Találatok a következő kifejezésre: Hol és tudnák (1260 db)

Ha a Hold helyén egy ugyanolyan átmérőjű homorú tükör lenne, mint maga a Hold, és a fókuszpontjában a Föld lenne, akkor mekkora energia érné a Földet?

Legjobb válasz: Magyarul arra célzol hogy a hold felé irányuló napból áramló napsugarakat ha egy hold méretû tükörrel a föld felé irányítanánk, ami még raádásul homorú is lenne mi történne? Hát elég nagy szarban lennénk kedves barátom.

Magyarul arra célzol hogy a hold felé irányuló napból áramló napsugarakat ha egy hold méretû tükörrel a föld felé irányítanánk, ami még raádásul homorú is lenne mi történne? Hát elég nagy szarban lennénk kedves barátom.
biztos hogy elköltöznék a földrõl
A Földnek mije lenne fókuszban? Egy felszíni pontja? Mert akkor ott igencsak forró lenne a helyzet! Ott bizony másodpercek alatt gõzölögne el több ezer tonnányi anyag...
Tökéletes tükörrel számolva (ami amúgy nem létezik): Mivel a Hold nagyjából ugyanolyan messze van a Naptól, mint a Föld, így számolhatunk azzal, hogy ha a Földet négyzetméterenként kb 1, 3kW teljesítményû sugárzás éri (légkörön kívül), akkor a Holdra is kb ennyi jut. Tehát lenne egy Hold átmérõjû tükrünk, ami az összes felületére jutó sugárzást összegyûjti... Tehát 1, 3 kW-ot kell beszorozni egy Hold méretû kör területével, az kb 9, 5 millió négyzetkilométer(!). Tehát összesen ha jól számolom 120000 Terajoul energia másodpercenként. Ez olyan 6000szeresa annak amennyit az emberiség termel ugyanennyi idõ alatt. Ha valahol elszámoltam magam, szóljatok.
A kérdező hozzászólása: mondjuk teleholdkor...
Soha nem lenne éjszaka.
Attól függ, a tükörnek mennyire jó a visszaverõkéje. Ebbõl a szempontból a formája bizonyos határok között mindegy, mindegy, hogy egy pontba vagy a teljes Föld felszínén oszlik el az energia.
megsülnénk barátom, de kafán :S
Csapnánk egy qrva jó Barbecue-t :D

Hol, és milyen szakon tudnék továbbtanulni, ha a kémia illetve fizika érdekel (főleg atomi szinten valamint magfizikai szinten) és utána hol tudnék elhelyezkedni?

Nagyon érdekelne, írjatok bátran!

Legjobb válasz: Ja és még az antianyag elmélet nagyon érdekel, talán minden másnál jobban.

A kérdező hozzászólása: Ja és még az antianyag elmélet nagyon érdekel, talán minden másnál jobban.
Ez atomfizika, az pedig fizika szakot jelent. Nem sok helyen (tudtommal csak az ELTE-n és a Szegedi Tudományegyetemen) képzik õket. Érdekes módon a fizikusok kevésbé találnak munkát mint a vegyészek, vagy más hasonló foglalkozású emberek. A legtöbbször kutatóintézetekbe kerülnek el, vagy tanítani fognak. Viszont K+F szektorba is elkerülhetnek, ha elég tehetségesek. Viszont ha jól emlékszem, akkor a CERN-ben fõleg debreceniek képviseltetik magukat... Nézz utána, hátha ott is van képzés.

Dunaújvárosban egy 33 éves nő hol és hogy tud ismerkedni (netet kivéve)?

Legjobb válasz: tegyük fel kicsit másképp a dolgokat: ha Bpesten lennétek, akkor ott hol ismerkednétek? (mert még ott se igazán tudnék mit mondani.)

tegyük fel kicsit másképp a dolgokat: ha Bpesten lennétek, akkor ott hol ismerkednétek? (mert még ott se igazán tudnék mit mondani.)
Dunaújvárosban, nem tudok segíteni, bár Pestõl nincs messze. http://www.rapidrandi.hu/ Táncolni indultunk az egyik ismerõsömmel, csak nem tudtuk hova.Valaki ajánlott egy helyet és kiderült, pár nappal elõtte, hogy itt van ilyen "party" is.Persze fizetni kellett, de úgy voltunk vele, miért ne.Egyikünknek sem volt párja. Elmondom az én sztorim nagy vonalakban.Tehát: 2005.május 28.Kinyitlakat party Itt ismertem meg a párom. 2006.nyara eladtam a lakásom, õsszel vettünk 1 házat. 2008.okt.29.Megszületett a kislányunk. Egyszer érdemes kipróbálni, több lehetõségük van, hátha nektek is szerencsétek lesz.
Én is dunaújvárosi vagyok, ez egy nagyon jó kérdés... Szerintem sehol. :(
A kérdező hozzászólása: Ez nem valami bíztató. :-( Azért még hátha tud valaki valami jó ötletet...


Szerintetek hol, és hogyan tudnák ismerkedni, velem egykorú meleg fiúkkal?

Mármint, hogyan vegyem észre hogy egy csónakban evezunk-e, vagy sem??? Valami tanács?? Sorstársaim...

Legjobb válasz: Ha a "tudnák"-ot használod a "tudnék" helyett, az elég jó jel lehet...

Ha a "tudnák"-ot használod a "tudnék" helyett, az elég jó jel lehet...
hali! szerintem a legegyszerübb modja ha olyan helyekre és rendezvényekre jársz ahol hozzád hasonlo beállitotságu emberek vannak vagy rengeteg meleg párkeresö létezik az interneten. sok sikert 25/f hetero
pride.hu (remélem jól írtam) itt biztos találsz neked megfelelõ fiút =)
hát az ilyen randi oldalak nem valami jók, inkább akkor melegbárok, bár nekem egyik se jó, mert én valami akkora szerencsétlen vagyok hogy mindig a heterók jönnek be :S

Hol és hogyan tudnék jelentkezni kórustagnak?

Sziasztok. Szeretnék egy kórusban énekelni Budapesten, de nem tudom hol jelentkezzem, egyáltalán lehet csak úgy jelentkezni egy kórusba?

Legjobb válasz: Nézz ki egy szimpatikus kórust, és kutasd ki neten, hogy hol próbálnak, ki a karvezetõ,s ha találsz egy elérhetõséget, akkor érdeklõdj! Ha vesznek be új tagokat, akkor valószínûleg csak annyi az eljárás, hogy meghallgatnak. Én vidéken jártam egy kórusba, illetve csak felvettek, aztán idõhiány miatt nem tudtam járni. De a meghallgatás annyi volt, hogy énekeltek ezt-azt, és le kellett utánoznom, meg saját magamtól kellett egy dalrészletet énekelni. Mindezt azért, hogy megállapítsák tényleg megy-e, továbbá melyik hangnembe rakjanak...

Nézz ki egy szimpatikus kórust, és kutasd ki neten, hogy hol próbálnak, ki a karvezetõ, s ha találsz egy elérhetõséget, akkor érdeklõdj! Ha vesznek be új tagokat, akkor valószínûleg csak annyi az eljárás, hogy meghallgatnak. Én vidéken jártam egy kórusba, illetve csak felvettek, aztán idõhiány miatt nem tudtam járni. De a meghallgatás annyi volt, hogy énekeltek ezt-azt, és le kellett utánoznom, meg saját magamtól kellett egy dalrészletet énekelni. Mindezt azért, hogy megállapítsák tényleg megy-e, továbbá melyik hangnembe rakjanak...
Szopránokat és fiúkat keresnek kórusunkba Budapesten (korosztály: 18-35)! "Amire kíváncsiak vagyunk: neved, korod, telefonszámod, emailcímed, hangfajod, zenei elõképzettséged. Elõny, de nem feltétel a zenei elõképzettség, kottaolvasás, kórustapasztalat." Bõvebb információk és elérhetõség ezen az oldalon: http://www.facebook.com/pages/Street-Art-Choir/316547248468784

Hol lehet leggyakrabban találni szentjánosbogarat? Ja és tudnak repülni mert az egy másikfajta ami tud repülni nem? Ja és kisállat kereskedésben lehet kapni? Ja és meddig élnek?

Legjobb válasz: Erdõben lehet látni. Szerintem nem lesz kisállat kereskedésben. Erdei suliban esti szám háborúztunk és ott láttam nagyon sokat. Ha van erdõ a közeletekben akkor este tuti találsz.

Erdõben lehet látni. Szerintem nem lesz kisállat kereskedésben. Erdei suliban esti szám háborúztunk és ott láttam nagyon sokat. Ha van erdõ a közeletekben akkor este tuti találsz.
Ami repül, állítólag az a hím és a másik a nõstény. De ebben nem vagyok biztos. Az viszont tuti, hogy védett faj, így állatkereskedésben nem fogsz kapni :) Most már csak elvétve fordul elõ... Az az ész nélküli permetezés a szúnyogok ellen...
Csak elég gyakran kapnak rövidzárlatot
A kérdező hozzászólása: köszi de meddig élnek ?
A kérdező hozzászólása: ja és amúgy a házunk mellet van az erdõ de este nem szeretnék kimenni sötétbe . az udvarban am találtam egy nõstényt beleraktam a virágos ládánkba és már otvan 3 napja . este mindig szépen világít de többet nem találtam az udvarunkban .
Inkább engedd el, hiszen még azt sem tudod, mit eszik... Örülj neki, hogy nálatok még ilyen sok van.
Engedd szabadon, neked se esne jól, ha egy üvegbe lennél zárva nemde?
A kérdező hozzászólása: ti hülyék vagytok mondom csak eggyetlen eggyet találtam nincs több az udvarunkban és nincs üvegbe zárva egy nagy virágládában van és bármikor elmehet ha akar de jólérzi magát és televan növénnyel a láda mert vanbele ültetve , de még mindig nem válaszoltatok h meddig él ?

Hol tudnék utánanézni, hogy Géza fejedelem és a pogány magyarok között hol és mikor voltak csaták?

Egyenlőre semmit nem találtam.

Legjobb válasz: Sehol, az összes írásbeli forrás Géza térítéseirõl Szent István kis meg nagy legendája, és mindkettõ egy mondattal intézi el az ellenállást.

Sehol, az összes írásbeli forrás Géza térítéseirõl Szent István kis meg nagy legendája, és mindkettõ egy mondattal intézi el az ellenállást.

Pécsen hol tudnék shuffle-t tanulni? Nem ismersz valakit aki pécsi és tud shuflezni és szívesen megtanítana mást is?

Legjobb válasz: Mármint Melbourne Shuffle-t? Én már kb 5 éve tanulom ezt a stílust mert szeretem meg stb meg egy phatpants-et is beszereztem, ja és szó Baranyai vok.

Mármint Melbourne Shuffle-t? Én már kb 5 éve tanulom ezt a stílust mert szeretem meg stb meg egy phatpants-et is beszereztem, ja és szó Baranyai vok.
Pécsen a Fordan tánccentrumban vannak minden héten shuffle órák! :)
Én pécsi vagyok és engem is érdekel és akarok tanulni :D
beszartok, de én is komlói vagyok, és még shuffleoni is tanulgatok netrõl :D
A kérdező hozzászólása: Azta XD Én is komlói vagyok O.O
Komlón de Pécsen tanulok
A kérdező hozzászólása: Értem:) És melyik városban laksz?:D
http://www.youtube.com/watch?v=fMvKvm82hDU ilyen videokat csekkoltam azt én is addig próbálkoztam amíg nem megy valamilyen szinten persze azért én se vok profi de azért sztem elég jól tudok már
aham szeretem ezt a stílust én személy szerint youtubról tanultam meg mert nem tanítanak sehol ilyen táncot.
A kérdező hozzászólása: Igen Melbourne Shuffle-t!:D Komoly?*-* :D:D:D
köszi az infót

Hol és kb. mennyiért tudnák ilyesmi ruhákat csináltatni?

http://thinng.com/system/images/18430/large/dragon-ball-z-ka..

Legjobb válasz: *tudnék

*tudnék
mert ez az internet, és az ún. "csetnyelv" megengedi azt, hogy kisbetûvel kezdjem a mondatot, ha úgy akarom. a gyorsaság kedvéért. de a "nákolás" semmilyen helyzetben nem helyes. és de, nagy hiba volt, ugyanis gyakorlatilag értelmét vesztette tõle a mondat. és nem, nem vagyok ku*va okos, csak egy tanult ember, aki igyekszik szó-szó helyesen használni a nyelvet, amit beszél.
A kérdező hozzászólása: De, ha már itt járunk, akkor te miért nem kezded nagy betûvel a mondatot?
A kérdező hozzászólása: Figyelj ne haragudj, hogy nem lehetek annyira okos, mint te!Senki sem lehet tökéletes..... Most amúgy próbálkoztam helyesen írni. Meg azért nem volt olyan k**va nagy hiba szerintem az, hogy tudnák meg nem nyelvtan órán vagyok, vagy nem hivatalos papírt adok be, hogy helyesen írjak vágod? Inkább a kérdésemre válaszoltál volna te....nem azt kérdeztem, hogy helyesen írok e.Tisztában vagyok a képességeimmel...
nem. az a bajom, hogy vitatkozol velem, pedig te beszélsz butaságokat. de már rég békén hagytalak volna, ha nem reagálsz ilyen együgyûen. :)
A kérdező hozzászólása: Neked tényleg ez a legnagyobb bajod?
* azta tudnák = többesszám 3. személy tudnék = egyesszám 1. személy
A kérdező hozzászólása: Aszta..tényleg? Hûha. Most akkor neked köszönhetõen nagyon tanult lettem :D Te kis okostojás :D nem nagyon hinném, hogy ez az oldal a helyesírásról szól. :D Senki sem lehet olyan okos, mint te. Amúgy a tudnák is helyes meg a tudnék is. Nekem a magyar tanárom ezt tanította. Te kis b*zi!!
Örülök neki, legalább ennyivel is tanultabbnak mondhatod magad! :O) Csók!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm!Nagyon sokat segítettél a válaszoddal!Pont erre voltam kíváncsi!Puszi.
A kérdező hozzászólása: Akkor...nyomd el magad!
vannak bajok
A legtöbb lány ilyen... vagyis azok akik normális párt keresnek..és sokszor csalódtak...
Hagyd õket békén
Kiborítóak ezek a kérdések....
igaza van az elsõnek :D
Emberek! Teljesen normális igénye van a srácnak! Csak azt nem veszi figyelembe, hogy a szeretethiányos, magányos lányok különösen gonoszak, elégetetlenek, bosszúéhesek (nõi logika). Tehát marhaságot csinál, hogy kifejezetten rájuk bukik a kedves kérdezõ. (Ez meg valahol érthetõ FÉRFI ÉRZELEM, és elfelejti alkalmazni az amúgy jól mûködõ férfi logikát; esetleg kellõ élettapasztalat híján van.)
A hatos válaszolónak igaza van.
Félénk, visszahúzódó, de ez látszik az illetõ szemében!!! Ilyen vagyok én is.:/ 18/L


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!