Találatok a következő kifejezésre: Hol lehet úton (261 db)

Volkswagen golf váltóba hogy lehet megnézni mennyi olaj van benne, hol lehet után tölteni és leereszteni?

Legjobb válasz: Manuális váltóknál van egy ugynevezett nívócsavar. Kitekered, ha folyik vagy csak csöpög akkor nívóig van tehát a szint jó. Ha nem akkor beledugsz valamit én ibuszkulcsot szoktam beledugni, forgatni és ugy nézem, ha a nyílástól 3-5mm-rel lejjebb van a szint akkor szükséges az utántöltés

Manuális váltóknál van egy ugynevezett nívócsavar. Kitekered, ha folyik vagy csak csöpög akkor nívóig van tehát a szint jó. Ha nem akkor beledugsz valamit én ibuszkulcsot szoktam beledugni, forgatni és ugy nézem, ha a nyílástól 3-5mm-rel lejjebb van a szint akkor szükséges az utántöltés

Egyetemi fizika szak elvégzése után hol lehet elhelyezkedni?

Pl. tanárként, vagy még hol, milyen munkakörben?

Legjobb válasz: "Kedves" elsõ válaszoló, te mehetsz utcát seperni a vallásfilozófus-szabadbölcsész-általános jogász diplomáddal. Aki fizika szakra járt annak némileg több esélye van elhelyezkedni. Kedves kérdezõ, nem tudom, hol tartasz, oda jársz, vagy csak akarsz menni. Én idén felvételizek és kicsikori álmomat beváltva csak fizika-karokat jelölök meg. Oda járt ismerõsöktõl tudom, hogy jó pár út van elõtted. Igen a fizika tanár az egyik. Lehetsz alkalmazott fizikus szintúgy, a BME-n mérnök-fizikus (ide kis mûszaki érzék nem árt, de egy rakás állásajánlat áll elõtted). Geofizikus, csillagász (általában kutatóintézetekben helyezkednek el, de csillagászt például a telekommunikációs cégek is alkalmaznak). Ott a meteorológus szakma, hidd el könnyebb és jobb helyeken lehet vele elhelyezkedni, mint a könyvtár-és levéltár-szakkal, meg a szociálpedagógiával. Végezetül fizika szakon lehetsz fizikus is. Ezt csak akkor, ha nagyon szereted és/vagy nagyon penge vagy (matek/fizika-ha például nem érted a deriválást, vagy a hõtant fene megette, de teszem hozzá azért nem kell világzseninek lenni.) Aztán fizikuson belül jöhet az Msc, majd ha nagyon penge vagy a doktori. Persze ha nem jön össze, akkor sem veszett fejsze nyele, mert a kutatóintézetben nem fogja a kísérletbõl a legapróbb mozzanatot is a professzor úr felírni, hanem oda "alacsonyabb" képzettségû fizikusokat állít. Amúgy meg például Pakson is szükség van fizikusra (persze a rohadt Greenpeace, meg Schiffer Bandi az elempével ott gáncsolja JOGTALANUL és IGAZSÁGTALANUL az atomenergiát ahol csak tudja, de ne politizáljunk), vagy mondok mást azok a "jófej idegenvezetõ srácok" a különbözõ "fizikás" helyeken, általában fizikus diplomások (például a srác is, aki a Csodák Palotájában a kísérleteket tartja fizika szakra járt). Ilyen ehylekre még a Bsc is elég. De ismerek olyan embert is, aki fizikus diplomával a kórházakat járja nem rossz pénzért-röntgengépeket ellenõrzi, sugárzás, tömény fizika. De fizika tanárból hiány van az országban. MÁSODéves fizikus-hallgató haveromat hívták egy alföldi faluból, hogy nem tudna-e lemenni a 7-8 osztályosoknak fizikát tartani, ugyanis nem találtak tanárt. Remélem tudtam segíteni.

"Kedves" elsõ válaszoló, te mehetsz utcát seperni a vallásfilozófus-szabadbölcsész-általános jogász diplomáddal. Aki fizika szakra járt annak némileg több esélye van elhelyezkedni. Kedves kérdezõ, nem tudom, hol tartasz, oda jársz, vagy csak akarsz menni. Én idén felvételizek és kicsikori álmomat beváltva csak fizika-karokat jelölök meg. Oda járt ismerõsöktõl tudom, hogy jó pár út van elõtted. Igen a fizika tanár az egyik. Lehetsz alkalmazott fizikus szintúgy, a BME-n mérnök-fizikus (ide kis mûszaki érzék nem árt, de egy rakás állásajánlat áll elõtted). Geofizikus, csillagász (általában kutatóintézetekben helyezkednek el, de csillagászt például a telekommunikációs cégek is alkalmaznak). Ott a meteorológus szakma, hidd el könnyebb és jobb helyeken lehet vele elhelyezkedni, mint a könyvtár-és levéltár-szakkal, meg a szociálpedagógiával. Végezetül fizika szakon lehetsz fizikus is. Ezt csak akkor, ha nagyon szereted és/vagy nagyon penge vagy (matek/fizika-ha például nem érted a deriválást, vagy a hõtant fene megette, de teszem hozzá azért nem kell világzseninek lenni.) Aztán fizikuson belül jöhet az Msc, majd ha nagyon penge vagy a doktori. Persze ha nem jön össze, akkor sem veszett fejsze nyele, mert a kutatóintézetben nem fogja a kísérletbõl a legapróbb mozzanatot is a professzor úr felírni, hanem oda "alacsonyabb" képzettségû fizikusokat állít. Amúgy meg például Pakson is szükség van fizikusra (persze a rohadt Greenpeace, meg Schiffer Bandi az elempével ott gáncsolja JOGTALANUL és IGAZSÁGTALANUL az atomenergiát ahol csak tudja, de ne politizáljunk), vagy mondok mást azok a "jófej idegenvezetõ srácok" a különbözõ "fizikás" helyeken, általában fizikus diplomások (például a srác is, aki a Csodák Palotájában a kísérleteket tartja fizika szakra járt). Ilyen ehylekre még a Bsc is elég. De ismerek olyan embert is, aki fizikus diplomával a kórházakat járja nem rossz pénzért-röntgengépeket ellenõrzi, sugárzás, tömény fizika. De fizika tanárból hiány van az országban. MÁSODéves fizikus-hallgató haveromat hívták egy alföldi faluból, hogy nem tudna-e lemenni a 7-8 osztályosoknak fizikát tartani, ugyanis nem találtak tanárt. Remélem tudtam segíteni.
Mehetsz utcát seperni.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. Most még csak tervezgetem, hogy esetleg oda jelentkezek.
A kérdező hozzászólása: Ezek szerint sok fele el lehet helyezkedni vele. Köszönöm a választ.
A kérdező hozzászólása: Ja, és sok sikert neked, ha belefogsz a fizika szakba.
A kérdező hozzászólása: Az jó. Köszönöm.

Hol lehet megvizsgáltatni tápot, állateledelt, hogy mérgezett-e? (Beszórták a kapunál, valószínűleg a szomszéd újabb akciója a lézerrel szórakozás, és légpuska után. )

Legjobb válasz: ÁNTSZ, de méregre vizsgáltatni drága, hiszen nem konkrét anyagot keresel, hanem egy nagy csomó lehetõség van. Légpuska után "nem megengedett" használatért amúgy lehet rendõrségen feljenetést tenni.

ÁNTSZ, de méregre vizsgáltatni drága, hiszen nem konkrét anyagot keresel, hanem egy nagy csomó lehetõség van. Légpuska után "nem megengedett" használatért amúgy lehet rendõrségen feljenetést tenni.
Etesd meg a szomszéddal. Ha megdglik, jó, ha nem, hát így jártál.


Hol lehet ilyet venni? Videokártya ventilátor HD6970-re. Vagy teljes hûtõt? Után gyártottat melyik stimmel rá?

A videokártya hûtõje kiköpte az egyik fogát :)

Legjobb válasz: Pl.: Ebay-en lehet venni,azért javaslom azt mert nagy a választék : [link]

Pl.: Ebay-en lehet venni, azért javaslom azt mert nagy a választék : [link]
A kérdező hozzászólása: Nekem a hûtõm négyágú fogatási pontos :)
Sehogy. Telepítés után tudsz csak átteni és csak azt ami támogat is ilyen lehetõsêget.
Elõször én sem találtam aztán egyszer csak ott lett az ü tõim között
a másodi
Op. rendszer? Videó kártya?...
A kérdező hozzászólása: w7, azt nemtom, de élményindexen kereken 6
Hát... Amikor XP-m volt akkor vitte normálisan, de Win7-en nekem is ilyen.. Talán nincs optimizálva rá... Próbáld meg XP modban elinditani, jobb klikk, tulajdonságok es ott valamelyik fül, ott probáld meg XP-sen.

Budapesten a nyugatinál (Váci út, Teréz krt. ) környékén hol lehet 18 óra után ingyenesen parkolni? (Podmaniczky, Szobi utca v egyéb javaslat? )

Legjobb válasz: Azon a környéken csak 18 óráig fizetõs a parkolás, de hétvégén (Hétfõ reggel 8-ig) a szigetet és a Várat kivéve amúgy is ingyenes a parkolás! Észre fogod venni, mert amikor SMS-t küldessz figyelmeztet a rendszer, vagy ha pénzt próbálsz dobni az automatába, akkor hétfõ reggeltõl számolja az idõt! :)

Azon a környéken csak 18 óráig fizetõs a parkolás, de hétvégén (Hétfõ reggel 8-ig) a szigetet és a Várat kivéve amúgy is ingyenes a parkolás! Észre fogod venni, mert amikor SMS-t küldessz figyelmeztet a rendszer, vagy ha pénzt próbálsz dobni az automatába, akkor hétfõ reggeltõl számolja az idõt! :)
A kérdező hozzászólása: Köszi :)

Jó lenne ha, be linkelnétek olyan hajfestékeket, amik egy pár mosás után lejönnek? és hogy mennyiért vannak és hogy hol lehet beszerezni?

előre is köszi.

Legjobb válasz: Elmész fodrászkellékboltba és bemosót kérsz. Van Palette, Jhoanna(az utóbbi az én hajamat nem fogta be). A csomagra azt hiszem kb 8 mosást írnak, már 2 mosás után elkezd kopni, utána viszont marad egy fénye(vagyis a vörös nem jött ki teljesen a hajamból). Láttam már Tescoban, DM, stb. Linket keresni msot lusta vagyok, bocsi. Amúgy párszáz Ft.

Elmész fodrászkellékboltba és bemosót kérsz. Van Palette, Jhoanna(az utóbbi az én hajamat nem fogta be). A csomagra azt hiszem kb 8 mosást írnak, már 2 mosás után elkezd kopni, utána viszont marad egy fénye(vagyis a vörös nem jött ki teljesen a hajamból). Láttam már Tescoban, DM, stb. Linket keresni msot lusta vagyok, bocsi. Amúgy párszáz Ft.
A kérdező hozzászólása: és az ilyen piskos szõke/világos barnás kijönne a hajamból rendesen? amugy köszi szépen.

Császár után kell használni haskötőt vagy valamit? Ha igen hol lehet ilyet venni?

Legjobb válasz: Nem kell, de nekem sokkal jobb érzés volt ha rajtam volt, kevésbé fájt a seb is. Orvosi segédeszköz boltban vette anyukám a szülésem után, már a kórházba behozta (megmértük, hogy mekkora maradt a hasam, hogy ne legyen se túl nagy, se túl kicsi a méret.) A dokim is azt mondta, hogy jót tesz.

Nem kell, de nekem sokkal jobb érzés volt ha rajtam volt, kevésbé fájt a seb is. Orvosi segédeszköz boltban vette anyukám a szülésem után, már a kórházba behozta (megmértük, hogy mekkora maradt a hasam, hogy ne legyen se túl nagy, se túl kicsi a méret.) A dokim is azt mondta, hogy jót tesz.
gyógyszertárban, gumis tépõzáras ez a haslekötõ. Én sokkal jobban tudtam mozogni benne, nem lötyögtek a belsõ szerveim, kevésbé fájt és a ruhák is jobban álltak. 6 hétig hordtam. Szerintem jó dolog.
Én akartam, volt is, de annyira fájt a sebem, mikor feltettem, hogy csak pár hét múlva tudtam használni.
Nekem tanácsolta a doki.Jól tartotta a hasam.Hónapokig rajtam volt császár után.Hasleszorítós bugyit vettem gyógyászati boltban.Alul ki lehet patentolni, nem kell letolni.Nagyon szerettem.Lassan szülök ismét, de már a csomagomba is betettem.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat sokat segített.
Én szülés utáni magas állású hasszorítós bugyikat kértem szülinapomra (fiam 6 nappal elõttem született), elég húzós az ára, de kb. 3 hónapig jórészt az volt rajtam, nagyon szerettem.
Nekem is volt...nem volt kényelmes, de az orvos ajánlotta, mert tartja a hasfalat.Én 5-6 hó...ig viseltem.Ikreket szültem, kisebb vékony alkattal , de nekem annyira szépen visszahúzódott a pocim el se hiszik sokan, pedig majdnem 6 kiló volt a két baba :-) Aki teheti, vegyen és viselje....


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!