Találatok a következő kifejezésre: Hol és lehet kikeresztelkedni (1 db)

Hol és hogyan lehet kikeresztelkedni?

Gyerekkoromban a református egyházban kereszteltek meg, de nem akarom, hogy a református egyház úgy tartson nyílván, mint megkereszteltet. Ha a kereszteléskor az ember bekerül egy egyházi, vagy egyéb nyílvántartásba, akkor minden bizonnyal van hivatalos formája annak is, hogy az embert onnan töröljék. De hogyan és hol lehet ezt megtenni?

Legjobb válasz: Sehol és sehogyan. A keresztség egyszeri és letörölhetetlen szentség. De ha nem gyakorlod a vallásod, akkor semmi jelentõsége. Bármilyen hitet követhetsz, bármelyik egyházhoz tartozhatsz ettõl még. Sosem fog elõvenni a református egyház, hogy "hé, te meg vagy keresztelve".

Sehol és sehogyan. A keresztség egyszeri és letörölhetetlen szentség. De ha nem gyakorlod a vallásod, akkor semmi jelentõsége. Bármilyen hitet követhetsz, bármelyik egyházhoz tartozhatsz ettõl még. Sosem fog elõvenni a református egyház, hogy "hé, te meg vagy keresztelve".
Szerintem butaság lenne a szülõket beperelni, ez vicc. Legalább akkora, hogy örökre reformátusnak kell maradnod, hisz pólyás korodban semmi közöd sem volt semmiféle hithez. Jóban lehetsz akkor is a szüleiddel, ha kikeresztelkedsz, hisz meg sem kell tudniuk.
Pereld be a szüleidet, hogy az akaratod ellenére megkereszteltettek!!!
Semmi bajod nem lesz tõle, hogy meg vagy keresztelve. Küldenek egy levelet, hogy gyere komfirmálni. Nekem és a testvéremnek is küldtek, megyünk. Nem kötelezõ, senki nem fog zaklatni emiatt. -.- 14/L
Sajnos nem igaz, hogy minden szervezet köteles törölni minket, ha kérjük (én szívesen kérném ezt az APEH-tõl). A népszámlálási adatok lényege az, hogy ki minek vallja magát, ennek semmi köze a plébániai-parókiai keresztelési anyakönyvekhez, amire egyébként vonatkoznak az adatvédelmi törvények. Ezeket az adatokat nem adják ki és nem használják fel ellened. Viszont törölni sem fognak belõle, ahogyan az állami anyakönyvekbõl sem.
Meg lehet tenni hogy ne legyél többet nyílvántartva!:) Ezt levélben is megírhatod az egyháznak vagy személyesen is kérheted!Az már az õ bûne ha nem töröl az általad is nem kívánt vallásból.Isten látta a te lépésedet és ez a fontos.Mert Õ lessz mindenki ítélõje és Õ nem tesz rossz csak is tökéletes dolgokat.A máté 7:13 ír a széles és keskeny útról.Remélem megtaláltad az igazságot!:)
A keresztelés nem a te nevedben történik, hanem az Atya, a Fiú és a Szentlélek nevében. Tehát nem lehet kilépni belõle! Ha nem élsz vallásosan, akkor nem mindegy Neked, h tartanak számon? Református, katolikus...?? Viszont, ha már valami megvan, inkább a szerint kellene keresgélni... nem??
Simán lehet átkeresztelkedni szinte bárhol! Fõleg kis falvakban. Pl én nem vagyok megkeresztelve lányimat mégis megkeresztelték.
Lehet, hogy nem tetszenek az elõzõ válaszok, de ettõl még igazak. Egyszerûen nincs semmilyen hivatalos formája, hogy téged töröljön a református egyház. Még nemhivatalos sincs. Akit egyszer megkereszteltek (bármelyik keresztény egyházban), az örökre "úgymarad". Nem értem ugyan, miért zavar ez Téged ennyire, dehát végülis ez a Te dolgod, nekem nem is kell érteni. Viszont kénytelen leszel belenyugodni, mert nem tudsz tenni ellene semmit.
Talan azt hitted , majd verik az ajtot nallad ?ugyan ha te nem , gyakorlod a vallast veled nem foglalkozik senki ! Esetleg annyi az elonyod:) (ha valaki meghal es megvan keresztelve, azt pap temeti el, mar bocs!)egyszeruen ha , szegyenled , vagy mas gondod van belole , letagadod es kesz!! Udv:)
Nos elõször is tisztázzuk Isten fogalmát: õ egy energia, egy rezgés, amibõl lett minden. A mi teremtõINK idegen és testvéri fajok voltak az univerzumból. Õket illetve egyet közülük, akit nevezhetünk Amon Ra-nak követ szinte minden ember, megtévesztve. Mikor Áment mondunk nem is gondolnák valójában kit istenítünk... Szóval a kikeresztelkedés. Maga a keresztelõ egy beavató szer. A gonosz rabszolgája leszel mágia segítségével. Ezt a "rontást" csak mágiával lehet rólad "levenni". Nem elég csak töröltetni magad a listáról.

Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Mit jelent az emberiség emelkedése, ill. felemelése?

Honnan tudhatja az ember, hogy amin dolgozik, azzal az emelkedést vagy süllyedést szolgálja? Mit jelent pontosan a fejlődés: technikai, anyagi, észbeli, szellemi? Ha felhalmozok a házamba tíz tonna szotyihéjat, mennyiségileg az is gyarapodást jelent, de minőségileg nem. (Oké, ez hülye példa volt. :)) De hogyan lehetne definiálni, hogy mi az, ami minőségileg előbbre viszi a világot? Merre van az az előbbre? Biztos, hogy ma magasabb szinten állunk, mint régebben? Pl az ókori görögöknél? Ha igen, miben? Oké, van facebook meg iphone, de számít ez valamit? Vagy ezekre a találmányokra nem megvetőn kell nézni, hanem mint az emberiség észbeli képességeinek bizonyítékaira, gyümölcseire? (Azaz nem a felhasználók szemszögéből nézni, hogy mennyi káros "mellékhatásuk" lehet, meg hülyeségekre használják, hanem a feltalálók szemszögéből, tehát az utat nézni, amit bejártak addig, amig eljutottak odáig, hogy képesek legyenek létrehozni ilyen technológiákat?) Elnézést, sok lett a kérdés.

2

Mit jelent az, hogy "bibliai alapelvek"?

Olvastam, hogy azok szerint kell élnünk.
De hogyan válnak javunkra a bibliai alapelvek?

10

Isten minden imát meghallgat?

Olvastam arról a Bibliában, hogy Isten azt mondja, nem hallgatja meg még a népe imáját sem. Ézsaiás 1,15

16

Hogy hihetjük azt, hogy isten létezik?

Sokan azt hiszik, hogy létezik isten és sátán. A télapó sem létezik a repülő rénszarvasaival, és a gyereket sem a gólya hozza.

Akkor isten és a sátán miért létezne? Akár hús-vér, vagy szellemként.

A médiában mindenkit átvernek, aljas módon kínálják az áruikat, aljas módon adagolják az emberekbe a műsoraikat, és mi eltanuljuk szokásaikat.

Ha a média ezt teszi az emberekkel, akkor bármit megtehetnek, elhitethetnek dolgokat.

És nem isten keze van benne, vagy a sátáné. Más dolgok munkálkodnak a háttérben, mint isten meg sátán. Ez csak háttér fogalom, félrevezetés.

27

Katolikusok: Ha egy ismert nő (vagy szimplán egy nő) a pápával találkozik, miért kell fekete ruhát viselnie és fekete kendőt (ritkábban kalapot)?

Íme néhánb ykp híresebb nőkrő, akik a páával találkoztak, figyeljétek meg az öltözetüket:
3

Szívesen élnél egy ószövetségi (korabeli) zsidó társadalomban?

10

Jézus valóban áprilisban született?

A karácsony ezek szerint a papok törvényre emelt hazugsága?

15

A római katolikus, görög katolikus, református és evangélikus egyházak kölcsönösen elfogadják a keresztséget?

Tehát ha valakit eredetileg reformátusnak kereszteltek, akkor azt a keresztséges elfogadja a másik három egyház?
Vagy ha valakit eredetileg római katolikusnak kereszteltek, akkor azt a keresztséget elfogadja a másik három egyház?

4

Melyik valláshoz áll a legközelebb?

Szeretnék megtanulni harcolni, egy ideje boxban gondolkozom, de csak úgy, hogy nem versenyzek, mert oktalanul, vagy csak pénzért nem akarok verekedni. Tehát csak önmagam és mások megvédése miatt akarok boxolni.

9

Milyen vallásban van Bethesda? Milyen szerepet tölt be?

2

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!