Találatok a következő kifejezésre: Hogyan zajlik szoptatás (4 db)

Hogyan zajlik a szoptatás befejezése?

Már majdnem teljesen leválasztottam a babámat, 24 óra alatt csak 1-2x szopik. Honnan tudom, hogy mikor jött el a vége? Mellre teszem, és észre fogom venni, hogy nem iszik semmit?

Legjobb válasz: Szia! Mi ugyanebben a helyzetben voltunk, nekem is napi egyszer-kétszer szopizott, majd volt, hogy csak este kérte és végül is én döntöttem úgy, hogy befejezzük a szopizást, de szerencsére nem is kérte a kislányom. Mi most vagyunk 16 hónaposak. Már két hete nem szoptatok és a 3. naptól éjszakára hidegvizes borogatást kellett rá tennem, mert elkezdett feszülni, de ez pár nap múlva teljesen megszûnt. Én azt vettem észre, hogy amikor megnyomtam szinte alig volt benne tejcsi és a kicsim is csak 1 percig cicizett vagy inkább már csak cumizott vagy játszott vele. Olyan nincs, hogy nincs benne egy csepp sem, mert még mindig tudok kinyomni belõle 1-2 cseppet és úgy olvastam, hogy van aki a szoptatás után több hónappal is ki tud még préselni belõle valamit. Ami benne marad az szépen felszívódik kb. 1 héten belül. Remélem tudtam egy kicsit segíteni!

Szia! Mi ugyanebben a helyzetben voltunk, nekem is napi egyszer-kétszer szopizott, majd volt, hogy csak este kérte és végül is én döntöttem úgy, hogy befejezzük a szopizást, de szerencsére nem is kérte a kislányom. Mi most vagyunk 16 hónaposak. Már két hete nem szoptatok és a 3. naptól éjszakára hidegvizes borogatást kellett rá tennem, mert elkezdett feszülni, de ez pár nap múlva teljesen megszûnt. Én azt vettem észre, hogy amikor megnyomtam szinte alig volt benne tejcsi és a kicsim is csak 1 percig cicizett vagy inkább már csak cumizott vagy játszott vele. Olyan nincs, hogy nincs benne egy csepp sem, mert még mindig tudok kinyomni belõle 1-2 cseppet és úgy olvastam, hogy van aki a szoptatás után több hónappal is ki tud még préselni belõle valamit. Ami benne marad az szépen felszívódik kb. 1 héten belül. Remélem tudtam egy kicsit segíteni!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a hasznos választ!

Császár után hogyan zajlik a szoptatás?

Amugy a császár altatásos vagy lokális m?tét?

Legjobb válasz: Nálunk kb. egy fél óra múlva behozták a picit. Nehéz volt, mert nem tudtam még oldalra fordulni, de az ápolók próbáltak úgy ügyeskedni, hogy sikerüljön. Elég érdekes volt, de az ingerek miatt muszáj. Meg is volt az eredménye már harmadik nap reggelre be is indult a tejem.

Nálunk kb. egy fél óra múlva behozták a picit. Nehéz volt, mert nem tudtam még oldalra fordulni, de az ápolók próbáltak úgy ügyeskedni, hogy sikerüljön. Elég érdekes volt, de az ingerek miatt muszáj. Meg is volt az eredménye már harmadik nap reggelre be is indult a tejem.
Nekem spinális érzéstelenítéssel csinálták. Rögtön utána nem kaptam meg, mert engem le kellett vinni a nõgyógyászatra, mert volt hely a szülészeten. Mikor felvittek a gyerekágyas osztályra, kb 3 órával a mûtét után, akkor hozták be a drágám, és akkor próbálkoztam szoptatni. Felülhettem, úgy próbálkoztam.
Nekem is spinális érzéstelenítés volt. Összevarrtak és az õrzõbe toltak ahol a páromnál volt a kicsi. Kb 1 óra múlva jött egy nõvér és közösen rátettük cicire. Nekem is a 3. napra lett is tejem.
Nekem is spinális volt. Arra már nem emlékszem, hogy mikor hozták oda a fiam, mert annyirfa kész voltam, de szerintem, olyan fél óra múlva hozták, de a szoptatós nõvérke késõbb jött és akkor tettük mellre. Meg sem tudtam mozdulni, így ügyeskedni kellett, de sikerült szopiztatni. 2 nap múlva be is indult a tejem. A kórházban végig fekve szoptattam (és utána is csak úgy ment). Viszont a szobatársam ülve szoptatott, nem nagyon kímélte magát. Meg is lett az eredménye, felszakadt a sebe...
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat. az hogy csak néhány nap múlva indul be a tej a császár miatt van, vagy rendes szülés után is kell néhány nap ahhoz hogy beinduljon a tej?
Nekem is gerincközeli (spinal) érzéstelenítésem volt. 1 óra múlva hozták a babát elõször, utána 3 óránként mint a többieknek. Kicsit ügyetlen voltam, mert a lábamat nem tudtam még mozgatni, de a nõvérek segítettek. 2 nap múlva volt tejem. Nekem az ülve szoptatás vált be, mert kényelmesebb volt mint az oldalamon feküdni.Kicsit lassan ment a pózíció felvétele, de nagyon türelmesek voltak. Egyébként ha altatnak valakit nem valószínû, hogy ilyen hamar megkapja a babát, mivel az altatószerek miatt a tudata még nem elég tiszta ahoz (és általában még egy darabig túl kómásak), hogy megtartsa a babát.

Hogyan zajlik a szoptatás a kórházban?

Legjobb válasz: Én a karcagi kórházban szültem.Császáros voltam úgyhogy eleve csak késõbb indult meg a tejelválasztás.A nõvérek rendesek voltak mindig 3 óránként hozták ki a kicsit.Megmutatták hogyan helyezzem mellre a picit,segítettek mindenben.

Én a karcagi kórházban szültem.Császáros voltam úgyhogy eleve csak késõbb indult meg a tejelválasztás.A nõvérek rendesek voltak mindig 3 óránként hozták ki a kicsit.Megmutatták hogyan helyezzem mellre a picit, segítettek mindenben.
Én Szolnokon szültem. Ott már baba-mama barát rendszerben zajlik az ottlét. Akkor és annyiszor tudtunk szoptatni ahányszor akartuk és ahányszor a baba igényelte. Ha aludt a baba, a lányom az elsõ napot szinte végig aludta, szorgalmazták hogy 2 óránként keltsük fel a babákat és etessük meg. Na már ha fellehet olyankor kelteni! A lányomat nem lehetett, már nem is próbáltam két-három alkalom után. Ha valaki kérte, segítettek, vagy ha látták hogy nem megy akkor is. Ha szegény pici éhes volt és nagyon sírt, akkor is jöttek, próbáltak segíteni. Persze mint mindenhol ott is voltak kedves segítõkész csecsemõsnõvérek és védõnõk és volt olyan is aki csak ijesztgette szegény kismamákat. De ne aggódj, biztos segítenek. Nem szabad idegeskedni, az a fontos!

Hogyan zajlik nálatok az éjszakai szoptatás?

A fiam 10 hetes. Külön szobában van, az ? szoba ajtaja és a miénk is nyitva van, így meghallom ha nyöszörögni kezd+bébi?r is van. A folyosón kapcsolok csak villanyt, ami egy kis fényt ad be a szobájába. Nem szólok semmit, nem puszilgatom meg, csak szépen kiveszem a kiságyból, van a szobájában egy kanapé, mert én fekve szoptatok, leteszem az ágyra, mellé fekszem, és már adom is neki a cicit. Van amikor még a szemét sem nyitja ki. Olyan 5-10 perc alatt megszopja magát, utána felveszem, megvárjuk a büfit, és olykor a bukit is, mert ? bukós baba, kicsit még ringatom, dajkálom, és utána szépen-lassan vissza teszem az ágyába. Bekapcsolom a légzésfigyel?t, betakarom, kicsit még várok, addig leülök a kanapéra, és csak utána megyek vissza Apa mellé aludni... :-))))))

Legjobb válasz: Nálunk van egy kiságy a hálószobában is, abban alszik éjszaka. Én is felkelek ha már forgolódik, a szemét még ki sem nyitja, nem is sír. Kiveszem az ágyból, berakom az ágyunkba kettõnk közé és ott etetem. Nem szoktam este büfiztetni. Õ éjjelente 1-2-szer kel fel születése óta. Ha éjfél elõtt ébred, akkor visszarakom az ágyába, de ha éjfél után (3-4-5 óra), akkor már ott alszik velünk reggelig.

Nálunk van egy kiságy a hálószobában is, abban alszik éjszaka. Én is felkelek ha már forgolódik, a szemét még ki sem nyitja, nem is sír. Kiveszem az ágyból, berakom az ágyunkba kettõnk közé és ott etetem. Nem szoktam este büfiztetni. Õ éjjelente 1-2-szer kel fel születése óta. Ha éjfél elõtt ébred, akkor visszarakom az ágyába, de ha éjfél után (3-4-5 óra), akkor már ott alszik velünk reggelig.
Nálunk is úgy zajlik szinte, mint nálatok. A gyerekszobában egy fotel van, én ülve szoptatok. Csak annyi a különbség, hogy amikor szépen óvatosan visszateszem a kiságyába, akkor felpattannak a szemei, és esze ágában sincs visszaaludni :-( Ilyenkor addig kell simogatni, cirógatni, míg elalszik, és ez van amikor 30-40 perc is. Ez a kemény része az éjszakai szoptatásnak! 2, 5 hetes kisfiú Anyukája
Nekem is az elsõ gyerekem velem aludt mert másfél óránként szopott, és ezt nem lehetett birni ugy hogy kiságyba aludjon.A második gyerkõc most 7 hetes és szintén velem alszik meg a nagyobb tesójával, majd ha beáll neki ogy 1-2-szer kel csak fel beszoktatom a kiságyába.Sajnos nálunk apa alszik külön szobába:( Engem is megszóltak érte de nekem igy jobb és a gyereknek is mert nem vergõdik ki az álom a szemébõl.Ha mocorog a szájába nyomom és ugy szopik, ki sem nyitja a szemét.Ha végzett akkor kiköpi, és a jó benne hogy én is alhatok addig is.:)
Kisfiam 10 hetes, és köztünk alszik, nincs még külön szobája. Persze van kiságya, de nálunk az elsõ két gyerek is köztünk aludt, nekünk így volt jó, imádtuk. Nagyon sokáig szoptattam õket, és éjjel csak szopiztak, jóformán fel sem ébredtek rá sosem. Mindenkinek más válik be. Tudom, hogy sokan elítélik, hogy miért alszik köztünk, de mikor az elsõ két gyerek is köztünk aludt, néha tényleg olyan távolinak tûnt, hogy egyszer megnõnek. De megnõttek, 6 és 9 évesek, és már külön szobában alszanak évek óta.
A kérdező hozzászólása: 2. válaszolónak: Van amikor nálunk is kipattan a szeme, és úgy vigyorog, mintha reggel 10 óra lenne. :-)) Ilyenkor én is "elszenvedek" vele, van amikor fél órákat is. Átérzem a szitut...

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!