Találatok a következő kifejezésre: Hogyn tudnék maradni a (20 db)

Hogy tudnék átmenni a Debreceni Egyetemről, a Semmelweis Egyetemre? (ugyanazon a szakon szeretnék maradni)

Félévkor lehetséges megoldani? Ment?tisztnek tanulok. Mi kell hozzá, hogy átvegyenek?

Legjobb válasz: félévkor nem valószínû, hogy átvesznek, inkább egy félévvel késõbb próbáld. De próba szerencse, azzal, hogy érdeklõdsz, még nem veszítesz semmit. Kérvényeket kell beadogatni, a TO-n elirányítanak úgyis. Aztán vagy átvesznek, vagy nem, ha átvesznek is, az állami helyedet 99%, hogy bukod, tehát max. költségesre vesznek át, ezzel számolj. Persze vannak kivételek, de ez jellemzõ.

félévkor nem valószínû, hogy átvesznek, inkább egy félévvel késõbb próbáld. De próba szerencse, azzal, hogy érdeklõdsz, még nem veszítesz semmit. Kérvényeket kell beadogatni, a TO-n elirányítanak úgyis. Aztán vagy átvesznek, vagy nem, ha átvesznek is, az állami helyedet 99%, hogy bukod, tehát max. költségesre vesznek át, ezzel számolj. Persze vannak kivételek, de ez jellemzõ.
Hányadéves vagy?
Mindenképpen az SE Tanulmányi Osttályán érdeklõdd ezt meg (ill. SE Egészségügyi Kar)

Miért van hogy leszbik meg tudnak maradni nőiesnek, de a b*zi nem tudnak megmaradni férfiasnak?

Legjobb válasz: De igen kérdezõ, barátnõm exe, meleg lett(gondolom végig az is volt, csak titkolta), és meg nem mondanád róla, hogy az. A mai napig úgy öltözködik, beszél, viselkedik mint egy férfi.

Ezt csak a szubjektív megítélésed miatt érzed. Leszbibõl is van rövid hajú, katonadzsekit hordó, melleit lenyomó csaj, b.ziból is van öltönyös, nem affektáló srác. Csak te rá vagy kattanva a rózsaszín inges affektálókra, de nem tûnnek fel a katonadzsekis lányok.
Azért, mert te csak ilyenekkel találkoztál. Mindkét nemnél elõfordul férfias és nõies karakter. A különbség az, hogy a nõies férfi "szemet szúr", a férifas férfi "normális". Ugyanakkor a nõies nõ "normális", míg a "férfias nõ" inkább csak "egy vagány csaj".
Mert valószínûleg nem ismersz melegeket, ezért arra alapozol, amit a Tv-ben látsz.
nekem volt olyan meleg ismerõsöm, hogy nem nézted volna ki belõle! normálisan beszélt, okos volt, normálisan öltözött, bár eléggé nagy metálos volt ! senki nem vette észre. bár az elég gáz volt, mikor elvittem a homofób fodrászomhoz, és benyögte szívatásból, h õ madonna-szõke hajat akar :D:D:D:D
Ez nem igaz! A melegek között vannak nõies vonású és mozgású emberek, és vannak kemény sportos sõt gyúró emberek is. Sõt a legnagyobb tiltakozó bõrfejûek között is sok a meleg. Ezzel takarják a melegségüket.
nekem vannak meleg ismerõseim, férfiasabban öltözködnek és viselkednek mint a mai "fiók" akik szép kis köves fülbevalóval mászkálnak és rózsaszín pólóban amúgy megjegyzem egy még egy meleg ismerõsömön sem láttam rózsaszínt
De igen kérdezõ, barátnõm exe, meleg lett(gondolom végig az is volt, csak titkolta), és meg nem mondanád róla, hogy az. A mai napig úgy öltözködik, beszél, viselkedik mint egy férfi.
Ezb csak a pornó filmekben van így. Van leszbi pár ismerõsöm (20 éve együtt vannak) és egyikük nagyon is férfi.
Szomorú, hogy az 1-es és 6-os válaszoló mennyire fel volt pontozva, amíg meg nem érkeztem. Ez is csak azt mutatja, hogy mennyire ismeretlen a melegek/leszbikusok világa a heterok számára. Pornófilmeken nõnek fel, de a valóságról semmi fogalmuk nincs. Bizony nem kevés olyan leszbikus pár van, ahol mindkét fél nõies. Ez nem csak kitaláció, nem csak a férfiak szórakoztatására megrendezett dolog. Én se tudnám magam soha elképzelni fiús lánnyal, csak lányos lány jöhet szóba, amilyen egyébként én is vagyok.
Hol találkozunk?
#12 Szia, nõies leszbikus vagyok. Csak hogy találkozz vègre egyel. 24/N
Én meg még nem láttam nõies leszbit. Vagy csak nem tudtam róla, hogy az. Férfias b.zit viszont már láttam.
A kérdező hozzászólása: Nem annyira mint a b*ziknál
Szerintem sem igaz. Az angol szlengben 'dyke'-nak nevezett fius lezbik igenis nagyon fiusra veszik a figurat. Rovid (sokszor festett) haj, testekszerezes, kizarolag nadrag viseles. Ami erdekes viszont, hogy viselkedesukben mar-mar tulzo aggresszivitassal fordulnak a ferfiak iranyaba, ami a homo ferfiaknal nem igazan figyelheto meg.
Leszbikusként jelentkeznék, hogy nem vagyok fiús lány. Vagyis vannak férfias vonásaim, de inkább belsõleg, mint külsõleg. Nõiesen öltözöm, de nem plázacicaként. És nem, nem jönnek be a férfias nõk. Fiúk között is láttam már kifejezetten férfiasat és kicsit igényesebb (nem nõies) fiút.

Hogy csinálja a légy azt, hogy fent tud maradni úgy a plafonon, hogy nem esik le?

O_o

Legjobb válasz: A lába végén körmök vannak amikkel az apró lyukakba tud kapaszkodni és tapadó párnák is vannak a sima felületen is tapad.

A lába végén körmök vannak amikkel az apró lyukakba tud kapaszkodni és tapadó párnák is vannak a sima felületen is tapad.
Ennyi beteg embert egy rakáson... :DDDDDD
Utolsó kettö ti aztán elvagytok xD
Egyszerûen rájött, hogy a Newton-, Kepler- és hasonló elavult tételek teljesen valótlan felételezések.
a hélium és a hold együtt.DE amúgy a légy követi az apáy-dagályt!Apály van akkor az asztalon hakeszol mikor dagály akkor meg a mennyezeten zsibbad!
igazából a légy olyan könnyû hogy a Hold tömegvonzása tartja a plafonon.
hélium van a potrohába!Úgyhogy nem nagy ügy neki!
Miért? Nem rosszak ezek a bölcsességek amiket itt felvetettek. Szerintem meg talán úgy marad a légy a plafonon h elõtte a budiba a kakin táncikált.No ez már feltudja ragasztani oda, de akár még az üvegen is tud mászkálni függõlegesen lefelé.
A nõ gondolkodása:... A férfi gondolkodása:... (azpara) És re komolyan megkérdezted gyakorikérdéseken??Mekkora Andersen vagy Aranyapám :DDD Adoom
"igazából a légy olyan könnyû hogy a Hold tömegvonzása tartja a plafonon." ez egy gyakori tévhit, de igazából a légy a föld forgásából adódó centrifugális erõt használja ki, amikor feltapad a plafonra.
Második baromságot írt, jobb lenne ha utána nézne bizonyos dolgoknak.
mi abban a baromság?szerintem logikus.Engedj el egy héliummal felfújt lufit a szobában!na hol találod meg?Hát a plafonon! Hoppá ülj le egyes!!!
õ a Pókember, csak álruhában.
Nem a plafonon mászik, hanem alatta egy kicsivel hanyatt lebeg (autolevitál).
LOL
"Ennyi beteg embert egy rakáson... :DDDDDD" De most miért? Megprobáljuk a kérdést megoldani. Eddig alapjában volt is benne "logika", Hogy milyen? Hát ilyen! Mit kell itt mindig szódás szemüvegû tudóst játszani!! Engedd játszani a gyerekeket.
sulifix van a lábán :D

Szülés? Hányadik héttől indithatják be úgy a szülést, hogy meg is maradjon a baba? Teszem azt a kérdést, ha pl.24 hetes akkor még életbe tud maradni? Vagy hányadik héttől mondják hogy meg tudják menteni még az életét?

Legjobb válasz: Szia! A mai orvosi tudomány szerint, igen 24. héttõl már életben tudnak tartani egy koraszülöttet. Viszont azt tudni kell, h minél több idõt van bent a baba a mama pocijában, annál kevesebb a rizikófaktor. (Idegrendszeri, szervi károsodás, fizikai problémák, ...sokminden)

Szia! A mai orvosi tudomány szerint, igen 24. héttõl már életben tudnak tartani egy koraszülöttet. Viszont azt tudni kell, h minél több idõt van bent a baba a mama pocijában, annál kevesebb a rizikófaktor. (Idegrendszeri, szervi károsodás, fizikai problémák, ...sokminden)
így van ahogy az elsõ írja. nem mindegy, hogy életben tartják vagy egészséges lesz! 34-35. héttõl van szerintem már nagyon sok esély, hogy egészséges legyen, 24. hét környékén pedig nagyon kicsi rá az esély, egyszer volt errõl egy mûsör és ott azt mondták, hogy a 24-26. hétre született babák 80%-a beteg marad :(
A 24. hét elõtt született babákkal nem foglalkoznak, az õ életükért nem küzdenek. 24. hét után születetteket már újraélesztenek, és a koraintenzíven ápolják. Ám nagyon kevés esélyük van az életben maradásra. Nagyon kis %-uk tud egészséges élhetõ életet élni azoknak is akik túlélik. Nekem a 25. hétre született a kisbabám, minden nap egy csoda volt amit élhetett, minden egyes nap egy küzdelem volt. 8 napot élt... pedig mindent megtettek érte az orvosok.

Hogyan tudnék távol maradni a családi "rossz" kajáktól?

Úgy érzem,ha nem a szüleimmel laknék,csak azt enném,amirea testemnek szüksége van.Nem erőltetik,hogy azt egyek,amit csináltak,csak mivel ott van,ezért megeszem.És minden egyes ilyen alkalomután utálom magam,nem egyszer fakadtam miatta sírva.Hogyálljam meg?Fogyni szeretnék.

Legjobb válasz: Akkor fõzz magadnak. Mi tart vissza?

Akkor fõzz magadnak. Mi tart vissza?
ahogy az elso valaszolo is irta, nyugodtan fozhetsz magadnak! vagy esetleg beajanlod a szuleidnel azt, hogy nehanapjan kedvezzenek neked is, es azt keszitsen anyukad/apukad, amit TE szeretnel. egyebkent normalis etrenddel (szuleid "rossz" kajaival) es sok mozgassal is lehet fogyni.. csak ido kerdese

Hogyan tudnék éjjel, alvás közben a hasamon maradni?

Könnyen el tudok aludni a hasamon, de sajnos éjjel átfordulok. :( Tudtok valami módszert, vagy pózt, amiben úgy tud maradni az alvó énem is? :D

Legjobb válasz: Fogj egy háti táskát, pakold tele téglával vagy önts bele betont, ezután pedig vedd fel.

Fogj egy háti táskát, pakold tele téglával vagy önts bele betont, ezután pedig vedd fel.
Miért kéne úgy maradni?
Köss a hátadra egy kispárnát.
Miért akarsz a hasadon aludni? A magzati póz a legjobb az alváshoz, hason alvásnál akadályozza a légzésed, nyomódik a mellkasod, ösztönösen fordulsz át.

Hogy hogy a nagy kontener szallito hajok a viz felet tudnak maradni hisz iszonyu terheket szallit?

Legjobb válasz: Úgy hogy még iszonyúbb súlyú vizet szorít ki a hajótest. :-D Pedro

Úgy hogy még iszonyúbb súlyú vizet szorít ki a hajótest. :-D Pedro
Az semmi! De gondolkodtal-e azon, hogy a vasbol keszult repulogepek miert maradnak fenn a levegoben? :-D
A kérdező hozzászólása: tobb 10000tonnarol van szo es femrol nem muanyagrol
Egyszer probalj meg lenyomni vizala egy ures vodrot, mintha egy hajo lenne, es egyre tobb sulyt teszel bele. Alig fogod tudni lenyomni!
A kérdező hozzászólása: nem izgat a repulo de gondolom a toloeronek koze van hozza a fgep formaja szarnya aerodinamikus meg ilyenek Oasis of the Seas Allure of the Seas http://index.hu/tech/2011/05/23/a_shell_a_vilag_legnagyobb_h.. ilyen hajok hogy hogy nem sulyednek el? es ezek is fembol vannak
Hulyeseg? Nem vagy ra kivancsi? :-) Talan tudod az egzakt magyarazatat?
A kérdező hozzászólása: komolyan hulyesegekre nem vok kivancsi
Nézed a Panama-csatornát?
Azért mert sok konténer van rajta a súly nem biztos hogy nagy mert a lemezek nem vastagok és a rakomány lehet hogy ruha.Soha nem szállítanak különbözõ árukat, pld amikor szerszámgépeket szállítanak azok nincsenek magasra rakva.
Hat, nincs mese meg kell probalni extrapolalni, es absztrahalni... :-( A muanyag kannas kiserlet egy olyan analogia, amit elvegezve barki el tudja kepzelni, hogy mi tortenik nagy leptekben.... persze nem biztos, hogy mindenki.

Hogyan tud kint maradni velem a párom hosszútávon?

Nem rég költöztem Amerikába, van zöld kártyám, de sajnos a párom nem jöhetett velem, mert neki nincs rokoni szál, ami ide kötné. Tudom, hogy tud kijönni, de arra nem találtam választ, hogyan tudna hosszú távon itt maradni.

Legjobb válasz: Itt a címe az ügyvédnek: több irodája is van 1400 Avenue Z, Suite 402 Brooklyn, NY 11235 vagy 100 Church Street, 8th Floor New York, NY,10007 vagy 2185 Lemoine Avenue, Suite B1 Fort Lee, NJ 07024

Itt a címe az ügyvédnek: több irodája is van 1400 Avenue Z, Suite 402 Brooklyn, NY 11235 vagy 100 Church Street, 8th Floor New York, NY, 10007 vagy 2185 Lemoine Avenue, Suite B1 Fort Lee, NJ 07024
Helló! Úgy tud kijönni, hogy megvárja amíg te állampolgár leszel, majd elveszed a párod és ezáltal a házasság által megkapja a zöldkártyát! Máshogy nagyon nem! De ajánlom, hogy keress fel egy megbízható bevándorlási ügyvédet és beszélj vele, hogy mit ajánl! Van egy jó ügyvéd ismerõsön, jó szívvel ajánlom neked: Peter Goldberger http://www.ugyvedusa.com/
Amerikában nem tudom mi a helyzet, de barátnõm úgy mehetett ki, h a pasija megkérte a cégét h intézzék el, szóval elvileg lehet ha lesz jó munkád, akkor el tudják intézni.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, azt hiszem ez ügyvédes lesz, de nem azon a környéken lakunk, de köszönöm szépen!

Nem akarok ebben a környezetben maradni, nem akarok tovább csöveskedni, elegem van az egészből, hogyan tudnék változtatni az életemen?

Dolgoznom kell mert rengeteg az adósságunk. De én utálom ezt az egész életet már és szeretnék tovább tanulni is hogy kés?bb sok pénzünk legyen de nem tudok mert munka mellett egyszer?en nem megy, sem a tanulás sem a sport. És ez az egész már kiborít teljesen pedig még fiatal vagyok, és pont ezért akarok felhagyni a munkával és sportolni, tanulni egész nap hogy felvegyenek az egyetemre. De akkor viszont nincs pénzünk...Mit tegyek??????

Legjobb válasz: És nincs is kire számítanunk, én mindig azt hittem hogy soha semmi nagy bajunk nem lehet mert mindig van kiút de ez most nem úgy néz ki. Nem tudom mit kellene...gyengének érzem magamat is meg a családom is.

A kérdező hozzászólása: És nincs is kire számítanunk, én mindig azt hittem hogy soha semmi nagy bajunk nem lehet mert mindig van kiút de ez most nem úgy néz ki. Nem tudom mit kellene...gyengének érzem magamat is meg a családom is.
Hány éves vagy ha még kiskorú fordulj a családvédelemhez mert az hogy a gyerek dolgozon a szülei addósága nem épp törvényes. Ha elmúltál 18 jellentkez egy egyetemre, és kérj kollégiumi szállást, ma már sok helyre nem kell túl komoly átlag. Néz utána a sulikban hogy kaphatsz e pont kedvezményt a rossz szociális helyzet miatt.
A kérdező hozzászólása: Ez nem is rossz ötlet. Köszi!

3 hónappal a babám elvesztése után úgy néz ki, hogy újra terhes vagyok (van pár pozitív tesztem), de Uh-ra csak hétfőn megyek. Hogy tudnék nyugodt maradni?

Aki hasonló helyzetben volt/van, hogy gy?zi le az idegeskedést? Az el?z? terhességemnél ilyen tájban kezdtem barnázgatni, utána még ez ment hetekig, végül elment a babám. :-( És persze bennem van a félelem, hogy nehogy megint megtörténjen.. lekopogom, eddig még nem volt semmi baj. Tudom, pozitívnak kell lenni, csak ilyen el?zményekkel nagyon nehéz! Mit tanácsoltok?

Legjobb válasz: (Most ez megint olyan tanács, hogy könnyû mondani, megcsinálni nehéz) Én egy vetélés után a következõ terhességemmel egyáltalán nem foglalkoztam. Nem gondoltam a pozitív tesztre, arra hogy terhes lehetek. Csak arra gondoltam, hogy mit fõzzek holnap, milyen feladat vár a munkámban, kinek mit vegyek karácsonyra. Ahogy eszembe jutott vaolna, azonnal másra gondoltam. Igy nem is aggódtam (nem is örültem) Csak 3 hónap után "engedtem", hogy arra gondoljak új babánk lesz.

(Most ez megint olyan tanács, hogy könnyû mondani, megcsinálni nehéz) Én egy vetélés után a következõ terhességemmel egyáltalán nem foglalkoztam. Nem gondoltam a pozitív tesztre, arra hogy terhes lehetek. Csak arra gondoltam, hogy mit fõzzek holnap, milyen feladat vár a munkámban, kinek mit vegyek karácsonyra. Ahogy eszembe jutott vaolna, azonnal másra gondoltam. Igy nem is aggódtam (nem is örültem) Csak 3 hónap után "engedtem", hogy arra gondoljak új babánk lesz.
Szintén zenész. 10 hetesen mentek el az ikerbabáim júniusban. Most 7 hetes vagyok, de nem tudok felhõtlenül, sõt sehogy sem tudok boldog lenni. Félelem van bennem, habár ez a baba teljesen más jeleket küld, mint az ikrek. Jövõ pénteken megyek UH-ra, azt gondolom azután majd talán lesznek érzéseim is. Pillanatnyilag cefet rosszul vagyok, émelygek, ég a gyomrom, mindentõl undorodom, és nagyon fáradt vagyok. Ennyi. Remélem eljön az idõ, amikor megint büszkeséget fogok érezni, és boldog leszek.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Én már most tudok örülni a babának, sõt lehet, hogy már túlságosan is beleélem magam, pedig még Uh-n se voltam... De ha megyek is Uh-ra (6 hetesen), utána a 12. hét még nagyon messze van, addig hogy lehet kibírni, hogy ne aggódjam halálra magam?
Nekem is volt már egy vetélésem, és én tudok örülni, mert Õ itt van, egy másik baba, szerelmünk gyümölcse. Örülj te is, új terhesség, új esélyek! 7 hetes
A kérdező hozzászólása: Utolsónak: örülök nagyon, csak félek is...

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!