Találatok a következő kifejezésre: Hol kell a Gyedet (28 db)

Ugyanott, ahol a tgyást.
Én úgy tudom, hogy a GYED-et is a munkáltatónál kell igényelni!! Elsõ babás 20+3 hkm
A munkáltatónál kell. Nekem van egy jó kis táblázatom, hogy mikor mit hol kell igényelni, ha érdekel, írj priviben e-mail címet és elküldöm.
hány évig kell bejelentve lenned ahoz hogy gyedet kapj?
a szülést közvetlenül megelõzõ 2 éven belül 365 napig. plusz biztosított kell legyél igényléskor is. Így kaphatsz gyedet.

Lejár a TGYÁS-om. Igényelnem kell a GYED-et? Hol?

Legjobb válasz: A munkahelyeden keresztül. Közvetlenül az OEP-tõl csak akkor lehet ha idõközben jogutód nélkül megszûnt a munkahelyed.

A munkahelyeden keresztül. Közvetlenül az OEP-tõl csak akkor lehet ha idõközben jogutód nélkül megszûnt a munkahelyed.
A kérdező hozzászólása: nem szünt meg a munkahalyem de nem kifizetöhely!!kösz a válaszod
ha alkalmazásban vagy akkor a munkáltatónál http://www.oep.hu/pls/portal/docs/PAGE/LAKOSSAG/OEPHULAK_EBE..
nekem küldtek rola papírt hogy igényelni kell én a könyvelöm- höz vittem

Gyed, Gyes stb. Ezen kívül milyen pénzbeni juttatást kaphat egy kismama és kispapa? Mi mettől meddig jár és mik a feltételei, hol kell intézni?

Gondolom mindet a munkabér alapján számolják, ami nekem mondjuk nem sok, de ez van. Már több, mint 3 éve dolgozom megszakítás nélkül.

Legjobb válasz: Szülés után (vagy elõtte 28 nappal) igényelhetsz tgyást. Ez 168 napig jár, (leegyszerûsítve) a fizud 70%-a , mínusz szja. Ha letelt a tgyás, akkor jön a gyed, neked a gyerek 2 éves koráig. Ez is (leegyszerûsítve) a fizud 70%-a, ebbõl szja-t és nyugdíjjárulékot vonnak. A gyerek 2 éves korától 3 éves koráig van gyes, ez br. 28500 Ft, ebbõl nyugdíjjárulékot vonnak, heti 30 órában lehet mellette dolgozni. (Tgyás és gyed mellett egyáltalán nem lehet keresõtevékenységet folytatni) Tgyást, gyedet az oepnél kell intézni, ill. ha a munkáltatód tb. kifizetõhely, akkor náluk. Gyest a MÁk-nál. A magzat 91. napjától jár a családi adókedvezmény, egy gyereknél (ill. magzatnál) ez 10eFt-ot számít, ha van annyi levonandó szja-d vagy a férjednek (ha nincs, akkor megosztható kettõtök között). Munkáltatónál kell intézni, mindkét munkáltatónak alá kell írnia. Családi pótlék: MÁK, egy gyerekre 12200Ft. Egyszeri anyasági segély: MÁK, feltétel: min. 4 alkalommal meg kell, hogy jelenj terhesgondozáson, 64127 Ft. Nem pénzbeli: Gyerek után járó pótszabi: mindkettõtöknek évi 2 nap Apa szabi: szülés után 5 nap Babakötvény: automatikusan megnyitják, 42eFt-al, erre rakhatsz te is, átviheted bankba, kamatozik, a gyerek 18. éves korában jut az összegyûjtött pénzhez, amit csak bizonyos célra fordíthat (pl. iskola).

Szülés után (vagy elõtte 28 nappal) igényelhetsz tgyást. Ez 168 napig jár, (leegyszerûsítve) a fizud 70%-a , mínusz szja. Ha letelt a tgyás, akkor jön a gyed, neked a gyerek 2 éves koráig. Ez is (leegyszerûsítve) a fizud 70%-a, ebbõl szja-t és nyugdíjjárulékot vonnak. A gyerek 2 éves korától 3 éves koráig van gyes, ez br. 28500 Ft, ebbõl nyugdíjjárulékot vonnak, heti 30 órában lehet mellette dolgozni. (Tgyás és gyed mellett egyáltalán nem lehet keresõtevékenységet folytatni) Tgyást, gyedet az oepnél kell intézni, ill. ha a munkáltatód tb. kifizetõhely, akkor náluk. Gyest a MÁk-nál. A magzat 91. napjától jár a családi adókedvezmény, egy gyereknél (ill. magzatnál) ez 10eFt-ot számít, ha van annyi levonandó szja-d vagy a férjednek (ha nincs, akkor megosztható kettõtök között). Munkáltatónál kell intézni, mindkét munkáltatónak alá kell írnia. Családi pótlék: MÁK, egy gyerekre 12200Ft. Egyszeri anyasági segély: MÁK, feltétel: min. 4 alkalommal meg kell, hogy jelenj terhesgondozáson, 64127 Ft. Nem pénzbeli: Gyerek után járó pótszabi: mindkettõtöknek évi 2 nap Apa szabi: szülés után 5 nap Babakötvény: automatikusan megnyitják, 42eFt-al, erre rakhatsz te is, átviheted bankba, kamatozik, a gyerek 18. éves korában jut az összegyûjtött pénzhez, amit csak bizonyos célra fordíthat (pl. iskola).
GYED elõtt félévig TGYÁS-t kapsz! Ez is, ahogy a GYED a béred 70%-a! Van még egyszeri anyasági, amit akkor kapsz, ha megszülsz, az 65 ezer!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat, fõleg a 2. válaszolóét! Nagyon hasznos volt.


Ha jan 2án telik le a gyedem, akkor decemberbe már intézzem a gyest? Mi kell hozzá? Hol kell intézni? Ja és akkor még januárba a gyed összegét kapom ugye? Februártol meg a gyest?

Legjobb válasz: Dec elején már simán intézheted az igénylést, mert bele kell kalkulálni, hogy sok ünnepnap lesz, és az átfutás hosszabb mint máskor. Máskor is 2-3 hét. Januárban még a gyedet kapod majd, februártól pedig a gyest. Ki kell tölteni egy gyes igénylõ nyomtatványt, plusz papírok kellenek hozzá(személyi igazolvány, lakcím kártya- tied és a gyereké is, adó kártya-tied és a gyereké is, és a gyerek anyakönyvi kivonata.)

Dec elején már simán intézheted az igénylést, mert bele kell kalkulálni, hogy sok ünnepnap lesz, és az átfutás hosszabb mint máskor. Máskor is 2-3 hét. Januárban még a gyedet kapod majd, februártól pedig a gyest. Ki kell tölteni egy gyes igénylõ nyomtatványt, plusz papírok kellenek hozzá(személyi igazolvány, lakcím kártya- tied és a gyereké is, adó kártya-tied és a gyereké is, és a gyerek anyakönyvi kivonata.)
A kérdező hozzászólása: köszönöm, akkor dec.elején elkezdem intézni.
Ja, a MÁK-tól kell igényelni.

Ha a tesót a lányom 2. életéve előtt megszülöm, akkor is le kell mondani a GYED-et és csak GYES-t kapok? Ha GYED-et, akkor azt miből számolják? Hol tudok utánanézni?

Sajna nem vagyok már fiatal, és kis cégnél dolgoztam (nem tudom lesz-e helyem, de ha igen, akkor nem akarok kiszúrni velük, hogy csak 1 évig maradok), ezért nem lenne értelme visszamennem dolgozni a két gyerek között. Most, hogy bejött ez a változtatás elkeztünk agyalni itthon Apával. A GYED-hez szükséges fél évet még csak-csak meg tudtuk volna oldani, de egy évet már nem.

Legjobb válasz: szia, visszmondod, gyedet, s újra kapod tgyást, ill megigényled, majd újra gyed s gyes...vagy nem tudom, h írtad új változás...az mi??Engem is érdekelne

szia, visszmondod, gyedet, s újra kapod tgyást, ill megigényled, majd újra gyed s gyes...vagy nem tudom, h írtad új változás...az mi??Engem is érdekelne

Ha jövő hónap elején jár le a GYED-em, akkor már most érdemes a GYES-t kérvényezni a MÁK-nál? A GYED lemondását hogyan és hol kell intéznem?

Legjobb válasz: Menj be a Mák-hoz.Ott fogod megkapni a papírokat a gyeshez.És igen érdemes már most kérned,mert van átfutási idõ,és nehogy ne kapj pénzt következõ hónapban.A gyedet nem kell lemondanod,mert az amúgy is lejár.Mindent a Máknál kell intézned.

Menj be a Mák-hoz.Ott fogod megkapni a papírokat a gyeshez.És igen érdemes már most kérned, mert van átfutási idõ, és nehogy ne kapj pénzt következõ hónapban.A gyedet nem kell lemondanod, mert az amúgy is lejár.Mindent a Máknál kell intézned.
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm a gyors választ!
Igen, ahogy az elõzõ is írta, mivel lejár a GYED, nem kell lemondani. Nekem szeptember 1-én járt le, augusztus elején (kb. 5-én vagy 6-án) voltam benn a Kincstárnál, és múlt héten jött meg a határozat.

Hogyan és hol kell igényelni a méltányossági gyedet?

Tgyás-t megkaptam de 1-2 hónap biztosítási jogviszony hiánya miatt nem jár gyed de azt mondták hogy méltányosságiból megigényelhetem mert a munkanélküli által lesz biztosításom.A férjem is csak 4 órás munkahelyen van és van még egy 2 éves kisfiunk.Ezek alapján szerintetek kaphatok méltányossági gyed-et?Hol és hogyan igényeljem?

Legjobb válasz: Ha a tgyás lejárta után visszamész álláskeresési támogatásra, akkor megpróbálhatod, de csak, ha kapsz álláskeresési támogatást, ha nem, akkor biztos, hogy nem kapsz méltányosságból gyedet. Az OEP-nél kell igényelni, oda menj be érdeklõdni!

Ha a tgyás lejárta után visszamész álláskeresési támogatásra, akkor megpróbálhatod, de csak, ha kapsz álláskeresési támogatást, ha nem, akkor biztos, hogy nem kapsz méltányosságból gyedet. Az OEP-nél kell igényelni, oda menj be érdeklõdni!

32 hetes kismama vagyok! A Gyedet vagy a Gyest hol és mikor kell intézni? Egyáltalán melyik jár előbb? Köszönöm

Legjobb válasz: Elõször is ha jogosult vagy akkor a TGYÁS jár elõbb, utána Gyed, majd Gyes. Megkell kérdezned, hogy a munkahelyed kifizetõ hely-e! Ha igen akkor tõlük kell beszerezned a papírokat, amiket kitöltve nekik kell leadnod! Ha nem, akkor nem tudom, hogy mi van, mert az én munkahelyem kifezetõ. De a bérszámfejtõk tutira tudnak segíteni!

Elõször is ha jogosult vagy akkor a TGYÁS jár elõbb, utána Gyed, majd Gyes. Megkell kérdezned, hogy a munkahelyed kifizetõ hely-e! Ha igen akkor tõlük kell beszerezned a papírokat, amiket kitöltve nekik kell leadnod! Ha nem, akkor nem tudom, hogy mi van, mert az én munkahelyem kifezetõ. De a bérszámfejtõk tutira tudnak segíteni!
A kérdező hozzászólása: Rendben köszönöm !!
A kérdező hozzászólása: Ha kifizetõ hely, akkor mikor kell elkezdenem ezeket intézni?
ha nem kifizetõhely akkot be kell menni az oep-hez, kapsz formanyomtatványt amin beadod az igénylést. ha jogosult vagy tgyás az elsõ, amit már a baba születése elött igényelhetsz, a kiirt várható szülés idõpontja elött 28nappal. de amint megszületik a kicsi be kell ujra küldeni az õ adatait.(születési hely, idõ, név stb) elõször azt deritsd ki h jogosult vagy e tgyásra és gyedre.(elöbbihez a szülést megelõzõ 2 évben ötszáz-valahány munkaviszonyban töltött napra van szükség, gyednél 1 évre)
A kérdező hozzászólása: igen igen kifizetõhely!!
Az én munkahelyem is kifizetõhely. Minden papírt elintéznek nekem, kitöltve kiküldik a címemre, nekem már csak alá kell írnom és visszaküldenem. Egyedül a tgyáshoz kellett kérnem egy igazolást az orvostól, hogy felvett terhesállományba. Amúgy ezt a 36. héttõl tudod megtenni. De egyébként biztosan szívesen elmondanak mindent a munkahelyeden, mert valószínûleg nem ugyanúgy megy mindenkinél. Dolgozol még?

Kiket illet meg a gyed kompenzáció és azt hol kell igényelni?

Én már 14 éve gyesen vagyok folyamatosan.A legkisebb gyerekem 2009 decemberébe született. Engem illet ilyen juttatás vagy nem?

Legjobb válasz: Szia! én ugy tudom gyes mellé nem jár a kompenzáció csak annak aki gyeden és tgyáson van !

Szia! én ugy tudom gyes mellé nem jár a kompenzáció csak annak aki gyeden és tgyáson van !
A kérdező hozzászólása: Az anyukák mikor otthon vannak 3 évig, akkor a 2-3 évet, hogy hívják gyes vagy gyed?Ezt már én se tudom.Azt tudom, hogy 25 000 ft körül kapok.
2.évig gyed, a harmadik év a gyes.
A kérdező hozzászólása: Akkor én ezt már nem igényelhetem ugye?
nem mivel az az összeg a gyesre utal és nem gyedre a gyesbõl nem vonnak adót ellenben a gyedbõl igen és arra kapod a kompenzációt
A kérdező hozzászólása: Sajnálom, hogy ebbõl kimaradtam, de azért köszi!
Azért maradtál ki, mert neked az adóváltozások ellenére pontosan ugyanannyi a gyesed, mint tavaly. A kompenzációt gyed és tgyás esetén is csak akkor adják, ha az adóváltozás miatt kevesebb lett az összege, mint amennyi tavaly volt.Úgyhogy ez nem juttatás, mint ahogy írtad, hanem kompenzáció, mint ahogy a kérdésben írtad. A kettõ teljesen mást jelent.

Hol és hogyan kell igényelni a GYED-et? Pécsi vagyok.1 hónap múlva fog lejárni a TGYÁS-om.

Legjobb válasz: Nekem a munkahelyem tb kifizetõhely, így õk küldték a szükséges nyomtatványt. Kitöltve visszaküldtem,és õk intézték. Amúgy meg a TBnél kell leadni az igényed, nyomtatványt tudsz a netrõl is letölteni, és a tbnél is adnak. Nekem a tgyás lejárta elõtt 1 héttel kellett legkésõbb leadni a gyed nyomtatványt. A tgyást honnan kapod?

Nekem a munkahelyem tb kifizetõhely, így õk küldték a szükséges nyomtatványt. Kitöltve visszaküldtem, és õk intézték. Amúgy meg a TBnél kell leadni az igényed, nyomtatványt tudsz a netrõl is letölteni, és a tbnél is adnak. Nekem a tgyás lejárta elõtt 1 héttel kellett legkésõbb leadni a gyed nyomtatványt. A tgyást honnan kapod?
A kérdező hozzászólása: a TB a Nagy Lajos Király útján van? a tgyást a MÁK-nál intézte a férjem a Szigeti úton.
MÁK
Ha az eddigieket a MÁK-nál kellett intézni, akkor ezt is. De spórolj meg magadnak egy utat, ne a Szigeti úthoz menj, mert az csak a levelezési cím, ha személyesen akarsz valakivel beszélni, akkor a TB-hez menj a Nagy Lajos Király útra (és menj oda korán reggel). De jobban jársz, ha a netrõl letöltöd a szükséges nyomtatványokat és kitöltve elküldöd, na azt a Szigeti útra kell. De mindenképp ajánlva add fel, nekem már jópár papíromat elkeverték és letagadták. Aztán valahogy mindig elõkerült.
A kérdező hozzászólása: köszi lányok!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!