Találatok a következő kifejezésre: Hol lehet Jáva (10 db)

Miskolcon hol lehet Jávai mohát venni?

Legjobb válasz: nem tudom, nem ott lakom

nem tudom, nem ott lakom
Nem tudom tudod-e hol van a Vörösmarty utca, ahol van a Profi és a Kínai. Annak a háta mögött van egy állatkereskedés:) Ott 95% hogy van:D
Igen, vagy úgy is mondhatjuk, a másik irányból nézve, hogy a Mesecukrászda háta mögött. (De most szombaton nem lesz nyitva, kivételesen.)
A kérdező hozzászólása: Akkor a kérdés nem rád vonatkozik. Köszönöm a válaszokat! Hétfõn felkeresem a boltot.:D

Hol lehet tanulni a C++, a Java és a JavaScipt programozási nyelveket? (pl. :könyvek, weboldal) És honnan lehet letölteni a kezelőfelületüket?

Legjobb válasz: Java-hoz ez egy jó kezdés: http://nagygusztav.hu/sites/default/files/Java_programozas_1..

Eclipse-el lehet mind3 nyelven programot írni, le kell tölteni hozzá a megfelelõ IDE-t. http://www.eclipse.org/downloads/ Vagy geany-val http://www.geany.org/ ehhez van magyarítás is. c++ hoz a dev c++ http://www.bloodshed.net/devcpp.html 21:01 Ez nem igaz a legmagasabb szintû nyelvek a funkcionális nyelvek pl.: haskell, erlang.
A kérdező hozzászólása: Muszáj mindenkit lebecsülnötök?
Javaslom hogy elõször kezd valami alacsonyabb szintû nyelvvel pl C teljesen jó alap mert a gyakorlatban sokkal többet használják mint a delphit.(nem azért mert lebecsülünk, hanem a magasabb szintû nyelvek erre épülnek ergó könyebb utána azt megérteni, másrészt általában egy C++ könyv feltételezi hogy tudsz C-ben, egy C# feltételezi hogy tudsz C++-ban) Ha már ismersz 1 programozási nyelvet és megértetted hogy mûködik az egész programozás utána pár nap alatt meg tudsz tanulni egy új nyelv szintaktikáját.
16:38-as vagyok. 21:01 Ha egy nyelvet speciálisan kifejlesztettek a programozás valamilyen speciális részterületére legyen például robot programozás, azt (Domain-specific language) DSL - nek vagyis domén specifikus nyelvnek nevezik. A robot programozásra kifejlesztett nyelveben igen valószínûtlen , hogy hatékonyabban lehetne írni egy sakkprogramot mint c++ - ban.(Vagy esetleg nem is lehetséges.) Az ilyen összehúzgálós módszer tervezõprogramok, gondolom olyanra gondolsz mint pl.: Visual Basic tervezõfelülete, feldobálod rá a gombokat szöveg mezõket, az csak egy programfejlesztõi interfész, ami komolyabb programoknál nem túl sokat könnyít.
"Visual Basic tervezõfelülete, feldobálod rá a gombokat szöveg mezõket, az csak egy programfejlesztõi interfész, ami komolyabb programoknál nem túl sokat könnyít." Érdekes nekem annó nagyvállalati programnál igen sokat könnyített. 100* gyorsabban haladok, mint most ezzel a szar QT-vel.
22:12-es vagyok. Miféle vállalati program? Én olyan programot értettem az alatt , hogy komolyabb program hogy fejlesztése nem 1-2 hanem legalább 10 emberes. Legyen pl. a firefox. Itt mennyit is segít hogy feldobálod a gombokat? Lehetnek különbözõ grafikus objektumok listbox-ok, editbox-ok, chekbox-ok stb. Azt sem tudod elõre, hogy melyikbõl mennyit kell létrehozni, hogy kell elhelyezni, futási idõbe kell legenerálni ezeket a betöltött oldal html kódja alapján. Nem azt mondom hogy nem ér semmit/sokat a vizuális felület tervezõ, hanem azt hogy komolyabb programok esetén nem nyújt annyi segítséget mint ahogy az ember gondolná.(Legalábbis ahogy én gondoltam régen.)
Az hogy egy nyelv alacsony vagy magas szintü nem attol függ hogy összekattingatós avagy nem. Nemis értem mit értesz összekattingatáson. PL .net designer nézetek vagy vagy vb terrvezõ felület? Mint a nevében is bennevan ez a designernek lett kitalálva fõként aki nem ért a programozáshoz. Alacs szintû nyelv pls a C magas szintû mongyuk 1 python. Mi teszi magas szintûvé a pythont? A nyelv szabadsága, hogy támogatja a funkcionális, objektum orientált és imperatív paradigmákat is. Hogy robosztus nyelvi elemei vannak stb.
Azt értem összekattintgatás alatt, hogy nagy, böszöm komponensekbõl tudsz mûködõ programot építeni. Például a Visual Studios tervezõfelület is egy ilyen "programozási nyelv", az egy más kérdés, hogy õ ebbõl neked C# (vagy VB vagy akármi) kódot gyárt, és azt te tudod tovább gyúrni, de maga a felület az egy külön "nyelv". De én speciel arra gondoltam, amikor robotot programoztam, és a poén kedvéért kipróbáltuk, mit tud a grafikus cucc. Na AZ magasszintû nyelv, igazán magas, lerakhatsz ilyen komponenseket, hogy "forgasd az X motort" vagy "szenzor leolvasása" vagy ilyenek, és ezt ilyen struktúrált folyamatábrába lehetett szervezni. Ez például igen magasszintû programozás, mert nagyon nagy egységekben dolgozol. Amikor NXC-ben (Not Exactly C, vicces név :D) kódoltam ugyanazt a robotot, az jóval aprólékosabb meló volt. Amúgy az, hogy egy nyelv domain specific vagy sem, nem áll összefüggésben azzal, hogy mennyire magas szintû, mondhatni merõleges ez a két dolog egymásra. 23:53 Akkor fedezd fel a QtCreator-t vagy a Designert. Abban is össze lehet kattintgatni ;)
Szerintem meg Pascalm, Delphi felejthetõ. Mivel strukturált programozási nyelv teljesne más mint az objektum orientált ha meg is tanulod egy hogy sehol nem kérik kettõ hogy metanulsz oylan berögzõdéseket vele ami nem jó az objektum orientált nyelveknél. Ok megtanulsz minimum kiválasztást, meg keresési ciklusokat írni. A kerék újrafeltalálása kb. Objektum orientált nyelvekben ezek alapból vnanak nem kell neked külön megírni. Én mindenképp C++-al vagy Java-val kezdenék. Úgy hogy volt részem 1 év pascalban 1 év javaban és most itthon tanulom a c++t.
16:38 A legmagasabb szintû nyelvek az összekattintgatós nyelvek, pl a robotokat lehet programozni összehúzgálós módszerrel, vagy a mindenféle tervezõprogramok. Ezek a legmagasabbszintû nyelvek. A magas szint annyit jelent, hogy egy-egy elemi utasítással nagyon sok mindent fejezel ki.
elözöhöz delphi=pascal sry
szia! Csak egy nyelvet válassz egyszerre. Ha teljesen kezdõ vagy, akkor én inkább a könyvet ajánlanám, amibõl az alapokat ALAPOSAN elsajátítod, és a könyv mindig ott lesz, hogy kinyisd ha elakadsz. Ha már megírtál 100-200 saját programot, akkor már elboldogulsz az internetes referenciák segítségével és mások segítsége nélkül is :)
Pont hogy a Pascalnak az alapjai ezek. Az Pascal egy szájbarágós nyelv, könnyebb elsajátítani(nevezetesen C-ben írodott), és ezért használják elõszeretettel alapozáshoz. Egyébként tényleg azzal kéne kezdened. Vagy delphi.
c++??:D Java?:D ezek már a legmagasabb szintû programozási nyelvek hol élsz te ember xD Elõbb Pascalt tanulj az mindennek az alapja :D
Notepad2, Visual Studio Express.
A kérdező hozzászólása: 10:30 Ahol a programot kell írni.
Kezelõfelület? :D Az mi? C++, Java-hoz nagyon jó parancssoros fordítók vannak, js-t pedig a böngészõd futtatja.
"Azt értem összekattintgatás alatt, hogy nagy, böszöm komponensekbõl tudsz mûködõ programot építeni. Például a Visual Studios tervezõfelület is egy ilyen "programozási nyelv", az egy más kérdés, hogy õ ebbõl neked C# (vagy VB vagy akármi) kódot gyárt, és azt te tudod tovább gyúrni, de maga a felület az egy külön "nyelv". " Az oké hogy nagyon könnyít(het)i a munkát az ilyen "összekattintgatás", efelõl semmi kétségem. "Visual Studios tervezõfelület" az tervezõfelület nem nyelv, szakmai zsargonnal mondhatod (idézõ jelbe) , hogy "nyelv". A grafikus tervezõfelület/folyamatábra a nyelv egy megjelenítési formája. Minden amit grafikusan szerkesztesz az be lehetne gépelni kézzel is. ( például lazarus-ban grafikusan felvittem egy TEdit-et:" object Edit1: TEdit Left = 99 Height = 50 Top = 170 Width = 161 TabOrder = 1 Text = 'Atírtam a szöveget, a koordináltákat is nem grafikus szerkesztõbõl :) ' end " Tisztán begépelve be raktam még egy Tedit-et is teljes sikerrel. Ezt most nem írom be mert így is sokat írtam. Gyakorlatban ez rendkívül macerás lenne, fõleg ha nem szövegesen van tárolva, persze ebbõl a szempontból ez lényegtelen. )

Hol lehet megtalálni a Jáva programozót?

Legjobb válasz: Õõõõ... te most egy konkrét személyt "A" Jáva programozót keresed, vagy programozni akarsz Java-ban? Kicsit leírhatnád értelmesebben is a kérdést.

Õõõõ... te most egy konkrét személyt "A" Jáva programozót keresed, vagy programozni akarsz Java-ban? Kicsit leírhatnád értelmesebben is a kérdést.
A kérdező hozzászólása: Programozni bocsi :D
Itt egy tutorial, ami megtanítja az alapokat: http://kto.web.elte.hu/
A kérdező hozzászólása: köszi


Hol lehet kimondottan Jáva teát kapni? (Nem kapszulában)

Legjobb válasz: Én a helyedben megnézném teaházakban, herbáriákban, patikákban. Ha nem is tartanak, valószínûleg meg tudják mondani, hol kaphatsz. A másik dolog az internet: keress rá, s ha más nem, marad az online rendelés, de lehet hogy találsz egy közeli árusítót.

Én a helyedben megnézném teaházakban, herbáriákban, patikákban. Ha nem is tartanak, valószínûleg meg tudják mondani, hol kaphatsz. A másik dolog az internet: keress rá, s ha más nem, marad az online rendelés, de lehet hogy találsz egy közeli árusítót.

Nucleus Plus OS Operációs Rendszerű telefonra kellene java böngésző, hol lehet találni ilyen böngészőt ami müködik is?

Egy Java alapú böngész? kellene, eddig probáltam: opera,opera mini,bolt,bolt lite,jig browser,tea shark,uc browser,opera miniböl az összes verziót,

Hol lehet beszerezni jávai mohát?

Az akváriumomba kéne.

Legjobb válasz: Szerintem a mostanában szinte minden díszhalas boltban szokott lenni.

Szerintem a mostanában szinte minden díszhalas boltban szokott lenni.
Dobj egy mail-t, nem akarok reklámozni...
ha pesti vagy, az europarkban vettem én, az emeleten van a bolt.leget a pólusva is venni.
Expresszen keresztül lehet, postán keresztül, most rendeltem két decit csak 600 forintért és a postaköltség sem volt gázos.

Hol találok a neten olyan részletes leírást java szerver-kliens adatbázis programozáshoz amiből egy mintafeladaton keresztül lehet megtanulni?

Olyan prgogramot, ahol vékony kliens van, minden m?veletet az adatbázis szerver tárolt eljárásai végeznek, tehát a kliens programból csak ezeket a függvényeket akarom meghívni és paramétereket átadni a függvényeknek. Postgresql szerverrel.

Legjobb válasz: Ez szimpla JDBC programozás. http://download.oracle.com/javase/tutorial/jdbc/

Ez szimpla JDBC programozás. http://download.oracle.com/javase/tutorial/jdbc/
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ!
A kérdező hozzászólása: Ha esetleg tudtok magyar nyelvût, és mintafeladatost akkor azt nagyon megköszönöm!
Èrtelemszerûen a "java jdbc példa" kérdést kell beírni a googlebe és csak magyar oldalakon keresni. Valamint nem kötekedésképpen, de ha java programozással akarsz foglalkozni akkor alapos angoltudás nélkül nem sok esélyed van.

Hol vannak gyűjtőpontok Budapesten és környékén ahová adományokat lehet vinni az árvízkárosultak javára?

Ruhafélékre és tisztítószerekre gondolok,amiket összegy?jtve leszállítanának és eljuttatnának az árvízkárosultakhoz.Van egyáltalán Budapesten ilyen gy?jt?pont? Ha igen,jó lenne,ha az újságok is leközölnék az országos gy?jt?pontokat!

Legjobb válasz: Itt 2 hely is meg van adva: http://autozz.blog.hu/

Itt 2 hely is meg van adva: http://autozz.blog.hu/
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a választ!
Bármelyik vöröskeresztnél is leadhatod az adományait. Ezeknek a listáját itt meg találod a kirendeltségek pont alatt: http://www.voroskeresztbp.hu
A kérdező hozzászólása: A Vöröskereszthez nem akartam vinni, mert két ismerõsöm is megosztotta velem a negatív tapasztalatát.Azóta már levitte a családtagom Alsózsolcára a 3 család adományait(több zsák ruha és tisztítószerek), és egy Tiszteletesnek adta, aki átjuttatja Felsõzsolcára a rászorulóknak. Még egyszer köszönöm a válaszokat!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!