Találatok a következő kifejezésre: Hol és kell igényelnem meg (6 db)

Hol és mikor kell igényelnem meg a babam TAJ kártyáját miután megszületett?

Legjobb válasz: nem kell igényelni küldeni fogják postai uton kb 1 hét után

nem kell igényelni küldeni fogják postai uton kb 1 hét után
Úgy tudom az Országos Egészségbiztosítónál, de csak Pécsen tudom hol van.És igen , ha már megszületett, mert kell vinni a szül. anyakönyvi kivonatot.
Látom közbe válaszoltak, a barátnõmnek nem küldték, úgyhogy õ bement, akkor sorry, de nem tudom neked mi van
Debrecenben nem kell igényelni autómatikusan küldeni fogják
Akkor Kedves kérdezõ!! Szerintem lehet hogy városfüggõ, de a védõnõ biztos meg tudja mondani!
A kérdező hozzászólása: Köszi a gyors válaszokat!Én Pesten fogok szülni!Akkor lehet tényleg város függõ!Mindenesetre köszi Nektek !
Pest megyében lakom és nekünk automatikusan 1-2 hétre szülés után kiküldték, miután leadtam a munkahelyemen az összes papírt, kiskönyv, a kórházi papírok, születési bizonyítvány stb.
Én is Pesti vagyok, és sajnos több mint 3 hétig kellett várnunk a TAJ kártyára!

2012 februárban lejár az álláskeresési járadékom, még nem sikerült munkát találnom.58 éves vagyok. Szerintetek milyen feltételekkel kaphatom az aktiv korúak segélyét és hol kell igényelni? 38 év munkaviszonyom van és 54 es születésü nő vagyok.

Aktiv koruaknak mennyi segély jár ha lejár az álláskeresési támogatás?

Legjobb válasz: 28500 ft/hó. Én is azon vagyok. Szerintem megkapod, ha más bevétel nincs. A munkaügyisek adnak egy papírt amivel el kell menni a helyi önkormányzathoz. Ott egy aktív korúak címû nyomtatványt kell kitölteni, beadni, és pár héten belül elbírálják. Ettõl függetlenül nekem továbbra is be kell járnom pecsételtetni mert az álláskeresést nem lehet abbahagyni csak a pénzt más szerv adja. Ez már egy védett kor nem hagynak megélhetés nélkül.

28500 ft/hó. Én is azon vagyok. Szerintem megkapod, ha más bevétel nincs. A munkaügyisek adnak egy papírt amivel el kell menni a helyi önkormányzathoz. Ott egy aktív korúak címû nyomtatványt kell kitölteni, beadni, és pár héten belül elbírálják. Ettõl függetlenül nekem továbbra is be kell járnom pecsételtetni mert az álláskeresést nem lehet abbahagyni csak a pénzt más szerv adja. Ez már egy védett kor nem hagynak megélhetés nélkül.
A kérdező hozzászólása: Szerintetek akkor az aktiv koruak segélyéhez szükséges a velem egy háztartásba élõk jövedelme is.Ketten vagyunk a férjemmel neki nyugdija van, és megállapithatják ugy is hogy nem kapok ellátást?
Az teljesen mindegy hányan élnek együtt a munkanélkülivel én is az édesanyámmal élek, itt az a lényeg, hogy a kérvényezõnek milyen bevételei, vagyontárgyai vannak. Van egy kérdés az íven hogy van e saját földem, a lakás az enyém-e.(a saját lakás nem gond szinte mindenkinek van) Az nem fontos, hogy a társam is keres, mert attól, hogy egy fedél alatt élünk, nem biztos hogy közös kasszán vagyunk, nem biztos, hogy eltartanak. Az indoklásba érdemes oda írni, hogy pl. szed-e gyógyszert mert az költség, a fûtés is pénzbe kerül ami télen megterhelõbb, oda kell írni, hogy folyamatosan keresek munkát, a kor miatt nehéz elhelyezkedni, együtt mûködök a munkaügyi hivatallal stb. hogy lássák, nem egy léhûtõvel van dolguk.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a hasznos válaszokat.

Milyen formanyomtatványt kell kitöltenem és azt hol kell igényelnem ahhoz, hogy az APEH csinálja meg az adóbevallásomat?

Gyed-en vagyok, de már nem vagyok munkaviszonyban, mert kirúgtak.

Legjobb válasz: Az APEH honlapján megtalálod a letölthetõ nyomtatványok menüpontban. Elõször a keretprogramot kell letölteni, azután a megfelelõ nyomtatványt. Február 15-ig kell beküldeni az illetékes APEH címére.

Az APEH honlapján megtalálod a letölthetõ nyomtatványok menüpontban. Elõször a keretprogramot kell letölteni, azután a megfelelõ nyomtatványt. Február 15-ig kell beküldeni az illetékes APEH címére.
Sziasztok! Ha a 0953NY dokumentumot töltöm le az a jó? Azt kell visszaküldeni az apehnak, hogy kitöltse az adóbevallásom??? Köszönöm szépen!!


Erkölcsi bizonyítványt hol kell igényelni és mennyi idő alatt érkezik meg?

Legjobb válasz: Postán kell nyomtatványt vásárolni erkölcsi bizonyítványhoz - az pár száz forint -, amit kitöltesz és befizeted a kb. 5 ezer forintos csekket, a bizonylatot ráragasztod a nyomtatványra és feladod postán. Kb. 1-2 hét alatt készül el.

Postán kell nyomtatványt vásárolni erkölcsi bizonyítványhoz - az pár száz forint -, amit kitöltesz és befizeted a kb. 5 ezer forintos csekket, a bizonylatot ráragasztod a nyomtatványra és feladod postán. Kb. 1-2 hét alatt készül el.
A kérdező hozzászólása: Köszi
Ahogy az elsõ írta. Kiegészíteném azzal, hogy nincs gyorsított eljárás. Én szívesen fizettem volna többet akár, de nincs ilyen opció, ki kell várni a 2 hetet.
Illetve ha van Ügyfélkapu regisztrációd, akkor a neten is lehet igényelni, a díját pedig átutalással kell rendezni.

Egy egyedül állo még tanuló de nagykorú anyának mik járnak az államtól? és hol kell igényelni?

Legjobb válasz: Feltételezem, hogy ezek szerint még soha nem álltál munkaviszonyban sehol. Ezek alapján alanyi jogon jogosult vagy a GYES-re, ami havi 25.500 Ft, illetve az egyedülálló anyák családi pótlékára, ami 13.700 Ft. Az államtól ennyi. Vannak helyek, ahol rászorultsági alapon rendszeres vagy alkalomszerû segélyben is részesíthetnek, ennek a feltételeirõl a polgármesteri hivatalotokban adnak bõvebb tájékoztatást.

Feltételezem, hogy ezek szerint még soha nem álltál munkaviszonyban sehol. Ezek alapján alanyi jogon jogosult vagy a GYES-re, ami havi 25.500 Ft, illetve az egyedülálló anyák családi pótlékára, ami 13.700 Ft. Az államtól ennyi. Vannak helyek, ahol rászorultsági alapon rendszeres vagy alkalomszerû segélyben is részesíthetnek, ennek a feltételeirõl a polgármesteri hivatalotokban adnak bõvebb tájékoztatást.
Ezeken kívül az államtól kapsz még anyasági támogatást, ez egyszeri juttatás a gyermek megszületése után, az összege kb 65.000 Ft. A babád kap babakötvényt 40.000 Ft értékben, amit majd a 18. szülinapja után vehet fel, adig kamatozik és lehet fizetni bele. Ha pl havi 1000 Ft ot fizetsz be, akkor 18 év múlva várhatóan 500.000 Ft körüli összeg jön össze. Itt az is le van írva, hogy mit hol kell igényelni: http://www.magyarorszag.hu/allampolgar/ugyek/egeszseg/gyerta..

Kiket illet meg a gyed kompenzáció és azt hol kell igényelni?

Én már 14 éve gyesen vagyok folyamatosan.A legkisebb gyerekem 2009 decemberébe született. Engem illet ilyen juttatás vagy nem?

Legjobb válasz: Szia! én ugy tudom gyes mellé nem jár a kompenzáció csak annak aki gyeden és tgyáson van !

Szia! én ugy tudom gyes mellé nem jár a kompenzáció csak annak aki gyeden és tgyáson van !
A kérdező hozzászólása: Az anyukák mikor otthon vannak 3 évig, akkor a 2-3 évet, hogy hívják gyes vagy gyed?Ezt már én se tudom.Azt tudom, hogy 25 000 ft körül kapok.
2.évig gyed, a harmadik év a gyes.
A kérdező hozzászólása: Akkor én ezt már nem igényelhetem ugye?
nem mivel az az összeg a gyesre utal és nem gyedre a gyesbõl nem vonnak adót ellenben a gyedbõl igen és arra kapod a kompenzációt
A kérdező hozzászólása: Sajnálom, hogy ebbõl kimaradtam, de azért köszi!
Azért maradtál ki, mert neked az adóváltozások ellenére pontosan ugyanannyi a gyesed, mint tavaly. A kompenzációt gyed és tgyás esetén is csak akkor adják, ha az adóváltozás miatt kevesebb lett az összege, mint amennyi tavaly volt.Úgyhogy ez nem juttatás, mint ahogy írtad, hanem kompenzáció, mint ahogy a kérdésben írtad. A kettõ teljesen mást jelent.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!