Találatok a következő kifejezésre: Hol és lehet kikeresztelkedni (1 db)

Hol és hogyan lehet kikeresztelkedni?

Gyerekkoromban a református egyházban kereszteltek meg, de nem akarom, hogy a református egyház úgy tartson nyílván, mint megkereszteltet. Ha a kereszteléskor az ember bekerül egy egyházi, vagy egyéb nyílvántartásba, akkor minden bizonnyal van hivatalos formája annak is, hogy az embert onnan töröljék. De hogyan és hol lehet ezt megtenni?

Legjobb válasz: Sehol és sehogyan. A keresztség egyszeri és letörölhetetlen szentség. De ha nem gyakorlod a vallásod, akkor semmi jelentõsége. Bármilyen hitet követhetsz, bármelyik egyházhoz tartozhatsz ettõl még. Sosem fog elõvenni a református egyház, hogy "hé, te meg vagy keresztelve".

Sehol és sehogyan. A keresztség egyszeri és letörölhetetlen szentség. De ha nem gyakorlod a vallásod, akkor semmi jelentõsége. Bármilyen hitet követhetsz, bármelyik egyházhoz tartozhatsz ettõl még. Sosem fog elõvenni a református egyház, hogy "hé, te meg vagy keresztelve".
Szerintem butaság lenne a szülõket beperelni, ez vicc. Legalább akkora, hogy örökre reformátusnak kell maradnod, hisz pólyás korodban semmi közöd sem volt semmiféle hithez. Jóban lehetsz akkor is a szüleiddel, ha kikeresztelkedsz, hisz meg sem kell tudniuk.
Pereld be a szüleidet, hogy az akaratod ellenére megkereszteltettek!!!
Semmi bajod nem lesz tõle, hogy meg vagy keresztelve. Küldenek egy levelet, hogy gyere komfirmálni. Nekem és a testvéremnek is küldtek, megyünk. Nem kötelezõ, senki nem fog zaklatni emiatt. -.- 14/L
Sajnos nem igaz, hogy minden szervezet köteles törölni minket, ha kérjük (én szívesen kérném ezt az APEH-tõl). A népszámlálási adatok lényege az, hogy ki minek vallja magát, ennek semmi köze a plébániai-parókiai keresztelési anyakönyvekhez, amire egyébként vonatkoznak az adatvédelmi törvények. Ezeket az adatokat nem adják ki és nem használják fel ellened. Viszont törölni sem fognak belõle, ahogyan az állami anyakönyvekbõl sem.
Meg lehet tenni hogy ne legyél többet nyílvántartva!:) Ezt levélben is megírhatod az egyháznak vagy személyesen is kérheted!Az már az õ bûne ha nem töröl az általad is nem kívánt vallásból.Isten látta a te lépésedet és ez a fontos.Mert Õ lessz mindenki ítélõje és Õ nem tesz rossz csak is tökéletes dolgokat.A máté 7:13 ír a széles és keskeny útról.Remélem megtaláltad az igazságot!:)
A keresztelés nem a te nevedben történik, hanem az Atya, a Fiú és a Szentlélek nevében. Tehát nem lehet kilépni belõle! Ha nem élsz vallásosan, akkor nem mindegy Neked, h tartanak számon? Református, katolikus...?? Viszont, ha már valami megvan, inkább a szerint kellene keresgélni... nem??
Simán lehet átkeresztelkedni szinte bárhol! Fõleg kis falvakban. Pl én nem vagyok megkeresztelve lányimat mégis megkeresztelték.
Lehet, hogy nem tetszenek az elõzõ válaszok, de ettõl még igazak. Egyszerûen nincs semmilyen hivatalos formája, hogy téged töröljön a református egyház. Még nemhivatalos sincs. Akit egyszer megkereszteltek (bármelyik keresztény egyházban), az örökre "úgymarad". Nem értem ugyan, miért zavar ez Téged ennyire, dehát végülis ez a Te dolgod, nekem nem is kell érteni. Viszont kénytelen leszel belenyugodni, mert nem tudsz tenni ellene semmit.
Talan azt hitted , majd verik az ajtot nallad ?ugyan ha te nem , gyakorlod a vallast veled nem foglalkozik senki ! Esetleg annyi az elonyod:) (ha valaki meghal es megvan keresztelve, azt pap temeti el, mar bocs!)egyszeruen ha , szegyenled , vagy mas gondod van belole , letagadod es kesz!! Udv:)
Nos elõször is tisztázzuk Isten fogalmát: õ egy energia, egy rezgés, amibõl lett minden. A mi teremtõINK idegen és testvéri fajok voltak az univerzumból. Õket illetve egyet közülük, akit nevezhetünk Amon Ra-nak követ szinte minden ember, megtévesztve. Mikor Áment mondunk nem is gondolnák valójában kit istenítünk... Szóval a kikeresztelkedés. Maga a keresztelõ egy beavató szer. A gonosz rabszolgája leszel mágia segítségével. Ezt a "rontást" csak mágiával lehet rólad "levenni". Nem elég csak töröltetni magad a listáról.

Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Megszűnnek egyszer a bajok?

A jelenések21,3,4 ír erről. De miért higgyem ezt el?

3

Ki volt a görög (vagy római) mitológiában az a személy, akit csak a földről felemelve lehetett megölni?

Ha jól emlékszem, valaki a feje fölé emelte és úgy tudta megölni.

3

Jehova tanúi mit szólnak ehhez a rövid igehirdetéshez?

https://www.youtube.com/watch?v=goBaK3trq68

14

Megbízhatok egy Hit gyülekezetesben?

Egy magát hit gyülisnek valló személy akar velem közelebbi barátságot kialakítani. Megbízhatok benne, vagy előfordulhat esetleg, hogy veszélyes lehet az illető?

26

Jehova tanúi! Mennyi pénzért adnátok el egy Bibliát?

Remélem érthető, hogy válaszként pénzösszeget várok, és tudom magamtól is, hogy akár ingyen is adnak.

11

Arab nyelvű koránt hol lehet kapni?

Linkeket is szivesen látok,

5

Ha valaki azt mondja hogy ez nem az Úrtól/Szentlélektől van, akkor az már a Szentlélek káromlása?

http://www.youtube.com/watch?v=MZTRw_Tgmy8

Mert például a Hit Gyülekezetében nagyon sokszor és egyéb helyeken is van ilyen, csak ott ezek ki vannak cenzúrázva, ezért nem lehet ilyen videót találni

3

Vannak itt olyanok, akik nagyon régóta tagjai a Hit Gyülekezetének?

Olyanokra gondolok, akik lehetőleg már Budaörsön is ott voltak. Priviben feltehetek pár kérdést?

1

Azok az emberek, akik a mennyországba kerülnek haláluk után, angyalok lesznek? Kerülhetek még a mennyországba, ha halálos bűnt követtem el, de megtértem?

A megtérés mentesít a Pokol tüzétől?

10

Ki számít gojnak?

Aki születetten nem zsidó (genetikailag), vagy akinek nincs zsidó lelke? (Mert azt olvastam erről, hogy nagyon ritka esetben előfordul, hogy egy zsidónak nincs "zsidó lelke" (neshama yehudi), míg egy nem zsidónak lehet.

13

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!