Találatok a következő kifejezésre: Hogyha elfogadják gyűlöletbeszédről szóló (1 db)

Hogyha elfogadják a gyűlöletbeszédről szóló törvényt, akkor abban az is benne lesz, hogy ne lehessen büntetlenül például "büdös magyarozni"?

És ha igen, akkor vajon mivel büntethet??

Legjobb válasz: nem fogadták el - pontosabban az AB alkotmányellenesnek találta :( egyébként nem lett volna benne az általad kérdezett kitétel, ugyanúgy, ahogy nem lett volna benne konkrétan megnevezve egyetlen nép, vagy népcsoport sem! (mondjuk én még nem hallottam senkit, aki "büdösmagyarozott" volna, ellenben annál többször hallottam "büdöscigányozni", "büdöszsidózni" és "büdösniggerezni"... elgondolkodtató...)

nem fogadták el - pontosabban az AB alkotmányellenesnek találta :( egyébként nem lett volna benne az általad kérdezett kitétel, ugyanúgy, ahogy nem lett volna benne konkrétan megnevezve egyetlen nép, vagy népcsoport sem! (mondjuk én még nem hallottam senkit, aki "büdösmagyarozott" volna, ellenben annál többször hallottam "büdöscigányozni", "büdöszsidózni" és "büdösniggerezni"... elgondolkodtató...)
Vedd észre, hogy csak az lehet rasszista, akinek világosabb a bõre! A jelenlegi gyakorlat szerint legalábbis ezt sulykolják belénk! De a pozitív diszkrimináció is diszkrmináció! Van ugyan a magyaroknak is ombudsmanja, úgy hívják állampolgári jogok országgyûlési biztosa, de õ is elfogult!
én csak a kérdésedre válaszoltam - a hozzáfûzött személyes tapasztalatom természetesen csak tapasztalat, lehet, hogy csak én forgok olyan közegben, ahol nem szokás "büdösmagyarozni" :) amúgy a rasszizmus természetesen nem kötõdik semmilyen bõrszínhez, sem nációhoz - a rasszizmus egyszerûen egy rassz szélsõségesen negatív megítélése, amely alapvetõen elõítéleten és igaztalan vádakon alapul. természetesen egy néger is lehet rasszista, egy zsidó is antiszemita
A kérdező hozzászólása: Csak azért kérdeztem, mert konkrétan a híradások a cigányozást és a zsidózást emlték ki. De mi lesz velünk?
A legutóbbi események tükrében a buzizás is benne lesz a gyûlöletbeszédben! :-) Esetleg kapnak még egy államtitkárt, vagy ombudsmant is!
szeritem a legrasszistábbaka négerek és aztán a zsidók. "most azért mert néger vagyok?!" ha kirugják a munkahelyérõl...szerintem ezis rasszizmus.
bécbócütõvel agyonvertük maunika

Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Mikor kezdhető meg egy végrehajtás?

Kérdés úgy irányul igazándiból, hogy határozat kell egy végrehajtáshoz vagy határozat nélkül is végbe lehet vinni? (Parlagfű a lucernában és a kaszálásáról lenne szó)

7

Ha egy ingatlannak külön haszonélvezője is van, akkor a tulajdonos közüzemi tartozását ráterhelhetik az ingatlanra?

1

Haszonélvezeti jogot rá lehet tenni egy szocpolos, hiteles lakásra?

0

Megtehető az, hogy haszon élvezeti jogommal ajtó zárat cserélek a lakás ajtaján úgy, hogy nem szólok róla a tulajdonosnak?

2

Egy javítóintézet adhat ki egy bizonyos személyről információt?

Vagyis csak annyi információt hogy éppen ott tartózkodik-e vagy már kiengedték.

8

Az alábbi szituációban lehet rendőrséghez fordulni? Részletek lent.

Az édesanyám tulajdonában lévő autót elvittük a falunkban lévő autószerelő műhelybe, azzal a problémával, hogy nem működik az első 2 ajtó zára, és a csomagtartó zár sem. Központi záras, 3 ajtós autóról van szó. A központi zár még működött mikor utoljára használtuk, a probléma konkrétan az volt, hogy maga a zár hüvelye kijárt az ajtóból, meg forgott benne. Nagy nehezen 1 hónap alatt megcsinálták nekünk, 52.000Ft-ot kértek el érte. Megcsinálták a zárakat, de a központi zár vezérlő agyát kivették, azzal az indokkal, hogy "hibás". Ez az összeg kiakasztott minket, ráadásul számlát nem kaptunk róla, csak kézzel papíron összeírva mi mennyibe került. Ebben az esetben kihez lehet fordulni? A műhely legálisan dolgozik.

6

Érdekhazasságról tudok hol lehet ezt jelenteni?

Sziasztok a volt élettársam kiment angiliába a lányommal és 5000 fontért cserébe hozzámanet egy indiaihoz akinek vizumra lenne szüksége felhasználjak erre a lányomat is a ki 3 éves! kihez tudok fordulni panasszal jelenteni szertnem, hogy buktassam le öket?

13

Jól tudom, hogy az törvényben rögzített, hogy ha én a fizetésemet készpénzben szeretném megkapni, akkor kötelesek úgy adni?

4

A nyilaskereszt miért tiltott önkényuralmi jelkép?

Azt olvastam már sokszor, hogy tiltott, és hogy önkényuralmi jelkép... De azt nem, hogy miért? Miért tiltották be?

6

Van annak bármiféle törvényi akadálya, hogy az ember az összes (azonos nemű) gyerekének ugyanazt a nevet adja? Láttatok már példát ilyenre?

14

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!