Találatok a következő kifejezésre: Hol lehet OKJ-s (48 db)

Hol lehet okj-s képzéssel megtanulni a jelnyelvet?

Lehet?leg Békés megyében vagy környékén.

Legjobb válasz: OKJ-vel? Az OKJ szakmát ad. Inkább valami tanfolyamot, vagy magántanárt kéne keresned.

OKJ-vel? Az OKJ szakmát ad. Inkább valami tanfolyamot, vagy magántanárt kéne keresned.
Elõször el kell végezned a 3 kommunikációs tanfolyamot, melyet Békés megyében is megtehetsz. Tehát kezdõ, alap, és közép kommunikációs tanfolyam, mely után tanúsítványt kapsz. Ezzel még nem vagy tolmács. Folytatás a Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai suliban, ahol indítanak jelnyelvi tolmácsképzést. Anyagilag elég megterhelõ sajnos.

Hol lehet OKJ-s Szülésznő képzésben részt venni, akár 2013 szeptemberi kezdéssel?

Mennyi idő a szakképzés, milyen szintű? Mert mindenhol keresem, de nem akarom elhinni, hogy már csak egyetemen lehet tanulni? Ez igaz vagy sem? 2013 vagy 2014-es évben szeretném elkezdeni, az érettségim meg van, illetve 2 év eü szakközépben előtte. Vajon van még lehetőség egyáltalán ilyesmire? Mert egyetemre nem tudom hogy jutnék be, az érettségim már nem ér annyit, amennyi pontot kérnek mostanság...

Legjobb válasz: Már megszûnt az okj szülésznõ képzés, csak egyetemen van ilyen képzés, ne is keresd máshol Mennyi pontod lenne egyetemre? Mert a régi érettségi is jó, azt is át lehet számolni a mostani pontszámítási rendszerbe, annak semmi akadálya.

Már megszûnt az okj szülésznõ képzés, csak egyetemen van ilyen képzés, ne is keresd máshol Mennyi pontod lenne egyetemre? Mert a régi érettségi is jó, azt is át lehet számolni a mostani pontszámítási rendszerbe, annak semmi akadálya.
A kérdező hozzászólása: 220-230 között vannak a pontjaim, középfokú tárgyak mind, nincs nyelvvizsgám, se semmi más ami plusz pontot adna... Jövõre meg még jobban megemelik a bejutási küszöböt, esélytelen bejutni itthon bármire is, a féléves 280-300 ezer ft-os tandíjakról nem is beszélve. Azt hiszem ebbe sem tudok belekezdeni, mert egyszerûen lehetetlen bejutni, még ha fizetnék is érte akkor sem... Magyar oktatás...
A kérdező hozzászólása: Nem egyszer jelentkeztem de államilag támogatottra sosem jutottam be, diák hitelt meg nem tudnám fizetni, ahogy a tandíjat sem. Egy okj szakmát, mivel van már 1 így azt talán még kitudnám részletre fizetni de ha megnézed a felvin milyen féléves tandíjak vannak az eü képezéseken belül, valós a 200-300 ft / félév... Az újra érettségizésnek is neki estem, de a vizsgák is drágák, képtelen vagyok kifizetni még azt is... Ebben az országban csak az tud papírt szerezni a tudásáról akinek elegendõ pénze is van a vizsgákhoz, nyelvvizsgákhoz, új érettségihez, tandíjakra... Reménykedtem hátha a szülésznõ képzés még okj verziós, de már nem... így ezt is buktam. Egyébként köszi a hozzászólásod, de hidd el tudom mik a bejutási lehetõségek, 2007 óta minden évben felvételiztem, de minden évben változik valami és idáig a szülésznõ képzés csak most jutott eszembe mint lehetséges út, de így ez is sztornó, mert 1 okj képzést talán valahogy részletre kifizetnék, de újra érettségizni, nyelvvizsgát letenni nincs pénzem.
A kérdező hozzászólása: Az emelt szintû érettségi sokkal drágább, nem 15 ezer ft... A nyelvvizsga is sokkal drágább és nem akarok 1 olyan nyelvet tanulni amit úgy sem használnák, akkor már legyen értelme, 50 ezer ft alatt én még 1 nyelvvizsgát sem találtam, plusz költségeivel beutazás, tankönyv stb sokkal több... Elhiszem, hogy pár éve ezek az árak voltak, de kérlek nézz utána, a mostani árak sokkal nagyobbak sajnos... Még többe kerül minden. :( Az államilag támogatott szinthez pedig minden tárgyamból kellene újra érettségi illetve a biológiát is bele kellene vennem, az meg minimum 20 ezer ft vizsgákként, a tankkönyveket nem is számoltam, ha használtan is szerzem be. Akkor esetleg lenne annyi pontom, hogy a nem fizetõs pont szám valahogy összejöjjön. Itt ez a baj. tavaly is 22 ezer ft lett volna a töri emelt szintû, de nem tudtam kifizetni, hiába tanultam rá, és hiába vettem meg a könyveket használtan, mert a vizsgát már nem tudtam kifizetni. Ez van. Majd ha kicsit több pénzem lesz neki esek, mondjuk a biológiával nincs gondom, azt bármikor megcsinálom az eü vizsgával együtt, csak a vizsga díj ne lenne... csak mellé kell a többi érettségi tárgy feljavítás és szint emelése, csak akkor lenne esélyem a mai pont határokhoz felhúzni az eredményeket, hogy egyáltalán legyen esélyem bejutni. Nézz utána a mai viszonylatoknak, ma már közel sem olyan könnyû mint pár évvel ezelõtt... Van ahol 3x drágább a féléves tandíj és a pontszámok pedig szín ötös és mind emelt szintû érettségi tárgyakkal illetve 1-2 nyelvvizsgával teljesíthetõk. Ez pedig mind pénz kérdése. Régebben ez nem volt ennyire magas összeg és magas pont szám. Majd amikor össze gyûjtök annyi pénzt, megcsinálom, addig hátha meg triplázzák a pontszámokat is, hogy addigra se érjek semmit az egésszel... Megszoktam már. Mire odajutok, hogy én is elõrébb léphessek mindig történik valami, hogy ne sikerülhessen az egész. Ha te is ennyire sikertelen lennél, egy idõ után elmenne a kedved mindentõl. Nem baj majd megpróbálom egyszer.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszod! Lehet iskola függõ a nyelvvizsga ára, de itt mind drágábbakat találtam... Lehet igazad van a nyelvvel kapcsolatban, talán ebben én vagyok az önfejû, habár az angol nekem egész jól megy, csak azért gondoltam arra, hogy könnyebb dolgom lenne ha angolból vizsgáznék, mert ott már meg van a középszint, akkor megcéloznám az emeltet, és már többet érnék vele. De akkor keresek valami olcsóbb nyelvvizsga központot, mert amiket én néztem horror árak vannak. De elvileg ez a bejárással együtt, órákkal együtt 40-50 közt megoldható nem? Diplomás ápolói szakra kell menni? Utána lehet szülésznõnek szakosodni, melyik hány félév? Az érettségivel az a gondom a 2 választottam az angol és az infó, a többi tárgyam sem valami jó, 3-4-esek, az eü vonalon ezzel nem sokat érek, abból muszáj 2 tárgyból a biológia meg még mondjuk egy eü ismeretek akkor ez 30 ezer ft lehet a 2 vizsga, plusz a mellékes költségek. Minden elismerésem a sikereidhez, építõ jellegû volt a hozzászólásod köszönöm. Nálam most annyi a gond, hogy össz-vissz a gyest és a családit kapok, 39 ezer ft a havi bevételem semmi több... A pénzügyi részét kell elsõként megoldanom, mert másképp nem megy.
A kérdező hozzászólása: Magyar és történelem amibõl a legjobb 4-es a jegy a százalékot fejbõl már nem tudom. Levelezõ lenne a vél, mert nappalin lehetetlen lenne, mert a kislányom egyedül nevelem és maximum a hétvégi órákat tudnám bevállalni, addig éppen tudna rá vigyázni valamelyik nagyszülõ. Jó, hogy mondod mi jó külföldön is! Nem rossz hogy mondod. Ezek közül max beteszek 2. és 3. helyre is 1-1 szakot, hátha... Most nem dolgozok gyesen vagyok. Borsod megyében vagyok és lehet keresztapámhoz költözök Zala megyébe, itt is-ott is van a környezõ területeken eü szak az egyetemeken. Szóval Miskolc, Debrecen, Pécs jöhetne szóba ebbõl a szempontból.

Hol lehet OKJ-s cukrász tanfolyamot elvégezni?

Érettségi után szeretnék cukrásznak tanulni. Keresgéltem neten de nem találtam használható oldalt ahol minden információ meg lenne adva. Ha tudnátok küldeni ilyen oldalt, nagyon hálás lennék.

Legjobb válasz: www.okjfelnottkepzes.hu

Gundel honlapján pl...


Hol lehet OKJ-s agysebész tanfolyamra jelentkezni?

Legjobb válasz: Szerintem próbálkozz az orbán kormánynál,pont ilyen szakembereket keresnek akik ezután akarják megtanulni azt a szakmát amelyben profitálni akarnak. Ha az agymosást már magadtól tudod akkor biztosan téged választanak!A választások lezajlásáig biztosan meg fognak rendesen fizetni.

Szerintem próbálkozz az orbán kormánynál, pont ilyen szakembereket keresnek akik ezután akarják megtanulni azt a szakmát amelyben profitálni akarnak. Ha az agymosást már magadtól tudod akkor biztosan téged választanak!A választások lezajlásáig biztosan meg fognak rendesen fizetni.
csak ha megvan az OKJ-s hentes, akkor jelentkezhetsz :D
hozzad se mennek mutetre

Hol lehet OKJ-s tanfolyamon sörfőzőnek, sörésznek tanulni?

Legjobb válasz: Jó kérdés, én pálinkafõzõnek mennék szívesen. :D

Jó kérdés, én pálinkafõzõnek mennék szívesen. :D
A kérdező hozzászólása: Az a baj, hogy sehol nem találtam ilyet. Még régebben volt egy szakközépiskola, ahol sörész-borásznak lehetett tanulni, de azt sem adta ki a google. Nem felsõfokon szeretném én, olyat már láttam, de még 5 év egyetemet már nem vállalnék be...Remélem, mindketten szerencsével járunk és megtaláljuk :) ))

Ér valamint a 2éves pénzügyi-számviteli okj-s képzés? Hol lehet vele elhelyezkedni? Mennyi a fizetés?

Az egyetemi végzettséghez képest mennyivel rosszabb?

Legjobb válasz: inkább menj fõisk./egyetemre nem sokkal könnyebb egy okj-s mint fõisk. okj-s nem sokat ér sajnos idõben sem éri meg okj

inkább menj fõisk./egyetemre nem sokkal könnyebb egy okj-s mint fõisk. okj-s nem sokat ér sajnos idõben sem éri meg okj
Ez annak jó, aki pénzügy-számvitelre akar menni fõsulira, csak nincs elég pontja, mert kap rá pluszpontot. Amúgy nem hiszem, hogy protekció nélkül el lehet vele helyezkedni, mivel fõsulisból is van sok.

Hol találok, olyan államilag finanszírozott okj-s képzést amit 28 évesen is igénybe lehet venni, nem csak 22év alatt? Én úgy tudom, hogy az első okj-s szakma ingyenes érettségi után!

Legjobb válasz: Az elsõ okj addig ingyenes amíg be nem töltöd a 22-õt. Utána már fizetõs. Én is mostanság keresgéltem ingyeneset, de sehol sem találtam. Esetleg ha munkanélküli vagy akkor van pár szakma okj amit támogat a munkaügyi központ. De ott nem nagy a választék. Felén most parkgondozó van csak pl.

Az elsõ okj addig ingyenes amíg be nem töltöd a 22-õt. Utána már fizetõs. Én is mostanság keresgéltem ingyeneset, de sehol sem találtam. Esetleg ha munkanélküli vagy akkor van pár szakma okj amit támogat a munkaügyi központ. De ott nem nagy a választék. Felén most parkgondozó van csak pl.
Én is elmúltam már 22, sõt, diplomám is van, de nekem azt mondták, hogy amíg nincs szakmád, addig ingyenes. (Írtam nekik a honlapjukon, rögtön válaszoltak). Ez Kaposváron van, de gondolom hasonlóan mûködik mindenhol. Szerintem keresd meg a városodban az illetékes sulit, és kérdezz rá.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat!

FONTOS! Hol tudok Pszichológiát tanulni OKJ-S képzésen Budapesten kívül? Győrben lehet? Ennek hol tudok utána nézni?

Legjobb válasz: http://pszichologuskepzo.hu ezen az egy helyen van ilyen tanfolyam. De ha nem hobbi szinten az ilyen akarsz pszichológiával foglalkozni akkor nem ajánlom. Ezek a pénz lehúzás módja. Rendes állami okj-s szakmát adó iskolákban nem véletlenül nincs ilyen képzés.

http://pszichologuskepzo.hu ezen az egy helyen van ilyen tanfolyam. De ha nem hobbi szinten az ilyen akarsz pszichológiával foglalkozni akkor nem ajánlom. Ezek a pénz lehúzás módja. Rendes állami okj-s szakmát adó iskolákban nem véletlenül nincs ilyen képzés.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!