Találatok a következő kifejezésre: Hol csináltassak és (12 db)

Hol csináltassam és mennyibe kerül?

7 hetes vagyok, elküldtek vizsgálatokra, de a taj kártyám a leánykori nevemen van, a dokinál már a házas nevem szerepel.

Legjobb válasz: Nem baj, senkit sem zavar. Én így csináltam végig az elsõ gyerekkel is a terhességet és a szülést és most vagyok a 2.-al 23hetes. Senkit sehol nem érdekelt eddig pedig úgy alakult, hogy 4 kórházban is jártam vizsgálatokon az elsõvel. :O

Nem baj, senkit sem zavar. Én így csináltam végig az elsõ gyerekkel is a terhességet és a szülést és most vagyok a 2.-al 23hetes. Senkit sehol nem érdekelt eddig pedig úgy alakult, hogy 4 kórházban is jártam vizsgálatokon az elsõvel. :O
A területileg illetékes OEP-nél kell kicseréltetni, a névváltoztatás miatti csere ingyenes. Én anno postán beküldtem a régi kártyát és a névváltozást igazoló okirat másolatát és postán kaptam meg az új kártyát is.
Érdemes cserélni, de ha nem akkor sincsen semmi. Senki nem foglalkozik vele. A lényeg úgyis a száma, (azt kérdezik le gépen, hogy van e fizetve a TB-d.)
másold le a lakcím kártyát és a személyit és küld el a kitöltött nyomtatványt és régi taj kártyát ajánlottan elsõbbségi postával a lakóhelyedhez legközelebbi oep kirendeltséghez az fent van az oldalon

Hogyan és hol csináltassam meg? (Bővebben lent)

Ha van jópár ezüst fülbevalóm illetve nyakláncom, azt hol tudom beolvasztatni? Mármint más ékszert szeretnék bel?le, és aztmondták érdemes beolvasztatni és úgy elkészíttetni. Érdekelne hol van erre lehet?ség. Ha beszámíttatnám nem érné meg.

Legjobb válasz: Ha beolvasztatod sem jössz ki jól, ugyanis a munkadíj elég sok, fõleg, ha egyedi dolgot akarsz. Hol? Hát fogalmam sincs, azt se tudjuk te hol vagy. :D Bemész egy ékszerüzletbe, megkérdezed, ha õk nem csinálnak ilyet, akkor ki, elmész oda, megkérdezed a feltételeket, fizetsz, stb.

Ha beolvasztatod sem jössz ki jól, ugyanis a munkadíj elég sok, fõleg, ha egyedi dolgot akarsz. Hol? Hát fogalmam sincs, azt se tudjuk te hol vagy. :D Bemész egy ékszerüzletbe, megkérdezed, ha õk nem csinálnak ilyet, akkor ki, elmész oda, megkérdezed a feltételeket, fizetsz, stb.


Hol csináltassam meg a 4D-t és mikor érdemes?

Tatabányán lakom, 12 hetes vagyok.

Legjobb válasz: A holt nem tudom - /tisztántúl lakom -/ de a mikort igen. Lehet 18. hét felett ha még nem tudjátok a nemét de szeretnétek megtudni. Igazán a 24. héttõl lehet szépen látni és egészen a 36-hétig mert akkor már lesz az utolsó elötti uh, - bár nem 4D-s -.

A holt nem tudom - /tisztántúl lakom -/ de a mikort igen. Lehet 18. hét felett ha még nem tudjátok a nemét de szeretnétek megtudni. Igazán a 24. héttõl lehet szépen látni és egészen a 36-hétig mert akkor már lesz az utolsó elötti uh, - bár nem 4D-s -.
Hát, figyelj, én 16+5 hetesen voltam, és nem bántam meg! A szonográfus már látta, hogy fütyköse van, és az arca vonásai is láthatók - tiszta apja :) . Az egész gyerek belefér még a képbe, nem lóg még ki semmije... nekem hihetetlen élmény marad a dvd-m!!! :) Csak ajánlani tudom! (Mi Újpest központban voltunk a Pólus 4d-s ultrahangján)
Székesfehérváron is tudsz 4D-re menni.
Szia! Bp-en a 4D genesis-ben a legaranyosabbak és a legtürelmesebbek! Mind a 2 kisfiamnál oda jártunk, szinte havonta :) A 12. héten megmondták a nemüket (be is jött mind a kétszer) mert a tarkóredõt ott is lemérettük! Nem sürgetnek, ha nem úgy fekszik a baba, akkor kiküldenek sétálni! :) Nem mondják azt, hogy bocsi, ez egy ilyen nap, majd máskor! :) Nagyon szép képeket készítenek! Tatabánya nincs olyan messze Budapesttõl :) Ha ezt a rendelõt válasszátok akkor Barna Csillához menjetek! Szép babavárást!
A kérdező hozzászólása: Köszi mindenkinek a válaszokat!
Ja, azt lefelejtettem, hogy mi a 16. héten voltunk mozizás és a baba nemének kiderítése céljából. A 19. héten is voltunk, akkor genetikai vizsgálat lett volna, de elbújt a csöppöm. És megyünk mint mondtam a 28. héten- amúgy a dokim szerint onnantól kezdve érdemes. De szerintem elõtte is nagy élmény. :)
Tatabányán a Lolloknál van, de iszonyat drága állítólag. Mi voltunk Gyõrben és Pesten, a pesti volt a nyerõ, oda megyünk a 28. héten is (Hepinet, a Váci utcában). Van Tatán is 4D, de annak nem szép a képe állítólag. Meg a dokim szerint van a kórháznak is 4D UH-ja, de rossz a fej. Bár megjegyzem ismerõsöm nyáron akart menni, és már akkor rossz volt.
Ha csak egyszer akarsz menni, akkor érdemes tényleg a 24-28. héten menni. Én voltam 13 és 18 hetesen, és még szeretnék menni. Nekünk már 13 hetesen meg tudták mondani a baba nemét. Tatabányán nem tudom hol érdemes csinálni. A pesti kismamának pedig csak ajánlani tudom a 4D Genesist.
Mi 25 hetesen voltunk mozizni, és már nagyon babás volt. Általában 24-28 hét közt javasolják. Utána gyakran már csak a pofija fér bele. Na, nem mintha az nem lenne nagy élmény :) A hol-ra pedig nem tudok tanácsot adni. Mi nem arrafelé lakunk. Boldog babavárást!
Én pesti vagyok, de még én se tudom, hogy hol érdemes megcsináltatni.Viszont annyit mondtak ismerõsök, hogy a 20-23 hét között az ideális, mert akkor már baba formájuk van, és van egy kis husijuk is.... 20 hét alatt még kis csontosak, utána meg már nem igazán férnek bele a képbe rendesen.Legalábbis én ezt az infot kaptam.Én is olyan 22 hetes körül gondoltam, h elmegyünk vhova. Szép napot. 20 heteske
A kérdező hozzászólása: Én is utánakérdeztem ismerõsöknél, és mindenhol a 4D genesist ajánlották. Valószínû, hogy akkor elmegyünk oda, már csak az a kérdés, hogy meddig bírom ki... Mert azt ajánlották, hogy a 23-26. hét között menjünk, de az még olyan messze, és én már olyan kíváncsi vagyok, hogy kislány vagy kisfiú, és, hogy hogy néz ki... :)

Kombinált/integrált teszt. Nem tudom, melyiket csináltassam és HOL? Lehet, hogy lökött vagyok?

Dunaújvárosi kórházban is megcsinálják az integrált tesztet 28 e ft-ért. Az Istenhegyi úti klinikán a kombináltat csinálják 30 e ft-ért. Megéri ennyi pénzt kifizetni azért, hogy egy specialista csinálja a 12. heti genetikai UH-t? Mert ugye a vérteszt az vérteszt, az eredmény ugyanaz mindkét helyen. Annyi még, hogy Dunaújvárosban a vérvételnek 1 hét után van eredménye, az Istenhegyi klinikán meg azonnal. (nem a pénzösszegr?l van szó, szerencsére nem számít, csak az én hülyeségem ez a dilemma???)

Legjobb válasz: Az Istenhegyi úton van a legnagyszerûbb ultrahangos a doki az országban, Dr. Hajdu Krisztinának hívják. Õ a legelismertebb a szakterületén. Az orvosok is fejet hajtanak neki. Nyugodtan utánanézhetsz annak, amit itt állítok. Én ezért mentem oda genetikai UH-ra, sõt, arra is megkértem, hogy a véreredményemet nézze meg õ is, és úgy a kettõbõl együtt mondjon véleményt, mert határeset lett az eredményem. Nagyon alapos volt és meg is nyugtatott, hogy igen, egészséges a fiam. Ezen kívül filmet is készített róla és fényképeket is kaptunk a 3D-s ultrahang vizsgálatról.

Az Istenhegyi úton van a legnagyszerûbb ultrahangos a doki az országban, Dr. Hajdu Krisztinának hívják. Õ a legelismertebb a szakterületén. Az orvosok is fejet hajtanak neki. Nyugodtan utánanézhetsz annak, amit itt állítok. Én ezért mentem oda genetikai UH-ra, sõt, arra is megkértem, hogy a véreredményemet nézze meg õ is, és úgy a kettõbõl együtt mondjon véleményt, mert határeset lett az eredményem. Nagyon alapos volt és meg is nyugtatott, hogy igen, egészséges a fiam. Ezen kívül filmet is készített róla és fényképeket is kaptunk a 3D-s ultrahang vizsgálatról.
Ja, és még a teszttípusokról: az integrált többet mutat, nagyobb biztonságot jelent. Én azt csináltattam.
Ezekkel a tesztekkel csak az baj, hogy kor alapján egyszerû kockázatbecslést csinálnak, magát a babát nem vizsgálják.
Dehogynem vizsgálják...uh-al.
Mi is az Istenhegyin csináltattuk. Sõt még a 18. hetit is Hajdu doktornõ csinálta. Én nagyon meg voltam elégedve. Egy óra múlva meg volt az eredmény. Az sztk-s uh-al ellentétben nem 10 percig nézi a babát, többször átvált a géppel 4d-be, mindent megkérdezhetsz, nem sürgetnek és még konkrétan a lábujja hegyét is megnézik!:)
Az UH-ot s ember csinálja, tök mindegy hogy az Istenhegyin vagy akárhol. Én inkább elmentem amniora, tök ingyen volt és 99%-os eredményt ad.
hajdu krisztina a praxisban is csinal ultrahangot, 12 ezerert, en oda mentem, a kombinalt tesztet meg szerencsere ingyen csinaltak meg a korhazban (sajnos nem ingyenes mar, 7000 forint vagy hogy van). nekem amugy igenis szamit a penz, mert 12 ezerbol eleg sok babacuccot lehet venni.. es kb ugyanott voltam, mintha az istenhegyire mentem volna
"Én inkább elmentem amniora, tök ingyen volt és 99%-os eredményt ad." Igen, és még ha kicsi is, de van vetélési esély. Nem hiába nem küldözgetnek rá mindenkit!

Hol csináltassam meg és mennyiért?

a href='#' title='Ha bejelentkezel, a link kattinthatóvá válik' onclick='alert("A link bejelentkezés után lesz kattintható."); return false;'>[link]

Legjobb válasz: muszáj majmolni a másikat?... oké,értem van értelme meg minden, de kb. minden második lányon (esetleg fiún) ez van, ezt nem rosszindulatból mondom, nekem is tetszik/tetszett egy idõben amikor még nem volt ennyire divat, de ha már csinálsz akkor legalább legyen valami egyedi benne ami rád jellemzõ, mert ez így nagyon gáz, hogy az embereknek nincs kicsi fantáziája

muszáj majmolni a másikat?... oké, értem van értelme meg minden, de kb. minden második lányon (esetleg fiún) ez van, ezt nem rosszindulatból mondom, nekem is tetszik/tetszett egy idõben amikor még nem volt ennyire divat, de ha már csinálsz akkor legalább legyen valami egyedi benne ami rád jellemzõ, mert ez így nagyon gáz, hogy az embereknek nincs kicsi fantáziája
A kérdező hozzászólása: nem gonoszkodásból! de nincs hozzá közöd milyen tetoválást szeretnék és a kérdésem nem arra irányult, hogy mondd el a véleményed mert igazából nem érdekel azt gondolsz amit akarsz. példának hoztam fel a képet egyébként én szeretném/fogom rajzolni a tetoválást csak kíváncsi lennék egy ekkorának az árára, hogy kb. mennyibe kerülhet és hol érdemes megcsináltatni.
Te dolgod, nem rajtam fognak nevetni :-)
A kérdező hozzászólása: engem nem érdekel mit gondolnak mások;)
Inkább köldök, az szexibb, orrba szerintem macerásabb is.
köldök! :) nekem is az van... :P de én nem kaptam injekciót, pedig szalonban csináltattam! de nem volt vészes, ki lehetett bírni a fájdalmat
Ha lapos a hasad akkor köldökbe, ha szép az orrod(nem kampós meg ilyenek)akkor oda.Ha mindkettõ, akkor te dönts.Köldökbe nekem nem adtak érzéstelenítõt, hiába szalonban csináltattam.Én majdnem összeh.gyoztam magam a fájdalomtól, mert alig bírta átszúrni a bõrt.Orrba úgy lövik mint fülbe a fülbevalót, szerintem nem lehet vészes.
ez hülyeség hogy csak lapos hasba, nem egy csajon láttam nyáron akinek volt husi a hasán és nagyon jól nézett ki a köldökpiercing. Ha szép formájú az orrod akkor oda.
Nekem van mindkettõbe, és elmondhatom, hogy a köldök a macerásabb...Fél évbe telt, míg begyógyult, de így is egy év múlva ki kellett venni:( Az orral semmi gond, meg se éreztem, és beszúrás után rögtön olyan volt, mintha évek óta belõtték volna.Semmi bedagadás, semmi nem volt, egy hét után ki is cseréltem. Én azért tanácsolom orrba, mert ott mindig látszik, és vagány.De ha teheted, mindkettõbe csináltasd meg:)
A kérdező hozzászólása: utolsonak: miért kellet kiveni a köldöködbõl??:S

Hol csináltassak köldök piercinget? , olyan helyet mondjatok ami megbízható és nem annyira drága. Köszii

Legjobb válasz: Én Blahán csináltattam a Skálában,nagyon aranyos néni van ott.Nála csináltattam mind3om piercingemet.Mindenkinek csak ajánlani tudom :)

Én Blahán csináltattam a Skálában, nagyon aranyos néni van ott.Nála csináltattam mind3om piercingemet.Mindenkinek csak ajánlani tudom :)
Mondjuk várost írhatnál.
A kérdező hozzászólása: budapest bocsi
én pesti vagyok, de Érden csináltattam, kb 2 hónapja mert egy barátnõm azt ajánlotta és tényleg jól csinálták, nem fájt, nem gyulladt be, a szalon címe: Érd, Budai út 11 és 7000 forint volt piercinggel együtt
A kérdező hozzászólása: köszi:) és bp-én esetleg vki?

Mikor és hol csináltassam?

Most a 24. terhességi hetemben vagyok, de úgy vélem szülés után meg kell csináltati a cickóimat...valamint a hasam.

Legjobb válasz: Kelemen doktor,Szent Imre kh.De csakis szoptatás után,ugyanis az altatószer átmegy az anyatejbe.

Kelemen doktor, Szent Imre kh.De csakis szoptatás után, ugyanis az altatószer átmegy az anyatejbe.
Szia! Dr. Wágner PÁlt ajálanám, nagyon elismert és azonos áron dolgozik. Szülés után a szoptatás befejeztével még 6 hónapot szükséges várni a mellmûtét elvégzésével, mert ekkorra nyerik el melleid újra végleges formájukat, és ekkor érdemes konzultálni plasztikai sebésszel, hogy milyen beavatkozás/beavatkozások szükségesek a kívánt eredmény elérése érdekében.

Hol csináltassak személyit és tb kártyát, ha pánikbeteg vagyok, nem tudok kimenni itthonról?

Az a bajom, hogy pánikbeteg vagyok, nem tudok kimenni itthonról, tehát nem tudok elmenni megcsináltatni sem. Orvoshoz szeretnék menni mindezt kezeltetni, de oda kellenek ezek a papirok. Nem tudom, hogy mi a megoldás.

Legjobb válasz: Hívd fel a helyi önkormányzatnál az okmányirodát. Õk meg tudják mondani, hogy ilyen esetben milyen lehetõségek vannak. Mondjuk olyasmit tudok elképzelni, hogy családtag beviszi az okmányokhoz szükséges papírokat, utána meg ha kész, akkor 2 ember kiviszi neked házhoz, mint szavazáskor a mozgóurnát. Hiszen neked is jogod van iratokhoz, mint bárkinek. Nem szenvedhetsz hátrányos megkülönböztetést az állapotod miatt.

Hívd fel a helyi önkormányzatnál az okmányirodát. Õk meg tudják mondani, hogy ilyen esetben milyen lehetõségek vannak. Mondjuk olyasmit tudok elképzelni, hogy családtag beviszi az okmányokhoz szükséges papírokat, utána meg ha kész, akkor 2 ember kiviszi neked házhoz, mint szavazáskor a mozgóurnát. Hiszen neked is jogod van iratokhoz, mint bárkinek. Nem szenvedhetsz hátrányos megkülönböztetést az állapotod miatt.
Valaki biztosan el tud kísérni. Én sem közlekedek szívesen egyedül, de ha rábeszélem magam és hatalmas erõt veszek, akkor sikerül.Akarni kell, mert ez a betegség csak úgy múlhat, vagy javulhat!
A kérdező hozzászólása: 1. válaszoló: köszönöm a tanácsot, majd ezt fogom tenni jövõhéten. 2. válaszoló: ha tényleg lenne aki elkísér, akkor már megtette volna, s nem írtam volna ide ki kérdésnek, s nem lennék tanácstalan. Akármennyire összeszedem magam, nem tudok jármûre szállni, s ha menet közben berezelek, akkor engem eddig mindig vitt a mentõ. Nem akarat kérdése ez, mert nem jellemgyengeség, hanem betegség.
A tb kártya még csak-csak megoldható "távolról". De a személyi igazolványhoz bizony be kell menni az okmányirodába. Hiszen online készül a fotó, papírkép már nem jó. Ha a TE esetedben megtehetnék, hogy "távolról elkészítik az okmányokat", akkor ezt meg kellene tenni más esetében is. (Ha megfelelõen igazolja a jogosultságát), azonban ma már nem nagy kunszt hamis orvosi papírokat szerezni, és ezzel esetleg rést lehetne ütni a biztonságos személyi igazolványokkal kapcsolatosan. Sajnos kell találni valakit, aki segíteni fog neked eljutni az okmányirodába. Idõpont foglalható telefonon és interneten keresztül is, a foglalt idõpontban pedig várni fognak, várnod sem kell a sorodra. Esetleg hívd fel az önkormányzat családsegítõ vagy szociális szolgálatát, ha a környezetedben nincs senki, aki segíteni tudna neked.
Az ország sok településén van támogató szolgálat. Ha rákeresel az interneten, akkor találhatsz a közeledben egyet. Õk kocsival háztól házig szállítanának. Vagy esetleg taxi.
Ha van akit megbizz, mondjuk aki bevásárol neked, akkor közjegyz´öt házhoz lehet hívatni és azelött egy magbízási szerz´ödést lehet köttetni. Ha valaki lebénul akkor is ez van, ´ö sem tudja az ügyeit személyes elintézni. Nem értem valakinek, hogy jißanyozhat minden irata. Vagy csak lejárt? Ha viszont nem vagy betegnek nyílvánítva, ha nem vagy munkanélküli, és nincs állsod sem, és nincs fizetve a tb-sem akkor elöbb tb-t kell fizetni. Ami azt jelenti, hogy 2 éve dolgoztál vagy iskolás voltál, akkor visszamen´öleg ki kell fizetni a tbt. Ami a minimálbér 9%-a.
Én vagy a 2. válaszadó. Akármilyen hihetetlennek is tûnik, én is pánikbeteg vagyok. Igenis akarat kérdése, keményen kell irányítani a tudatot, a tudatnak pedig a tested... Érdemes lenne olvasnod olyan irodalmakat, melyben elmagyarázzák ennek a betegségnek a leküzdésének módszerét. A gyógyszerek nem oldák meg a lelki eredetû problémákat sajna. Az akarat és Te viszont igen...
Bocsánat a kérdésért, nem bántó szándékkal irom....de eddig hol voltak ezek az iratok? Esetleg elvesztetted?
A kérdező hozzászólása: Az irataim elvesztek még évekkel ezelött. S akkor se tudtam utánamenni, így nem is lettek. Most tudom, hogyan tudnék kimászni ebbõl a helyzetbõl, s ezek szükségesek hozzá. A sztori bonyi, nem részletezném. Igazából a személyi a nehéz, mert nincs papirom se, hogy ilyen bajom van, így nem is tudom, hogy lesz meg. TAJ kártyát postán is intézhetném, ha lenne személyim.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!