Találatok a következő kifejezésre: Hogyha elfogadják gyűlöletbeszédről szóló törvényt, (1 db)

Hogyha elfogadják a gyűlöletbeszédről szóló törvényt, akkor abban az is benne lesz, hogy ne lehessen büntetlenül például "büdös magyarozni"?

És ha igen, akkor vajon mivel büntethet??

Legjobb válasz: nem fogadták el - pontosabban az AB alkotmányellenesnek találta :( egyébként nem lett volna benne az általad kérdezett kitétel, ugyanúgy, ahogy nem lett volna benne konkrétan megnevezve egyetlen nép, vagy népcsoport sem! (mondjuk én még nem hallottam senkit, aki "büdösmagyarozott" volna, ellenben annál többször hallottam "büdöscigányozni", "büdöszsidózni" és "büdösniggerezni"... elgondolkodtató...)

nem fogadták el - pontosabban az AB alkotmányellenesnek találta :( egyébként nem lett volna benne az általad kérdezett kitétel, ugyanúgy, ahogy nem lett volna benne konkrétan megnevezve egyetlen nép, vagy népcsoport sem! (mondjuk én még nem hallottam senkit, aki "büdösmagyarozott" volna, ellenben annál többször hallottam "büdöscigányozni", "büdöszsidózni" és "büdösniggerezni"... elgondolkodtató...)
Vedd észre, hogy csak az lehet rasszista, akinek világosabb a bõre! A jelenlegi gyakorlat szerint legalábbis ezt sulykolják belénk! De a pozitív diszkrimináció is diszkrmináció! Van ugyan a magyaroknak is ombudsmanja, úgy hívják állampolgári jogok országgyûlési biztosa, de õ is elfogult!
én csak a kérdésedre válaszoltam - a hozzáfûzött személyes tapasztalatom természetesen csak tapasztalat, lehet, hogy csak én forgok olyan közegben, ahol nem szokás "büdösmagyarozni" :) amúgy a rasszizmus természetesen nem kötõdik semmilyen bõrszínhez, sem nációhoz - a rasszizmus egyszerûen egy rassz szélsõségesen negatív megítélése, amely alapvetõen elõítéleten és igaztalan vádakon alapul. természetesen egy néger is lehet rasszista, egy zsidó is antiszemita
A kérdező hozzászólása: Csak azért kérdeztem, mert konkrétan a híradások a cigányozást és a zsidózást emlték ki. De mi lesz velünk?
A legutóbbi események tükrében a buzizás is benne lesz a gyûlöletbeszédben! :-) Esetleg kapnak még egy államtitkárt, vagy ombudsmant is!
szeritem a legrasszistábbaka négerek és aztán a zsidók. "most azért mert néger vagyok?!" ha kirugják a munkahelyérõl...szerintem ezis rasszizmus.
bécbócütõvel agyonvertük maunika

Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Jogilag elfogadhatóak-e az alábbi kikötések a munkáltató részéről?

Előre jelezném, egyik oldalon sem állok, illetve nem akarok véleményt sem formálni, csak kíváncsi vagyok. Szóval rendben van-e, ha egy munkáltató:

- csak megváltozott munkaképességűek jelentkezését várja egy állásra? Erre azért vagyok kíváncsi, mert otthon rengeteg az ilyen hirdetés, külföldön viszont nem nagyon van nyoma az ilyen kikötéseknek.

- csak nemdohányzót alkalmazna irodai munkára? Szóval a leendő munkaerő nem találkozik sem ügyféllel, sem árukészlettel.

Csak annyit tennék hozzá, hogy emberi oldalról értem és megértem a dolgok miértjét, de a kérdésem arra irányul, hogy jogilag ez rendben van-e.

7

Ha nyerek a lottón, akkor kell az után adóznom?

Azt tudjuk, hogy a nyeremény már az adózott összeg, de pl a szja-nál be kell fizetni valamennyit?

2

Ha 1 év jótállás van az irodai székemre ami 12 kg. kötelező kijönniük és elszállítaniuk?

Jeleztem nekik de azt mondták hogy 13 ezres nagyságrendben nem kötelesek kijönni, mondtam nekik , hogy de bizony kötelesek mert van ilyen jogszabály.. és ha nem jönnek ki jelenteni fogom a fogyasztóvédelemnél és semmi válasz!

A széket otthon használtam szakszerűen a hidraulikája elromlott a szék recseg ropog.. fél év után!

6

Valaki ki tudná ezt tisztázni?

Sziasztok.Haverral egy kisebb vitába keveredtünk.
Arról ment a téma,hogy ha egy gépet lefoglalnak azt akár nem sokkal vissza is adhatják mert a a háttér tár másolatából is indíthatnak vádat.De szerintem ez hülyeség mert hiteles másolatot nem lehet készíteni.És mondtam neki,hogy amíg vádat nem emelnek és nem zajlott le az ügy addig a gépet bent tartják.És ha találnak rajta valami törvény szegést akkor vagy a gépet vagy a háttér tárt el is kobozzák bűnjelként. Én így tudom.Én nem hiszem azt,hogy vissza kapja valaki a gépet és utána indítanak ellene eljárást.Jól tudom én ezt vagy van neki is ebben igaza? Vagy hogyan van ez konkrétan? Válaszokat előre is köszönöm.

5

Kis értékű bolti lopásért milyen büntetésre számítsak?

Kis korú vagyok, és sajnos olyan hülye is hogy bármit mondanak nekem, én egyből benne vagyok (gondolok itt a bolti lopásokra stb..) most kaptak el először 6 db rágó gumival (110-120ft/db) előtte volt egy figyelmeztetésem a rendőrségtől, közterület beszennyezése miatt..
Tudom hogy nem vagyok normális, nagyon is szégyenlem, sose tanulok a hibáimból.. Arra kérlek titeket hogy normális válaszokat írjatok, ne b*szogassatok hogy mennyire hülye vagyok,stb és hogy milyen büntetésre számítsak ezek után?? Normális válaszokat várok, nem kell ki hangsúlyozni hogy mennyire normálatlan vagyok, stb..

Köszönöm előre is a válaszokat.

5

Hogyan lehet érdeklődni és hol ha bíróságon feljelentést tettek ellenem de levélben erről nem értesülhetek?

3

Üdv! A kérdésem annyi lenne, hogy mi a különbség a Rablás - Kifosztás között jogi értelemben? Kérem csak olyan írjon aki biztosan tudja!

Köszönöm szépen!

4

Mit kell tudni, ha a büntetés a próbára bocsátás? Olyan mint a felfüggesztett? Mi benne a bírótrükk?

Úgy kéne elmagyarázni, hogy megértsem.

3

Kapnék valami büntetést ha ezt megcsinálnám? Ha igen, akkor mit?

Kiraknám a házam kerítésére, hogy MOZI és aláírnám, hogy 10:00 Mátrix 14:00 Star Wars : A Sith-ek bosszúja stb.

Aki be akar jönni az fizet 600 Ft-ot és leülhet a nappalimba megnézni a filmet a TV-men. Extra pénzért pattogtatok neki kukoricát, töltök neki kólát stb.

1

Közös folyószámlán lévő pénz is örökölhető? Mi történik, ha az egyik fél halála után a másik fél elkölti a pénzt még a hagyatéki tárgyalás előtt? Vagy átutalja saját számlára. Mármint az örökösök perelhetik? Vagy ezen kívül milyen következménye lesz?

folyószámla öröklés, készpénz öröklése

2

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!