Találatok a következő kifejezésre: Hol őrzik Holdról hozott kőzeteket (1 db)

Hol őrzik a Holdról hozott kőzeteket?

Úgy tudom, mikor emberek jártak a Holdon, hoztak onnan bizonyos k?zeteket a Földre. Hol találhatóak ezek, esetleg meg lehet-e ?ket tekinteni múzeumban?

Legjobb válasz: Járt egyáltalán valaki is a Holdon?

Járt egyáltalán valaki is a Holdon?
persze, hogy jártak, Ember hol éltél eddig? A Holdon? Ja ott nem lehettél, mert találkoztál volna az asztronautákkal és tudnád, hogy jártak a Holdon.
"Holdkõzetek Magyarországon" "A NASA és az ELTE közötti megállapodás keretében 15 éve hazánkban van néhány grammnyi holdkõzet egy kézipéldány (6 minta epoxikorongba öntve) és 12 darab vékonycsiszolat formájában. A 18 minta az Apollo-12, -14, -15, -16 és -17 expedíciókról származik." Szerintem, ha valakinek szüksége lenne rá, nyugodtan elkérheti.
LOL, és mostanában miért nem járkálnak emberek a Holdra? Miért csak régen volt ez divat? Nem lehet, hogy csak etettek bennünket ezzel?
Olyye, tökélets mintapéldányai vagytok az elbutított embereknek. Mindent elhisztek feltétel nélkül amit már a TV-ben mutatnak. Semmi kriticizmus nincs bennetek, ezért nem lesz belõletek semmilyen feltaláló vagy ismert ember. Nincs bennetek semmi olyan vágy, ami arra utalna, hogy járjunk utána a dolgoknak. Mindenbe belenyugszotok, sehogy nem fog így a világ elõre haladni.
A kérdező hozzászólása: Ismerek egy lányt, aki meg van róla gyõzõdve, hogy jártak már ufók a Földön, és hogy klónoztak már embert, csak a kormányok eltitkolják. Azt is tudni véli hogy a 2001.09.11.-i terrortámadást az amerikaiak csinálták, ürügyként a háborúra. Na és szerinte is hazugság, hogy járt ember a Holdon. Nagyon tájékozott a csaj. :P
2015-re tervezi a NASA, hogy ismét embert küld a holdra. Nagy a sansza, hogy Kína még ez elõtt fog. A holdra nem azért küldtek embert, mert nagyon hasznos lett volna (egy szonda sokkal olcsóbb és ugyanazt "tudja", hanem azért, mert meg akarták mutatni a ruszkiknak, hogy az amcsik az ûr királyai. A SZU gazdasági összeomlásához hatalmas mértékben járult hozzá az ûrprogramjuk. 30 év múlva szerintem már turistát is küldenek a holdra (persze csillagászati áron, hehe). Szimplán az ûrbe már most is lehet menni.


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Működhet így a valószínűség?

Üdv emberek!

Egy kérdés. Bővewn nincs meg hozzá a matematikai hátterem így csak intuíció alapján vázolom fel mire is gondolok. Az alap a szerencsejáték. Konkrétan tippmix. Van nem egy oylan meccs ahol az odds alapján pl a hazai győzelem 90% ettől független még elmegy a meccs. Lehet e az, hogy azért megy el a meccs mert ismert csapat játsza és sokan tesznek rá?
Úgy értem, hogy pl:
#1: Van 10.000 ember akinek a szelvényén szerepel az a meccs. Van még persze más is de ez fixen rajta van. Szóval... arra vagyok kíváncsi, hogy mennyi az esélye, hogy ez a 10.000 ember mind nyer. Ha egy meccs elmegy már nem nyernek. Így bele szólhat e az a bizonyos jól ismert csapat álltal játszott "tuti" meccs.
#2: Teszem azt én megteszek 100 meccset mindnek 90% az esélye, hogy bejön. Ettől még biztos, hogy elmegy belőle legalább 1. Tapasztalat elég ha 10et teszel 1 tuti elmegy 10ből 8szor :)
#3: Utolsó megközelítés. Ha az országban mindig csak 1 ember lottózna lehet 10.000 évente lenne egyzser 5ös. De így hogy 2 millió játszik fél évente van 5ös találat.
Nagy számok törvénye. Vagy vmi iylesmi :)

1

Dátum alapján napok kiszámítása? Valaki ismer rá módszert?

Még valamikor talán harmadikos koromban a tanítóm mutatott matekon az osztálynak egy metódust, amivel bármely dátumról megállapítható, hogy milyen napra esett. (nyilván ez csak azokkal a dátumokkal működik, amik a Gergely-naptár bevezetése óta történtek.) Nem emlékszek rá, de nem volt bonyolult, révén 9 évesen meg tudtuk érteni. Valaki nem ismer esetleg hasonló módszert? Vagy egy egyenletet, vagy bármit, amivel ilyesmit ki lehet számolni? Nem kritérium, hogy egyszerű legyen, vágom a matekot. Csak működjön.
Köszönöm a válaszokat előre is.

18/F

6

Hol a hiba a számításban?

Szeretnél venni egy 97 eurós bőrcipőt, de nincs pénzed,
így kérsz 50 eurót anyudtól és 50 eurót apudtól is.

50+50=100

Miután megvetted, marad 3 euród

100-97=3

Visszaadsz 1 eurót apudnak és egyet anyudnak, így marad 1 euród.

3-2=1

Tehát összesítsük a dolgokat, már csak 49 eurót kell visszaadj anyudnak és ugyanennyit apudnak és még van 1 euród

49+49+1=99

Én megfejtettem azt hiszem, de kiváncsi vagyok a ti vélemlnyetekre.

4

Elméletben, ha jóval fény feletti sebességgel utaznék (és nem halnék bele), el tudnám érni az univerzum szélét?

Mit tapasztalnék ha elérnék odáig? Mi van az univerzumon kívül? Kicsit zavaros a téma, de ha jól tudom, az univerzum egy buborékhoz hasonlítható ami folyamatosan tágul. Javítsatok ki ha tévedek.

5

Erős vízkivonó hatású anyagot keresek, régi ház teteje beázott és a tapasztott föld födém nagyon lassan szárad ki, gondoltam lekaparok belőle valamennyit és arra terítenék ilyen anyagot, ami könnyen be is szerezhető?

0

Gazdaságtudomány: A költségvetési hiány léte hitelfelvételre kényszeríti az államot?

Nem tanultam gazdaságtudományról, ezért teszem fel a kérdést. Ha minden igaz, ha a kormány többet költ, mint amennyi a befolyó összeg, azt csak felvett hitelekből lehet kezelni, azaz ameddig van költségvetési hiány, addig Spanyolország, Magyarország és még jó néhány ország minden évben további hitelfelvételre köteles?

4

Egy szobabiciklis generátorral (vagy más emberi erővel hajtottal) lehetne annyi áramot termelni ami ellát egy xboxot?

Ez van a tápra írva:
output DC: 175W MAX.
12V 14.2A ; 5V 1A

3

Ez hogy befolyásolja a napelem hatásfokát?

Úgy tudom hogy alapból 20% körüli a hatásfokuk,
de ha egy, két vagy három tükörrel plusz napfényt irányítunk a napelemre, akkor mennyivel lesz jobb?

4

Ez a Japán kard eredeti?

Sziasztok azt szeretném megtudni, hogy ez a kard eredeti-e? Kérem ha valaki tudja írja meg.

3

Létezik erre külön számítási mód?

Egy félgömb alakú habverőtál belső sugara 20cm. Belülről a falához szorított golyót úgy lökjük meg a fal mentén vízszintes irányban, hogy az a tál aljától számított 10 cm magasan lévő vízszintes körpályán egyenletes körmozgást végezzen. A súrlódástól tekintsünk el.
a) Mekkora a golyó sebessége?
b) Mennyi a keringési ideje?

(Gondolom itt egyre kisebb köröket fog megtenni, majd megáll. Arra gondoltam, hogy az egyenletes körmozgás, és a vízszintes hajítás egyenleteiből valahogy kiszámolom.)
Esetleg van erre valami külön számítási mód amit még nem ismerek? Levezetnétek nekem?

0

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!