Találatok a következő kifejezésre: Hol és lehet kikeresztelkedni (1 db)

Hol és hogyan lehet kikeresztelkedni?

Gyerekkoromban a református egyházban kereszteltek meg, de nem akarom, hogy a református egyház úgy tartson nyílván, mint megkereszteltet. Ha a kereszteléskor az ember bekerül egy egyházi, vagy egyéb nyílvántartásba, akkor minden bizonnyal van hivatalos formája annak is, hogy az embert onnan töröljék. De hogyan és hol lehet ezt megtenni?

Legjobb válasz: Sehol és sehogyan. A keresztség egyszeri és letörölhetetlen szentség. De ha nem gyakorlod a vallásod, akkor semmi jelentõsége. Bármilyen hitet követhetsz, bármelyik egyházhoz tartozhatsz ettõl még. Sosem fog elõvenni a református egyház, hogy "hé, te meg vagy keresztelve".

Sehol és sehogyan. A keresztség egyszeri és letörölhetetlen szentség. De ha nem gyakorlod a vallásod, akkor semmi jelentõsége. Bármilyen hitet követhetsz, bármelyik egyházhoz tartozhatsz ettõl még. Sosem fog elõvenni a református egyház, hogy "hé, te meg vagy keresztelve".
Szerintem butaság lenne a szülõket beperelni, ez vicc. Legalább akkora, hogy örökre reformátusnak kell maradnod, hisz pólyás korodban semmi közöd sem volt semmiféle hithez. Jóban lehetsz akkor is a szüleiddel, ha kikeresztelkedsz, hisz meg sem kell tudniuk.
Pereld be a szüleidet, hogy az akaratod ellenére megkereszteltettek!!!
Semmi bajod nem lesz tõle, hogy meg vagy keresztelve. Küldenek egy levelet, hogy gyere komfirmálni. Nekem és a testvéremnek is küldtek, megyünk. Nem kötelezõ, senki nem fog zaklatni emiatt. -.- 14/L
Sajnos nem igaz, hogy minden szervezet köteles törölni minket, ha kérjük (én szívesen kérném ezt az APEH-tõl). A népszámlálási adatok lényege az, hogy ki minek vallja magát, ennek semmi köze a plébániai-parókiai keresztelési anyakönyvekhez, amire egyébként vonatkoznak az adatvédelmi törvények. Ezeket az adatokat nem adják ki és nem használják fel ellened. Viszont törölni sem fognak belõle, ahogyan az állami anyakönyvekbõl sem.
Meg lehet tenni hogy ne legyél többet nyílvántartva!:) Ezt levélben is megírhatod az egyháznak vagy személyesen is kérheted!Az már az õ bûne ha nem töröl az általad is nem kívánt vallásból.Isten látta a te lépésedet és ez a fontos.Mert Õ lessz mindenki ítélõje és Õ nem tesz rossz csak is tökéletes dolgokat.A máté 7:13 ír a széles és keskeny útról.Remélem megtaláltad az igazságot!:)
A keresztelés nem a te nevedben történik, hanem az Atya, a Fiú és a Szentlélek nevében. Tehát nem lehet kilépni belõle! Ha nem élsz vallásosan, akkor nem mindegy Neked, h tartanak számon? Református, katolikus...?? Viszont, ha már valami megvan, inkább a szerint kellene keresgélni... nem??
Simán lehet átkeresztelkedni szinte bárhol! Fõleg kis falvakban. Pl én nem vagyok megkeresztelve lányimat mégis megkeresztelték.
Lehet, hogy nem tetszenek az elõzõ válaszok, de ettõl még igazak. Egyszerûen nincs semmilyen hivatalos formája, hogy téged töröljön a református egyház. Még nemhivatalos sincs. Akit egyszer megkereszteltek (bármelyik keresztény egyházban), az örökre "úgymarad". Nem értem ugyan, miért zavar ez Téged ennyire, dehát végülis ez a Te dolgod, nekem nem is kell érteni. Viszont kénytelen leszel belenyugodni, mert nem tudsz tenni ellene semmit.
Talan azt hitted , majd verik az ajtot nallad ?ugyan ha te nem , gyakorlod a vallast veled nem foglalkozik senki ! Esetleg annyi az elonyod:) (ha valaki meghal es megvan keresztelve, azt pap temeti el, mar bocs!)egyszeruen ha , szegyenled , vagy mas gondod van belole , letagadod es kesz!! Udv:)
Nos elõször is tisztázzuk Isten fogalmát: õ egy energia, egy rezgés, amibõl lett minden. A mi teremtõINK idegen és testvéri fajok voltak az univerzumból. Õket illetve egyet közülük, akit nevezhetünk Amon Ra-nak követ szinte minden ember, megtévesztve. Mikor Áment mondunk nem is gondolnák valójában kit istenítünk... Szóval a kikeresztelkedés. Maga a keresztelõ egy beavató szer. A gonosz rabszolgája leszel mágia segítségével. Ezt a "rontást" csak mágiával lehet rólad "levenni". Nem elég csak töröltetni magad a listáról.


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Reformátusok, keresztyének! Mi a véleményetek erről az írásról?

http://leporollak.hu/egyhtori/kalvin/izmus/SEB_PRED.HTM
tudom, egy csöppet hosszú, de aki olvasta, leírhatná a véleményét, hogy milyen igazságok vannak benne, egyetért e velük, stb...

12

Keresztények! Mit gondoltok a Hírtorony magazinról?

Megszereztem egyik számát és a szexről nagyon jókat ír, indokol, és jó, nem volt ferdítve

7

Milyen vallási közösségeket ismertek?

Sziasztok! Ti tagjai vagytok valamilyen ilyen közösségnek, pl.: jehovák? Milyen ilyen vallási közösségeket ismertek?

4

Mi a véleményetek az alábbi világnézetről?

Bármit csinálhatsz, ha azzal nem ártasz másoknak vagy magadnak. Légy toleráns, de a rosszat ne tűrd! Tisztelj minden nem ártó szándékú vallást, és találj egyet amiben jól érzed magad,de fontos hogy higgy. Ne bántsd az állatokat ok nélkül, de tudd, hogy azért vannak, hogy a javadat szolgálják! Fogadd el a tudomány adta lehetőségeket (szervátültetés, állatkísérletek, modern gyógyászat), de Isten segítségét is kérd! Ne ítéld el a melegeket, de ne is hirdesd ezt az életormát! Nekik is megvan a küldetésük és a helyük, ami lehet a divattervezés, fodrászat , stb (amiben különösen jók), de a szerepük nem a családalapítás. Terjeszd ki tudatodat, ne hagyd hogy vallásod korlátozzon személyiséged kiteljesedésében (alakítsd úgy, ahogy neked jó). A tudomány mellett légy nyitott az új dimenziókra, tapasztald meg Isten, a szellemvilág és a hasonló csodálatos dolgok varázsát. Ne használj ehhez drogokat (nagyon fontos). Ha súlyos bántalmazás ér, add vissza az elkövetőnek hogy helyreálljon az egyensúly, de a büntetés sose legyen nagyobb, mint a sérelem, inkább kevesebb, és jelentéktelen dolgokért ne állj bosszút! Csak azoknak adjál legmélyebb szeretetedből, akik érdemesek rá, ám minden emberhez pozitívan közelíts, akik pedig ártanak neked gyűlöld és kerüld őket! Tudj különbséget tenni jó és rossz között, és eszerint élj. Harcolj az ateizmus ellen, de csak békés eszközökkel (pl. tarts előadásokat vallásokról, vezesd rá a hitre embertársaidat, oszd meg másokkal azokat a történeteket, amelyekben Isten segített neked). Ne elnyomó egyházat és szektát építs, hanem egy tudatos, felvilágosult, a tudományokat tisztelő, ám a természetfeletti erőket is ismerő eszmét mutass meg a többieknek. A jövő kulcsa a határtalan ember, aki ismeri és használja mind Isten (Allah, felsőbb hatalom, stb, mindegy) mind a tudomány erejét, és így törekszik jobbá tenni a világot és törekszik a halhatatlanságra mind a földön (test) és az égben (lélek). (mintha a Lost-ban Jack-et a "tudomány emberét" és Locke-ot "a hit emberét" gyúrnánk össze). Így fejlődhetünk tovább és válhatunk halhatatlanná, mert az ember több, mint hús és vér, por és hamu, élete pedig a halála után is folytatódik, mert a lélek az mi örök. És persze hozzuk ki a maximumot földi életünkből is, amennyire csak lehet, éljünk vidáman, próbáljunk ki mindent ami nem árt, éljünk teljes életet minden téren.

38

Szerintetek melyik vallás a rosszabb, ha az elméletét és az alkalmazott gyakorlatát nézzük? Az iszlám vagy a keresztény?

Elsősorban ateisták véleménye érdekelne, illetve olyanoké, aki nem vallási fanatikus.

9

Hogyan válhat belőlem buddhista? Hol találhatok tanítót? Vagy itt is úgy működnek a dolgok, mint pl. a katolikusoknál, hogy templomba járunk stb? Olyan elkezdheti gyakorolni a vallást, akinek korábban nem sok köze volt hozzá?

5

Gondolkoztatok már azon, hogy egyik nagy "vallási személyiség" sem volt az önmaga által létrehozott vallás hívője?

:) Meg mindd arról dumáltak, hogy "emberek! ébredjetek már fel és fogjátok fel, hogy amit kerestek ott van bennetek, mi csak "kulcsok" vagyunk amik kinyítják azt az acéldobozt amibe bezártátok önmagatokat nagyügyesen...

9

Katolikusok! Szerintetek vétek az, hogy nem hiszem el, amit az Egyház Szent Istvánról tanít?

8

Katolikus prédikációkat hol lehet olvasni interneten?

2

Mondtam valakinek, hogy mindenkinek ugyanannyi esélye van az üdvözülésre aztán szóba jöttek a jelenések látnokok, erre megkérdezte tőlem hogy "ha mindeniknek ugyanannyi esélye van akkor Isten miért kivételez? "

erre nem tudtam választ adni..van valakinek erről valami jó teóriája?

4

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!