Találatok a következő kifejezésre: Hol aludjon baba (3 db)

Hol aludjon a baba nappal?

Féléves babám van. Napközben a nappaliban vagyunk közösen én is, mert itt dolgozom általában, így neki is itt van egy-két játék, játszósz?nyeg, és alapvet?en egész nap ebben a szobában vagyunk. Újabban itt is alszik nappal, eleinte mindig átvittem a kiságyába,de arra mindig felébredt és nem volt hajlandó visszaaludni, így most már egy ideje hagyom, hadd aludjon itt. A zaj nem szokta zavarni, vagy a fény. A szobájába csak éjjel viszem, az esti rutin után ott alszik, 40 percen belül sikerül elaltatni és általában 7-9 órát simán végig alszik a kiságyában. Ha fölébred sem sír, hanem várja, hogy bemenjünk hozzá, addig eljátszik a mackójával. Nappal viszont nem igazán szereti, ha beteszem oda, annak mindig sírás a vége, így hagytam, hadd aludjon idekint. Viszont most rám förmedtek anyukák, hogy milyen vagyok, hogy nem ott altatom a gyereket a kiságyban és majd rossz alvó lesz meg így meg úgy, meg, hogy nem használjuk ki a kiságyat, akkor minek van, illetve, hogy felborul a ritmus, meg ott alszik, ahol játszik és az meg fogja zavarni majd ?t stb. Szóval, ezzel kapcsolatosan várom a véleményeket, hogy er?ltessem a nappali kiságyban alvást, vagy hagyjam, végül is mindegy, csak jól aludjon?

Legjobb válasz: Hat ha neki jo igy, akkor hagyd h a nappaliba aludjon napkozbe. Ha este tenyleg a szobajaban alszik es nem nehez ott altatni... ne hallgas a tobbi anyukara, mindenki mashogy neveli a gyereket es minden kicsinek mas a jo :-)

Hat ha neki jo igy, akkor hagyd h a nappaliba aludjon napkozbe. Ha este tenyleg a szobajaban alszik es nem nehez ott altatni... ne hallgas a tobbi anyukara, mindenki mashogy neveli a gyereket es minden kicsinek mas a jo :-)
6 hónapos a kislányom. 3 hetes korától a nappali-étkezõ-konyha részben van velem egy járókában (állítható magasságú, mint a kiságyak). Nappal ott alszik, éjszaka pedig a kiságyában a szobájában. Nekünk így jó és nem érdekel más véleménye. Mindkét helyen úgy alszik el, hogy leteszem amikor látom, hogy álmos és 1 perc múlva alszik magától. Sõt még abból sem volt gond eddig, ha néha-néha köztünk aludt.
Szerintem mindenki ott altatja a gyerekét ahol akarja, vagy ahol tudja. Vannak olyan babák, akik például csak hordozóban, babakocsiban, és mindenhol máshol tudnak aludni, csak éppen a kiságyban nem. Ilyenkor az ember túlélésre játszik, és örül, hogy egyáltalán bárhol elalszik a kisbabája. És szerintem nem ettõl lesz rossz alvó, hanem ha majd fogzik, meg szeparációs szorong. De ennek semmi köze ahhoz, hogy hol alszik. Az enyém is mindenhol máshol aludt, csak az ágyában nem, egyszerûen utálta.

Hol aludjon a baba az első hónapban?

Májusra várom az első kisbabámat,nagy dilemma elött állunk apával hogy hol lenne neki/nekünk jó!? Kész van már a szobája,bevan rendezve a kiságya is ott van(amit nem is szeretnék máshova tenni),a mi szobánktól kb.5-6lépés az ő szobája,szeretnék venni légzésfigyelőt is! Nála csak szoptatós szék van,ágyat nem vettünk,mert csak a sajátoméban tudok rendesen aludni,egy kanapé van amit szükség esetén belehet rakni hozzá! De ha velünk aludna egy szobában,a babakocsi mózes részében,vagy egy járókában aludna ami újszülötteknek van! De ezek nem egészségtelenek? A kiságyában kókuszmatrac van,napközben ott tentézne a drágám! Nem tudom mi a jó,és mi a rossz..de szerintem már túl reagálom ezt az egészet,a párom azt mondja,ha haza hozzunk majd meglátjuk..egyébként nálunk egész éjszaka megy a tv is! A babához is veszünk majd,ha éjszaka szoptatok ne kelljen csöndben ott lennem! Ti mit tanácsoltok? Ott tudtátok hagyni a babátokat? Tapasztalatok?

Legjobb válasz: Aludjon a szobájában a kiságyban és ne tegyetek oda tv-t.

Aludjon a szobájában a kiságyban és ne tegyetek oda tv-t.
Hát attól függ. Szerintem nem árt neki. Az enyém az elsõ kb. 3 hónapban mózesben aludt a mi szobánkban (Peg Perego Navetta). "egyébként nálunk egész éjszaka megy a tv is! A babához is veszünk majd, ha éjszaka szoptatok ne kelljen csöndben ott lennem! " Viszont szerintem ez butaság. A pici babának nagyon nem tesz jót, ha éjszaka megy a tévé! Amúgy meg amikor szoptatsz, nem a tévén fog járni az eszed. Én mindig élveztem, hogy végre csönd van, és hallgattam a baba szuszogását...
Szerintem külön, jobb, ha hamar megszokja az egyedüllétet, de ha neked az a kényelmesebb, hogy veletek, akkor ott..... a tévét ha nem haragszol meg, felejtsd el a gyerek szobájában..nálatok sem egészséges, hogy menjen egész éjjel, nemmég a gyereknél is legyen.
Nekunk a szobánkban volt a kiságy és ott alukált.Csak annyi kulombség hogy egész éjjel aludt 2 hetes korátol.Nagyon jo baba volt -mert már nagyfiu:)
A kislányom az elsõ naptól kezdve külön szobában van. Legzesfigyelo volt, a mi szobák kb. 8 méterre van az övétol. Sosem volt ezzel semmi gond. De a baba szobájába ne tegyétek tv-t, nem tesz jót neki!
3 hónapos a fiam, 7 hetes koráig velünk aludt egy szobában (kiságyban), utána átraktuk. Nekünk is közel van két szoba, van légzésfigyelõnk is. Pici még, könnyen megszokta. Inkább nekem volt furcsa az elsõ pár éjszaka!:)
Hát, lehetnek olyan idõszakok, amikor az 5-6 lépés is sok. Tapasztalat. :o) Szóval majd meglátjátok hogy lesz. Nekem elsõ 2-3 hónapban mindig az ágyam mellet aludtak mózes kosárban, akkor még kényelmesen elfértek benne. Aztán volt olyan gyerkõcöm, aki gond nélkül átszokott a kiságyba, és olyan, amelyiknél ez 4-5 hónapig is eltartott. És ez alatt bizony gyakorta az én ágyamban aludt, mert alvás közben szoptattam. Szoptatós szék ide vagy oda, arról szabályosan legurultam volna, így biztonságosabb volt a fekve szoptatás... Szóval férjed véleményét osztom, és azt gondolom, az a legjobb, ha van egy elképzelésed, hogy hogy szeretnéd, de rugalmasan tudod azt kezelni, tehát ha kell, akkor változtatsz aszerint, hogy hogy alakulnak a dolgok, hiszen még semmit nem tudsz a kis jövevényrõl. :o) Amúgy én is májusban szülök. :o)
Mi a "külön alvás" hívei vagyunk. Kb 3 hétig én a baba mellett aludtam matracon. A hasfájós korszakban velünk aludt úgy 4-5 hétig. Ez elég nehéz volt sem én, sem a férjem nem tudtunk aludni. Azóta az ágyában alszik én meg a sajátomban. Külön szoba nincs, csak galéria: mi alszunk fent, õ lent. Amúgy igen, kicsit túlkombinálod, de ez normális :-) Gratulálok a picihez, sok boldogságot :-)
"egész éjjel aludt 2 hetes korától" Igen, igen, ha ügyes baba, végigszunyálja az éjszakát, akkor meg tökmindegy hogy alszik, azt a két hetet kibírod, hogy fel kell kelni hozzá, átmenni.
úgy, hogy imádott a szobájában lenni, játszani nappal is és kapott egy nagyon klassz kiságyat, aminek nagyon örült mikor megkapta és azonnal ki is akarta próbálni. Megvolt a mesélés elõtte, elaltattam és kész. Nem volt semmi baj. Van egy másik kis heverõje is, amit otthagytunk a mi szobánkban és amikor kicsit nyûgösebb, vagy beteg, vagy olyan kedve van, akkor akkor alhat ott a mi szobánkban. Amikor jön a kistesó akkor mi az elején ott fogjuk nálunk altatni a heverõn a nagyobbat is addig míg a picit nem akarom különrakni. Így a nagyobbnak sem esik majd rosszul. Azt kihagytam, hogy hétvégén szoktunk családi filmezést csinálni, megnézünk együtt összebújva valami vígjátékot vagy mesét és olyankor is ott aludhat a mi szobánkban, ha akar. Nálunk tökéletesen mûködött így és a sok közös este nekünk is meg kisfiunknak is örök emlék marad.
Aki a babával aludt, hogy szokta meg késõbb a különszobát a baba?
Bár sok hozzászólás jött már, próbálj kiiagazodni :o) én is leírom, hogy nálunk hogy volt/van/lesz. 2 szobás a lakásunk, így nem volt kérdés, hogy ameddig lehet, a nappalit meghagyjuk, így a kiságyat és a többi bababútort (egy pelenkázó volt még :o)) a hálóba tettük. A kiságy mellett volt egy fotel, én csak abban tudtam szoptatni ülve. Kb. 7-8 hónapos koráig volt így, aztán a nappalink megszünt, mert áttettük a francia ágyat, és a szoba maradt a fiamé. A kanapét oda tettük be a nappaliból, + még egy szekrényt is. Most jön a kistesó, õ már a fiammal lesz egy szobában kezdetektõl. Szóval én nem voltam sem ez, sem az, hogy egyszobába vagy külön, így alakult, a tesó meg azért sem lesz velünk, nehogy a fiam szóvá tegye majd majdnem 3 évesen, hogy akkor õ is velünk akarna... Egy biztos, a mi ágyunkban sosem altatnám a picit állandóra.
Kedves kérdezõ, köszi, hogy feltetted ezt a kérdést! Pont ez foglalkoztat engem is. Én is külön szobába akarom tenni a babát , nálunk is egy ajtó választ el 3 lépés az egész. De ahogy közeledik a szülés, (márc. 16-ra vagyok kiírva.)egyre többmindent olvasok itt, egyre jobban el is bizonytalanodok. De az én férjem 3 müszakban dolgozik ha ki akarja valamennyire pihenni magát, már pedig neki muszáj lesz, akkor megkell szokja a különszobát. Az én szivem meg megszakad.
A kicsi szobájában volt egy ágyazható kanapé, azon aludtam együtt a kislányommal 4 hónapos koráig, apa a másik szobában. Nagyon-nagyon jó volt így, csak odafordultam Hozzá ha szopizni akart (eleinte volt, hogy 5-6 alkalommal is szopizott éjszaka) és már aludtunk is tovább. 4 hónapos korában jött a fordulópont, amikor is már átaludta az éjszakákat. Én visszaköltöztem apához, õ pedig azóta a kiságyában alszik, nincs semmi gond. Ha beteg vagy nagyon anyás korszakában van akkor még most is ott alszom vele néhány napot, amíg a kis lelki világa helyre nem áll:) Nekünk ez így remekül bevált. Én nyugodt voltam mert ott volt mellettem és minden lélegzetét hallhattam+ nem kellett éjjelente ugrálnom egyik szobából a másikba, hogy megszoptathassam, Picurkámnak is jó volt mert anya ott volt mindig mellette, apának is jó volt, mer tudott pihenni. Nekünk így tökéletesen bevált. Most jön a kistesó, vele is így lesz:)
Nálunk a nagy fiam szinte az elsõ perctõl egyedül aludt, külön szobában, a saját ágyában. Most (5 és fél évvel késõbb) érkezik az öcsi, szintén májusban:) , de az elsõ 2-3 hetet a mi szobánkban tölti majd a kiságyában, hogy megszokjam a kelést, közel legyen, és hamar tudjak pattanni, még mielõtt a nagyot is felébresztené. De ha egyke lenne, és nem kéne aggódnom a másik pihenésével is, akkor mindenképp külön tenném. :) 29 hkm
Mi ugyanugy voltunk mint az elöttem szoló, hogy bisztos különszoba, asztán hazahoztuk és azóta is a miágyunk mellett van a kiságya most 13 hónapos, annó hasfájos volt félóránként rohangálhattam volna át a másik szobába, meg engem megnyugtat hogy hallom a kis szuszogását a drágámnak, nem kell idegeskednem hogy rendben van e minden fölleg az elején hogy böfizik esetleg és nem kap levegõt stb, majd kétévesen különrakom.Szerintem az elején legyen melletted könnyebb neked is a babának is.De hát mindenkinek más hogy jó, majd meglátod neked melyik lessz a jó:) ))Boldog babavárást:) )
Én mikor még terhes voltam, sõt még a kórházban is azt mondtam: KÜLÖN KELL ALUDNIA, AZ MEG, HOGY A MI ÁGYUNKBAN ALUDJON KI VAN CSUKVA!!! Aztán haza jöttünk. Mi volt az elõ? Az ágyunkba aludt. Hol babakocsiba altattuk az elején hol velünk. Akkor még tápos is volt. Volt saját szobája szuperul berendezve, szinte sose aludt az ágyába. 7 hetes kora után, már majdnem végig aludta az éjszakát, akkor már majdnem csak szopott. Aztán átvittük az ágyát hozzánk, azóta alszik esténként az õ ágyába, végig az éjszakát, reggel meg a miénkbe kap reggelit (cicit), mert úgy én is tudok aludni. Majd meglátod, hogyan érzel, mit súg az ösztönöd.
Szerintem itt csak végigszántott egy "lelkes önkéntes pontozó" tartalomtól függetlenül. Nagyon unhatta magát... :o)
Na engem meeg lehet lepontozni, mi nagyon sokáig magunknál altattuk.Imádtuk a közös meghitt estéket és semmi esetre sem akartam külön rakni. mégis ellentmondott az összes hülye riogatásnak, mivel másfél éves korában gond nélkül magától különszokott. De a mai napig van egy külön kis heverõje is a hálószobánkban, és amikor meg ahhoz van kedve akkor azon is aludhat.Kiegyensúlyozott, boldog és jó alvó.
Külön szobában.
A miénket le lehetett ereszteni, pont a franciaággyal egy magasságban volt a széle, nekem jó volt így. Pont beleláttam.
Éjszakára én nem hagynám benne, nekem fura lenne. De ez csak én vagyok, én nem tenném.
MIért ne alhatna a babkocsi mózesben? Mi még ringattuk is...
A babakocsiban ne aludjon. :) Én is a különaltatás mellett vagyok, nekünk is májusban születik, a saját szobájában lesz.
A kérdező hozzászólása: A mi babkocsink : Espiro Vector 4Air 3in1 multifunciós.
A kérdező hozzászólása: Na igen a tv..ez miatt sem "szeretném" ha velünk aludna egy szobában, nem akarom õt is rá szoktatni! Az meg hogy át kell járnom éjszaka..na bumm, érte bármit megteszek, nem hiszem hogy fáradságot jelentene!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a sok-sok választ! :) Nem egyszerû ez a kérdés úgy látom senkinek sem.. ma át vittem a kanapét a babaszobájába, amit már ki is próbáltam és nagyon kényelmes, szóval ha úgy döntök hogy egyedül alszik majd, de mondjuk egy szopizás után még arra is fáradt leszek hogy vissza mennyek a mi hálónkba, akkor egyszerûen csak ott alszom vele! Azt hiszem ez lesz a legjobb megoldás, nagyon-nagyon ragaszkodó vagyok, így félek attól is ha éjszaka velünk aludna, soha nem tudnám õt a külön szobájába rakni..így jobbnak tartom ezt is megelõzni! Apa eléggé késõn is fekszik le 11óra fele, és akkor még tvzik is, így a babát sem fogja zavarni majd! De valószínû hogy akkor derül ki ha már itthon leszünk, most egyenlõre a külön szobában alvás mellett döntöttem! :)

Hol aludjon a baba (az elején) , velünk egy szobában vagy külön az ő szobájában?

sokat olvastam erröl de különbözöek a vélemények amit a szakkönyvek irnak,szeretnék pár tapasztalaton ALAPULO VÉLEMÉNYT HOGY TUDJAK DÖNTENI!hA VELÜNK ALUDJON AKKOR MEDDIG?

Legjobb válasz: Nálunk velünk egyszobában alszik a la´nyom.Nem is bírnám másként.Pedig van sza´mára külön szoba.Miután egy e´jjel min4x kel.Nyugodtan aludjon veletek.Èn így sokkal nyugodtabb vagyok.Ráér ö még a külön szobára.

Nálunk velünk egyszobában alszik a la´nyom.Nem is bírnám másként.Pedig van sza´mára külön szoba.Miután egy e´jjel min4x kel.Nyugodtan aludjon veletek.Èn így sokkal nyugodtabb vagyok.Ráér ö még a külön szobára.
Nálunk kb. 1, 5 hónapig velünk aludt. Akkor még éjjel 1-2-szer felkelt enni, de miután már majdnem átaludta az éjszakát , elkészítettük az Õ kis szobáját. Nagyon hamar megszokta és nagyon szeret ott aludni.(sõt, szerintem ott sokkal jobban és nyugodtabban alszik) Persze biztosan nehezebb megszoknia, ha mondjuk csak 6-8 hónapos korában lesz külön tõletek. Én azt olvastam valahol, hogy legjobb , ha 3 hónapos koráig rászoktatjuk, hogy van saját kis szobája.
Szerntem ez nagyban függ a ti életviteletektõl is. Nekem muszáj lesz saját szobájában altatni õt, mert a páromnak mindkét munkája olyan, hogy csak kipihenten lehet csinálni, mert különben veszélyes és másokat is veszélyeztetne. Viszont a gyerekszobába be lesz téve egy külön ágy nekem, ha másképp nem megy ott alszok vele. Ez már a babától függ majd. Mondjuk nekem ebbõl a szempontból szerencsém van, akár három ágy is beférne a kiságy mellé...
37 hetes kismama vagyok. Nekünk az elsõ perctõl a saját szobájában fog aludni. Szerintem jobb ha rögtön az elejétõl kizdve tudja, hogy az az õ helye.
Mi külön szobába tettük az elejétõl fogva.A kórházban ugye ott aludt az ágyam mellett közvetlen.Amikor hazajöttünk, nagyon furcsa rossz érzés volt picit, hogy nem látom ha kinyitom a szemem.2 nap alatt megszoktam, hogy a másik szobában alszik.Addigra tudtam, hogy meghallom ha jelez, nem kell sírnia, felébredek.Anyai ösztönök.Ha van lehetõség próbáld meg külön szobában pár napig, aztán meglátod jó e így nektek.Eleinte 2-szer kelt fel éjjel, de 3 hetes kora óta csak egyszer.Nem nehéz átmenni az õ szobájába és megszoptatni szerintem.Utánna visszateszem a kiságyba ésmax fél órán belül alszik tovább.Addig meg ide szoktam ülni a gép elé, hogyha hív, akkor tudjam megsimizni az ágyban, vagy a dudust odaadni.Nyugisan elvan az ágyában.
Az én fiam az elejétõl külön ágyban aludt (szerintem az egy ágyban alvás elég nagy marhaság, nem tudom, miért sztárolják az LLL-t ezzel a nézettel), és nem is normális dolog. Amíg éjjel is fel kell kelni, addig kényelmes, ha egy szobában vagytok a babával. Én ezek után szívesen áttettem volna külön szobába, de egyenlõre erre nincs mód. Majd pár hónap múlva, kb. egy éves lesz, mire saját szobája lesz. De amúgy én már egy hónaposan külön tettem volna, mert csak addig kelt fel éjjel is.
Az utolsó válaszolónak! 3 hónapos a babám és a kezdetektõl velem alszik!! Egyálltalán nem marhaság!!!!!! Mi is próbálltuk a kezdetekben a kiságyába rakni és emiatt 1 hétig nem is aluttunk egész éjszaka! Rémálom volt! De amióta mellettem van, azóta 1x-sem kel fel! Este 19 órától reggel 5 ig alszik akkor 10 perc evés és alszik tovább 7:30 ig! több ismerösöm is van aki arra panaszkodik hogy 4-5 éves a gyerek és éjszaka még mindig 3x kel fel!! Na ennyi a különbség egy nyugtalan és egy nyugodtan alvó baba között!!!!!!
Szia, az én lányom most 6 hónapos és még a mi szobánkban alszik, de külön ágyban. Éjszakamég 3x kell fel szopizni, és amikor külön szobába tettük, mire odaértem a nyöszörgésére, neki ki voltak pattanva a szemei és esze ágában sem volt visszaaludni :-). Amikor a mi szobánkban van, már hallom a cuppogást jszaka és úgyeszik, hogy fel sem ébred rá. Így mindenki jobbat alszik. Amúgy, amíg meg nem született a lányom, én is úgy gondoltam, hogy külön szobába fogom altatni a kezdetektõl fogva, de rájöttem hogy ez nagyban függ a gyerektõl is. Hallgass az ösztöneidre, azok meg fogják súgni, mi a legjobb neked és a babádnak. Nincskétegyforma gyerek-szülõ páros. Nõvéreméknél az elsõ sokkal nyugodtabban aludt külön szobában, míg a második most 2 éves, és most volt hajlandó a másik szobában aludni. Van olyan ismerõsöm is, aki úgy oldotta meg, hogy õ költözött át a gyerek szobájába, és éjszakánként átszökdösik a férjéhez :-))
A kisfiam születése óta külön szobába alszik, csak a hajnali ébredés után marad köztünk. Szerintem igy jobban tud aludni mindenki.
A kérdező hozzászólása: A bölcsöhalál miatt félek külön szobába altatni, de szerintem is jobb lenne ot neki


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!