Találatok a következő kifejezésre: Hol lehet a családi pótlékot és (5 db)

Érdekelne, hogy a családi pótlék és a Gyes és a hasonló pénzbeni dolgokat hol kell igényelni és hol lehet hozzá nyomtatványhoz jutni?

Legjobb válasz: http://www.allamkincstar.gov.hu/rovat/130 http://www.allamkincstar.gov.hu/rovat/131 http://www.allamkincstar.gov.hu/rovat/135 A területileg illetékes MÁK-tól kell igényelni. Nyomtatványokat is õk adnak, vagy letölthetõk a fenti linkekrõl.

http://www.allamkincstar.gov.hu/rovat/130 http://www.allamkincstar.gov.hu/rovat/131 http://www.allamkincstar.gov.hu/rovat/135 A területileg illetékes MÁK-tól kell igényelni. Nyomtatványokat is õk adnak, vagy letölthetõk a fenti linkekrõl.

Hol lehet elintézni a családi pótlékot és a kelengyepénzt? Mi kell hozzá?

Kell-e meghatalmazás, ha a férjem intézi el? TB kártyán kívül mit vigyen?

Legjobb válasz: a védönö pontos címet kell hogy adjon. menj be még most, és hozd el az összes papírt amit majd kikell tölteni, így alátudod írni ha kell, és párod már a kitöltött papírokkal megy be.

a védönö pontos címet kell hogy adjon. menj be még most, és hozd el az összes papírt amit majd kikell tölteni, így alátudod írni ha kell, és párod már a kitöltött papírokkal megy be.
A kérdező hozzászólása: köszi
Szia . Tülünk az eredeti születési kivonatott is kérték, meg az én személy igazolványom másolatát.Meg azt amit a korházban kaptál.
Nálunk a MÁK-ban kellett intézni. A férjem haza hozta a papírokat, én kitöltöttem, majd visszavittem, de vihette volna férjem is, nem kell meghatalmazás. Kell az eredeti születési anyakönyvi kivonata és a TB kártyája a babának (mi csináltunk fénymásolatot is), a te irataidnak a fénymásolata: személyi, lakcímkártya, TB kártya, adókártya, magánnyugdíjpénztári kártya, mivel én a pénzt a számlámra kértem, egy folyószámla kivonatot is kértek. De adtak egy lapot a férjemnek, hogy mi minden kell, szerintem ti is fogtok kapni.
A területileg illetékes Államkincstárnál tudod intézni, a kitöltendõ doksik letölthetõk a netrõl / http://www.allamkincstar.gov.hu /, részletesen leírják, hogy minek a másolatát kérik és postán is be lehet küldeni, csak így 30 nap az átfutási idõ.

Mi kell a családi pótlék igényléséhez és hol lehet intézni?

Legjobb válasz: http://www.csaladipotlek.info/csaladi-potlek-igenylese

Szia! Innen kell letölteni a kérelmet: http://www.allamkincstar.gov.hu/maganszemelyek/csaladi_potlek# Nekem csak a személyi igazolványt kellett lefénymásolni hozzá. Le van írva, hogy kinek mit kell csatolnia még. Írják, hogy beküldheted postai úton, elektronikus úton (ügyfélkapun keresztül) és beviheted személyesen is. Mi múlt hét kedden adtuk fel postán mindhárom igénylést (családi, gyes, anyasági) és most kedden már mind rajta volt a bankszámlámon. Itt leírják, hogy mikor szokták utalni: http://www.egerszeg.imami.hu/jo-tudni/anyukaknak/csaladi-pot.. A 18-as pontba azt a hónapot kell beírni, amelyikben született a pici.


Elhagyott a férjem két gyerekkel terhesen. Hogyan és hol lehet a megemelt családi pótlékot igényelni?

Legjobb válasz: Csak akkor jár ha elváltok és hivatalosan egyedül neveled a gyerekeket. A leendõ baba is az õ nevére fog kerülni mert házasságban éltetek mikor megfogant.

Csak akkor jár ha elváltok és hivatalosan egyedül neveled a gyerekeket. A leendõ baba is az õ nevére fog kerülni mert házasságban éltetek mikor megfogant.
Én úgy tudom, nem kell feltétlen elválni, ha már nem egy címen laktok, akkor is egyedülálló anyaként leszel számontartva. Bár most annyi minden változik, lehet ez is. De szerintem az illetékes hivatalnál érdeklõdj inkább.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!