Találatok a következő kifejezésre: Hogyan zajlik egy szülés (35 db)

A jászberényi kórház szülészete mennyire bababarát? Hogy zajlik egy szülés Dr. Balogh Jánosnál? Megválaszthatom milyen pózban szeretnék szülni? A szülés után velem maradhat a kisbabám?

Legjobb válasz: Én 2004-ben szültem itt elõször, de Dallos doktornál. Én kértem, hogy velem lehessen a baba. Csak este tízkor vitték el, és reggel hatkor hozták. Szülés után rögtön rámtették, de nem sokáig hagyták rajtam, mert volt egy kis probléma a szívhanggal a szülés köben. Van alternatív szülõszoba. Nagyon jók a homeopátiában is. Szerintem, ha megbeszéled a Balogh doktorral a kívánságaidat, mindent megenged, ha nem lesz egyikõtökkel sem probléma a szülés alatt. Egyébként most õ a "sztárorvos" a berényi szülészeten. Én augusztus végén fogok újra itt szülni, mert meg voltam elégedve az elsõ szülésemkor is. Ja, és mindenképpen válassz egy jó szülésznõt, mert az is sokat segít. Jó babavárást!

Én 2004-ben szültem itt elõször, de Dallos doktornál. Én kértem, hogy velem lehessen a baba. Csak este tízkor vitték el, és reggel hatkor hozták. Szülés után rögtön rámtették, de nem sokáig hagyták rajtam, mert volt egy kis probléma a szívhanggal a szülés köben. Van alternatív szülõszoba. Nagyon jók a homeopátiában is. Szerintem, ha megbeszéled a Balogh doktorral a kívánságaidat, mindent megenged, ha nem lesz egyikõtökkel sem probléma a szülés alatt. Egyébként most õ a "sztárorvos" a berényi szülészeten. Én augusztus végén fogok újra itt szülni, mert meg voltam elégedve az elsõ szülésemkor is. Ja, és mindenképpen válassz egy jó szülésznõt, mert az is sokat segít. Jó babavárást!
A jászberényi szülésszetet senkinek nem ajánlom!!!! Név nélkül, de szinte egy doki sincs normális. Pénzéhes szakbarbárok! 1. Rokonoknál babát vártak, nem jött meg... bement a kórházba, közölték vele, hogy cysta, mûtik. Otthon csinált egy tesztet, pozitív lett. Pestre mentek és az ottani doki megnyugtatta, hogy minden ok, cysta nincs, egészséges magzaat van! 2. Kismama bevérzett, éjszaka ügyeleten közölték vele, hogy meghaalt a baba. Holnap megmûtik, meg kell szülni. Férje nem hagyta annyiban, átmentek Ceglédre ügyeletre, ott meg mondták, hogy él a magzat, minden rendben van, csak feküdni és pihenni kell! 3. Egészséges kismama, egészsséges magzat. Félrediagnosztizálás miatt vénás gyógyszert kapott a kismama, belehalt a baba és majdnem az anyuka is. Azon a héten 5 kisbaba halt meg! Mindez fél év alatt!

A Róbert Károly Magánklinikán hogy zajlik egy szülés?

Minden érdekel... beindult a szülés, utána mi történt? Odaértetek, stb. Van kötelező beöntés? Lehet sétálgatni vajúdás alatt? Lehet enni, inni? Milyenek a szülésznők és a csecsemősök?

Legjobb válasz: Úgy zajlik, ahogy te akarod. :) Igaz én nem ott szültem hanem egy másik magánklinikán, de még azt is eldönthettem hogy akarok-e beöntést vagy sem. Meg azon kívül mindent. Ehetsz is meg ihatsz is, vajúdás alatt akár fejen is állhatsz! :) Mivel magán, nem állami, így fizetsz érte elég rendesen, tehát a személyzet összes tagja csúcsfigyelmes és udvarias.

Úgy zajlik, ahogy te akarod. :) Igaz én nem ott szültem hanem egy másik magánklinikán, de még azt is eldönthettem hogy akarok-e beöntést vagy sem. Meg azon kívül mindent. Ehetsz is meg ihatsz is, vajúdás alatt akár fejen is állhatsz! :) Mivel magán, nem állami, így fizetsz érte elég rendesen, tehát a személyzet összes tagja csúcsfigyelmes és udvarias.
Nincsen kötelezõ beöntés, gátmetszés stb. Lehet sétálni, kádban vajúdni, te választod meg a számodra legkényelmesebb pózt:) Az evés, ivás szerintem kicsit orvos-és szülés függõ is, az én orvosom engedte, hogy igyak vizet és pár kocka csokit:) A szomszéd szobában lévõ lánynak(más orvos) azonban nem javasolták, igaz nála különbözõ okok miatt esélyes volt az s.o.s császár is. Nagyon rendesek a szülésznõk és Zachár Erikánál szültem, tapasztalt, nagyon rendes:) Csecsemõsök is szívesen segítenek, nem néznek rád rossz szemmel ha kicsit beadod hozzájuk a babát:) :) Ha van még kérdésed írj nyugodtan:) Fél éve szültem ott:)
Nekem "csak" 2 progis császárom volt ott, de akkor ugye nem lehetett enni-inni és a beöntés kötelezõ volt. Viszont a szülésznõk és a csecsemõsök nagyon kedvesek voltak, egyetlen csecsemõs volt, aki nem volt túl szimpi: én csak "gestapo nõvérnek" hívtam... u.i.: szerintem a beöntés praktikus dolog, nem olyan szörnyû, mint ahogy az ember elképzeli, viszont én nem szeretném szülés közben összetojni magam.

Hogyan zajlik egy szülés miket csinálnak milyen sűrűn vizsgálnak fájnak e a vizsgálatok ilyesmi?

33 hetes vagyok és elégé nyugtalanít a szülés gondolata nem mondom hogy rettegek tőle de van bennem félelem mert nem tudom mi hogy működik meg menyire fájnak a szülés előtt a vizsgálatok meg ilyenek?

Legjobb válasz: Nálam a következõképpen zajlott: - miután beértünk a kórházba, rögtön megvizsgált a dokim (sima nõgyógyászati jellegû, lábakat szét a szokásos székben, nem fájt) - utána rátettek CTG-re, közben kitöltöttem a kötelezõ nyomtatványokat, felvette az adatokat stb - utána a szülésznõ beadta a beöntést, majd megtörtént aminek történnie kell (beöntés sem necces, kb mintha egy kúpot tennének fel, aztán kakilsz egy jót, nekem semmi ellenérzésem nem volt vele kapcsolatban) - amikor végeztem, akkor mentünk át a szülõszobába, ott letusoltam - aztán jött megint a doki, újabb vizsgálat, majd burokrepesztés (itt sem rémlik, h fájt volna a vizsgálat, ezt már az ágyon történt. A burokrepesztés meg szintén semmi, annyit érzel, h az alád tartott ágytálba kifolyik egy jó adag meleg folyadék) - utána talán másfél óránként jött a doki, mindig vissza kellett feküdni az ágyra (labdán vajúdtam), ott megvárni a következõ fájásdt és akkor kezdte a vizsgálatot. Nem tartottak sokáig, és konkrétan nem is az fájt, hanem maga a fájás, meg ez a hanyattfekvõ póz. - szóval, az elsõ kb 4 óra labdán vajúdva telt - az utolsó kb 1 állva, támaszkodva, fájás alatt leguggolva - majd amikor már elég erõs a bekakilós érzés, akkor jött megint a doki, felfeküdtünk újra az ágyra, újabb vizsgálat, majd a kinyomás kezdete - ott meg annyi, h frankón a segglukra kell nyomni (ezért jó a beöntés :) ) és figyelni arra amit mondanak. Nekem igazából ez a része jött be a legjobban, itt már végre tehetsz valamit és utána kint is van a baba :) Ne aggódj, nem kibírhatatlan. Az biztos, hogy fáj, de nekem mondjuk az utolsó 2 óra volt "csak" kegyetlen, és fogd úgy fel, h minél jobban fáj, annál közelebb vagy a végéhez! Szép szülést :)

Nálam a következõképpen zajlott: - miután beértünk a kórházba, rögtön megvizsgált a dokim (sima nõgyógyászati jellegû, lábakat szét a szokásos székben, nem fájt) - utána rátettek CTG-re, közben kitöltöttem a kötelezõ nyomtatványokat, felvette az adatokat stb - utána a szülésznõ beadta a beöntést, majd megtörtént aminek történnie kell (beöntés sem necces, kb mintha egy kúpot tennének fel, aztán kakilsz egy jót, nekem semmi ellenérzésem nem volt vele kapcsolatban) - amikor végeztem, akkor mentünk át a szülõszobába, ott letusoltam - aztán jött megint a doki, újabb vizsgálat, majd burokrepesztés (itt sem rémlik, h fájt volna a vizsgálat, ezt már az ágyon történt. A burokrepesztés meg szintén semmi, annyit érzel, h az alád tartott ágytálba kifolyik egy jó adag meleg folyadék) - utána talán másfél óránként jött a doki, mindig vissza kellett feküdni az ágyra (labdán vajúdtam), ott megvárni a következõ fájásdt és akkor kezdte a vizsgálatot. Nem tartottak sokáig, és konkrétan nem is az fájt, hanem maga a fájás, meg ez a hanyattfekvõ póz. - szóval, az elsõ kb 4 óra labdán vajúdva telt - az utolsó kb 1 állva, támaszkodva, fájás alatt leguggolva - majd amikor már elég erõs a bekakilós érzés, akkor jött megint a doki, felfeküdtünk újra az ágyra, újabb vizsgálat, majd a kinyomás kezdete - ott meg annyi, h frankón a segglukra kell nyomni (ezért jó a beöntés :) ) és figyelni arra amit mondanak. Nekem igazából ez a része jött be a legjobban, itt már végre tehetsz valamit és utána kint is van a baba :) Ne aggódj, nem kibírhatatlan. Az biztos, hogy fáj, de nekem mondjuk az utolsó 2 óra volt "csak" kegyetlen, és fogd úgy fel, h minél jobban fáj, annál közelebb vagy a végéhez! Szép szülést :)
11:14 vagyok A burokrepesztést sem érezni.
A vizsgálatok egyáltalán nem fájnak. A beöntés nekem sem okozott semmi kellemetlenséget. Jajjj, a borotválás vicces volt! Nagyon csikizett :) A fájások eleinte nekem olyanok voltak, mint egy hascsikarás, amikor valami rosszat ettem. Aztán persze bedurvul a dolog. Olyan fájásaim voltak, hogy majdnem elájultam. (voltam már ájult állapotban) Akkor jött gerincbe az érzéstelenítõ. Nem én kértem, de a szülésznõ látta, hogy mennyire ki vagyok. Utána már szinte könyörögtem, hogy adják már be. Kb ötödszörre sikerült eltalálniuk a jó helyet. Még az sem fájt annyira. Amikor megkapod a babád, akkor viszont tényleg megszûnik minden fájdalom. Fantasztikus, leírhatatlan! Utána még a méhlepényt kell megszülni. Az sem kellemes, de kicsit jobb.
Nálam se beöntést(kérdezték kérek-e-nem kértem, mert vagy 10szer voltam wc-n szülés elõtt, olyan hasmenés tört rám), se borotválást nem csináltak(otthon elõzõ este pont megcsináltam). Amikor bementem a kórházba, a doki megvizsgálta a méhszájamat, nem fájt, kicsit kellemetlen volt. Utána bevittek a szülõszobára, kaptam fájáserõsítõ infúziót, egyáltalán nem fájt, pedig nem bírom pl a vérvételeket sem. Utána burokrepesztés, szintén nem fájt, csak éreztem hogy melegvíz folyik belõlem:) Kaptam gerincérzéstelenítõt, ott csak egy kis melegséget éreztem, pici szúrást, nem fájt. A szülõszobán gyorsan történt minden, 3 órán belül kitágultam(persze elõzõ este vagy 12 órát vajúdtam--ez sem volt vészes, nem is gondoltam, hogy ez már vajúdás!!!:O:D Halál nyugodtan éjjel vettem egy órás fürdõt, irogattam a fájásokat, hogy milyen gyakran jönnek, összevissza jöttek, azt hittem csak jóslók:) )Közben a szülésznõ többször bejött, nagyon kedves volt. Az utolsó egy óra volt fájdalmas, mert akkor már elfogyott az érzéstelenítõ, és nem kaptam többet mert ki voltam tágulva, jött a doki, hogy akkor lehet is nyomni...nekem igazából a kitolás fájt, fél órán át tartott, de szegény babámra rá volt tekeredve a zsinór kétszer, és megakadt út közben:( Fogóval sikerült a szülés...az fájt még, hogy ketten könyököltek a hasamba kitolásnál, és úgy éreztem megfulladok:/ De ez nem tartott sokáig!A gátmetszést nem is éreztem, a varrást se...közben gyönyörködtem a pici babámban, és tényleg semmi fájdalmam nem volt:) ))Kitartás!!Én sem hittem el, hogy jó emlék lesz a szülés, de tényleg mindent megér a pici babád!Hidd el!Én nagyon féltem, inkább rettegtem:D Minden jó lesz!Szép szülést!
A kérdező hozzászólása: köszönöm hogy le írtátok így már kicsit nyugodtabb vagyok hogy eltudom képzelni mi is fog történni akkor remélem nálam is minden rendben lesz jó lenne már túl lenni rajta de még van egy kis idõm :)
Az én szülésem nagyon hosszadalmas és fájdalmas volt, nem akarlak megijeszteni!!!!kedd este mintha tudtam volna megmostam a hajam (pedig elõtte lévõ nap is mostam)Szerda hajnalban arra keltem hogy görcsölök, vissza aludtam de 20 percel késõbb megint rám jöttt ez az érzés!szóltam a páromnak aki egybõl kiugrott az ágyból, de mondtam neki maradjon még mert kicsik alg érezhetõek!!!5 Óra fele felkelt anyum és szóltam naki, õ mondta feküdjek vissza pihenjek mert máég messze van hogy meglegyen!Apum 6 kor ébredezett mondta neki anyu hogy a héten meglesz a baba!!!Apum nem akart várni nehogy baj legyen otthol igy kihívta a mentõket!Beszállítottak a korházba flvették amentbe az adataimat a korházban már csak egyeztettek befektettek egy 6 ágyas szobába mivel fogadott orvosom nem volt!(nincs rá szükség szerintem)egész nap járkáltam hogy táguljak, mivel sem kitágulva nem voltam sem rendszeres fájásaim nem voltak, sem magzatvíz szivárgás!!!az ápolónõ megkért figyeljem a fájások közti idõt és ha 4 perce szûkül szóljak de egésznap 10 15 percesek voltak!!!Este lezuhanyoztam lefeküdtem aludni 1 órát tudtam megszakításokkal aludni mikor iszonyatos fájások jöttek, feküdni nem volt jó így felkeltem járkáltam de az sem segített, leültem egy székre simogattam a hasam ugy kicsit jobb volt de nem hosszutávon.! órakor már annyira fujtattam hiogy anõvér szólt menjek a vajudóba megvizsgál nstre raktak kérdeztem a nõvért mikorra mulik el a fájás azt mondta ha kint lesz a baba, sírtam hogy már nem bírom bejött az orvos akkor sem voltam 1 ujnyinál jobban kitágulva, infuzióra kötöttek 2 óra alatt 3 ujnyira voltam nyitva és 5 perces fájásaim voltak, 5 órakor burkot repesztettek(ami nekem egyáltalán nem fájt)burok repeztés után 8 fele megérkezett anum aki bejött és végig ott volt velem, egyszercsak jöttek a toló fájások 2 doktor volt bent akinél születtem és a fõorvos nekem semmit nem segitettek nagyon mérges voltam, az ötödik tolora jött ki a pici!!!Tolófájások közben mélyen szívd be a levegõt tartsd bent amég birod és nyomj!!közben vehetsz levegõt de azt jo gyorsan, mert a baba ilyenkor még a zsínoron keresztül kapjaa levegõt és ha te nem veszel akkor õ sem tud lélegezni!!!Végig legyen csukva a szemed(az enyém nem volt 2 hétig véres volt a retina körüli rész)a tolófályás olyan mint a székelési inger szóval biztos észre veszed de addigra már korházban leszel remélhetõleg!!!Ha megakadna véletlen a baba az orvos a gyomrodba könyököl ami nem kellemes de nem is fájdalmas!!!Gátmetszést most már mindig csinálnakk azt sem érzed mert fájás közben csinálják és közben kapsz fájdalom csillapítót és érzéstelenítõt!!!Én azt tanácsolom hipermangánt vegyél és cvigyél be mert nem fáj annyira a varrat!!!Az én babaám elakadt a szöülõcsatornában gy rákellett az orvosnak segíteni de akkor se ilyedj meg nincs baj!!!A fejrész ami hosszadalmas a többi 1 2 tolásból kicsúszik!!!A méhlepény nálam 3 nyomásra lett meg ezt meg is nézheted ha kéred!!!!A babaát letisztítják és neked adják!!!Jó szülét és szép emlékeket!!!Nekem több bébi nem lesz elég volt 30 óra szenvedés!!!


A siófoki kórházban hogy zajlik egy szülés? Adnak beöntést előtte pl? Gátvédelem, ilyesmi?

És a babának mit kell bevinni? Adnak ruhát vagy a saját kell? 35 hetes km

Legjobb válasz: Szia!Minden úgy zajlik,mint máshol:van beöntés,borotválás,zuhanyozás.Ha szerencséd van,kifogod az 1 személyes vajúdót,van kád,labda,bordásfal.Szülni fekve kell,és a gátmetszés elég nagy divat arrafelé...A babának mindent adtak,ruhát,pelust is.Az én lányom 10 hós,azért a védõnõt kérdezd meg,hogy adnak e még pelust.Gyakorlatilag csak a hazamenõs ruháját kellett bevinni.Könnyû születést nektek!

Szia!Minden úgy zajlik, mint máshol:van beöntés, borotválás, zuhanyozás.Ha szerencséd van, kifogod az 1 személyes vajúdót, van kád, labda, bordásfal.Szülni fekve kell, és a gátmetszés elég nagy divat arrafelé...A babának mindent adtak, ruhát, pelust is.Az én lányom 10 hós, azért a védõnõt kérdezd meg, hogy adnak e még pelust.Gyakorlatilag csak a hazamenõs ruháját kellett bevinni.Könnyû születést nektek!

A békéscsabai korházba hogy zajlik egy szülés? Fogadott orvos mellet és persze anélkül? Aki ott szűlt irja már le.

Legjobb válasz: szia! nekem nõvérem szült ott,pedig szolnokon kellett volna de a mentõ nem vitte be.szarvasrol amugy.nõvérem 12 óra szenvedés után kapott végre szülés inditó injekciot,anyánk szerint sokkal elöbb adhatták volna,de az orvos szerint meg kell várni mert igy természetes,ja aztán 12 órát szenvedett,mire belátta muszáj adni.mikor az orvoshoz ment fel,csak egy szál pendejbe ment fel amint látszottnem volt zseb semmi,már elölre tudta az orvos nem vitt a nõvérem lóvét neki,na olyan flegma is volt.vitt volna csak épp nem ugy alakult hirtelen szoltak,de ezek után nem is adott neki,aki igy el várja a pénzt az szép ember lehet.kb ennyit tudok,de összeségébe azt mondta nõvérem megvan elégedve,lehet anyánk fujta igy ezt fel.

szia! nekem nõvérem szült ott, pedig szolnokon kellett volna de a mentõ nem vitte be.szarvasrol amugy.nõvérem 12 óra szenvedés után kapott végre szülés inditó injekciot, anyánk szerint sokkal elöbb adhatták volna, de az orvos szerint meg kell várni mert igy természetes, ja aztán 12 órát szenvedett, mire belátta muszáj adni.mikor az orvoshoz ment fel, csak egy szál pendejbe ment fel amint látszottnem volt zseb semmi, már elölre tudta az orvos nem vitt a nõvérem lóvét neki, na olyan flegma is volt.vitt volna csak épp nem ugy alakult hirtelen szoltak, de ezek után nem is adott neki, aki igy el várja a pénzt az szép ember lehet.kb ennyit tudok, de összeségébe azt mondta nõvérem megvan elégedve, lehet anyánk fujta igy ezt fel.
A kérdező hozzászólása: Na akkor itt a pénz számit:(...csak mert nekem sincs fogadott dokim lehet le se fognak tojni:(
Már biztosan túl vagy a szülésen, csak gyors leírok egy véleményt. Én 2008-ban szültem az ügyeletes dokinál (Dr Tóth). Meg voltam elégedve vele, mégsem adtam neki pénzt. Látszott rajta, hogy nem is várja el!
A kérdező hozzászólása: igen megszültem már 7hónapja:) és én Orosznál szûltem, nem adtam pénzt:)

Hogyan zajlik egy szülés?

Legjobb válasz: Hát ez elég általános kérdés. Egy általános válasz rá: kijön a gyerek. Részletek itt:[link] Pontosan mire gondolsz?

Hát ez elég általános kérdés. Egy általános válasz rá: kijön a gyerek. Részletek itt:[link] Pontosan mire gondolsz?
A kérdező hozzászólása: Mi fáj a vajudáskor? És mik azok a tolófájások?

Fehérváriak! Nálunk hogy zajlik egy szülés?

Mikor kell az orvost megfogadni, mit kell majd magunkkal vinni a kórházba, milyen körülmények vannak, ki a jó orvos, stb...?

Legjobb válasz: Szia! A 20.hétig kell orvost választani,utána már nem fogadhatsz.Én a Schandl dr.hoz járok,nagyon kedves.Hogy mit kell bevinni,csak azt tudnám elmondani,amit nekem is mondtak.De ha érdekel még valami,írj nyugodtan privibe is:) 32+5napos kismama

Szia! A 20.hétig kell orvost választani, utána már nem fogadhatsz.Én a Schandl dr.hoz járok, nagyon kedves.Hogy mit kell bevinni, csak azt tudnám elmondani, amit nekem is mondtak.De ha érdekel még valami, írj nyugodtan privibe is:) 32+5napos kismama
Én az elsõt a régi SZTK-ban kezdtem, de teljesen kiakasztott a bánásmód. Mintha valami megesett k. lettem volna, eleve az volt az alaphozzáállás, hogy én úgyis abortuszt akarok. Teljesen meg voltak lepõdve, hogy jé, én megtartom. Aztán átmentem az új Sztk-ba. Ott Idõpontra mentem, de így is 3 órát kellett várnom. Meg sem vizsgált a doki, csak adott egy pecsétet. Na, akkor döntöttem úgy, hogy magándoki. Igaz, ez 2 éve volt, nem tudom azóta jobb-e a helyzet. Én is a Schandl-hoz jártam, és fogok is, most várom a másodikat. Nagyon kedves, nyugodt ember, mindenki dicséri. Egyébként a szülés teljesen rendben volt, a nõvérkék és a többi orvos is nagyon kedves volt, a kórház szép, rendezett.
Fehérváron mért zajlana másképp, mint máshol az országban?
Szia.Fogalmam sincs mikor kell dokit választani, mert én az SZTK-ba jártam, de nagyon jok a tapasztalataim.Eggyátalán nem éreztem semmi más bánásmódot.A szülõszoba szerintem jol felszerelt, de van szülõszobalátogatás, menj be és nézd meg, ott sokmindent elmondanak neked.azt is, hogy mit vigyél be magaddal a szülõszobára, és azt is, hogy a korházba mit kell vinned.Meg jó tudni, hogy hová is mész, és már nem lesz idgen a hely.De én a szülésre egy törcsit, tusfürdõt, ásványvizet, szöllõcukrot, papucsott vittem.Kersztrejtvényt, zenét én nemvittem, de nem is lett volna energiám hallgatni.A szölõcikor is felesleges volt, de azért nem árt ha nálad van.szerintem fehérváron sok a jó orvos, nagyon jok a tapasztalatok.A gyermekágyas részlegb is elég jó.de a kaja az nem.Szinte ehetetlen, de meg kell enned, mert kell a tejhet.Hozass be magaddal.Sokmindent tudnék még mondani, de biztos van aki kiégészít, de nyugodtan irhatsz privit, kérdezz bátran. 7 hós anyuka
Nekem nem volt se orvosom, se szülésznõm.Az ügyeletesnél szültem egy csendes vasárnap.A szülésre papucsot, tusfürdõt, wc-papírt, hálóinget vigyél.A szülõszobák szépek, barátságosak.Alternatív szülés is lehet talán (labdát láttam).Szülés utánra a szokásos(betét, bugyi, hálóing).Normál esetben 3 nap.A babának csak popsitörlõ kell.Ruhát, pelust adnak.
a második vagyok.Kedves elsõ.Miért válaszolsz a szerinted felesleges kérdésekre, szerintem felesleges választ.Egyébként nem mindenhol ugyanúgy zajlik.És engem is érdekelt, hogy hová megyek szülni.Jó hogy téged nem.

Mozejkó László doktornál hogy zajlik egy szülés levezetése? Ha vannak tapasztalataitok vele kapcsolatban örülnék, ha megosztanátok velem pro és konntra is jöhet.

Legjobb válasz: Én ugy tudom hogy õ már nem dolgozik mint szülész nõgyógyász. Az elsõ terhességemmel /6 éve/ hozzá jártam terhestanácsadásra és meglehetõssen bunkó volt velem. És sok kismama is panaszkodott rá.

Én ugy tudom hogy õ már nem dolgozik mint szülész nõgyógyász. Az elsõ terhességemmel /6 éve/ hozzá jártam terhestanácsadásra és meglehetõssen bunkó volt velem. És sok kismama is panaszkodott rá.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ. De igen, praktizál, de elköltözött és Komáromban nyitott rendelõt. Mióta magánrendelésre járok hozzá kedves, elõtte bunkó volt. Más?
Az elsõ válaszoló vagyok és ugy tudom hogy csinált valami bakit õ itt volt Györben. Én nem tudok rola jot mondani.
Azt nem tudom sajnos. Ezt a bakis dolgot a védõnõmtöl tudom és õ nem akarta részletezni a dolgot. Amennyire nem szimpatikus nekem ez a doki nem is vártam el a védõnõtöl hogy részletezze. Sok szerencsét kivánok neked.
Kicsit több tisztelettel lehetne a nõk iránt, és nem kéne bunkóságokat beszólni, miután az ember 6!!! órát vár a váróban, hogy bemehessen hozzá!Eléggé lenézõ.Bár ez nem zárja ki, hogy jó szakember, mert a munkájára mondjuk nem panaszkodhatok!
2008. dec. 31.-én Mozejko doktornál született a fiam. Hozzá jártam végig, akkor még Komáromban nem volt magánrendelése, tehát az sztk. rendelésére. 32 hetesen kértem fel, hogy nála szülhessek. nagyon meg voltam vele elégedve, rendes volt végig, pedig ingyen kezelt végig. A szülésnél homeopátiát is alkalmazott, gyorsan, komplikációmentesen lezajlott. Az ott töltött 4 nap alatt többször benézett, a babára is ránézett. Most 11 hetes terhes vagyok. Ismét hozzá járok. Velem soha nem volt bunkó.
A kérdező hozzászólása: Ja, van egyfajta stílusa, vagy stílustalansága. Mindenesetre tudom hogy skorpió, mert egyszer megjegyezte, hogy egy napon születtünk, és ez valamennyire mentesíti. Én a nyers bunkóságának köszönhetem, hogy természetesen, fájdalomcsillapító nélkül tudtam szülni. Egyszer kétszer kértem, amég vajúdtam , de úgy leoltott, hogy aztán többször nem mertem:S
A kérdező hozzászólása: Ez vicces! Amúgy "megszültük" a kisbabámat épen és egészségesen , szóval ezek után nem mondhatok semmi rosszat róla. Gyorsan, és komplikáció nélkül született a lányom még augusztusban három és fél kilóval. Gyönyörû baba!
A pasim apja =D=D
A kérdező hozzászólása: hát az nem baj, ha kimondja amit gondol, azt viszont furcsállom hogy Veled minden héten más vitamint szedet, nekem meg azt mondta, hogy fejezzem be az elevitet és a magne b6-ot is, ezeket szedtem... pozitív véleménye valakinek????
Szia! Én is hozzá járok...nagy-nagy félelemmel mindig. Nagyon sok rosszat hallottam róla, olyanoktól, akik velem együtt járnak hozzá. Engem többnyire hamar ½elintéz½, rám se néz, vérnyomást, súlyt nem mérünk, méhszájat nem nézünk, de minden héten más vitamint szedünk.Ja és persze papír van mindenrõl ami meg se történt. Ja és persze õ az isten, és minden más orvos õskövület(szerinte).Ami a szívén a száján. Ez persze csak az én tapasztalatom, lehet mással kedves...csak nem tudom azt hogyan kell kiérdemelni?! Üdv 29 hetes km
A kérdező hozzászólása: Köszönöm. Kár hogy nem jött több vélemény:(
A kérdező hozzászólása: Uffh!!Ennek nagyon nem örülök. Pláne, hogy ilyenkor már nem szívesen váltanék orvost. Azt nem tudod véletlenül, hogy mit szúrt el?
Szia! Én most júliusba szültem nála 3750gros 58cmes kisbabámat.Igaz már mikor jöttek a fájások már mondogattam hogy nem akarok nála szülni.Segít amiben tud.Igaz tönkre is tette a testemet.Az ilyen nagy babát amit én szültem császározni kellett volna és nem hagyni hogy 2órán keresztül csak nyomjak.A babámnak már nem volt levegõje sem rendesen de akkor sem tett semmit.Miután nagynehezen meg lett a baba akkor össze varrt stb.Bejött hozzám is mindennap.3nap után kiszedte a varratokat és haza küldött.Ez egy hétfõi nap volt.Azon a héten pénteken egy rohadó tampont szedtek ki belõlem.Amit még szülés után mikor össze varrt hagyott fent.ENgem és a babámat kishíján elvitt a gyermek ágyi láz.Lassan már 2hónapja megszültem és még mindig nem vagyok rendbe. Persze ez csak én vagyok.De lehet másnál is baszott el dolgokat.És nem az a legrosszabb hogy bunnkó, hanem az hogy figyelmetlen.

Pontosan hogy zajlik egy szülés?

Csak azért kérdezem mert nagyon nagyon szeretnénk már kisbabát, de rettegek a szüléstől ( császármetszés, gátmetszés, szülés utáni depresszió). Tudna valaki lelket önteni belém?

Legjobb válasz: én fájdalomcsillapitó nélkül szültem.annyira nem volt gáz,szülnék simán máskor is.

én fájdalomcsillapitó nélkül szültem.annyira nem volt gáz, szülnék simán máskor is.
A császárt le tudom írni. Nálunk úgy zajlott, hogy elfolyt a magzatvíz hajnali 5:20-kor, szóltam a szülésznõnek. Õ szólt az ügyeletes dokinak. A doki összehívta a mûtõscsapatot. (Faros volt, tuti császár.)Engem bekísértek egy ctg-re, utána kis fazonigazítás, itattak velem valami érdekes ízû löttyöt (szerintem savmegkötõ lehetett), katétert felhelyezte. Onnan átkísért a mûtõbe, ahol felsegítettek a mûtõágyra ahol beadta az anesztes doki a gerincembe az érzéstelenítõt. Doki lekent azt hiszem jóddal, közben kérdezgette, hogy érzem e ahogy csinálja. Nálunk ennyi volt.
Amikor terhes voltam, én is rettegtem tõle. A szülés tényleg nagyon fájt, de amint megszületett a baba, elfelejtettem mindent. Szülés elõtt én is böngésztem ezt az oldalt, és csodálkoztam, hogy egyesek hogyan tudnak szinte élményként beszámolni róla. Pedig tényleg így van! Olyan ez mint egy vizsga. Bármennyit tanultál, parázol, hogy úgyis megbuksz, meg úgyis elfelejtesz mindent. Aztán egyszer csak ott vagy, és utána nevetve emlékszel vissza rá, hogy ettõl paráztál annyira! A gyermekágyas idõszak valóban nem könnyû, én is depis voltam kicsit, úgy az elsõ hónapban a fáradság miatt, meg azért, mert nem nagyon tudtam kimozdulni otthonról. De ahogy telt az idõ, úgy tértem vissza a régi önmagamhoz. Bár még csak 8, 5 hós a fiam, már alig várom, hogy újra átélhessem ezt a csodát. (terhesség + szülés + egészen pici baba)
21:44-es vagyok. Azt el is felejtettem leírni, hogy a gátmetszéstõl is féltem, de nem volt választásom, úgy kellett szülnöm. DE! Egyrészt nem is éreztem a vágást, másrészt pedig ugyanolyan jó a szex utána, mint elõtte! (Nem lettem tágabb szerencsére).
Nem kell tõle félni.Igaz nem egy leányálom, de a babáért bármit.Nekem rendes szülésnek indult, hajnalban bementünk a kórházba, megállapították, hogy tényleg jön a baba.Kaptam beöntést és amikor elvégeztem a dolgom kimehettem a férjemhez a folyosóra (nem apás szülés volt). Majd lezuhanyoztam, megvizsgáltak megint és mivel már teljesen kitágultam mentem a szülõágyra.A toló fájások kemények voltak, de nem vezettek eredményre, mert túl nagy volt a babám, ezért császár lett.Raktak be katétert és ahol vágtak ott megborotvált a szülésznõ(bár nem nagyon volt mit, mert elõtte pár nappal megcsináltam magamnak). Áttoltak a mûtõbe, amikor megkaptam gerincbe az érzéstelenítõt az megváltás volt.Engem is lekentek jóddal, közben kérdezgettek, majd letakartak, hogy ne lássam mit matatnak és nem sokára felsírt a babám. Szülés utáni depresszió nem mindenkinél alakul ki.Nálam volt egy enyhe lefolyású, de mondtam a páromnak hogy bajom van (nem szeretem a babát, minek kellett nekünk, nem kell másik az tuti stb.)Párommal mindig beszélgettünk ezekrõl, és próbáltam örülni a picinek mert arra gondoltam mennyit szenvedtem érte(nehezen estem teherbe). Engem az viselt meg a legjobban hogy nem tudtam megszülni.Hamarosan 3 hónapos a babám és mostanában indult el bennem az az érzés, hogy életem legjobb döntése volt hogy gyereket vállaltam és szeretnék másikat, tehát elmúlt a depi. A mûtét másnapján amikor már nekem kellett ellátni a babámat és wc-re is menni kellett, mert kivették a katétert az elég rossz volt.Még pár napig csak kapaszkodóval tudtam felállni és görnyedve jártam.Amikor kivették a kapcsokat ez is sokkal jobb lett. A lényeg hogy van egy gyönyörû nagy fiam! Ha akarsz beszélgetni még írj privit nyugodtan :)

Váci kórházban, hogyan zajlik egy szülés? Odaadják a babát utána vagy elviszik?

Legjobb válasz: Minden korházban elviszik, mert az orrából illetve a nyelõcsövébõl kiszívják a magzatvizet!!!!

Minden korházban elviszik, mert az orrából illetve a nyelõcsövébõl kiszívják a magzatvizet!!!!
Szia. Ha természetes úton szülsz, komplikáció nélkül, akkor a babát hasadra teszik, majd elviszik lefürdetni, felöltöztetni, és visszakapod két óra hosszára, amíg te a szülõszobán fekszel megfigyelésen. A párod is ott lehet. Ha viszont császárral szülsz, nem kaphatod meg a babát, csak a párodnak mutatják meg a folyosón. Kb. két óra múlva a csecsemõosztályon fogtok találkozni a babáddal.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!