Találatok a következő kifejezésre: Hol kell nyilatkozatot kérni (3 db)

Az apasági nyilatkozatot hol kell elintéznünk? Melyik városba kell mennünk, és milyen hivatalba? Honnan kell kérni igazolást hogy hajadon vagyok, mi kell hozzá? Nem voltam még házas.

Pesten lakunk albérletben,és nem vagyunk bejelentve. A párom és én is borsodiak vagyunk,de más városból.

Legjobb válasz: Pesten is kérheted, csak ott kell hajadonságit is kérni, mert nem a kerületben laksz. Elõször intézd a hajadonságit, mert az kis idõ, amíg lekérik az állandó lakóhelyed szerinti jegyzõtõl és utána mehettek apukával az anyakönyvvezetõhöz apaságit tenni. Legegyszerûbb, ha abban a kerületben intézed, ahol a baba születni fog.

Pesten is kérheted, csak ott kell hajadonságit is kérni, mert nem a kerületben laksz. Elõször intézd a hajadonságit, mert az kis idõ, amíg lekérik az állandó lakóhelyed szerinti jegyzõtõl és utána mehettek apukával az anyakönyvvezetõhöz apaságit tenni. Legegyszerûbb, ha abban a kerületben intézed, ahol a baba születni fog.
Az önkormányzatnál, anyakönyvi hivatalnál, vagy gyámhivatalnál kell intézni. Kérdezd meg a védõnõdet, hogy ott meg lehet-e csináltatni valahol így, hogy nem vagytok bejelentve. Bár szerintem rizikós, lehet, hogy haza kell jönnötök. Akkor pedig a te állandó lakhelyeden keressétek fel az illetékest, elõtte kérdezzetek rá telefonon, hogy mikor van ügyfélfogadás. Az anya állandó lakhelye szerint illetékes anyakönyvi hivatalnál kell kérni a hajadonigazolást, semmi sem kell hozzá, csak a személyi, lakcímkártya. Azért az állandó lakcím kell, mert oda fogják anyakönyvezni a kicsit is, sajnos. Mi is borsodiak vagyunk, nem abban a városban lakunk, ahol az állandó lakcímem van, de a kicsit mégis oda jegyezték be, hiába van a tartózkodási helyem máshol és az is szerepel a lakcímkártyán. Sajnos ahol most lakunk, ide nem tudtam bejelentkezni állandóra, ahol pedig az én állandóm van, ott apám lakik, akivel évek óta nem jó a viszonyunk, úgyhogy a postán kellett könyörögnöm, hogy ha oda küldik a kicsinek a tajkártyáját és az adókártyáját, akkor irányítsák át hozzám.
Elsõ vagyok, biztosan megcsinálják Pesten is, nekem Gyöngyös volt az állandó lakcímem, mégis megcsinálták itt, de igaza volt a másodiknak, ettõl függetlenül a kicsit az állandó lakcímedre fogják bejelenteni, automatikusan. Én ezért jelentkeztem át Pestre állandóra, mert mindent ott kell majd intézni, illetve bármi van oda kell menni ügyintézni:( Nem tudjátok elintézni, hogy állandó lakcímed az legyen ahol életvitelszerûen laktok?
A kérdező hozzászólása: A fõbérlõ nem akart soha bejelenteni állandóra, pedig már több mint 2éve itt lakunk. Nemsokára úgy is költöznénk nagyobba a baba miatt. Akkor a baba hivatalosan az én városomban fog lakni?
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a segítségeteket, még a védõnõtõl rákérdezek. Nem gondoltam hogy ez ilyen komplikált.

Az apasági nyilatkozatot hol kell kitölteni? Milyen iratok kellenek hozzá (apának és nekem).34 hetes vagyok korai még elintézni? A dokitól kérnem kell igazolást vagy elég a kiskönyvem?

Legjobb válasz: Polgármesteri Hivatalnál kell intézni. Kellenek hozzá anyuka és apuka személyi igazolványa, lakcímkártyája, a kiskönyv vagy orvosi igazolás a szülés várható idõpontjáról.

Polgármesteri Hivatalnál kell intézni. Kellenek hozzá anyuka és apuka személyi igazolványa, lakcímkártyája, a kiskönyv vagy orvosi igazolás a szülés várható idõpontjáról.
Szia! nekünk nem kellett igazolás a fogantatás napjárol, mert aki aktív házaséletet él, annál eldönthetetlen a fogantatás napja, csak a kiskönyvem kellett, meg persze személyi, és lakcímkártya mindkettömknek, ja, és én egyszer elváltam, és kell hozzá a válási papír is.
Aktív házaséletet él???? Micsoda??? Azért mert csak élettársak vagyunk nem élünk AKTÍV házaséletet??? Mi ez a butaság???
Intézd minél hamarabb, nekem a doki elírta a fogantatás idõpontját, legközelebb mikor mentünk az új papírral akkor vettük észre, hogy a páromnak lejárt a személyije. Ekkor már 38 hetes voltam, 2 hetet vártunk a kártyára, pénteki napon sikerült végre az apasági nyilatkozat, vasárnap megszületett a bébi. :)
Kell hozzá a dokitól igazolás a szülés várható idõpontjáról, és (kapaszkodj meg) a fogantatás idõpontjáról. A kiskönyv nem elég.
Bocsi, második vagyok.Még kellett a személyi igazolványunk is.
Szia.Én is a 34.hétben voltam amikor megcsináltattuk az apasági nyilatkozatot.A helyi anyakönyvi hivatalban kellett elintézni.Nem kellett hozzá semmi, csak az apának és az anyának az anyakönyvi kivonat eredeti, és mindenbõl egy másolat.Boldog babavárást!
Mi majdnem 1 óra hosszat voltunk bent mire a papírmunka végére értünk...azon nevettünk a párommal hogy 1 esküvõi ceremónia is gyorsabb:)
Nekem még hajadonsági igazolást is vinnem kellett a népesség nyilvántartóból (XIII-kerületben ezt is kérik) + az orvosi igazolást amit már elöttem is írtak + az apukát:-))
szia!én 28hetes vagyok , de már 2 hete megcsináltattuk , mert párom külföldön dolgozik és ki tudja mikor jöhet haza... Egy igazolás kell a nögyogyásztol amin a fogantatás és a szülés várhato dátuma van rajta, és anyuka apuka személyes jelenléte és személyije, lakcimkártyája.nekünk nem kellett több. És mi az apuka lakhelyének Polgármesteri hivatalába mentünk, mert nem egy városban lakunk hivatalosan.Anyakönyvvezetöhöz kell menni:) Boldog babavásást és h már igy a végén jársz Könnyü szülést neked
Nem korai elkezdeni! Legjobb, ha elõször felhívod a lakóhelyed szerint illetékes Polgármesteri Hivatalt, mert van ahol az anyakönyvvezetõk készítik el, van ahol a gyámhivatal. Ami biztosan kell hozzá az mindkettõtök személyes jelenléte, mindkettõtök személyi igazolványa, lakcímkártyája és az orvosi igazolás a fogantatás illetve szülés várható idõpontjáról (kiskönyv nem elég!). Ha éltél már házasságban, akkor a felbontásáról szóló jogerõs bírói döntésrõl is kell dokumentum. Nálunk (Szeged) pl nem kértek születési anyakönyvi kivonatot. Gyorsan elkészült a jegyzõkönyv, kb fél órát vártunk, 3 példányt adtak, egyik megy majd veled a kórházba, a másik kettõ az apa illetve az anya példánya.

Hol kell apasági nyilatkozatot kérni?

Legjobb válasz: Ha jól tudom az önkormányzatnál, de ha itt rákeresel sokaknak votl friss élménye év vége-év eleje környékén. Sokminden kell hozzá, járjatok idõben utána!!

Ha jól tudom az önkormányzatnál, de ha itt rákeresel sokaknak votl friss élménye év vége-év eleje környékén. Sokminden kell hozzá, járjatok idõben utána!!
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm, remélem Kaposváron sem megy másképp! :)
Szia!Mi pont tegnap csináltattuk.Nálunk úgy megy, hogy kell egy igazolás a te hajadonságodról(ezt is az önkormányzaton állítják ki)+az orvosi igazolás a szülés várható idõpontjáról(ezt a nõgyógyásztól kell kérni)+te+az apa személyivel és lakcímkártyával felszerelkezve.Megírtuk a papírokat és majd kipostázzák.Nálunk így megy(veszprém megye), remélem segítettem.29 hetes kismama
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Egy 22 hetes kismama :) )
A terhes tanácsadáson adnak egy igazolást, azzal be kell menni az Okmányirodába együtt a pároddal.Érdemes szülés elött 2hónappal, mert ha esetleg be kell feküdni valamiért a kórházba, meglegyen a papír.Szegeden így kell.Üdv 20hetes kismama
Ha házas vagy, akkor a házassági anyakönyvi kivonatról kell másolatot kérni. Ingyen adják ebben az esetben. Jah, hogy ne legyen egyszerû, 30 napnál nem lehet idõsebb a papír mikor szülni mész. Nekünk ez azért volt bajos, mert nem ott élünk ahol házasodtunk.
ilyen tortúrát csak azoknak kell végigcsinálni, akik nincsenek összeházasodva, ugye? ha házasok vagyunk, mit kell intézni?
még annyi kimaradt, hogy legegyszerübb ha az anyakönyvi hivatal által kiállított terhesség igazoló nyomtatványt adod oda az orvosnak hogy írja alá és pecsételjen, mert abba nem köthetnek bele.
Mi 1 hónapja csináltattuk. Anyakönyvi hivatalban kell, kb 30 perc ha nincs elõtted senki. -Személyesen meg kell jelenni az anyának és apának is. -Anyakönyvi kivonatot mindkettejüknek vinni. -Lakcímkártya, személyi mindkettõtöknek. Orvos által aláírt és lepecsételt igazolás a terhességrõl, a foganntatás idõpontjától a szülés idõpontjáig mindent magába foglalva. -kiskönyv
Szia ! Anyakönyvi hivatalban. Ez helyileg lehet a polgármesteri hivatalban, illetve okmányirodában. Mindkét helyen interneten már kapsz idõpontot. Szükséges hozzá : -Anya + Apa ( vélt ) :-)))) ( személyesen meg kell jelenni, mindkettõtöknek ) -Személyi igazolvány, lakcímkártya -Orvosi papír, melyen a fogantatás idõpontja, és a szülés várható idõpontja fel van tüntetve. Ja, ha egy éven belül elváltál, akkor azoknak az igazoló okmányoknak az eredeti papírjai. Jó ügyintézést.
Szia! Saját tapasztalat: 1 igazolás a nõgyógyászodtól. (a fogantatás ideje, és a szülés várható ideje kell rá, és a doktor aláírása) A szülõk személyi igazolványa, és lakcímigazolója. Tõlem szóban kérdezték, és el is hitték hogy valóban hajadon vagyok-e, de ha nagyon szigorú az ügyintézõ, akkor lekéri a hivatalos verziót. Ennyi az egész! Kb. 20 perc volt az egész, és nálunk (Komárom-Esztergom megye) INGYENES.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!