Találatok a következő kifejezésre: Hogyan zajlik hüvelyi UH (3 db)

Kismamiként a hüvelyi vizsgálat hogyan zajlik? Van valami UH szerű is, és akkor ha jól fekszik hozzá a picikénk, akkor megtudhatjuk, hogy fiú vagy lány?

Ahol mi élünk, ott csak egyszer van hüvelyi vizsgálat, ha mindent rendben találnak. Ekkor leszünk a 20. hét elején, most a 17. hétben járunk. Addig már nem is kell mennem, utoljára pedig a 16. hétben voltam a vérvétel miatt.

Legjobb válasz: 20. héten hüvelyi UH-t csinálnak? Ilyenrõl még életemben nem hallottam. Ilyenkor már hasi UH-t csinálnak csak. Vagy Te a hüvelyi vizsgálat alatt mit értesz? A méhszájat nézhetik meg esetleg. De egyébként hüvelyi és hasi ultrahangon is látszik a baba neme, ha mutatja magát. :) Nekünk csak a 19. héten mutatta meg milye van, akkor is tévesen. 37 hkm

20. héten hüvelyi UH-t csinálnak? Ilyenrõl még életemben nem hallottam. Ilyenkor már hasi UH-t csinálnak csak. Vagy Te a hüvelyi vizsgálat alatt mit értesz? A méhszájat nézhetik meg esetleg. De egyébként hüvelyi és hasi ultrahangon is látszik a baba neme, ha mutatja magát. :) Nekünk csak a 19. héten mutatta meg milye van, akkor is tévesen. 37 hkm
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ! Nem tudom pontosan mi lesz, csak azt, hogy hüvelyi vizsgálat. Itt ezt kb. ilyenkor szokták CSAK, és ha nincs baj, akkor nincs is több. Eddig ami volt UH az pocakos volt, csak akkor még kicsi volt hozzá, hogy megmutassa magát. (Tudom, majd kiderül ott a helyszínen mikor eljön a napja, csak szerettem volna elõre tudni.)
Fura hely, sajnálom, hogy csak ennyi vizsgálat van! De minden jót nektek! Ha hüvelyi ultrahangról van szó, az így néz ki: (nem vastag, nem fáj egyáltalán) http://www.google.hu/imgres?um=1&hl=hu&sa=N&rls=com.microsof..

12 heti genetikia UH és vérvétel hogy zajlik? Vérvétel előtt lehet enni? Hüvelyi vagy hasi ultrahang? Az baj hogy már túl léptem a 12. hetet? Csak mostanra kaptam időpontot.

Legjobb válasz: Magánorvoshoz jársz? Vérvétel elõtt sosem lehet enni se inni sem. Max. vizet de abból sem túl sokat.Szerintem hasi Uh lesz nem hüvelyi.

Magánorvoshoz jársz? Vérvétel elõtt sosem lehet enni se inni sem. Max. vizet de abból sem túl sokat.Szerintem hasi Uh lesz nem hüvelyi.
azért a gyomortartalommal vitatkoznék, nekem kifejezetten mondták, hogy elõtte ehetek, de ne zsíros-cukros dolgot, így könnyû fõzelékes ebéd után 1-1, 5 órával mentem el és elõtte lévõ nap sem pacalpörit toltam dobos tortával (hú de megkívántam most a dobos tortát....:) )))
A 12. héten már hasi UH-ot szoktak végezni, akkor veszik elõ a hüvelyit, ha valamilyen okból nagyon nem látszanak a babóca részei. Egyébként a 11-13. hét között szokták elvégezni. A hozzá tartozó vérvizsgálat (AFP) majd a 16. héten lesz. Ha nem kaptál beutalót vérvételre, most szerintem nem kell menned. Egyébként vizet inni csak a terheléses cukorvizsgálat elõtt-közben nem lehet.
elõzõ vagyok, bocs, dehogy hüvelyi, hanem HASI uh lesz!!!
Szia, én ma vagyok 13 hét 3 napos, és ma megyek a genetikai uh-ra (ez már hüvelyi szokott lenni) és a kombinált vérvételre (ez elõtt lehet enni, mert ez nem a teljes vérkép). 11. és 14. hét között lehet menni ezekre a vizsgálatokra, úgyhogy nem vagy elkésve, mint ahogy én sem. Délután megyek, már nagyon várom :)
Nehogy éhgyomorral menyj!!!!
hasi UH-t csinálnak, és nem baj, hogy kicsit késõbb mész! a vérvételre nem kell éhgyomorral menni! szép is lett volna, nekem délután 5-re volt idõpontom! itt hormonokat vizsgálnak, amit nem befolyásol az elfogyasztott étel.
szerintem nem baj. testalkattól függ, hogy hasi, vagy hüvelyi. nekem csak hasit csináltak, de az elõttem lévõ kismamának hüvelyit is. én a vérvétel elõtt nem ettem, tudtommal nem szabad.
A kérdező hozzászólása: Magán orvos, de nem mondtak semmit, adtak egy jó távoli idõpontot, már a 13 hét végére érek mire megcsinálják, így van értelme? Nem kevés pénzért persze.
én ugy hallottam hogy az hüvelyi...és azt hiszem nem vagy lekésve mert a 13. hétig csinálják...de nem bizti..
A kérdező hozzászólása: Voltunk minden rendben, az eredmény is meg van, vérvétellel se volt gond. Babóca ép egészséges. :) Köszönöm a válaszokat, ja és hasi UH volt.

Hogyan zajlik a hüvelyi UH?

35 hetes vagyok és 2 hét múlva azt mondta az orvosom, hogy hüvelyi UH lesz. A terhességem ideje alatt eddig mindig hasi UH volt, 1x vizsgált meg kézzel. Ezért nem tudom milyen a hüvelyi UH.

Legjobb válasz: Egy vibri formájú valamire, ráhúznak egy óvszert, rákenik amit a hasadra is szoktak és azzal nyúl fel oda. Nem fáj, ne aggódj!! Nem mélyre teszik. Nekem már sok hüvelyi volt. 20. hetes kismama

Egy vibri formájú valamire, ráhúznak egy óvszert, rákenik amit a hasadra is szoktak és azzal nyúl fel oda. Nem fáj, ne aggódj!! Nem mélyre teszik. Nekem már sok hüvelyi volt. 20. hetes kismama
Az elsõ válaszoló vok, mindenesetre kellemesebb mint a kézi vizsgálat! :)
HHogy kellemesebb mint a kézi vizsgálat??? Nos szerintem orvos függõ. Nekem volt mikor egyik orvosnál szinte nem is éreztem, másikszor meg nagyon kellemetlen volt. Bár hozzá kell tennem mi el voltunk tiltva a szextõl és sztem és össze is vok szûkülve! Sok sikert! Kitartás, már hamarosan a kezedben lesz a kismanó! 33 hetes kismama
Szia! Viszont míg a hasi uh-nál teli hólyaggal kell menni, a hüvelyinél menj el pisilni elõtte.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!