Találatok a következő kifejezésre: Hogyan zajlik szülés (113 db)

Az epidurális érzéstelenités hogyan zajlik, szülés után feküdni kell ha ilyet kapok? Meddig kell feküdni? Milyen gyakori mellékhatásai vannak? (fejfájás, derékfájás? )

Legjobb válasz: ez a gerinc mellet húzódó epidurális térbe kerül. Jól le kell hajolni, hogy megnyúljanak a csigolyák, így a doki könnyen hozzáfér, kicsit a hasad miatt kényelmetle. Azt szokták javasolni, hogy ilyen érzéstelenítés után 24 órát nem jó felkelni, de mivel a szülés egy energiavesztés is így az érzésteenítõ utóhatása elvész, mire fel akarsz kelni addigra fel is lehet.

ez a gerinc mellet húzódó epidurális térbe kerül. Jól le kell hajolni, hogy megnyúljanak a csigolyák, így a doki könnyen hozzáfér, kicsit a hasad miatt kényelmetle. Azt szokták javasolni, hogy ilyen érzéstelenítés után 24 órát nem jó felkelni, de mivel a szülés egy energiavesztés is így az érzésteenítõ utóhatása elvész, mire fel akarsz kelni addigra fel is lehet.
Gondolom császárral fogsz szülni...az érzéstelenítõt a mûtõben fogod megkapni, amitõl igazából nem is kell félni mert nem fáj. Ha elsõre nem sikerül akkor kapsz egy lidokain injekciót is, majd megint szúrnak...ezek szintén nem fájnak. Szülés után 12 órát kell feküdni, ezalatt a fejedet nem emelheted, de forgathatod...ezt érdemes betartani, bár én betartottam mégis jelentkezett egy igen kellemetlen fejfájás. De adtak rá gyógyszert és elmúlt. Én 7 hete szûltem császárral, a derekam néha fáj, fõleg ha idõjárársváltozás van. Mindent összevetve, ne félj tõle, túl lehet élni, és hidd el kárpotol mindenért a kisbabád. Üdv: egy 7 hetes kisfiú anyukája
A kérdező hozzászólása: nem tudom hogy császáral szülök e, de a sima szüléshez is lehet epit kérni nem? milyen más fájdalomcsillapitot lehet még kérni?
Persze, sima szülésnél is lehet kérni. Nekem úgy zajlott, hogy 2 fájás között szúrt a doki, ülõ helyzetben, elõregörnyedve. Kitapintotta a 2 csigolya közötti részt és oda szúrt. Egyáltalán nem fájt, egyetlen kellemetlenség volt csupán, hirtelen egy áramütés szerût éreztem, ahogy beért a szer az epidurális térbe. Vajúdás alatt nagyon jó volt. Utána én semmi kellemetlenséget nem éreztem, de állítólag szédülés, fejfájás elõfordulhat. Szülés után ugye 2 órát benn vagy a szülõszobában, utána betolnak a kórterembe, ott 2 órát feküdnöm kellett nyújtott lábakkal, utána már kelnem kellett pisilni. Üdv: 2 hós kislány anyukája.
Tegyünk különbséget a spinális érzéstelenítés és az epidurális érzástelenítés (EDA) között. Ezeket a gerincvelõ melletti térbe adják be, csak a spinálisat tovább kell szúrni és más vastagságú tûvel csinálják. Császáros szülésnél, ha még nem kapott EDA-t valaki, akkor spinális érzéstelenítést alkalmaznak. Ha sima szülésnek idult és EDA-t kapott, de végül császár lett, akkor az EDA-t mélyítik, úgy érzéstelenítenek. Ha sima szülésnél EDA-t kap valaki, akkor szülés után pár órával már felkelhet (persze azért elõtt megnézi a nõvér, hogy biztosan állsz-e a lábadon). A spinális érzéstelenítés után kell 12-24 órát hanyatt feküdni. Az EDA negatív oldala az, hogy ha véletlenül túlszúrják, akkor spinálissá válik és akkor tényleg feküdni kell vele 12-24 órát. De ez szerencsére nagyon ritkán fordul elõ. Fejfájás, úgy tudom, mindkét esetben elõfordulhat. Én 4 hete szültem EDA-val - nagyon hasznos volt az érzéstelenítés, örülök, hogy kértem - de szerencsére semmi mellékhatása nem volt. Persze mindenki szervezete más és más. Remélem tudtam segíteni és kicsit helyretenni a fogalmakat.

Hogy zajlik szülés után a Péterfyben? Velem lehet a baba és mikor mennyi időt?

Legjobb válasz: Szia, Én még nagyon messze vagyok a szüléstõl, de tudom /én ott fogok szülni/, hogy a péterfyben vannak alapítványi szobák ahol veled lehet végig a baba, hogyha nincsen semmiféle komplikáció.Ezek lehetnek 1 vagy 2 ágyas szobák, ki mit választ.Természetesen ezért külön kell fizetni, de ha jól tudom akkor az 1 ágyas szoba napi 6000 ft környékén van.Ezeket az infókat lehet, hogy csak személyesen kapod majd meg, addig is itt az oldala a korháznak. http://www.peterfyszuleszet.hu/ Talán segít valamit. Üdv 15 hetes kismama

Szia, Én még nagyon messze vagyok a szüléstõl, de tudom /én ott fogok szülni/, hogy a péterfyben vannak alapítványi szobák ahol veled lehet végig a baba, hogyha nincsen semmiféle komplikáció.Ezek lehetnek 1 vagy 2 ágyas szobák, ki mit választ.Természetesen ezért külön kell fizetni, de ha jól tudom akkor az 1 ágyas szoba napi 6000 ft környékén van.Ezeket az infókat lehet, hogy csak személyesen kapod majd meg, addig is itt az oldala a korháznak. http://www.peterfyszuleszet.hu/ Talán segít valamit. Üdv 15 hetes kismama
Szia! A szülés napján nem kapod meg a babát, hogy pihenni tudj, de utána a hátralévõ 3 napban melletted van egy bevásárlókocsi formájú kis ágyban. ha alapítványi szobát kérsz, akkor egyedül vagy. Én simában voltam, ketten voltunk. Éjszakára is melletted hagyják a babát. Ha kéred akkor alhat benn a csecsemõ részlegen, nem csinálnak gondot. Én egyszer adtam be éjszakára, de egyébként végig veled van a kicsi. Megmutatják mit kell csinálni, hogy kell pelenkázni és a köldökcsonkot kezelni. Ha bármi más kérdésed van segítenek.
A kérdező hozzászólása: köszönöm sokat segitettetek és nyugodtabb vagyok

Valaki leírná nekem hogy zajlik a szülés?

Most vagyok 10 hetes és nagyon foglakoztat hogy milyen lehet a szülés.

Legjobb válasz: 3 szakasza van: -tágulási szakasz - azaz a vajúdás -tolási szakasz - szülés -méhlepény megszületése A szülés vagy a magzatvíz elfolyásával kezdõdik, vagy szülési fájdalmak beindulásával. A fájdalom rendszeres idõközönként jön, van akinél elõször fél óránként, aztán negyed óránként, 10 percenként, 5 és 2 perces fájásokkal a végén. Ez nincs kõbe vésve, nekem pl rögtön 5 percesekkel indult. A lényeg, hogy figyeld a rendszerességet. Azt hiszem, azt javasolják, hogy rendszeres 10 perces (vagy annál gyakoribb) fájásoknál érdemes beindulni a kórházba. Ha addig nem folyt el a magzatvíz, érdemes nagyobb betétet tenni a bugyiba, hátha az autóban/taxiban folyna el. A magzatvíz elfolyása után erõsödnek és felgyorsulnak a fájások. A fájást nehéz leírni, leginkább nagyon-nagyon erõs menstruáció görcsökhöz hasonlít. Sokan mondják, hogy derékfájásuk is van ilyenkor, én ezt megúsztam. A kórházban elkérik az iratokat, leleteket, megvizsgálják tényleg szülés-e, vagy jóslófájás. Ha szülés indul, akkor átöltöztetnek hálóingbe, kórházfüggõ, hogy kapsz-e beöntést és borotválnak-e. Néha rákötnek NST-re, de nem kell mindig viselni és feküdni. A doki néha manuálisan megvizsgál, hogyan is álltok. 5 ujjnyira kell kitágulni a szüléshez, ez teljesen változó, kinél mennyi idõ. Én mindkét terhességemnél már 3 ujjnyira nyitva voltam a szülést megelõzõ 4-5 napban, ezért nekem elsõ fájástól kezdve a kitolásig 2 óra volt mindkét szülés. 3 ujjnyi tágulásnál hányinger felléphet, ilyenkor mély, nagy levegõket kell venni, és elmúlik. A tolási fájdalom más, mint a vajúdási, onnan érzed, hogy eljött az ideje, mintha nagyvécézned kéne, és (próbálj meg nem megijedni), mintha szét akarnál lent szakadni. Ilyenkor közösen eldöntitek a dokival, hogy kell-e, szeretnél-e gátmetszést. Maga a kitolás nem fáj, legalábbis nem érzed, mert arra koncentrálsz, hogy megszüld a babát. Miután megszületett, elviszik megmérni, kitisztítani az orrát, lemosni stb, addig te pihensz. Kb 10 perc múlva Megszülöd a lepényt, ezt már az orvosok mondják, mikor kell, mert ebbõl nem érzel semmit. Õk húzzák a köldökzsinórt, te nyomsz, de az elõzõ energiák 1%-ka kell csak hozzá. Én csak valami meleget éreztem ilyenkor mindig. Fájdalomcsillapításról nem tudok írni, mikor, hogyan zajlik, mert nekem nem volt. Annyit tudok, hogy ha már 3 ujjnyira nyitva van a méhszáj, akkor már nem kaphatsz, mert nem menne ki a hatása a kitolásig. A szülés fáj, de hihetetlen izgalmas is, egy olyan élmény, ami sosem bánok meg, hogy kétszer átéltem. Kellemes babavárást és szép szülést kívánok!

3 szakasza van: -tágulási szakasz - azaz a vajúdás -tolási szakasz - szülés -méhlepény megszületése A szülés vagy a magzatvíz elfolyásával kezdõdik, vagy szülési fájdalmak beindulásával. A fájdalom rendszeres idõközönként jön, van akinél elõször fél óránként, aztán negyed óránként, 10 percenként, 5 és 2 perces fájásokkal a végén. Ez nincs kõbe vésve, nekem pl rögtön 5 percesekkel indult. A lényeg, hogy figyeld a rendszerességet. Azt hiszem, azt javasolják, hogy rendszeres 10 perces (vagy annál gyakoribb) fájásoknál érdemes beindulni a kórházba. Ha addig nem folyt el a magzatvíz, érdemes nagyobb betétet tenni a bugyiba, hátha az autóban/taxiban folyna el. A magzatvíz elfolyása után erõsödnek és felgyorsulnak a fájások. A fájást nehéz leírni, leginkább nagyon-nagyon erõs menstruáció görcsökhöz hasonlít. Sokan mondják, hogy derékfájásuk is van ilyenkor, én ezt megúsztam. A kórházban elkérik az iratokat, leleteket, megvizsgálják tényleg szülés-e, vagy jóslófájás. Ha szülés indul, akkor átöltöztetnek hálóingbe, kórházfüggõ, hogy kapsz-e beöntést és borotválnak-e. Néha rákötnek NST-re, de nem kell mindig viselni és feküdni. A doki néha manuálisan megvizsgál, hogyan is álltok. 5 ujjnyira kell kitágulni a szüléshez, ez teljesen változó, kinél mennyi idõ. Én mindkét terhességemnél már 3 ujjnyira nyitva voltam a szülést megelõzõ 4-5 napban, ezért nekem elsõ fájástól kezdve a kitolásig 2 óra volt mindkét szülés. 3 ujjnyi tágulásnál hányinger felléphet, ilyenkor mély, nagy levegõket kell venni, és elmúlik. A tolási fájdalom más, mint a vajúdási, onnan érzed, hogy eljött az ideje, mintha nagyvécézned kéne, és (próbálj meg nem megijedni), mintha szét akarnál lent szakadni. Ilyenkor közösen eldöntitek a dokival, hogy kell-e, szeretnél-e gátmetszést. Maga a kitolás nem fáj, legalábbis nem érzed, mert arra koncentrálsz, hogy megszüld a babát. Miután megszületett, elviszik megmérni, kitisztítani az orrát, lemosni stb, addig te pihensz. Kb 10 perc múlva Megszülöd a lepényt, ezt már az orvosok mondják, mikor kell, mert ebbõl nem érzel semmit. Õk húzzák a köldökzsinórt, te nyomsz, de az elõzõ energiák 1%-ka kell csak hozzá. Én csak valami meleget éreztem ilyenkor mindig. Fájdalomcsillapításról nem tudok írni, mikor, hogyan zajlik, mert nekem nem volt. Annyit tudok, hogy ha már 3 ujjnyira nyitva van a méhszáj, akkor már nem kaphatsz, mert nem menne ki a hatása a kitolásig. A szülés fáj, de hihetetlen izgalmas is, egy olyan élmény, ami sosem bánok meg, hogy kétszer átéltem. Kellemes babavárást és szép szülést kívánok!
Ez egy szerintem szép videó animáció, semmi brutális, csak a fõbb vonalak. Olyan oktatóvideó szerû. Minden fontosabb részlet rajta van egy átlagos szülésrõl. https://www.youtube.com/watch?v=HvXRO4d0Ecc
2. vagyok. Az 1. válaszoló linkje tényleg jó, viszont a mellette lévõ szülés videókat ne feltétlenül nézd meg...legalábbis én néztem terhesen szülés videókat, és kicsit megrémültem. De hidd el, átélni más:)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat.Mindkettõ nagyon hasznos volt számomra.Köszi hogy figyelmeztettél, de már megnéztem egyet, és hát jobb ha n em mondok semmit :)
Én linkeltem a videót, bocsi! Hûû, azt nem néztem, hogy miket ajánl még mellette, remélem, nem hozta rád a frászt! :) én eléggé szembe mentem ezzel, amikor az elsõ szülés videót megnéztem, a frász jött rám, és én kutyaharapást szõrével típus vagyok, megnéztem vagy 100-at, most már nem hat meg :) 27hetes vagyok, de nem félek, tudom, mi vár rám, és tök nyugisan várom. Ügyesek leszünk, meglátod! :) Te is, csak lazíts és gondolj a babádra, és dolgozzatok össze szépen! :) )
A kérdező hozzászólása: Köszi, hát egy kicsit megíjesztett, de reménykedek hogy könnyû szülésem lesz és nem lesz semmi baj :) Boldog babavárást! :)

Külföldön élő kismamák, illetve anyukák, a ti országotokban hogyan zajlik a szülés, illetőleg a szülészorvos téma, szóval hol szültök, kinél, milyen helyi / országos szokások vannak ( pl: otthonszülés, szülőotthon, közkórházak stb. )?

A leginkább arra volnék kiváncsi, hogy nálatok is dívik-e ez a bizonyos fogadott orvos választás téma, ami itt nálunk?Légyszi írjátok meg, hol éltek.

Legjobb válasz: Nèmetország. Terhesgondozás egy praxisban folyik. Ezek az orvosok akik külön praxist vezetnek ritkán dolgoznak korházban általában 1-2 orvos dolgozik egy praxisban. Itt van laborjuk és több aszisztens is. Hónapokra elöre megadják az idöpontokat, minden vizsgálat elött van pisi vizsgálat. Elvileg 3 UH van az egész idö alatt. ès 4 hetente kell menni az elején aztán 2 hetente, majd túlhordásnál 1-2 naponta. Az elején sok UH-t csinál mert be kell írni hogy van.e magazatmozgás és szívhang. Végül is csak CTG-kor nem csinál UH-t akkor a ctg mindent mutat. minden alkalommal néz méhszájat, és PH értéket. Rengeteg midenért kell fizetni pl genetikai UH vagy toxoplazmózis. ezekért maga a praxisnak is kell, hogy pl leveszi a vért, és a labornak is aki az eredményt csak is az orvosnak küldi ki. Semmit nem lehet helyben fizetni mindenröl hóvégén számla jön. De azért nagyrésze ingyenes. Nekem kb mindennel együtt 200€ az össz fizetni való, ebben a gentikai Uh az toxoplazmózis, a vércukorterhelés, még egy nagy UH (22 hetes), és streptococcus-B vizsgálat van benne. A többi ingyenes. A terhes gondozás alatt lehet védönöhöz is járni de akkor fele az orvos fele a védönö, de ö csak szívhangot néz én oda nem jártam. Aztán ingyenes szülés felkészítés van azt hsizem 14 óra. Szülésznö és védönö ugyan az, mindegyik ugyan azt az iskolát végzi el, és ugyan az a foglalkozás. Ök csinálják a szülésfelkészítöt is. Szülni lehet otthon, szülés házában, hospitálokban, korházakban, klinikákon. én egy olyan kis korházat választottam amiben müttenek is ha kell, habár gyermek ambulanciálja nincsen. ide jártam szülés felkézsítöre, férjemmel habár férjemnek fizetnie kellett érte. biztosítonk egy nagy brossurát is küldött a terhesgondozásról. Szülés lehet ambulánsan ami pár órával a szülés után haza lehet menni. lehet orvost és védönöt is fogadni egy orvos kb 1000€. erröl is számlát kapsz. ritka eset szerintem hogy valaki fogad. senkit nem isemeke aki fogadott volna, pedig rengeteg német anyuka ismerösöm van. A korházban az ügyeletes bába fogad, nagyrészt öt látod. orvos nálam már csak a kitolásnál jön. mindenki kap infuziós tüt a kezébe. nálunk 3 szülöszoba volt. kiküldtek sétálni, meg mozogni, mozogni(persze lassan). majd kitolási szakaszkor elküldtek pisilni és ott keleltt 2 fájást megvárni.(az tök jó volt)Majd felfeködtem de nehezn jött a baba. oldal szülést szeretik így elöször úgy próbálták de nehéz szülés volt így végén háton szültem, vágtak, meg minden. Szülés után 1 órát úgy hagytak ahogy voltam gyerekkel a mellkasomon. néha rámnéztek. majd mikor látták hogy nem vérzek akkor össze vartak lemosdattak majd elvették a gyereket és ott mellettem megmérték, felöltöztették és adtak egy kártyát amiben a gyerek fényképe és a szülésznö, orvos neve van. nem mosták meg (habár akkor már megszáradt). örözbe voltem 1 órát, majd eltoltak a szobámba. van egyágyas szoba amit elöre kérni kell és feláras, de én nem kértem mert csak férjem látogatott így féltem hogy nagyon egyedül leszek egyágyasban. Mindent adtak, babának ruhát pelenkát, popistörlöt, betéte, hálos bugyit, ami csak kellett ott volt. csak nekem kellet ruha. ja ruha, mindenki kisruhába szül, vagy hosszú polóban. majd a gyerekágyas részen is sima melegítöben van és csak este van háloingben, pizsiben. midenben segítettek, van melsszívó is. külön szoptatós szoba ott is minden a gyereknek, csak a fiokot kellett kinyitni. mindenre megtanítanak, ha nem kéred is jönnek nem felejtenek el. van babakocsi már újszülötten is ki lehet jóidöben vinni. hála pénz annyi volt hogy elmenetkor a növérkéknek közös perselybe lehet kávé pénzt dobni. férjem 10 e-t adott és megszolták hogy ne ide költse az egész pénzét. amúgy 5-10 között hagynak kávépénzt. kaja ellátás teljes volt, lehetett férjemnek is rendelni menüt (habár azért fizetni kellett). reggelit lehett szobába vagy büfébe kérni. gyümölcs egy kosárban a teaszobában volt ahova bárki mehetett. szóval jobb volt a kiszolágás mint egy hotelben.

Nèmetország. Terhesgondozás egy praxisban folyik. Ezek az orvosok akik külön praxist vezetnek ritkán dolgoznak korházban általában 1-2 orvos dolgozik egy praxisban. Itt van laborjuk és több aszisztens is. Hónapokra elöre megadják az idöpontokat, minden vizsgálat elött van pisi vizsgálat. Elvileg 3 UH van az egész idö alatt. ès 4 hetente kell menni az elején aztán 2 hetente, majd túlhordásnál 1-2 naponta. Az elején sok UH-t csinál mert be kell írni hogy van.e magazatmozgás és szívhang. Végül is csak CTG-kor nem csinál UH-t akkor a ctg mindent mutat. minden alkalommal néz méhszájat, és PH értéket. Rengeteg midenért kell fizetni pl genetikai UH vagy toxoplazmózis. ezekért maga a praxisnak is kell, hogy pl leveszi a vért, és a labornak is aki az eredményt csak is az orvosnak küldi ki. Semmit nem lehet helyben fizetni mindenröl hóvégén számla jön. De azért nagyrésze ingyenes. Nekem kb mindennel együtt 200€ az össz fizetni való, ebben a gentikai Uh az toxoplazmózis, a vércukorterhelés, még egy nagy UH (22 hetes), és streptococcus-B vizsgálat van benne. A többi ingyenes. A terhes gondozás alatt lehet védönöhöz is járni de akkor fele az orvos fele a védönö, de ö csak szívhangot néz én oda nem jártam. Aztán ingyenes szülés felkészítés van azt hsizem 14 óra. Szülésznö és védönö ugyan az, mindegyik ugyan azt az iskolát végzi el, és ugyan az a foglalkozás. Ök csinálják a szülésfelkészítöt is. Szülni lehet otthon, szülés házában, hospitálokban, korházakban, klinikákon. én egy olyan kis korházat választottam amiben müttenek is ha kell, habár gyermek ambulanciálja nincsen. ide jártam szülés felkézsítöre, férjemmel habár férjemnek fizetnie kellett érte. biztosítonk egy nagy brossurát is küldött a terhesgondozásról. Szülés lehet ambulánsan ami pár órával a szülés után haza lehet menni. lehet orvost és védönöt is fogadni egy orvos kb 1000€. erröl is számlát kapsz. ritka eset szerintem hogy valaki fogad. senkit nem isemeke aki fogadott volna, pedig rengeteg német anyuka ismerösöm van. A korházban az ügyeletes bába fogad, nagyrészt öt látod. orvos nálam már csak a kitolásnál jön. mindenki kap infuziós tüt a kezébe. nálunk 3 szülöszoba volt. kiküldtek sétálni, meg mozogni, mozogni(persze lassan). majd kitolási szakaszkor elküldtek pisilni és ott keleltt 2 fájást megvárni.(az tök jó volt)Majd felfeködtem de nehezn jött a baba. oldal szülést szeretik így elöször úgy próbálták de nehéz szülés volt így végén háton szültem, vágtak, meg minden. Szülés után 1 órát úgy hagytak ahogy voltam gyerekkel a mellkasomon. néha rámnéztek. majd mikor látták hogy nem vérzek akkor össze vartak lemosdattak majd elvették a gyereket és ott mellettem megmérték, felöltöztették és adtak egy kártyát amiben a gyerek fényképe és a szülésznö, orvos neve van. nem mosták meg (habár akkor már megszáradt). örözbe voltem 1 órát, majd eltoltak a szobámba. van egyágyas szoba amit elöre kérni kell és feláras, de én nem kértem mert csak férjem látogatott így féltem hogy nagyon egyedül leszek egyágyasban. Mindent adtak, babának ruhát pelenkát, popistörlöt, betéte, hálos bugyit, ami csak kellett ott volt. csak nekem kellet ruha. ja ruha, mindenki kisruhába szül, vagy hosszú polóban. majd a gyerekágyas részen is sima melegítöben van és csak este van háloingben, pizsiben. midenben segítettek, van melsszívó is. külön szoptatós szoba ott is minden a gyereknek, csak a fiokot kellett kinyitni. mindenre megtanítanak, ha nem kéred is jönnek nem felejtenek el. van babakocsi már újszülötten is ki lehet jóidöben vinni. hála pénz annyi volt hogy elmenetkor a növérkéknek közös perselybe lehet kávé pénzt dobni. férjem 10 e-t adott és megszolták hogy ne ide költse az egész pénzét. amúgy 5-10 között hagynak kávépénzt. kaja ellátás teljes volt, lehetett férjemnek is rendelni menüt (habár azért fizetni kellett). reggelit lehett szobába vagy büfébe kérni. gyümölcs egy kosárban a teaszobában volt ahova bárki mehetett. szóval jobb volt a kiszolágás mint egy hotelben.
indonézia Itt fizetni kell az ellátásért, de nincs fogadott orvos. Én kb 100.000 ft-nak megfelelõ összeget fizettem, amiért az orvos tökéletesen ellátott, és odafigyelt ránk, járt egy szép szoba, a férjem és anyukám velem voltak egész nap, étlapról választottuk a kaját, és bármi gondom volt, többen ugrottak segíteni. 4 napot voltunk bent. Amúgy csodánkra jártak, mert 26 órát vajúdtam, és nem engedtem hogy császározzanak. Itt kb minden 2. szülés császár, mert kiszámoltatják hogy melyik nap szerencsés a szülésre, meg a gyereknek, és akkor kiveszik.
Szia . Anglia. Nincs fogadott orvos, sot orvos nem is lat a 40het alatt ha nincs baj. Szuleszno, nover van de ok olyanok mint az orvosok(szulesznok). Halapenz nincs ettol fuggetlenul figyeltek ram, nagyon kedvesek, segitokeszek voltak.Kepeslapot kuldtem miutan hazajottunk de ennyi.Allitolag el sem fogadhatjak. Szulhetsz vizben, labdan, otthon.Edaval, csaszarral, altatasban stb. Annyi hogy nem ott szultem/fogok ahol a vizsgalatok vannak mert annak a korhaznak nincs szuleszeti osztalya csak terhesgondozasi.
Ja azt elfelejtettem hogy csaszarral szultem szombaton es mar hetfon johettunk haza. Ha termeszetes a szules akkor 24orat sem tartanak bent.
Spanyolorszag Itt nem divat orvost fogadni, felesleges is, mivel az eppen ugyeletes orvosnal szulni olyan mintha otthon egy maganklinikan szulnel. Ja, es ingyenes, mivel az itteni tb mindent tamogat. Az odafigyeles, az ellatas, minden kifogastalan volt. 3 napig voltunk a korhazban, a parom velem volt vegig.
Szintén Németország, és csak megerõsíteni tudom az elõzõ németországi anyukát. Ja, és igen, vonnak ugyanúgy "tb"-t a fizetésbõl. A fizetõs vizsgálatok nem kötelezõek, szerintem Magyarországon is fizetni kell a nem kötelezõ vizsgálatokért.
nagyon érdekeseket írtatok:)
Szlovákia A mi járásbeli kórházunk szülészeti részlege állitólag a legjobban felszerelt. Annak aki megfizeti. Itt járhatsz simán nõgyógyászhoz akinél nem fizetsz semmit. Aztán vannak a magándokik. Én hozzá jártam. 3 hetente, aztán vége felé 2 hetente, hetente. Minden alkalommal 10 eurót fizettem, plusz persze uh-ra mindig külön hivott az 12 volt, ktg szintén 13 euró. De ez szép hely, olyan mintha nem is dokihoz mennék. És bármikor hivhatom ha gond van. Nála is szültem a kórházban, nem mondhatok rá semmit, mindent megtett hogy gyorsan megszüljek. 3 gyerekem nála született. 200 eurót adtam neki. Van aki hivatalosan kér 200-at papirt is ad róla. A kórházban vannak az "extra" szülészet (kád meg a társai) ezt fizetni kell, ha apuka bent van azt is fizetni kell. Aztán vannak az osztályon is ugye a sima szobák, aztán olyan ahol egész nap bent lehet az apuka, ezt fizetni kell, ez sima szoba. Aztán vannak amik szépen be vannak rendezve, ez elég drága, itt éjjel nappal ott lehet az apuka. Szülésznõk nagyon kedvesek voltak, igy mikor toltak át a szobába, volt nálam 15 euró, odaadtam neki "kávéra". Az osztályon viszont már nem nagyon törõdnek veled, már mint a csecsemõs nõvérek. Szenvedtem is eleget mind3 gyerekemmel. Nem ment a szopi, de nem mutatták meg, csak mondogatták próbálgassa. Hát nem is sikerült. :( Én sokszor itt rá is csodálkozom hogy nálatok azért vannak tanácsadók, és segitenek. Meg nézem a 9 hónap c. mûsort, hát azon ámulok, hogy milyen szépek a szülészetek, és milyen segitõkészek. Akkor mégsem igy van? Utána a babákat gyerekorvoshoz hordjuk tanácsadásra, nálunk nincs védõnõ. Unokatesómék szültek most Olaszban. Ott volt vele a férje szinte állandóan. Gátvédelemmel szült. Megtanitották szoptatni, addig nem is engedték haza amig nem ment neki. És minden ingyen volt.
Szintén Anglia. Orvos nincs ott szülés alatt csak szülésznõ. Orvos akkor jön ha baj van. Lehet kórházban (állami kórház, apának bõr fektethetõ fotel a szülõágy mellett, bõr kanapé a szoba másik felében hogy tudjon pihenni), lehet szülõotthonban, otthon szülni. Ha otthon akarsz még szülõmedencét is kérhetsz. A kórházban a szülõszobán van medence, szülõszék, labda, lehet kérni fájdalomcsillapító injekciót, eda-t, vagy nevetõ gázt. Szülés után 6 órával haza lehet menni ha komplikációmentes volt minden, majd minden nap jön a védõnõ nézni hogy jól van e baba meg az anya.
Románia: kórházban lehet szülni csak. (legalábbis ahol lakom). Van egy orvosom akihez járok, és szeretném ha bent lenne szüléskor, de ez nem biztos. Nem igazán szokták itt egymást "zavarni" az orvosok egymás ügyeletében. Úgyhogy az marad, hogy majd mi próbáljuk akkorra idõzíteni a szülést, amikor ügyeletes. :)
A kérdező hozzászólása: Kedves 14:47, tanulságos volt, amit leírtál - ajánlanám figyelmébe a legtöbb itteni orvosnak, nõvérnek, bábának stb.mert az itthoni helyzet bizony katasztrofális, és nem a magyar búskomor mentalitás miatt, hanem amiatt, hogy abszolut le van járatva hazánkban a szülés, mint intézmény, el van anyagiasodva az egész rendszer, és a leginkább hátráltató tényezõ az az, hogy az emberek a mai napig nem látják be, hülyére vannak véve, mert sokmindennek nem így kéne zajlania, mint amit nap mint nap eljátszanak a szülni vágyókkal.Errõl tudnék, mit írni...Az volna a kérdésem, hogy ti fizettek tb-t ( azaz alapból vonják a fizutokból az egészségügyi járulékot, mint itt Mo-n ), vagypedig nincs és ezért fizetitek még pluszban a terhesgondozás felmerülõ költségeit?
Ó ez de jó! Nem lehetne kiemelni majd kérdezõ, nagyon érdekesek a beszámolók, Indonézia meg minden!

Milyen egy szülés? Hogyan zajlik? A Császározás jobb? Az mennyivel zajlik másképp? Csak tapasztalt anyukák!

Legjobb válasz: Szia Kérdezõ! Bár én még elõtte állok és nem tudom mi lesz a vége. Viszont én gondolom hogy jobb a szülés,persze ez a babától és még sok mindentõl függ,vérnyomás,a baba súlya stb... Akár hogy is vesszük a császár csak egy mûtét,ami egy vágással jár és megmarad,fájhat ha idõváltozás van stb. Én remélem hogy szülni fogok,és hamar túl leszek rajta és a babát kezembe vehetem minél hamarabb :) Bocsi csak a véleményemet szerettem volna megosztani. Boldog babavárást! 31 hetes kismama

Szia Kérdezõ! Bár én még elõtte állok és nem tudom mi lesz a vége. Viszont én gondolom hogy jobb a szülés, persze ez a babától és még sok mindentõl függ, vérnyomás, a baba súlya stb... Akár hogy is vesszük a császár csak egy mûtét, ami egy vágással jár és megmarad, fájhat ha idõváltozás van stb. Én remélem hogy szülni fogok, és hamar túl leszek rajta és a babát kezembe vehetem minél hamarabb :) Bocsi csak a véleményemet szerettem volna megosztani. Boldog babavárást! 31 hetes kismama
Császár: hátránya:nem adják oda a babát azonnal ha kimegy az érzéstelenítõ, fájni fog, de gyógyszerrel ki lehet bírni nem bírsz felkelni egy darabig elõnye: nincsenek fájások, kiveszik a babát és kész tudod hogy mikor lesz vége Szülés: hátránya: fáj sokáig eltarthat elõnye: odaadják a babát azonnal utána nem fáj annyira már másnap "ugrálhatsz "
Azért ez nem ennyire egyszerû, nekem 2, 5 hónapja volt császáros szülésem: Császár: hátránya:nem adják oda a babát azonnal ha kimegy az érzéstelenítõ, fájni fog, de gyógyszerrel ki lehet bírni nem bírsz felkelni egy darabig Szerintem: de 2 óránként hozzák szopizni és közben tudsz pihenni, nem kell megvárni, amíg fáj, kérni kell fájdalomcsillapítót és kész, nem engednek felkelni gerincérzéstelenítésnél kb. 12 órát, utána viszont minimális odafigyeléssel minden megy, én 24 óra már szinte szaladtam és 12 óra után folyamatosan velem volt a Babám elõnye: nincsenek fájások, kiveszik a babát és kész tudod hogy mikor lesz vége Ez sem feltétlenül így van, csak ha programozott a császár. Én 9 órát voltam a szülõszobán, oxitocint kaptam, de nem tágultam, igaz, fájdalmam sem volt, szuper volt, de sokaknak bizony 8-12 órát kell vajúdni, amire császár mellett döntenek, ha nem úgy alakulnak a dolgok. Szülés: hátránya: fáj sokáig eltarthat elõnye: odaadják a babát azonnal utána nem fáj annyira már másnap "ugrálhatsz " Ehhez nem tudok hozzászólni, okoskodni meg nem akarok, de ha lenne második baba (de nem lesz) akkor is a császárt választanám.
Én 8 éve szültem az elsõ gyerkõcünket. Este 10-kor kezdõdtek a fájások, de másnap délután 1-ig nem voltak rendszeresek. Akkor aztán azok lettek és erõsebbek is, du. 3-kor feküdtem a szülõágyra, burkot is kellett repeszteni, errõl már hallottam elõtte, hogy nagyon fáj, na ezt ne hidd el feltétel nélkül, ha esetleg mondja valaki, mert én nem is éreztem, pedig semmilyen fájdalomcsillapítót nem kaptam az egész vajúdás, szülés alatt. Este 6.15-kor született meg a kislányunk, nem mondom, hogy könnyû volt, de abban a pillanatban törlõdött minden fájdalom, ahogy megláttam Õt. :) Most 31 hetes vagyok a kistesóval, programozott császárom lesz, egy korábbi betegség miatt. Eléggé félek, de elsõ az, hogy minden rendben legyen a babával és velem is, ha így kell, hát legyen. Te mikorra várod? Minden jót!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen mindenkinek fõleg akik részletesen elmesélték mer meg mondom õszintén nagyon félek, és rosszul levõ típus vagyok aki a tûtõl is fél.. köszi mindenkinek!
Csak természetes szüléseim voltak, probléma mentes terhességek után, probléma mentesen, és gyorsan szültem. Az elsõ szinte kipottyant, 1:57 perc alatt született meg az 1. "fájástól" (azért használtam a ""-t, mert nem fájt, pedig itthon voltam a "fájások" alatt, a mentõben semmit nem éreztem, mire felértünk, már jöttek a tolók). Annyi beavatkozás volt, hogy gátmetszést végeztek, utána 2 hétig alig tudtam leülni.Felszívódó varratom volt.Sokáig szédelegtem, inkább görbe háttal jártam, mert ha kiegyenesedtem, akkor megszédültem.Itthon, az 5. napon húztam ki magam, akkor már jó volt. A másodikkal eleve kórházban voltam, semmi probléma nem volt, csak félig már nyitva voltam, túl is léptük már a kiírt idõpontot, jobbnak látta a nõdoki, ha bezavar, nehogy itthon szüljek meg. Ezúttal sem úsztam meg a gátmetszést, a varrás volt ott a komplikáltabb, mert minden egyes mozzanatot éreztem. A 4. napon kiszedték a varratot, onnantól kutya bajom nem volt. A harmadikat itthon sikerült a világra hoznom, a mentõben a ház elõtt. Nem volt semmi gond, nem volt gátmetszés... Ez volt a legszebb szülésem!!! Mindegyik nagy elõnye, hogy a szülés utáni 2 órás megfigyelés elteltével betoltak a szobába, és mozoghattam, ahogy jól esett, mindenek elõtt lezuhanyozhattam!! Ez annyira jó volt!! Utána rögtön leszaladhattam a büfébe, vagy a szemközti boltba (liftet csak akkor használtam, ha nem voltam egyedül, a 3. emeletrõl mindig lépcsõn mentem-és vissza is). Hihetetlenül jó volt szabadnak lenni!! Nem kellett vigyáznom arra a varratra, amire a császárosoknak kell, nem kellett órákat feküdnöm-ahogy a császárosoknak kell, megkaphattam a babát hamar-ellentétben a császárosokkal (Nálunk a császárosokat hagyják x ideig, mosdatják, nem kelhetnek fel az ágyból sokáig...). Remélem, soha nem kerül sor császárra!! Bele bolondulnék!! Tartós hátulütõje a természetes szülésnek nálam annyi volt, hogy a méhem és a hüvely falam is megsüllyedt- de ez a Páromat nem zavarja! és a következõ baba összehozását- megtartását sem akadályozta! Boldog babavárást és egészséges kisbabát Minden babát várónak!! :-) Üdv: 3 lányos, 21hkm
Szia! Én csak a "sima" szülésrõl tudok nyilatkozni. Hogy milyen? Fájdalmas! Maga a szülés nem fájt, a kitolást egy jó erõs székrekedéshez tudnám hasonlítani, de a vajúdás az valami borzasztó, de ki lehet bírni, mert tudod, hogy elõbb-utóbb (de jobb ha elõbb) vége, és hamarosan a karodban tarthatod a gyermekedet. Nekem idõ elõtti burokrepedésem volt amnioszkópiás vizsgálat közben, de mivel nem tágultam kaptam méhszájérlelõ zselét, ami beindította a fájásokat. Mikor már kellõ képpen kitágultam bekötötték az oxitocin infúziót is, onnan 2-2, 5 óra múlva megszületett a kisfiam. Az egész a magzatvíz elfolyásától a születésig 12 óra volt. Ugyan azon a napon mikor én is szültem volt egy szekciós kismama is. Õ bement, elõkészítették, megkapta az érzéstelenítõt, vártak fél órát majd császármetszéssel megszületett a gyermeke. Összesen nem volt 2 óra az egész.
1. vagyok. Nekem a császár kb. 2 hétig fájt, ebbõl 5 napig fájt nagyon, ez idõ alatt gyógyszert kaptam. Nem programozott volt, elõtte 3 órát voltam szülõszobán, de elég is volt bõven. 6 hét múlva szülök újra, eddig még nem volt szó császárról (nincs fogadott dokim), de nem bánnám ha újra császár lenne. Persze ne azért mert a babámmal esetleg baj lenne. Az elsõnél sajnos baj volt. Nekem nem hozták a gyereket 2 óránként szoptatni sajnos. Reggel 7:50-kor lett meg a lányom, felvittek az õrzõbe, oda behozták 10 percre, vitték el. Majd legközelebb este hozták oda.
Nekem nem nem fájt, csak húzódott a sebem, azóta sem fáj, nem igaz, hogy fáj és érzékeny, legalábbis nem mindenkinél. Nekem a dokim annyira kitisztította a méhemet, hogy gyermekágyi folyásom is csak 1 hétig volt, utána elég volt a tisztasági betét. Amúgy mindegy, csak egészséges legyen a mama és a baba is. 2, 5 hónapos anyukája
köszönöm!
kedves 4-es válaszoló!nagyon remélem hogy így lesz! gratulálok a gyerekekhez :)
kedvse 5-ös válaszoló, nagyon jól teszed ha normálisan tudsz akkor szüljél ugy!
2-öt szültem normálisan egyet császárral, soha többé nem élném túl a császárt, mert utánna rohadt fájdalmas, idöváltozáskor is érzed a sebhely érzékenységét és a közvetlen napokban fájdalmaid lesznek, de a szüléseim csak addig fájtak amig kijött a baba utánna nem éreztem gyengeségen kivül semmi fájdalamat! 3 gyerkem van!
Mindenképpen jobb a szülés, mint a császár, mert a császár utánna akár hetegik fájdalmas lehet, a szülés meg csak addig fáj amig kijön a baba, és azonnal odaadják neked, de császár után ere várnod kell!!! Mindkettö fáj, de a szülés szerintem jobb!
A kérdező hozzászólása: Kedves 14:) Én még nagyon az elején vagyok csak szeretnék elõre felkészült lenni, minden helyzetre tudom lehet kicsit túl aggodok de a félelmem miatt szeretném, elõre tudni mi vár rám a dokik egyszerüen nem mondanak nagyábból semmit:/ sok szerencsét a picihez:)

Győrben DR Busznyak Csabánál hogy zajlik a sima szülés császár után? Aki nála szült azok válaszát várom!

Legjobb válasz: Köszönöm szépen hogy leírtad a tapasztalatodat,azért érdekelt volna hogy császár után hogy zajlik nála a rendes szülés,hogy oxitocynt ad e vagy edat lehet e kérni stb.

A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen hogy leírtad a tapasztalatodat, azért érdekelt volna hogy császár után hogy zajlik nála a rendes szülés, hogy oxitocynt ad e vagy edat lehet e kérni stb.
Igaz nem császár után, de két gyerekem született nála, hozzá jártam a sima sztk rendelésre, megbeszéltük, hogy nála szeretnék szülni, és mindkétszer szerencsém volt, mert sikerült. könnyû, komplikáció mentes, gyors szüléseim voltak, nem sürgette meg, a szülésznõvel megbeszéltük, hogy gátvédelmet szeretnék, és abszolult partner volt benne, engedte a szülésznõt, gyakorlatilag a szülés utáni vizsgálatokat végezte el, benézett hozzánk utána is, természetesen honoráltuk is. Nekem az volt a fontos, hogy ne legyek feleslegesen piszkálva...Nagyon kedves. Amikor a kisebbik fiam született ügyeletes volt, és a másik szobába szinte egyszerre velünk indult el kifelé a baba, felhívatott a másik kismamához egy orvost a szülészetrõl, és ott maradt velem, mert megbeszéltük, hogy õ lesz ott a szülésnél.Szóval nagyon rendes. Hogy császár után hogyan jár el, azt nem tudom, de szerintem nagyon rugalmas, és az ésszerûség határain belül enged a kismamák kéréseinek.
gyõrben nincs eda sima szülésnél

Vannak itt olyan kismamák akik a Jahn Ferenc Dél-pestiben szültek? Leírnátok nekem hogy hogyan zajlik ott a szülés? Milyen alternatívák vannak? Labda, kád stb? Van baba-mama szoba? És ha igen kell érte fizetni? Vagy egyáltalán hogyan zajlik a szülés?

El?re is köszi a válaszokat.Már a terhesség rovatban is megkérdeztem csak azért jöttem át ide mert látom itt vannak olyan kismamák.A héten megyek a dokimhoz és megkérdezem t?le is de örülnék ha addig valaki leírná a tapasztalatát.

Legjobb válasz: Én írtam a 2 utolsó választ. Minden ott van a szülõszobában, kéznél, sorban ki tudod próbálni . Nem szólnak rád, a szülésznõk nagyon segítõkészek! Nekem könnyû volt, este 7-kor mentem fel, 10:30-kor a doki burkot repesztett, 23:50-kor megvolt a kissrác:-))). A szülésznõ nem volt benn a vajúdásnál egyfolytában, de velem volt a tesóm, csak azért nem, viszont a kitolásnál már végig, és õ mondta, hogy mikor mit csináljak, a doki csak összevarrt a végén. Szóval, a szülõszoba a személyzettel együtt kiváló!!!

Én írtam a 2 utolsó választ. Minden ott van a szülõszobában, kéznél, sorban ki tudod próbálni . Nem szólnak rád, a szülésznõk nagyon segítõkészek! Nekem könnyû volt, este 7-kor mentem fel, 10:30-kor a doki burkot repesztett, 23:50-kor megvolt a kissrác:-))). A szülésznõ nem volt benn a vajúdásnál egyfolytában, de velem volt a tesóm, csak azért nem, viszont a kitolásnál már végig, és õ mondta, hogy mikor mit csináljak, a doki csak összevarrt a végén. Szóval, a szülõszoba a személyzettel együtt kiváló!!!
Szia! Én 2006-ban szültem ott ügyeletes orvos/ok/nál. Akkor kicsit más volt a helyzet, mint most, mert azóta folyamatosan átépítették a szülõszobát. Baba-mama szobák vannak a gyermekágyas részlegen, ezek ún. alapítványi szobák. Ha kiváncsi vagy részletesen a dolgokra, akkor van lehetõség egyéni szülõszoba látogatásra. Nagyon készségesek a szülésznõk ez ügyben, de elõtte oda kell szólni telefonon, hogy nincs e teltház, mert ha tele vannak nem fognak örülni a látogatásnak. Én szintén 32. hetes kismama vagyok és ott fogok szülni. Még nem tudom, hogy választok e orvost, vagy csak szülésznõt. Amúgy dokihoz magánrendelésre járok. Lehet, hogy találkozunk ott? :) Boldog babavárást. Ha gondolod írj privit és cseveghetünk :)
A kérdező hozzászólása: Szia! Köszönöm hogy írtál és írnék privit csak nem látom a lehetõséget ahol rá lehetne kattintani.Hiába nézem a kezek alatt nincs kiírva mint lehetõség.Ha megtennéd akkor írnál?
Én májusban szültem ott. A szülõszoba teljesen OK, most lettek felújítva. Az újszülött osztály is csodaszép, hogy egyébként milyen azt sajna nem tudom, mert nem volt hely, és a terhespatológiára fektettek be. Na, ha ezt hallod, akkor menekülj a kórházból!!! Minden koszos, fõleg a tus és a WC horror, és a babás nõvérek azonkívül, hogy reggel 6:30-kor odahozzák, majd este 11-kor elviszik a manót, le sem szarnak, a pelenkázást a sorstársam mutatta meg, neki a 2. babája volt, a gyerekem nem evett, amíg haza nem jöttünk, mert nem volt tejem, abban sem segített senki, a gátkezelés miatt nem szóltak, hogy menjek át és még sorolhatnám...Pedig magándokim volt, csak õ épp akkor a szülés után kórházba került, és nem tudott segíteni. Még egyszer nem megyek oda szülni, ezt megfogadtam. De a rendes részen, ahol lennem kellett volna, ott minden szuper. Állítólag.
Ja! A szülõszobában mindenféle alternatíva közül választhatsz, végigpróbálhatod a kádat, a labdát, a franciaágyat, zene, stb. Vannak alapítványi szobák, ott egyedül lehetsz a manóddal, fizetni kell érte, azt hiszem 15 ezer Ft, de elõre nem lehet lefoglalni, ez csak akkor megy, ha van üresen ilyen szoba. Én is ezt akartam, helyette lett a fent említett lepratelep.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat! :-))) Húha remélem akkor azt a patológiát elkerülöm.Az pedig nagyon jó dolog hogy több lehetõség is van a vajúdásra.És ez hogy van mondjuk szólok valakinek hogy labdára akarok ülni és akkor adnak labdát?És ha esetleg nem válik be és azt mondom kádba akarok ülni akkor elvisznek oda ahol van kád?És nem fognak elküldeni a sunyiba hogy döntsem már el mit akarok?Amúgy épp tegnap kérdeztem meg a dokimat és azt mondta hétfõn mindent megmutat.Kíváncsi leszek milyen, de akkor biztosan szép ahogyan leírtad.Várom már hogy megismerhessem azt a helyet ahol a mi kis manókánk meglátja a világot.A férjem egy kicsit tart tõle, de neki is meg kell barátkoznia vele. És tényleg köszi a választ!!!
A kérdező hozzászólása: És te hogyan szültél?Ki tudtál valamit próbálni?És milyen volt a szülésed?Sokáig vajúdtál?
A kérdező hozzászólása: Na megnéztük a szülõszobát!!! Tényleg szépen megvan csinálva és a szülésznõ is nagyon kedves volt és még csak kérdéseket sem "tudtam" feltenni mert mindent gyönyörûen elmondott szép sorjában.MÉg az újszülött osztályra is levitt minket (vagy nemtudom az milyen osztály)ahol a mamák és a babák vannak valamint az alapítványi szoba is ahol van.Olyan megható volt látni azt a sok kis pici babát.Élmény volt számunkra, de ugyanakkor egy kicsit be is tojtam az egésztõl.De már mindent leszámítva nagyon várjuk a kislurkót!!!Köszi a válaszokat!!!

35 hetes vagyok. Még mindig farfekvéses a picim. Ha szülésig nem fordul meg, akkor automatikusan császároznak? Vagy hogy zajlik ez?

Legjobb válasz: nekem mind a kettö faros volt,és simmán szültem meg öket,ugyanugy zajlik mint a fejvégü szülés,de a dokid mit mondot császár lesz?

nekem mind a kettö faros volt, és simmán szültem meg öket, ugyanugy zajlik mint a fejvégü szülés, de a dokid mit mondot császár lesz?
Ezt kérdezd meg az orvosodtól, mert van olyan doki aki azt mondja meg lehet így is szülni. Az én dokimnál ez automatikusan császárt jelent föleg hogyha elsõ terhességrõl van szó.
Dokitól is függ! Én az elsõ gyerekemnél, mintha éreztem volna, hogy gond lesz, megkértem a dokit, ha bármi komplikáció adódna, ne gondolkodjon, ... vágjon! Inkább, minthogy valami baja legyen a kicsinek! Így is lett! Nem tágultam rendesen és a feje sem volt lehajtva. Nagyon megszenvedtük volna és még ki tudja mi lett volna ha erõlteti a term szülést.... Tudom, sokan félnek a császártól. Szerintem nem kellene! Most várjuk a kistesót. Remélem Õ is császáros lesz.
Ne félj a császártól! Én még ugyan nem szültem, de nem tudom elképzelni, hogy akkora szenvedés lenne, amit nem vállalnék be a gyerekemért. Ha kiderülne, hogy farfekvéses, én mindenképp császárt szeretnék. Ugyan rám nézve így nagyobb a kockázat, de a babának biztonságosabb. Nem tudom milyen élet lehet az, ha tudom, nem tettem meg mindent a gyerekemért, és ezért tönkrement az élete. De ez csak az én véleményem.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat! Nem a császártól félek, hanem attól ha így kell megszülnöm nehogy baja legyen, beszoruljon vagy ilyesmi. Akkor inkább a császárt választanám, nehogy baja legyen.
16.21-es vagyok! Azt javaslom ezt elõre beszéld meg Te is a dokiddal! Mindenképp nyugodtabb leszel. Csak ügyesen! Irigyellek, hogy már már nemsokára megszületik a babád! Én még nagyon az elején vagyok... Jó éjt!

A jászberényi kórház szülészete mennyire bababarát? Hogy zajlik egy szülés Dr. Balogh Jánosnál? Megválaszthatom milyen pózban szeretnék szülni? A szülés után velem maradhat a kisbabám?

Legjobb válasz: Én 2004-ben szültem itt elõször, de Dallos doktornál. Én kértem, hogy velem lehessen a baba. Csak este tízkor vitték el, és reggel hatkor hozták. Szülés után rögtön rámtették, de nem sokáig hagyták rajtam, mert volt egy kis probléma a szívhanggal a szülés köben. Van alternatív szülõszoba. Nagyon jók a homeopátiában is. Szerintem, ha megbeszéled a Balogh doktorral a kívánságaidat, mindent megenged, ha nem lesz egyikõtökkel sem probléma a szülés alatt. Egyébként most õ a "sztárorvos" a berényi szülészeten. Én augusztus végén fogok újra itt szülni, mert meg voltam elégedve az elsõ szülésemkor is. Ja, és mindenképpen válassz egy jó szülésznõt, mert az is sokat segít. Jó babavárást!

Én 2004-ben szültem itt elõször, de Dallos doktornál. Én kértem, hogy velem lehessen a baba. Csak este tízkor vitték el, és reggel hatkor hozták. Szülés után rögtön rámtették, de nem sokáig hagyták rajtam, mert volt egy kis probléma a szívhanggal a szülés köben. Van alternatív szülõszoba. Nagyon jók a homeopátiában is. Szerintem, ha megbeszéled a Balogh doktorral a kívánságaidat, mindent megenged, ha nem lesz egyikõtökkel sem probléma a szülés alatt. Egyébként most õ a "sztárorvos" a berényi szülészeten. Én augusztus végén fogok újra itt szülni, mert meg voltam elégedve az elsõ szülésemkor is. Ja, és mindenképpen válassz egy jó szülésznõt, mert az is sokat segít. Jó babavárást!
A jászberényi szülésszetet senkinek nem ajánlom!!!! Név nélkül, de szinte egy doki sincs normális. Pénzéhes szakbarbárok! 1. Rokonoknál babát vártak, nem jött meg... bement a kórházba, közölték vele, hogy cysta, mûtik. Otthon csinált egy tesztet, pozitív lett. Pestre mentek és az ottani doki megnyugtatta, hogy minden ok, cysta nincs, egészséges magzaat van! 2. Kismama bevérzett, éjszaka ügyeleten közölték vele, hogy meghaalt a baba. Holnap megmûtik, meg kell szülni. Férje nem hagyta annyiban, átmentek Ceglédre ügyeletre, ott meg mondták, hogy él a magzat, minden rendben van, csak feküdni és pihenni kell! 3. Egészséges kismama, egészsséges magzat. Félrediagnosztizálás miatt vénás gyógyszert kapott a kismama, belehalt a baba és majdnem az anyuka is. Azon a héten 5 kisbaba halt meg! Mindez fél év alatt!

Hogy zajlik Romániában a szülés?

Milyen a kórházak,és az orvosok felkészültsége? Milyen lehetőségek vannak orvosválasztásra? Milyen támogatások vannak szülés után?

Legjobb válasz: A szülés elõtt állok. Az orvosommal nincs baj, meg általában az orvosok jól felkészültek, a kórházak nem. Az orvosom megmondta, nem nézik jó szemmel, ha bejön szülésre, tehát ügyeletesnél fogok szülni, de a felkészültség részétõl nem félek. Sok helyen nincs lehetõség pl. EDÁ.ra, mert nincs pénz. Nálunk mindent be kell vinni a babának-mamának az elsõ 5 napra, egyáltalán semmit nem adnak, ottani használatra sem. Szülés után semmilyen támogatás nem jár, kiveszed szépen a szülési szabadságot, majd elmész GYES-re, amire az elsõ pénzbeli juttatást 3-4 hónapos késéssel adják. Én ezt szûrtem eddig le: a jóindulat megvan az orvosokban meg általában a személyzetben, de a rendszer kb. sz*rrá tette a kórházak mûködését. Ha van rengeteg pénzed, szülhetsz magánklinikán, de úgy tudom, onnan is kórházba visznek, ha komplikáció adódik.

A szülés elõtt állok. Az orvosommal nincs baj, meg általában az orvosok jól felkészültek, a kórházak nem. Az orvosom megmondta, nem nézik jó szemmel, ha bejön szülésre, tehát ügyeletesnél fogok szülni, de a felkészültség részétõl nem félek. Sok helyen nincs lehetõség pl. EDÁ.ra, mert nincs pénz. Nálunk mindent be kell vinni a babának-mamának az elsõ 5 napra, egyáltalán semmit nem adnak, ottani használatra sem. Szülés után semmilyen támogatás nem jár, kiveszed szépen a szülési szabadságot, majd elmész GYES-re, amire az elsõ pénzbeli juttatást 3-4 hónapos késéssel adják. Én ezt szûrtem eddig le: a jóindulat megvan az orvosokban meg általában a személyzetben, de a rendszer kb. sz*rrá tette a kórházak mûködését. Ha van rengeteg pénzed, szülhetsz magánklinikán, de úgy tudom, onnan is kórházba visznek, ha komplikáció adódik.
Szerintem meg egy nagy szar az egesz!!!En 2, 5 szultm Nagyvaradon Ahol van egy eleg nagy Szuleszet.De nem oda jartam dokihoz hanem itt az en varosomban ami eleg kicsike itt ha valami gond adodik vagy nincs kedve a dokinak hogy megszultesen akkor azonal be kuld oda!!Hoza teszem hogy maganorvoshoz jartam szoval minden terhesgondozasert fizetnem kellet semi sem volt ingyen!!!Aztan szules elott fell ment a vernyomasom es vizesetem 39 kg pluszal mentem szulni mikor dokim meglatot azonal be kuldodt Nagyvaradra mondvan hogy csaszarozni kell surgosegivel es az en varosomban nincs altato orvos!!!Ekkor 36 hetes voltam.Mikor oda be ertem a korhazba az ugyeletes meg vizsgalt es azt monta nem eterm minek kulte ide a doktora hiszen semi komoly baja nincsen nem szeretik hogy minden kisvarosbol oda kuldik hozajuk a betegeket!Azert be fektetek 2 hetet voltam bent adig kaptam vernyomascsokentot de nem hatot vegul 38 hetre szombat este surgosegivel meg csaszaroztam mert a vernyomasom 220/100 volt!!!Elmondanam hogy mindenki varja a penzt a zsebe meg egy inyekcio miat is fizetni kell a novereknek mert ha nem akkor ugy banak az emberel mint a szemetel!!En csaszar utan 8 napig voltam bent a korhazban akkoriba volt az a bizonyos Diszno influenza jarvany es senki sem johetet be a korhazba semi segitsegem nem volt!!!Szombat este 11:45kor szulettet es hetfon delelot mar le vitek osztalyra ahol velem volt mindent nekem kellet vele csinalnom egyedul este jotek furdetni mindent nekem kellet vini es senki semiben nem segitet legalabis akkor ennek ellenere mindig mindenkit tomtem penzel hogy legalabb szepen beszeljenek az emberel!!!Nem segitet soha senki megmutatni hogyan kell szoptatni vagy barmi!!Furdoszoba nem volt csak annyi hogy egy WC es egy kezmoso kagytlo meg egy szemetes kuka!!!Kerdezem en egy kezmoso kagyloban hogyan tudsz le zuhanyozni?Vagy tisztalkodni?Hat nehezen!!!Persze ugyan ebben a korhazban masik osztalyon van olyan szoba ahol van tusolo a furdobe csak azert hogy oda vegyenek fell kulon fizetni kell az osztalyvezetonek es csak akkor ha van hely akkor tud fellveni!!!Aztan arol ne beszeljunk hogy volt olyan szobatarsam aki nem volt anyira penzes es nem adodt a novereknek meg takaritoknak penzt na vele pl ugy csinaltak hogy a takarito nem cserelte le alata a lepedot amit ossze verezet hanem csak dobot az agyara egy masikat es monta hogy csereje le maganak!!!Szoval szerintem szornyu a korhaz nalunk es az eletas is meg minden egyebb!!!Bisztosan nem szulnek megegyszer itt mert egy nagy csalodas az egesz!!!De bisztos vanak akik jo tapasztalatal rendelkeznek!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!