Találatok a következő kifejezésre: Hol kell az M3-as (2 db)

Busszal megyek Budapestre, az M3-as bevezetőn kell leszállnom. Honnan fogom látni, tudni, hogy hol kell pontosan leszállnom? Valaki aki jártas erre, segítene eligazodni?

Voltam már busszal Pesten, és tudom, hogyha nincs leszálló, akkor nem áll meg a busz, csak bent a Stadionoknál. Nekem viszont a M3 bevezetőnél kell leszállnom, egész pontosan a Kacsóh Pongrác utcában. Nagyon ritkán járok Pestre, akkor is inkább autóval, így nem igazán tudom, hogy pontosan hol van ez a megálló. Az M3-as bevezetőn van egy benzinkút, azt hiszem OMV, meg ott van valahol az BVSC uszoda is. A Kacsóh Pongrác utcai megálló a benzinkút után, beljebb van, ugye? Mert akkor ha a benzinkútnál megnyomom a leszállógombot, elvileg a Kacsóh Pongrác utcába megáll a busz, ugye? :D

Legjobb válasz: Szerintem az a biztos, ha az autópálya bevezetõjén található egyetlen jelzõlámpás csomópont után megnyomod a gombot. Ez a csomópont ugyanis a Szerencs utcánál, a távolsági buszok elsõ budapesti megállójánál van, így ha közvetlenül utána jelzel, tuti nem maradsz le a Kacsóh Pongrác úti megàllóról sem.

Szerintem az a biztos, ha az autópálya bevezetõjén található egyetlen jelzõlámpás csomópont után megnyomod a gombot. Ez a csomópont ugyanis a Szerencs utcánál, a távolsági buszok elsõ budapesti megállójánál van, így ha közvetlenül utána jelzel, tuti nem maradsz le a Kacsóh Pongrác úti megàllóról sem.
Amikor felszállsz kérd meg a buszvezetõt, hogy szóljon a megállónál, sokszor hallom, hogy szól azoknak, akik kérték, hogy most kell leszállniuk.
Az ötlet nem rossz, de ha van közben megálló, akkor gáz van. Szerintem amikor beértek a bevezetõre menj oda a sofõrhöz és kérdezd meg tõle. Õ is inkább fog örülni annak, hogy a megadott állomáson rak le, mintha feleslegesen nyomkodod a leszállásjelzõt, de mégsem szállsz le...
A kérdező hozzászólása: Hû, köszönöm ezt a sok hasznos és gyors választ! :) Akkor megkérdezem majd a sofõrt, meg a benzinkút környékén megnyomom a gombot, hogy tuti megálljon a busz. Azt néztem én is a menetrendnél, hogy Pesten 3 helyen áll meg, a Szerencs utcában, a Kacsóh Pongrác úton és bent a Stadionoknál, szóval csak nem tévedek el. Köszönöm a válaszokat! :)
Még egyszerûbbet mondok: A távolsági buszok 2 helyenállnak meg Pesten, úgy tudom. A bevezetõnél, majd a Stadionoknál. Ha már látod Pestet közeledni, jelzel, a következõ megálló a bevezetõ.
http://www.google.hu/#sclient=psy-ab&q=budapest+t%C3%A9rk%C3.. Nem tudom segít-e, ha valamelyik "utcakeresõ" térképet lekéred és talán tudsz rajta kicsit tájékozódni. Ez csak egy ötlet. (Én is bajban szoktam lenni, ha busszal megyek valami ismeretlen városba, Pesten meg kész káosz eligazodni!)
Elsõnek: Szerencs utca, Kacsóh Pongrác út, Stadion aut.pu., ez az összes megálló, így nemigen lehet az általad említett módon elszúrni. Az összes többi köztes megállóban csak a helyi járatok állnak meg.
A Kacsóh Pongrác út párhuzamos az M3 bevezetõvel, és a Hungária körúttól a Rákospatak utcáig tart. Viszont az M3-ason nem sok helyen lehet átkelni gyalogosan: Van felüljáró a Rákospataknál, és a Kassai térnél is át lehet menni. Jó lenne tudni, hogy pontosan melyik részére készülsz a Kacsóh Pongrác útnak.
A BVSC-nél áll meg a busz! (ott van a Kacsóh Pongrác utca) Egy felüljáró alatt átmegy a busz és már ott is a BVSC. A felüljáró elõtt van egy keresztezõdés azelõtt meg van egy nagy autó kereskedés. A benzinkútnál megnyomhatod a gombot.
Az OMV kútnál megnyomod a leszállásjelzõ gombot, akkor a BVSC sportuszodánál fog megállni a busz.

Hol kell lehajtanom az M3-as autópályáról, hogy a legrövidebb időn belül Egerszóláton lehessek?

Legjobb válasz: Bocs Kerecsendnél nincs lehajtó, csak Füzesabonynál. Egy kicsit vissza kell menni Kerecsendig, arra amerre ki van táblázva Eger is! Ott már ki lesz írva Demjén.

Bocs Kerecsendnél nincs lehajtó, csak Füzesabonynál. Egy kicsit vissza kell menni Kerecsendig, arra amerre ki van táblázva Eger is! Ott már ki lesz írva Demjén.
http://www.utvonalterv.hu ... ilyen kérdésekre mindg itt találsz választ (általában helyesen méri fõl)
Kerecsendnél hirtelen balra, Demjén, Egerszalók, Egerszólát. Vagy a romantikusabb: Kápolnánál letérsz, és Verpelét felé végig a Tarna mellett!
Én egerszalóki vagyok és a mamám egerszóláti, meg unokatesóm is Igen ahogy mondták Kerecsend, demjén egerszalók egerszólát de mehettek tarnaszentmária felé is de ott nagyon rossz az ut :) tom már elég késõn irtam


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!