Találatok a következő kifejezésre: Hol és mérjem (7 db)

Honnan tudhatnám meg, hogy pontosan hány cm vagyok? Hol és hogy mérjem magam?

Legjobb válasz: Otthon,ajtófélfához állj oda. Kérj meg valakit,hogy jelölje be és centivel mérd le. Ennyi.

Otthon, ajtófélfához állj oda. Kérj meg valakit, hogy jelölje be és centivel mérd le. Ennyi.
Ébredés után pár cm-rel magasabb vagy. Szóval jobb, ha napközben méred.
A kérdező hozzászólása: utolsó:tényleg? hm ez tök érdekes.nem tudod, hogy miért? egyébként már én is jártam így, hogy megmértem magam reggel, meg este, és néztem, hogy összementem:) és köszi mindkettõtöknek a válaszát
Mert alvás közben kinyúlnak az izmaid és az izületeid.

Hol és mivel mérjem a lázát egy 7 hetes babának?

Legjobb válasz: Digitális lázmérõvel popsiban. Kb. 15-20 mp alatt megvan, addig kibírja a kicsi, én nagyon féltem tõle, hogy fogom tudni megmérni, de semmi gáz nincs vele. Sima higanyos lázmérõvel sem 10 percig kell mérni a popsiban, hanem nézed, ameddig megy fel a higany, kb. ugyanannyi idõ vagy csak kicsit több, mint a digitálissal. Így azzal is próbálkozhatsz!

Digitális lázmérõvel popsiban. Kb. 15-20 mp alatt megvan, addig kibírja a kicsi, én nagyon féltem tõle, hogy fogom tudni megmérni, de semmi gáz nincs vele. Sima higanyos lázmérõvel sem 10 percig kell mérni a popsiban, hanem nézed, ameddig megy fel a higany, kb. ugyanannyi idõ vagy csak kicsit több, mint a digitálissal. Így azzal is próbálkozhatsz!
Szia!Még a babádnak a popsián keresztûl és digitális hõmérõvel.Viszont már vannak cumi formájuak és olyanok is amit a fülbe kell behejezni.
Az elsõ válaszadó vagyok bocsi elírtam(lázmérõ)
Ha popsiba méred, akkor le kell számolni belõle, mert más értéket ad ki, mintha pl. hónaljba méred. Ezért kérdezi meg láz esetén a gyerekorvos, hogy hol lett mérve a hõje. Szerintem érdemes beszerezni egy digitális fülhõmérõt, ami 1 mp alatt adja ki az eredményt, mert ha már izgõ mozgó lesz, nehezen bírsz majd vele 10 percig a popsijában a síma mezei higanyos lázmérõvel. Mondjunk anyáink is ezt használták, de ha már idefejlõdött a technika, akkor miért ne vegyük meg a legjobbat. Mi anyóstól ezt kértük ajándékba, a Bebesounds terméke, és nem is olyan drága.
Alvás közben akár a hónaljában is mérheted, amúgy meg popsiban. szerencsére a mai digitális lázmérõk 1-2 perc alatt eredményt adnak, addig van esélyed az ébren lévõ babát is lefoglalni.
Én kezdettõl a hónaljában mértem digitális lázmérõvel. Magamhoz húztam é a hozzám közelebbi hónalja alá raktam a lázmérõt, és öleltem addig, amíg kész nem vlt a mérés. Addig folyamatosan beszéltem hozzá. A fülhõmérõt a gyerekorvosunk nem fogadja el, mert szerinte könnyû vele hülyeséget mérni. Kaptam egyet kölcsön, kipróbáltam, igaza van! 5 egymás utáni mérésbõl ugyanabban a fülben 5 különbözõ eredményt kaptam. De arra jó, hogy tudd, van-e láz, vagy nincs, mégha azt nem is tudod pontosan, mennyi. Éjjel például jó ellenõrizni, hogy lázas-e, anélkül, hogy felébresztenéd. De a pontos, orvosnak számító értéket digitálissal, hónaljban szoktam mérni.

Lányok nálatok hol van az a határ amikor már egy fiú közeledését zaklatásnak érzitek? Nagyon szeretek egy lányt de már vagy kétszer elutasított és nem tudom merjek-e tenni még egy próbát, mert elveszíteni sem akarnám jó barátok vagyunk.

Legjobb válasz: szerintem most jó ideig ne próbálkozz. volt már ilyen eset, ahol a pasi egy idióta egoista hülye volt, és megvolt gyõzõdve róla, hogy a csaj szereti õt, csak valamiért be van kattanva, és nem meri bevallani. és folyton a nyakára járt, meg hogy jöjjön vele össze meg blablabla. feljelentés lett a vége, persze a pasi volt legjobban felháborodva, mert õ csak jót akar.

szerintem most jó ideig ne próbálkozz. volt már ilyen eset, ahol a pasi egy idióta egoista hülye volt, és megvolt gyõzõdve róla, hogy a csaj szereti õt, csak valamiért be van kattanva, és nem meri bevallani. és folyton a nyakára járt, meg hogy jöjjön vele össze meg blablabla. feljelentés lett a vége, persze a pasi volt legjobban felháborodva, mert õ csak jót akar.
Attól függ. Mit tettél, hogy elutasított? Hogyan próbálkoztál?
A kérdező hozzászólása: Igazából már kb egy fél éve próbálkoztam nála egy nem tökéletes idõpontban, azóta is nagyon jóban vagyunk egymással, sok közös programunk van szinte minden héten.
A kérdező hozzászólása: Elmondtam neki mit érzek iránta személyesen
És mi volt a 2. eset? Hogy reagált?
A kérdező hozzászólása: Igazából elmondta, túl jól kedvel engem ahhoz hogy, egy rossz kapcsolattal tönkretegye ezt.
A kérdező hozzászólása: vagyis tegyük


Szerintetek ha lányként vadgazda mérnöknek szeretnék tanulni akkor bele merjek vágni, és ha igen mégis hol tudok vele elhelyezkedni?

A szüleim nem igazán támogatják az ötletet. Szerintük egy jogász szakma vagy valami hasonló lenne a nekem való. Apukám hivatásos vadász és szerinte sem biztos hogy el tudnék vele helyezkedni. De nekem mégis ez a vágyam. Kiskorom óta rendszeresen gyakorlok, a vadászatban is szép eredményeket értem már el és mindenki azt mondja valami vonzerõm van, vonzom az állatokat. Úgy szeretnék állatokkal foglalkozni. Milyen állatokkal foglakozós munkák vannak még?

Legjobb válasz: Jogászból annyi van, hogy Dunát lehetne velük rekeszteni. Nekem tetszik az ötleted, de azt látom, hogy csak akkor tudsz ezzel elhelyezkedni, ha nagyon elszánt vagy, komolyan veszed, és vannak kapcsolataid ilyen téren.

Jogászból annyi van, hogy Dunát lehetne velük rekeszteni. Nekem tetszik az ötleted, de azt látom, hogy csak akkor tudsz ezzel elhelyezkedni, ha nagyon elszánt vagy, komolyan veszed, és vannak kapcsolataid ilyen téren.
Kedves kérdezõ, a vadgazda mérnök önállóan nem nyerõ. Viszont az erdõmérnökök ha felvesznek X vadgazda kreditet a tanulmányaik során, akkor a saját diplomájuk mellé megkapják a vadgazdát is, tehát egyszerre kapnak két diplomát.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat! Az utóbbit nem is tudtam, lehet érdemes elgondolkodni rajta :)
Csatlakozom a 2. hozzászóló véleményéhez, van benne jövõ, fõként, ha szereted, szeretnéd csinálni.

Hol mérjem a hőmet? Hüvelyben vagy szájban? Tegnap kíváncsiságból mindkét helyen megmértem és a hüvelyben sokkal magasabb volt mint szájban. Meg valahol azt olvastam hogy hüvelyben pontosabb. igaz ez? Nem digitálissal mérem hanem higanyossal.

Legjobb válasz: Legpontosabb hüvelyben és a nyelv alatt. Max 20 perc eltérés lehet a reggeli mérések között! A nem digitális hõmérõvel tovább kell mérni, a digitális meg jelzi egy sípoló hanggal amikor vége a mérésnek. Ez kb. 20 másodperc. Szerintem a digitálissal könyebb az egész. És hónaaljban egyik orvos sem javasolja mert nagyon pontatlan!

Legpontosabb hüvelyben és a nyelv alatt. Max 20 perc eltérés lehet a reggeli mérések között! A nem digitális hõmérõvel tovább kell mérni, a digitális meg jelzi egy sípoló hanggal amikor vége a mérésnek. Ez kb. 20 másodperc. Szerintem a digitálissal könyebb az egész. És hónaaljban egyik orvos sem javasolja mert nagyon pontatlan!
Mindenkinek magasabb hüvelyben.Ha hõgörbét akarsz vezetni akkor ott mérd, mert tényleg pontosabb.A higanyos lázmérõ ugyan olyan jó mint a digitális.
teljesen mindegy melyiket választod, de akkor mindig ugyanott mérd.
Utolsónak igaza van lényeg hogy mindíg ugyanott mérd. Én hónaljban mértem.

Hogyan és pontosan hol mérjem magam?

Nem csak a kilókat, hanem a centiket is szeretném mérni. Megmondanátok pontosan hol kell a hasat derekat stb?

Legjobb válasz: Csípõ és derék magasságban... amúgy meg tökmindegy, csak ugyanott mérd legközelebb is!

Csípõ és derék magasságban... amúgy meg tökmindegy, csak ugyanott mérd legközelebb is!
cici- csak megtalálod:) derék- a legvékonyabb rész csípõ- a legszélesebb rész ha comb körméretet mérsz, azt is ott, ahol legvastagabb a combod...

Melyik hőmérőmet használjam és hol mérjek? Most fogom kezdeni a hőmérőzést, tanácstalan vagyok.

Van egy 10 perces higanyos h?mér?m, és egy egyszer? digitális. Melyiket használjam, és hol mérjek? Szájba lehet mérni digitálissal? Vagy inkább higanyost használjam? Hónalj?? Hüvelybe mennyire kellene bedugni? Nem lesz bajom a higanyostól? Vagy digitálisat szájba lehet venni? Bocsánat, teljesen tapasztalatlan vagyok, eddig mindig csak hónaljban mértem, de azt olvastam hogy az nem jó...Babát szeretnénk, már 2 éve próbálkozunk.. :((

Legjobb válasz: Szia!Én rendes higanyos hõmérõt használok.Reggel mielõtt kikelnék az ágyból, mérem a hüvelyemben a hõmet.A higanyost jobban szeretik!

Szia!Én rendes higanyos hõmérõt használok.Reggel mielõtt kikelnék az ágyból, mérem a hüvelyemben a hõmet.A higanyost jobban szeretik!
Én digitálissal mérem reggel a hüvelyemben felkelés elõtt.Azt olvastam, hogy azt is úgy kell, hogy 5 percig mérni kell, akkor is ha már csipogott.Nekem bevált:) )
Szia! Én másfél éve hõmérõzök (terhesség elkerülése végett). Hüvelyben reggel, felkelés elõtt. Ha csipog kiveszem, nekem úgy is megbízhatót ad. Ha még aludni szeretnék, akkor van rajta olyan funkció, amivel az utolsó értéket vissza tudom nézni késõbb. Nagyon szépen rajzolja a hõmenetet és a peteérés környékét. Ha gyereket szeretnél, szerintem nyákot is nézz kiegészítõ módszerként. Pici alkohol nem, több már befolyásolhatja a hõt, illetve kevés alvás.
Szia! Én digitálissal mérem, nyelv alatt. Nekem a dokim azt mondta, digitálissal mérjem. De a lányeg, hogy mindig ugyanazzal a hõmérõvel mérd.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Ha hüvelyben mérem, azt lehet normál digitális hõmérõvel? Vagy hüvelyben méréshez lehet gyógyszertárban valami speciális digit hõmérõt kapni?
Rendes digi hõmérõ jó. Arra kell csupán figyelni, hogy a dobozon mennyit tüntettek fel hibahatárként. Általában 0, 2 vagy 0, 1 fokot. 0, 1-est vegyél az pontosabban mér. Én pl. a Dm-ben vettem a lázmérõt, pontos, az utolsó mérést raktározza, könnyû kezelni.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!