Találatok a következő kifejezésre: Hogyan zajlik elsö (61 db)

Hogy zajlik első alkalommal a gyereknődokinál?

Mármint nem arra gondolok, amikor csak elbeszélget, hanem amikor konkrétan meg is vizsgál. Most fogok el?ször menni (15), és nagyon fejletlen vagyok testileg, még nem jött meg az els?, mellem nincs stb. Parázok. Egyáltalán: hogy voltatok a szégyenérzettel?

Legjobb válasz: Bátyám lányát 10 éves korában vinni kellett a gyermeknõgyógyászatra, ezt a tapasztalatot tudom megosztani veled. Egy nõ volt az orvos, nagyon-nagyon kedves volt, nagyon tudta hogy kell bánni ilyen helyzetben a gyerekkel. NEM maradt kellemetlen érzése az unokahúgomnak, bár igen, szégyellte magát elõtte és közben. De szerintem ezzel még sokan így vagyunk felnõttek is. Próbálj arra gondolni hogy ez a foglalkozása, így kicsit könnyebb talán.

Bátyám lányát 10 éves korában vinni kellett a gyermeknõgyógyászatra, ezt a tapasztalatot tudom megosztani veled. Egy nõ volt az orvos, nagyon-nagyon kedves volt, nagyon tudta hogy kell bánni ilyen helyzetben a gyerekkel. NEM maradt kellemetlen érzése az unokahúgomnak, bár igen, szégyellte magát elõtte és közben. De szerintem ezzel még sokan így vagyunk felnõttek is. Próbálj arra gondolni hogy ez a foglalkozása, így kicsit könnyebb talán.
Errefelé az van, hogy hogyha szoknyában megy az ember (most lehet ebben az idõben), akkor elég volt feltolni a szoknyát, és így csak a bugyit kellett levetni.Szerintem így jobb, mint teljesen meztelenül. Komolyan mondom, mindenki parázik a nõgyógyásztól, de mikor már bent van, akkor csak törénnek az események, és nem kell gondolkodni.A beszélgetéssel is oldódik a feszültség, és gondolj arra, hogy biztos kezekben vagy.A lényeg, hogy elenged magad, és akkor nem is fogsz semmit érezni, esetleg egy kicsit kellemetlen érzés a vizsgálat, de fél óra múlva már el is felejted a 'tortúrát.'
Elsõ hozzászóló vagyok, nagyon jó ötlet amit elõttem írtak, a szoknya. Persze hogy cikinek tartod a másik bejáraton történõ vizsgálatot, de hidd el, az orvosnak ez teljesen természetes, ez a munkája, nap mint nap ezt csinálja, neki ez olyan mintha te kitakarítanád a szobádat, neked sincs abban semmi rossz érzés ugye? Neki meg a vizsgálat a normális, ez a dolga, megszokta. Túlleszel rajta, és meglátod utólag másképpen fogod látni.
A kérdező hozzászólása: Hmm... levetkõzés? mint a felnõtteknél, vagy teljesen? Ettõl félek a legjobban. Meg hogy... a másik bejáraton vizsgálnak meg, az rémesen cikisnek tûnik.
Ne aggódj! Én 18 évesen mentem elõször nõdokihoz, ég szûzen. Gyereknõdokihoz nem mehettem (legalábbis nem tudok róla, hogy bárhol a környéken lenne), hanem rendes nõdokihoz mentem. Elõtte még csak nem is hallottam róla, mert csak helyettesíteni volt. De nagyon rendes volt. Én is rettenetesen paráztam a vizsgálattól. Háromszor kértem meg, hogy ne vizsgáljon meg. Rosszabbul viselkedtem, mint egy 5 éves gyerek, de hát az én érdekem volt. És egyátalán nem olyan vészes, mint híresztelik. Tök természetesen viselkedett a doki. Neki ez olyan, mintha a manduládat nézné meg. És nekem nem volt kellemetlen, bár finoman fogalmazva sem tudtam magam ellazítani az elején. Akkor várt, mondta, hogy mély levegõ, nyugodjak meg, aztán amikor sikerült, akkor szinte nem is éreztem semmit. Még annyit akartam mondani, hogy engem nem végbélen keresztül vizsgált, habár még szûz vagyok, hanem hüvelyen, de óvatosan, csak egy újjal, és direkt kissebb hüvelytükörrel. Egyébként meg nem is biztos, hogy megvizsgál. Lehet, hogy csak vérvételre küld, meg ultrahangra. Szóval nem kell parázni, és nem kell beleképzelni, hogy te lány vagy, a doki meg férfi.
eleg hulye erzes varni, tudom.de olyan hamar tulleszel rajta h eszre sem veszed ;) a dokitol tenyleg nincs amiert felj, nagyon rendes lesz es termemszetesen viselkedik ugyh nem kell (annyira) szegyeld magad. ami a vizsgalatot illeti.... 1szor ultrahang, azzal csak annyi baj van h osszezselezi a hasad. a kepernyon fekete izenel tobbet te ugyse fogsz latnii :) utana fel az agyra, labakat szet. bekukkint, de nem faj, eppcsak erzel vmit. es mar kesz is vagy :) nem olyan veszes, meglatod :)
Szia! Én 14 leszek, és én is nagyon fejletlen vagyok hasonlóképp, mint Te. És én már voltam nõdokinál. Nagyon féltem, meg minden, de anyukám elkísért. Én is szoknyában mentem, az a legeslegjobb. Kenetmintát vett, kicsit féltem..csak az a lényeg, hogy lazítsd el magad ha vizsgál, és gondolj másra, így nem lesz kellemetlen. Aztán megvizsgáta a melleimet(ami még nagyon nics is:) ) nyomkodta tapogatta, egy kicsit rosszul lettem az elején, pedig nem is éreztem fájdalmat, csak nemtom mért..na mind1.szal nem volt olyan szörnyû, mint amilyennek képzeltem! Ne izgulj, sok sikert! :)

Első inszemináció menete? Hogy zajlik ez az egész?

Most készülünk az első megbeszélésre, még nem volt átjárhatósági vizsgálatom. Pont akkor fog elmúlni mire megyünk az első kunzultációra a BMC-be. Mekkora az esélyem,hogy még ebben a ciklusban megcsinálják az átjárhatóságit? Utána ki kell hagyni ezt a hónapot és októberben kezdhetünk,vagy már ebben a hónapban számíthatok rá? Bocs ha hülyén tettem fel a kérdést,de nagyon izgulok :) Köszönöm a válaszokat!

Legjobb válasz: az átjárhatóságit a ciklus elsõ felében csinálják meg, de úgy, hogy vérzés már biztosan ne legyen (a fertõzések elkerülése miatt). Ezt a hónapot már tuti kihagyjátok, mivel az inszemeknél a ciklus (vérzés) elsõ napjától szedetnek gyógyszert, vagy szurit,, hogy középidõben repesszék a tüszõt, és megcsinálják az inszemet. Tehát ha akkor még nem szedsz semmit, akkor nagy valószínûséggel a következõ hónapban lesz az elsõ. Bár hallottam már olyat is, akit nem stimuláltak, csak megfelelõ méretû tüszõnél repesztõt adtak. De ez nagyon ritka lehet.

az átjárhatóságit a ciklus elsõ felében csinálják meg, de úgy, hogy vérzés már biztosan ne legyen (a fertõzések elkerülése miatt). Ezt a hónapot már tuti kihagyjátok, mivel az inszemeknél a ciklus (vérzés) elsõ napjától szedetnek gyógyszert, vagy szurit, , hogy középidõben repesszék a tüszõt, és megcsinálják az inszemet. Tehát ha akkor még nem szedsz semmit, akkor nagy valószínûséggel a következõ hónapban lesz az elsõ. Bár hallottam már olyat is, akit nem stimuláltak, csak megfelelõ méretû tüszõnél repesztõt adtak. De ez nagyon ritka lehet.
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ :) Igazából mi is így gondoltuk a párommal, de kellett egy kis megerõsítés :) Végülis már olyan mindegy, hogy melyik hónapban kezdünk így 5 évvel a hátunk mögött.Egy hónap már nem számít, kibírjuk :)
Szia! Nem lesz egy hónapban az átjárhatósági és az inszem. Nekem az átjárhatósági a 9. ciklusnapomon volt, amikor még biztos nem volt tüszõrepedés (nehogy méhenkívûli terhesség legyen belõle, mert a petesejtet kimoshatja a kontrasztanyag), de a vérzés már elmúlt. Éhgyomorra kellett mennem reggel 7-re és délután 16kor mehettem haza, de ez kórháztól függ. Nekem fájt, ráadásul 2x kellett egymás után, mert a doki elsõre rosszul tette fel a katétert. Viszont nem tart sokáig. Az inszem: nekem a 3. ciklusnapon kellett elkezdenem a closty-t napi 1 szem 5 napon át. Én erre elég jól reagálok, másnak 2x2-t kell szedni, de van, akinek szuri is kell, ez egyénfüggõ, majd menet közben kiderül, hogy neked mennyi kell. Az én dokim eleve kis dózissal kezdett, nehogy túl stimuláljon, mondta is, hogy az elsõ hónap próba hónap lesz. A clost amúgy 890 ft, amiben 10 szem van. Nekem mivel nagyon jól reagál a szervezetem, a 9. ciklusnapon elég nagy volt a tüszõm, így aznap adtam be magamnak a tüszõrepesztõ injekciót (ovitrelle 7000ft körül van), és a 11. ciklusnapon volt az inszem. Apa adott reggel mintát, ezt 1-1, 5 óra alatt elõkészítik, utána megcsinálták az inszemet. Ez nem fáj, elvileg nem is érzed. Én a 2.-nál kicsit éreztem egy pillanatra, de egyáltalán nem volt vészes. Utána feküdni kellett 15 percet és mehettünk haza. Inszem napján + utána 1 nappal otthon is rá kell dolgozni és inszem után a 3. napon 2x2 utrogestan hüvelygolyót kell használni és a 15.napon tesztelni kell. Röviden ennyi! Drukkolok nektek!
A kérdező hozzászólása: Szia!Köszi, hogy ilyen részletesen leírtad, hogy hogy is megy :) Most egy kicsit megnyugodtam :) Csütörtökön megyünk az elsõ konzultációra, kíváncsi vagyok, hogy mikor lesz az átjárhatóságim, mert az nap leszek a 6. ciklus napon.Remélem nem húzzák az idõt és már jövõhéten meg lesz :D Jajj úgy várom, hogy már túl legyek rajta :)
Szia! "4"-es vagyok. Nincs mit, ha lesz kérdésed, akkor írj nyugodtan. Én a Kaáli Intézetbe járok egyébként. Lehetnek eltérések, mert nem egyforma minden intézet / kórház. Mindenképp kérdezd meg, hogy az átjárhatóságira + inszemre kell-e vinned hálóinget, papucsot! Nekem az átjárhatósági "sima" kórházban volt, oda vinnem kellett hálóinget, papucsot, de a Kaáliban adnak mindent. Szorítok nektek!
A kérdező hozzászólása: Szia!Még lenne egy olyan kérdésem, hogy ugye holnap megyünk az elsõ konzultációra...hogy most lesz valamilyen vizsgálat vagy csak beszélgetünk?Csak hogy ne érjen váratlanul ha esetleg azt mondja, hogy vetkõzzek le :)
Szia! Csak most láttam, hogy írtál. Nekem nem csináltak vizsgálatot az elsõ konzultáción, de ez is a dokitól / intézménytõl függ. Készülj úgy, hogy megvizsgálnak, és akkor max kellemesen csalódsz.
A kérdező hozzászólása: Szia!Nekem se csináltak, pedig fel voltam rá készülve, na mindegy :) Úgy néz ki, hogy csak októberben tudunk kezdeni a legvégén, mert ugye az átjárhatóságim nincs meg...Ezt még kibírjuk :)
Szia! Jó lesz az október, hamar elmegy az idõ, majd meglátod! Igazából még így is elég hamar meglesz, mert van, aki 2-3 hónapot is vár. Ha már elkezded, akkor nagyon pörgõs lesz.

Légyszi azok írjanak, akik már jártak a Mensmentis egészségcentrumban. Mennyibe kerül ott egy első endokrinológiai vizsg. és hogy zajlik pontosan?

PCOS-ám van,sajnos.:( Azért tettem fel ezt a kérdést,mert menni szeretnék majd a Mensmentisbe.Hormonvizsgálatom nem régen volt és a terheléses inzulint is most fogják megcsinálni. Gondolom akkor ezeket nem csinálják meg még egyszer...? Az ultrahang is kimutatta a dolgot,tehát gondolom arra sincsen már szükség. Megszeretném kérdezni,hogy akit már meggyógyítottak itt PCOS-val,azt pontosan mivel és hogyan? Fogamzásgátlót nem szeretnék szedni,mert úgy tudom az még rosszabbat tesz,ha beigazolódik az inzulin rezisztencia,akkor gondolom jön a Metformin,de az valóban megfogja szüntetni a panaszaimat,és itt első sorban nem a teherbeesésre gondolok,mert még egyenlőre nem szeretnék kisbabát.Ami igazán zavar,az a pattanás és a szőrösödés,ezért már nagyon elvagyok keseredve.:( köszi előre is!!

Legjobb válasz: Ha nem régiek a leleteid, akkor elfogadják a MensMentisben és nem kell újra csináltatni. Ha PCO-s vagy, akkor IR-es is, ez szinte biztos. Az, hogy ki milyen ütemben javul, az egyénenként változó, van aki 3 hónap alatt, van aki 2 év alatt. Viszont az nem elég, ha gyógyszert szedsz, emelett diétázni és sportolni is kell. Magából a betegségbõl nem lehet kigyógyulni, de javulni lehet és azt szinten tartani. Nekem pattanásaim nem voltak, de a szõrösödés csökkent valamennyire. Tavaly júniusban derült ki nálam az IR. Jól tudod, fogamzásgátló csak ront a helyzeten, azt semmiképp sem ajánlom neked. A MensMentisben az elsõ konzultáció 12 ezer forint, az utána lévõ többi 10 ezer. Lehet távkonzultációt is kérni, az 3 ezer forint és e-mailben vagy telefonon válaszolnak neked. De elsõ körben mindenképp egy személyes találkozó legyen.

Ha nem régiek a leleteid, akkor elfogadják a MensMentisben és nem kell újra csináltatni. Ha PCO-s vagy, akkor IR-es is, ez szinte biztos. Az, hogy ki milyen ütemben javul, az egyénenként változó, van aki 3 hónap alatt, van aki 2 év alatt. Viszont az nem elég, ha gyógyszert szedsz, emelett diétázni és sportolni is kell. Magából a betegségbõl nem lehet kigyógyulni, de javulni lehet és azt szinten tartani. Nekem pattanásaim nem voltak, de a szõrösödés csökkent valamennyire. Tavaly júniusban derült ki nálam az IR. Jól tudod, fogamzásgátló csak ront a helyzeten, azt semmiképp sem ajánlom neked. A MensMentisben az elsõ konzultáció 12 ezer forint, az utána lévõ többi 10 ezer. Lehet távkonzultációt is kérni, az 3 ezer forint és e-mailben vagy telefonon válaszolnak neked. De elsõ körben mindenképp egy személyes találkozó legyen.

Egyetemen hogy zajlik az első szám. Tech. óra? Kicsit tartok tőle.

Legjobb válasz: Attól függ, hogy melyik egyetem, milyen szak, és milyen számtech óra. Pl. egyik ismerõsöm elte btkra jár, náluk elég lájtos sztech volt, egy bmes barátnõm (nem mérnök infós, hanem "csak" gépész) programozni tanult elsõ félévben. Szóval sok mindentõl függ.... Egyébként elsõ órán át szokták futni a legfontosabb tudnivalókat (számonkérés módja, mennyit kell teljesíteni a kettesért, esetleges beadandó, kötelezõ irodalom stb stb).

Attól függ, hogy melyik egyetem, milyen szak, és milyen számtech óra. Pl. egyik ismerõsöm elte btkra jár, náluk elég lájtos sztech volt, egy bmes barátnõm (nem mérnök infós, hanem "csak" gépész) programozni tanult elsõ félévben. Szóval sok mindentõl függ.... Egyébként elsõ órán át szokták futni a legfontosabb tudnivalókat (számonkérés módja, mennyit kell teljesíteni a kettesért, esetleges beadandó, kötelezõ irodalom stb stb).
Mi Object Pascalozni fogunk holnap, persze miután elmondta az információkat. :D
Tanártól függ, de nem hiszem, hogy bármi ijesztõ lenne benne. Elmondja, mi lesz a félévben, mi alapján kaptok jegyet stb. Mitõl tartasz?
A kérdező hozzászólása: Háát igazából attól félek, hogy rögtön bekapcs. a gép és "na gyerekek csináljunk ezt-azt".. :D az a probléma, hogy nemigazán értek én a géphez, csak annyi h internet és társai..:) )
Nem kell parázni. Én mérnöki képzésre jártam, elõadásokra sose mentem be és azt is hogy van kéthetente gyakorlat, azt is nem sokkal a vizsgaidõszak elõtt tudtam meg. Szerencsére nem volt kötelezõ. Pár nap alatt átnéztem a tudnivalókat és a zárthelyin simán jeleset szereztem. Nekünk az elsõ félév office-ról (word, excel, powerpoint, stb) és weblapszerkesztésrõl szólt.
A kérdező hozzászólása: hjaa akkor a szám.tech. nem is gyakorlati óra, hanem "elõadás"??
19:42 vagyok. Nálunk is-is volt.
Attól függ. Nézd meg, elõadás, vagy szeminárium címen szerepel a tanrendben? Elõadóteremben van, vagy számítógépes teremben?

Első pszichológusi vizsgálat hogyan zajlik?

teszteket töltök? vagy teljesen kikérdez? hogy működik? Vagy nekem kell csak beszélnem? (az nem igazán menne)

Legjobb válasz: megkérdezi, hogy mi a panaszod. elsõ alkalommal csak érdeklõdni fog a családi, iskolai stb helyzetedrõl. utána alkalomról alkalomra többet beszélgetve megpróbál rájönni mi állhat a panaszaid hátterében és ha kell akkor alternatív módon kezel. nekem pl megtanította az autogén tréninget, csak nem gyakoroltam eleget, pedig hasznos tud lenni.

megkérdezi, hogy mi a panaszod. elsõ alkalommal csak érdeklõdni fog a családi, iskolai stb helyzetedrõl. utána alkalomról alkalomra többet beszélgetve megpróbál rájönni mi állhat a panaszaid hátterében és ha kell akkor alternatív módon kezel. nekem pl megtanította az autogén tréninget, csak nem gyakoroltam eleget, pedig hasznos tud lenni.
Teljesen normális beszélgetés, ahol elmondod, miért jöttél. Gondolom erre számítottál is. Õ kérdezget, beszélgettek.
Megvizsgál közelrõl nagyítóval! Belenéz a szádba is!

Hogyn zajlik az elso szex?

Reszletesen szeretnem tudni mindere kivancsi vagyok de viszont az elsotol nagyon felek

Legjobb válasz: ne félj nem fog megharapni. Amúgy az elsõ szexrõl annyit, hogy akkor a legjobb ha spontán történik meg. Ha nem tervezitek napokig hanem akkor estek egymásnak mikor ugy hozza a sors :)

ne félj nem fog megharapni. Amúgy az elsõ szexrõl annyit, hogy akkor a legjobb ha spontán történik meg. Ha nem tervezitek napokig hanem akkor estek egymásnak mikor ugy hozza a sors :)
Ne félj, Nem fog fájni.. Annyira..
Nálam az úgy volt, hogy anya beállított a sarokba, mert rosszalkodtam. A szomszéd kislány írt egy sms-t, hogy õ is sarokba van állítva.Mondom neki, ha már egy hajóban evezünk, nem szexelnénk inkább? Azt válaszolta, hogy nagyon szívesen, csak az a gond, hogy még szûz...mondom, hogy nem gáz, mert én is. Erre átjött, és a konyhaasztalon lett az enyém. Hát valahogy így történt:DDD
Ja és az óvszert el ne felejtsétek használni. Remélem tudjátok hogy kell.
A kérdező hozzászólása: 17 vagyok
A kérdező hozzászólása: Akkor kerdezem ugy hogy nektek hogy zajlott?
Nekem nagyon elhamarkodott és felkészületlen volt, azóta ezerszer megbántam! Csak azt javaslom neked, ne vágjatok egybõl a közepébe és próbálj ne a fájdalomtól való félelmedre koncentrálni!
úgy zajlik, hogy MEGBASSZA A LUKADAT!

Hogy zajlik egy inszemináció? Fájdalmas? Az első ingyenes valóban?

azért kérdem,mert tavaly voltunk párommal kivizsgáláson novemberbe.?t vizsgálták ki akkor.a mennyisége jó,de a min?ségével van probléma.orvos azt mondta h attol még összejöhet a baba.de mondta az orvos h 1 hónap mulva visszakéne mennie kontrollra.akkor decemberbe kértünk is id?pontot,de mondták h szabadságon vannak már.ez karácsony elött volt kb 1 héttel.párom mondta h várjunk még akkor a kivizsgálással,hátha összejön.de azóta eltelt megint 1 év majdnem.és már 3 éve probálkozunk.velem is van probléma.hátrahajló a méhem,és csak az egyik petefészkem v an kifejl?dve.szóval nem tudom mitév?k legyünk.meddig várjunk.lehet megkéne probálnunk az inszemet.azért kérdeztem erröl a dologrol.

Legjobb válasz: Kicsit sem fájdalmas! A Férjednek reggel be kell menni leadni a spermát, utána azt felturbózzák és késõ délelõtt vagy kora délután kell Neked menned, akkor egy kis csõvel felpakolják a felturbózott spermákat. Elõtte peteérlelõ gyógyszert kell szedned és folyamatosan követik a peteérésedet ultrahanggal. Amikor megérik a petéd, akkor jönnek a fentiek. Mi a Kaáli Intézetben voltunk, ott szó sem volt róla, hogy ingyenes lenne az elsõ. Azt hiszem sehol nem az, de ebben nem vagyok biztos. Nekünk végül természetes úton jött össze a baba, aki ma már 10 hónapos.

Kicsit sem fájdalmas! A Férjednek reggel be kell menni leadni a spermát, utána azt felturbózzák és késõ délelõtt vagy kora délután kell Neked menned, akkor egy kis csõvel felpakolják a felturbózott spermákat. Elõtte peteérlelõ gyógyszert kell szedned és folyamatosan követik a peteérésedet ultrahanggal. Amikor megérik a petéd, akkor jönnek a fentiek. Mi a Kaáli Intézetben voltunk, ott szó sem volt róla, hogy ingyenes lenne az elsõ. Azt hiszem sehol nem az, de ebben nem vagyok biztos. Nekünk végül természetes úton jött össze a baba, aki ma már 10 hónapos.
Szia! Van, ahol ingyenes, nem csak az elsõ, hanem mind az öt, ennyit támogat a TB, ha a doki azt mondja, hogy szükség van rá. A Kaáliban valamiért nem ingyenes, így kötötték meg a szerzõdést a TB-vel. Viszont mielõtt nekiugranának az inszemnek, mindenképpen kell csináltatni átjárhatósági vizsgálatot. Ennek is van ingyenes és fizetõs fajtája. Ezt azért kell, mert ha a petevezeték nem átjárható, akkor az inszem tök fölösleges, és csak lombikkal jöhet össze a baba. Ne várjatok semmire, ennyi idõ alatt már össze kellett volna jönni a babának, ha minden rendben lenne. Egyébként a hátrahajló méh nem akadály, erre az én nagylányom a bizonyíték. Ez csak a normális egy változata. Mindenkinek hajlik valamerre. Én nem is tudtam, hogy hátrahajló méhem van egészen tavalyig, pedig van már egy nagylányom, aki elsõre összejött anno. :-)
A kérdező hozzászólása: volt átjárhatóságim.ott derült ki h az egyik petefészkem nincs kifejlõdve:(

19 eves vagyok es el szeretnek menni nogyogyaszhoz. Hogy zajlik az elso vizsgalat? Mi fog tortenni?

Az a problemam, hogy nagyon rendszertelen a menzeszem. Meg szeretnem tudni, hogy mi az oka. Milyen vizsgalatokat fog elvegezni?

Legjobb válasz: Behív, leülsz, beszélgettek (ruhában leszel még), hogy mikor volt menzeszed, elsõ menzesz, stbstb Kéri, hogy vetkõzz le, fel fekszel, feldug valami nagyon vékony pálcikát, 1-2 perc eltelik, és vége is. Felöltözöl, megírja az ambuláns lapot, és ennyi. 16/L

Behív, leülsz, beszélgettek (ruhában leszel még), hogy mikor volt menzeszed, elsõ menzesz, stbstb Kéri, hogy vetkõzz le, fel fekszel, feldug valami nagyon vékony pálcikát, 1-2 perc eltelik, és vége is. Felöltözöl, megírja az ambuláns lapot, és ennyi. 16/L
Légy szíves tanuld meg használni a keresõt, mert ehhez hasonló kérdésre már legalább 10szer válaszoltam ezen az oldalon. De tessék, leírom még egyszer: Bemész, köszönsz, leülsz. Megkérdez pár dolgot (mikor volt az elsõ menzeszed, mikor jött meg utoljára, élsz-e nemi életet, mivel védekezel, volt-e vmilyen mûtéted, betegséged stb.) Alulról levetkõzöl, felülsz a vizsgálószékre. Megnéz kívülrõl, benyúl egy ujjal, megtapogatja a hasad. Esetleg csinál UH-t is, ehhez egy vékony UH készüléket dug a hüvelyedbe. Ha élsz nemi életet, akkor csinál rákszûrést is. Ehhez bedug egy fém eszközt, kicsit kitágítja a hüvelyed és egy hosszú fülpiszkálószerû eszközzel kenetet vesz. Utána alulról felöltözöl, felülrõl levetkõzöl. Megtapogatja a melleidet aztán kész is. Esetleg elküld vérvételre (hormonvizsgálatra, ha indokolt). Arra azért figyelj, hogy sok orvos nem igazán vizsgálja meg, hogy mi az oka a rendszertelenségnek, csak felír fogamzásgátlót, hogy majd attól rendszeres lesz. Ez egy óriási butaság. Mert az igaz, hogy amíg szeded rendszeres lesz, de nem gyógyít meg, csak elfedi a problémát. Ha késõbb abbahagyod (pl. babát szeretnél), akkor ugyanolyan szar lesz, mint elõtte (vagy még rosszabb). Egy rendszertelen ciklusnál a tabletta többet árthat, mint használ. Ha nincs vele szerencséd, és csak tabit akar adni, akkor keress egy másik orvost, vagy menj el endokrinológiára. Ha szûz vagy, akkor változhat a vizsgálat menete attól függõen, hogy mennyire tágulékony a szûzhártyád/hüvelyed.

Kismamák, hogyan zajlik az első nőgyógyászati vizsgálat?

Miután kiderült ugye, hogy az ember várandós :). Mire készüljek, mit kell vinni?

Legjobb válasz: Én nem vittem semmit, csak a taj kártyámat meg a személyes irataimat. Reggel pozitívat teszteltem 12 nap késés után, délután mentem a nõgyógyászhoz, aki megállapította, hogy igen, ott van a petezsák, jó helyen tapadt meg, kb 5 hetes lehettem akkor. Egy hét múlva már két petezsák volt látható. :) Az elsõ vizsgálat is hüvelyi ultrahang volt, egy vékony hosszú eszközzel csinálják, nem fáj, csak kb annyira kellemetlen, mint a sima manuális vizsgálat. Utána még volt pár hüvelyi UH, majd a 12 hetes már rendes, külsõ hasi UH volt, mint ahogy az összes többi is. :) ... A 37. hetet két nap múlva töltöttem volna, amikor császármetszéssel megszülettek az ikergyermekeim, egy fiú, egy lány.. Ennek már 22 hónapja. :))) Tudom, csak az elejét kérdezted, én leírtam a végét is. :) Boldog babavárást! 30/N

Én nem vittem semmit, csak a taj kártyámat meg a személyes irataimat. Reggel pozitívat teszteltem 12 nap késés után, délután mentem a nõgyógyászhoz, aki megállapította, hogy igen, ott van a petezsák, jó helyen tapadt meg, kb 5 hetes lehettem akkor. Egy hét múlva már két petezsák volt látható. :) Az elsõ vizsgálat is hüvelyi ultrahang volt, egy vékony hosszú eszközzel csinálják, nem fáj, csak kb annyira kellemetlen, mint a sima manuális vizsgálat. Utána még volt pár hüvelyi UH, majd a 12 hetes már rendes, külsõ hasi UH volt, mint ahogy az összes többi is. :) ... A 37. hetet két nap múlva töltöttem volna, amikor császármetszéssel megszülettek az ikergyermekeim, egy fiú, egy lány.. Ennek már 22 hónapja. :) )) Tudom, csak az elejét kérdezted, én leírtam a végét is. :) Boldog babavárást! 30/N
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat.Kedves elsõ, nem baj, hogy végig leírtad :) ! Jövõhéten szerdán megyünk az elsõ vizsgálatra..de sokára van még :(
Vigyél: személyit, taj kártyát, ha magánorvoshoz mész, akkor pénzt is. Tudd az utolsó menstruációd idõpontját. Nálam ez volt: kikérdezés, manuális vizsgálat a méh nagyságának, méhszáj állapotának megítélésére, hüvelyi uh, ahol láttuk, hogy jó helyen tapad, és volt már szívverés is. 7 hetesen voltam elõször. (Aztán 10 hetesen, majd 12 hetesen, ez a két uh még hüvelyi volt, utána már csak hasi, és méhszájat is csak a 24. héttõl néztek.)

Hogyan tanítjátok-tanítottátok a gyerkőcöt fogmosásra első fog megjelenésétől? Míg az első fog nem nő ki, hogyan zajlik a szájápolás a piciknél?

Legjobb válasz: Lehet kapni fogápolási boltban újjra húzható fogkefét, és törlõkendõt. Azzal mossad a fogacskáit. Egyedül majd csak 6-7 éves korban fog tudni fogatmosni, de akkor is ellenõrzés mellett.

Lehet kapni fogápolási boltban újjra húzható fogkefét, és törlõkendõt. Azzal mossad a fogacskáit. Egyedül majd csak 6-7 éves korban fog tudni fogatmosni, de akkor is ellenõrzés mellett.
Eleinte én a cumijára tettem rózsamézet, azt lenyalta, majd az ujjamra tekert gézlapot is be rózsamézeztem és áttöröltem az egész száját vele.Amikor lett foga vettem Elmex gyer. fogkrémet és 1 OralB babafogkefét.Fürdésnél megijesztem a fogkefét fogkrémmel és simán megmosom a fogait, majd megkapja a fogkefét, hogy Õ is gyakoroljon vele.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!