Találatok a következő kifejezésre: Hol jobb helyzet Romániában, vagy (1 db)

Hol jobb a helyzet? Romániában, vagy Magyarországon?

Úgy értem hogy gazdasági helyzet, oktatás, egészségügy, megélhetés, bérek stb..szempontjából.

Legjobb válasz: Hát, ez attól függ. :) Romániában sok minden olcsóbb, viszont mûveletlenebbek (na és piszkosabbak) az emberek. Jah és sok cigányt is találhatsz ott.. Az országukból pedig azért vándorolnak ki tömegesen, mert nincs elég állás, így kimennek külföldre bérmunkásnak(pl. spanyolország, olaszország, anglia) ezeken a helyeken már elég sokan utálják õket:) Amúgy erdély nélkül még mindig terelgetnék a juhaikat :P Hát ez van, szerintem magyarországon is jó a helyzet(ha a cigányokat nem számoljuk bele)

Hát, ez attól függ. :) Romániában sok minden olcsóbb, viszont mûveletlenebbek (na és piszkosabbak) az emberek. Jah és sok cigányt is találhatsz ott.. Az országukból pedig azért vándorolnak ki tömegesen, mert nincs elég állás, így kimennek külföldre bérmunkásnak(pl. spanyolország, olaszország, anglia) ezeken a helyeken már elég sokan utálják õket:) Amúgy erdély nélkül még mindig terelgetnék a juhaikat :P Hát ez van, szerintem magyarországon is jó a helyzet(ha a cigányokat nem számoljuk bele)
Ti magyarorszagiak!!!!!! Kajatok mind be a szopokam! Romaniaban szazszor jobb, en mar lakjtam magyarban! A sok hu*je Ge*i Fa*szopo Tapos segg*ej......
Ez olyan mintha Mozambikot hasonlitanád Luxemburghoz. Egyértelmû, hogy MO-n jobb a helyzet.
Hat nagyon nehez eldonteni, kelet Magyarorszag kb ott lehet ahol most Erdely, Bp es a nyugati regio valoszinuleg fejletebb.Ha romaniaba laksz magyarkent el kell viselned a roman osi mult dicseretet.Ha Magyarorszagon laksz magyarkent labbal tapos a kisebseg. En nem tudom eldonteni, erdelyben ertheto vagyis megmagyarazhato ez a helyzet egy elcsatolt teruletrol beszelunk amelyik mas orszaghoz tartozik.(sajnos) De magyarorszagon miert ez a helyzet azt nem ertem hogy hogy lehetseges.
Egyik helyen se.Itt mindent megadoznak.keves a fizu.Mindennek tobbszor is felmegy az ara.Az en fizumhoz kepes eleg nagy arak vannak.Rossz a helyzet.Nalatok magyarorszagon milyen lehet.En romaniaban, ponosabban erdelyben elek.Itt annyival nehezebb ha elmesz valahova pl. vasarolni eloszor is romanul kell megszolalni.Az utak is rosszak.Egy kicsit jarhatatlanok.Legalabbis a jardak.anahi
pont errol van szo. altalanositottal, ezt semmilyen korulmenyek kozt sem szabad megtenni. az altalanositas igaz az allatokra, novenyekre, kovekre stb. emberekre nem! tudatunk es szemelyisegunk alapjan kulonbozunk igy az altalanositas emberek eseteben (szemelyiseg es viselkedes kapcsan!) elfogadhatatlan.
Hm, a harmadik válaszolónak, én nem mondtam, hogy pont te lennél piszkos és mûvetlen.. Csak én általánosításba mondtam, mivel én is voltam már mindkét országban.
en romaniaban elek s egyaltalan nem erzem magam koszosnak! muveletlennek meg vegkepp'! jo kozepiskolaba jartam s a masodik egyetememet vegzem, e-mellett 3 nyelven beszelek. ha valaki az orszag alapjan belyegzi meg annak minden lakosat, hat ahoz nem tudok hozza szolni :(
szerintem a kettö màr-màr vetekedik egymàssal.én nem élek se magyarorszàgon, se romàniàba, de évente egyszer ellàtogattam koràbban, mindkét orszàgba, mostmàr csak tàvolrol követem a dolgokat szemmel:netröl, de hmmmrengeteg làny mindkéthelyröl megtalàlhato ahol élek, mind prostituàlt......mindkét orszàg eu orszàg lett.a fizetések egyik helyen se jobbak(ha kevesebb fizetés, kisebb àr, és forditva...)a higiénia meg szerintem egy teljesen màs kategoria, mindenütt van tiszta meg koszos ember is.ha nem làttàl meg magyaroknàl koszost, akkor még nem nyitottad ki jol a szemed, de a romànoknàl is vennka igénytelenektöl kezdve igényesek is. én egyformànak làtom, legalàbbis, hogy igy beléptek ök is az eu-ba, nem kell 2-3 év, és tényleg egyforma lesz!
az utolsónak :1. elõbb tanuljál meg írni magyarul ! Ha nem megy akkor angolul ! Ha az sem akkor nekünk nyolc de te így nem fogsz itt beszélni. 2. Mitõl lenne jobb a helyzet ? Mindenhol válság van azért ilyen magasak az árak stb. 3. még mindig az utolsónak: Kulturáltan írjál vagy beszélj. Megsértettünk téged valamivel ? (válasz:nem) szval ennyit errõl

Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Ebben az országban miért kap rengeteg ember kevesebbet mint egy átlagnyugdíjas, holott még csak most kezdené el az életét?

Nem unjátok már hogy mesterségesen a nyugdíjasok vannak a legjobban tartva? a családomban az öregek közül érdekes módon egy embernek sincs 100 ezer alatti nyugdíja pedig mindenki sima melós volt a kádár érában. a fiatal ismerőseim közül pedig kb egy se keres ennyit, már ha van munkájuk. ez igazságtalan szerintem.

17

Hogy lehet valakiből kormánydelegációs autó sofőr?

1

Miért ilyen nagy a németek államadóssága?

"Régi" ország, gazdasága erős, jó az ipar, stb. stb. hogyan lett ekkora államadósságuk? (Amerikának,és még egy pár nagyobb országnak is?)

8

Ha majd a szocik nyernek Budapesten, vissza fogják nevezni a Moszkva teret?

13

Mi ez az Anonymous Operation Hungary?

Mert olvasgattam, hogy feltörték sok politikus honlapját (pl. Orbánét), és érdekelne, hogy kik ezek, és kik a tagjaik, meg hogy mit pattognak annyira.
És főleg az, hogy hogy nem találták még meg őket, ha meg igen, akkor hogy nem tiltották be az oldalukat.
Minden infóra kíváncsi vagyok, csak úgy szimplán érdekel.

6

A szolgáltató kikapcsolhatja-e a szolgáltatást az alábbi esetben?

Túlfizetés van a vízmű felé.
Édesanyám 7000ft-tal többet fizetett átalányban, mint amennyit kellett volna. Közben meghalt, átírattam a szolgáltatást a nevemre, akkor közölték velem, hogy édesanyám plusz pénzét nem adják vissza nekem, jóvá sem írják...
viszont most munkanélküli vagyok, nem tudom fizetni a vízdíjat, ilyenkor mit tehet a vízmű?

5

A szovjet megszállás alatt kötelezővé volt az orosz nyelv az iskolákban. Hogy lehet az, hogy a több mint háromszor annyi ideig tartó oszmán uralom során a török nyelvvel nem történt ugyanez? Miben volt jobb az oroszok (szovjetek) meggyőzőereje?

6

Ha most "igazságot szolgáltatnak" a múltbéli dolgok miatt akkor a magyaroknak miért nem szolgáltatnak igazságot?

Most ugye nagy "divat" leválni más országokról,biztosítani kell hogy senki se éljen "elnyomás" alatt Európában, megbüntetni a háborús bűnösöket és így tovább.

Akkor miért nem kerülhet szóba,hogy az elcsatolt magyar területek, ma is többségében magyarok lakta részeit visszacsatolják?Egyszerűn, úgy ahogy egy állam leválik a másikról.
Mert oké,hogy akkor megbüntettek minket, megszenvedtük, arra nincs esély,hogy most megerősödjünk és háborút szítsunk legyen bármekkora területünk,ettől nem kell félni.
Viszont ez egy ugyan olyan igazságtalan döntés mint például a 6 millió zsidó legyilkolása amit most próbálnak úgymond jóvá tenni.
Nem "mindent vissza" követelésekről van szó, hanem egyszerűen igazságszolgáltatásról.
Az nem érv,hogy mondjuk a magyarokkal együtt pár ezer idegen is idekerülne mert 1920-ban sem érdekelt senkit sem a sok magyar, plusz az ide kerülő kisebbségek nyugodtan átmehetnek a saját országukba, mert mint mondtam itt nem mindent vissza követelés, hanem csak egy részt.
Na meg ha az az igazságtalan,hogy mondjuk 100 ezer szlovák ide kerülne,akkor azt nem igazságtalanság,hogy 500 ezer magyar pedig oda került?!
Meg lehet kompromisszumokat is kötni ha arról van szó.
Ez csak egy felvetés amit nem értek,hogy miért nem megvalósítható, egyébként nem egy álomvilágban élő hülye gyerek vagyok, és tudom hogy erre sajnos nincs és nem is lesz esély, de megkérdezni meglehet...

5

Miért gondolják a "mélymagyarok", hogy egy esetleges népszavazásnál Erdély vagy Székelyföld (akárcsak 50%-os támogatással is) Mo. Csatlakozna exlávéként?

Még az ottani magyarok is talán inkább a jelenlegi helyzetet támogatnák. Mondjuk megszokásból, vagy mert nekik a jelenlegi helyzet is jó. Alkalmazkodtak a jelenlegi körülményekhez.
A román -magyar focimeccsen rengeteg erdélyi magyar a román csapatnak drukkolt.
Meg amikor 1940 -ben Mo.-hoz csatlakoztak (részben), akkor a Mo -ról érkezett tisztviselők fennhéjázóan, durván viselkedtek az erdélyi magyarokkal. Nem tekintették egyenlő félnek őket, mert csak a terület kellett nekik.

15

Hol lehetne arról adatot találni, hogy a rendszerváltás óta, hogy alakult Magyarországon az áram, gáz, víz, telefon nélküli háztartások száma, aránya?

0

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!