Találatok a következő kifejezésre: Hol és lehet kikeresztelkedni (1 db)

Hol és hogyan lehet kikeresztelkedni?

Gyerekkoromban a református egyházban kereszteltek meg, de nem akarom, hogy a református egyház úgy tartson nyílván, mint megkereszteltet. Ha a kereszteléskor az ember bekerül egy egyházi, vagy egyéb nyílvántartásba, akkor minden bizonnyal van hivatalos formája annak is, hogy az embert onnan töröljék. De hogyan és hol lehet ezt megtenni?

Legjobb válasz: Sehol és sehogyan. A keresztség egyszeri és letörölhetetlen szentség. De ha nem gyakorlod a vallásod, akkor semmi jelentõsége. Bármilyen hitet követhetsz, bármelyik egyházhoz tartozhatsz ettõl még. Sosem fog elõvenni a református egyház, hogy "hé, te meg vagy keresztelve".

Sehol és sehogyan. A keresztség egyszeri és letörölhetetlen szentség. De ha nem gyakorlod a vallásod, akkor semmi jelentõsége. Bármilyen hitet követhetsz, bármelyik egyházhoz tartozhatsz ettõl még. Sosem fog elõvenni a református egyház, hogy "hé, te meg vagy keresztelve".
Szerintem butaság lenne a szülõket beperelni, ez vicc. Legalább akkora, hogy örökre reformátusnak kell maradnod, hisz pólyás korodban semmi közöd sem volt semmiféle hithez. Jóban lehetsz akkor is a szüleiddel, ha kikeresztelkedsz, hisz meg sem kell tudniuk.
Pereld be a szüleidet, hogy az akaratod ellenére megkereszteltettek!!!
Semmi bajod nem lesz tõle, hogy meg vagy keresztelve. Küldenek egy levelet, hogy gyere komfirmálni. Nekem és a testvéremnek is küldtek, megyünk. Nem kötelezõ, senki nem fog zaklatni emiatt. -.- 14/L
Sajnos nem igaz, hogy minden szervezet köteles törölni minket, ha kérjük (én szívesen kérném ezt az APEH-tõl). A népszámlálási adatok lényege az, hogy ki minek vallja magát, ennek semmi köze a plébániai-parókiai keresztelési anyakönyvekhez, amire egyébként vonatkoznak az adatvédelmi törvények. Ezeket az adatokat nem adják ki és nem használják fel ellened. Viszont törölni sem fognak belõle, ahogyan az állami anyakönyvekbõl sem.
Meg lehet tenni hogy ne legyél többet nyílvántartva!:) Ezt levélben is megírhatod az egyháznak vagy személyesen is kérheted!Az már az õ bûne ha nem töröl az általad is nem kívánt vallásból.Isten látta a te lépésedet és ez a fontos.Mert Õ lessz mindenki ítélõje és Õ nem tesz rossz csak is tökéletes dolgokat.A máté 7:13 ír a széles és keskeny útról.Remélem megtaláltad az igazságot!:)
A keresztelés nem a te nevedben történik, hanem az Atya, a Fiú és a Szentlélek nevében. Tehát nem lehet kilépni belõle! Ha nem élsz vallásosan, akkor nem mindegy Neked, h tartanak számon? Református, katolikus...?? Viszont, ha már valami megvan, inkább a szerint kellene keresgélni... nem??
Simán lehet átkeresztelkedni szinte bárhol! Fõleg kis falvakban. Pl én nem vagyok megkeresztelve lányimat mégis megkeresztelték.
Lehet, hogy nem tetszenek az elõzõ válaszok, de ettõl még igazak. Egyszerûen nincs semmilyen hivatalos formája, hogy téged töröljön a református egyház. Még nemhivatalos sincs. Akit egyszer megkereszteltek (bármelyik keresztény egyházban), az örökre "úgymarad". Nem értem ugyan, miért zavar ez Téged ennyire, dehát végülis ez a Te dolgod, nekem nem is kell érteni. Viszont kénytelen leszel belenyugodni, mert nem tudsz tenni ellene semmit.
Talan azt hitted , majd verik az ajtot nallad ?ugyan ha te nem , gyakorlod a vallast veled nem foglalkozik senki ! Esetleg annyi az elonyod:) (ha valaki meghal es megvan keresztelve, azt pap temeti el, mar bocs!)egyszeruen ha , szegyenled , vagy mas gondod van belole , letagadod es kesz!! Udv:)
Nos elõször is tisztázzuk Isten fogalmát: õ egy energia, egy rezgés, amibõl lett minden. A mi teremtõINK idegen és testvéri fajok voltak az univerzumból. Õket illetve egyet közülük, akit nevezhetünk Amon Ra-nak követ szinte minden ember, megtévesztve. Mikor Áment mondunk nem is gondolnák valójában kit istenítünk... Szóval a kikeresztelkedés. Maga a keresztelõ egy beavató szer. A gonosz rabszolgája leszel mágia segítségével. Ezt a "rontást" csak mágiával lehet rólad "levenni". Nem elég csak töröltetni magad a listáról.


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Melyik könyv mutatja be legjobban buddhizmus meditásciós útját a megvilágosodásig?

3

Igaz-e ez a mondás? : "A törvény Istentől van, de a kegyelem emberektől. "

4

A Chaldean és Phytagorean numerologiákon kívül létezik más is?

4

Mit kell nékem cselekedjek, hogy idvezüljek? (Csel.6, 30-31)

Mi ennek az igének a lényege?

20

Szerintetek miért csalódtak sokan az egyházukban (akban)?

Azért kérdezem, mert sok-sok ember véleménye itt, ezt tükrözi.
Mi lehet ennek az oka?

19

Valaki írna példát arra hogy, hogy kapta meg Istentől a társát?

Leginkább az érdekel, hogy milyen volt Istennel a kapcsolatotok, mikor lépett be az életetekbe a Õ?
Volt valaki olyan helyzetben, ami teljesen lehetetlennek tûnt, de Isten mégis jóra fordította az egészet s több áldás származott belõle, mint ahogy azt ti elgondoltátok?
Tudom kicsit személyesek ezek a kérdések, de örömmel venném ha páran írnának nekem ilyen témában, akár privátban is. Én is hívô vagyok, s nem kötözködés céljából tettem fel a kérdést. :)

7

Lehetséges megkeresztelést megtőrni?

Alapvetően engem nagyon bosszant mindigis idegesítet megvagyok keresztelve hiába nem veszek róla tudomást akkoris megtörtént ami megtörtént nem lehet elfeledni.Nos kérdésem az lenne van valami módja megkeresztelést semlegesitsem vagy télleg egyszerüen nemkel róla tudomást vennem?

18

Jézus egy extractor?

14

Mit jelent ez az ige pontosan?

1Mó 9:4 Csak a húst az őt elevenítő vérrel meg ne egyétek.

12

Miért kell az állami (világi) költségvetésből támogatni a templomok építését?

Az új költségvetésben sok pénzt különítettek el templomfelújításra, templomépítésre. Miért kell az adófizetőknek finanszírozni más privát vallásgyakorlását (kvázi hobbiját)? Miért kell annak is megfizetnie ezt, aki nem is jár templomba és ateista? Az egyházak meg az Állam elvileg szétváltak. Miért nem kalapozzák össze a hívők (megrendelők)? Miért nem egyházi adóból? Én egyszerűen nem értem ezeket már.

19

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!