Találatok a következő kifejezésre: Hol kell nyilatkozatot (25 db)

Az apasági nyilatkozathoz a hajadoni igazolást hol kell kikérni?

Legjobb válasz: tényleg igaz hogy apaságit csak a 36.hét után lehet csináltatni mert a nyilatkozatnak 30 nap az érvényessége.

A kérdező hozzászólása: tényleg igaz hogy apaságit csak a 36.hét után lehet csináltatni mert a nyilatkozatnak 30 nap az érvényessége.
Nem csak 36. hét után lehet, ez régebben volt csak. Nem tudom mi az a hajadoni igazolás, nekem nem is kellett. A nõdokitól kell egy igazolás, azon rajta van kb. mikor fogsz szülni meg ilyenek. Általában az apaságit önkormányzatnál kell megcsináltatni, ott pedig nyilván van tartva, hogy házas vagy-e vagy sem.
Szia! Én pécsi vagyok, itt nem volt megszabva hányadik héttõl lehet megcsináltatni (sztem máshol sincs ilyen megkötés).Nálunk nem kellett semmilyen igazolás, hanem mind2õnk személyi igazolványa, és a kiskönyvem kellett. Érdeklõdd meg a helyi anyakönyvi hivatalban, mert úgy tudom eltérõek lehetnek a "követelmények". Üdv! 39 hetes km
Okmányirodában csinálják meg a hajadoni igazolást
Szia! A helyi önkormányzatnál állítják ki ezt az igazolást számodra, fizetni nem kell érte. Nekem annyit mondtak, hogy ez kell az apaságihoz, ill. mindkettõnk személyi és lakcímkártyája, terheskönyvem, valamint az orvostól kapott igazolás, hogy terhes vagyok (ez mondjuk elég vicces, hisz ott a kiskönyv, meg akkora hasam van...)Az apasági hitelesítéséért nálunk 2.300, - Forintot kell fizetni. Mi szerdán megyünk megcsináltatni. Itt nem mondták, hogy csak a 36. hét után lehet. 33 hetes kismama
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat.
Szia én 30 hetes vagyok, ma megyünk ezt intézni. a doki adott a gondozoban egy igazolást hogy mikor estem teherbe(mintha tudná:) , és azzal meg kiskönyv, iratok kell menni az anyakönyvezetöhözm (Kaposvár) nekünk azt mondták hogy ingyenes és csak a 30. hét után lehet menni, pedig koraszülés hajlamos vagaok, de nem mehettem elöbb.

Györben hol kell apasági nyilatkozatot igényelni és mi ennek a menete? Tényleg nem lehet a szüléskor ez a papir 30 napnál régebbi?

Legjobb válasz: azt, hogy Gyõrben speciálisan hol kell kérni az apaságit nem tudom, de talán ugyanott,ahol nálunk, az okmányirodán. és az tényleg igaz, hogy nem lehet 30 napnál régebbi!

azt, hogy Gyõrben speciálisan hol kell kérni az apaságit nem tudom, de talán ugyanott, ahol nálunk, az okmányirodán. és az tényleg igaz, hogy nem lehet 30 napnál régebbi!
Szia, az anyakönyvi hivatalba, mi is ott tettük meg, a Zichy-palotában, és tényleg nem lehet régebbi 30 napnál. Be kell menni az anyának és az apának, vinni kell a személyi igazolványokat, lakcímkártyát, ill. a terheskönyvet. Ott várni kell a papírokra, mindkettõtökkel alá fogják íratni, és meg fogják kérdezni mi lesz a vezetékneve, tehát jó ha eldöntitek mert késõbb bonyolult változtatni.

Az apasági nyilatkozatot hol kell elintéznünk? Melyik városba kell mennünk, és milyen hivatalba? Honnan kell kérni igazolást hogy hajadon vagyok, mi kell hozzá? Nem voltam még házas.

Pesten lakunk albérletben,és nem vagyunk bejelentve. A párom és én is borsodiak vagyunk,de más városból.

Legjobb válasz: Pesten is kérheted, csak ott kell hajadonságit is kérni, mert nem a kerületben laksz. Elõször intézd a hajadonságit, mert az kis idõ, amíg lekérik az állandó lakóhelyed szerinti jegyzõtõl és utána mehettek apukával az anyakönyvvezetõhöz apaságit tenni. Legegyszerûbb, ha abban a kerületben intézed, ahol a baba születni fog.

Pesten is kérheted, csak ott kell hajadonságit is kérni, mert nem a kerületben laksz. Elõször intézd a hajadonságit, mert az kis idõ, amíg lekérik az állandó lakóhelyed szerinti jegyzõtõl és utána mehettek apukával az anyakönyvvezetõhöz apaságit tenni. Legegyszerûbb, ha abban a kerületben intézed, ahol a baba születni fog.
Az önkormányzatnál, anyakönyvi hivatalnál, vagy gyámhivatalnál kell intézni. Kérdezd meg a védõnõdet, hogy ott meg lehet-e csináltatni valahol így, hogy nem vagytok bejelentve. Bár szerintem rizikós, lehet, hogy haza kell jönnötök. Akkor pedig a te állandó lakhelyeden keressétek fel az illetékest, elõtte kérdezzetek rá telefonon, hogy mikor van ügyfélfogadás. Az anya állandó lakhelye szerint illetékes anyakönyvi hivatalnál kell kérni a hajadonigazolást, semmi sem kell hozzá, csak a személyi, lakcímkártya. Azért az állandó lakcím kell, mert oda fogják anyakönyvezni a kicsit is, sajnos. Mi is borsodiak vagyunk, nem abban a városban lakunk, ahol az állandó lakcímem van, de a kicsit mégis oda jegyezték be, hiába van a tartózkodási helyem máshol és az is szerepel a lakcímkártyán. Sajnos ahol most lakunk, ide nem tudtam bejelentkezni állandóra, ahol pedig az én állandóm van, ott apám lakik, akivel évek óta nem jó a viszonyunk, úgyhogy a postán kellett könyörögnöm, hogy ha oda küldik a kicsinek a tajkártyáját és az adókártyáját, akkor irányítsák át hozzám.
Elsõ vagyok, biztosan megcsinálják Pesten is, nekem Gyöngyös volt az állandó lakcímem, mégis megcsinálták itt, de igaza volt a másodiknak, ettõl függetlenül a kicsit az állandó lakcímedre fogják bejelenteni, automatikusan. Én ezért jelentkeztem át Pestre állandóra, mert mindent ott kell majd intézni, illetve bármi van oda kell menni ügyintézni:( Nem tudjátok elintézni, hogy állandó lakcímed az legyen ahol életvitelszerûen laktok?
A kérdező hozzászólása: A fõbérlõ nem akart soha bejelenteni állandóra, pedig már több mint 2éve itt lakunk. Nemsokára úgy is költöznénk nagyobba a baba miatt. Akkor a baba hivatalosan az én városomban fog lakni?
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a segítségeteket, még a védõnõtõl rákérdezek. Nem gondoltam hogy ez ilyen komplikált.


Az apasági nyilatkozatot hol kell kitölteni? Milyen iratok kellenek hozzá (apának és nekem).34 hetes vagyok korai még elintézni? A dokitól kérnem kell igazolást vagy elég a kiskönyvem?

Legjobb válasz: Polgármesteri Hivatalnál kell intézni. Kellenek hozzá anyuka és apuka személyi igazolványa, lakcímkártyája, a kiskönyv vagy orvosi igazolás a szülés várható idõpontjáról.

Polgármesteri Hivatalnál kell intézni. Kellenek hozzá anyuka és apuka személyi igazolványa, lakcímkártyája, a kiskönyv vagy orvosi igazolás a szülés várható idõpontjáról.
Szia! nekünk nem kellett igazolás a fogantatás napjárol, mert aki aktív házaséletet él, annál eldönthetetlen a fogantatás napja, csak a kiskönyvem kellett, meg persze személyi, és lakcímkártya mindkettömknek, ja, és én egyszer elváltam, és kell hozzá a válási papír is.
Aktív házaséletet él???? Micsoda??? Azért mert csak élettársak vagyunk nem élünk AKTÍV házaséletet??? Mi ez a butaság???
Intézd minél hamarabb, nekem a doki elírta a fogantatás idõpontját, legközelebb mikor mentünk az új papírral akkor vettük észre, hogy a páromnak lejárt a személyije. Ekkor már 38 hetes voltam, 2 hetet vártunk a kártyára, pénteki napon sikerült végre az apasági nyilatkozat, vasárnap megszületett a bébi. :)
Kell hozzá a dokitól igazolás a szülés várható idõpontjáról, és (kapaszkodj meg) a fogantatás idõpontjáról. A kiskönyv nem elég.
Bocsi, második vagyok.Még kellett a személyi igazolványunk is.
Szia.Én is a 34.hétben voltam amikor megcsináltattuk az apasági nyilatkozatot.A helyi anyakönyvi hivatalban kellett elintézni.Nem kellett hozzá semmi, csak az apának és az anyának az anyakönyvi kivonat eredeti, és mindenbõl egy másolat.Boldog babavárást!
Mi majdnem 1 óra hosszat voltunk bent mire a papírmunka végére értünk...azon nevettünk a párommal hogy 1 esküvõi ceremónia is gyorsabb:)
Nekem még hajadonsági igazolást is vinnem kellett a népesség nyilvántartóból (XIII-kerületben ezt is kérik) + az orvosi igazolást amit már elöttem is írtak + az apukát:-))
szia!én 28hetes vagyok , de már 2 hete megcsináltattuk , mert párom külföldön dolgozik és ki tudja mikor jöhet haza... Egy igazolás kell a nögyogyásztol amin a fogantatás és a szülés várhato dátuma van rajta, és anyuka apuka személyes jelenléte és személyije, lakcimkártyája.nekünk nem kellett több. És mi az apuka lakhelyének Polgármesteri hivatalába mentünk, mert nem egy városban lakunk hivatalosan.Anyakönyvvezetöhöz kell menni:) Boldog babavásást és h már igy a végén jársz Könnyü szülést neked
Nem korai elkezdeni! Legjobb, ha elõször felhívod a lakóhelyed szerint illetékes Polgármesteri Hivatalt, mert van ahol az anyakönyvvezetõk készítik el, van ahol a gyámhivatal. Ami biztosan kell hozzá az mindkettõtök személyes jelenléte, mindkettõtök személyi igazolványa, lakcímkártyája és az orvosi igazolás a fogantatás illetve szülés várható idõpontjáról (kiskönyv nem elég!). Ha éltél már házasságban, akkor a felbontásáról szóló jogerõs bírói döntésrõl is kell dokumentum. Nálunk (Szeged) pl nem kértek születési anyakönyvi kivonatot. Gyorsan elkészült a jegyzõkönyv, kb fél órát vártunk, 3 példányt adtak, egyik megy majd veled a kórházba, a másik kettõ az apa illetve az anya példánya.

Az apasági nyilatkozatot hol kell intézni? Az okmányirodában vagy a polgármesteri hivatalban?

És milyan okmányok szükségesek hozzá?

Legjobb válasz: az orvostól kell a terhességrõl igazolás.az önkormányzatnál kell kérnek egy hajodonsági anyakönyvi kivonatot.ezekkel és az apával kell menni az okmányirodába.de kérdezd meg a védõnõt, lehet hogy helyenként változó az eljárás. boldog babavárást

az orvostól kell a terhességrõl igazolás.az önkormányzatnál kell kérnek egy hajodonsági anyakönyvi kivonatot.ezekkel és az apával kell menni az okmányirodába.de kérdezd meg a védõnõt, lehet hogy helyenként változó az eljárás. boldog babavárást
Szia En ugy tudom, h nalunk a polgarmesteri hivatalban intezik ezt az ugyet, legalabbis EN megkerdeztem ott, es Ok mondtak, h oda kell mennem a parommal, es az orvostol vitt igazolassal. Csak azt nem tudom, h korhaz milyen regi papirt fogad el, tehat, h 3 honapnal nem regebbi vagy 1 honapnal nem regebbit, ezt sajnos nem tudom.
Szia! Nálunk a Polgármesteri Hivatalban csinálják. Személyi kell, lakcímkártya, meg természetesen apuka és én. Nekem ezt mondták. És úgy tudom, hogy itt nincs érvényességi idõ, mint a házassági anyakönyvi kivonatnál. De kb. 2 hét múlva okosabb leszek, akkor megyünk megcsináltatni! :-) 28 hetes kismami
Igen kell az apa engedélye is. De a családi kapcsolatba kellene kérdezned, ott volt már ilyen téma.

Apasági nyilatkozatot hol kell intézni? Apa állandó lakcíme szerinti, anya állandó lakcíme szerinti, vagy anya tartózkodási helye szerinti okmányirodánál/gyámhivatalnál/önkormányzatnál?

Legjobb válasz: Ha a tartózkodási helyedre be vagy jelentve csináltathatjátok ott is.Az önkormányzatnál kell. Mindkettõtök személyi,és lakcímkártyája kell,a nõgyógyásztól igazolás,ha házas voltá már házas akkor a válási papír,ha nem akkor az okmányirodától egy hajadonsági papír

Ha a tartózkodási helyedre be vagy jelentve csináltathatjátok ott is.Az önkormányzatnál kell. Mindkettõtök személyi, és lakcímkártyája kell, a nõgyógyásztól igazolás, ha házas voltá már házas akkor a válási papír, ha nem akkor az okmányirodától egy hajadonsági papír
Igaz én már 2 éve intéztem. Nekem kellett kérni egy hajadoni papírt az okmányirodában. Mikor ez megvolt, akkor kellett az önkormányzathoz menni apaságit csináltatni. Na, én a párommal egy városba vagyunk bejelentve, de nem egy utcába. A párom állandó lakcíme szerint intézkedtünk. Tehát, az apa állandó lakcíme szerinti önkormányzathoz menjetek be, ott biztos megcsinálják, ha megvan a hajadoni papír, illetve az orvosi igazolás a terhességrõl.
Nálunk az okmányirodában kellett intézni. Kellett hozzá a személyes okmányok és egy igazolás hogy be töltöttem a 91napot amit a terhes gondozóban állítottak ki. 38hkm
A kérdező hozzászólása: Köszi. De az akkor ezek szerint mindegy, hogy kinek a lakcíme szerinti akármilyen hivatalhoz megyünk? Speciel az én tartózkodási címem (ide be vagyok jelentve, csak nem ez az állandó lakcímem) szerint illetékes hivatalnál lenne a legcélszerûbb. Már ha az lehetséges. Jó, hogy nincs ez normálisan sehol leírva...
mi épp tegnap csináltattuk, az anya bejelentett cime szerinti hatósághoz kell menni, a mi esetünkben a páromnak pesti cime van pesten lakunk nekem vidéken van bejelentett. itt pesten azt mondtak hogy itt pesten már csak szülés után lehet megcsináltatni az apa cime szerinti hivatalban de ugye akkor már pénzbe kerül névváltoztatás 10 ezer ft. mi tegnap ebben a jó kis hóesésben voltunk vidéken:)
Mi teljesen más okmányirodánál intéztük, mint ahol élünk. Szerintem erre nincs illetékességi szabály, mert gond nélkül megcsinálták.
Nálunk az anyakönyvvezetõ vagy ki csinálta, és az én lakcímem szerinti helyen kellett, de mi egy helyre vagyunk bejelentve... :) Kellett egy papír a dokitól, amin rajta van, hogy kb mikor fogant a baba, és mikor fog megszületni, plusz személyi, lakcímkártya és a terheskiskönyv. A legtöbb helyen ezt kérik, de vigyázz, már hallottam olyat is, hogy 30 napnál nem lehet régebbi az apasági, mondjuk ezt én sem értettem, mert nálunk nincs ilyen, és elvileg az apaságinak nincsen határideje... :O 39hkm

Hogy és hol kell elkezdeni intézni az apasági nyilatkozatot?

Mik kellenek hozzá?Az igaz,hogy valahol fizetni kell érte? Én 18.kerületi vagyok.Ott hogy megy?Légyszi segítsetek!

Legjobb válasz: A kerületi önkormányzathoz kell menni. Mielõtt mész, hívd fel õket, mert mindenhol mást kérnek. Szerintem a személyi okmányokra és a terhességi kiskönyvre lesz szükség és arra, hogy mind a ketten ott legyetek. Én nem gondolom, hogy fizetni kell érte, de mielõtt mentek, mindenképpen telefonálj nekik és kérdezd meg, mire lesz szükség, az a biztos. Boldog babavárást!

A kerületi önkormányzathoz kell menni. Mielõtt mész, hívd fel õket, mert mindenhol mást kérnek. Szerintem a személyi okmányokra és a terhességi kiskönyvre lesz szükség és arra, hogy mind a ketten ott legyetek. Én nem gondolom, hogy fizetni kell érte, de mielõtt mentek, mindenképpen telefonálj nekik és kérdezd meg, mire lesz szükség, az a biztos. Boldog babavárást!
Nem volt sok idõ egyik helyen se, csak azért kellett hozzá két nap, mert természetesen az Üllõi úton máshogy van a félfogadás! :) Így volt kétszer fél óra kb, két egymást követõ napon. A földid. :)
2. vagyok Nézd meg jól a dátumot az orvosi igazoláson, mert nekünk azt is elb...a a doki, 3x mentünk vissza az anyakönyvi hivatalba mire sikerült a nyilatkozatot megtenni. (szülés elõtt 2 nappal)
Szia én is 18. kerületi vagyok, tavasszal csináltattuk. Elõször menj be az okmányirodával szemben lévõ részbe, ami a Batthyány u-ból nyílik, ott adnak neked igazolást, hogy hajadon vagy. Aztán be kell mennetek az Üllõi útra a nagy épületbe, ott azt hiszem 2. emelet, de majd az információ megmondja. Ja és kellett orvosi igazolás a nõgyógyásztól, h mikor fogant a gyermek és mikor fog megszületni. Remélem, nem hagytam ki semmit. Kérdezz! :)
Ha a gyermek megszületése után csináltatjátok, akkor kell érte fizetni, elõtte nem. Kiskönyv, személyi, lakcímkárta és eg igazolás kell hozzá a nõgyógyászodtól, amiben szerepel a fogantatás vélhetõ idõpontja és a szülés várható ideje. Ezt tudják a nõgyogyik, elég, ha annyit mondasz, hogy apaságihoz kérsz igazolást. Ha hajadon vagy, akkor néhány önkormányzat kérhet errõl igazolást, ezt a népességnyilvántartóban adják ki 2 perc alatt, ha elváltál, akkor pedig az errõl szóló jogerõs bírósági végzést kell bemutatnod. Persze apukának és Neked is személyesen kell megjelenned az apaságihoz.
Ja és nálunk se idõpont, se fizetni nem kell az önkormányzatnál.
A nõgyógyásztól kell egy igazolás + a személyigazolványok.
Sztem nem kell fizetni. Nézd meg a személyiket, mi úgy jártunk, hogy a páromé le volt járva.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a segítséget! Kedves 18.kerületi! Ti mikor intéztétek? Mennyi idõ alatt sikerült?
A kérdező hozzászólása: Ja bocsánat, most látom hogy tavasszal! :)
A kérdező hozzászólása: Ezek szerint nektek már megvan a baba ugye ? :)
Meg, a kis puttony vasárnap lesz három hetes :) Neked mennyi van hátra?
A kérdező hozzászólása: Gratulálok a picihez! :) Én hétfõn leszek 30 hetes, úgyhogy kb. még 2 hónapom van! Mégegyszer köszönöm a segítségedet! Lehet még fogok kérdezni ha valami eszembe jut! :)

Apasági nyilatkozatot mikor kell tenni szülés elött egy hónappal vagy hamarabb is meg lehet tenni? ÍMég eléggé az elején járunk csak tuni szeretném. Hol kell tenni és pénzbe kerül? Ha igen mennyibe?

Legjobb válasz: Szülés kiírt idõpontja elõtt 1-1.5 hónappal.Az anya bejelentett lakcímének Önkormányzatánál.Ingyenes. Kell a kis könyved,személyi,lakcím kártya és az apa ugyanezekkel az iratokkal. Arra figyelj,hogy a kis könyvben legyen feltüntetve a fogantatás idõpontja,vagy az orvostól egy errõl szóló igazolás.

Szülés kiírt idõpontja elõtt 1-1.5 hónappal.Az anya bejelentett lakcímének Önkormányzatánál.Ingyenes. Kell a kis könyved, személyi, lakcím kártya és az apa ugyanezekkel az iratokkal. Arra figyelj, hogy a kis könyvben legyen feltüntetve a fogantatás idõpontja, vagy az orvostól egy errõl szóló igazolás.
nincs megköttve hogy milyen régi lehet csak a papír??
Így van, amit elõzõ írt. Én 28hetes csináltattam meg.
Hivatalosan a betöltött 26. héttõl lehet tenni a fent említett papírokkal és a doki álltal kiadott igazolással.Szép és könnyû terhességet!
Már nincs idõbeli megkötés, a várandósság alatt bármikor meg lehet csináltatni.
Pont ma voltam, hogy kikérjam a hajadonségi nyiltkozatom mert a bnõmnek még kellett.Álítólga mér nem kell. Nincs idõhöz se kötve mert a pocakodban lévõ magzatra állítják ki. Kell hoozzá a személyid, kiskönyved, orovosi igazolás a fogantatás és a szülés vélt idõpontjáról és az apa meg az õ személyie és lakcímkártyája. Bármelyik okményirodába megcsinálják nem kell oda menni ahova be vagy jelentve. Boldog babavárást!

Hol kell intézni az apasági nyilatkozatot?

Legjobb válasz: Szia! Nálunk (Miskolc) az anyakönyvvezetõnél. Kell a dokidtól egy igazolás a szülés várható idõpontjáról,és hogy hányadik héten jársz. És persze mindkettõtök papírjai (lakcímkártya,igazolvány). Ja,és személyesen kell megjelleni mindkettõtöknek.

Szia! Nálunk (Miskolc) az anyakönyvvezetõnél. Kell a dokidtól egy igazolás a szülés várható idõpontjáról, és hogy hányadik héten jársz. És persze mindkettõtök papírjai (lakcímkártya, igazolvány). Ja, és személyesen kell megjelleni mindkettõtöknek.
Nekünk úgy volt hogy kellett kérni egy igazolást a dokitól a teherbeesés idõpontjáról, azzal az önkormányzatba, abba a kerületibe elvileg ahol szülni fogsz, és ott személyi, lakcim kártya, Tb kártya stb. És õk megirják az apaságit amit ott aláirtok. Ennyi!
Az orvostól kell egy igazolás a szülés várható idõpontjáról!Azzal elmész az önkormányzathoz+ a te papirjaiddal ott kérelmet kell irni hogy kérsz egy apasági nyilatkozathoz egy igazolást.Azzal az igazolással + az összes papirral irány a helyi gyámhivatal az apával együtt, és ott kiadják az apasági nyilatkozatot.Nem kell 30 napnál nemrégebbi papir!!akármikor megcsináltathatod.
Ha össze lennétek házasodva nem kellene az apasági, mert akkor automatikusan a férj nevére anyakönyvezik a picit.
Szia Mindenképpen az anyakönyvezetõhöz kell menni.
A védõnõd tud benne segíteni!
Szerintem a kerületi önkormányzatnál, talán a szociális osztályon....
A kérdező hozzászólása: Ha nem vagyunk összeházasodva, abban az esetben is az anyakönyvvezetõnél kell intézni?
Nálunk kellett egy papír is a népesség-nyilvántartóból egy igazolás, hogy hajadon vagyok!
ugyanígy volt nálunk is(Érd)
Ja terhes kiskönyv, stb is kell


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!