Találatok a következő kifejezésre: Hol és lehet Start kártyát (2 db)

Hol és hogyan lehet Start kártyát igényelni?

Az els? munkám miatt kellene.

Legjobb válasz: Online: https://startklub.mav-start.hu/index.php Levélben: http://www.mav-start.hu/res/start_klub_kartya-igenylolap.pdf

Az elõzõ hozzászóló, nem arról beszélt, amit a kérdezõ kérdezett. A Start-kártyát a helyi APEH-nél kell igényelni!!! Ott mindenben segítenek.
Valóban. Valamiért egybõl a MÁV-Start kártyára gondoltam :) Mert azt is szokták kérni a munkáltatók, jól tudnak õk is vele járni. Bocsánat. Itt egy link: http://www.szmm.gov.hu/download.php?ctag=download&docID=14648

Hogyan lehet start kártyám? Egy éve tartós munkanélküli vagyok. Mit kell (és hol? ) beszereznem hozzá, hogy megkapjam?

Legjobb válasz: Ha még soha nem volt munkaviszonyod (kivétel diákmunka), akkor bemész az apehhoz és kiállítják neked. DE csak akkor váltsd ki, ha már megvan a munkahelyed. Ha jogosult vagy rá, akkor írd bele az önéletrajzodba, hogy ki tudod váltani, és munkába állás elõtti nap menj el intézkedni. Akkor kapsz egy a kártyával egyenértékû papírt, amivel be tudnak jelenteni a munkahelyeden. Ha már volt munkahelyed, akkor nem vagy jogosult start kártyára.

Ha még soha nem volt munkaviszonyod (kivétel diákmunka), akkor bemész az apehhoz és kiállítják neked. DE csak akkor váltsd ki, ha már megvan a munkahelyed. Ha jogosult vagy rá, akkor írd bele az önéletrajzodba, hogy ki tudod váltani, és munkába állás elõtti nap menj el intézkedni. Akkor kapsz egy a kártyával egyenértékû papírt, amivel be tudnak jelenteni a munkahelyeden. Ha már volt munkahelyed, akkor nem vagy jogosult start kártyára.
De jogosult lehetsz start extra, vagy start plusz kártyára. startkartya.hu oldalon meg tudod nézni, hogy melyikre vagy jogosult. Ha nem a pályakezdõknek járó start kártyára (életkorod miatt is eleshetsz tõle), akkor kell a munkaügyitõl egy igazolás, hogy jogosult vagy a start extra/plusz kártyára. Mindenképpen kellenek a személyes irataid, adókártya, TB kártya. Sima startnál a legmagasabb iskolai végzettséged igazoló okirat. Start extra/plusznál a munkaügyi központ igazolása. A kitöltendõ nyomtatvány fenn van a honlapjukon (apeh.hu nyomtatványok) 2 példányban kitöltöd, kinyomtatod, aláírod, beviszed a legközelebbi kirendeltségre (nem kell a központiba menni vele) Ezt is megtalálod a honlapjukon, hogy melyik megyében hol van és mi a nyitva tartása. Azonnal megkapod az igazolást, ami a kártya megérkezéséig helyettesíti a kártyát. Csak akkor váltsd ki, ha biztos a munkahelyed, de még a munkaviszony kezdete elõtt!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a választ! De egyet nem értek: miért munkába állás elõtt kell kiváltanom? Ha kiváltom, de még nem állok munkába, akkor mi történik? (amúgy volt már munkahelyem, nem pályakezdõ vagyok )
A start kártyák (bármelyik fajta) érvényessége a kiállítástól kezdõdik, és nem a munkába állástól. Azaz, te kiváltod holnap, akkor holnaptól kezd el lejárni a startkártya kedvezmény. Akkor is, ha te csak jövõ szeptemberben kapsz munkát. Majd egy évet már el is "fogyasztottál" a kedvezménybõl. Viszont ha nem pályakezdõ startra vagy jogosult, még váltsd ki ebben az évben, mert jövõre megszüntetik a start extrát és pluszt.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm! Így már minden világos.Nagyon köszönöm az információt, nagyon hasznos volt! Szép napot nektek!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!