Találatok a következő kifejezésre: Hol kell kutyus (6 db)

Hogyan tudnám megtanítani a kutyusomat arra h hol kell elvégeznie a dolgát?

Társas házban lakunk és nem tudjuk mindig sétálni vinni és szeretném ha bent a lakásban végezné el oda ahová letettem a pelenkát! Még csak 12 hetes!

Legjobb válasz: Akkor tarst macskát. A kutyát rendszeresen (napi 3-4) sétával teljes szobatisztaságra tudod nevelni. Egészséges kutya elõbb utóbb nem piszkít a saját helyére (lakásba)..... Amint meglesznek az oltásai nyomás a park!

Akkor tarst macskát. A kutyát rendszeresen (napi 3-4) sétával teljes szobatisztaságra tudod nevelni. Egészséges kutya elõbb utóbb nem piszkít a saját helyére (lakásba)..... Amint meglesznek az oltásai nyomás a park!
Õ nem macska, nem lehet alomra szoktatni. Ha már kutyát vettél, akkor vállald, hogy naponta minimum 3x, de inkább 4x leviszed sétálni.
Vagy viszed minden nap sétálni, vagy most keress még neki új gazdát!
ha olyankor piszkol be, amikor nem vagytok otthon, akkor arra az idõre valahova el kell zárni. Fürdõszoba, elõszoba, elkerített valami rész. Oda teheted a pelust is.
A kérdező hozzászólása: Ti most tényleg minden kérdésben a rosszat látjátok? Ez jellemzõ a magyarokra, nem segíteni! Azért mert a kis kutyámat nem tudom levinni csak napi kétszer és nem akarom h tartogassa csóri egész nap, attól még nem vagyok rossz gazdi, sõt õ legalább jó helyre került nem úgy mint sok ezer másik! Egy kérdést írtam ki, mert ez az oldal elméletileg arra jó h válaszokat kapok a kérdésemre, de sajnos már elvesztette ezt a "funkcióját" ilyenek miatt mint ti (kivéve az utolsó válaszolót, õ legalább megpróbált segíteni amit köszönök)! Ha nem tudtok a kérdésre válaszolni akkor ne írjatok! Vagy annyira nehéz azt felfogni, megérteni h mire való ez az oldal?

Hol kell a kutyus törzskönyvét magyarra fordittatni?

Legjobb válasz: Külföldi (FCI által elfogadott) származási lapot (törzskönyvet) a Magyar Ebtenyésztõk Országos Egyesületénél lehet honosítani.

Külföldi (FCI által elfogadott) származási lapot (törzskönyvet) a Magyar Ebtenyésztõk Országos Egyesületénél lehet honosítani.

Hol melyik tenyésztőnél tudnék mostanában briard kutyust venni? Ki jó tenyésztő? Valahol egy évet kell várni, akkor már nem lesz jó tudtok vhol most eladó kölyköt?

neten nem nagyon hirdetnek kutyás oldalakon, elég ritka fajta

Legjobb válasz: Minõségi kutyára bizony egy évet kell várni. Nem értem,hogy egy év mulva miért nem jó?? jaj mert hopp hirtelen elõjött az ötlet,hogy kutya kell és már nem tudtok várni?? Na ez nem így mûködik.Ritka a fajta itthon tessék rá várni. http://www.allatok.info/animal.php?a=10369902&breed=briard õ gazdit keres,igaz nem annyira fiatal. Egyébként ha vesztek készülj fel 120ezer fölötti árra is.

Minõségi kutyára bizony egy évet kell várni. Nem értem, hogy egy év mulva miért nem jó?? jaj mert hopp hirtelen elõjött az ötlet, hogy kutya kell és már nem tudtok várni?? Na ez nem így mûködik.Ritka a fajta itthon tessék rá várni. http://www.allatok.info/animal.php?a=10369902&breed=briard õ gazdit keres, igaz nem annyira fiatal. Egyébként ha vesztek készülj fel 120ezer fölötti árra is.


igen, szerintem állatorvosnál.
Igen be kell. Bemész az orvoshoz, és elmondod a tényállást. Én is jártam így, amikor úgy 5-6 évvel ezelõtt meghalt a kutyám. Ugye én nem jelentettem be, és az évi oltásoknál mindig küldték a papírt hogy miért mulasztottam el az oltás beadatását? Nem volt benne chip sem, de benne volt a doki nyilvántartásában. Szóval az ilyet mindenképp be kell jelenteni

Sajnos gazdit kell hogy keressek 2 kutyusomnak. Írnátok esetleg javaslatokat hol tehetném ezt még?

Van 2 gyönyör? 2 éves magyar vizslám. Egy kan és egy ivartalanított szuka.Eddig kertes házban laktunk de sajnos úgy hozta a sors és a gondok ,hogy egy panelba költözünk tavasszal.Ezért keresnék jó gazdit a kutyusaimnak mert szerintem nekik az (ezek után ahogyan eddig éltek) kínzás lenne.Kérem ha valakinek ötlete ,vagy esetleg valakit érdekelne jelezzen.Köszönöm.

Legjobb válasz: Én is támogatom, hogy tartsd meg õket. Hidd el, rosszabb lenne nekik nélkületek, mint lakásban lakni, de veletek. Rengetegen tartanak lakásban kutyát, akár nagyobbat is mint a vizsla. Ha rendesen foglalkozol velük, semmivel sem lesz kevesebb az életük mint a kertben volt.

Én is támogatom, hogy tartsd meg õket. Hidd el, rosszabb lenne nekik nélkületek, mint lakásban lakni, de veletek. Rengetegen tartanak lakásban kutyát, akár nagyobbat is mint a vizsla. Ha rendesen foglalkozol velük, semmivel sem lesz kevesebb az életük mint a kertben volt.
Elsõ körben próbáld meg, hogy tetszik nekik a panel. Han nem válik be, a vizsla fajtamentést keresd meg, Õk segítenek új gazdit találni nekik.
Volt osztálytársamék 2 dalmatát tartottak lakásban, ami szintén izgága fajta, igaz ott nagy a család, mindig volt aki levigye, ha a másik nem ért rá.
ha vállalod, hogy esõben, fagyban, fáradtan is , amikor otthon vagy, lemész velük, talán maradhatnak. Persze, kettõvel nehezebb. Ha megpróbálnád, miként menne a lakásban tartás és úgy érzed, nem jó, még akkor is lehet új gazdát keresni nekik.
Nem kínzás.A kutyának az a fontos, hogy a gazdival legyen, nem pedig a nagy kert.Alkalmzkodóképes lények, hidd el. Ha naponta legalább 3X leviszed és megmozgatod õket, nem lesz bajuk.Sokkal rosszabb nekik, ha idegen helyre kerülnek. Nem lesz kényelmes panelból kutyát sétáltatnod, de megérdemlik, hogy legalább megpróbáld, ha szereted õket.
Csatlakozom az elõttem szólókhoz. Ha "csak" az a baj, hogy kertbõl a panelbe költöztök, ne add oda a kutyákat. Egy vizsla nagyon ragaszkodó (kettõ még inkább:-))) Szerintem hamar alkalmazkodni fognak az új helyzethez.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, még meggondolom.
Szerintem ha szeretik a gazdit a kutyák, akkor rosszabb lesz nekik ha elhagyják õket, minthogy bezárva lesznek. Vagy én gondolok túl sokat a kutyák érzéseirõl?
A kérdező hozzászólása: Igen erre is gondoltam, csak az tart vissza vagyis azért gondoltam , kínlódnának mert eddig napközben eljátszottak, elzsiványkodtak a kertben amíg dolgoztunk.Így viszont majd a panelba , a reggeli séta után este fél 6-ig be lennének zárva mert akkorra érnénk haza a munkából.Szegények szerintem így elég boldogtalanok lennének.Ezért gondoltam egy jobb gazdira.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, akkor még várok ezzel.

Debrecenhez közel hol van gyepmesteri telep? Fizetni kell valamennyit ha kiszeretnék hozni egy kutyust? Ha igen akkor mennyit?

Szeretnék örökbe fogadni egy kutyust. Szoboszlón láttam hogy van, ha nincs közelebb elmegyek oda is. El?re is köszönöm a segítségeteket. 17/L

Legjobb válasz: az örökbefogadás ingyen van. nagyin jó döntés amit teszel. büszke lehet magadra. :) csak annyi hogy alá íratnak valamilyen papírt meg dumálnak veled és kész :) viheted haza a boldog kis jószágot :)

az örökbefogadás ingyen van. nagyin jó döntés amit teszel. büszke lehet magadra. :) csak annyi hogy alá íratnak valamilyen papírt meg dumálnak veled és kész :) viheted haza a boldog kis jószágot :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm. Jó hogy szóltál, akkor valamelyik szülõmmel megyek.
Derecskén is van menhely: http://allatkucko.hu/
Ha nem múltál el 18 éves, se menhelyen, se sintértelepen nem adnak ki neked kutyád. Szülõvel kell elmenned.
Örülök neki! :) Jó gazdája leszel! :)
A kérdező hozzászólása: Nem 3., csak a kisebbiket ellopták, a nagyobbik meghalt:(, ennek is már 7éve, és nekem nagyon hiányzik egy kutya. A sétákat én nagyon szeretem, így is sokat sétálok, jó környéken lakunk, kis csendes. Így legalább lesz akivel sétálhatok, biztos nagyon szorosan leszünk, mert én sokat vagyok egyedül, sûrûn ráérek, mert már dolgozni se járok el(nagyon rosszul fizettek, nem azért mert lusta disznó lennék:) ). Úgyhogy bõven lesz Rá idõm, már nagyon várom:)
Elsõ kutyusod lesz? :) Fontos h hiába kertes házban laksz, sétáltatni így is kell vinni! Nem is elsõsorban a mozgás miatt, hanem mert ott érik az ingerek, szagok, kutyákkal is ott tud találkozni stb.! :) Szóval ez nagyon fontos! :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm segítséged, hasznos tanácsokat adtál, ha lesz valami kérdésem hozzád fordulok:) Nekem teljesen mindegy hogy kölyök vagy felnõtt, nekem a jelleme számít, majd úgyis ha ott leszek, felfigyelek valakinek a tekintetére:) Még egyedül a hely az amin alakítanom kell, mert vannak gödrök, azt befedem, meg szétnézek hogy biztonságos élete legyen itt. Meg persze beszerzek egy kutyaházat.
Kérdezz nyugodtan, szívesen segítek. :) Ha kihoztad a kutyust egybõl vidd állatorvoshoz! Vizsgálja meg + féreghajtó! Nem tudom felnõtt vagy kölyökkutyát szeretnél? Fontosak a körülmények! Milyen helyen laksz, mennyi idõd van stb. Egy felnõtt kutyusnál könnyebb az igényeidhez valót választani mert már kialakult egy bizonyos jelleme és így tudják ajánlani is neked, míg egy kölyöknek ki kell alakítani. Sajna ott viszont nem tudod biztosra megjósolni (keverék kutyus esetén) h mekkora lesz, milyen fajták keveréke (fajtajellegzetességek miatt írom) stb. Szóval meg kell fontolnod, esetleg többször kimenni a menhelyre és ismerkedni a kiválasztottal mielõtt örökbe fogadod. :)
A kérdező hozzászólása: Értem köszönöm, akkor úgy készülök hogy legyen nálam annyi pénz. Ha még valakinek van valami tanács szívesen olvasom.
Elõzõ vagyok. Amúgy szerintem pénzt nem kérnek, de azért az oltások árát legalább illik odaadni nekik, mert így is szörnyû a helyzetük.. :S
Itt van a debreceni állatmenhely honlapja: http://debrecen.zug.hu/ Sajnos nem sûrûn frissítik, de mi voltunk már kint kutyát sétáltatni (önként lehet menni ez segítség nekik) és tündéri kutyusok vannak! :) Sajnos a körülmények nagyon rosszak mert nincs pénzük.. Örülök h segíteni akarsz rajtuk és örökbe fogadsz! :)
A kérdező hozzászólása: Jó és ott hol? Azért Bánk nem 2 utca:)
Bánkon xD
A kérdező hozzászólása: Már örülök hogy tudom hogy boldog lesz egy kutyus:) Még elõbb elrendezem neki az udvart, hogy biztonságos legyen, meg beszerzek mindent ami szükséges(ezalatt a kutyaházat értem legfõképpen). Ja meg még annyi hogy az nem gond hogy nem vagyok 18? Aláírhatom így is?
Én szívesen mennék önként kutyát sétáltatni :D Téglási vagyok :D Szeretem a kutyákat :D És jól teszed hogy örökbe fogadod :D 13/L mehetek önként sétáltatni?? :D Mert ha igen akkor megyek!!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!