Találatok a következő kifejezésre: Hol jobb helyzet Romániában, vagy (1 db)

Hol jobb a helyzet? Romániában, vagy Magyarországon?

Úgy értem hogy gazdasági helyzet, oktatás, egészségügy, megélhetés, bérek stb..szempontjából.

Legjobb válasz: Hát, ez attól függ. :) Romániában sok minden olcsóbb, viszont mûveletlenebbek (na és piszkosabbak) az emberek. Jah és sok cigányt is találhatsz ott.. Az országukból pedig azért vándorolnak ki tömegesen, mert nincs elég állás, így kimennek külföldre bérmunkásnak(pl. spanyolország, olaszország, anglia) ezeken a helyeken már elég sokan utálják õket:) Amúgy erdély nélkül még mindig terelgetnék a juhaikat :P Hát ez van, szerintem magyarországon is jó a helyzet(ha a cigányokat nem számoljuk bele)

Hát, ez attól függ. :) Romániában sok minden olcsóbb, viszont mûveletlenebbek (na és piszkosabbak) az emberek. Jah és sok cigányt is találhatsz ott.. Az országukból pedig azért vándorolnak ki tömegesen, mert nincs elég állás, így kimennek külföldre bérmunkásnak(pl. spanyolország, olaszország, anglia) ezeken a helyeken már elég sokan utálják õket:) Amúgy erdély nélkül még mindig terelgetnék a juhaikat :P Hát ez van, szerintem magyarországon is jó a helyzet(ha a cigányokat nem számoljuk bele)
Ti magyarorszagiak!!!!!! Kajatok mind be a szopokam! Romaniaban szazszor jobb, en mar lakjtam magyarban! A sok hu*je Ge*i Fa*szopo Tapos segg*ej......
Ez olyan mintha Mozambikot hasonlitanád Luxemburghoz. Egyértelmû, hogy MO-n jobb a helyzet.
Hat nagyon nehez eldonteni, kelet Magyarorszag kb ott lehet ahol most Erdely, Bp es a nyugati regio valoszinuleg fejletebb.Ha romaniaba laksz magyarkent el kell viselned a roman osi mult dicseretet.Ha Magyarorszagon laksz magyarkent labbal tapos a kisebseg. En nem tudom eldonteni, erdelyben ertheto vagyis megmagyarazhato ez a helyzet egy elcsatolt teruletrol beszelunk amelyik mas orszaghoz tartozik.(sajnos) De magyarorszagon miert ez a helyzet azt nem ertem hogy hogy lehetseges.
Egyik helyen se.Itt mindent megadoznak.keves a fizu.Mindennek tobbszor is felmegy az ara.Az en fizumhoz kepes eleg nagy arak vannak.Rossz a helyzet.Nalatok magyarorszagon milyen lehet.En romaniaban, ponosabban erdelyben elek.Itt annyival nehezebb ha elmesz valahova pl. vasarolni eloszor is romanul kell megszolalni.Az utak is rosszak.Egy kicsit jarhatatlanok.Legalabbis a jardak.anahi
pont errol van szo. altalanositottal, ezt semmilyen korulmenyek kozt sem szabad megtenni. az altalanositas igaz az allatokra, novenyekre, kovekre stb. emberekre nem! tudatunk es szemelyisegunk alapjan kulonbozunk igy az altalanositas emberek eseteben (szemelyiseg es viselkedes kapcsan!) elfogadhatatlan.
Hm, a harmadik válaszolónak, én nem mondtam, hogy pont te lennél piszkos és mûvetlen.. Csak én általánosításba mondtam, mivel én is voltam már mindkét országban.
en romaniaban elek s egyaltalan nem erzem magam koszosnak! muveletlennek meg vegkepp'! jo kozepiskolaba jartam s a masodik egyetememet vegzem, e-mellett 3 nyelven beszelek. ha valaki az orszag alapjan belyegzi meg annak minden lakosat, hat ahoz nem tudok hozza szolni :(
szerintem a kettö màr-màr vetekedik egymàssal.én nem élek se magyarorszàgon, se romàniàba, de évente egyszer ellàtogattam koràbban, mindkét orszàgba, mostmàr csak tàvolrol követem a dolgokat szemmel:netröl, de hmmmrengeteg làny mindkéthelyröl megtalàlhato ahol élek, mind prostituàlt......mindkét orszàg eu orszàg lett.a fizetések egyik helyen se jobbak(ha kevesebb fizetés, kisebb àr, és forditva...)a higiénia meg szerintem egy teljesen màs kategoria, mindenütt van tiszta meg koszos ember is.ha nem làttàl meg magyaroknàl koszost, akkor még nem nyitottad ki jol a szemed, de a romànoknàl is vennka igénytelenektöl kezdve igényesek is. én egyformànak làtom, legalàbbis, hogy igy beléptek ök is az eu-ba, nem kell 2-3 év, és tényleg egyforma lesz!
az utolsónak :1. elõbb tanuljál meg írni magyarul ! Ha nem megy akkor angolul ! Ha az sem akkor nekünk nyolc de te így nem fogsz itt beszélni. 2. Mitõl lenne jobb a helyzet ? Mindenhol válság van azért ilyen magasak az árak stb. 3. még mindig az utolsónak: Kulturáltan írjál vagy beszélj. Megsértettünk téged valamivel ? (válasz:nem) szval ennyit errõl


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Mi a véleményetek erről a roma videóról?

Tudatosan zajlik a "közszolgálati " TV-ben a romák elleni kampány

13

MIt jelent a túlzott deficit eljárás? Miért rossz az "nekünk"?

2

Mi szabályozza hogy egy ország mennyi pénzt nyomtat magának?

Ez biztos nagyon naív gondolat de mièrt nem nyomtatunk magunknak x millió forintot, ès már meg is oldódott az ország adóssága.
Ezt a többi ország honnan tudná meg, hogy több pènzünk van mint amennyinek lennie kell?

9

Ha beregisztrálok a munkaügyiközpontba mint munkanélküli akkor biztosítják nekem a tb-t stb?

Februárban hagytam ott az iskolát és azóta csak ilyen alkalmi munkáim voltak. De ha munkanélküliként beregisztrálok akkor nem kapok járulékot mert még nem dolgoztam. Most ilyenkor mivan?

4

A nyugati jólét tényleg csak illúzió és valójában csak látszólag működik? (tehát mesterségesen fenntartott, nem saját erejéből megélő) Sok helyen olvastam már és szerintem van benne ráció?

gondoljatok bele hogy egy átlagos melóval nyugaton mennyi mindent vehetsz a napi bérből, de még ha a magyart megnézed, az is elég gyanús, de a nyugati meg főleg. egy nap alatt hogy tudna termelni ennyit egy ember?

6

Milyennek képzelsz el egy saját államot?

Egy saját állam "létrehozása a feladatom. Kérlek válaszolj a kérdésre. A saját államod:
- államformája
- elnökei, politikusai
- valuta
- himnusza
- zászlaja
- neve
- fővárosa
saját törvények , jogok, rendeletek
stb.
Bármilyen ötletet szívesen fogadok. A választásaid lehetnek valós és fiktív dolgok, személyek egyaránt. Nyugodtan formáld olyanra amilyen országban szeretnél élni valamint nyugodtan vedd viccesebbre a formát.
Válaszaitokat előre is köszönöm!!

5

Mi az az anarchokommunizmus?

Kérek valakit, aki le tudná ezt írni nekem részletesen, de érthetően.. jobb és baloldali véleményre is kiváncsi lennék.
köszönöm :)

2

Mit gondoltok a véleményemről? Tudom, hogy sokakkal nem egyezik a "látásmódom". (? )

Mostanában nagyon gyakran látom/hallom, hogy sokan szinte istenítik a 20. századot.
Nekem ez a véleményem (leírom őszintén a gondolataimat, és megjegyzem, mindig is jó voltam töriből, + utánanéztem külön sok dolognak az évek során):
A 20. század a szenny, és hülyeség ideje volt, nem nevezhető történelemnek az a korszak, ahogyan eddig a 21. század sem. Egyszerűen nem tudom tisztelni, és "szeretni" ezeket az időket, és nem is érdekelnek.
Történelemnek az időszámítás előtti, több ezer éves időszaktól kezdve az 1800-as évek végéig tartó időszakaszt tekintem. Ez alatt főként az európai (benne többek között: a magyar) történelmet értem.
Nagyon tisztelem az ősi, európai népeket, illetve, történelmüket, (pl.: keltákat, germánokat, szlávokat) ahogy az ősmagyarokat is. (Igaz, ők nagy valószínűséggel Ázsiából érkeztek.) Dicsőségesnek, és "hatalmasnak" tartom a nagy, magyar királyokat, és népüket, vagyis az őseinket (legalábbis, sokunk ősét). Hasonlóan érzek a 19. századi, magyar költők iránt is, néha könnyezve gondolok rájuk.
Példának okáért: sokkal többre tartom Szent László királyt (vagy bármely, régi királyt, esetleg kelta hadvezért, mert ugye még jóval régebben, voltak oppidumok a későbbi hazánk területén is, meg egyébként is...) Hitlernél, vagy Sztálinnál, vagy akár Szálasinál, Kádárnál, vagy akármelyik, 20. századi "vezéralaknál".
Tudom, erre az lesz sok ember véleménye, hogy: "a régi királyok sem voltak olyan jók, mert nagyon megszorongatták a népet, stb.", de ezzel, természetesen, nem értek egyet.
Annyi előnye van csupán a modern kornak, hogy sok betegségre van gyógymód, nőtt az átlagéletkor, és kényelmesebb lett az élet. Viszont az a tény, hogy tönkre lett téve a természet (a 20. század eleji iparosodással kezdődően), elsöpör minden pozitív dolgot. Ráadásul, egyre több a cigány, akik rengeteg problémát okoznak Európa-szerte. Igaz, már az 1300-as évek végén megjelentek hazánkban, és akkor is gondot okoztak, de soha nem volt még ilyen nagy mértékű az elszaporodásuk, mint mostanság.
Svédországban (de máshol is) pedig, egyre több az arab, és néger bevándorló, akik rettegésben tartják az északi, viking származású őslakosokat.
Ebből az egész, "modern hülyeségből” elegem van.

Éljenek a dicső, ősi korok!

18

Szerintetek miért nem jelenik meg Frei Tamás 3. kötete és szerintetek ki fenyegethette meg őt a politikai körökből?

1

A nemzet szocializmus az tulajdonképpen kommunizmus volt csak jobboldali és nacionalista eszmékkel?

10

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!