? És hát a bizalomról meg ne is beszéljünk. Egy normális, bizalomra épült kapcsolatban senkinek ilyen nem fordul meg a fejében, hogy vajon van-e a páromnak egy gyereke, vagy azt hogy lehetne kideríteni, hogy van-e neki? Miért nem kérdezed meg tõle, hogy miért nem akar gyereket? És ha éppen más dolgokat vásárol magának vagy van egy korábban felvett hitele, amit vonnak mondjuk a számlájáról? Ebbe még nem gondoltál bele? Komolyan mondom, ha te még családra, meg gyerekre vágysz, akkor szerintem egy kicsit még komolyodnod kéne és ráadásul, azt egy normális párkapcsolatba belevállalni és nem egy ilyenbe...
A kérdező hozzászólása: Irtó nagy butaságokat írsz. Miért ne lehetne 40 évesnek gyereke? Nem 100 éves. Egyébként meg nem 40 volt, amikor megismerkedtünk. Úgyhogy úgy beszélsz összevissza a levegõbe, hogy nem is tudod, mi van
Egyetlen TISZTESSÉGES megoldás van, mégpedig az, hogy MEGKÉRDEZED TÖLE!!!!
hu de balsejtelmet sugall az egész elve ha nincs gyereke, már az is elgondolkodtató miért (talán felelõsséget nem tud/nem akar vállalni, vagy egy nõ sem vállalta õt be, stb stb) ha van gyereke, az meg hogy letagadná, hát erre sem lehetne kapcsolatot alapozni nekem csak az jön le, hogy nem lehet rá építeni, egy "züllött" ember, aki szórja a pénzt, nem képes felépíteni egy családi életet, és ha eddig nem is akarta, tuti nem azon lennék, ho9gy ó miattam biztos máshogy lesz, meg megváltozik. nekem nem kellene tanulópénznek.
Nem mindenki gyerek centrikus, szóval lehet, hogy ezért nincs gyereke. A pénzügyi zavarainak meg sok más oka lehet. Pl. lakás vagy autótörlesztõ, beteg szülõ, vagy ne adj' ég egyszerre a kettõ a megélhetés mellett elég húzós tud lenni. Így sajnos hamar elmegy a fizu. Ez nem olyan dolog, hogy beütöd a google-ba hogy Jóska Pistának van-e gyereke és majd kidob valamit. Esetleg közös ismerõsöknél puhatolózz, vagy egy magánnyomozó biztosan ki tudja deríteni, de szerintem a legegyszerûbb lenne a barátoddal megbeszélni...
Miért ne lehetne egy 40 évesnek gyereke.Kérdezõ még azt sem tudod, hogy volt e nõs vagy nem?Azt sem tudod, hogy elvált vagy nem?A munkahelyén biztosan meg tudhatod, hogy mi a helyzet vele.
akkor meg miért itt kérdezel ilyen hülyeségeket? az is lehet hogy hitelre megy el a fizuja nem gyerektartásra.. utána járni meg nem tudsz max barátait stb megkérdezed, de hivatalosan nem adnak ki ilyen információt egy idegennek..
lehet, hogy nem lehet gyereke, azért nem szorgalmazza.
A kérdező hozzászólása: Természetesen megkérdeztem, és azt mondta, hogy nem volt nõs. Na és, ettõl még lehet gyereke? Te ezt komolyan valószínûnek tartod, hogy odamész valaki munakhelyére, és megkérdezed a munkatársaitól, hogy van-e gyereke? És õk majd leülnek, és elmondják?
Nem vagyok 8 általános iskolai végzettségû, bár szerintem te lehet az vagy...Na, mindegy. De amúgy azt sem vitatom, hogy 40 évesen bárki öreg lenne a gyerekvállaláshoz, viszont van, aki ennyi idõsen már nem vállal gyereket. És lehet hogy pont a te párod is pont ilyen. Úgy volt vele, ha eddig nem volt, akkor most már ne is legyen. Te vagy a holt sötét és buta, ha te ebbõl azt feltételezed, hogy biztos van neki már egy gyereke és azért nem akar.
És ha tudnál olvasni és értelmezni, akkor vetted volna a lapot, hogy nem azt írtam, hogy egy 40 éves férfi öreg a gyerekvállaláshoz, csak lehet hogy õ annak érzi magát hozzá. Szóval lehet hogy te értelmi képességeidben keresendõ a hiba és nem az enyémben. Én csak találgatok, azért írtam azt, amit, te meg itt lehordasz mindenkit a sárga földig, meg sértegeted a másikat és társai. Nem gondoltál még abba, hogy talán elõbb nézz egy kicsit magadba?...
A kérdező hozzászólása: Akik hasznos választ adnak, azoknak köszönöm, akik meg csak unalomûzésbõl kötözködni akarnak, azokat bejelnetm kitöröltetni a hozzászólást.
Tök egyszerû pedig! Szerintem gyereke nincs, mert nem is akar, és fõleg nem tõled. A pénze meg nem fogy el fizetés után egy héttel, csak nem akar rád költeni, mert látja hogy egy pénzéhes ... vagy. Ennyi.. ja... Ezen olyan jót nevettem: "örökös anyagi zavarban van" Ezt úgy kell megfogalmazni hogy, "pénzügyi problémái vannak." Az általad le írt mondat elég tudatlan...
Nem eszik meg.
akvarista.hu-n keresgélj csigasügér ügyben. Kb 3 centis lyuk már elég. De az összes nagyobb éticsigaházat tedd be.
Budai Optika. A legolcsóbb a városban, és a kiszolgálás, minõség nagyon jó! :)

Hol lehet olyan nyilatkozatot szerezni, ami azt igazolja, hogy egy családban 3 vagy annál több gyerek van?

Étkezés támogatásához kéne. Azt mondták, hogy a Magyar Államkincstártól kell kérni. De mi ennek a papírnak a hivatalos neve? Csak személyesen lehet bemenni? Ahhoz, hogy ezt a papírt megkapjam, milyen egyéb papírok kellenek? (Pl. iskola látogatási a gyerekekt?l kell?)
"káposzta fejet vág" oww:( ezt most mellre szívtam!
Szerintem a neten ismerkedj! Chat-en esetleg.
Pff, nem hiszem el hogy ide írok, ha szeretsz biliárdozni és ráérsz hétvégén akkor összehozhatunk egy rangadót. Ismerõseim közül egyik se ér rá vagy akar jönni. De bárki jelentkezhet, sõt tarthatunk egy gyakori kérdések kupát is. :D 26 ff


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!