Találatok a következő kifejezésre: Hol kell és mikor (503 db)

Környezetmérnöki diplomával hol tudok majd elhelyezkedni? Hol kell, és mit csinál egy k. mérnök?

Legjobb válasz: szerintem inkább biomérnökit csinálj vagy vegyészt...azokat jobban keresik, és kb. ugyanott alkalmazzák õket, mint a környezetmérnököket

szerintem inkább biomérnökit csinálj vagy vegyészt...azokat jobban keresik, és kb. ugyanott alkalmazzák õket, mint a környezetmérnököket
Én gondolkodom hogy környezet vagy biomérnöknek menjek. És utánaolvastam mindkettõnek, de nekem nem az jött le h ugyanott alkalmaznák õket. Amúgy felvi.hu-n tök jól le van írva h merre felé lehet vele elhelyezkedni.
http://www.felvi.hu/felveteli/szakok_kepzesek/szakleirasok/!.. Erre a részre gondoltam, és ha oldalt belemész a diplomán túl menüpontjaiba ott kirészletezi

Szeptembertől egyetemista leszek Szegeden, és kollégiumba szeretnék lakni. Hol kell és mikor jelentkezni? Melyik kollégiumot ajánljátok? Melyik milyen árban van?

köszi előre is a segitséget:)

Legjobb válasz: Szia! Valószínûleg (remélhetõleg) én is SZTE hallgató leszek szeptembertõl. :) Ez úgy megy, hogy miután kihirdetik a ponthatárokat, kapsz egy levelet az egyetemtõl hogy felvettek, és ahhoz csatolnak egy kollégiumi jelentkezõ lapot, amit vissza kell küldeni. :)

Szia! Valószínûleg (remélhetõleg) én is SZTE hallgató leszek szeptembertõl. :) Ez úgy megy, hogy miután kihirdetik a ponthatárokat, kapsz egy levelet az egyetemtõl hogy felvettek, és ahhoz csatolnak egy kollégiumi jelentkezõ lapot, amit vissza kell küldeni. :)
A kérdező hozzászólása: értem, akkor tehát külön nem kell jelentkezni, hanem mikor küldik a papirt.

Előrre kis rendszámtáblát akarok csináltatni hol kell és mien papírmunkák kellenek?

Legjobb válasz: Ha a rendszámtábla felszerelésére nincs elegendõ hely, vagy ha a rendszámtábla az átlagosnál nagyobb sérülési veszélynek van kitéve, a közlekedési hatóság igazolása alapján engedélyezhetõ a B típusú rendszámtábla felszerelése A "B" típusú rendszám a kis méretû rendszám. az NKH igazolása után az okmányirodában kérhetõ a rendszám típusváltása 12300 forintért.

Ha a rendszámtábla felszerelésére nincs elegendõ hely, vagy ha a rendszámtábla az átlagosnál nagyobb sérülési veszélynek van kitéve, a közlekedési hatóság igazolása alapján engedélyezhetõ a B típusú rendszámtábla felszerelése A "B" típusú rendszám a kis méretû rendszám. az NKH igazolása után az okmányirodában kérhetõ a rendszám típusváltása 12300 forintért.
A kérdező hozzászólása: köszi szépen!


Ha én egy számítástechnikai boltot szeretnék nyitni, milyen papírok kellenek, és miket kell elintézzek hozzá, és ezeket az ügyeket hol kell elintézni?

Legjobb válasz: képesítés...1éni vállalkozói ezen belül minden utána már csak bizniszelni kell h tudj 1 helyet bérelni,majd eladhass....könyvelõ sem árt meg még sok sok minden

képesítés...1éni vállalkozói ezen belül minden utána már csak bizniszelni kell h tudj 1 helyet bérelni, majd eladhass....könyvelõ sem árt meg még sok sok minden
A kérdező hozzászólása: Letudnád nekem részletesen írni, hogy mi minden?

Szegedi egyetemisták! Mennyibe kerül a közlekedés (busz, villamos)? Kaptok kedvezményt? És ha igen, hol kell igényelni? Mit kell kérvényezni?

Legjobb válasz: Hello! 2009-ig voltam Szegeden egyetemista. Féléves diakigazolvany-matrcicazaskor kapsz egy 9000 forint értéku varosi tanulobérletet, mely az adott félévre szol, nem kell érte fizetned semmit. Ha valakinek nincs ra szuksége, az nem veszi fel (talan visszakapja az arat, de én ilyet sose csinaltam). Minden tomegkozlekedési eszkozon hasznalhatod a varosban. Nem kell igényelni, sem kérvényezni.

Hello! 2009-ig voltam Szegeden egyetemista. Féléves diakigazolvany-matrcicazaskor kapsz egy 9000 forint értéku varosi tanulobérletet, mely az adott félévre szol, nem kell érte fizetned semmit. Ha valakinek nincs ra szuksége, az nem veszi fel (talan visszakapja az arat, de én ilyet sose csinaltam). Minden tomegkozlekedési eszkozon hasznalhatod a varosban. Nem kell igényelni, sem kérvényezni.
még mindig van ingyenes bérlet.
milyen jófej sulitok van :) ))
Ingyen kapjuk bizony:) (De úgy tudom, csak az államisok). Ha nem kéred, akkor tényleg megkapod az árát. Kérvényezni nem kell, csak bemenni érte. I love SZTE!:)
A kérdező hozzászólása: Húú, ez tök jó!! nagyon szépen köszönöm a válaszokat!!

Egyetemi német és angol nyelvtanár szeretnék lenni. Ehhez hol kell és egyáltalán mit kell tanulnom?

Legjobb válasz: Angol vagy német szakra mész, aztán ott maradsz diploma után kutatni, ledoktorálsz, aztán végigjárod a ranglétrát a tanársegédtõl a professzorig. Azt viszont el kell döntened, hogy akkor most angolt vagy németet tanítasz a hallgatóknak, és hogy annak mely szegmensét - irodalom, nyelvészet, kultúrtörténet?

Angol vagy német szakra mész, aztán ott maradsz diploma után kutatni, ledoktorálsz, aztán végigjárod a ranglétrát a tanársegédtõl a professzorig. Azt viszont el kell döntened, hogy akkor most angolt vagy németet tanítasz a hallgatóknak, és hogy annak mely szegmensét - irodalom, nyelvészet, kultúrtörténet?
A kérdező hozzászólása: hát az hosszú:) akkor lehet inkább maradok a cégjogásznál. egyébként ha választani KELL akkor inkább német és annak is ha lehet, csak magát a nyelvi részét tanítanám.
Lehet nyelvet tanítani nem nyelvszakosoknak, és akkor nincs ez a fenti szakosodás. Egyféle nyelvtanári végzettség van, ugyanazt kell tanulni, mint aki középiskolában tanít nyelveket.

Válás után meg kell mondanom az édesanyának hogy hol vagyok és mit csinálok a gyerekekkel a hétvégémen?

Az édesanya nem akarja oda adni a gyerekeimet láthatásra amíg nem számolok be részletesen arról, hogy hol leszek velük, mit csinálunk majd hétvégén, és ha vinném is ?ket v.hova, azt egyb?l megtiltja. Megteheti ezt?

Legjobb válasz: Nem teheti meg. Ahogyan õ megtiltja neked, ugyanúgy te is megtilthatod neki. Nem kell a gyámhatóságra menned, elég ha kilátásba helyezed. Egyértelmûen jogod van elvinni a gyereket strandra az anya tudta nélkül, ezzel õ is tisztában van ez biztos, csak direkt szekál.Ha tényleg nincs más, akkor irány a gyámügy, hogy az anyában nincs meg az együttmûködés .

Nem feltétlenül kell vele közölnöd, de szerintem az anyuka csak aggódik. Ha nem csinálsz semmi rosszat, akkor meg minek titkolózni? Természetesen nem értek vele egyet, hogy nem adja oda a gyerekeket. Különben is elég ha nagy vonalakban számolsz be róla: "még nem tudom, majd a gyerekek kitalálják...!"
Nem teheti meg. Ahogyan õ megtiltja neked, ugyanúgy te is megtilthatod neki. Nem kell a gyámhatóságra menned, elég ha kilátásba helyezed. Egyértelmûen jogod van elvinni a gyereket strandra az anya tudta nélkül, ezzel õ is tisztában van ez biztos, csak direkt szekál.Ha tényleg nincs más, akkor irány a gyámügy, hogy az anyában nincs meg az együttmûködés .
Nem kell beszámolnod, róla, hiszen ezt õ sem teszi.DE! ha van benend egy kis jó érzés, akkor közlöd vele, hogy hová mégy a gyerekekkel.De ebbe nincs bele szólása!Országhatáron belül azt csinálsz velük amit akarsz!
Nem kötelezõ megmondanod, de szerintem nem okozna nagy nehézséget, ha közölnéd. Nyilván aggódik, tudni szeretné, hol vagytok, ha esetleg valami baj történne. Én eleve azt nem értem, hogy miért titok, hogy hova mentek. Ha te a láthatás elõtt eldöntöd, hogy mondjuk elviszed a gyerekeket fagyizni ide és ide, aztán elmentek sétálni x helyre, azt nyugodtan meg lehet mondani, szerintem ez nem ellened irányul. Csak ha mondjuk nem értek vissza a megadott idõre, mert mittudom én, téged elüt egy autó, akkor az anyuka tudná, hogy merre keressen benneteket.
Nem teheti meg! Oda viszed a gyerekeket, ahova akarod. Max.azt mondhatod meg neki, ha vidékre mentek el! Persze kocsmába nem viheted el õket, de ezt úgy is tudod. Ha akadályozza a láthatást, akkor a Gyámhivatalba menj.
a láthatás megakadályozása bûncselekmény ;)
Örülj neki, hogy "csak" ennyi feltételt szab. A szabadság korlátozásának tûnik, de közben alapvetõ illemszabály is betartani. Ha gond lenne mégis tudja merre keressen. A gyerekek úgyis eldicsekednek mindennel. Különben nyugodtan viheti az apuka, akár eltérõ vallási ritusokra is, mint az anyuka szeretné terelgetni.
Sosem tudtam megérteni az ilyen nõket, akik nem engedik csak kéthetente a gyereket. Menj nyugodtan a gyámhivatalba, megérdemli.
Akartam írni neked privit, de nem lehet... A gyerekek mennyi idõsek? Mert nem nagyon mindegy ám! 12 éves kortól már azt is megkérdezik, kinél akar maradni...
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat, akkor irány a gyámügy!
A kérdező hozzászólása: Kérlek olyanok írjanak, akinek van valami hasonló sztorija, és esetleg tud v.mi okos megoldást, ill. gyámhivatal segítségét kérték-e?
A kérdező hozzászólása: Szia! A gyerekek 3 és 5 éves kislányok. Tudom hogy kicsik még, de akkor sem lehet elzárni õket az édesapjuktól! Hogyan alakítsak így ki velük belsõséges kapcsolatot, és hogyan fognak akkor majd kötõdni hozzám ha már most nem lehetek velük? Utál az édesanyjuk, mert régen egy pénzügyi baki miatt elvált tõlem, és megmondta fizetnem kell! De miért a gyerek fizet egy személyes bosszú miatt? Attól én még jó apja voltam a gyerekemnek!
Nálunk fordított a helyzet. Az apa áll folyamatosan kicsinyes bosszút. Bár mi még együtt élünk, mert a gyerekelhelyezés másod fokon van, így a láthatás még nem igazán van érvénybe. Szándékosan szétdobálja a gönceit, a gyerekeket ellenem hangolja, direkt elviszi õket napközben, ha tudja hogy nekem programom van velük, a nevelése 0. Én mégis úgy gondolom, hogy ha végre vége az egésznek és elköltözhetem a gyerekeimmel nem adom vissza neki ezt a sok lelki megpróbáltatást. A gyereket nem használom eszköznek a bosszúra. Erre lennének más eszközök is, de minek pazaroljam rá az energiámat.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat, sokat segítettetek!:-) Jól tudom hogy a gyermekjólétisek azt is szokták csinálni, hogy ha nem megy a kapcsolattartás, akkor minden láthatáskor kimegy veled egy szoc.munkás, és amikor meg viszem haza a gyerkõcöt akkor is ott van és ellenõrzi hogy minden rendben ment-e? Van nálunk ilyen, vagy csak külföldön mûködik ez?
A kérdező hozzászólása: Ja, és ha magnóval felveszem a láthatásnál hogy miért nem kapom meg a gyereket, az nem bûncselekmény? Mármint nem valami személyiségi jog meg sértése vagy valami? Mert azzal tudom igazolni milyen hülyeségek miatt tiltja el õket!
Nem vagy köteles beszámolni róla, különösen nem elõre! Az ilyen nõk abban élik ki magukat, hogy szivatják a volt férjüket, dögöljön meg a szomszéd lova is alapon. Áldozz be pár hétvégét hogy nem adja oda és irány a gyámhivatal. Persze diktafonnal menj, hogy bizonyíthasd, olyan dolog miatt zárkózott el, ami törvényesen nem indok. Azonnal indíts bírósági pert. Ha megnyered és azután is megakadányozza, akkor azért le is csukathatod a btk szerint. Állj a sarkadra, mert istent fog játszani és késõbb csak még rosszabb helyzetbe kerülsz.
Ne számolj be a közös programokról!A gyerekek ilyenkor ha akarják úgyis elmondják az anyáknak az eseményeket.Egyébként meg az anyák sem számolnak be arról, hogy mivel töltik a gyerekkel az egész hetet.Ekkor pedig az apukák aggódnak végig egész héten a gyermekeik hogyléte miatt és fõleg azért, hogy hétvégén elhozhatják-e gyermeküket akadájmentesen.
A kérdező hozzászólása: 15:37-nek, már miért sumákolnék? Még nem hallottál olyanról hogy az anya nem nézve a gyerekeit így áll bosszút? Hát ez pont olyan eset! tök mindegy mit csinálok, hova megyek, mindig beleköt, a gyereket nem adja oda, és mielõtt elhozom õket mindig azt mondja nekik hogy ne izguljatok, nem lesz semmi baj. Miért kell azt a gyereket paráztatni? Jó hogy nem lesz baj! Az én gyerekem is!
Nem akarok rossz tippet adni, de láthatást megelõzõ napon elcipeli valamilyen sarlatánhoz és neki is lesz jogilag igazolása arról, miért vet gátat a találkozásnak..., hiába a tanú. Késõbb, ha a félrenevelt nagyobbacska gyermek nem akar önként menni az apjával akkor szintén nem lehet kényszeríteni. Szóval hiába bármilyen törvény az anya józan hozzáállásán múlik minden. - Ezt kénytelenek vagyunk elfogadni és behódolni nekik. Köztudott, hogy szexuális kielégületlenség van az összes efféle bosszú hátterében, tehát pont azzal verje õket a sorsuk! Rengeteget ártanak a szeszélyükkel, ellenük vagyok de békét kell kötni...... Ezen ne múljon, tudja meg merre jártok a láthatáskor.
15.37-es! Te akkora hülyeséget mondtál! Ezt hol olvastad, hogy elveszik az anyjától a gyereket, mert nem adja oda láthatásra, mondjuk mert aggódik? Kérdezõ! Biztos megvan rá az anyának az oka, hogy így viselkedik! Joga van tudni, hol vannak a gyerekek. Ne sumákolj és akkor biztos nem fog akadályoztatni.
Ezt akartam írni, amit az elõttem szóló. Eleve tanúkkal menj. Jó lenne ha az õ családjából lenne valaki, aki elfogulatlan, végsõ esetben szomszéd is . És tanúkkal vidd haza. Így nyert ügyed van, a láthatás megakadályozása a bírósági végzés megmásítása , nem jó szemmel nézik hidd el. Emiatt az ún. vasárnapi apukák évente kb 7000 ( hétezer ) pert indítanak. Úgyhogy nyugodtan tereld hivatalos útra megérdemli az összes idióta tehén.
Lesz eredménye, úgyhogy sok sikert hozzá. (Az én exnejem is hasonlóan aáll a dolgokhoz, bár neki más szemét húzásai voltak.) Szóval ne számolj be róla neki, vidd direkt máshova és a következõ láthatásra eleve két tanuval menj. Amikor nem akarja odaadni, akkor azt a két tanu igazolja és ezzel mehetsz a gyámhivatalba. Ha kétszer meglépi, akkor az már bûncselekmény. Ezután kérheted a gyermekelhelyezés megváltoztatását és onnantól nyert ügyed van.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Persze hogy nem viszem se kocsmába, se rossz helyre a gyerekeimet:-), de ha véletlen menet közben ötöljük ki mi legyen a hétvégi program, és õ nem tudott róla, akkor ordibál ha haza viszem õket, és 2 hét múlva oda se adja! Én nem az a link apuka vagyok, szeretem õket, de teljesen megpróbálja akadályozni a 2 heti láthatásomat! Már nem tudom mit tegyek, elmennék a gyámhivatalba ha tudnám hogy lesz eredménye! :-(
Igen, jól tudod, van olyan megoldás is. A felvevõs dologra nem tudok mit mondani. Én inkább azt javasolnám, hogy a gy.jólétis dolgot próbáld meg. Azt mondhatod, (fenyegetés képpen)hogy ha nem engedi el veled õket, akkor rendõrt hívsz. Te ezt ne hagyd annyiban, mindenképp lép valamerre.Ha lehet, elõször próbáld szépen, türelmesen, ha nem megy, akkor a hivatal!

Meg mindig nem tudjuk hogy mi az a buzmirigy, hol van es mit kell csinalni vele!?

Legjobb válasz: Adjál neki csirke ,meg disznó csontot, jól összetörve.Az ki pucolja.

Adjál neki csirke , meg disznó csontot, jól összetörve.Az ki pucolja.
A vegbelnyilas mellett van, es neked semmit nem kell vele csinalni...vidd orvoshoz, aki szakszeruen ellatja....
Ha a kutya jól van táplálva , és kemény a széklete, akkor az tisztitja a bûzmirigyét. A csont jó dolog, általában én csirke, vagy kacsanyakat adok. ha nem büdös a kutya, nem huzza a popsiját, szép a szõre, jókedvû, akkor a bûzmirigyét felesleges bolygatni. Sokan esnek abba a hibába, hogy kötelezõen kinyomatják. nem kell, csak ha gond van vele.
hány ilyen kérdést fogtok még feltenni?:o
http://www.bluecross.hu/buzmirigy.html itt egy részletes leírás, itt mindent megtalálsz:)
A bab levesbõl megeszem a csülköt, a csontot kalapáccsal össze töröm.A kutya temetõ meg tele olyan kutyával amik, csirke fej.láb, far-hát, esetleg combot ettek.A libát megsem említem.
És hamár a dokinál vagy, kérdezzél rá a csontra, mert nekem állat orvos javallata!
Így van. A végbélnyílásnál van, magyarán a fenekébe kéne benyúlnod, hogy kinyomkodd neki...de ezt nem ajánlom, olyan szaga van, tömeget lehet vele oszlatni. Bízd csak szépen, az állatorvosodra!
hogy én ezt kapásból bu*zimirigynek olvastam :D
hát ez a csirke meg disznó csont összetörve elég durva... alapból pl. nyersen nem adunk a kutyának disznó csontot, mert BELEHALHAT. a csirke csöves csontja - pláne törve meg kiszakítja a beleit. grat.
:D:D:D doki. olyan szag lesz, ha belepiszkáltok, hogy a rothadó patkány bele ahhoz képest párfûûûm:D na komolyan gyerekek ne inzultáljátok szegénykét, irány a doki.:)
A kérdező hozzászólása: Nagyon koszonom a hasznos valaszokat!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!