Találatok a következő kifejezésre: Hol lehet a lejárt (10 db)

Lejárt jogositványt hol lehet meghosszabbitani? Körzeti orvosnál, sztk-ban, vagy önkormányzatnál? Közben a nevem is változott, megbüntetnek, ha már áprilisban lejárt?

Legjobb válasz: Ha igazoltatnak akkor megbüntetnek. Amúgy ha arra gondolsz, hogy a megújításnál, ott nem. Háziorvoshoz elmész, tudni fogja mi kell hozzá, asszem 5000 ft körül van, azzal a papírral és a lejárt jogsival és egy érvényes személyivel okmányiroda és ott csinálnak mindent. Nem árt elõtte idõpontot kérni.

Ha igazoltatnak akkor megbüntetnek. Amúgy ha arra gondolsz, hogy a megújításnál, ott nem. Háziorvoshoz elmész, tudni fogja mi kell hozzá, asszem 5000 ft körül van, azzal a papírral és a lejárt jogsival és egy érvényes személyivel okmányiroda és ott csinálnak mindent. Nem árt elõtte idõpontot kérni.

Hol lehet feljelenteni az olyan vállalkozót aki folyamatosan lejárt szavatosságú termékeket ad el a boltjában?

Egymás után többször elõfordult, hogy az egyik boltban több terméknek is hónapokkal ezelõtt lejárt a szavatossága és mégis eladják. Hol lehet ezt bejelenteni? Köszönöm a válaszokat.

Legjobb válasz: NÉBIH 06-80/263-244

NÉBIH 06-80/263-244
A kérdező hozzászólása: Nagyon-nagyon köszönöm!!!! Még soha nem jelentettem fel senkit, de most meg fogom tenni!!!, mert arcátlanul pofátlan az a boltos aki a falusi néppel akarja megetetni a lejárt szavatosságú cuccait. A környéken nyitott néhány boltot, aztán egyik-boltból hurcolja a másikba a megmaradt, majd lejárt szavatosságú lomjait, mint friss árut. Én már kétszer jártam meg vele, ezért döntöttem a feljelentés mellett!!! Elõször vissza vittem, másodszor nem tudtam, mert a felbontás után vettem észre, hogy két hónapja lejárt a szavatossága.

Lejárt a müszaki vizsgám, mennyibe kerül az útvonalengedély hol lehet intézni személyautóra?

Legjobb válasz: Bármely Okmányirodában, 3 napra adható és 3500Forintba kerül. Tudsz bankkártyával is fizetni , akkor nem kell csekkel szenvedni.

Bármely Okmányirodában, 3 napra adható és 3500Forintba kerül. Tudsz bankkártyával is fizetni , akkor nem kell csekkel szenvedni.


Hol lehet beszerezni azokat a DVD-ket, amelyek jogi lejárat miatt már nem kaphatók?

Legjobb válasz: Használt DVD-ket árusító boltokban, online aukciós oldalakon, DVD-s bolhapiacokon.

Használt DVD-ket árusító boltokban, online aukciós oldalakon, DVD-s bolhapiacokon.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm! Hol vannak használt DVD-ket árusító boltok, bolhapiacok? Nagyon érdekelne a dolog, ezért szeretnék konkrét elérhetõségeket kérni. Köszi!
Kicsit pontatlanul fogalmaztam: bolhapiac alatt online fórumokat értek, pl. az xpress-nek is van egy keres-kínál-topikja a fórumon, ahol lehet adni-venni a filmeket. (www.xpress.hu) De Budapesten - ha még mûködik - a Petõfi Csarnok mellett szokott lenni hétvégente bolhapiac, ott is biztos lehet kapni dvd-ket. De rákereshetsz pl. vaterán, teszveszen is, több százféle cím közül lehet válogatni. Ami meg boltokat illeti, guglizzál rá, hogy használt dvd-k, használt dvd-filmek, stb.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, majd alaposan körülnézek.

Kedden lejár a türelmi idő, minden kutyába kell a chip hol lehet beszerezni?

Legjobb válasz: állatorvosnál próbálkoztál már?

állatorvosnál próbálkoztál már?
Állatorvosnál.
Állatorvosnál.
Próbáld meg a tescoban, ha ott nem találsz, akkor vidd a kutyát állatorvoshoz. Jól írták, 3500Ft. http://www.nlcafe.hu/otthon/20121120/2013-januar-1-tol-kotel..
állatorvos asszem 3500Ft a beültetés díja, de emellett még van kötelezõ vizsgálat is, annak ára orvosonként változik
Valóban állatorvosnál, csak hogy egyértelmû legyen, de nem is tudom hány hónap volt rá a legutolsó pillanatra hagyni azt most rohangászni utána....
Hentesnél már próbáltad? Esetleg a postán, ott már sok mindent árulnak. Na de, hogy ne csak offoljak: állatorvosnál. Rendelési idõben elmész az állatorvosotokhoz a kutyával együtt. Megmondod, hogy szeretnél chipet rakatni bele. Egy általános vizsgálat után beleteszik a kutyába. Az állatorvos regisztrálja a chipet, és már mehettek is haza. Otthon azért érdemes a petvetdatán ellenõrizni, hogy megtörtént-e a regisztráció.
A kérdező hozzászólása: Bocs, engem az 5-ös lottó érdekel, és nem találom sehol. Régen egyébként nem akció volt, és nem is kellett találat, csak egy megjátszott szelvény.
http://www.szerencsejatek.hu/hogyan-vehet-reszt-az-otoslotto.. Nos akkor ez segít! Bocs' Tegnap már nem volt idõm gép elé ülni:(

Az anti fitness clubnak hol lehet megtalálni gitár tabját? Mert a gitar pro 5 öt már letöltöttem csk lejárt a próbaidő és már nem indul el. Lécci vki mondja meg. Pls.

Legjobb válasz: Haveromnak vannak ilyenek, de fogalmam sincs mi az az anti fitness klub... Mindegy, ha fenn lesz msn-en megkérdem.

Haveromnak vannak ilyenek, de fogalmam sincs mi az az anti fitness klub... Mindegy, ha fenn lesz msn-en megkérdem.
A kérdező hozzászólása: amm azanti fitness club egy eggyüttes...
A kérdező hozzászólása: amm ok
kell ahhoz kotta, tök egyszerû dolgokat játszanak. füleld le
elõzõ vok, és azt akartam írni, h nem kell ahhoz kotta:)
A kérdező hozzászólása: de még kezdõ vok és nem tom így... érted??

Hol lehet kicserélni a lejárt elsősegélydobozt? A gyógyszertár nem cseréli ki.

Legjobb válasz: Csak a megléte a fontos, a lejáratról nem szól semmilyen törvény.

Csak a megléte a fontos, a lejáratról nem szól semmilyen törvény.
A gyógyszertárban nem cserélik ki a dobozt. Csak újratölteni szoták. Beviszed a dobozt, és a benne lévõ lista alapján újakra cserélik a tartalmát, ezután ismét érvényes X ideig. Érdemes megcsinálni, mert mostanában a rendõrök nagyon ráhajtottak a dobozra, és keményen büntetnek, ha már lejárt.
egyik oldalon találtam egy írást, idézek: "Azt azért érdemes tudni, mi is a titka az egészségügyi doboznak. A benne lévõ steril kötözõszerek. Erre kell odafigyelni, hogy mikor jár le a szavatosságuk. Azt meg bárki megveheti a patikában, párszáz forintos tétel, az AVH meg mehet oda, ahová való!"
Nem cserélik ki sehol, újat kell venned. Nekem a motorhoz 1800 ft, nem tudom autóba mennyi, de úgy tudom minden hiper-super marketbe lehet kapni.
Hiper marketben, autósboltokban, de akár benzin kúton is lehet venni. ha jól tudom 3-4 ezer forint. De ha lejárt azt bünteti a rendõrség.

Apám 90-ben vett egy t25-ös traktort. Úgy kaptuk meg, hogy forgalomba lett helyezve, 95-ben lejárt a műszakija. Az óta nem is újítottuk meg, most forgalomba szeretném helyeztetni, milyen papírok kellenek hozzá, és hol lehet levizsgáztatni?

Akkoriban még egy igazolólapot adtak, az helyettesítette abban az időben a forgalmi engedélyt. Háromszögű rendszáma van.Egy ismerősöm azt mondta szerinte csak a KPM-nél lehet le vizsgáztatni. Azt szeretném ha át kerülne az én nevemre a traktor. Mit kell tennem?

Legjobb válasz: A KPM sok éve megszûnt, most NKH van. Nem kell semmi különleges helyre menned vele, az igazolólappal elviszed egy vizsgabázisra ami tetszik, az ott kapott vizsgalappal, az igazolólappal, és a biztosítási kötvénnyel, no meg a rendszámmal a hónod alatt besétálsz az okmányirodába, és elintézed a papírokat. Ja és pénzt (vagy bankkártyát) azért vigyél magaddal, de ha jól tévedek 20 ezer alatt megáll a dolog. Ha nem te vagy a tulaj, akkor meghatalmazást, vagy adásvételit is vigyél.

A KPM sok éve megszûnt, most NKH van. Nem kell semmi különleges helyre menned vele, az igazolólappal elviszed egy vizsgabázisra ami tetszik, az ott kapott vizsgalappal, az igazolólappal, és a biztosítási kötvénnyel, no meg a rendszámmal a hónod alatt besétálsz az okmányirodába, és elintézed a papírokat. Ja és pénzt (vagy bankkártyát) azért vigyél magaddal, de ha jól tévedek 20 ezer alatt megáll a dolog. Ha nem te vagy a tulaj, akkor meghatalmazást, vagy adásvételit is vigyél.

Üdv. A kocsim műszakija lejár, de nem tudom elvinni műszakiztatni, ezért meg lehet-e hosszabbítani valahogy 1-2 hónapra és ha igen akkor hol?

Legjobb válasz: Mielõtt lejár a mûszaki, bemész a legközelebbi NKH-hoz, kérsz vizsgaidõpontot, és 1 hónap múlvára fognak adni. Kapsz egy papírt, amit itthon a rendõr elfogad, ha megállít. Ezzel nyersz 1 hónapot. Többet sajnos nem lehet.

Mielõtt lejár a mûszaki, bemész a legközelebbi NKH-hoz, kérsz vizsgaidõpontot, és 1 hónap múlvára fognak adni. Kapsz egy papírt, amit itthon a rendõr elfogad, ha megállít. Ezzel nyersz 1 hónapot. Többet sajnos nem lehet.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!