Találatok a következő kifejezésre: Hol kell ha (789 db)

Allergia tesztet szeretnék csináltatni a gyernekemenk, azt hol kell ha zat szeretném élesztõ tej és liszt is legyen benne?

Tüdõgondozó vagy bõrgyógyászat?

Legjobb válasz: Házi/gyerek orvos ír beutalót.

Házi/gyerek orvos ír beutalót.
Ja, úgy értettem, hogy õ tudja megmondani, mert ez változó, hogy melyik szakrendelésen csinálják.

Hol kell jelentkezni ha jövőre szeretnék indulni a Bp-Bamako rally-n?

esetleg mi a feltétele? vagy a Dakar rally is érdekelne! az anyagiak az nem gond

Legjobb válasz: már bocs, de hogy a viharban akarsz elindulni egy világ végi rallyra úgy, hogy még otthon a gép elõtt sem tudsz rátalálni arra, hol kell jelentkezni? Az úton ennél sokkal keményebb feladatok lesznek, amiket pénzzel nem lehet megoldani. A feltételekhez még ezeket hozzátenném: - kitartás, elszántság - mûszaki érzék - leleményesség, kreativitás, ha bármi van, akkor feltaláld magad (pl. hogy hol lehet jelentkezni) - elõrelátás: nagyon meg kell tervezni mindent, mert ott nem lehet csak úgy besétálni a legközelebbi boltba, hogy vegyél magadnak reggelit... és még sorolhatnánk...

már bocs, de hogy a viharban akarsz elindulni egy világ végi rallyra úgy, hogy még otthon a gép elõtt sem tudsz rátalálni arra, hol kell jelentkezni? Az úton ennél sokkal keményebb feladatok lesznek, amiket pénzzel nem lehet megoldani. A feltételekhez még ezeket hozzátenném: - kitartás, elszántság - mûszaki érzék - leleményesség, kreativitás, ha bármi van, akkor feltaláld magad (pl. hogy hol lehet jelentkezni) - elõrelátás: nagyon meg kell tervezni mindent, mert ott nem lehet csak úgy besétálni a legközelebbi boltba, hogy vegyél magadnak reggelit... és még sorolhatnánk...
A kérdező hozzászólása: tök jo hogy nektek az a legnagyobb bajotok, hogy nem találtam meg hogy hol kell jelentkezni, azért irtam ide kérdésnek mivel ti olyan okosok vagytok ugyhogy megmondjátok! (vagy nem) am meg kamionoztam, tehát igy a "világban" nem vagyok elveszve, müszaki érzékem is van, tehát egy auton szinte bármit megjavitok ha van szerszám hozzá, és szerintem fizikailag is rendben vagyok, azért köszi
Autó megvan rá? Ha igen mond meik vagy linkelj képet integetek megyek a rajtra :DD
Az elsõ feltétel a vezetési tudás megléte. A második az erõnlét. A harmadik a pénz, míg a Bamako megvan tokkal vonóval akár 5 millióból, addig a Dakar mondjuk egy 100-as. Persze ez mind a kettõnél a minimumot jelenti, határ a csillagos ég.
A kérdező hozzászólása: ezek mind megvannak, de hol lehet jelentkezni???
Lóvé van ész nincs? :) http://www.budapestbamako.org/
Pontosítok, ha nem találnád: :) http://www.budapestbamako.org/hu/nevezz-be
elõzõ vok. Még egy: alázat: kellõ alázat nélkül vagy hamar fel fogod adni, vagy akár meg is hallhatsz (és ez nem túlzás) Elõtte azért nem árt mentálisan és fizikailag is felkészülni.
ok, csak ez a kérdésbõl nem derült ki, sõt a "pénz nem számít" alapján azt hittük hogy valami kis újgazdag 18 éves suhanc vagy, akinek a pénz nem számít, ugyanakkor fogalma sincs mirõl szól ez az egész, mivel jár. Ha valóban indulsz, akkor sok szerencsét!

Az egyszeres anyasági támogatást mikor és hol kell igényelnem? Illetve ha születés után megvannak a baba papírjai, mit és hol kell igényelnem?

Legjobb válasz: Szia! Az egyszeri anyasági támogatást az OEP-nél kell igényleni, ehhez a babád taj száma kell majd. Ha már megvan az anyakönyvitek akkor az önkormányzatnál is kaphatsz egyszeri szülési segélyt, ez adható, nem kötelezõ, érdeklõdd meg a védõnõtöket hogy nálatok van-e ilyen, nálunk 10e forint. Hogy mit kell igényelned azt te tudod, tgyás,gyed vagy gyes, illetve a családi pótlék. Ha munkanélkülirõl mentél szülni akkor a munkanélkülinek kötelessége elrendezni a tgyás, gyed vagy gyes igénylésedet.

Szia! Az egyszeri anyasági támogatást az OEP-nél kell igényleni, ehhez a babád taj száma kell majd. Ha már megvan az anyakönyvitek akkor az önkormányzatnál is kaphatsz egyszeri szülési segélyt, ez adható, nem kötelezõ, érdeklõdd meg a védõnõtöket hogy nálatok van-e ilyen, nálunk 10e forint. Hogy mit kell igényelned azt te tudod, tgyás, gyed vagy gyes, illetve a családi pótlék. Ha munkanélkülirõl mentél szülni akkor a munkanélkülinek kötelessége elrendezni a tgyás, gyed vagy gyes igénylésedet.
A kérdező hozzászólása: Munkanélkülirõl fogok szülni. Akkor szülés után jelentkezzek ott és õk indítják el a dolgot? A családit szülés után mennyi idõvel és hol lehet igényelni?És az egyszeres anyaságihoz milyen papírok kellenek?
Nekem augusztus 20-án lett meg a baba, és szept.elején mentem be személyesen az Államkincstárba megigényelni a családit, amibõl három hónap múlva (dec.elején)lett pénz, de egyben küldték a háromhónapot.Szóval családi 3hónap!A többit nem tudom sajnos, mert én nem munkanélkülirõl mentem szülni.
Bocsi, még annyi, h talán a családival együtt igényeltem az anyaságit is, ami háromhéten belül megjött.2008-ban volt mindez, szóval nem igazán emlékszem, de talán egyszerre adtam be a papírokat, anyakönyvi kivonat, tajszám, másra nem emlékszem, ne haragudj.
1. vagyok. Ha munkanélkülirõl mész szülni akkor amint megszültél be kell szólnod a munkanélkülibe hogy megszültél, így szüneteltetni fogják és egybõl indítják is a tgyást, gyedet, gyest amire éppen jogosult vagy. Amint megvan a babás anyakönyvi kivonata bemész a munaknélkülibe és elrendezitek a szükséges papírok kitöltését. A férjed taj számát is vidd majd magaddal mert az is kell majd, persze ha van. Ilyenkor a szülés idõpontjától szüneteltetik a munkanélkülidet, majd mikor bemész vissza vesznek 1-2 napra így elintézik és továbbítják a papírokat az államkincstár felé. A családit az államkincstárnál kell igényleni, egyébként az oldalukon az ehhez szükséges papírokat is megtalálod és ott le van írva mik kellenek, ezeket ott meg tudod nézni. Remélem tudtam segíteni :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a segítséget!Nagyon aranyosak vagytok:) Minden jót kívánok nektek!


Spermavizsgálathoz hol kell kérni beutalót? Illetve hol csinálnak ilyen vizsgálatot? Ha lehet Csepelen szeretnénk elintézni, akár az SZTK-ban.

A n?gyógyászom azt mondta, hogy a párom is menjen el spermavizsgálatra. Én pedig hormonvizsgálatra. De azt nem mondta, hogy hol csináltassuk meg a spermavizsgálatot.

Legjobb válasz: Szia! Az urológiára telefonáljon oda, mondja meg hogy a nõgyógyászod javaslatára kell mennie spermaviszgálatra. Ott megmondják hogy kell-e beutaló, kitõl, vagy hogy mehet-e simán az nélkül. Ha esetleg van andrológia is, akkor oda csörögjön, az lenne az igazi. Egy rossz hír... mi is túl vagyunk ezen a cécón az sztk-ban. Én nem mondom hogy ne próbáljátok meg, de nekünk rengeteg kidobott pénzünkbe és idõnkbe került. A férjem 2* is szedett Proviront, ami eleinte úgy tûnnt hogy segít, aztán kiderült hogy rontott a helyzeten. Mi most megyünk vidékrõl Pestre andrológushoz: dr Kopa Zsolthoz. Ha annó nem sajnáltam volna rá a pénzt (30-40.000Ft), akkor most több százezerrel lennénk gazdagabbak, és én egy talicskányi hormont nem szedtem volna be feleslegesen... Kívánom hogy nektek sikerüljön, hogy kiderüljön hogy nincs semmi gond. Ha ez az eredmény, akkor igen, megérte megspórolni a magándokit. Ha gyógyszert akarnak neki adni, én ajánlom hogy ne kezdje el, hanem menjetek el maszekhoz is. De ha mégis, és esetleg csalódsz pár hónap múlva, akkor keress meg priviben, hátha tudok segíteni...

Szia! Az urológiára telefonáljon oda, mondja meg hogy a nõgyógyászod javaslatára kell mennie spermaviszgálatra. Ott megmondják hogy kell-e beutaló, kitõl, vagy hogy mehet-e simán az nélkül. Ha esetleg van andrológia is, akkor oda csörögjön, az lenne az igazi. Egy rossz hír... mi is túl vagyunk ezen a cécón az sztk-ban. Én nem mondom hogy ne próbáljátok meg, de nekünk rengeteg kidobott pénzünkbe és idõnkbe került. A férjem 2* is szedett Proviront, ami eleinte úgy tûnnt hogy segít, aztán kiderült hogy rontott a helyzeten. Mi most megyünk vidékrõl Pestre andrológushoz: dr Kopa Zsolthoz. Ha annó nem sajnáltam volna rá a pénzt (30-40.000Ft), akkor most több százezerrel lennénk gazdagabbak, és én egy talicskányi hormont nem szedtem volna be feleslegesen... Kívánom hogy nektek sikerüljön, hogy kiderüljön hogy nincs semmi gond. Ha ez az eredmény, akkor igen, megérte megspórolni a magándokit. Ha gyógyszert akarnak neki adni, én ajánlom hogy ne kezdje el, hanem menjetek el maszekhoz is. De ha mégis, és esetleg csalódsz pár hónap múlva, akkor keress meg priviben, hátha tudok segíteni...
andrológia

Brachypelma albopilosum tartásához kell engedély? Ha kell az engedélyt hol kell, hol lehet megszerezni?

Terrabörzén vettem ott azt mondták nem kell,de most egy honlapon azt olvastam hogy brachypelma fajokhoz kell engedély.

Legjobb válasz: Nem engedély kell, hanem CITES papír, ami az állat származását igazolja. A Brachypelma fajok a természetben egyre ritkábbak, ezért a tartásuk és a kereskedelmük csak regisztráció mellett legális. Ha nem kaptál a pókhoz papírt, akkor már nem tudod szabályosan tartani, de amúgy a kutya sem ellenõrzi. Itt van a CITES alá tartozó pókok listája: https://docs.google.com/viewer?a=v&q=cache:oxjoj8Itf8sJ:www...

Nem engedély kell, hanem CITES papír, ami az állat származását igazolja. A Brachypelma fajok a természetben egyre ritkábbak, ezért a tartásuk és a kereskedelmük csak regisztráció mellett legális. Ha nem kaptál a pókhoz papírt, akkor már nem tudod szabályosan tartani, de amúgy a kutya sem ellenõrzi. Itt van a CITES alá tartozó pókok listája: https://docs.google.com/viewer?a=v&q=cache:oxjoj8Itf8sJ:www...
De nem tudod kitölteni. Ez a papír azt jelenti, hogy a pókod igazolt származású, regisztrált szülõktõl van, és véletlenül se illegális, vadon fogott példány. Na most ha a te pókod származása ismeretlen(és papírok nélkül jogilag az), akkor épp az a probléma, hogy nem tudod hitelt érdemlõen bizonyítani, hogy tenyésztett példány, és a szülei is rendben voltak. Ha már mindenképpen tenni szeretnél valamit, akkor a tenyésztõnél kell kopogtatnod.
Szia! Szerintem nem kell, nekem börzén ezt mondták, amikor smithi-t vettem. Csak adtak egy lapot, amivel igazolták, hogy tõlük vettem, és nem mexikóból fogtam be. :)
A kérdező hozzászólása: Köszöönm a válaszokat. Nem kaptam hozzá papírt csak névjegykártyát, akiktõl vettem.Azért a Cites papírt megpróbálom kitölteni biztos ami biztos.
A kérdező hozzászólása: Az utolsó válaszolót is köszönöm. Ha nem nagyon foglalkoznak ezzel(ellenõrzéssel) az jó. Ugysem kereskedés céljából vettem, nem szaporítom stb. Mindenkinek köszönöm a segítségét.
Megmondaná valaki hogy mi ez a börzé, hol van, mikor?kösszí

Ha valakinél éjjel indul be a szülés, hol kell bemenni a kórházba Fehérváron? És aki mostanában szült Fehérváron, leírná hogyan működik az anyakönyvezés?

Legjobb válasz: Ugyan ott ahol nappal. Tudod a régi kórház bejáratánál kell bemenni, maximum az az épület nem lesz nyitva ahol nappal át lehet menni, de mellette a sorompónál, hol az autók átmennek, átenged a portás. Ott bemész és a szülészeten felmész az elsõ emeletre. Bekopogsz a szülõszobánál, ott majd valaki kimegy és elmondod, hogy mizu. Ott már segítenek. Az anyakönyvezés szülés után történik, ha van férjed az Õ nevére kerül a gyerkõc, ha nincs akkor kellett az apától apasági nyilatkozat, akkor kerülhet a nevére, ezek hiányában a Te nevedre kerül. A születési anyakönyvi kivonatért majd el kell menni, ott megmondják hova.

Ugyan ott ahol nappal. Tudod a régi kórház bejáratánál kell bemenni, maximum az az épület nem lesz nyitva ahol nappal át lehet menni, de mellette a sorompónál, hol az autók átmennek, átenged a portás. Ott bemész és a szülészeten felmész az elsõ emeletre. Bekopogsz a szülõszobánál, ott majd valaki kimegy és elmondod, hogy mizu. Ott már segítenek. Az anyakönyvezés szülés után történik, ha van férjed az Õ nevére kerül a gyerkõc, ha nincs akkor kellett az apától apasági nyilatkozat, akkor kerülhet a nevére, ezek hiányában a Te nevedre kerül. A születési anyakönyvi kivonatért majd el kell menni, ott megmondják hova.

Tudja esetleg valaki, hogy Egerben hol van az anyatejgyűjtő állomás? Vagyis ha ír fel a gyerekorvos anyatejet, azt hol kell átvenni?

Legjobb válasz: Kb fél éve voltam ott, akkor a Kórház udvarán belül( ha piac felõl mész be)volt. Bemész a sorompón, jobbra ívesen visz az út és ott van jobb kézre egy szürke épület, abban van a véradó is, csak ide másik ajtón kell bemenni, de ki van írva nagy betûkkel. Remélem érhetõen írtam, mert sietek. Ha kérdésed van írj, ha tudok válaszolok.

Kb fél éve voltam ott, akkor a Kórház udvarán belül( ha piac felõl mész be)volt. Bemész a sorompón, jobbra ívesen visz az út és ott van jobb kézre egy szürke épület, abban van a véradó is, csak ide másik ajtón kell bemenni, de ki van írva nagy betûkkel. Remélem érhetõen írtam, mert sietek. Ha kérdésed van írj, ha tudok válaszolok.
A kérdező hozzászólása: Igen tudom már, láttam is csak nem emlékeztem hirtelen, hogy ott-e.Köszönöm szépen :)
Bocs az offért, kérdezhetek? Neked milyen okkal írja fel a gyerekorvos az anyatejet?

Ha a debreceni szülészeti és nőgyógyászati klinikán akarok uh-ra menni hol kell jelentkezni és milyen papírokra van szükség?

Legjobb válasz: Beutaló kell a dokidtól, terhes kiskönyv, TB kártya (talán még a lakcímkártya, szem.ig. is, de gondolom az úgyis nálad lesz). :) Mielõtt az UH-s rendelõkhöz érnél, lesz egy kis ablak balra, ott kell jelentkezni. De ott már fognak segíteni, iszonyat sokan szoktak lenni. Hol van a nõgyógyászod? Mert ha az OTI-ban rendel, én inkább azt ajánlanám.

Beutaló kell a dokidtól, terhes kiskönyv, TB kártya (talán még a lakcímkártya, szem.ig. is, de gondolom az úgyis nálad lesz). :) Mielõtt az UH-s rendelõkhöz érnél, lesz egy kis ablak balra, ott kell jelentkezni. De ott már fognak segíteni, iszonyat sokan szoktak lenni. Hol van a nõgyógyászod? Mert ha az OTI-ban rendel, én inkább azt ajánlanám.
Szia! Én is az SZTK-t ajánlom. Sokkal kevesebbem vannak, nagyon kedves az uh-os hölgy, mindent magyaráz. Én a 12 hetesen a Klinikán voltam, azóta 2x az SZTK-ban.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Az az igazság elég hülye helyzetben vagyok, mert az otiban a nõgyogyóm nem adott semmilyen beutalót legutóbb, pedig mondtam neki, hogy hova megyek. Beutalóm nem lesz. Azért kell a klinikára mennem, mert van magándokim, de a 18 hetes uh-t csak a klinikán csinálják meg. Ott dolgozik és az asszisztensei is ott vannak. Azt mondta csináltassam meg az uh-t, utána keressem fel az eredménnyel. Remélem a beutaló hiány nem lesz baj.

Hol jobb, ha együtt alszok barátnömmel, ha náluk vagy nálunk? Kb mennyi idö után lehet együtt aludni? Mennyi járás kell?

Legjobb válasz: hát elõször is szeretném megjegyezni, hogy ilyen édes és gondoskodó kérdést régen olvastam már:) a kérdésbõl ne derült ki, hogy mennyi idõsek vagytok, de gondolom még elég fiatalok(vagyis tizenévesek), szóval nem ártana a szülõket is megkérdezni a dologról. lehet, hogy nem engedeik hogy a lány ne aludjon otthon... meg azért az se rossz, ha látják, hogy milyen udvarias úriember vagy:)...persze elég ha a b.nõd adja át a kérdést a szüleinek, hogy ott alhatsz-e, nem kell eléjük járulnod, mintha leánykérés lenne:) a hol kérdésre én is csak azt tudnám mondani, hogy ott ahol jobban el tudtok lazulni...gondold végig, hogy nem lesz e olyan probléma nálatok, hogy valaki rátok nyit, a bátyád egész éjjel metálrockot hallgat, vagy akármi. itt is fontos tényezõt jelent a szülõk problémakör...szerintem ha te már találkoztál az õ szüleivel, akkor ott aludjatok, ha a lány a tieiddel, akkor õ nálatok. az idõ...hát attól függ. ha már éltek szexuális kapcsolatot, akkor végülis akármikor együtt alhattok, ha még nem...hát akkor rajtatok áll..ha a csajszi alig akar elszakadni a karjaidból búcsúzáskor, az máregy jó jel:P

hát elõször is szeretném megjegyezni, hogy ilyen édes és gondoskodó kérdést régen olvastam már:) a kérdésbõl ne derült ki, hogy mennyi idõsek vagytok, de gondolom még elég fiatalok(vagyis tizenévesek), szóval nem ártana a szülõket is megkérdezni a dologról. lehet, hogy nem engedeik hogy a lány ne aludjon otthon... meg azért az se rossz, ha látják, hogy milyen udvarias úriember vagy:) ...persze elég ha a b.nõd adja át a kérdést a szüleinek, hogy ott alhatsz-e, nem kell eléjük járulnod, mintha leánykérés lenne:) a hol kérdésre én is csak azt tudnám mondani, hogy ott ahol jobban el tudtok lazulni...gondold végig, hogy nem lesz e olyan probléma nálatok, hogy valaki rátok nyit, a bátyád egész éjjel metálrockot hallgat, vagy akármi. itt is fontos tényezõt jelent a szülõk problémakör...szerintem ha te már találkoztál az õ szüleivel, akkor ott aludjatok, ha a lány a tieiddel, akkor õ nálatok. az idõ...hát attól függ. ha már éltek szexuális kapcsolatot, akkor végülis akármikor együtt alhattok, ha még nem...hát akkor rajtatok áll..ha a csajszi alig akar elszakadni a karjaidból búcsúzáskor, az máregy jó jel:P
Ott jobb az eggyüttalvás, és más is:P, ahol nyugodt környezet van, nincs feszültség családtagok között, és ahol a legkényelmesebb mindkettõtöknek. Kérdezd meg barátnõdet hogy õ hol szeretne eggyüt aludni veled...ami lényegében szerintem nem alvást takar:) , de szerintem a barátnõd majd azt mondja, hogy náluk, mert általában minden lány jobban érzi magát otthon...de ezt vele beszéld meg. Azt pedig hogy mennnyi idõ után, szintén ti döntitek el...:)
Szia Ott aludjatok ahol jobban érzitek magatokat!! Ez nincs idõhöz kötve hogy pl 2 nap vagy 2 hét vagy 2 hónap akkor aludjatok együtt amikor mind ketten ezt akarjátok


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!