Találatok a következő kifejezésre: Hogyan zajlik hüvelyi (8 db)

A szülést követő 6 hetes controll vizsgálat hogy zajlik? Hüvelyi szülésem volt.

Legjobb válasz: Szerintem minden orvosnál máshogy van. Engem megvizsgált manuálisan hogy minden rendben beforrt- e (engem nagyon sokat varrtak bennt is). És ha már nem szoptatsz akkor citológiára is vesznek mintát (rákszûrés), nekem sajnos nem volt tejem ugyhogy ezt is megcsinálta és megvizsgálta a melleimet is.

Szerintem minden orvosnál máshogy van. Engem megvizsgált manuálisan hogy minden rendben beforrt- e (engem nagyon sokat varrtak bennt is). És ha már nem szoptatsz akkor citológiára is vesznek mintát (rákszûrés), nekem sajnos nem volt tejem ugyhogy ezt is megcsinálta és megvizsgálta a melleimet is.
Én pont tegnap voltam. Igaz már 8 hete szültem, de senki nem szólt érte, hogy nem 6 hetesen mentem. Ennyi volt: megvizsgált, megnyomkodta a hasam. "Jó, mehet! Szoptat? Van valami panasz? Nincs? Viszont látásra!" Szerintem 5 perc sem volt az egész, több idõt töltöttem az öltözõben, mint a vizsgálóban.
Szia. Nekem csinált egy hüvelyi vizsgálatot, levette a rákszüréshez a kenetet (szoptatok) és csinált egy hüvelyi uh-t, hogy rendben van e minden, visszahuzodott e a méhem annyira amennyire kell. Irattam fogi gátlót és ennyi!
Szintén 8 hetesen voltam. Kézi vizsgálat volt, megkérdezte, hogy van-e panaszom és megbeszéltük a védekezést. Aztán odaadtuk a szülésért a hálapénzt és viszlát. 10 perc volt max.
Engem is megvizsgált, megnyomkodta a hasamat. Megkérdezte van-e panaszom, tudok-e szoptatni. Cytológiát nekem nem vette le!

Kismamiként a hüvelyi vizsgálat hogyan zajlik? Van valami UH szerű is, és akkor ha jól fekszik hozzá a picikénk, akkor megtudhatjuk, hogy fiú vagy lány?

Ahol mi élünk, ott csak egyszer van hüvelyi vizsgálat, ha mindent rendben találnak. Ekkor leszünk a 20. hét elején, most a 17. hétben járunk. Addig már nem is kell mennem, utoljára pedig a 16. hétben voltam a vérvétel miatt.

Legjobb válasz: 20. héten hüvelyi UH-t csinálnak? Ilyenrõl még életemben nem hallottam. Ilyenkor már hasi UH-t csinálnak csak. Vagy Te a hüvelyi vizsgálat alatt mit értesz? A méhszájat nézhetik meg esetleg. De egyébként hüvelyi és hasi ultrahangon is látszik a baba neme, ha mutatja magát. :) Nekünk csak a 19. héten mutatta meg milye van, akkor is tévesen. 37 hkm

20. héten hüvelyi UH-t csinálnak? Ilyenrõl még életemben nem hallottam. Ilyenkor már hasi UH-t csinálnak csak. Vagy Te a hüvelyi vizsgálat alatt mit értesz? A méhszájat nézhetik meg esetleg. De egyébként hüvelyi és hasi ultrahangon is látszik a baba neme, ha mutatja magát. :) Nekünk csak a 19. héten mutatta meg milye van, akkor is tévesen. 37 hkm
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ! Nem tudom pontosan mi lesz, csak azt, hogy hüvelyi vizsgálat. Itt ezt kb. ilyenkor szokták CSAK, és ha nincs baj, akkor nincs is több. Eddig ami volt UH az pocakos volt, csak akkor még kicsi volt hozzá, hogy megmutassa magát. (Tudom, majd kiderül ott a helyszínen mikor eljön a napja, csak szerettem volna elõre tudni.)
Fura hely, sajnálom, hogy csak ennyi vizsgálat van! De minden jót nektek! Ha hüvelyi ultrahangról van szó, az így néz ki: (nem vastag, nem fáj egyáltalán) http://www.google.hu/imgres?um=1&hl=hu&sa=N&rls=com.microsof..

Hogy zajlik egy hüvelyi ultrahang?

Legjobb válasz: Lefekszel a hátadra, a feneked alá kapsz egy kemény párnát, hogy a csípõd magasabban legyen / bár ezt nem mindenhol használják/. A vizsgáló fejre tesznek UH-nál használt zselét,majd ráhúznak egy védõ gumit, erre újra zselé kerül. Majd a vizsgálófejet bevezetik a hüvelybe. A méhet, petefészkeket lehet jól vizsgálni ezzel a módszerrel. Maga a vizsgálófej egy hüvelykujj vastagságú, talán kicsit vastagabb rúd, melynek a fejében van a gyémánt kristály, ami kibocsájtja az ultrahangot.

Lefekszel a hátadra, a feneked alá kapsz egy kemény párnát, hogy a csípõd magasabban legyen / bár ezt nem mindenhol használják/. A vizsgáló fejre tesznek UH-nál használt zselét, majd ráhúznak egy védõ gumit, erre újra zselé kerül. Majd a vizsgálófejet bevezetik a hüvelybe. A méhet, petefészkeket lehet jól vizsgálni ezzel a módszerrel. Maga a vizsgálófej egy hüvelykujj vastagságú, talán kicsit vastagabb rúd, melynek a fejében van a gyémánt kristály, ami kibocsájtja az ultrahangot.
Vicces lenne, ha gyémánt lenne benne:) Kvarckristály, nem gyémánt:D Amúgy bocsi, tudom, hogy ez csak kötekedés, meg szõrszálhasogatás. Amúgy szuper, amit írtál, csak erre muszáj volt reagálnom, mielõtt eszébe jut vkinek kirabolni egy nõgyógyászati rendelõt:DD
Az engem UH-zó orvos, amikor másodszor csinálta, akkor megkérdezte, hogy nem féltékeny e a férjem az "eszközre"?

12 heti genetikia UH és vérvétel hogy zajlik? Vérvétel előtt lehet enni? Hüvelyi vagy hasi ultrahang? Az baj hogy már túl léptem a 12. hetet? Csak mostanra kaptam időpontot.

Legjobb válasz: Magánorvoshoz jársz? Vérvétel elõtt sosem lehet enni se inni sem. Max. vizet de abból sem túl sokat.Szerintem hasi Uh lesz nem hüvelyi.

Magánorvoshoz jársz? Vérvétel elõtt sosem lehet enni se inni sem. Max. vizet de abból sem túl sokat.Szerintem hasi Uh lesz nem hüvelyi.
azért a gyomortartalommal vitatkoznék, nekem kifejezetten mondták, hogy elõtte ehetek, de ne zsíros-cukros dolgot, így könnyû fõzelékes ebéd után 1-1, 5 órával mentem el és elõtte lévõ nap sem pacalpörit toltam dobos tortával (hú de megkívántam most a dobos tortát....:) )))
A 12. héten már hasi UH-ot szoktak végezni, akkor veszik elõ a hüvelyit, ha valamilyen okból nagyon nem látszanak a babóca részei. Egyébként a 11-13. hét között szokták elvégezni. A hozzá tartozó vérvizsgálat (AFP) majd a 16. héten lesz. Ha nem kaptál beutalót vérvételre, most szerintem nem kell menned. Egyébként vizet inni csak a terheléses cukorvizsgálat elõtt-közben nem lehet.
elõzõ vagyok, bocs, dehogy hüvelyi, hanem HASI uh lesz!!!
Szia, én ma vagyok 13 hét 3 napos, és ma megyek a genetikai uh-ra (ez már hüvelyi szokott lenni) és a kombinált vérvételre (ez elõtt lehet enni, mert ez nem a teljes vérkép). 11. és 14. hét között lehet menni ezekre a vizsgálatokra, úgyhogy nem vagy elkésve, mint ahogy én sem. Délután megyek, már nagyon várom :)
Nehogy éhgyomorral menyj!!!!
hasi UH-t csinálnak, és nem baj, hogy kicsit késõbb mész! a vérvételre nem kell éhgyomorral menni! szép is lett volna, nekem délután 5-re volt idõpontom! itt hormonokat vizsgálnak, amit nem befolyásol az elfogyasztott étel.
szerintem nem baj. testalkattól függ, hogy hasi, vagy hüvelyi. nekem csak hasit csináltak, de az elõttem lévõ kismamának hüvelyit is. én a vérvétel elõtt nem ettem, tudtommal nem szabad.
A kérdező hozzászólása: Magán orvos, de nem mondtak semmit, adtak egy jó távoli idõpontot, már a 13 hét végére érek mire megcsinálják, így van értelme? Nem kevés pénzért persze.
én ugy hallottam hogy az hüvelyi...és azt hiszem nem vagy lekésve mert a 13. hétig csinálják...de nem bizti..
A kérdező hozzászólása: Voltunk minden rendben, az eredmény is meg van, vérvétellel se volt gond. Babóca ép egészséges. :) Köszönöm a válaszokat, ja és hasi UH volt.

Hogyan zajlik a hüvelyi UH?

35 hetes vagyok és 2 hét múlva azt mondta az orvosom, hogy hüvelyi UH lesz. A terhességem ideje alatt eddig mindig hasi UH volt, 1x vizsgált meg kézzel. Ezért nem tudom milyen a hüvelyi UH.

Legjobb válasz: Egy vibri formájú valamire, ráhúznak egy óvszert, rákenik amit a hasadra is szoktak és azzal nyúl fel oda. Nem fáj, ne aggódj!! Nem mélyre teszik. Nekem már sok hüvelyi volt. 20. hetes kismama

Egy vibri formájú valamire, ráhúznak egy óvszert, rákenik amit a hasadra is szoktak és azzal nyúl fel oda. Nem fáj, ne aggódj!! Nem mélyre teszik. Nekem már sok hüvelyi volt. 20. hetes kismama
Az elsõ válaszoló vok, mindenesetre kellemesebb mint a kézi vizsgálat! :)
HHogy kellemesebb mint a kézi vizsgálat??? Nos szerintem orvos függõ. Nekem volt mikor egyik orvosnál szinte nem is éreztem, másikszor meg nagyon kellemetlen volt. Bár hozzá kell tennem mi el voltunk tiltva a szextõl és sztem és össze is vok szûkülve! Sok sikert! Kitartás, már hamarosan a kezedben lesz a kismanó! 33 hetes kismama
Szia! Viszont míg a hasi uh-nál teli hólyaggal kell menni, a hüvelyinél menj el pisilni elõtte.

Volt már valaki hüvelyi ultrahangon? Hogyan zajlik egy ilyen? Fáj?

Legjobb válasz: Nem fáj, inkább kellemetlen kicsit. Olyan mint egy mûpénisz, jó hideg a sok kenõcstõl, amit rákennek. Több helyet hallottam ahol nõ csinálja és nem ffi.

Nem fáj, inkább kellemetlen kicsit. Olyan mint egy mûpénisz, jó hideg a sok kenõcstõl, amit rákennek. Több helyet hallottam ahol nõ csinálja és nem ffi.
semmi extra, nem fáj. semmivel nem kellemetlenebb mint egy nõgyógyászati vizsgálat.
Nem fáj. Egy botszerû készülék maga az ultrahang, ezt vezeti be a hüvelybe és megvizsgál. Nem kell aggódni, nem nagy kunszt a dolog.
Nem fáj.. aki érzékenyebb lehet egy kicsit kellemetlen.. egy bot szerû csövet beraknak és forgatják.. és nézik a monitoron h mi az ami esetleg nem stimmel:)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, kicsit megnyugodtam. Nekem most kell mennem életemben elõször és aggódom.
Ne aggódj, igazán, nincs miért! Nem fáj - kivéve ha durva gyulladásod van, de hát akkor alapból fáj, ha hozzád érnek ott. Szerintem a kacsa sokkal kellemetlenebb. Egyébként ez is orvos függõ, az elõzõ dokimnál kellemetlen volt a hüvelyi uh, a mostaninak olyan ügyes keze van, hogy meg se érzem. Kérd meg a dokit, hogy közben mutassa neked is a képernyõt, meg magyarázza el, mit lát, az eltereli a figyelmed. Sok sikert, majd írd meg ha akarod, hogy hogy ment! :)
hát ha még kora terhesség van akkor hüvelyi ultrahangot csinálnak.olyan mint egy vibrátor fel helyezi a hüvelyedbe elég kellemetlen vagyis nekem az volt...

Ha valaki szűz ( és pl sperma került a hüvelyébe kéz álzal) akkor hogyan zajlik nála az abortusz?

Nem én vagyok az ! Lécci normális válaszokat írjatok.

Legjobb válasz: Ugyanúgy, mint mindenki másnál...

Ugyanúgy, mint mindenki másnál...
Akkor elõbb megdugja az orvos!!! :S Hogy kerülhetne sperma a hüvelybe ha nem szexszel??? Akkor meg a csaj már nem szûz!!!
Nagyon valószínûtlen, hogy valaki ilyen módon teherbe essen. 1: 100.000.000-hoz az arány. Ez annyira igaz, hogy még a Biblia is érinti ezt a kérdést. Akár hiszel, akár nem!
A kérdező hozzászólása: Igen az biztos! Holnap nõgyógyász lesz, a tesztek nem olyan megbízhatóak szerintem :S
Ja értem, hát majd csináljon tesztet, de szerintem ettõl nem kéne teherbe esnie, de ha mégis akkor nyilván ugyanúgy folyik le az abortusz mint bárki másnál, csak lehet kicsit fájdalmasabb/kellemetlenebb lesz, mint egy olyan lánynak aki már nem szûz
A kérdező hozzászólása: Még nem 100%, de inkább elõre gondolkodunk!
Nem is biztos hogy teherbe esett ez által, vagy igen? terhes lett?
A kérdező hozzászólása: köszi!
Hát szerintem ugyanúgy, mintha nem lenne szûz, csak abortusz közben gondolom átszakítják a szûzhártyát is, ha van.
nem lehet úgy terhes b*zd meg csak f*sz által

Hogyan zajlik egy hüvelyi ultrahang? Ez az első ilyen vizsgálatom és egy kicsit parázok:S

Legjobb válasz: bementek az uh helyiségbe levetközöl alul semmire felfekszel az ágyra lábakat szét és lazulj el. a doki/nõ felhúz egy óvszert a vizsgálófejre és óvatosan felhelyezi aztán mozgatja és nemsokára megmutatja neked is a képet. kb. 5 perc se aztán felöltözhetsz.

bementek az uh helyiségbe levetközöl alul semmire felfekszel az ágyra lábakat szét és lazulj el. a doki/nõ felhúz egy óvszert a vizsgálófejre és óvatosan felhelyezi aztán mozgatja és nemsokára megmutatja neked is a képet. kb. 5 perc se aztán felöltözhetsz.
voltál már rákszûrésen? az sokkal kellemetlenebb.....mármint a kacsa.... Hüvelyi Uh egy vékony valami, amit bedugnak, egyátalán nem kellemetlen, megkockáztatom h szinte nem is érzed... Gyerekszülés után sem szívesen megyek nõdokihoz, szerintem nem lehet megszokni, h fel kell ülni abba a székbe és terpeszteni kell, ezen kell kicsit felülemelkedni, az UH nem gáz!
Nekem elsõ gyereknél furcsamód nem is csináltak soha hüvelyit, most a kistesóval az elsõ vizsgálat hüvelyi uh volt.Megláttam, megijedtem, nagy bunkós volt a vége, gondoltam tuti fájni fog.Néztem a plafont, mély levegõket vettem, felkészültem, erre már mondja a doki, h nézzem, itt a pici.Nem is lehetett semmit érezni, nem dugja fel a méhedig! Szóval nyugi, meg sem fogod érezni! 10 hetes km
Tényleg nem fáj, olyan, mint egy hímvesszõ-bocs a hasonlatért, de tényleg. Ez az egyik legkellemesebb nõgyógyászati vizsgálat.
Még annyit hozzátennék, hogy síkosító is ken az orvosom, a gumira. Tehát ezért is semmiség! Nyugi!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszotokat!:-)Akkor most már nem is félek!:-)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!