Találatok a következő kifejezésre: Hogyan zajlik válóper a bíróságon (1 db)

Hogyan zajlik egy válóper a bíróságon?

Legjobb válasz: Írsz egy levelet miben leírod a házasságod fel szeretnéd bontatni,és felsorolod az okokat(nem kell részletesen).Ha közös megeggyezéssel tudtok válni az a legjobb.3 példányt beadsz a helyi bíróságon.Pár hónap és levélben értesítenek téged és a férjed a tárgyalás napjáról.Ha van közös gyerek akkor kötelezõ a békítõ ami annyit jelent,hogy az elsõ tárgyaláson felolvassák amit beadtál,megkérdezik a két felet,hogy fedi e a valóságot,van e más mondanivalótok,és változott e valami.Aztán ha van gyerek megkérdezi a feleket hol szeretnék elhelyezni,másik fél beleegyezik e,láthatás kérdései,gyerektartás,stb.Aztán vagyonival ugyan ez.Ha minden stimm,akkor elvileg negyed óra és mehettek.Aztán jön egy levél amibe azt írja ha akarod folytatni az ügyet,szóval ha továbbra is vállni akarsz akkor 15 napon belül add be az ujratálgyalást.Abba annyit kel csak írni,hogy továbbra is válni szeretnénk,stb.Aztán jön az ujjabb levél az ujjabb tárgyalásról,és ott naggyából lezajlik ugyanaz mint az elsõnél,megkérdik van e kérdés,változás,és ha minden stimm,akkor elválasztanak.Aztán erõl kapsz majd egy határozatot.Ha simán megy akkor ennyi.Ha valamelyik fél akadékoskodik,gyerek gond van vagy anyagi,akkor az nehezíti.Ott a bíró a legjobb belátása szerint dönt. Én 3-szor váltam,közös megegyezéssel kb 4 hónap alatt elválasztottak.Sok sikert.

Írsz egy levelet miben leírod a házasságod fel szeretnéd bontatni, és felsorolod az okokat(nem kell részletesen).Ha közös megeggyezéssel tudtok válni az a legjobb.3 példányt beadsz a helyi bíróságon.Pár hónap és levélben értesítenek téged és a férjed a tárgyalás napjáról.Ha van közös gyerek akkor kötelezõ a békítõ ami annyit jelent, hogy az elsõ tárgyaláson felolvassák amit beadtál, megkérdezik a két felet, hogy fedi e a valóságot, van e más mondanivalótok, és változott e valami.Aztán ha van gyerek megkérdezi a feleket hol szeretnék elhelyezni, másik fél beleegyezik e, láthatás kérdései, gyerektartás, stb.Aztán vagyonival ugyan ez.Ha minden stimm, akkor elvileg negyed óra és mehettek.Aztán jön egy levél amibe azt írja ha akarod folytatni az ügyet, szóval ha továbbra is vállni akarsz akkor 15 napon belül add be az ujratálgyalást.Abba annyit kel csak írni, hogy továbbra is válni szeretnénk, stb.Aztán jön az ujjabb levél az ujjabb tárgyalásról, és ott naggyából lezajlik ugyanaz mint az elsõnél, megkérdik van e kérdés, változás, és ha minden stimm, akkor elválasztanak.Aztán erõl kapsz majd egy határozatot.Ha simán megy akkor ennyi.Ha valamelyik fél akadékoskodik, gyerek gond van vagy anyagi, akkor az nehezíti.Ott a bíró a legjobb belátása szerint dönt. Én 3-szor váltam, közös megegyezéssel kb 4 hónap alatt elválasztottak.Sok sikert.
Azért az nem olyan egyszerû, hogy a bíró megnézi a keresetlevelet aztán csak kérdezget . . . nagyon keményen tudnak kérdezni és a feleket direkt összeakarják zavarni. Elég mocskos dolgok az ilyen válóperek :( Sajnos rendszerint az erõsebb idegzetû felek gyõznek a másikkal szemben.
A házassági bontóper eljárási szabályai mellett itt három oldalon felvázolják, hogy mi a különbség a felek közös megegyezésével és a felek megegyezésének hiányában folyó bírósági perek között: http://www.origo.hu/noilapozo/jogiugyek/20020902ahazassag.html http://valas.lap.hu/ keresgélj még ezen az oldalon is. Nem lesz egyszerû, de ha megtörtént és tényleg akarod, akkor megkönnyebbülsz!


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Most válok. A kocsi hitelén van a vita. A feleségem úgy gondolja hogy neki nincs semmilyen kötelezettsége. Lemond róla, mert nem akarja tovább fizetni. Vagyis ha megakarom tartani akkor fizessem ki a fennmaradt részt ahogy akarom. Megteheti ezt?

15

Gyámügy után fordulhatok a bírósághoz?

Kisfiam 2.5 éves.A gyámügy megállapította h ottaludjon az apjánál minden második hétvégén és a szünidők felét ott töltse.Gyerektartásról szó nincs.Hivatkozva a gyermekem korára mehetek bíróságra ennek megváltoztatását?

11

A válásnál számít, hogy ki adja be a váló papírokat?

Értem ez alatt, hogy jobban, vagy rosszabbul járhat, aki beadja?

7

Szüleim válnak sok a nehézség és a baj röviden:anyummal élek több tárgyalás volt már és a lakáson veszekszünk anyumé 2/3 apumé 1/3 apum él mégis a lakásban! Apum nem akar kiköltözni pedig úgy kéne ő lakjon a padláson mi lent! Ötlet mit tehetünk?

-4 éve albérletben lakunk anyumnak kezdett elfogyni a pénze hogy fizessük
-lakáshitel felét is fizetnünk kell
-Anyum,nevelőapám,én és 5 éves öcsém élünk együtt

Ha kell még valami infó vagy valami kérlek kérdezzetek bátran nekem nagyon fontos remélem tudtok segíteni!

10

Tudtok olyat, hogy válás után gyerekek apukánál maradnak és anyuka fizet tartásdíjat?

Elképesztő, hogy mennyi túlzott igényű, gyerekeitől megfosztott férjüket nyúzó nőröl olvasni...

21

Megkapja visszamenőleg a tartásdíjat, ha igen utána van esélyem nyerni ellene?

1 éve mondták a ki a válást. Birósági határozat van arról hogy a házasságunk alatt fel vett hitelek felét ki kell fizetnie nekem. Két személyi kölcsön a törlesztő részlet a kettőre mivel svájci frank alapú közel 60 ezer ft. Az egyikből még 4 a másikból még 3 év van vissza. Az én számlámról vonják a törlesztő részletet minden hónap 12-én. gyerektartásra havi 20 ezret kell fizetnem minden hónap 15-éig. Mivel 10-én kapok fizetést,ezért a gyerektartást már akkor mindig elutaltam még az elején. Volt feleségemnek azonban hiába mutattam az sms-t h mennyit vontak le a hitelre nem hajlandó felét oda adni. Azzal érvel hogy nem fogja vissza adni a gyerektartást,és még többet.
Írtam neki felszólító leveleket hogy fizesse ki a hitel felét,semmi reakció. Én 5 hónapig utaltam neki a gyerektartást minden hónap 10-én most azonban már lassan 5 hónapja nem teszem. Írom a felszólító leveleket csak hogy fizesse ki a hitel törlesztő felét.
Én albérletben élek,ő a szülői házban. Miatta költöztünk ebbe a városba a szüleihez itt vállaltam munkát. Mikor mondom neki h marha nehéz megélnem a maradék 60 ezerből ugy hogy albérletet fizetek. ha oda adom neki a előre a gyerektartást akkor kajára már nem telne. 40. ezer ft az albérletem rezsivel együtt. Azt mondja ilyenkor hogy költözzek vissza én is anyámékhoz ahogy ő tette. De nekem itt a munkám,otthon nem biztos találnék,messze lennék a gyerektől is. És nem fogok egy biztos munkahelyet csak úgy ott hagyni.
Mit csináljak? Még nincs 6 hónapja hogy nem fizetek gyerektartást,így az államtól nem kérheti. Ne fizessem a hitelt? Akkor több kamat fog rá menni,esetleg végrehajtóhoz kerül.
Ha fizetek neki gyerektartást,így hogy nem hajlandó kifizetni a hitel rá eső részét nem tudnék megélni.
Volt feleségem perelni akar amint meg lesz a 6 hónap nem fizetés.

14

Páromat volt felesége évekig csalta-amit persze tagadott. Amikor már látta hogy menthetetlen a dolog elvált arra kényszerült hogy eköltözzön annak ellenére hogy a nagyszobát neki itélték?

A volt felesége ugyan is rendszeresen oda hordja a barátját,össze nem költöznek ami fura.A páromnak még 4évig kellene fizetni a lakástörlesztést,de most szeretné egyösszegben vissza fizetni.Kérheti e a volt feleségét hogy fizesse ki a lakásból,vagy költözzön el.Miért fizessen ha neki semmi haszna? Meddig kell várnia hogy vagy vissza költözhessen,vagy eladhassa.Esetleg a párom kérhet lakáshasználati díjat? A volt feleség anyja egy háztömbnyire lakik,de ő nem akar oda költözni,a páro igy duplán fizet.lakás törlesztést,és albérletet hogy nyugodtan élhessen.Ez normális dolog?Kérem csak olyan válaszoljon aki jogilag elfogadható választ tud adni!Köszönöm.

11

Unoka láthatás?

A történet ott kezdődött ,amikor terhes lettem. Addig jó volt a viszonyunk anyósommal,onnantól kezdve megromlott,mert nem volt túl boldog a hírtől. Aztán megszültem és ő imádta a kisfiamat,minden héten jött,telefonálások stb..
Fél évesen kiderült,hogy mozgásfejlődési lemaradása van és operáció szükséges,aminek a kimenetele kétesélyes. Innentől kezdve,se nem látogatott,se nem érdeklődött,se nem hívott.H a egészséges akkor az övék,ha nem akkor nem érdekli. A férjemmel is megromlott emiatt a kapcsolatom,mert nem mellém állt, hazaköltözött az anyjához. Most 20 hónapos a kisfiam,a szüleim segítségével megműttettük,ami hála Istennek sikerült,lassan behozza a lemaradását.Most jön az igazi probléma:perrel fenyegetnek a láthatás miatt.Tudom,hogy a nagyszülei,de én már nem akarom látni őket, se beszélni velük,mintha mi sem történt volna.Az összes pénzt elvitte a műtét,legfeljebb egy kirendelt védőt kaphatnék,ők meg valami puccos ügyvéddel támadnának. Hogyan bizonyíthatnám,hogy nem látogatták,nem segítettek? Õk a-t mondanak,én b-t.Akkor is ugyanolyan jogaik vannak, mivel konkrétan nem veszélyeztették? A betegség miatt még jobban összenőttünk a babámmal,a szívem szakadna meg ha náluk lenne 1-2 napig rendszeresen.Beadtam a válópert,de a férjem békülni akar és akadályoz ahol tud.Most már kellene a gyerek.

19

Donthet így a bíróság a láthatást illetoen?

A bátyámnak holnap lesz a válopere,1 eve nem él egyutt a feleségével. Van egy kislányuk, aki 2 hét mulva lesz 3 éves.Az anyja azt akarja,hogy csak az o jelenlétében láthassa a bátyám a kislányát. Ugye létezik más megoldás is?legalább minden második hétvégen elvinné pár orára, náluk semmiképpen sem akar mennni.

5

Gyerektartást megítélnek úgy is, hogy az apa fizetésének a felét elviszik a hiteltörlesztések?

A volt párom havi fizetése netto 150000Ft, ennek a fele megy hiteltörlesztésre. Ilyen esetben ítélnek meg egyáltalán gyerektartást?

20

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!