Találatok a következő kifejezésre: Hol lehet csinálót (86 db)

Házilag hogy lehet ozmóvizet előállítani, vagy hol lehet olyan cuccot venni ami ilyen vizet csinál?

Legjobb válasz: Lehet venni kevertágyas gyantát is, amit otthon csak beraksz egy vödör vízbe, és másnapra 0-ás vizet csinál belõle, és így nem kell megszakadni a cipekedéstõl.

Lehet venni kevertágyas gyantát is, amit otthon csak beraksz egy vödör vízbe, és másnapra 0-ás vizet csinál belõle, és így nem kell megszakadni a cipekedéstõl.
Ozmo szûrõ kb 23ezer Ft az aqua depóban. Rákötöd a csapra és folyik belõle a 0 NK-s lágy víz. Vagy nézhetsz használtan. Én úgy vettem olcsóbban. Vagy ha csak ozmo víz kell, azt lehet venni akváriumos boltban olcsón, õk gyártják csapvízbõl. Vagy lehet venni Tescoban, ill. benzinkutaknál ioncserélt vizet (5 literes flakon kb 200 Ft). Az is lágy víz, használható az is, csak haza kell cipelni.

Nõként! Kérdezem, hol lehet olajcserét csináltatni az autómban, illetve szûrõt cserélni? Csak renault szervizben lehet, vagy benzinkutakon is csinálnak ilyet?

Tudom, hogy hülye kérdés, de ez van. Egyedül vagyok, használt renault twingo, lila gõzöm nincs hogy kell ezeket elrendezni. Mert a neten pl. a lakhelyemen nincs is márkaszerviz, csak Bp-en. Akkor olajcsere miatt el kell menni Bp-re? köszi annak, aki segít

Legjobb válasz: Természetesen nem csak márkakereskedésben, oda az emberek fõleg a garanciaidõ alatt hordják az autójukat. Persze az esetek egy részében szerencsés ha oda viszed, mert esetleg van az adott típussal több tapasztalatuk vagy már megvannak olyan célszerszámaik amik az adott típushoz kellenek egy-egy komolyabb beavatkozáshoz. Viszont egy sima olajcsere ettõl messze van, az egy egyszerû, lényegében otthon is elvégezhetõ feladat. Sima benzinkutakon ilyet nem csinálnak, sõt, ha a kutas felajánlja hogy ellenõrzi/utántölti az olajat, akkor is utasítsd el finoman. A szintet ellenõrizni fél perc, a kutas meg ne töltögessen olyan olajat a kocsiba amilyen éppen bontva van... Az ismerõsöktõl kérdezd meg, hogy melyik környékbeli szerelõt ajánlják, aki korrekt és normális árakon dolgozik. Biztosan van aki tud adni környékbeli tippet, akihez el tudod vinni olajcserére. Ha nincs a környéken ismerõs férfi aki tudna tippet adni, akkor esetleg valamelyik barátnõd férje fog tudni telefonszámot/címet/cégnevet mondani, ahova érdemes.

Természetesen nem csak márkakereskedésben, oda az emberek fõleg a garanciaidõ alatt hordják az autójukat. Persze az esetek egy részében szerencsés ha oda viszed, mert esetleg van az adott típussal több tapasztalatuk vagy már megvannak olyan célszerszámaik amik az adott típushoz kellenek egy-egy komolyabb beavatkozáshoz. Viszont egy sima olajcsere ettõl messze van, az egy egyszerû, lényegében otthon is elvégezhetõ feladat. Sima benzinkutakon ilyet nem csinálnak, sõt, ha a kutas felajánlja hogy ellenõrzi/utántölti az olajat, akkor is utasítsd el finoman. A szintet ellenõrizni fél perc, a kutas meg ne töltögessen olyan olajat a kocsiba amilyen éppen bontva van... Az ismerõsöktõl kérdezd meg, hogy melyik környékbeli szerelõt ajánlják, aki korrekt és normális árakon dolgozik. Biztosan van aki tud adni környékbeli tippet, akihez el tudod vinni olajcserére. Ha nincs a környéken ismerõs férfi aki tudna tippet adni, akkor esetleg valamelyik barátnõd férje fog tudni telefonszámot/címet/cégnevet mondani, ahova érdemes.
Én meg férfi vagyok, de én sem tudom. ;-) Márkaszervizbe akkor érdemes (?) csak menni, ha garanciális, illetve egy esetleges eladásnál fontos szempont a márkaszervizes karbantartás. Ez az eladási árra hatással lehet. Ha ez nem annyira fontos, akkor legjobb választás egy szerelõ ismerõs. Akirõl azt is tudod, hogy nem csak ismered, de megbízható is. Amennyiben nem ismersz egyet sem, akkor marad bármelyik a közeledben. Kutakon nem tudom végeznek-e teljes cserét, de szerintem nem. Szinte biztos vagyok benne, hogy nem. Ám ha mégis, rosszabbul jársz, mintha felbumliznál Pestre a márkaszervizbe. Tuti átvernek.
Nem csak renault szervizbe viheted kocsidat. viheted 1 másik márka szervizbe vagy egy sima autószerelõhöz is. Feltételezem azt hogy ez nem új azaz 1-3 éves autó(garanciális), mert akkor a garancia megtartásához 1 márkaszervízt kell feltétlenül meglátogatni az olajcseréhez.
Kutakon max utántöltik. Keress egy szerelõt a közelben. Kérdezd meg a szomszédot, vagy valamelyik ismerõsödet hogy õk hol csináltatják. Márkaszervizbe is viheted, de ott drágábban mérik az olajat és úgy általánosságban drágábban dolgoznak.
A kérdező hozzászólása: Mindegyikõtöknek nagyon köszönöm a válaszokat, sokat segítettetek!!!!! ....miért nõként?.....jogos a megjegyzés, én mindig NÕ vagyok, pluszban ugyanaz!, de ha férfi olvassa a kérdésem, egybõl akartam hárítani, hogy ez csak egy hülye nõ lehet, aki ilyet kérdez. ezért kezdtem, védekezésbõl így a szövegem A lényeg, hogy köszi a válaszokat :)
Egy olajcsere nem nagy durranás. Lehet hogy még az ismeretségi körödben is találnál egy palit aki megcsinálja neked.
A kérdező hozzászólása: Már rendezik is, téli gumival együtt. köszi
Dörmögõ - Nem szívózás, mert én is így gondoltam, amíg nem futottam bele a BMW trükkjébe. Ebbe szakszerûen valahogy úgy nyomják fel meg szívják le az olajat. Tizenkét éves korára úgy rárohadt a karterre a leeresztõ csavar, hogy nem lehet leszedni. Egy kulcsot hegesztett rá a végén a szerviz, amire egy két és fél méteres acélcsövet tettek, így bírták lecsavarni a nyomorultat... (Nem, nem márkaszerviz csinálta, nekem arra nincs pénzem.)

Margitban szeretnék szülni, oda is járok terhesgondozásra majd. A 12. heti vizsgálaton ingyen csinálnak kombinált tesztet. Az ugyanaz, mint az integrált teszt? Ha nem, akkor ott megcsinálják, lehet kérni? Vagy hol lehet ezt megoldani?

Legjobb válasz: én is margitba járok,nemrég voltam.a 12.-héten csinálja a sejtbank ingyenesen a down szûrést,amikor meglett elküldtek smsben egy kódot és a sejtbank oldalán láthatod az eredményt.a 16.-héten van az afp és cukorterheléses vizsgálat.azt meg az orvosod elmondja.én a 12.-hetire éhgyomorra mentem.

én is margitba járok, nemrég voltam.a 12.-héten csinálja a sejtbank ingyenesen a down szûrést, amikor meglett elküldtek smsben egy kódot és a sejtbank oldalán láthatod az eredményt.a 16.-héten van az afp és cukorterheléses vizsgálat.azt meg az orvosod elmondja.én a 12.-hetire éhgyomorra mentem.


Mit csinál pontosan egy antropológus, hol lehet annak tanulni és hol lehet vele elhelyezkedni?

Legjobb válasz: http://hu.wikipedia.org/wiki/Antropol%C3%B3gia Azt hiszem itt Mo-n csak Pesten lehet antropológiát tanulni.Azt,h h tudsz vele elhelyezkedni,azt pedig megtudod a fentebbi linkbõl. Remélem segítettem :)

http://hu.wikipedia.org/wiki/Antropol%C3%B3gia Azt hiszem itt Mo-n csak Pesten lehet antropológiát tanulni.Azt, h h tudsz vele elhelyezkedni, azt pedig megtudod a fentebbi linkbõl. Remélem segítettem :)
Még vmi a Dr. Csontba a nõ is antropológus volt, szóval emberek csontjaival is tudsz foglalkozni, úgy értem, h azokat vizsgálni, illetve ilyen régészeik mellett dolgozni, h melyik csont hány éves stb.
Itthon csak kulturális antropológiát lehet tanulni. http://www.felvi.hu/felveteli/szakok_kepzesek/szakleirasok/!.. A dr Csontban a nõ törvényszéki antropológus, amit itthon nem oktatnak. Talán még az idegtudomány és humánbiológia mesterképzés áll hozzá a legközelebb a kurzusai alapján. http://bio.elte.hu/Oktatas/MSc_bio/bioMSc_kotval-lista.htm
Én is az lennék. ELTÉn végeztem, biológus szakon, humánbiológia szakirányon. Felejtsd el, itthon csak éhenhalni lehet vele, vagy a tanszéken oktatni.
A kérdező hozzászólása: Kösz!
Utolsó megkérdezhetném, hogy te most mit csinálsz? Akkor oktatsz a tanszéken?
Utolsónak: nem, én most egy gyógyszergyárban dolgozom, mint kutató-fejlesztõ.
lehet valaki kulturális antropológus vagy fizikai antropológus.. a kulturális antropológia ha jól tudom szociális dolgokkal foglalkozik pl. a kisebbség helyzetével Magyarországon a fizikai antropológus lehet igazságügyi orvosszakértõ vagy régész... :)

Hol lehet reális áron rongyszőnyeg alapanyagot beszerezni? Utánvéttel, postai szállítással is lehetséges ilyen anyagot beszerezni? Csinált már valaki ilyet? Más szövésre alkalmas anyagot hol lehet beszerezni?

Elsősorban olyan rongy érdekelne ami fel van csíkozva.Esetleg csíkozatlan tiszta színre válogatva csíkozatlanul is jó.

Legjobb válasz: Valamikor a szomszédunkban dolgozott egy takács, még a 60-as, 70-es években. Felcsíkoztunk minden kinõtt, vagy agyonmosott ruhát, (elõször szét kellett bontani a varrásoknál, majd a nagyobb darabokat csíkokra vágtuk), lepedõt, vékonyabb plédeket stb. Abból készültek a szõnyegek. Ha körbejárod a bálás boltokat, és a régóta elfekvõ áruikat átválogatod színekre, anyagra és kilóra valami jelképes összeget ajánlasz érte, szerintem meg is oldottad a problémád.

Valamikor a szomszédunkban dolgozott egy takács, még a 60-as, 70-es években. Felcsíkoztunk minden kinõtt, vagy agyonmosott ruhát, (elõször szét kellett bontani a varrásoknál, majd a nagyobb darabokat csíkokra vágtuk), lepedõt, vékonyabb plédeket stb. Abból készültek a szõnyegek. Ha körbejárod a bálás boltokat, és a régóta elfekvõ áruikat átválogatod színekre, anyagra és kilóra valami jelképes összeget ajánlasz érte, szerintem meg is oldottad a problémád.
Szia! Nekem szokott lenni rongyom, ha még érdekel, írj privát üzenetet!?

Hol lehet Hentát csináltatni? Olyan helyen ahol igazi tattot is csinálnak?

Tattot szeretnék de még csak 13 éves vagyok és a szüleim bár bele egyeztek de és 15 16 évesen szeretném.Szerintetek hol csináltassam ?tolna megyében vagy lehet vác környékén is.

Legjobb válasz: hentát és tattot? hát megmondom hol lehet, ha megmondod mi az..xD egyébként szerintem a tetoválásnak csak akkor van értelme, ha tudatosan akarsz valamilyen mintát. ne mások mondják meg, hogy mit varrass magadra..! neked kell egy életen át viselni..

hentát és tattot? hát megmondom hol lehet, ha megmondod mi az..xD egyébként szerintem a tetoválásnak csak akkor van értelme, ha tudatosan akarsz valamilyen mintát. ne mások mondják meg, hogy mit varrass magadra..! neked kell egy életen át viselni..
magyarok vagyunk beszéljünk hát magyarul: tetoválás. és az szerintem nem henta, hanem? henna
*:
Kreatív boltban van henna paszta, kb. 500 ft. Itt olvashatsz róla bõvebben. http://henna.lap.hu/

ISO típusú windows 7-t találtam, leszedtem, az utasítás szerint kiírtam 1 lemezre, de maradt ugyanúgy ISO-ba. Próbáltam volna újrarakni a win 7-t de semmit se csinál. Mit rontottam el? Hol lehet bebootoltani? /mert azt írtátk, hogy bootolni kell/

Kezd? vagyok

Legjobb válasz: A kérdésed alapján szerintem kérj meg valakit, hogy csinálja meg neked... Nem bántani akarlak, de ne egybõl az középmagas heggyel kezdj... Vagy pedig olvass utána. Sokat és ne csak a telepítésnek. Az alapfogalmak sincsenek meg. Bár nagyon egyszerû telepíteni, de ne ezzel kezd.

A kérdésed alapján szerintem kérj meg valakit, hogy csinálja meg neked... Nem bántani akarlak, de ne egybõl az középmagas heggyel kezdj... Vagy pedig olvass utána. Sokat és ne csak a telepítésnek. Az alapfogalmak sincsenek meg. Bár nagyon egyszerû telepíteni, de ne ezzel kezd.
Szed le az ashampoo burning studio 10 -et. Indísd el, kattints a lemez készítése/írása -ra utána CD/DVD/Blu-Ray diszk írás disk-image-ból. Válaszd ki a windows 7 iso -t és írd ki. Utána rakd be a gépbe, intsd újra nyisd meg a BIOS -t. Ott állítsd be hogy a dvd rõl bootoljon.
A kérdező hozzászólása: Oks, köszönöm, megpróbálom!

Lehet csináltatni pótkulcsot opelhez? Vettünk egy használtat, de pótkulcsa nincsen. Hol, mennyiért csinálnak, ha csinálnak ilyet?

Legjobb válasz: kulcsmásolónál. márkakereskedõnél rendelhetsz. alap kulcs amivel az ajtot tudod csak nyitni. 2e Ft többi már drágább. Fiatnál márkakereskedésben 25e ft egy kulcs. kulcsmásolonál 10e ft volt.

kulcsmásolónál. márkakereskedõnél rendelhetsz. alap kulcs amivel az ajtot tudod csak nyitni. 2e Ft többi már drágább. Fiatnál márkakereskedésben 25e ft egy kulcs. kulcsmásolonál 10e ft volt.
látom nem csak én szívtam meg a fiattal :) nekem 30.000Ft lett volna de kulcsmásoló ismerõsöm 8000Ft ért csinálta és kikódolta. Most vettem egy hete egy másik autót és abba az az elsõ hogy betetetek egy távirányítós központizárat. Most még nem használom. Opelhez szerintem nem az a lapos kulcs való és azt bármelyik kulcsosnál megcsinálják neked.
A kérdező hozzászólása: köszi a segítséget

Hol lehet olyan szakmát tanulni mint amit JJ csinál a Gyilkos Elmékben?

Legjobb válasz: én úgy gondolom, hogy õ tulajdonképpen sajtószóvivõ. szerintem intézményi kommunikátorként el tudnál helyezkedni. de hogy hol lehetne olyat tanulni, azt nem tom:)

én úgy gondolom, hogy õ tulajdonképpen sajtószóvivõ. szerintem intézményi kommunikátorként el tudnál helyezkedni. de hogy hol lehetne olyat tanulni, azt nem tom:)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!