Találatok a következő kifejezésre: Hol és iskolában érdemes (5 db)

Hol és megyik iskolában érdemes tovább tanulni, ha az ember könyvelő akar lenni?

Pest megyére sz?kítve :D

Legjobb válasz: Könyvelõ végzettséghez elég ált.ban egy OKJ-s (mérlegképes) könyvelõ végzettség. De ha magasabb végzettségre vágysz,akkor végezz el egy közgazdász szakot és utána/közben egy könyvelõit. Remélem segítettem.

Könyvelõ végzettséghez elég ált.ban egy OKJ-s (mérlegképes) könyvelõ végzettség. De ha magasabb végzettségre vágysz, akkor végezz el egy közgazdász szakot és utána/közben egy könyvelõit. Remélem segítettem.
PSZF (penzugyi es szamviteli foiskola) vagy kozgaz egyetem szamviteli szaka. En a PSZF-et vegeztem 97-ben es kozgazdasz+ merlegkepes konyveloit kaptam egyszerre. Mar a mai szablyozassal nem vagyok tisztaban de arrol hallottam h az OKJ merlegkepes konyveloit csak felsofoku vegzettseguek vegezhetik mar csak el. de lehet h ez valtozott. PSZF nagyon nehez bekerulni meg nehezebb elvegezni de MEGERI!!!! en ez alapjan a diploma alapjan vandoroltam ki Ausztraliaba a skilled immigration scheme kereteben, ma mar penzugyi es szamviteli osztalyt vezetem 3 beosztott Ausztraliaban, 1 New Zealand-ban es en csinalom a nemzetkozi reportokat az Asia Pacific Region-nak. ebben az allasban vagyok mar 3 eve. kb 7 ev elteltevel h elvegeztem a PSZF-et befutottam magas karriert raadasul egy vad idegen orszagban. a piacon jo nevem van nem reg kertek fel mentornak az egyik neves Melbourne-i egyetemen h segitsek leendo konyvelove valo diakoknak szakmailag. Tehat van benne lehetoseg csak ahogy nekem anno jo tanarom mondta KOTEL IDEGEK kellenek hozza!!!! meg kitartas de MEGERI!!! utana mar csak a gyumolcsoket gyujtheted...

-Erdemes-e tanulni? Ha igen, mit, es miert? Ha nem miert? -Hol, hogyan, kitol tesz szert, az ember a tudasra? -Mit tanit az iskola? -Mit, hogyan ertekel az iskola?

Essze formajaban, kidolgozottan kellene beadjam holnap, viszont kivancsi lennek a ti velemenyetekre, mert jocskan kifogytam a szavakbol.

Legjobb válasz: Attól függ milyen tanulás szerintem az ált és közép iskola egy része hülyeség. Legalábbis csomó mindent újra tanítanak csomó meg felesleges. Pl irodalom nyelvtan minek újra? 8. ban is megtanítják. Csak jól kéne és akkor elég az a pár év is. Matekra kéne az iskoláknak ráfeküdni. És van, hogy érdemes de van hogy nem érdemes tanulni. Akik az olyan szakokat választják ami úgymond büfészak akkor lényegében a fûtés miatt járnak be mert a papírral kitörölhetik. Ha az embernek van kis esze és okosan tanul tovább és olyat ami keresett és nem túlképzett akkor igenis nagyon sok értelme van tanulni ilyenek pl a mérnök szakok stb. A sok bölcsész meg keménykedik a diplomával stb azt mégis fele mcdonalds ban dolgozik meg hasonló helyeken. Na ilyeneknek teljesen felesleges az iskola. Szükség van rá de nem 4x annyira mint amennyi kell.

Attól függ milyen tanulás szerintem az ált és közép iskola egy része hülyeség. Legalábbis csomó mindent újra tanítanak csomó meg felesleges. Pl irodalom nyelvtan minek újra? 8. ban is megtanítják. Csak jól kéne és akkor elég az a pár év is. Matekra kéne az iskoláknak ráfeküdni. És van, hogy érdemes de van hogy nem érdemes tanulni. Akik az olyan szakokat választják ami úgymond büfészak akkor lényegében a fûtés miatt járnak be mert a papírral kitörölhetik. Ha az embernek van kis esze és okosan tanul tovább és olyat ami keresett és nem túlképzett akkor igenis nagyon sok értelme van tanulni ilyenek pl a mérnök szakok stb. A sok bölcsész meg keménykedik a diplomával stb azt mégis fele mcdonalds ban dolgozik meg hasonló helyeken. Na ilyeneknek teljesen felesleges az iskola. Szükség van rá de nem 4x annyira mint amennyi kell.
A kérdező hozzászólása: Hol, hogyan, kitol tesz szert, az ember a tudasra? Igazabol erre a kerdesre kellene meg ragyurni, bovitteni :-s
Akire az ember felnéz attól sok tudást szerezhet. Csak akkor fog valaki "tudni" egy tanártól ha õt érdekli is az amit a tanár mond. Nagyon sok helyrõl szerezhetünk tudást tvbõl internetrõl más emberektõl. Az ember agya akár a szivacs gyûjti be az információt de ma már nagyon szennyezik és csak az értelmesebb emberek tudják a fontos dolgokat kiszûrni az információkból.


Lassan vége az érettséginek, és két iskolába is elküldtem a jelentkezésemet. Az egyik a LIA, másik pedig a Minerva. Mit gondoltok erről a két iskoláról? Melyiket lenne érdemes választani? Hol jobb az oktatás? Esetleg saját tapasztalatok?

Legjobb válasz: A Minervát egyeltalán nem ajánlom! Az egyik ismerõsöm oda járt, és mondta, hogy szinte semmit nem tanítanak, és még bunkók is a tanárok! A LIA-ról semmit nem hallottam. Én a Ringbe jártam marketingre, igaz félévente 15e Ft volt, de nagyon megérte.

A Minervát egyeltalán nem ajánlom! Az egyik ismerõsöm oda járt, és mondta, hogy szinte semmit nem tanítanak, és még bunkók is a tanárok! A LIA-ról semmit nem hallottam. Én a Ringbe jártam marketingre, igaz félévente 15e Ft volt, de nagyon megérte.
Szia! Elmesélem a saját tapasztalatomat, amikor jelentkeztem és felvettek csak pozitív véleményem volt az elsõ nap is tökéletes volt, a második naptól kezdõdtek a bonyodalmak egyik osztályból laktak a másikba. A tanár aki elsõnap jófej volt csak álca volt be akart nálunk vágodni, mindegyik tanár bunkó tisztelet a kivételnek, télen kabátban ültünk mert fûtés az nincs, atankönyveket neked kell beszerezni úgy hogy még a címûket sem tudod mert egyszer elmondják ha letudtad írni leírtad ha nem akkor annyi.A diákomat befizettem szeptember elsején és április harmincadikán kaptam kézhez.Oktatás nagyon nics a Minervába 80 perc volna az óra de nálam volt olyan hogy az utolsó tízperce jött be a tanár, olyan is volt hogy elfelejtett szólni hogy nem kell bejönni mert nem lesz bent így nem lesz óránk jó volt korán reggel felkelni.Nehéz megfelelni 52%-tól van meg a kettese az embernek és a tanárnõ egyszer azt mondta ez is egy gyûjtõ iskola.Utólag megjegyzem közepes tanuló voltam semmibõl nem buktam meg soha, de most meghúztak minden tantárgyból. Úgy hogy szerintem a másik iskolát válaszd.

Érdemes iskolát váltanom és gimnáziumból átmenni egy szakközépiskolába logisztikára? Később a logisztikával hogyan / hol tudnék elhelyezkedni?

Itt van a tagozat leírása : Egy csoport az általános középiskolai képzés után, érettségire épülő postai ügyintéző szakképzéssel. Ebben a csoportban a 9-12. évfolyamon általános középiskolai tananyagot, illetve a 11-12. évfolyamon szakmai alapozó tantárgyakat tanítunk. A 12. osztály végén a közismereti tantárgyakból érettségi vizsgát tesznek a tanulók, választható tárgyként a közgazdaságtan is szerepel. A 13. osztálytól szakmai oktatás következik, melynek befejeztével középfokú OKJ-s szakmai képesítő vizsga zárja a tanulmányokat. Egy csoport általános középiskolai képzés után érettségire épülő logisztikai szakképzéssel.Ebben a csoportban a 9-12. évfolyamon általános középiskolai tananyagot, a 11-12. évfolyamon szakmai alapozó tantárgyakat tanítunk. A 12. osztály végén a közismereti tantárgyakból érettségi vizsgát tesznek a tanulók, választható tárgyként a közgazdaságtan is szerepel. A 13-14. évfolyamon a szakmai oktatás következik: logisztikai ügyintéző szak, mely középfokú OKJ képesítést ad (szakirányú továbbtanulásra plusz pontokat ad) nemzetközi szállítmányozási és logisztikai szakügyintéző szak, mely felsőfokú OKJ képesítést ad (e képzést a PTE KTK akkreditációjával közösen végezzük).

Legjobb válasz: Szerintem nem

Szerintem nem


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!