Találatok a következő kifejezésre: Hol lehet André (262 db)

Hol lehet annak utánanézni, hogy egy telken milyen közművek vannak benn, illetve hány százaléka beépíthető?

Legjobb válasz: Beépíthetõség attól függ, hogy milyen övezetbe sorolták be az adott ingatlant. Ha kiderült az övezeti besorolás, akkor az adott település településrendezési tervében van részletezve, hogy hol mit lehet. (Ha jól tudom, akkor a településrendezési terv melléklete egy településtérkép az övezeti besorolásokkal.) Ha az adott település honlapján nem találod, akkor a (fõ)építész irodát keresd meg a hivatalban. Közmûvekrõl az adott közmûszolgáltatónál érdeklõdj, hogy az adott telekre vonatkozóan létezik-e náluk közmûszolgáltatási szerzõdés. Ha igen, akkor nyilván bent vannak a közmûvek, ha nem akkor még 2 dolog lehet: vagy befizették a tulajdonosok a közmû-hozzájárulásokat az önkormányzatnál, csak nem vezették be a közmûveket, vagy be sem fizették a közmû-hozzájárulásokat. Elõbbi esetben "csak" a közmûvek kiépítésének a költsége merül fel a továbbiakban, második esetben még a több százezer Ft közmû-hozzájárulás kifizetése is hátravan.

Beépíthetõség attól függ, hogy milyen övezetbe sorolták be az adott ingatlant. Ha kiderült az övezeti besorolás, akkor az adott település településrendezési tervében van részletezve, hogy hol mit lehet. (Ha jól tudom, akkor a településrendezési terv melléklete egy településtérkép az övezeti besorolásokkal.) Ha az adott település honlapján nem találod, akkor a (fõ)építész irodát keresd meg a hivatalban. Közmûvekrõl az adott közmûszolgáltatónál érdeklõdj, hogy az adott telekre vonatkozóan létezik-e náluk közmûszolgáltatási szerzõdés. Ha igen, akkor nyilván bent vannak a közmûvek, ha nem akkor még 2 dolog lehet: vagy befizették a tulajdonosok a közmû-hozzájárulásokat az önkormányzatnál, csak nem vezették be a közmûveket, vagy be sem fizették a közmû-hozzájárulásokat. Elõbbi esetben "csak" a közmûvek kiépítésének a költsége merül fel a továbbiakban, második esetben még a több százezer Ft közmû-hozzájárulás kifizetése is hátravan.
Az elõbbi válaszomból kimaradt: a közmû-hozzájárulásról szintén az önkormányzatnál lehet felvilágosítást kapni (hatósági, vagy mûszaki iroda talán).
A kérdező hozzászólása: köszönöm
egeszsegedre...
A kérdező hozzászólása: nagyon kedves vagy utolsó, neked is egeszsegedre :)

Mit csinál pontosan egy antropológus, hol lehet annak tanulni és hol lehet vele elhelyezkedni?

Legjobb válasz: http://hu.wikipedia.org/wiki/Antropol%C3%B3gia Azt hiszem itt Mo-n csak Pesten lehet antropológiát tanulni.Azt,h h tudsz vele elhelyezkedni,azt pedig megtudod a fentebbi linkbõl. Remélem segítettem :)

http://hu.wikipedia.org/wiki/Antropol%C3%B3gia Azt hiszem itt Mo-n csak Pesten lehet antropológiát tanulni.Azt, h h tudsz vele elhelyezkedni, azt pedig megtudod a fentebbi linkbõl. Remélem segítettem :)
Még vmi a Dr. Csontba a nõ is antropológus volt, szóval emberek csontjaival is tudsz foglalkozni, úgy értem, h azokat vizsgálni, illetve ilyen régészeik mellett dolgozni, h melyik csont hány éves stb.
Itthon csak kulturális antropológiát lehet tanulni. http://www.felvi.hu/felveteli/szakok_kepzesek/szakleirasok/!.. A dr Csontban a nõ törvényszéki antropológus, amit itthon nem oktatnak. Talán még az idegtudomány és humánbiológia mesterképzés áll hozzá a legközelebb a kurzusai alapján. http://bio.elte.hu/Oktatas/MSc_bio/bioMSc_kotval-lista.htm
Én is az lennék. ELTÉn végeztem, biológus szakon, humánbiológia szakirányon. Felejtsd el, itthon csak éhenhalni lehet vele, vagy a tanszéken oktatni.
A kérdező hozzászólása: Kösz!
Utolsó megkérdezhetném, hogy te most mit csinálsz? Akkor oktatsz a tanszéken?
Utolsónak: nem, én most egy gyógyszergyárban dolgozom, mint kutató-fejlesztõ.
lehet valaki kulturális antropológus vagy fizikai antropológus.. a kulturális antropológia ha jól tudom szociális dolgokkal foglalkozik pl. a kisebbség helyzetével Magyarországon a fizikai antropológus lehet igazságügyi orvosszakértõ vagy régész... :)

Hol lehet annak utána nézni, hogy melyik intézmény ill. szervezet mennyi állami támogatást kap/kapott?

Legjobb válasz: Attól függ, milyen állami szervtõl. Elvileg annak az oldalán, aki a támogatást adta, pl NKA. De talán bizonyos szervezeteknek közhasznúsági jelentést is kell írni, és abban talán benne van. Melyik szervezet érdekel ? :) Hátha tudok segíteni.

Attól függ, milyen állami szervtõl. Elvileg annak az oldalán, aki a támogatást adta, pl NKA. De talán bizonyos szervezeteknek közhasznúsági jelentést is kell írni, és abban talán benne van. Melyik szervezet érdekel ? :) Hátha tudok segíteni.
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen, az jó lenne...a nyíregyházi drogambulancia. Nagyon nem stimmel ott valami. Vaj van a fülük mögött, kb olyan a betegeknek, mint halottnak a csók, se egy pszichológus, se szakszerû kezelés, semmi. 2 ember dolgozik ott össz-vissz. Biztos vagyok benne, hogy csak az állami támogatás miatt mûködtetik az intézményt.


Hol lehet annak utána járni, hogy a sógorom börtönben van -e?

Még decemberben lopott egy bizonyos helyrõl akkor kihallgatás után szabadlábra helyezték. Januárban párszor még láttam a faluban, de azóta nem. Senki nem tudja hol van.

Legjobb válasz: Utána járni nem lehet, kivéve, ha megkérdezed a sógorod házastársát.

Utána járni nem lehet, kivéve, ha megkérdezed a sógorod házastársát.
A kérdező hozzászólása: Nincs neki senkije, egyedül lakott a faluban.
Jelentsétek be eltüntként, ha börtönben van akkor az ki fig derülni, mert a Rendõrség utána néz.
Ha szabadlábra helyezték, akkor nem õ lopott. Lehet fájdalomdíjként üdülni vitték...
Ha pontosan utána akarsz járni, fogadj egy ügyvédet.
Egy ügyvéd nem nyomozó!!!!!

Hol lehet annak a derékszögû háromszögnek a derékszögû csúcsa, melynek területe 25 egység, és az átfogójának a két végpontja A (1;-2) és B (6;8)?

Help pls! Addig jutottam el, h kene egy thalész kör, mer annak ugye barmely pontjat kijelolom, osszekotve a két végponttal mindig derékszogû háromszög lesz. Felis irtam a kor egyenletét, de ennyire haladtam csak!

Legjobb válasz: AB szakasz hosszával a területbõl kiszámolod a magasságot. Az AB -vel párhuzamos, m távolságban lévõ egyenes egyenletét felírod. A kör és az egyenes metszéspontjai a keresett C pontok.

AB szakasz hosszával a területbõl kiszámolod a magasságot. Az AB -vel párhuzamos, m távolságban lévõ egyenes egyenletét felírod. A kör és az egyenes metszéspontjai a keresett C pontok.
Azért leírom a megoldás menetét is: Tudjuk, hogy a derékszögû háromszög átfogója a köré írható kör átfogója, a kör középpontja az átfogó felezõpontja (lásd. Thalesz-tétel). Ha ezeket tudjuk, akkor: -a kör középpontja: ((1+6)/2;(-2+8)/2)=(3, 5;3) -a kör sugara: √((6-1)^2+(8-(-2))^2)/2=√(25+100)/2=√125/2=5*√5/2 Ebbõl már felírható a kör egyenlete: (x-3, 5)^2+(y-3)^2=125/4. Tudjuk, hogy a háromszög területe 25 egység^2, átfogója √125=5*√5 egység. Mivel a háromszög területe úgy is kiszámolható, hogy átfogó*átfogóhoz tartozó magasság, ezért ez az egyenlet felírható: 5*√5*m=25, innen m=5/√5=5*√5/5=√5 egység. Most a magasságtételt kell felhasználnunk; tetszõleges háromszögben az átfogóhoz tartozó magasság az átfogót p és q részre osztja, ekkor igaz, hogy m=√(p*q), tehát a √125-nek kell egy olyan felosztást keresni, hogy √5=√(p*q), vagyis 5=p*q, és p+q=√125. Ez egy kétismeretlenes egyenletrendszer, amit meg kell oldanunk. Az elsõ egyenletbõl q=5/p, így a másodikba átírva p+5/p=√125 /*p p^2+5=p*√125 /-p*√125 p^2-p*√125+5=0 Másodfokú egyenlet megoldóképletével megoldjuk: p1=(√125+√105)/2 Ennyi elég nekünk; lehetne tovább számolni, de ennyi adatból már tudunk építkezni (esetleg ha a megoldást ellenõrizni akarjuk, akkor tovább kell számolnunk). Tudjuk, hogy p, m és b (a háromszög egyik befogója) egy másik derékszöget zárnak be, ahol b az átfogó. Pitagorasz-tétellel számolhatunk: ((√125+√105)/2)^2+√5^2=b^2 (125+√52500+105)/4+5=b^2 (250+√52500)/4=b^2 /gyökvonás √(250+√52500)/2=b. Innentõl fel kell írni mindkét végpontú kör egyenletét, ahol ez a sugár, egyenletrendszerbe tenni az eredeti körrel, hogy a metszéspontokat megkapjuk. Összesen 4 metszéspont lesz. Ezt már rád bízom, neked is legyen egy kis munkád :D
Remélem, mindhármunk eredményei megegyeznek: [link]
#1 és #3 vagyok. Elnézést, a megoldás elején egy "per 2" belekerült, így az elõzõ megoldásom hibás. Itt a javított változat: [link] Most egy másik megoldást csinálok, ezen bukott ki az elõzõ hiba.
Elkészült a második megoldás is. Itt található: [link] a "Derékszögû háromszög - átfogó és terület" sorban, GeoGebra munkalapként is, és ha valaki nem tudja betölteni, fényképeken is.

Hol lehet annak utánanézni, hogy anno pl. : 1995-ben mennyibe került 1 köbméter gáz, illetve 1 KW áram?

Legjobb válasz: statisztikai évkönyv megfelelõ számában (azaz online a stat.hivatal honlapján)

statisztikai évkönyv megfelelõ számában (azaz online a stat.hivatal honlapján)
A kérdező hozzászólása: És ott hol, mert nem igazán lehet megtalálni...

Tanult vki Health Care Managernek? Hol lehet annak tanulni? Mennyire nehéz?

Legjobb válasz: Elmész jobra aztán balra fordulsz és mész úgy 4000Km-t aztán csinálsz egy fél hátraszaltót és csillagokat fogsz látni ha pedig lenézel pont elötted lesz.

Elmész jobra aztán balra fordulsz és mész úgy 4000Km-t aztán csinálsz egy fél hátraszaltót és csillagokat fogsz látni ha pedig lenézel pont elötted lesz.

Vannak a hátizsákok oldalán ilyen hálós zsebek, amikbe általában italt szoktak rakni. Mi a neve annak a sűrűn font hálós anyagnak? Esetleg, hol lehet ilyet kapni?

Vannak a hátizsákok oldalán ilyen hálós zsebek, amikbe általában italt szoktak rakni. Tudja valaki, hogy mi a neve annak a s?r?n font hálós anyagnak? Esetleg, hol lehet ilyet kapni?

Legjobb válasz: kérdés mezõbe írt szöveged: Vannak a hátizsákok oldalán ilyen hálós zsebek, amikbe általában italt szoktak rakni. Mi a neve annak a sûrûn font hálós anyagnak? Esetleg, hol lehet ilyet kapni? A kérdést kiegészítõ mezõbe írt szöveged:Vannak a hátizsákok oldalán ilyen hálós zsebek, amikbe általában italt szoktak rakni. Mi a neve annak a sûrûn font hálós anyagnak? Esetleg, hol lehet ilyet kapni? ....

kérdés mezõbe írt szöveged: Vannak a hátizsákok oldalán ilyen hálós zsebek, amikbe általában italt szoktak rakni. Mi a neve annak a sûrûn font hálós anyagnak? Esetleg, hol lehet ilyet kapni? A kérdést kiegészítõ mezõbe írt szöveged:Vannak a hátizsákok oldalán ilyen hálós zsebek, amikbe általában italt szoktak rakni. Mi a neve annak a sûrûn font hálós anyagnak? Esetleg, hol lehet ilyet kapni? ....

Az Anime Studio c. programot hol lehet itthon megvenni és körülbelül ez mennyibe kerül?

Legjobb válasz: Itthon megvenni? Kevés az esélye, hogy van ilyen itthon. 300$-ért (kb. 80-81k Ft) adják a pro10-est: my.smithmicro.com/anime-studio-pro-10.html Amazon-on 174$-ért (kb. 46-47k Ft) lehet megvásárolni a pro10-et: www.amazon.com/Smith-Micro-Software-Inc-ASP10HDVD/dp/B00ILBO 1MS A pro 9.5-ösért 45$-t (kb. 12k Ft) kérnek: www.amazon.com/Smith-Micro-Software-Anime-Studio/dp/B00G7WP2 R6

Itthon megvenni? Kevés az esélye, hogy van ilyen itthon. 300$-ért (kb. 80-81k Ft) adják a pro10-est: my.smithmicro.com/anime-studio-pro-10.html Amazon-on 174$-ért (kb. 46-47k Ft) lehet megvásárolni a pro10-et: http://www.amazon.com/Smith-Micro-Software-Inc-ASP10HDVD/dp/B00ILBO1MS A pro 9.5-ösért 45$-t (kb. 12k Ft) kérnek: http://www.amazon.com/Smith-Micro-Software-Anime-Studio/dp/B00G7WP2R6

Hol lehet magyarországon celtic punk cd-t szerezni (PL. Dropkick Murohys, Flogging Molly, Peddy and the rats)?

Legjobb válasz: (az Paddy and the Rats) Paddy and the Rats CD-t tudsz pl. alexandra könyvesboltban, itt ([link]) és koncerten is venni.

(az Paddy and the Rats) Paddy and the Rats CD-t tudsz pl. alexandra könyvesboltban, itt ([link]) és koncerten is venni.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!