Találatok a következő kifejezésre: Hogyan zajlik válóper a bíróságon (1 db)

Hogyan zajlik egy válóper a bíróságon?

Legjobb válasz: Írsz egy levelet miben leírod a házasságod fel szeretnéd bontatni,és felsorolod az okokat(nem kell részletesen).Ha közös megeggyezéssel tudtok válni az a legjobb.3 példányt beadsz a helyi bíróságon.Pár hónap és levélben értesítenek téged és a férjed a tárgyalás napjáról.Ha van közös gyerek akkor kötelezõ a békítõ ami annyit jelent,hogy az elsõ tárgyaláson felolvassák amit beadtál,megkérdezik a két felet,hogy fedi e a valóságot,van e más mondanivalótok,és változott e valami.Aztán ha van gyerek megkérdezi a feleket hol szeretnék elhelyezni,másik fél beleegyezik e,láthatás kérdései,gyerektartás,stb.Aztán vagyonival ugyan ez.Ha minden stimm,akkor elvileg negyed óra és mehettek.Aztán jön egy levél amibe azt írja ha akarod folytatni az ügyet,szóval ha továbbra is vállni akarsz akkor 15 napon belül add be az ujratálgyalást.Abba annyit kel csak írni,hogy továbbra is válni szeretnénk,stb.Aztán jön az ujjabb levél az ujjabb tárgyalásról,és ott naggyából lezajlik ugyanaz mint az elsõnél,megkérdik van e kérdés,változás,és ha minden stimm,akkor elválasztanak.Aztán erõl kapsz majd egy határozatot.Ha simán megy akkor ennyi.Ha valamelyik fél akadékoskodik,gyerek gond van vagy anyagi,akkor az nehezíti.Ott a bíró a legjobb belátása szerint dönt. Én 3-szor váltam,közös megegyezéssel kb 4 hónap alatt elválasztottak.Sok sikert.

Írsz egy levelet miben leírod a házasságod fel szeretnéd bontatni, és felsorolod az okokat(nem kell részletesen).Ha közös megeggyezéssel tudtok válni az a legjobb.3 példányt beadsz a helyi bíróságon.Pár hónap és levélben értesítenek téged és a férjed a tárgyalás napjáról.Ha van közös gyerek akkor kötelezõ a békítõ ami annyit jelent, hogy az elsõ tárgyaláson felolvassák amit beadtál, megkérdezik a két felet, hogy fedi e a valóságot, van e más mondanivalótok, és változott e valami.Aztán ha van gyerek megkérdezi a feleket hol szeretnék elhelyezni, másik fél beleegyezik e, láthatás kérdései, gyerektartás, stb.Aztán vagyonival ugyan ez.Ha minden stimm, akkor elvileg negyed óra és mehettek.Aztán jön egy levél amibe azt írja ha akarod folytatni az ügyet, szóval ha továbbra is vállni akarsz akkor 15 napon belül add be az ujratálgyalást.Abba annyit kel csak írni, hogy továbbra is válni szeretnénk, stb.Aztán jön az ujjabb levél az ujjabb tárgyalásról, és ott naggyából lezajlik ugyanaz mint az elsõnél, megkérdik van e kérdés, változás, és ha minden stimm, akkor elválasztanak.Aztán erõl kapsz majd egy határozatot.Ha simán megy akkor ennyi.Ha valamelyik fél akadékoskodik, gyerek gond van vagy anyagi, akkor az nehezíti.Ott a bíró a legjobb belátása szerint dönt. Én 3-szor váltam, közös megegyezéssel kb 4 hónap alatt elválasztottak.Sok sikert.
Azért az nem olyan egyszerû, hogy a bíró megnézi a keresetlevelet aztán csak kérdezget . . . nagyon keményen tudnak kérdezni és a feleket direkt összeakarják zavarni. Elég mocskos dolgok az ilyen válóperek :( Sajnos rendszerint az erõsebb idegzetû felek gyõznek a másikkal szemben.
A házassági bontóper eljárási szabályai mellett itt három oldalon felvázolják, hogy mi a különbség a felek közös megegyezésével és a felek megegyezésének hiányában folyó bírósági perek között: http://www.origo.hu/noilapozo/jogiugyek/20020902ahazassag.html http://valas.lap.hu/ keresgélj még ezen az oldalon is. Nem lesz egyszerû, de ha megtörtént és tényleg akarod, akkor megkönnyebbülsz!


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

A bíróság két gyerek után, a szülő fizetésének mennyi százalékát állapítja meg gyerektartásként?

6

Gyerektartás? Szerintetek anyukámnak igaza van?

Sziasztok!
A férjemmel el hűlt a kapcsolatunk és közös megegyezéssel a válás mellett döntöttünk. Van egy 8 éves kislányunk. Úgy szeretnénk megoldani, hogy a 3 lakás az enyém marad övé lesz az autó. Én nem kérek tőle gyerektartást. Nincs szükségem rá, nem akarom, ha talál egy másik barátnőt és gyerekei lesznek, hogy nekem fizessen gyerektartást abból a 80.000 Ft-os jövedelméből. Anyukám folyamatosan veszekszik velem, hogy milyen buta vagyok, hogy nem akarok gyerektartást kérni. Szerintem pedig ez egy normális dolog, és nem akarok neki rosszat, hogy egyik napról a másikra éljen, mert ha abból a 80.000-ből ide adna pl. 15.000 Ft-ot a maradék pénzből nem lehet normálisan megélni.

36

Váláskor vagyonmegosztást vissza lehet vonni?

Ha már megvolt a válás és elfogadták a vagyonmegosztást, azt vissza lehet valahogy vonni utólag?

2

Megfenyegetett a férjem előző házasságából született fia. Mit tehetek? Gyerektartás megvonás, feljelentés, távolságtartási végzés? !

Férjemnek van egy nagy fia. Nekünk a házasságunkban 2 gyerekünk született. Exneje az elejétől fogva tönkre akart tenni köztünk mindent,pedig én jóval válásuk után jöttem. Fizettük a tartásdíjat,elviseltük a sok hülyeséget,amit az ex csinál,kitalál. Férjem már nem is tudta látogatni a gyereket,mert folyton a vita ment. Én ebbe nem szóltam bele. De betelt a pohár,mert az én gyerekeimnek alig jut vmi,így kértük a tartásdíj csökkentést,mert a gyerek elmúlt 18 és megbukott. Nekünk 2 picink van,de direkt nem szóltam a csökkentésről eddig,mert vhogy megvoltunk. Most már elég nehezen.
A bíróságon veszekedtem az exszel,ő megtartotta a karom,én erre lefogtam a kezét,amiből az lett,hogy meglátszik a körmöm rajta. Biztos fel fog jelenteni.
Ezek után levelezgetésbe kezdtünk,és kiderültek dolgok,miszerint férjem megcsalt engem vele. Lehet igaz,de inkább megint csak egy kitaláció. Közben a fia megfenyegetett engem,és a saját apját is,hogy jó lesz ha nem találkoznunk,mert ez meg az. Közölte azt is,hogy nem a fia többé. Férjemnek is nagyon elege van már,mert a gyereket teljesen ellene nevelték. Azért sem rajong,hogy emiatt most én izgulhatok,mivel féltem a gyerekeimet. Ha vki tud,kérem segítsen! Mi a teendő? Én sosem voltam a gyerek ellen,de mostmár leszek..nem akarom,hogy a közelünkbe kerüljön, az anyjáról nem is beszélve..az a nő beteg.

12

Ha a volt férjem fizetésemelést kap, akkor a százalékosan megállapított gyerektartás összege is emelkedni fog?

A gyerektartást eddig is vonták a fizetéséből, de most új pozícióba került, új szerződéssel. Ebben az esetben nekem megint kérnem kell, hogy vonják a fizetéséből vagy automatikusan vonatkozik az új fizetésére is.
A gyerektartás összege a fizetése 50%-a volt, most azt mondja, hogy nem hajlandó ennyit fizetni, kérni fogja a csökkentést megteheti ezt? Eddig 145000Ft volt a fizetése, most 180000Ft lett.

87

Nem akarja, hogy megismerjem a gyerekét. Normális ez?

Már több mint egy éve együtt vagyunk, én is elváltam, ő is. Én elköltöztem előző páromtól, ő is elvált ugyan, de még mindig együtt él az ex-el a gyerek miatt, aki 13 éves. Az én kisfiam ismeri, jár hozzánk, vannak közös programok. És még mindig várni akar azzal, hogy találkozzunk. Normális ez, hgoy nem meri elmondani a gyereknek? Én már nem tudom mire gondoljak.

20

Gyermektartási pert hogyan kell indítani? Mi a módja?

1

15 éve vagyunk házasok a férjemmel és 2 gyerekünk született. Megromlott a házasságunk de nem vagyunk elválva, én mégis szeretnék elköltözni a gyerekeimmel albérletbe. Megtehetem e ezt a lépést? Számítani fog e ez valamit a későbbiekben a válásnál?

8

Mi a leggyakoribb oka a válásoknak?

29

Mi volt az a pont mikor elhatároztad hogy elválsz? Mennyi idő után?

Nem szeretnék senki magánéltébe turkálni

5

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!