Találatok a következő kifejezésre: Hol becsülik egy (5 db)

Hol becsülik fel egy üveg régi konyak árát?

Legjobb válasz: nálam Ha van már vagy egy napos akkor szívesen átveszem tõled, de megihatom veled is, szeretek ismerkedni.

nálam Ha van már vagy egy napos akkor szívesen átveszem tõled, de megihatom veled is, szeretek ismerkedni.
nagyon jól mondja a kedves elsõ válaszoló.

Hol találhatnék olyan hölgyre, aki becsüli egy férfi intelligenciáját?

26 múltam a nyáron, intelligens vagyok és művelt, az egyik legjobbnak számítok a szakmámban, hamarosan befejezem a doktori képzésemet. Ami a külsőmet illeti, helyes vagyok és igényes, emellett figyelmes és udvarias a nőkhöz.

Legjobb válasz: A saját szakmádon belül.

A saját szakmádon belül.
Elég gusztustalannak tartom, hogy néhányan ezt dicsekvésnek meg beképzeltségnek gondolják. Természetesen, jön a közhely, de ez sajnos igaz: ha Magyarországon elmondod, hogy miben vagy jobb/több mint az átlag, akkor te dicsekszel és beképzelt vagy. Egyszerûen undorodom tõle, mert én is mindig megkapom. Szinte egytõl egyig, mikor magyaroknak mondom, hogy orvosira készülök, igen, menni fog a két emelt szintû érettségi, emelt kémia és biológia fakultációkra járok, sõt, egyetemekre is beülök csak úgy autodidakta módon tanulgatni, mert érdeklõdöm, ráadásul ha felsorolom, hogy a pszichológia/pszichiátria, genetika, etológia, szív és agysebészet is érdekel (történelem/fantasy, politika (nem aktuál), irodalom mellett), akkor rögtön én leszek a "gazdag szülõk kö.csög kis hülyegyereke, akinek a se.gge alá van tolva minden". Pedig apám boltos, anyám meg nõvér egy pszichiátrián (bár tény, hogy zakóban járok, aktatáskával, de ezek a nyári munkáim eredményei, és nekem ilyen a stílusom, ez tetszik). Ennyit errõl. A kérdésre válaszolván, sajnos nem fogsz ilyet egykönnyen találni. Aki intelligens, az a LEGJOBB esetben átlagos külsejû (és ez az a "csoport", akik engem érdekelnek), a legtöbb esetben viszont az intelligens nõ elhanyagolja a külsejét... számtalan ilyet ismerek, velük inkább csak baráti kapcsolatot ápolok. Eddigi életem során talán csak egyszer találkoztam intelligens, intellektuális érdeklõdésû hölggyel, akivel valóban értelmesen lehetett vitatkozni értelmes témákról, de természetesen õ foglalt (volt?). Neked is csak azt tudom tanácsolni amit magamnak; kitartás. :) Ismerkedni talán könyvtárakban, egyetemeken érdemes. 18/F
A kérdező hozzászólása: Utolsó hozzászóló: köszönöm a választ, örülök, hogy más velem egy véleményen van, egyedüli probléma az, hogy az egyetemista lányok többsége foglalt. Talán említettem, hogy 26 múltam, az egyetemeken pedig jobbára nálam fiatalabbak találhatóak, jelentõs részük felszínes és komolytalan. Ha ez nem is lenne probléma, nehéz olyan lányt találni, aki nem jár kézen fogva vagy csókolózik valakivel.
Oké, ez szép dolog, hogy így megértitek egymást (és csak a veled egyetértõ választ köszönöd meg...intelligencia?), de attól még a valóság nem ilyen. :) És majd úgyis rájöttök, ha igazán szerelmesek lesztek, hogy ez számít legkevésbé, hogy ki mit tanult, és könnyen meg lehet, hogy rájössz, hogy sokkal nagyobb boldogságot és lelki békét tud adni pl egy mûkörömépítõ, mint egy díjakat elnyerõ professzor. :) (félre ne érts, nem magamra vettem a dolgot, mérnöknek tanulok). Szóval a kérdésedre válasz: bárhol találhatsz olyan lányt, aki értékel téged, mint embert, egészében, és nem csak bizonyos dolog miatt néz fel rád (tehát nem csak pl az okosságod imponál neki, hanem az egész személyiségedért rajong). És persze sok sikert hozzá, csak legyél kicsit nyitottabb, ne abban mérd, hogy valaki hozzád való-e, hogy éppen milyen területem dolgozik és mihez ért.. bár ez csak egy tipp. :) 15-ös válaszoló voltam
Habár ez erõs spekuláció de szerintem Ghandi soha nem azzal kezdte a beszélgetést, hogy õ miben jobb/több mint mások. Én ezt tudom, sõt ezt is tudom, ebben is jó vagyok, abban is jó vagyok, ezt tanulom, én ennyit tudok, nekem 2 diplomám van, sokat keresek, ecetera. De persze, nektek van hatalmas intelligenciátok...
A kérdező hozzászólása: Kedves 22-es válaszoló! Értékes gondolataid vannak, csakhogy nem én válogatom meg a nõket (intellektuális vagy egyéb alapon), hanem a nõk jelentés része nem fogad el engem.
es a nok mert nem fogadnak el teged?
Igen amúgy célravezetõbb, ha elkezdesz a hibáidon gondolkozni, és hogy vajon mi lehet benned a jó tulajdonságaid ellenére "taszító" a nõk számára, mert valami hiba tuti van, ha amúgy minden tökéletes. És ha erre rájössz, akkor ezt könnyebb lesz kiküszöbölni, úgyhogy leltározd kicsit a rossz tulajdonságaidat is, gondold át, hogy melyik az a pontja az ismerkedésnek, amikor látod egy nõn, hogy elveszti az érdeklõdését, na és azon javíts.
A kérdező hozzászólása: Vannak hibáim, de inkább a nõk egy részének ízlésvilágával van probléma, akik nem vevõk bizonyos értékekre és pozitív tulajdonságokra.
Mennyire intelligens dolog elítélni másokat akik nem úgy élnek ahogy te? Aláírom, hogy sok a buta ember, de ennek nincs köze a képzettséghez, szakmai sikerekhez. 22N
A kérdező hozzászólása: Kedves 28-as! Talán már leírtam, de nem a képzettségemre, iskolai végzettségemre vagyok büszke, hanem az autodidakta módon szerzett tudásomra és úgy általában a belsõ értékeimre.
Szerintem túl merev vagy és ez hat a kapcsolataidra. Humorérzéked milyen? Sokkal jobb olyan emberek társaságában lenni akik felszabadultak, könnyen kommunikálnak, nem csak a teljesítményt helyezik elõtérbe.
A kérdező hozzászólása: Sajnos az emberek jelentõs frusztrálva érzi magát, ha nála intelligensebbel akad össze. Egyébként ahány társaságban megfordultam, többnyire foglalt lányokkal találkoztam. Másrészt az intelligencia elvárása nem oktalan sznobizmus: ha hosszú távú kapcsolatot akarok, akkor elvárható, hogy a barátnõmmel legyen egymás számára mondanivalónk, a szellemi szintünk közzel azonos legyen, hasonló módon szórakozzunk, stb.
A kérdező hozzászólása: javítva: közel
A kérdező hozzászólása: Értelmes lányok, írjatok bátran!
Ez ma már nem érték a nõk 90%-nak. Ellenben egy BMW X6, benne egy 120 kilós koxos "vállalkozóval" (értsd: bûnözõ) már érték. Legyél kitartó, ismerõsöknél érdeklõdj folyamatosan, nincs-e hasonló értékrend szerint gondolkodó nõ ismerõse, mint neked. Elõbb-utóbb biztos találsz egyet. Ha megvan, akkor pedig 100%-ot adj bele, mert nehéz ilyet találni. Nekem is sikerült, neked is fog.
Hasonló cipõben járok. Kezdem elveszíteni a maradék reményt is. Közrejátszik az gondolom nálad is, hogy elfoglalt vagy(én pl örülök ha este 9kor elkezdhetek foglalkozni tanulással vagy olvasással stb.), és így valóban nehéz még az ismerkedésre is idõt szakítani. Számomra is teljesen érthetetlen, hogy valaki, mondjuk 1 hét ismerkedés után nem becsüli meg az ember intelligenciáját. Én is teljesen tanácstalan vagyok... Csak azt tudom, ha lenne egy okos, értelmes párom, mindennél nagyobb becsben tartanám.
Lassan 4 eve keresek ilyen ferfit de a napokban fel is adtam. En is magamhoz valot szemelyt szerettem volna magamnak.
Van aki bizony nem kritizált, csak érdeklõdni próbál... ;)
Járj nyitott szemmel minden olyan helyen, ahol esélyes, hogy megfordulhat egy ilyen nõ. :) Ne akard görcsösen, és akkor idõvel megtalálod a párod.
Egyetemeken, bölcsész szakon pl.
Van viszont egy hatalmas hibád amit sok nõ nem fog elviselni: nagyon beképzelt vagy... Jó dolog az egészséges önbizalom, de ez már túlzás. (vagy 5 centis a brokid és ezért kompenzálsz)
Hát már ne haragudj de a tahókr abukó sötét liba nem illik intelligens fiúhoz.... Most kérdés hogy egy dekoratív dísztárgyat akars zaki dícséri az eszed, vagy olyan nõt aki intellektuálisan is partner...amúgy bárhol, az okos nõk megbújnak, és nem fedik fel magukat...
Nem tudom, milyen korosztályban vadászol, de ha tizenéve-vége, akkor esélytelen, hogy olyat találj, aki számodra is megfelel.
A kérdező hozzászólása: Kedves válaszoló, a szakmámban sajnos férfitöbbség van, kevés nõt ismerek onnan.
Mozdulj rá valakire, aki megtetszik, ne várd, hogy a nõk kezdeményezzenek!
Azért vonzódnak a sötét tahókhoz, mert azok lazák és öntörvényûek, és ez férfias jellemvonás, a nõk pedig képtelenek elvonatkoztatni ettõl (amelyik képes rá, mert elég sokat szívott már a sötét tahók mellett, az is csak idõlegesen képes rá, egy idõ után menekül vissza a sötét tahóhoz). Az intelligencia viszont önmagában nem férfias jellemvonás. Légy úgy laza és öntörvényû, hogy közben nem vagy bunkó, hanem intelligens és figyelmes vagy (lehetséges), váltogasd egy kicsit a kettõt (a megfelelõ idõben) és amennyiben ezen a módon meg is nyilvánulsz a nõk felé, mindjárt elkezdenek hozzád vonzódni a sötét tahók helyett.
Én!! Imádom az intelligens, okos pasikat, csak is az ilyenek jönnek be! Viszont önmagában ennyi még kevés a jóhoz..
mi a szakmád by the way? :)
Ja és tényleg beképzeltnek tûnsz. A diploma és a doktori önmagában semmit nem ér, ezt jegyezd meg. Se jobb ember nem leszel tõle, se okosabb, csak igazolja, hogy sokat küzdöttél a képzési folyamatban.
Neked fogalmad sincs arról mi az intelligencia, a kérdésedbõl pedig egyértelmûen meglátszik, hogy nagyon nem vagy az.
Kérdés: mennyire dekoratív hölgyet keresel? Mert bizony ha tényleg intellektuálisan kiemelkedõ nõt keresel, akkor az átlagban kell keresned. A cicababák ( tisztelet a kivételnek, mert van az is! ) nem fogják az intelligenciájukat csillogtatni. Az átlagos nõt pedig elõször ki kell ismerni, hogy ezt az oldalát megmutassa. :) A nõ pedig ha megkapja a folyamatos megbecsülést ( nem anyagiakban, hanem érzelmek terén), viszonozni is fogja azt! Létezik ilyen nõ, és rá is fogsz bukkanni, csak járj nyitott szemmel. Lehet éppen olyan lesz, akirõl elsõ látásra nem is gondolnád. :) )(engem is az eszemért szeretnek, külsõre átlagos vagyok... ) 24/N
Az a baj ezzel, hogy senki se abba fog beleszeretni, hogy valaki kiemelkedõ a szakmájában, ez önmagában nem kelt vonzalmat senkiben, lássuk be (ha intelligens vagy, akkor ezt nyilván te is belátod...). Továbbá a mûveltség is ez a kategória, ettõl nem lesz valaki vonzó. Mint ahogy feltételezem te se azért szeretsz bele egy nõbe, mert az minden területen nagy tudással rendelkezik, vagy éppen egy menõ orvos, vagy akármi, ettõl max felnézni lehet valakire, de ez nem vonzalom, köze sincs hozzá. Ahhoz, hogy valaki megszeressen és vonzónak tartson, ahhoz a személyiségednek kell olyannak lennie leginkább, hogy az elljen az adott lánynak, tehát érezze magát jól a társaságodban, kölcsönösen legyetek attól boldogok, ha egymással beszélgettek. Ha pedig a fõ témád a szakmád, akkor bizony valóban onnan kell magadnak párt találnod, mert más úgyse fog ilyen mélyen érdeklõdni a terület iránt. 22L
Ha nagy a farkad és pénzes vagy, akkor én igen.
A kérdező hozzászólása: A hozzászólók kedvéért: nem vagyok eltelve magamtól. A mûveltségemet autodidakta módon szereztem, tehát nem a diplomámra vagyok a legbüszkébb. Emellett kifejezetten jók a kommunikációs készségeim, humoros vagyok, figyelmes vagyok a nõkkel, érzelmesebb vagyok az átlagnál.
:D ne irigykedj! ja, proli, komolyabb szakmai eredményekkel mint te. nem egy nõrõl beszélek öcsi. lemegyek szórakozni ott is jönnek maguktól :) az igaz, hogy járni leginkább diplomásokkal és egyetemistákkal szoktam

Hol a becsület? Egy 60 éves rokkant nyugdijas asszony vagyok! Kérem kommentáljanak

Egy 60 éves rokkant nyugdijas asszony a fiának atelefenját szerete volna feltörteni! De véletlenül a telefonszámot nem jol adta meg automatikus feltörtésnél! 70-es helyett 30-ast adott meg! És fel hivta a 30-as számot és a hölgy azt válaszolta, hogy köszöni szépen de nincs modjában rendezni ( és nevetett)! Pedig van munka helye egy gyöngyösi konyhán! Kérdem én hol van itt a becsület?

Legjobb válasz: Szerintem nem feltörni, hanem feltölteni akarta. Sajnos nem becsületes dolog, de nem az õ hibájából történt, mivel rosszul adta meg a számot, így sajnos nem lehet tenni ellene.

Feltölteni akarta, csak lehet, hogy rosszul ismeri a kifejezést (vannak tájnyelvi kifejezések, amiket csak ott értenek). Sajnos, kétszer, háromszor meg kéne nézni a telefonszámot és akkor nem fordul elõ ilyen. Becsület? Nem vagyunk egyformák......
Szerintem nem feltörni, hanem feltölteni akarta. Sajnos nem becsületes dolog, de nem az õ hibájából történt, mivel rosszul adta meg a számot, így sajnos nem lehet tenni ellene.
Én jártam úgy, hogy valaki véletlenül feltöltötte a telefonomat 5 ezer forinttal és utána kérte, hogy cserébe én is töltsem fel az övét. Ez plusz kiadás volt számomra, nem is akartam erre költeni, de végülis "visszaadtam". Ezután akinek ezt elmeséltem legtöbben azt mondták, hogy hülye vagyok. Tény hogy nem kötelezett senki erre, meg õ hibázott, de nekem valahogy mégis természetes volt, hogy visszafizetem. (Valószínûleg génhiba, meg nevelési probléma.) Ha valaki pedig nem áll úgy anyagilag, hogy ezt rendezze azt is meglehet mondani normálisan.
Sajnos így jártál. :( Én tényleg sajnálom. De az emberek jó része már csak ilyen becsületlen!! Nekem is töltötte fel egy diák a mobilomat tévedésbõl, és felhívott. Én visszatöltöttem neki a pénzét. Ennyi. Nekem ez természetes, de sokaknak nem az. És van még egy akadálya, sokan nem is tudnák visszaadni, mert nincs mibõl. Lehet, hogy annak a konyhán dolgozó nõnek már fél éve nem volt feltöltve a mobil egyenlege, és most örül, mint majom a farkának, de ha akarná se tudná visszaadni Neked a pénzt. Mindenesetre tisztességesebb lenne, ha elmondaná, elnézést, de (MOST) nem tudom megadni. Talán késõbb. Már ez is jobban esne az ember lelkének.
Feltölteni akarta, nem feltörni, csak elgépelte. feltötte egy másik nõ telefonját pénzzel, mert elírta a körzetszámot. Kedves kérdezõ, nagyon sajnálom. :-( Becsület az van, de ritka, mint a fehér holló, mert manapság az a menõ, aki belerúg a másikba és kikönyökli SAJÁT MAGÁNAK, amit akar, nem pedig az, aki odafigyel másokra is és tisztességes. Remélem, nem túl sok pénzt vesztett az ügyön. Ha lenne felesleges pénzem, szívesen segítenék, de sajnos a gyed se túl sok...
Szerintem elírta, nem feltörni, hanem feltölteni (a feltörteni szóból én erre következtetk). A rokkant nyugdíjasság nem tudom, hogy jön ide. Figyelj, rosszul adtad meg a számot, mert nem figyeltél. Ez van. Így másnak a telefonját töltötted fel, ez van. Akiét feltöltötted, tényleg nem tudja visszacsinálni, ez van. Szintén nem értem, hogy jön ide, hogy az illetõnek hol van a munkahelye (és hogy ezt honnan tudod). Ez nem becsület kérdése, elrontottad, nem figyeltél.
13:02 neked világít a negró a szádban! Feltölteni akarta a telefont, de mivel elhibázta a számot, ezért vki más telefonjára ment a feltöltés! Ha kicsit is becsületes vki, akkor kifizeti neki a feltöltés árát. Ha kérte, ha nem! MERT ÍGY BECSÜLETES!
Sajnos sehol... ilyenek az emberek (tisztelet a kivételnek!) egyre kevesebb a becsületes ember, ha itt körülnéz, hasonló vagy durvább szituációkat talál, ahol a saját rokonaikkal, barátaikkal teszik ezt meg sokan. Sajnos a válság is a legrosszabbat hozza ki az emberekbõl... Aki eddig megtakarított, gondolt a rosszabb idõkre, azokat zsigerelik ki azok akiknek a legnagyobb kikapcsolódás a hipermarketekben való vásárolgatás (volt). A hiteleiket nem tudják fizetni, így attól veszik el akinek van valamilye. Most van az az idõ amikor senkiben nem lehet megbízni. Mást nem tud tenni, mint magában azt gondolja, hogy költs orvosságra az árát.
Elsõ válaszoló te nem vagy magadnál! Szerencsétlen asszony rossz számot töltött fel ( és nem feltört, csak elírta, te agyas!) és akinek a telójára pénzt rakott , most röhög, és bszik visszafizetni! Ez egy szimpla aljasság, trágya emberek vannak, más hibáját kihasználva még röhög a markába, hát ha telefonál ezen a pénzen, kívánom , hogy a mentõt kelljen hívnia !!
Úgy lehet feltörni egy telefont, hogy kártya-függetleníted. És ennek van valamekkora költsége, kb 2-3ezer ft.
Igen Õ hibázott, de azért még nem kell kikhasználni. Nem egy autót vett a nevedre véletlenül. Arra nyugodtan mondhatod, hogy nem fizeted ki mert nincs pénzed és nem is akartál kocsit venni. A feltöltõs telefont viszont elõbb utóbb úgyis fel kell töltened.
teljes tévedésben van az, aki komolyan gondolja, hogy itt lehet "tisztességrõl" beszélni. a néni csak ne fogja rá másra a saját hibáját. az illetõ, akinek feltöli a telefonját, ha nagyon jó fej, akkor esetleg visszaadja neki - és akkor még kifejezetten rendesnek számítana - ha nem adja vissza, akkor sem õ a tisztességtelen, hanem a néni a béna. nem értem, milyen alapon várja el akárki is, hogy fizessen valamiért, amit nem is kért. milyen alapon lenne már tisztességtelen?? az a tisztességtelen, aki a másikra akarja kenni a felelõsséget.
Naaa önrevízió is van.
Khmm, nem azt írtam, hogy MOST ennyibõl élek, hanem pont azt írtam, hogy nem ezzel kezdem a kérdéseimet. Amúgy meg igen, éltem ennyibõl. Most sem élek sokkal többõl, de amire tényleg KELL arra van pénzem. Ennyi. És továbbra is fenntartom azt a véleményemet, hogy aki figyelmetlen, az így jár, majd legközelebb jobban figyel.
vagyis önkéntes bevalló, na, nem pontosan idéztem :) )
Hát gyerekek!! :) Eddig tök feszült voltam egész nap, de ez a mondat, ez most feltötött estig, esküszöm: "ezen az oldalon önbevalló mindenki" :) ))))) Sose gondoltam volna, hogy ezen a szomorú témájú topikon (a végén) még hahotázni is tudok majd.. :) )) Köszi utolsó hozzászóló :)
Nem én kotorászom mások zsebében, úgy látszik ez az oldalon mindenki önkéntes bevalló. Te írtad, hogy mennyibõl élsz. Én nem is foglalkoztam senki keresetével, hiszen szerintem ez a dolog ettõl független.
Szóval egy rokkant nyugdíjasnak lehet otthon net, nekem meg nem, mi? Fejezzük már be az egymás zsebében való turkálást, mert elég gusztustalan, hogy mindig ide lyukadunk ki ezen az oldalon.
hogy mikor és hogyan töltöm fel, az az én dolgom. az övé, meg az, ha elszúrta. nem mondom, hogy nem sajnálom a nénit. de másokra hárítani a felelõsséget szánalmas dolog.
Ok, vita lezárva én kifizetném, úgyhogy, ha valaki elcseszi a feltöRtést, akkor rám számíthat.
A kérdésben egyes szám elsõ személyben írt. Saját magáról is írhat valaki egyes szám harmadik személyben, ez így szerintem normális.
úgyértem hogy valaki más írta mert E/3 ban írja az egészet
utolsó: nem igazán érthetõ, mit írsz.
nem az öregasszony írta hanem valaki más. "Egy 60 éves...
Az is kicsit gyanús, hogy egy 60 éves netezik és egy ilyen oldalon siránkozik.
Ááá tényleg :D Nekem fel sem tûnt. Leragadtam a "feltörteni" szónál :D
Szerintem egy 60 éves nem ír olyat, hogy "am" az amúgy helyett. FAKE
Jaaaaaaj!!!!! ha véletlenül az én telefonomra tölti a lóvét. Elnézést, hogy nem részleteztem, azt hittem, hogy félszavakból is megértjük egymást ennyi szarakodás után ebben a témában. Remélem csak humorizálsz :) ))))
akkor ilyen alapon akár ki is fizethetnéd neki.
Jah, igen, a néni szerintem nem tudja leírni jól a szót, mert a kérdésben 2x is elírta, és harmadjára is azt írta, hogy feltöRteni... Bár én meg azt nem értem, hogy hogy lehet egy telefont feltörni, úgy, hogy abból valakinek kára, a másiknak meg haszna származzon. Értelmezve kell olvasni, és akkor rá lehet jönni, hogy elgépelés (mégha a néni nem is tudja jól leírni a szót).
13.50-nek: A rokkantnyugdíjból. Nem õ nem adja vissza más pénzét, mondván, hogy rokkantny., hanem az Õ pénzét nem adják vissza.
Amúgy nem kötözködni akarok de másodjára is elírtad a feltölteni, mert azt írtad, hogy feltörteni:D
A kérdező hozzászólása: köszönöm az értelmes válaszokat!!!! annak könnyü aki uszkál a pénzbe!!!!
Azért vettem magamra, mert én kérdeztem, hogy hogy jön a kérdéshez az, hogy õ rokkant nyugdíjas. Van bennem empátia, sajnálom, hogy ez történt, de ettõl még a problémája nem fog megoldódni. Arra mindenesetre jó volt az eset, hogy legközelebb már nem rontja el. Figyelj, én is jártam már hasonlóan, de tisztában voltam vele, hogy a sopánkodástól, mások hibáztatásától nem fog megoldódni az ügy, ezért az egyetlen lehetséges dolgot tettem: levontam a következtetést, és tanultam a hibámból.
"honnan ismered te az én anyagi helyzetemet?" Sehonnan. Általánosságban beszéltem, te meg magadra vetted. Mindenesetre szomorú, hogy te annyival elintézed: "eltévesztette, megszívta, pech, majd legközelebb jobban figyel". Ilyen a mi társadalmunk, együttérzés nulla. Mindenki ügyeljen magára maga, mert mástól nem számíthat segítségre, támogatásra, de még empátiára se. Igazad van, dögöljön meg a szomszéd tehene is...
"Persze ezt nagyon nehéz annak megérteni, aki könnyedén dobálózik az ezresekkel meg a tízezresekkel..." honnan ismered te az én anyagi helyzetemet? Olyan könnyen dobálózom az ezresekkel meg a tízezresekkel, hogy kb. fél éve nincs pénz a telefonomon, de én mégsem úgy írom ki a kérdéseimet, hogy "de rossz nekem, mert csak havi 50 ezer forintból élek a gyerekemmel", mert ennek a ténynek nincs köze a kérdéshez. A kérdezõnek az a problémája, hogy nem figyelt, rosszul adott meg egy számot, és most nem azt a telefont töLtötte fel, amit akart. Pech.
:) Nem biztos, hogy az olaj fölé rakta a telefonját, ne írj már ilyen butaságokat. Ha konyhán dolgozik, akkor nyilván épp sütött valamit, és hallottad, ahogy serceg az olaj. A telefon hangszórója felerõsíti a külsõ zajokat amúgy is.
"A rokkant nyugdíjasság nem tudom, hogy jön ide." Em, pátia meg nulla. Hát úgy jön ide, hogy nagyon kevés pénzbõl él meg, és ebbõl a kevésbõl is segíteni szeretett volna a fiának, és így duplán fáj neki, hogy nem sikerült. Persze ezt nagyon nehéz annak megérteni, aki könnyedén dobálózik az ezresekkel meg a tízezresekkel, de egy rokkantnyugdíjas asszony azt is kétszer meggondolja, hogy vegyen-e parizelt a boltba, vagy jó lesz a kenyérre a margarin is. Szegény özvegy két fillére... Sokkal többre kellene becsülni a szegény emberek kevéske, összekuporgatott pénzecskéjét, mint a gazdagok milliós adományait.
A kérdező hozzászólása: elnézést elirtam nem fel törni feltörteni!!! am meg tudom hogy nem tudok mit tenni ellene!! de az a nö pofátlan volt azért irtam ki ezt!!! és amikor fel hivtuk az olaj fölé rakta a telefonját!!!!
Amúgy meg nem tudom, honnan gondolod, hogy az illetõnek éppen van pénze visszatölteni a telefont. Lehet, hogy õ is csehül áll, és a sajátját sem tudná most feltölteni, ezért nem is tette. Te vélteltenül feltöltötted neki, de ha neki nincs pénze, nem töltötte volna fel.
Szerintem itt senki sem "uszkál a pénzbe", legalább is nem írta senki. Imádom ezt, ha valaki nem jajgat együtt a kérdezõvel, akkor az mindjárt milliomos, meg hasonlók.
Ha 50000-bõl élnél a gyerekeddel, akkor nem telne internetre.
13:27 ott a pont!
Ha valakinek feltöltõs mobilja van, akkor azt elõbb-utóbb fel kell tölteni, különben letiltják a számot. Az is egy megoldás, hogy mikor legközelebb magadnak kéne töltened, akkor a néni mobiljára töltesz. De ha elrakod úgy, hogy nem is akarod megoldani, akkor az szerintem becstelenség.
13:27-es, és vajon "szegény rokkantnyugdíjasnak" mibõl telik internetre????
Vannak ilyen emberek az tény. Bevallom én se rendeztem volna le, mivel nem is lett volna mibõl. Az ember a kárán tanul, így legközelebb figyelmes lesz az illetõ.
én se fizetném ki, ha valaki véletlenül feltöltené a telefonomat. nem kértem a feltöltést, nem kötelezhet senki ennek a kifizetésére.
Attól, hogy valaki rokkantnyugdíjas, még nem vonatkoznak rá külön szabályok!! legközelebb, nem a nyugdíjast kell elküldeni telefont feltölteni, ennyi. nekem se adnák vissza a pénzt..pedig itthon vagyok egy pici babával.
Ez ugynolyan szitu, mint amikor a pénztáros a boltban többet ad vissza, mondjuk ezer helyett ötezret. Azt se sûrûn adják vissza a kedves vevõk, hanem csendben kisunnyognak vele a boltból...Becsület kérdése, hogy visszaadja-e. Jelen pillanatban én se tudnám visszaadni, ha velem történne meg ez a feltöltés, de késõbb, ha találnék munkát és több pénzem lenne, rendezném a számlát.
Elsõ vagyok. Köszönöm mindenkinek a kedves, megértõ szavakat és hogy kinézitek belõlem a jóindulatot. Tényleg úgy értettem, hogy "feltörte". És ha már a becsület a kérdés, sajnos manapság a rokkant nyudgíjasok sem mind becsületesek, ezért sem éreztem úgy, hogy egy ilyen "feltöréses" esetnél itt most nagyon empatikusnak kéne lennem. Sajnálatos mód én magam sem vagyok jobb helyzetben, mint egy rokkant nyugdíjas, sõt mi több, õ legalább kap nyugdíjat én viszont pályakezdõ munkanélküliként semennyit sem. A társadalom kiképezi a diplomásait aztán mind pusztulhat. Remélem ebbõl mindenki látja, hogy nem érzéketlen tuskó vagyok, csupán félreértettem a kérdést, mivel elgépelte a kérdés feltevõ. Természetesen inkorrektség a 30-as számú hölgy részérõl, hogy nem próbálta meg legalább jóindalattal megbeszélni a helyzetet, még ha a kompenzálás lehetetlen is lenne (pl anyagi nehézségek miatt). De a gúnyos nevetése mindenképp sértõ. Viszont sajnos ez ellen nem lehet semmit tenni. Talán idõvel belátja, hogy tisztességtelen volt és visszaadja a pénzt.
Én tényleg nem értem, miért kell itt is egymásnak esni kedves válaszolók?? Itt mindenkinek igaza van (kivéve az elsõnek, de neki is téves olvasás miatt), max. a hangem az, amin meg lehet(ne) sértõdni, de azon meg minek?
Én 2 dolgot nem értek: Hogy függ össze az, hogy rokkant nyugdíjas asszony vagy azzal, hogy valaki nem akart fizetni egy olyan szolgáltalásért, amit nem igényelt? Szerintem ebbe semmi becsületlenség nincs. A másik pedig, hogy miért beszélsz becsületrõl, ha magas is illegális dolgot tettél, hisz a telefon feltörés nem épp becsületes dolog. És hogy közben hibáztál, az a te sarad. Miért más vigye el a balhét?


Az álmaiban.
Konkretan ne keress sehol...peldaul, ha csak setalni vagy boltba mesz es latsz egy helyes fiut mosolyogj ra...lehet pont sserencsed lesz vele! :)
Kaposváron, velem :)
Ja, a beülõs helyek nem rosszak, fõleg ha nagy társasággal mentek és vannak ismeretlenek is, barátok barátai... házibulik akár
discoba nem menj mert ott ergo nem lehet beszélgetni. Bálok, bárok ahol nem a hangerõ és az alkohol a lényeg, az értelmiség egy része oda jár :)
A kérdező hozzászólása: Jaj kérlek normális válaszokat, ez tényleg érdekelne. Mért a lányoknak? Nem a lányoknak kell de szerintem két emberen múlik ez is természetesen nem én akarok valakit felszedni csak nem tudom egyáltalán hol vannak ilyen emberek az én korosztályomban.
Itt GYK-n minden fiú ilyen. :D
hova tart a világ.. miért a lányok akarnak ismerkedni??
nálam! :)
Én is ilyet keresek, csak Pestrõl :D
Ha rëszletesebben leírnàd, talán tudnánk tanácsot adni.
A kérdező hozzászólása: Mocskos jelzõket kiabál rám az utcán mindenki elõtt.Ha éppen nincs a közelben járókelõ, akkor még fenyeget is. Nyugodtan nem tudok végig menni az utcán, mert mindig attól rettegek, hogy szembe jön velem. Tudom, hogy nem kéne foglalkozni vele, majd abba hagyja. de mikor? És különben meg felháborít, hogy hazugságokat állít.Ez fáj és dühít is egyszerre.
A kérdező hozzászólása: Miért kéne eltûrnöm mindezt?
A helyileg illetékes Bírósághoz kell fordulnod egy beadvánnyal. Írj le benne mindent részletesen, ès tanúkkal is bizonyítsd a becsületsèrtés tènyèt!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!