Találatok a következő kifejezésre: Hol lehet úton (271 db)

Volkswagen golf váltóba hogy lehet megnézni mennyi olaj van benne, hol lehet után tölteni és leereszteni?

Legjobb válasz: Manuális váltóknál van egy ugynevezett nívócsavar. Kitekered, ha folyik vagy csak csöpög akkor nívóig van tehát a szint jó. Ha nem akkor beledugsz valamit én ibuszkulcsot szoktam beledugni, forgatni és ugy nézem, ha a nyílástól 3-5mm-rel lejjebb van a szint akkor szükséges az utántöltés

Manuális váltóknál van egy ugynevezett nívócsavar. Kitekered, ha folyik vagy csak csöpög akkor nívóig van tehát a szint jó. Ha nem akkor beledugsz valamit én ibuszkulcsot szoktam beledugni, forgatni és ugy nézem, ha a nyílástól 3-5mm-rel lejjebb van a szint akkor szükséges az utántöltés

Egyetemi fizika szak elvégzése után hol lehet elhelyezkedni?

Pl. tanárként, vagy még hol, milyen munkakörben?

Legjobb válasz: "Kedves" elsõ válaszoló, te mehetsz utcát seperni a vallásfilozófus-szabadbölcsész-általános jogász diplomáddal. Aki fizika szakra járt annak némileg több esélye van elhelyezkedni. Kedves kérdezõ, nem tudom, hol tartasz, oda jársz, vagy csak akarsz menni. Én idén felvételizek és kicsikori álmomat beváltva csak fizika-karokat jelölök meg. Oda járt ismerõsöktõl tudom, hogy jó pár út van elõtted. Igen a fizika tanár az egyik. Lehetsz alkalmazott fizikus szintúgy, a BME-n mérnök-fizikus (ide kis mûszaki érzék nem árt, de egy rakás állásajánlat áll elõtted). Geofizikus, csillagász (általában kutatóintézetekben helyezkednek el, de csillagászt például a telekommunikációs cégek is alkalmaznak). Ott a meteorológus szakma, hidd el könnyebb és jobb helyeken lehet vele elhelyezkedni, mint a könyvtár-és levéltár-szakkal, meg a szociálpedagógiával. Végezetül fizika szakon lehetsz fizikus is. Ezt csak akkor, ha nagyon szereted és/vagy nagyon penge vagy (matek/fizika-ha például nem érted a deriválást, vagy a hõtant fene megette, de teszem hozzá azért nem kell világzseninek lenni.) Aztán fizikuson belül jöhet az Msc, majd ha nagyon penge vagy a doktori. Persze ha nem jön össze, akkor sem veszett fejsze nyele, mert a kutatóintézetben nem fogja a kísérletbõl a legapróbb mozzanatot is a professzor úr felírni, hanem oda "alacsonyabb" képzettségû fizikusokat állít. Amúgy meg például Pakson is szükség van fizikusra (persze a rohadt Greenpeace, meg Schiffer Bandi az elempével ott gáncsolja JOGTALANUL és IGAZSÁGTALANUL az atomenergiát ahol csak tudja, de ne politizáljunk), vagy mondok mást azok a "jófej idegenvezetõ srácok" a különbözõ "fizikás" helyeken, általában fizikus diplomások (például a srác is, aki a Csodák Palotájában a kísérleteket tartja fizika szakra járt). Ilyen ehylekre még a Bsc is elég. De ismerek olyan embert is, aki fizikus diplomával a kórházakat járja nem rossz pénzért-röntgengépeket ellenõrzi, sugárzás, tömény fizika. De fizika tanárból hiány van az országban. MÁSODéves fizikus-hallgató haveromat hívták egy alföldi faluból, hogy nem tudna-e lemenni a 7-8 osztályosoknak fizikát tartani, ugyanis nem találtak tanárt. Remélem tudtam segíteni.

"Kedves" elsõ válaszoló, te mehetsz utcát seperni a vallásfilozófus-szabadbölcsész-általános jogász diplomáddal. Aki fizika szakra járt annak némileg több esélye van elhelyezkedni. Kedves kérdezõ, nem tudom, hol tartasz, oda jársz, vagy csak akarsz menni. Én idén felvételizek és kicsikori álmomat beváltva csak fizika-karokat jelölök meg. Oda járt ismerõsöktõl tudom, hogy jó pár út van elõtted. Igen a fizika tanár az egyik. Lehetsz alkalmazott fizikus szintúgy, a BME-n mérnök-fizikus (ide kis mûszaki érzék nem árt, de egy rakás állásajánlat áll elõtted). Geofizikus, csillagász (általában kutatóintézetekben helyezkednek el, de csillagászt például a telekommunikációs cégek is alkalmaznak). Ott a meteorológus szakma, hidd el könnyebb és jobb helyeken lehet vele elhelyezkedni, mint a könyvtár-és levéltár-szakkal, meg a szociálpedagógiával. Végezetül fizika szakon lehetsz fizikus is. Ezt csak akkor, ha nagyon szereted és/vagy nagyon penge vagy (matek/fizika-ha például nem érted a deriválást, vagy a hõtant fene megette, de teszem hozzá azért nem kell világzseninek lenni.) Aztán fizikuson belül jöhet az Msc, majd ha nagyon penge vagy a doktori. Persze ha nem jön össze, akkor sem veszett fejsze nyele, mert a kutatóintézetben nem fogja a kísérletbõl a legapróbb mozzanatot is a professzor úr felírni, hanem oda "alacsonyabb" képzettségû fizikusokat állít. Amúgy meg például Pakson is szükség van fizikusra (persze a rohadt Greenpeace, meg Schiffer Bandi az elempével ott gáncsolja JOGTALANUL és IGAZSÁGTALANUL az atomenergiát ahol csak tudja, de ne politizáljunk), vagy mondok mást azok a "jófej idegenvezetõ srácok" a különbözõ "fizikás" helyeken, általában fizikus diplomások (például a srác is, aki a Csodák Palotájában a kísérleteket tartja fizika szakra járt). Ilyen ehylekre még a Bsc is elég. De ismerek olyan embert is, aki fizikus diplomával a kórházakat járja nem rossz pénzért-röntgengépeket ellenõrzi, sugárzás, tömény fizika. De fizika tanárból hiány van az országban. MÁSODéves fizikus-hallgató haveromat hívták egy alföldi faluból, hogy nem tudna-e lemenni a 7-8 osztályosoknak fizikát tartani, ugyanis nem találtak tanárt. Remélem tudtam segíteni.
Mehetsz utcát seperni.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. Most még csak tervezgetem, hogy esetleg oda jelentkezek.
A kérdező hozzászólása: Ezek szerint sok fele el lehet helyezkedni vele. Köszönöm a választ.
A kérdező hozzászólása: Ja, és sok sikert neked, ha belefogsz a fizika szakba.
A kérdező hozzászólása: Az jó. Köszönöm.

Hol lehet megvizsgáltatni tápot, állateledelt, hogy mérgezett-e? (Beszórták a kapunál, valószínűleg a szomszéd újabb akciója a lézerrel szórakozás, és légpuska után. )

Legjobb válasz: ÁNTSZ, de méregre vizsgáltatni drága, hiszen nem konkrét anyagot keresel, hanem egy nagy csomó lehetõség van. Légpuska után "nem megengedett" használatért amúgy lehet rendõrségen feljenetést tenni.

ÁNTSZ, de méregre vizsgáltatni drága, hiszen nem konkrét anyagot keresel, hanem egy nagy csomó lehetõség van. Légpuska után "nem megengedett" használatért amúgy lehet rendõrségen feljenetést tenni.
Etesd meg a szomszéddal. Ha megdglik, jó, ha nem, hát így jártál.


Budapesten hol lehet leadni használt gumiabroncsot? Nagytétényi út az egyedüli? Nekem nagyon kiesik (Rákosligeti vagyok)

Ahol addig próbálkoztam, ott nem vették át. Gumisok azt mondják, csak ha veszek is. Bontók elzavartak, hulladékudvarban sem lehet... De hol?

Legjobb válasz:
Fura, felénk a gumisoknál 250 Ft/db áron leadhatóak. "A használt gumiabroncsokat gépjármû szervizekben, autóbontóknál, gumiszerelõ mûhelyekben lehet leadni. Ha ott nem veszik át (sajnos a tárolási hely szûke miatt sok helyen nem tudják átvenni), a termékdíjköteles termékek begyûjtésének koordinálásával foglalkozó Országos Hulladékgazdálkodási Ügynökség (06-70-777-1238) telefonon minden érdeklõdõ számára felvilágosítással szolgál a legközelebbi átvevõpont helyérõl. Szintén az ország egész területét lefedõ begyûjtõ-hálózattal rendelkezik a zalaegerszegi székhellyû Recycling T & H Kft , az Európa-szerte ismert esésvédelmi burkolatokat gyártó Granuflex Kft alapanyag-beszállítója. A legközelebbi gyûjtõpont helyérõl a 30/694-48-58 telefonszámon adnak felvilágosítást." Itt egy keresõ is: [link]

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Fura, felénk a gumisoknál 250 Ft/db áron leadhatóak. "A használt gumiabroncsokat gépjármû szervizekben, autóbontóknál, gumiszerelõ mûhelyekben lehet leadni. Ha ott nem veszik át (sajnos a tárolási hely szûke miatt sok helyen nem tudják átvenni), a termékdíjköteles termékek begyûjtésének koordinálásával foglalkozó Országos Hulladékgazdálkodási Ügynökség (06-70-777-1238) telefonon minden érdeklõdõ számára felvilágosítással szolgál a legközelebbi átvevõpont helyérõl. Szintén az ország egész területét lefedõ begyûjtõ-hálózattal rendelkezik a zalaegerszegi székhellyû Recycling T & H Kft , az Európa-szerte ismert esésvédelmi burkolatokat gyártó Granuflex Kft alapanyag-beszállítója. A legközelebbi gyûjtõpont helyérõl a 30/694-48-58 telefonszámon adnak felvilágosítást." Itt egy keresõ is: [link]
A kérdező hozzászólása: Ezzel semmire nem mentem, kár volt fárasztanod vele magad.

Hol lehet ilyet venni? Videokártya ventilátor HD6970-re. Vagy teljes hûtõt? Után gyártottat melyik stimmel rá?

A videokártya hûtõje kiköpte az egyik fogát :)

Legjobb válasz: Pl.: Ebay-en lehet venni,azért javaslom azt mert nagy a választék : [link]

Pl.: Ebay-en lehet venni, azért javaslom azt mert nagy a választék : [link]
A kérdező hozzászólása: Nekem a hûtõm négyágú fogatási pontos :)
Sehogy. Telepítés után tudsz csak átteni és csak azt ami támogat is ilyen lehetõsêget.

Hol lehet kapni olyan hajszínezõt, ami 1-2 mosás után kijön?

Egy fotózás miatt be kellene festeni a hajamat feketére. Hol tudok olyan hajfestéket illetve szinezõt venni, ami hamar kijön a hajamból és nem roncsolja azt? Körülbelül milyen árba mozognak ezek?

Legjobb válasz: Jeans Color!Legjobb márka!Igaz majdnem 2000ft!De nem roncsol,és 2 mosás után eltünik!Azért drága mert természetes összetevõje van,és még inkább ápolja a hajad,olyan mint 1 pakolás!Rossmannba szoktam venni!

Jeans Color!Legjobb márka!Igaz majdnem 2000ft!De nem roncsol, és 2 mosás után eltünik!Azért drága mert természetes összetevõje van, és még inkább ápolja a hajad, olyan mint 1 pakolás!Rossmannba szoktam venni!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen! :)
Jeans Colorból nincs fekete. Viszont fodrászkellékesben találsz hajszínezõ samponokat, vagy sima hajszínezõt. Amihez nem kell oxit (színelõhívót) keverni az kijön a hajból hamar. Amit keverni kell az nem fog kijönni teljesen. Van párszáz meg párezer forintos is.

Sikeres story-k az inofolic porrol? Kinek volt sikeres babasodas egy hosszas probalkozas utan? Mennyibe kerul? Hol lehet kapni? Kulfoldon is meg tudom vasarolni? Felboritana a pontos ciklusaimat?

Elore is nagyon koszonom a valaszokat,

Legjobb válasz: Szia Petra! Patikában is meg tudod venni, de én az Inofolic site-ról vásárolom, innen a legolcsóbb szerintem, és még házhoz is hozzák itt Pesten.Szlovákiában tudom, hogy forgalomban van, mert mielõtt itthon is elkezdték volna árulni, volt, aki onnan hozatta be. 11.980 Ft az internetes ára.Én ciklusrendezésre szedem, és 3 hónap után rendes lett a mensim, de most is még napi 2-szer szedem, hogy így is maradjon. Remélem tudtam segíteni. Szia: Sziszi

Szia Petra! Patikában is meg tudod venni, de én az Inofolic site-ról vásárolom, innen a legolcsóbb szerintem, és még házhoz is hozzák itt Pesten.Szlovákiában tudom, hogy forgalomban van, mert mielõtt itthon is elkezdték volna árulni, volt, aki onnan hozatta be. 11.980 Ft az internetes ára.Én ciklusrendezésre szedem, és 3 hónap után rendes lett a mensim, de most is még napi 2-szer szedem, hogy így is maradjon. Remélem tudtam segíteni. Szia: Sziszi
Elõször én sem találtam aztán egyszer csak ott lett az ü tõim között
a másodi
Op. rendszer? Videó kártya?...
A kérdező hozzászólása: w7, azt nemtom, de élményindexen kereken 6
Hát... Amikor XP-m volt akkor vitte normálisan, de Win7-en nekem is ilyen.. Talán nincs optimizálva rá... Próbáld meg XP modban elinditani, jobb klikk, tulajdonságok es ott valamelyik fül, ott probáld meg XP-sen.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!