Találatok a következő kifejezésre: Hol kell ha az (307 db)

Hol kell kezdeni az okiratok beszerzését, ha valakinek évek óta nincs se személyije, se lakcímkártyája, se TB-je, se jogsija, se útlevele?

Melyik irattal lehet kezdeni amihez nem kell a többi? Igazából csak személyi, lakcím meg tb kártya kéne az ismerősnek akiről írok. (TB-t sem fizet évek óta, tehát ott nem a kártya hiánya a gond). Szóval ez az ember elméletileg nem létezik, nincs egy épkézláb irata sem. Önkormányzati lakásban lakik rokonokkal. Köszi, ha valaki ír valami ötletet! Nem tudom melyik kategóriába való kérdés ez.

Legjobb válasz: Az anyakönyvi kivonatot ha megvan akkor azzal kell besétálni a helyi okmányirodába. Ha az sincs meg akkor elõbb arról kell kikérni egy másolatot abból az anyakönyvi hivatalból ahol anyakönyvezték születése után.

Az anyakönyvi kivonatot ha megvan akkor azzal kell besétálni a helyi okmányirodába. Ha az sincs meg akkor elõbb arról kell kikérni egy másolatot abból az anyakönyvi hivatalból ahol anyakönyvezték születése után.
Ahogy írtad: Okmányirodában személyi és lakcímkártya. Ha ezek megvannak, akkor kérhet új TAJ kártyát.

Ha valaki ferjhez megy Amerikaban, mennyi ido mig hozzajut a zoldkartyahoz es hol kell bejelenteni az igenyt?

Legjobb válasz: allamtol fuggoen lehet fel ev vagy akar egy ev, nekem 4 honap 3 het volt :) az USCIS weboldalan fent van minden, milyen papirt kell kitolteni, mit kell hozza csatolni, mennyit kell fizetni (nincs ingyen az igenyles) hova kell postazni, stb.

allamtol fuggoen lehet fel ev vagy akar egy ev, nekem 4 honap 3 het volt :) az USCIS weboldalan fent van minden, milyen papirt kell kitolteni, mit kell hozza csatolni, mennyit kell fizetni (nincs ingyen az igenyles) hova kell postazni, stb.
A kérdező hozzászólása: 1 eve bevan adva a mennyasszony volegeny esetere a bevandorlasi kerelem, tavaly oktober ota leszarnak, fizettunk erte.Minden reklamalasnal kapunk egy levelet, hogy 3o nap, ebbol van mar 5 db. Ma osszhazasodunk es aztan nemtom mik a kovetkezo teendoim...kinn vagyok ESTA val .
http://www.visajourney.com/content/i130guide2 Ez a link jol elmagyarazza, en ket eve vegigcsinaltam ezt, ha kerdesed van irj privibe nyugodtan!

Minarelli AM6 olajcsere. Le akarom cserélni a motoromba (rieju mrx) az olajat. Hol kell leengedni az olajat? Van valami leeresztő csavar? Ha igen merre keressem?

Ha már betöltöttem az új olajat akkor az olajszintet járó motornál vagy mikor kell nézni? 10W40 jó bele? az mind1 hogy motorolajat vagy váltóolajat teszek bele?

Legjobb válasz: Az alján van egy csavar (vizszintesen van) azt kell kicsavarni ! de elõször melegíts be mert nem fog kifolyni ! aztán a tetején van egy fekete csavar és ott öntöd bele az olajat ! A blokk ugyanazon felén találsz egy kis csavart a kuplung felöli dekni közepén... Addig kell tölteni amíg ott ki nem csöppenik az olaj ! Álló motornál kell megnézni az olajszintet ! Ja és még 10w40 jó bele ! nekem is ilyen blokk van a motoromba és megfele bele

Az alján van egy csavar (vizszintesen van) azt kell kicsavarni ! de elõször melegíts be mert nem fog kifolyni ! aztán a tetején van egy fekete csavar és ott öntöd bele az olajat ! A blokk ugyanazon felén találsz egy kis csavart a kuplung felöli dekni közepén... Addig kell tölteni amíg ott ki nem csöppenik az olaj ! Álló motornál kell megnézni az olajszintet ! Ja és még 10w40 jó bele ! nekem is ilyen blokk van a motoromba és megfele bele


Hol kell beállítani azt, hogy a gép a monitoron jelezze ha bekapcsolom a Caps, vagy Num Lockot illetve ha fényerőt vagy hangot állítok az FN gombbal?

Valahol kikapcsolhattam ezt a fajta megjelenítést a notebookon de nem találom. win7em van.

Legjobb válasz: Ez valami hotkeys lesz.

Ez valami hotkeys lesz.
a startupban hotkey neven fut.altalaban gyarto neve van elotte.

Hol kell megcsináltatni azt a papírt, hogy az én szerveimet ne használják fel, ha baleset érne?

Budapesti vagyok,nem találtam semmi hivatalost

Legjobb válasz: És ha meg kellene mûteni akkor a vértranszfúziót is visszautasítod?

És ha meg kellene mûteni akkor a vértranszfúziót is visszautasítod?
ha már halott vagy mindegy lenne neked... érdeklõdj a haematológiai központban, ott biztos tudnak segíteni. Engem pl. ott tartanak nyilván, mint önkéntes össejt és csontvelõ donort. Külföldre kellett a csontevelõ, nem is tudomkinek, de azt tudom, hogy valakinek az életét mentette meg. Nem tudom, hogy lehet valaki olyan önzõ, hogy nem akar segíteni másokon. Akkor csak kérdezem, ha alá kéne írnod, hogy te nem adsz, de nem is kaphatsz a hátralévõ életedben, se véret se szervet, akkor elgondolkodnál?
Igen 8, ebben igazad van, de én a másik oldalát kérdeztem a dolognak. Ha valaki megtiltja, hogy az õ szerveit felhasználják, ha nem ad vért, akkor az lenne az igazságod, hogy ne is kaphasson. tehát ha leállmindkét veséje, akkor sajnálom...
van egy központi adatbázis, de nem tudomhol. (nagy önzõség tõled.Vért se adsz? Én úgy alakítanám a törvényt, hogy aki kiköti, hogy nem ad, az neiskaphasson hapl. 10évmûlva kiderül, hogy kellneki egy új vese)
Nem értem mit kell izélgetni a kérdezõt. Az õ élete, az õ teste, azt csinál vele, amit akar! Felõlem pl. azt csinálnak a testemmel halálom után, amit akarnak, de felettébb felhúznám magam azon, ha csereüzlet lenne a vérem (mellesleg én nem is adhatok, na akkor most mi van?), vagy kötelezõ lenne szervdonornak lennem. Nekem ne mondják meg, hogy mit csináljak a szerveimmel, majd azt én eldöntöm!
Én egyet értek a kérdezõvel. Bár magam véradó vagyok. A szervdonatio nekem is rettenetesen morbid. A bátyám 10 éve vesebeteg. Évek óta jár dialízisre is, de õ maga nem kérte, hogy vegyék fel listára. Õ is azt mondja, hogy inkább jár hetente háromszor 8 órát vércserére, minthogy valaki másnak a veséjével éljen. Ez a cseréljük ki a szerveinket egy halottéra és akkor majd szuperul éljünk tovább történet nagyon, nagyon sántít.
Unokahugom 20 éve él más veséjével. 16 éves volt amikor kapta. Ha nem kap, akkor egész fiatalsága azzal telt volna, hogy dializisen ül (ahogy 6 év elõtte azzal telt). Ma nem lenne családja, nem lenne 2 szép gyereke. Teljesen egészséges, sportol, vidám, boldog. Azért mert valaki nem volt önzõ.
Kérdezõ: Háziorvosnál érdeklõdj. Szerintem õ tud ilyen papírt kiállítani, de ha nem, akkor biztosan meg tudja mondani, hogy kit kell felkeresni. Egyébként én is elég gusztustalan dolognak tartom, hogy te elfogadnád, viszont megtiltod, hogy a tiéd felhasználják. Én abszolút elfogadom, hogy nem akarsz adni, de akkor kapni se akarj. Ha azt mondod, hogy nem akarsz se szervet, se transzfúziót, ha szükséged lenne rá, akkor jó, te se adjál. De ez így elég nevetséges. Szóval azt megértem, ha vkinek pl. az elveivel ütközik az, hogy más szervével éljen, vagy épp úgy érzi, hogy neki halála után is szüksége van az összes szervére. De ez esetben ne várja már el mástól, hogy õ viszont adjon, ha neki szüksége van rá. Én nem azt vezetném be, hogy csak az kaphat, aki ad is (hiszen lehet, hogy tényleg nem tud vki adni), csak azt, hogy ha direkt megtiltja, hogy felhasználják a szerveit, akkor ne is kaphasson.
Bezzeg az abortusztörvénynél mindenki azzal jön, hogy az egyiknek az élete fontosabb a másiknak az önrendelkezési jogánál... úgy látszik, csak a terhes nõk önrendelkezési jogát írja felül egy félcentis magzat léthez való joga, a tisztelt hullákét ezek szerint semmi... áááh
Az neked a bajod, hogy túlságosan ráérsz... Menj el dolgozni, tanulj, sportolj, keress magadnak valami hobbit stb.
Igen az szövet amit kilehet nyerni, ha genetikailag szinte megegyezik a betegével. De szerinted olyan ember, aki halála után se ad (nem is érzi) majd alá veti magát egy - gondolom - nem túl kellemes procedúrának, hogy életet mentsen. HAHÓ! Amúgy rendben nem volt a legtökéletesebb a példám, de a lényegen nem változtat. Ha 6 ember megmenekülhet azzal, hogy kipakolnak halálom után, hát legyen! Kelle a fenének.
Hahó! Halál után kivehetõ szervekrõl beszélünk, a csontvelõ tudtommal nem az!
Csontvelõ átültetés, vérátömlesztés? Bármelyik részére szükség lehet, tudod nem véletlen vár mondjuk valaki donorra. Nekem csontvelõrákos ismerõsöm halt meg egy héttel azelõtt, hogy donort kapott volna. 15 évesen nem ezt érdemelte.
Utolsó, most nem azért de rákos kisgyerekeknek nem szokás szervet adni lol... másrészrõl pedig pont aki mondjuk beteg és szerv kell neki tizenéves korában és kap is, megmentik az életét... kérdezem én itt a sok önzetlen embert, akkor tõle mit vártok el cserébe? Mert vért és szervet adni nem tud viszont õ kapott a kis önzõ, hát akkor adjon is cserébe... na de mit? Szerintem ti sem gondoltátok át ezt az egész ha nem ad ne is kapjon dolgot. Most komolyan, ez nem csak a szervekkel van így, hanem pl. a pénzzel is. Ha mindenkinek mindenébõl adnia kéne és mindenkinek mindene lenne ezáltal, akkor sehová sem fejlõdne a világ. Ez van! Ilyen az élet! Nem én tehetek arról, hogy valakinek leáll a veséje vagy a mája, mert pl. korábban alkoholista volt...
http://www.google.hu/search?tbm=isch&hl=hu&source=hp&biw=186.. Õk biztos rosszra használnák a szerveitek, ne is adjatok nekik! Nem baj, ha meghal egy gyerek, de titeket egészben temessenek el az a lényeg!
A kérdező hozzászólása: De nem te írod a törvényt, helyetted viszont kapunk sokkal jobb és ésszerûbbeket:) just irony.. Most látom elírtam *hivatalosat*. Nem kritikát kérek, tudom, hogy "önzõség", de ez a téma annál bonyolultabb szerintem, mint hogy ráhúzzuk, hogy önzõ vagyok és kész. És nem nem szoktam vért adni, AB- vagyok, de már a szimpla vérvételt sem szeretem, nem az hogy fél órát üljek csõvel a kezemben, amin folyik :S
Na, mire kibogarásztam, megtalálta más. Bár én itt találtam meg kb. ugyanazt: http://www.ovsz.hu/en/oco/orszagos-transzplantacios-nyilvant..
A kérdező hozzászólása: Igen, akkor valószínûleg nem merném aláírni, de stesszelnék egész életemben, hogy kivehetik a szerveimet. Esetleg csak akkor lennék szervdonor, ha ismerem az illetõt és ér nekem ennyi ebbe a kategóriába a szüleim tartoznak pl.Így akár életem során is lennék, de bárki idegennek, akit nem ismerek még halva sem adnám szívesen. Engem pl zavarna a tudat, hogy BÁRKI megkaphatja (persze, akinek kell, de áhh lehet az sokféle ember).
A kérdező hozzászólása: Wááh, most úgy érzem ízekre szedtek.Akkor még egyszer és utoljára. Nem nem utasítanám vissza sem a vért, sem a szerveket, sem a segítséget.Viszont ez nincs adok-kapok törvényhez kötve, így eldönthetem, hogy én viszont nem akarok adni.Tudom, ez önzõség. Viszont másban kárpótlom az embereket és állatokat jóságommal, de nem az adott témában. Köszönöm a hasznos válaszokat. Komolyan nincs senki más a világon, akit zavar ez a tudat?
zavar, hogy BÁRKI? Most hogy mondod elkezdett zavarni, hogy esetleg olyan kapja meg aki viszont megtiltja, hogy az õ szerveit használják. figyelj, halott vagy a szived, veséd májad nem több mint egy darab hús. és valakinek kell. Hát vigye.
#10: Nem tetszik nekem ez a csereüzlet féle megközelítés akkor sem, ha én pl. odaadom a szerveim. Mellesleg semmi önzetlen nincs benne, ha csak akkor adnám oda valakinek, ha õ is odaadná nekem vagy másnak. Nem értem, hogy miért kellene kötelezni erre bárkit, vagy elvenni tõle, hogy kaphasson, mert õ nem ad. Mindegy, ez sem az én dolgom. Te dolgod, ha nekem nem szimpatikus. Nekem mindegy.
Bár ez az önzetlen-nem önzetlen dolog halál után azt hiszem tökmindegy... :D Igazából arra gondoltam, hogy vért, vagy szervet még életében. Á, fáradt vagyok. Nem tetszik a csereüzlet, ez a lényeg.
Itt nem cserérõl van szó. Nem kell aláírnod, hogy kötelezõ a szerveidet felajánlani, ha szervet akarsz. A donor listára alanyi jogon felkerülsz. Ugyanakkor teljesen jogos, hogy ha te külön kikötöd, hogy nem vehetik el halálod után a szerveidet, akkor te se kaphass. Ez így fair.

Allergia tesztet szeretnék csináltatni a gyernekemenk, azt hol kell ha zat szeretném élesztõ tej és liszt is legyen benne?

Tüdõgondozó vagy bõrgyógyászat?

Legjobb válasz: Házi/gyerek orvos ír beutalót.

Házi/gyerek orvos ír beutalót.
Ja, úgy értettem, hogy õ tudja megmondani, mert ez változó, hogy melyik szakrendelésen csinálják.

Hol kell jelezni azt, ha nem szeretnénk többet benne lenni a telefonkönyvben, se netes tudakozóban, sehol?

Legjobb válasz: T-Home ügyfélszolgálatán, a 1412-es telefonszámon.

T-Home ügyfélszolgálatán, a 1412-es telefonszámon.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm! :) Kell ehhez bármilyen nyilatkozatot, papírt kitölteni?
Nem hiszem, mert telefonon keresztül is elintézheted, de ügyfél azonosító kódot (számlán rajta van) kérni fogják, meg minden olyan adatot, amibõl meg tudják állapítani, hogy Te vagy Te.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm! :) Esetleg tudod, mennyi idõ alatt lesznek láthatatlanok az adatok?
Mivel egy számítógépes adatbázisról van szó, a módosítás után azonnal kellene megváltoznia. A következõ telefonkönyvben nem fogsz már szerepelni.

Mit csináljak hogy ha nem tudom hol kell regisztrálni az SZJGER.hu ra?

tudjátok arra a sulisra sulisra :)

Legjobb válasz: Írj egy emailcimet és meghívlak

Írj egy emailcimet és meghívlak
A kérdező hozzászólása: de hova ? nem találom hogy hova írjak ! de azért köszi :/
A kérdező hozzászólása: Ja oké
A kérdező hozzászólása: [email protected]
A kérdező hozzászólása: ez a fiútesóm é (én lány vagyok ) az enyém baromi lassú brühühüm :(
A kérdező hozzászólása: és rossz
Meghívtalak
A kérdező hozzászólása: Nézd meg a Privátodat és Köszi Remélem ez most jó lesz ( NEM ÉRTEM HOGY A FRANCBA NEM INDUL A TESÓMNÁL A KERESÕÕ ÁÁÁÁÁÁ ) Na akkor elküldtem egy másikat az talán jó és Köszi hogy segítesz :) ( privátban a email cím )

Asus alaplapnál hol kell kikapcsolni az APM et ha nem vér bele a TDP keretbe?

Van egy fx6100-em 4ghz en járatva 1,275 v on és prime alatt ugráll az órajel 3300 mhz és 4 ghz között ezért szeretném kikapcsolni . Lap: asus m5a78l-m lx

Minarelli AM6 olajcsere. Le akarom cserélni a motoromba (rieju mrx) az olajat hogy hol kell leengedni az olajat? Van valami leeresztő csavar? Ha igen merre keressem?

Ha már betöltöttem az új olajat akkor az olajszintet járó motornál vagy mikor kell nézni? 10W40 jó bele? az mind1 hogy motorolajat vagy váltóolajat teszek bele?


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!