Találatok a következő kifejezésre: Hol és kell igényelnem (75 db)

Kinek jár? , és hol-hogyan kell igényelni?

Ismerőseim körében hallottam. hogy van lehetőség SZÉP kártya igénylése nyugdíjasoknak is.Milyen minimum nyugdíj után lehet igényelni: hol és hogyan!

Legjobb válasz: Üdv kedves kérdezõ! Ki kaphat SZÉP Kártyát? http://szepkartya.biz/szep-kartya/ki-kaphat-szep-kartyat/25 Széchenyi Pihenõ Kártyáról http://www.szechenyipihenokartya.hu/index.php

Üdv kedves kérdezõ! Ki kaphat SZÉP Kártyát? http://szepkartya.biz/szep-kartya/ki-kaphat-szep-kartyat/25 Széchenyi Pihenõ Kártyáról http://www.szechenyipihenokartya.hu/index.php

Az egyszeres anyasági támogatást mikor és hol kell igényelnem? Illetve ha születés után megvannak a baba papírjai, mit és hol kell igényelnem?

Legjobb válasz: Szia! Az egyszeri anyasági támogatást az OEP-nél kell igényleni, ehhez a babád taj száma kell majd. Ha már megvan az anyakönyvitek akkor az önkormányzatnál is kaphatsz egyszeri szülési segélyt, ez adható, nem kötelezõ, érdeklõdd meg a védõnõtöket hogy nálatok van-e ilyen, nálunk 10e forint. Hogy mit kell igényelned azt te tudod, tgyás,gyed vagy gyes, illetve a családi pótlék. Ha munkanélkülirõl mentél szülni akkor a munkanélkülinek kötelessége elrendezni a tgyás, gyed vagy gyes igénylésedet.

Szia! Az egyszeri anyasági támogatást az OEP-nél kell igényleni, ehhez a babád taj száma kell majd. Ha már megvan az anyakönyvitek akkor az önkormányzatnál is kaphatsz egyszeri szülési segélyt, ez adható, nem kötelezõ, érdeklõdd meg a védõnõtöket hogy nálatok van-e ilyen, nálunk 10e forint. Hogy mit kell igényelned azt te tudod, tgyás, gyed vagy gyes, illetve a családi pótlék. Ha munkanélkülirõl mentél szülni akkor a munkanélkülinek kötelessége elrendezni a tgyás, gyed vagy gyes igénylésedet.
A kérdező hozzászólása: Munkanélkülirõl fogok szülni. Akkor szülés után jelentkezzek ott és õk indítják el a dolgot? A családit szülés után mennyi idõvel és hol lehet igényelni?És az egyszeres anyaságihoz milyen papírok kellenek?
Nekem augusztus 20-án lett meg a baba, és szept.elején mentem be személyesen az Államkincstárba megigényelni a családit, amibõl három hónap múlva (dec.elején)lett pénz, de egyben küldték a háromhónapot.Szóval családi 3hónap!A többit nem tudom sajnos, mert én nem munkanélkülirõl mentem szülni.
Bocsi, még annyi, h talán a családival együtt igényeltem az anyaságit is, ami háromhéten belül megjött.2008-ban volt mindez, szóval nem igazán emlékszem, de talán egyszerre adtam be a papírokat, anyakönyvi kivonat, tajszám, másra nem emlékszem, ne haragudj.
1. vagyok. Ha munkanélkülirõl mész szülni akkor amint megszültél be kell szólnod a munkanélkülibe hogy megszültél, így szüneteltetni fogják és egybõl indítják is a tgyást, gyedet, gyest amire éppen jogosult vagy. Amint megvan a babás anyakönyvi kivonata bemész a munaknélkülibe és elrendezitek a szükséges papírok kitöltését. A férjed taj számát is vidd majd magaddal mert az is kell majd, persze ha van. Ilyenkor a szülés idõpontjától szüneteltetik a munkanélkülidet, majd mikor bemész vissza vesznek 1-2 napra így elintézik és továbbítják a papírokat az államkincstár felé. A családit az államkincstárnál kell igényleni, egyébként az oldalukon az ehhez szükséges papírokat is megtalálod és ott le van írva mik kellenek, ezeket ott meg tudod nézni. Remélem tudtam segíteni :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a segítséget!Nagyon aranyosak vagytok:) Minden jót kívánok nektek!

Érdekelne, hogy a családi pótlék és a Gyes és a hasonló pénzbeni dolgokat hol kell igényelni és hol lehet hozzá nyomtatványhoz jutni?

Legjobb válasz: http://www.allamkincstar.gov.hu/rovat/130 http://www.allamkincstar.gov.hu/rovat/131 http://www.allamkincstar.gov.hu/rovat/135 A területileg illetékes MÁK-tól kell igényelni. Nyomtatványokat is õk adnak, vagy letölthetõk a fenti linkekrõl.

http://www.allamkincstar.gov.hu/rovat/130 http://www.allamkincstar.gov.hu/rovat/131 http://www.allamkincstar.gov.hu/rovat/135 A területileg illetékes MÁK-tól kell igényelni. Nyomtatványokat is õk adnak, vagy letölthetõk a fenti linkekrõl.


Gyermekápolási díj. Mik a feltételei, mekkora összeg és hol kell igényelni?

7 éves lesz a kislányom, tartós beteg, emellett olyan problémája is van, amirõl majd csak nyár végén lesz papír. Gyesen vagyok vele, de javasolták az ápolásit (védõnõ). Fogalmam sincs, nekünk járna e, egyáltalán mi ez, mekkora összeg, a gyesrõl le kell e mondanom, dolgozhatok e mellette.

Legjobb válasz: Ugyanúgy az államkincstárnál kell igényelned, 30e körül van, de betegségtõl függõen. Ha súlyosabb baja van, akkor magasabb az összeg, 40-45 között. 4 órás munkaviszonynak számít így nem dolgozhatsz mellette és a gyest is le kell mondani, mivel egyfajta állami juttatást kaphatsz csak.

Ugyanúgy az államkincstárnál kell igényelned, 30e körül van, de betegségtõl függõen. Ha súlyosabb baja van, akkor magasabb az összeg, 40-45 között. 4 órás munkaviszonynak számít így nem dolgozhatsz mellette és a gyest is le kell mondani, mivel egyfajta állami juttatást kaphatsz csak.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen! Igazából egyetlen elõnyét látom eddig. Ha ápolásin vagyok, kaphat az oviban speciális kaját, amire nem allergiás. Ha csak a tartós beteg papír van, akkor nem.
az ápolási díjat az önkormányzat intézi, semmi köze a kincstárhoz.
és igen, lehet mellette dolgozni.
[link] Szerepel benne, hogy napi 4 órában vállalhatsz mellette munkát (ha otthon dolgozol, korlát nincs). Illetve lent megtalálod, hogy az illetékes kormányhivatalnál, polgármesteri hivatalnál kell benyújtanod.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm! Itthon dolgozom. Akkor be is megyek, elkezdem intézni.

Szegedi egyetemisták! Mennyibe kerül a közlekedés (busz, villamos)? Kaptok kedvezményt? És ha igen, hol kell igényelni? Mit kell kérvényezni?

Legjobb válasz: Hello! 2009-ig voltam Szegeden egyetemista. Féléves diakigazolvany-matrcicazaskor kapsz egy 9000 forint értéku varosi tanulobérletet, mely az adott félévre szol, nem kell érte fizetned semmit. Ha valakinek nincs ra szuksége, az nem veszi fel (talan visszakapja az arat, de én ilyet sose csinaltam). Minden tomegkozlekedési eszkozon hasznalhatod a varosban. Nem kell igényelni, sem kérvényezni.

Hello! 2009-ig voltam Szegeden egyetemista. Féléves diakigazolvany-matrcicazaskor kapsz egy 9000 forint értéku varosi tanulobérletet, mely az adott félévre szol, nem kell érte fizetned semmit. Ha valakinek nincs ra szuksége, az nem veszi fel (talan visszakapja az arat, de én ilyet sose csinaltam). Minden tomegkozlekedési eszkozon hasznalhatod a varosban. Nem kell igényelni, sem kérvényezni.
még mindig van ingyenes bérlet.
milyen jófej sulitok van :) ))
Ingyen kapjuk bizony:) (De úgy tudom, csak az államisok). Ha nem kéred, akkor tényleg megkapod az árát. Kérvényezni nem kell, csak bemenni érte. I love SZTE!:)
A kérdező hozzászólása: Húú, ez tök jó!! nagyon szépen köszönöm a válaszokat!!

Családi pótlékot hogy, hol, és mikor kell igényelnem?

És még azt szeretném tudni, hogy ha megszülök, a párom intézné el az anyaságit,a sógórn?mnél is így csináltuk, csak nem emlékszem hogy kell-e meghatalmazás?

Legjobb válasz: Szia! A családi pótlékot és az anyasági támogatást is a területileg illetékes kincstárnál lehet igényelni. A védõnõm azt tanácsolta, hogy a nyomtatványokat be lehet elõre szerezni - a kincstárban adnak, pénzbe nem kerül - és ki lehet tölteni, amit lehet. Ha megszületik a baba, akkor rá kell majd írni még az õ adatait és TAJ számát (azt születése után pár nap múlva kap) és ezután már a párod is intézheti a dolgot. Csak be kell vinnie a kitöltött, aláírt papírokat a kincstárhoz. Mi nem vagyunk házasok - lehet, hogy a páromtól kérik az apasági nyilatkozat bemutatását, de házasoknál nem hiszem, hogy kellene meghatalmazás. De ha már úgyis szereztek be nyomtatványt, ezt még akkor kérdezzétek meg. Boldog babavárást!

Szia! A családi pótlékot és az anyasági támogatást is a területileg illetékes kincstárnál lehet igényelni. A védõnõm azt tanácsolta, hogy a nyomtatványokat be lehet elõre szerezni - a kincstárban adnak, pénzbe nem kerül - és ki lehet tölteni, amit lehet. Ha megszületik a baba, akkor rá kell majd írni még az õ adatait és TAJ számát (azt születése után pár nap múlva kap) és ezután már a párod is intézheti a dolgot. Csak be kell vinnie a kitöltött, aláírt papírokat a kincstárhoz. Mi nem vagyunk házasok - lehet, hogy a páromtól kérik az apasági nyilatkozat bemutatását, de házasoknál nem hiszem, hogy kellene meghatalmazás. De ha már úgyis szereztek be nyomtatványt, ezt még akkor kérdezzétek meg. Boldog babavárást!
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ, én letöltöttem az internetrõl már a nyomtatványokatés ki is nyomtattam.
szia megtudnád esetleg adni honnan tölthetõek le ezek a nyomtatványok? köszi elõre is és boldog babavárást
A kérdező hozzászólása: Be írtam a googleba a nyomtatvényok nevét.Pl: Családi pótlék nyomtatvány letöltése, Tgyás nyotatvány letöltése, Gyed yomtatvány, anyaságihoz nyomtatvány.De a http://www.magyarország.hu is van egy csómó.
köszi :D

Hogyan és hol kell igényelni a terhességi gyermekágyi segélyt?

2hete szültem, az utolsó trimesztert a kórházban töltöttem, táppénzen voltam. Szülés után jeleztem a munkáltató felé, hogy megszültem, és igényelném a Tgyás-t. Közölte, hogy azt az illetékes oepnél kell igényelnem. Ez valóban így van? Valamint aug.29-én lejár a határozott idej? szerz?désem utána milyen jogviszonnyal lehetek itthon az újszülött babámmal mit és hol kell igényelni?

Legjobb válasz: Én úgy tudom hogy a munkáltatónál kell ezt a támogatást igényelni, az egyik munkatársam már kapott ilyet és neki a munkahelyen a hr-es csaj intézte.

Én úgy tudom hogy a munkáltatónál kell ezt a támogatást igényelni, az egyik munkatársam már kapott ilyet és neki a munkahelyen a hr-es csaj intézte.

Hogyan és hol kell igényelni a méltányossági gyedet?

Tgyás-t megkaptam de 1-2 hónap biztosítási jogviszony hiánya miatt nem jár gyed de azt mondták hogy méltányosságiból megigényelhetem mert a munkanélküli által lesz biztosításom.A férjem is csak 4 órás munkahelyen van és van még egy 2 éves kisfiunk.Ezek alapján szerintetek kaphatok méltányossági gyed-et?Hol és hogyan igényeljem?

Legjobb válasz: Ha a tgyás lejárta után visszamész álláskeresési támogatásra, akkor megpróbálhatod, de csak, ha kapsz álláskeresési támogatást, ha nem, akkor biztos, hogy nem kapsz méltányosságból gyedet. Az OEP-nél kell igényelni, oda menj be érdeklõdni!

Ha a tgyás lejárta után visszamész álláskeresési támogatásra, akkor megpróbálhatod, de csak, ha kapsz álláskeresési támogatást, ha nem, akkor biztos, hogy nem kapsz méltányosságból gyedet. Az OEP-nél kell igényelni, oda menj be érdeklõdni!

Az egyszeri anyasági támogatást hol és hogyan kell igényelni?

A munkahelyem fogja intézni vagy nekem kell?

Legjobb válasz: Neked kell igényelned! Rengeteg info van ezzel kspcsolatban a neten. például itt is: http://www.gyerekabc.hu/alanyi-jogon-jaro.html

Neked kell igényelned! Rengeteg info van ezzel kspcsolatban a neten. például itt is: http://www.gyerekabc.hu/alanyi-jogon-jaro.html

Hol és mikor kell igényelnem meg a babam TAJ kártyáját miután megszületett?

Legjobb válasz: nem kell igényelni küldeni fogják postai uton kb 1 hét után

nem kell igényelni küldeni fogják postai uton kb 1 hét után
Úgy tudom az Országos Egészségbiztosítónál, de csak Pécsen tudom hol van.És igen , ha már megszületett, mert kell vinni a szül. anyakönyvi kivonatot.
Látom közbe válaszoltak, a barátnõmnek nem küldték, úgyhogy õ bement, akkor sorry, de nem tudom neked mi van
Debrecenben nem kell igényelni autómatikusan küldeni fogják
Akkor Kedves kérdezõ!! Szerintem lehet hogy városfüggõ, de a védõnõ biztos meg tudja mondani!
A kérdező hozzászólása: Köszi a gyors válaszokat!Én Pesten fogok szülni!Akkor lehet tényleg város függõ!Mindenesetre köszi Nektek !
Pest megyében lakom és nekünk automatikusan 1-2 hétre szülés után kiküldték, miután leadtam a munkahelyemen az összes papírt, kiskönyv, a kórházi papírok, születési bizonyítvány stb.
Én is Pesti vagyok, és sajnos több mint 3 hétig kellett várnunk a TAJ kártyára!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!