Találatok a következő kifejezésre: Hol kell ha az ember legálisan (1 db)

Hol kell bejelenteni, ha az ember legálisan tüntetni, sztrájkolni vagy felvonulni akar?

Legjobb válasz: A rendõrségen. A sztrájkot pedig a munkáltatódnál, illetve a szakszervezetnél.

A rendõrségen. A sztrájkot pedig a munkáltatódnál, illetve a szakszervezetnél.

Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

"A hozzátartozóval való érintkezés kizárólag a büntetőeljárás eredményessége érdekében korlátozható" Meddig korlátozható és, hogy meg kell indokolni a korlátozás okát?

1

Ezért feljelenthetnek?

Szóval lehet vicces lesz, de én nekem a fejembe felmerült, és nem hagy nyugodni.
A helyzet az hogy egy külsős cégtől kaptam állást (interjún jelenjek meg), elsőnek nem mentem, azt indokoltam nekik mért, kértem új időpontot. Összejött egy állás máshol, de én azon a napon másodjára se jelentem meg, nem is szóltam telefonon (elfelejtettem). Lesz ennek valami következménye? :S

4

Ki mit szól ahhoz, hogy az új Polgári törvénykönyv szerint a házastárs halála esetén az elhunyt szülei is jelentős összegeket örökölhetnek, nemcsak az életben maradt házastárs? Hallottatok már érdekes esetekről?

"Az új Ptk. öröklésre jogosult leszármazó
hiányában bevezeti a szülők és túlélő házastárs együttes öröklését akként, hogy kizárólag az özvegy örökli
az örökhagyóval közösen lakott lakást és a hozzá tartozó berendezési és felszerelési tárgyakat, míg az
ezen felüli vagyont a házastárs és a szülő(k) örököklik fele-fele részben."

19

Mi az a "mentelmi jog"?

3

Ellopták a táskámat mit tegyek?

Csütörtökön hely szerint Sopronba az alpha parkba/ez egy plaza szerű üzletlánc/az egyik ruhaüzletben ellopták a szürke oldaltáskámat.
Az eset úgy történt hogy volt egy kézműtétem elöttenap és vissza kellett menni csütörtökön. ha már sopronba voltunk beugrottunk az alphaparkba. és mivel rettentően fájt a kezem nemnagyon tudtam koncentrálni és mikor levettem és felakasztottam a táskámat az eggyik szerelvényre véletlenül otthagytam. gyógyszerek voltak benne a fájdalomra és ha jól emlékszem az irataim is a kéztörésről mert amiatt műtöttek. sajnos csak este vettem észre mikor a gyógyszereket kerestem és másnap rögtön felhívtam az üzletet de azt mondták nincs meg. megkérdeztük és azt mondták hogy van kamera de feljelentést kell tennünk ha azokat látni akarjuk mert csak rendőri úton láthatjuk. ha esetleg megtaláljuk a videóban hogy ki vitte el mit tudnék tenni hogy megtudjam ki az? honnan tudnám kiderítteni a nevét?

4

Mit lehet tenni? Banki ügy. Bonyolult nagyon vigyázzatok!

Nagyanyám nevén van a ház,a nagybátyám vele él és 6-7 éve felvettek egy 2.5 milliós hitelt,leterhelve a házat.A nagyanyám csak kezes,de viszont nem látja,hogy mit írt alá,a nagybátyám meg agyvérzést kapott így ő meg nem igazán volt képben!Ezt mind a felesége csinálta,hogy lakásfelújításra kell.Közben a nő eltűnt pénzestül együtt,elvált a nagybátyámtól egyszerűen!Mivel,hogy a nagyanyám nevén van a ház,sőt még kezességet is aláirattak vele,már átkerült a végre hajtási osztályra.Így már 7 millió felett járnak!Igen ám de közben "megtámadtuk" a bankot,mert sok felszólítást nem kaptak meg!Így vissza vette az ügyet a bank.Tehát a jó 2 éves végrehajtási fenyegetést nem bukták el?Minden nap kapják a levelet,ugyanazzal a szöveggel és mivel,hogy ketten vannak minden egyes nap a behajtó bére 2x 30 ezer forint!Itt nagyot hibázott a bank,a behajtó meg feltornázta a csillagos égig!De a behajtó ezek szerint nincs képben!Újabb hiba a baktól és a behajtótól is.A felesége egyáltalán nem foglalkozik velük.De én a nagyon is mindegyikkel!Valami ész szerű megoldás kellene.

4

Hogyan büntethető, ha egy ügyvéd útlevelet vesz át letétként és azt visszatartja? Tehetek-e rendőrségi feljelentést? Ha érvényteleníttetem az útleveleket, vagy meghiúsult egy utazás, külföldi munkavállalás, kérhetek-e kártérítést?

Az ügyvédi iroda letétként átvette gyermekeim útlevelét. Nekem, az édesapának sem adja oda, bár egy 1998-as törvény szerint útlevelet letétbe adni ill. letétként átvenni nem szabad.

5

Hogy szól a nemzetközi jog a határátkelőhelyek utcai lámpáinak elhelyezésről? Milyen esetekben helyezhet el egyik ország a másik területén saját országbeli szabványú lámpát? Ilyenkor ki látja el árammal a határ túloldalán lévő lámpákat?

Konkrétan a magyar-horvát határszakaszra gondolok, ott is a Letenye-Gorican közti Mura-hídról.

A régi határátkelőhelynél, amihez magyar oldalról a 7-es országút vezet, a határátkelő bódék közti Mura-hídon végig horvát szabványú utcai lámpák vannak, pedig a híd keleti fele már Magyarországhoz tartozik.

Ennek az inverze figyelhető meg az új M7-es autópályahídon, itt a Mura-híd horvát oldalán is a Mura horvátországi partjáig tartanak a magyar szabványú utcai lámpák.

Ilyenkor ki látja el árammal a túloldali országban lévő, de még saját országbeli szabványú lámpákat?

Hogyhogy más határátkelőhelyeknél pl. Magyar-szlovák, magyar-román nincsen idegen szabványú lámpa az adott ország területén?

2

Mi a teendő? Nem akarom, hogy előállítsanak emiatt.

4 nap múlva bírósági, tárgyaláson kell megjelennem tanuként. Egészségügyi állapotom jelenleg nem olyan, hogy eltudjak menni az adott időpontban. ( 40 fokos láz, korházba is voltam pár napig. )

2

Az Európai Unió milyen fizetős szabályozásokat fog még hozni Magyarországon a közel jövőben?

1. Ketrec szabályozás (fizetős)? Betett a gazdáknak!
2. Dohányosok szabályozása (fizetős)? Pontosan 2012 évig nem volt gondja senkinek a dohányosokkal, csak pont nekik. Régen az idősek a pipadohányt is megrágták, mégis eléltek 90 évig!
3. Kukadíj (Fizetős)! Betett a lakosságnak. Ezt sem a Magyar állam találta ki.
4. digitális átállás (Fizetős)! Ugyanazt az egyöntetű műsorokat nézzük, mint eddig. Csak "Korszerű" jelszóval! Azt hittem, hogy legalább teljes megújítás lesz az átállással a tv-k műsoraiban, filmjeiben. De nem!
5. Kutyachip (Fizetős)!
6. Szennyvízhálózat kiépítése (fizetős)? Az EU támogatásával. Ezután várható. De ugyanolyan fizetős lesz, mint a kuka.

Én ezeket az intézkedéseiket követem.

Ezeket a Magyar állam sohasem találta ki, csak ezek?

14

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!