Találatok a következő kifejezésre: Hogyan zajlik válóper (3 db)

Hogyan zajlik 1 válóperi tárgyalás? Mi fog történni? Mit kérdez a bíró?

Legjobb válasz: Leírom,hogy a mienk hogy zajlott.Azt tudni kell,hogy közös megegyezéssel váltunk el,és a kérelembe mi mindent beleírtunk.Vagyis a gyermek elhelyezése nálam legyen,az ingó és ingatlan vagyont felezzük..Amikor elmentünk a bíróságra,csak 3 -an voltunk.Mi ketten és a bíró.A bíró kérdezte,hogy miért akarunk válni(mind kettõnktõl külön megkérdezte),majd ,hogy látunk-e esélyt arra,hogy újra egy család legyünk...Amit leírtunk a kérelmembe azt mind ketten saját akaratunkból írtuk-e,és még mindig így is gondoljuk-e..Mivel a választ egyezett,így a végén a bíró azt mondta,hogy õ sem lát esélyt arra,hogy békülni akarunk,ezért elfogadja a válóperi kérelmet.Kiszabta a gyerektartás díjat,és a láthatási idõt(mi azt nem kértük,hisz barátként váltunk el)Az egész nem tartott fél óránál tovább.Majd 3 hét múlva jött a levél,hogy hivatalosan is elváltunk...Ennyi volt...

Leírom, hogy a mienk hogy zajlott.Azt tudni kell, hogy közös megegyezéssel váltunk el, és a kérelembe mi mindent beleírtunk.Vagyis a gyermek elhelyezése nálam legyen, az ingó és ingatlan vagyont felezzük..Amikor elmentünk a bíróságra, csak 3 -an voltunk.Mi ketten és a bíró.A bíró kérdezte, hogy miért akarunk válni(mind kettõnktõl külön megkérdezte), majd , hogy látunk-e esélyt arra, hogy újra egy család legyünk...Amit leírtunk a kérelmembe azt mind ketten saját akaratunkból írtuk-e, és még mindig így is gondoljuk-e..Mivel a választ egyezett, így a végén a bíró azt mondta, hogy õ sem lát esélyt arra, hogy békülni akarunk, ezért elfogadja a válóperi kérelmet.Kiszabta a gyerektartás díjat, és a láthatási idõt(mi azt nem kértük, hisz barátként váltunk el)Az egész nem tartott fél óránál tovább.Majd 3 hét múlva jött a levél, hogy hivatalosan is elváltunk...Ennyi volt...
Megkérdezi mind két felet miért romlott el a házasság! Nem tudom vannak - e gyerekek. Mert az külön kérdés feltevésekkel jár együtt. Közös megegyezéssel váltok? Ki a felperes?
A 15:36-os jól írja. Ezt én is alá támasztom. Közös megegyezéssel, mindenben körültekintõen adtuk be a válóperes papitokat. Nem kell ügyvéd, ellenjegyzés , stb., csak két tanú, és már jogilag elfogadható a beadvány. Minket sem kérdeztek, az ide vezetõ okokról, és azt hiszem, ez nem is tárgya egy bontó pernek. Felvszik az adatokat, megkérdezik, hogy akarunk -e válni, és azokat amiket leírtunk, továbbra is fent tartjuk-e. Felhívta a figyelmünket egy pár jogi dologra, és röpke 20.perc alatt végeztünk. Most 7-én lesz az utolsó, és mi azt szeretnénk, ha rögtön jogerõre emelkedne, azt hiszem, ezt kérni lehet.
A kérdező hozzászólása: Bele van írva közös lakáshasználat sõt közös háztartás a gyerekek érdekében, , , valahogy így van megfogalmazva, , , akkor Nektek a válás jól sikerült:) ))
Második vagyok...Nem fog belekötni a közös lakáshasználatba sem, ha ti ezt le írjátok a kérelembe, hogy közösen laktok továbbra is...nem lesz semmi gond...és hamar túl leszel rajta...mi a válóper után még elmentünk pezsgõzni is...
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, , sokat segítettél, könnyebben fogok így talán elindulni a bíróságra, , , remélem a közös lakhelybe nem fog belekötni, , , hisz ezt a békés egymás mellett élést mi már megtudtuk oldani
Második vagyok..A bíró nem tett fel kínos kérdéseket, peidg mi már külön lakásban éltünk...Csak megkérdezte, hogy magyarázzuk meg, miért romlott meg a házasságunk.Én azt mondtam, hogy azért, mert unalmassá vált, és inkább barátok maradnánk, majd kérte az alperest is(õ volt a férjem) , hogy õ is adjon magyarázatot...A férjem minden kérdésre csak annyit mondod, hogy :egyetértek a feleségemmel...Így a bíró nem sokat kérdezõsködött...még feltette azokat a kérdéseket amiket leírtam, és kész...Nem is voltunk többet a bíróságon csak akkor egyszer..
Szívesen! Szerintem ha megállapodtatok mindenben akkor igazán nem fog kérdezõsködni. :-)
A kérdező hozzászólása: A második levélre: Mi is megállapodtunk mindenben, lakás közös használata, , gyermektartás/bár már nagykoruak/le van írva hogy kb.2éve romlott meg a kapcsolatunk, közös háztartásban élünk, de 2éve nem élünk házaséletet, , , a házasságunk javítására nincs remény, , , , , a hölgy aki felvette a jegyzõkönyvet azt mondta ez 1 sima válás csak 1 tárgyalás lesz, , , nem igazán bíztam benne hogy van ilyen, de a Te eseted is bizonyítja. Nem tett fel a bíró semmi kellemetlen kérdést?Miért romlott meg, van-e valakid Neked vagy a férjednek vagy ilyesmit? Köszi mindkettõtöknek a gyors választ!
A házasság megromlásához vezetõ okokat csak akkor kell feltárni, ha nincs közös megegyezés az alábbiakban: 1. gyerekelhelyezés 2. gyerektartás 3. láthatás 4. közöslakás használata 5. ingóvagyon megosztása 6. febontásra irányuló szándék Amúgy, ha ezekben ott megegyeztek semmit nem fognak kérdezni, csak azt, hogy akarod-e a házasság felbontását
A kérdező hozzászólása: Közös megegyezéssel válunk én vagyok a felperes.A gyerekek már elmúltak 18évesek.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm Neked is a választ, remélem 1 tárgyalás és túl leszünk rajta!

Hogy zajlik egy válóper? Leírná ezt nekem valaki lépésről lépésre? Mit kell írni, mit kell belefoglalni, azt hova kell vinni, mennyibe kerül? Kell -e pénzt adni annak aki elválaszt minket?

közös megegyezés így nem lesz ügyvéd.ja és tudom,hogy az illeték 12000 ft.a legfontosabb kérdésem a levél lenne,hogy abba mit írjak és utána azzal hova menjek.

Legjobb válasz: Nálunk ez úgy történt, hogy a bíróságon van panasznap. Ekkor elmentem, és közöltem, hogy el szeretnék válni. (aug.) Felvették az adatokat, illeték stb. Ennyi. Aztán kaptuk az idézést a férjemmel, hogy mikor kell bemenni a bíróságra. (szept.) Majd okt. végén újabb tárgyalás volt, akkor megbeszéltük a részleteket, lakás, gyerektartás stb. és már vége is volt.

Nálunk ez úgy történt, hogy a bíróságon van panasznap. Ekkor elmentem, és közöltem, hogy el szeretnék válni. (aug.) Felvették az adatokat, illeték stb. Ennyi. Aztán kaptuk az idézést a férjemmel, hogy mikor kell bemenni a bíróságra. (szept.) Majd okt. végén újabb tárgyalás volt, akkor megbeszéltük a részleteket, lakás, gyerektartás stb. és már vége is volt.
Én csak a saját tapasztalatomat tudom megírni, mivel mindenkinél másképp zajlik. Mi is ügyvéd nélkül, közös megegyezéssel váltunk el.Volt egy vidéki házunk vagyis ingó és ingatlan vagyonunk(közös) és a közös gyermekünk akkor volt 8 éves. A válópert én indítottam el mint felperes.Írtam egy levelet amiben megírtam, hogy mindketten úgy döntöttünk, hogy közös megegyezéssel elválunk, mert nem látunk semmi esélyt arra, hogy újra egy család lehetnénk.beleírtam, hogy az ingó és ingatlan vagyonunkat közösen elosztjuk/elosztottuk.A gyermek gyámsági jogát én mint édesanyja kérem, és nem szándékozom késõbbiek folyamán az édesapa, és a gyermek rendszeres találkozását megakadályozni(vagyis függetlenül, hogy a bíró mit mond az apja akkor láthatja a fiát amikor akarja) A gyerektartás összegét a bíróra bízzuk, vagyis nincsenek extra kívánságaim.Mivel mindketten közösen döntöttünk mindenben, így én is, és a volt férjem is aláírta a papírt. (mindkettõnk aláírása, személyi igazolványszámát is rögzítve) + hozzárakva a házassági anyakönyvi kivonatot + a gyermek születési anyakönyvi kivonatát + az illeték bélyeget.ezeket elküldtem a Nagykátai bírósághoz.Mivel én anno annak idején farmoson mentem férjhez, így a válópert is a hozzá kapcsolódó Bíróságnál tudtuk megtenni...Az pedig a Nagykátai bíróság. Utána vártunk..Májusba adtam be a papírokat, és pár hét múlva kaptunk egy levelet amiben értesítettek minket, hogy szeptemberben jelenjünk meg a bíróságon.A kiírt napon mindketten elmentünk, és a bíróval együtt hárman egy teremben voltunk kábé 20 percig.A bíró felolvasta a levelet amit közösen írtunk, és megkérdezte külön-külön , hogy saját döntésünk, és még most is így gondoljuk-e, hogy a házasságunk menthetetlen.?A válaszunk az volt, hogy továbbra is válni szeretnénk mindketten. Ezért a bíró kijelentette, hogy õ sem lát esélyt a békülésre, és mivel mi megegyeztünk a gyermek elhelyezésében, így ebben sem lát semmi okot, hogy ne így legyen..A törvénynek megfelelõen kihirdette a gyerektartás összegét(az apa fizetésének 20%-a vagy a mindenkori minimálbér 20%-a)és a törvény szerint kihirdette a apa láthatási jogát(le van rögzítve, hogy melyik héten láthatja a gyereket, és a nyár is hogy van elosztva, de mi evvel sosem foglalkoztunk, mert bármikor vihette/láthatta) Az egész eljárás 20 perces volt, és a bíró minden beszélgetést magnóra rögzített. 3 héttel késõbb megkaptunk a válóperi papírokat, és elvált emberek lettünk.. Szóval nálunk így zajlott.Mi csak egyszer voltunk, többször nem, mert nem is volt rá szükség... csak megjegyzem, hogy lassan 8 éve váltam el, és a mai napig baráti kapcsolatban vagyok a fiam apjával..Pedig azóta mindketten újra házasodtunk:)
A kérdező hozzászólása: 13.55 nek nagyon szépen köszönöm, hogy ennyi energiát fektettél bele a válaszba.
Én is farmosi származású vagyok:-D.Jelenleg Gyõrben élek.

Hogyan zajlik egy válóper a bíróságon?

Legjobb válasz: Írsz egy levelet miben leírod a házasságod fel szeretnéd bontatni,és felsorolod az okokat(nem kell részletesen).Ha közös megeggyezéssel tudtok válni az a legjobb.3 példányt beadsz a helyi bíróságon.Pár hónap és levélben értesítenek téged és a férjed a tárgyalás napjáról.Ha van közös gyerek akkor kötelezõ a békítõ ami annyit jelent,hogy az elsõ tárgyaláson felolvassák amit beadtál,megkérdezik a két felet,hogy fedi e a valóságot,van e más mondanivalótok,és változott e valami.Aztán ha van gyerek megkérdezi a feleket hol szeretnék elhelyezni,másik fél beleegyezik e,láthatás kérdései,gyerektartás,stb.Aztán vagyonival ugyan ez.Ha minden stimm,akkor elvileg negyed óra és mehettek.Aztán jön egy levél amibe azt írja ha akarod folytatni az ügyet,szóval ha továbbra is vállni akarsz akkor 15 napon belül add be az ujratálgyalást.Abba annyit kel csak írni,hogy továbbra is válni szeretnénk,stb.Aztán jön az ujjabb levél az ujjabb tárgyalásról,és ott naggyából lezajlik ugyanaz mint az elsõnél,megkérdik van e kérdés,változás,és ha minden stimm,akkor elválasztanak.Aztán erõl kapsz majd egy határozatot.Ha simán megy akkor ennyi.Ha valamelyik fél akadékoskodik,gyerek gond van vagy anyagi,akkor az nehezíti.Ott a bíró a legjobb belátása szerint dönt. Én 3-szor váltam,közös megegyezéssel kb 4 hónap alatt elválasztottak.Sok sikert.

Írsz egy levelet miben leírod a házasságod fel szeretnéd bontatni, és felsorolod az okokat(nem kell részletesen).Ha közös megeggyezéssel tudtok válni az a legjobb.3 példányt beadsz a helyi bíróságon.Pár hónap és levélben értesítenek téged és a férjed a tárgyalás napjáról.Ha van közös gyerek akkor kötelezõ a békítõ ami annyit jelent, hogy az elsõ tárgyaláson felolvassák amit beadtál, megkérdezik a két felet, hogy fedi e a valóságot, van e más mondanivalótok, és változott e valami.Aztán ha van gyerek megkérdezi a feleket hol szeretnék elhelyezni, másik fél beleegyezik e, láthatás kérdései, gyerektartás, stb.Aztán vagyonival ugyan ez.Ha minden stimm, akkor elvileg negyed óra és mehettek.Aztán jön egy levél amibe azt írja ha akarod folytatni az ügyet, szóval ha továbbra is vállni akarsz akkor 15 napon belül add be az ujratálgyalást.Abba annyit kel csak írni, hogy továbbra is válni szeretnénk, stb.Aztán jön az ujjabb levél az ujjabb tárgyalásról, és ott naggyából lezajlik ugyanaz mint az elsõnél, megkérdik van e kérdés, változás, és ha minden stimm, akkor elválasztanak.Aztán erõl kapsz majd egy határozatot.Ha simán megy akkor ennyi.Ha valamelyik fél akadékoskodik, gyerek gond van vagy anyagi, akkor az nehezíti.Ott a bíró a legjobb belátása szerint dönt. Én 3-szor váltam, közös megegyezéssel kb 4 hónap alatt elválasztottak.Sok sikert.
Azért az nem olyan egyszerû, hogy a bíró megnézi a keresetlevelet aztán csak kérdezget . . . nagyon keményen tudnak kérdezni és a feleket direkt összeakarják zavarni. Elég mocskos dolgok az ilyen válóperek :( Sajnos rendszerint az erõsebb idegzetû felek gyõznek a másikkal szemben.
A házassági bontóper eljárási szabályai mellett itt három oldalon felvázolják, hogy mi a különbség a felek közös megegyezésével és a felek megegyezésének hiányában folyó bírósági perek között: http://www.origo.hu/noilapozo/jogiugyek/20020902ahazassag.html http://valas.lap.hu/ keresgélj még ezen az oldalon is. Nem lesz egyszerû, de ha megtörtént és tényleg akarod, akkor megkönnyebbülsz!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!