Találatok a következő kifejezésre: Hol keményedik has (5 db)

Hol keményedik a has? Mit tehetek ellene?

Az enyém a köldökömt?l jobbra balra. 22 hetes kismama.

Legjobb válasz: Bár én még csak 20 hetes leszek a hétvégén de nekem mindig ott keményedik be a hasam ahol éppen a baba van. Ha lent van akkor baromira be tud keményedni a hasam szinte szétpattan. De én örülök neki mert minden jó amit õ csinál! :)

Bár én még csak 20 hetes leszek a hétvégén de nekem mindig ott keményedik be a hasam ahol éppen a baba van. Ha lent van akkor baromira be tud keményedni a hasam szinte szétpattan. De én örülök neki mert minden jó amit õ csinál! :)
Szia. Èn 26 hetes terhes vagyok.Nekem is szokott keményedni a hasam, de ritka´n.Az normális, mert elökészül a méhed a szüle´sre.De ha sürün keényedik a hasad, emítsd meg az orvosodnak.Próbálj sokat piheni, esténke´nt pócold fel a lábad. Vigyázz magatokra.
Szia! Én 23 hetes vagyok, és nekem is nagyon keményedik, fõleg a köldököm körül, ami sajnos eléggé fájdalmas is. Rengeteget fekszem, és magnézium citricit szedek rá napi 3x2-t.

Ha keményedik a poci hol szokott lent vagy köldök magasságban? A hátfájás is jósló fájás? és ha nem párosul mellé hasi fájdalom?

Legjobb válasz: Nekem olyan volt a keményedés, mintha az egész hasam egy befeszült labdává alakult volna át. Szóval ahol a baba volt (a méhem), ott az egész kemény lett. Nekem nem fájt. A hátam nem fájt.

Nekem olyan volt a keményedés, mintha az egész hasam egy befeszült labdává alakult volna át. Szóval ahol a baba volt (a méhem), ott az egész kemény lett. Nekem nem fájt. A hátam nem fájt.
A kérdező hozzászólása: érdekes nekem is szinte az egész hasam kemény azt hittem hogy majd csak alul fokok keményedni--a hasaljamnál.. 38 hetes vagyok.. fájásaim nem igazán vannak max ugy szokott fájni a hátam mintha meglenne .
Ha keményedik a has, az egész egy kõkemény gombóc, ezek a méhösszehúzódások jelzik hogy a méh felkészül a szülésre, a derekad a megnövekedett súlytól is fájhat, a jóslófájások úgy tudom, rendszeresek szoktak lenni, de nem olyan intenzívek, mikor megkezdõdnek az igazi fájások.
nekem ilyen tüneteim voltak mikor szülni mentem :) gyors problémamentes szülést :)
Én is így vagyok ezzel ma.Lehet az idõváltozás miatt van, de Én is itt gondolkodom magamban, hogy induljak vagy ne.Nekem is a hasam alja fáj, hol csak a jobb oldalon, de ott nagyon, hol pedig mensi szerûen, és be is keményedik.Még várok egy kicsit, hátha beindul jobban.
A kérdező hozzászólása: iRJ HA BEINDULNA!:)
Szia! hát..lehet, hogy készülõdik a babó:) Minden jót:)
Én is ilyesmit érzek, 37, 5 hetes vok, lassan mehetnék azt mondták a kh-ban.Na kiváncsi vagyok:) Majd irjátok meg! **
2.vagyok.Még nem indult be, kicsit aludtam, és most nem fáj annyira.De most hallottam, hogy megint idõváltozás lesz, arra nagyon érzékenyek a babák, és megindulnak kifelé:) Ti hogy vagytok?
Én is 37 hetes vagyok és érzem az idõjárás változást. Azt hiszem . Furcsán érzem magam, pár nap alatt sokat vizesedtem, keményedek és mintha az arcom is változott volna (ezt biztos csak beképzelem) Az orvosom szerint elvileg a 38. héten megszülhetek. Majd meglátjuk! Mindenkinek könnyû szülést kívánok!
4. vagyok. Na valentin napon megszültem. Éjjel jóslóztam, reggel mentünk nst-re, ott már mutatta a fájásokat, de nem fájt még annyira.Reggel fél 9 kor volt 3 ujjnyi, fél 11 kor 4 ujjnyinál burokrepesztés, vajúdtam labdán, meg szülõszéken zuhany alatt, 12.10 kor megszületett a picilány gátvédelemmel, 2900 gr-al, 48 cm-rel.Szerdán jöttünk haza. Ti hogy vagytok?
2.vagyok. Utolsó, GRATULÁLOK:) ))De jó neked, Én még mindig egyben.Jóslózgatok csak, de nem vészes.A baba nagyon lusta kb 3 napja, alig akarnak hazaengedni nst-rõl.Nekem majd jövõ héten csinálnak egy uh-t, és ha még mindig harántos a kisfiam, akkor megcsászároznak.Nagyon jó lenne már, hatalmas a pocakom(120cm), és 68kiló vagyok, 10 kiló jött csak fel, de a baba elég nagy, azt mondta a doki. Többiek?


22 hetes ikres kismama vagyok. El kezdett keményedni a hasam. Hol a bal oldalt, hol a jobb oldalt keményedik. Ez normális? Már most nem alszom jól és szinte egész nap sajog az egész testem. Ez is normális? Magnéziumot szedek, napi 6-ot kell bevennem.

Sétálni,sportolni nem lehet,mert az A magzatnak túl sok,a B magzatnak túl kevés a magzatvize,ezért pihiznem kell,ennek ellenére sokat sajog a derekam.

Legjobb válasz: Sziasztok! Én még csak 9 hetes vagyok és szintén két babát várok. Vannak valamilyen tanácsaitok, hogy miket csináljak- ne csináljak, hogy késõbb rendben legyen minden. Egyenlõre semmi baj, csak nagyon fáradékony vagyok, hányni nem hánytam. Privátban is szívesen fogadom a tanácsokat! Elõre is köszönöm!

Sziasztok! Én még csak 9 hetes vagyok és szintén két babát várok. Vannak valamilyen tanácsaitok, hogy miket csináljak- ne csináljak, hogy késõbb rendben legyen minden. Egyenlõre semmi baj, csak nagyon fáradékony vagyok, hányni nem hánytam. Privátban is szívesen fogadom a tanácsokat! Elõre is köszönöm!
szia, én is ikres anyuka vagyok :) nekem is mindig keményedett, az elevit mellett a magnéziumot is szedtem, és mivel görcsöltem is, 3x voltam kórházban infúzióra.
A kérdező hozzászólása: Nekem azt mondta a doki, hogy a 30.héten be kell feküdnöm, hogy infúzión keresztül adják a magnéziumot.Az egyik baba nyomja a jobb oldalamat teljesen felül a bordámnál, szerinted ez is normális?
Én is infúzión kaptam még pluszba magnéziumot. Nem hinném hogy gond lenne, ha a baba nyom valamit, mert nekem is az egyik babám nagyon odanyomta magát, de annyira hogy keletkezett egy kis vérömleny, de nem lett baj, úgyhogy te se izgulj :) elsõ hsz voltam
A kérdező hozzászólása: és te hogy viselted a terhességet?Milyen nemûek?Hány hetesen szültél?Császároztak?

15 hetes kismama vagyok sokat keményedik a hasam. Néha éjszaka is arra ébredek, hogy hol itt hol ott nagy kemény dudor van. Baj lehet ez?

Legjobb válasz: Nyugi én 16 hetes vagyok és nekem is kemény szokott lenni!Az azért van mert nagy a helye és úszkál!!!: )Gratulálok!!!

Nyugi én 16 hetes vagyok és nekem is kemény szokott lenni!Az azért van mert nagy a helye és úszkál!!!: )Gratulálok!!!
A has keményedése a terhesség alatt sokszor elõfordulhat és a méh összehúzódások okozzák. Orvossal, védõnõvel egyeztetve magnézium+b6-ot lehet szedni rá ( magneb6 v béres magnézium+b6 általában de vagy gyoygszertri sima magnézium tabi is vagy pezsgõtabletta, kinek mi válik be pd a hányinger miatt). Sztem azért oda kell rá figyelni, a sûrûn, sokáig elõforduló keményedések miatt, jó ha az ember lány ledõl egy picit pihenni. Konkrétan én sajnos a sexet, az orgazmust is kerülöm, mert az is erõs méhösszehúzódásokat okoz és az nekem most vhogy nem jó érzés, inkább lemondok egy darabig a sexrõl..persze a párod ilyenkor se hanyagold ám.
Szia! Ne aggódj, én 17 hetes vagyok és ugyan ezt érzem. Ma voltam orvosnál és rákérdeztem, azt mondta teljesen normális nem kell aggódni. Úgyhogy ne aggódjunj, hanem örüljünk! :)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!