Találatok a következő kifejezésre: Hol kell az apasági nyilatkozatot (14 db)

Székesfehérváron hol kell az apasági nyilatkozatot megcsináltatni?

Legjobb válasz: koch laszlo utcaban, de hivs fel Oket elotte, hogy egy ev alatt valtozott e a dolog...

koch laszlo utcaban, de hivs fel Oket elotte, hogy egy ev alatt valtozott e a dolog...

Mi kell az apasági nyilatkozathoz? Az orvostól meg van már az igazolás, de hallottam olyat hogy hajadon családi állapotról szóló okmány is kell. na azt hol szerzek, mi kell hozzá?

A lényeg az egészben hogy 5 éve elváltam,de még a volt férjem nevén vagyok mert nem egyszer? dolgok vannak a férjezett nevemen,ami elég költséges lenne névváltozás esetén,de ha beviszem a válásról szóló papírt az nem elég bizonyiték?

Legjobb válasz: a népesség nyilvántartó az elméletileg a kerületi önkörmányzatnál van? Én 11kerületi vagyok. Köszönöm a válaszokat! :)

A kérdező hozzászólása: a népesség nyilvántartó az elméletileg a kerületi önkörmányzatnál van? Én 11kerületi vagyok. Köszönöm a válaszokat! :)
Igen, az Okmányirodába kell menned, ha jól emlékszem 21-22-es ablak, de ne ma menj, Köztisztviselõk napja van, ma nem dolgoznak. Holnaptól rendes munkarend lesz már. Kb. 2 perc alatt kiadják az igazolást, ezzel és az elõttem már mások által említett papírokkal kell felslattyogni az elsõ emeletre az Anyakönyvi csoporthoz, ott készül az apasági.
Szia! Elvileg a bírósági végzésnek a válásról elégnek kéne lenni. De pontosan nem tudom. Lehet kérnek mást is. Ami biztos, hogy kell: anya várandós kis könyve, anya és apa személyi igazolványa, lakcímkártyája. 4 példány készül, elõtte adnak egy kis tájékoztatást errõl, hogy pontosan milyen jogaid lesznek neked és az apának ha ez meg lesz csináltatva.
Szia Én is elvált vagyok. Az önkormányzatba kell bemenned a népességnyilvántartóba. Ott adnak igazolást, hogy elváltál. Na ezt az igazolást is magaddal kell vinned az apaságihoz + válásról szóló eredeti ítéleted is kell majd + személyi és lakcímkártyátok + igazolás a nõgyógyásztól a teherbeesés vélhetõ idõpontjáról és a születés várható idõpontjáról.Asszem ennyi :)
08.02-es vagyok Szóval ahány kerület annyiféle szokás? Én a 4. kerületben lakom és a gyámügy adta ki az apasági nyilatkozatot.
A kérdező hozzászólása: köszönöm! :) És még anni, hogy a népességnyilvántartóba kell valami válásról szóló papír vinni?
Én elvittem a népességnyilvántartóba is a válási papírt, de csak rápillantott az ügyintézõ, nem kellett neki. A számítógépes nyilvántartásban benne van, hogy elvált vagy. Csak ki kell nyomtatnia. Kb. 1 perc az egész :)

Az apasági nyilatkozathoz a hajadoni igazolást hol kell kikérni?

Legjobb válasz: tényleg igaz hogy apaságit csak a 36.hét után lehet csináltatni mert a nyilatkozatnak 30 nap az érvényessége.

A kérdező hozzászólása: tényleg igaz hogy apaságit csak a 36.hét után lehet csináltatni mert a nyilatkozatnak 30 nap az érvényessége.
Nem csak 36. hét után lehet, ez régebben volt csak. Nem tudom mi az a hajadoni igazolás, nekem nem is kellett. A nõdokitól kell egy igazolás, azon rajta van kb. mikor fogsz szülni meg ilyenek. Általában az apaságit önkormányzatnál kell megcsináltatni, ott pedig nyilván van tartva, hogy házas vagy-e vagy sem.
Szia! Én pécsi vagyok, itt nem volt megszabva hányadik héttõl lehet megcsináltatni (sztem máshol sincs ilyen megkötés).Nálunk nem kellett semmilyen igazolás, hanem mind2õnk személyi igazolványa, és a kiskönyvem kellett. Érdeklõdd meg a helyi anyakönyvi hivatalban, mert úgy tudom eltérõek lehetnek a "követelmények". Üdv! 39 hetes km
Okmányirodában csinálják meg a hajadoni igazolást
Szia! A helyi önkormányzatnál állítják ki ezt az igazolást számodra, fizetni nem kell érte. Nekem annyit mondtak, hogy ez kell az apaságihoz, ill. mindkettõnk személyi és lakcímkártyája, terheskönyvem, valamint az orvostól kapott igazolás, hogy terhes vagyok (ez mondjuk elég vicces, hisz ott a kiskönyv, meg akkora hasam van...)Az apasági hitelesítéséért nálunk 2.300, - Forintot kell fizetni. Mi szerdán megyünk megcsináltatni. Itt nem mondták, hogy csak a 36. hét után lehet. 33 hetes kismama
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat.
Szia én 30 hetes vagyok, ma megyünk ezt intézni. a doki adott a gondozoban egy igazolást hogy mikor estem teherbe(mintha tudná:) , és azzal meg kiskönyv, iratok kell menni az anyakönyvezetöhözm (Kaposvár) nekünk azt mondták hogy ingyenes és csak a 30. hét után lehet menni, pedig koraszülés hajlamos vagaok, de nem mehettem elöbb.


Az apasági nyilatkozatot hol kell elintéznünk? Melyik városba kell mennünk, és milyen hivatalba? Honnan kell kérni igazolást hogy hajadon vagyok, mi kell hozzá? Nem voltam még házas.

Pesten lakunk albérletben,és nem vagyunk bejelentve. A párom és én is borsodiak vagyunk,de más városból.

Legjobb válasz: Pesten is kérheted, csak ott kell hajadonságit is kérni, mert nem a kerületben laksz. Elõször intézd a hajadonságit, mert az kis idõ, amíg lekérik az állandó lakóhelyed szerinti jegyzõtõl és utána mehettek apukával az anyakönyvvezetõhöz apaságit tenni. Legegyszerûbb, ha abban a kerületben intézed, ahol a baba születni fog.

Pesten is kérheted, csak ott kell hajadonságit is kérni, mert nem a kerületben laksz. Elõször intézd a hajadonságit, mert az kis idõ, amíg lekérik az állandó lakóhelyed szerinti jegyzõtõl és utána mehettek apukával az anyakönyvvezetõhöz apaságit tenni. Legegyszerûbb, ha abban a kerületben intézed, ahol a baba születni fog.
Az önkormányzatnál, anyakönyvi hivatalnál, vagy gyámhivatalnál kell intézni. Kérdezd meg a védõnõdet, hogy ott meg lehet-e csináltatni valahol így, hogy nem vagytok bejelentve. Bár szerintem rizikós, lehet, hogy haza kell jönnötök. Akkor pedig a te állandó lakhelyeden keressétek fel az illetékest, elõtte kérdezzetek rá telefonon, hogy mikor van ügyfélfogadás. Az anya állandó lakhelye szerint illetékes anyakönyvi hivatalnál kell kérni a hajadonigazolást, semmi sem kell hozzá, csak a személyi, lakcímkártya. Azért az állandó lakcím kell, mert oda fogják anyakönyvezni a kicsit is, sajnos. Mi is borsodiak vagyunk, nem abban a városban lakunk, ahol az állandó lakcímem van, de a kicsit mégis oda jegyezték be, hiába van a tartózkodási helyem máshol és az is szerepel a lakcímkártyán. Sajnos ahol most lakunk, ide nem tudtam bejelentkezni állandóra, ahol pedig az én állandóm van, ott apám lakik, akivel évek óta nem jó a viszonyunk, úgyhogy a postán kellett könyörögnöm, hogy ha oda küldik a kicsinek a tajkártyáját és az adókártyáját, akkor irányítsák át hozzám.
Elsõ vagyok, biztosan megcsinálják Pesten is, nekem Gyöngyös volt az állandó lakcímem, mégis megcsinálták itt, de igaza volt a másodiknak, ettõl függetlenül a kicsit az állandó lakcímedre fogják bejelenteni, automatikusan. Én ezért jelentkeztem át Pestre állandóra, mert mindent ott kell majd intézni, illetve bármi van oda kell menni ügyintézni:( Nem tudjátok elintézni, hogy állandó lakcímed az legyen ahol életvitelszerûen laktok?
A kérdező hozzászólása: A fõbérlõ nem akart soha bejelenteni állandóra, pedig már több mint 2éve itt lakunk. Nemsokára úgy is költöznénk nagyobba a baba miatt. Akkor a baba hivatalosan az én városomban fog lakni?
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a segítségeteket, még a védõnõtõl rákérdezek. Nem gondoltam hogy ez ilyen komplikált.

Hol kell intézni az apasági nyilatkozatot Szegeden?

Legjobb válasz: Nem vagyok szegedi, de az Okmányiroda anyakönyvi részlegét keresd meg, mert õnáluk lehet intézni az apaságit.

Nem vagyok szegedi, de az Okmányiroda anyakönyvi részlegét keresd meg, mert õnáluk lehet intézni az apaságit.

Az apasági nyilatkozatot hol kell kitölteni? Milyen iratok kellenek hozzá (apának és nekem).34 hetes vagyok korai még elintézni? A dokitól kérnem kell igazolást vagy elég a kiskönyvem?

Legjobb válasz: Polgármesteri Hivatalnál kell intézni. Kellenek hozzá anyuka és apuka személyi igazolványa, lakcímkártyája, a kiskönyv vagy orvosi igazolás a szülés várható idõpontjáról.

Polgármesteri Hivatalnál kell intézni. Kellenek hozzá anyuka és apuka személyi igazolványa, lakcímkártyája, a kiskönyv vagy orvosi igazolás a szülés várható idõpontjáról.
Szia! nekünk nem kellett igazolás a fogantatás napjárol, mert aki aktív házaséletet él, annál eldönthetetlen a fogantatás napja, csak a kiskönyvem kellett, meg persze személyi, és lakcímkártya mindkettömknek, ja, és én egyszer elváltam, és kell hozzá a válási papír is.
Aktív házaséletet él???? Micsoda??? Azért mert csak élettársak vagyunk nem élünk AKTÍV házaséletet??? Mi ez a butaság???
Intézd minél hamarabb, nekem a doki elírta a fogantatás idõpontját, legközelebb mikor mentünk az új papírral akkor vettük észre, hogy a páromnak lejárt a személyije. Ekkor már 38 hetes voltam, 2 hetet vártunk a kártyára, pénteki napon sikerült végre az apasági nyilatkozat, vasárnap megszületett a bébi. :)
Kell hozzá a dokitól igazolás a szülés várható idõpontjáról, és (kapaszkodj meg) a fogantatás idõpontjáról. A kiskönyv nem elég.
Bocsi, második vagyok.Még kellett a személyi igazolványunk is.
Szia.Én is a 34.hétben voltam amikor megcsináltattuk az apasági nyilatkozatot.A helyi anyakönyvi hivatalban kellett elintézni.Nem kellett hozzá semmi, csak az apának és az anyának az anyakönyvi kivonat eredeti, és mindenbõl egy másolat.Boldog babavárást!
Mi majdnem 1 óra hosszat voltunk bent mire a papírmunka végére értünk...azon nevettünk a párommal hogy 1 esküvõi ceremónia is gyorsabb:)
Nekem még hajadonsági igazolást is vinnem kellett a népesség nyilvántartóból (XIII-kerületben ezt is kérik) + az orvosi igazolást amit már elöttem is írtak + az apukát:-))
szia!én 28hetes vagyok , de már 2 hete megcsináltattuk , mert párom külföldön dolgozik és ki tudja mikor jöhet haza... Egy igazolás kell a nögyogyásztol amin a fogantatás és a szülés várhato dátuma van rajta, és anyuka apuka személyes jelenléte és személyije, lakcimkártyája.nekünk nem kellett több. És mi az apuka lakhelyének Polgármesteri hivatalába mentünk, mert nem egy városban lakunk hivatalosan.Anyakönyvvezetöhöz kell menni:) Boldog babavásást és h már igy a végén jársz Könnyü szülést neked
Nem korai elkezdeni! Legjobb, ha elõször felhívod a lakóhelyed szerint illetékes Polgármesteri Hivatalt, mert van ahol az anyakönyvvezetõk készítik el, van ahol a gyámhivatal. Ami biztosan kell hozzá az mindkettõtök személyes jelenléte, mindkettõtök személyi igazolványa, lakcímkártyája és az orvosi igazolás a fogantatás illetve szülés várható idõpontjáról (kiskönyv nem elég!). Ha éltél már házasságban, akkor a felbontásáról szóló jogerõs bírói döntésrõl is kell dokumentum. Nálunk (Szeged) pl nem kértek születési anyakönyvi kivonatot. Gyorsan elkészült a jegyzõkönyv, kb fél órát vártunk, 3 példányt adtak, egyik megy majd veled a kórházba, a másik kettõ az apa illetve az anya példánya.

Hogy és hol kell elkezdeni intézni az apasági nyilatkozatot?

Mik kellenek hozzá?Az igaz,hogy valahol fizetni kell érte? Én 18.kerületi vagyok.Ott hogy megy?Légyszi segítsetek!

Legjobb válasz: A kerületi önkormányzathoz kell menni. Mielõtt mész, hívd fel õket, mert mindenhol mást kérnek. Szerintem a személyi okmányokra és a terhességi kiskönyvre lesz szükség és arra, hogy mind a ketten ott legyetek. Én nem gondolom, hogy fizetni kell érte, de mielõtt mentek, mindenképpen telefonálj nekik és kérdezd meg, mire lesz szükség, az a biztos. Boldog babavárást!

A kerületi önkormányzathoz kell menni. Mielõtt mész, hívd fel õket, mert mindenhol mást kérnek. Szerintem a személyi okmányokra és a terhességi kiskönyvre lesz szükség és arra, hogy mind a ketten ott legyetek. Én nem gondolom, hogy fizetni kell érte, de mielõtt mentek, mindenképpen telefonálj nekik és kérdezd meg, mire lesz szükség, az a biztos. Boldog babavárást!
Nem volt sok idõ egyik helyen se, csak azért kellett hozzá két nap, mert természetesen az Üllõi úton máshogy van a félfogadás! :) Így volt kétszer fél óra kb, két egymást követõ napon. A földid. :)
2. vagyok Nézd meg jól a dátumot az orvosi igazoláson, mert nekünk azt is elb...a a doki, 3x mentünk vissza az anyakönyvi hivatalba mire sikerült a nyilatkozatot megtenni. (szülés elõtt 2 nappal)
Szia én is 18. kerületi vagyok, tavasszal csináltattuk. Elõször menj be az okmányirodával szemben lévõ részbe, ami a Batthyány u-ból nyílik, ott adnak neked igazolást, hogy hajadon vagy. Aztán be kell mennetek az Üllõi útra a nagy épületbe, ott azt hiszem 2. emelet, de majd az információ megmondja. Ja és kellett orvosi igazolás a nõgyógyásztól, h mikor fogant a gyermek és mikor fog megszületni. Remélem, nem hagytam ki semmit. Kérdezz! :)
Ha a gyermek megszületése után csináltatjátok, akkor kell érte fizetni, elõtte nem. Kiskönyv, személyi, lakcímkárta és eg igazolás kell hozzá a nõgyógyászodtól, amiben szerepel a fogantatás vélhetõ idõpontja és a szülés várható ideje. Ezt tudják a nõgyogyik, elég, ha annyit mondasz, hogy apaságihoz kérsz igazolást. Ha hajadon vagy, akkor néhány önkormányzat kérhet errõl igazolást, ezt a népességnyilvántartóban adják ki 2 perc alatt, ha elváltál, akkor pedig az errõl szóló jogerõs bírósági végzést kell bemutatnod. Persze apukának és Neked is személyesen kell megjelenned az apaságihoz.
Ja és nálunk se idõpont, se fizetni nem kell az önkormányzatnál.
A nõgyógyásztól kell egy igazolás + a személyigazolványok.
Sztem nem kell fizetni. Nézd meg a személyiket, mi úgy jártunk, hogy a páromé le volt járva.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a segítséget! Kedves 18.kerületi! Ti mikor intéztétek? Mennyi idõ alatt sikerült?
A kérdező hozzászólása: Ja bocsánat, most látom hogy tavasszal! :)
A kérdező hozzászólása: Ezek szerint nektek már megvan a baba ugye ? :)
Meg, a kis puttony vasárnap lesz három hetes :) Neked mennyi van hátra?
A kérdező hozzászólása: Gratulálok a picihez! :) Én hétfõn leszek 30 hetes, úgyhogy kb. még 2 hónapom van! Mégegyszer köszönöm a segítségedet! Lehet még fogok kérdezni ha valami eszembe jut! :)

Hol kell intézni az apasági nyilatkozatot?

Legjobb válasz: Szia! Nálunk (Miskolc) az anyakönyvvezetõnél. Kell a dokidtól egy igazolás a szülés várható idõpontjáról,és hogy hányadik héten jársz. És persze mindkettõtök papírjai (lakcímkártya,igazolvány). Ja,és személyesen kell megjelleni mindkettõtöknek.

Szia! Nálunk (Miskolc) az anyakönyvvezetõnél. Kell a dokidtól egy igazolás a szülés várható idõpontjáról, és hogy hányadik héten jársz. És persze mindkettõtök papírjai (lakcímkártya, igazolvány). Ja, és személyesen kell megjelleni mindkettõtöknek.
Nekünk úgy volt hogy kellett kérni egy igazolást a dokitól a teherbeesés idõpontjáról, azzal az önkormányzatba, abba a kerületibe elvileg ahol szülni fogsz, és ott személyi, lakcim kártya, Tb kártya stb. És õk megirják az apaságit amit ott aláirtok. Ennyi!
Az orvostól kell egy igazolás a szülés várható idõpontjáról!Azzal elmész az önkormányzathoz+ a te papirjaiddal ott kérelmet kell irni hogy kérsz egy apasági nyilatkozathoz egy igazolást.Azzal az igazolással + az összes papirral irány a helyi gyámhivatal az apával együtt, és ott kiadják az apasági nyilatkozatot.Nem kell 30 napnál nemrégebbi papir!!akármikor megcsináltathatod.
Ha össze lennétek házasodva nem kellene az apasági, mert akkor automatikusan a férj nevére anyakönyvezik a picit.
Szia Mindenképpen az anyakönyvezetõhöz kell menni.
A védõnõd tud benne segíteni!
Szerintem a kerületi önkormányzatnál, talán a szociális osztályon....
A kérdező hozzászólása: Ha nem vagyunk összeházasodva, abban az esetben is az anyakönyvvezetõnél kell intézni?
Nálunk kellett egy papír is a népesség-nyilvántartóból egy igazolás, hogy hajadon vagyok!
ugyanígy volt nálunk is(Érd)
Ja terhes kiskönyv, stb is kell

Tatabányán milyen okmányokat kérnek az apasági nyilatkozathoz, és hol kell csináltatni?

Legjobb válasz: szia általában mindenhol kell : -orvosi igazolás, a fogantatás dátumáról, ill. a szülés várható idõpontjáról. -polgármesteri hivataltól hajodonsági igazolás -gyámügynél ezekkel és az apával személyesen kell megjelenni.( az apánál magától érthetõen legyenek iratok-sz.igazolvány, lakcímkártya- szülés elött egy hónappal érdemes megcsináltatni.

szia általában mindenhol kell : -orvosi igazolás, a fogantatás dátumáról, ill. a szülés várható idõpontjáról. -polgármesteri hivataltól hajodonsági igazolás -gyámügynél ezekkel és az apával személyesen kell megjelenni.( az apánál magától érthetõen legyenek iratok-sz.igazolvány, lakcímkártya- szülés elött egy hónappal érdemes megcsináltatni.

Az apasági nyilatkozatot hol kell intézni? Az okmányirodában vagy a polgármesteri hivatalban?

És milyan okmányok szükségesek hozzá?

Legjobb válasz: az orvostól kell a terhességrõl igazolás.az önkormányzatnál kell kérnek egy hajodonsági anyakönyvi kivonatot.ezekkel és az apával kell menni az okmányirodába.de kérdezd meg a védõnõt, lehet hogy helyenként változó az eljárás. boldog babavárást

az orvostól kell a terhességrõl igazolás.az önkormányzatnál kell kérnek egy hajodonsági anyakönyvi kivonatot.ezekkel és az apával kell menni az okmányirodába.de kérdezd meg a védõnõt, lehet hogy helyenként változó az eljárás. boldog babavárást
Szia En ugy tudom, h nalunk a polgarmesteri hivatalban intezik ezt az ugyet, legalabbis EN megkerdeztem ott, es Ok mondtak, h oda kell mennem a parommal, es az orvostol vitt igazolassal. Csak azt nem tudom, h korhaz milyen regi papirt fogad el, tehat, h 3 honapnal nem regebbi vagy 1 honapnal nem regebbit, ezt sajnos nem tudom.
Szia! Nálunk a Polgármesteri Hivatalban csinálják. Személyi kell, lakcímkártya, meg természetesen apuka és én. Nekem ezt mondták. És úgy tudom, hogy itt nincs érvényességi idõ, mint a házassági anyakönyvi kivonatnál. De kb. 2 hét múlva okosabb leszek, akkor megyünk megcsináltatni! :-) 28 hetes kismami


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!