Találatok a következő kifejezésre: Hol kell és (1755 db)

Hol kell és honnan kell?

Az nCore oldalra felajánlás nélkül meghívót kapni.Úgy kellene,hogy ne kelljen semmit ajánlanom érte és a le- feltöltési sebességet megadni.

Legjobb válasz: hol élsz te?

hol élsz te?
A kérdező hozzászólása: Ez miért fontos? Ó és ha tudod megválaszolod van-e olyan oldal, hogy Danubiur torrent?
Sosem jutsz be az nCore-ra.
-"hol élsz te?" -"Ez miért fontos?" Öcsém, asszem nem értetted meg, hogy mire gondolt a kolléga... Kéregess az aluljáróban! G.
Csak van valami jóbarát, aki nem kér érte semmit. Max. fizetsz neki egy sört érte.
Elõzõ, köszönöm a kedves megnyilvánulást. Bár nem értem, hogy milyen logika szerint pakolod egymás után a szavaid... G.

Egyetemi német és angol nyelvtanár szeretnék lenni. Ehhez hol kell és egyáltalán mit kell tanulnom?

Legjobb válasz: Angol vagy német szakra mész, aztán ott maradsz diploma után kutatni, ledoktorálsz, aztán végigjárod a ranglétrát a tanársegédtõl a professzorig. Azt viszont el kell döntened, hogy akkor most angolt vagy németet tanítasz a hallgatóknak, és hogy annak mely szegmensét - irodalom, nyelvészet, kultúrtörténet?

Angol vagy német szakra mész, aztán ott maradsz diploma után kutatni, ledoktorálsz, aztán végigjárod a ranglétrát a tanársegédtõl a professzorig. Azt viszont el kell döntened, hogy akkor most angolt vagy németet tanítasz a hallgatóknak, és hogy annak mely szegmensét - irodalom, nyelvészet, kultúrtörténet?
A kérdező hozzászólása: hát az hosszú:) akkor lehet inkább maradok a cégjogásznál. egyébként ha választani KELL akkor inkább német és annak is ha lehet, csak magát a nyelvi részét tanítanám.
Lehet nyelvet tanítani nem nyelvszakosoknak, és akkor nincs ez a fenti szakosodás. Egyféle nyelvtanári végzettség van, ugyanazt kell tanulni, mint aki középiskolában tanít nyelveket.

Környezetmérnöki diplomával hol tudok majd elhelyezkedni? Hol kell, és mit csinál egy k. mérnök?

Legjobb válasz: szerintem inkább biomérnökit csinálj vagy vegyészt...azokat jobban keresik, és kb. ugyanott alkalmazzák õket, mint a környezetmérnököket

szerintem inkább biomérnökit csinálj vagy vegyészt...azokat jobban keresik, és kb. ugyanott alkalmazzák õket, mint a környezetmérnököket
Én gondolkodom hogy környezet vagy biomérnöknek menjek. És utánaolvastam mindkettõnek, de nekem nem az jött le h ugyanott alkalmaznák õket. Amúgy felvi.hu-n tök jól le van írva h merre felé lehet vele elhelyezkedni.
http://www.felvi.hu/felveteli/szakok_kepzesek/szakleirasok/!.. Erre a részre gondoltam, és ha oldalt belemész a diplomán túl menüpontjaiba ott kirészletezi


Szeptembertől egyetemista leszek Szegeden, és kollégiumba szeretnék lakni. Hol kell és mikor jelentkezni? Melyik kollégiumot ajánljátok? Melyik milyen árban van?

köszi előre is a segitséget:)

Legjobb válasz: Szia! Valószínûleg (remélhetõleg) én is SZTE hallgató leszek szeptembertõl. :) Ez úgy megy, hogy miután kihirdetik a ponthatárokat, kapsz egy levelet az egyetemtõl hogy felvettek, és ahhoz csatolnak egy kollégiumi jelentkezõ lapot, amit vissza kell küldeni. :)

Szia! Valószínûleg (remélhetõleg) én is SZTE hallgató leszek szeptembertõl. :) Ez úgy megy, hogy miután kihirdetik a ponthatárokat, kapsz egy levelet az egyetemtõl hogy felvettek, és ahhoz csatolnak egy kollégiumi jelentkezõ lapot, amit vissza kell küldeni. :)
A kérdező hozzászólása: értem, akkor tehát külön nem kell jelentkezni, hanem mikor küldik a papirt.

Előrre kis rendszámtáblát akarok csináltatni hol kell és mien papírmunkák kellenek?

Legjobb válasz: Ha a rendszámtábla felszerelésére nincs elegendõ hely, vagy ha a rendszámtábla az átlagosnál nagyobb sérülési veszélynek van kitéve, a közlekedési hatóság igazolása alapján engedélyezhetõ a B típusú rendszámtábla felszerelése A "B" típusú rendszám a kis méretû rendszám. az NKH igazolása után az okmányirodában kérhetõ a rendszám típusváltása 12300 forintért.

Ha a rendszámtábla felszerelésére nincs elegendõ hely, vagy ha a rendszámtábla az átlagosnál nagyobb sérülési veszélynek van kitéve, a közlekedési hatóság igazolása alapján engedélyezhetõ a B típusú rendszámtábla felszerelése A "B" típusú rendszám a kis méretû rendszám. az NKH igazolása után az okmányirodában kérhetõ a rendszám típusváltása 12300 forintért.
A kérdező hozzászólása: köszi szépen!
Nem.Szed le és rakj fel magyart, van..
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ.Maradok ami a gépemen van.Teljes verziós. Szerettem volna magyar nyelvûre átállítani.De ha nem lehet marad ez.
Magyar is van teljes verziós. Torrent-rõl simán lekapható :P
A kérdező hozzászólása: Köszi.Kicseréltem.
NAV
Bemész bármelyik Apeh ügyfélszolgálatra és kitöltesz egy 13T1011 nyomtatványt. 6660 Ft/hó
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen!

Az egyszeres anyasági támogatást mikor és hol kell igényelnem? Illetve ha születés után megvannak a baba papírjai, mit és hol kell igényelnem?

Legjobb válasz: Szia! Az egyszeri anyasági támogatást az OEP-nél kell igényleni, ehhez a babád taj száma kell majd. Ha már megvan az anyakönyvitek akkor az önkormányzatnál is kaphatsz egyszeri szülési segélyt, ez adható, nem kötelezõ, érdeklõdd meg a védõnõtöket hogy nálatok van-e ilyen, nálunk 10e forint. Hogy mit kell igényelned azt te tudod, tgyás,gyed vagy gyes, illetve a családi pótlék. Ha munkanélkülirõl mentél szülni akkor a munkanélkülinek kötelessége elrendezni a tgyás, gyed vagy gyes igénylésedet.

Szia! Az egyszeri anyasági támogatást az OEP-nél kell igényleni, ehhez a babád taj száma kell majd. Ha már megvan az anyakönyvitek akkor az önkormányzatnál is kaphatsz egyszeri szülési segélyt, ez adható, nem kötelezõ, érdeklõdd meg a védõnõtöket hogy nálatok van-e ilyen, nálunk 10e forint. Hogy mit kell igényelned azt te tudod, tgyás, gyed vagy gyes, illetve a családi pótlék. Ha munkanélkülirõl mentél szülni akkor a munkanélkülinek kötelessége elrendezni a tgyás, gyed vagy gyes igénylésedet.
A kérdező hozzászólása: Munkanélkülirõl fogok szülni. Akkor szülés után jelentkezzek ott és õk indítják el a dolgot? A családit szülés után mennyi idõvel és hol lehet igényelni?És az egyszeres anyaságihoz milyen papírok kellenek?
Nekem augusztus 20-án lett meg a baba, és szept.elején mentem be személyesen az Államkincstárba megigényelni a családit, amibõl három hónap múlva (dec.elején)lett pénz, de egyben küldték a háromhónapot.Szóval családi 3hónap!A többit nem tudom sajnos, mert én nem munkanélkülirõl mentem szülni.
Bocsi, még annyi, h talán a családival együtt igényeltem az anyaságit is, ami háromhéten belül megjött.2008-ban volt mindez, szóval nem igazán emlékszem, de talán egyszerre adtam be a papírokat, anyakönyvi kivonat, tajszám, másra nem emlékszem, ne haragudj.
1. vagyok. Ha munkanélkülirõl mész szülni akkor amint megszültél be kell szólnod a munkanélkülibe hogy megszültél, így szüneteltetni fogják és egybõl indítják is a tgyást, gyedet, gyest amire éppen jogosult vagy. Amint megvan a babás anyakönyvi kivonata bemész a munaknélkülibe és elrendezitek a szükséges papírok kitöltését. A férjed taj számát is vidd majd magaddal mert az is kell majd, persze ha van. Ilyenkor a szülés idõpontjától szüneteltetik a munkanélkülidet, majd mikor bemész vissza vesznek 1-2 napra így elintézik és továbbítják a papírokat az államkincstár felé. A családit az államkincstárnál kell igényleni, egyébként az oldalukon az ehhez szükséges papírokat is megtalálod és ott le van írva mik kellenek, ezeket ott meg tudod nézni. Remélem tudtam segíteni :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a segítséget!Nagyon aranyosak vagytok:) Minden jót kívánok nektek!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!