Találatok a következő kifejezésre: Hogyan zajlik egy pótvizsga és (6 db)

Most voltam tizedikes gimnáziumban és sajnos megbukatattak matematikából! Pótvizsgázni fogok hamarosan! Hogyan zajlik egy pótvizsga?

Legjobb válasz: Írsz egy 45-60 perces feladatsort amiben a tizedikes anyagot szépen végigzongorázzák. Ha ezt megírtad akkor kijavítják és behívnak szóbelizni ahol a hibáidra fognak rákérdezni. Tanácsok: - Az írásbeli után beszéld meg valakivel, hogyan kellett volna csinálni a példákat. Így a szóbelin nem leszel néma. - Tizedik osztályban a másodfokú témakört tanuld meg rendesen, mert az tananyag 60%a!

Írsz egy 45-60 perces feladatsort amiben a tizedikes anyagot szépen végigzongorázzák. Ha ezt megírtad akkor kijavítják és behívnak szóbelizni ahol a hibáidra fognak rákérdezni. Tanácsok: - Az írásbeli után beszéld meg valakivel, hogyan kellett volna csinálni a példákat. Így a szóbelin nem leszel néma. - Tizedik osztályban a másodfokú témakört tanuld meg rendesen, mert az tananyag 60%a!
A kérdező hozzászólása: Különben elfelejtettem megírni, hogy átmentem!:) És köszönöm a választ!

Megbuktam Irodalomból, és Matekamtikából. Hogyan zajlik egy pótvizsga?

Szörnyen szégyenlem magam. Irodalomból azt hittem, hogy meglesz a 2-es, csak vétettem egy pici hibát az utolsó dolgozatban, emiatt pont nem lett meg. :(

Legjobb válasz: Ja igen, 9. osztály. Azt ne írjátok, hogy olyan mint egy vizsga, mert még életemben nem vizsgáztam. Vagy csak nem emlékszem rá.

A kérdező hozzászólása: Ja igen, 9. osztály. Azt ne írjátok, hogy olyan mint egy vizsga, mert még életemben nem vizsgáztam. Vagy csak nem emlékszem rá.
Matekból csak írásbeli van (ha jól sikerül) Akkor kell csak szóbelizni, ha az írásbeli nem ér el bizonyos százalékot
Készülj fel nagyon alaposan, hogy utána értsed a következõ évi anyagot, fõleg matematikából. Ha éppen csak áthasalsz rezgõ léccel, az csak látszólagos siker, mert tovább fogsz bukdácsolni, és ennél már csak nehezebb anyag jön, ami nagyon ráépül az elsõsre. És ha rám hallgatsz, ne akard becsapni magad olyannal, hogy egy pici hibán mólt a bukás, nem ártasz vele senkinek, csak magadnak. Jobb, ha õszintén szembenézel vele, hogy ezt az egész éves teljesítményedre kaptad.
Igen.
A kérdező hozzászólása: Hátvan mikor 2 óra sikerül, mert legtöbbször belelendülök az írásba, és akkor nem állok meg :) És akkor azok közül kell mûvet elemezni amit már vettünk évközben?
Én csak annyit tanácsolnék, hogy ne napi 1 órát tanulj :D Szerintem simán belefér 2-3, nem halsz bele :)
A kérdező hozzászólása: És az mennyire elég ha -matematikából véletlenül- szóbeliznék, és csak ilyen 1-2 mondatos szabályokat tudok? Teteleket jobban kidolgozom persze, de a szabályokat nem...
A kérdező hozzászólása: Mûelemzést hogy értsem? Egy költõtõl egy mû, amivel foglalkoztunk év közben?
Matekból biztos van írásbeli, kb 45-60 perc. Ha ez jól sikerül, nem biztos, hogy van szóbeli. Irodalmon esetleg mûelemzés lehet írásbelin. A szóbelin húzol egy tételt, van 10 perc felkészülési idõ, és 10 perc felelet. 3 tagú bizottság elõtt kell felelni. Ha látják, hogy készültél, biztos nem akarnak kivágni.
A kérdező hozzászólása: És írásbeli nemlesz? Mert vmiért ebbõl azt vettem le :D Tanulok, ahogy csak tudok, napi 1 órát. Irodalomból a szabályokat, egyenlõre matekbol is mert még matektanár nem sikerült keríteni. De azért mégis parázok, bár tudom hogy nem kéne... :)
Bemész tételt húzol elmondod. Kb ennyi. Amúgy nem kell görcsölni mert nem csillagos 5-öst kell összehoznod csak egy kettest. De azért nem árt felkészülni.
A kérdező hozzászólása: Sok idõ eltelt azóta hogy ezt kiírtam, de tippet adok azoknak akik esetleg pótvizsgáznak: Nem éri meg. Én egész nyáron tanultam, az irodalom egész szép eredménnyel sikerült, azonban a matek 1, 5 pont híján bukott el (írásbeli). Természetesen szóbelire lehetõség nem volt, a matektanárom adta kezembe az eredményt, mosolyogva. :) Ugyanott tanulok, ugyanolyan szakos osztályban, a volt osztályommal és a jelenlegivel is jóban vagyok. Ha több, vagy komolyabb tantárgyból buktok, inkább bulizzátok át a nyarat, és ne foglalkozzatok vele, az az egy év úgyis megtérül.

Hogy zajlik egy 9. -es matek pótvizsga?

Hány százaléknak kell meglenni az írásbelin, hogy ne kelljen szóbelizni?Általában hány pontos az egész feladatsor, vagy az iskolánként változik?

Legjobb válasz: Nálunk iskolánként változott. Minden feladatból volt egy, és azt kellett megoldani. Szóbelinél meg húztunk tételt. Phitogorasz, Thálesz tételt húztam.

Nálunk iskolánként változott. Minden feladatból volt egy, és azt kellett megoldani. Szóbelinél meg húztunk tételt. Phitogorasz, Thálesz tételt húztam.


Hogyan zajlik egy 11-es matek pótvizsga?

Legjobb válasz: Mint a többi. Kapsz pár kérdést a 11.-es anyagból, aztán ha megy, mész.

Mint a többi. Kapsz pár kérdést a 11.-es anyagból, aztán ha megy, mész.
Így igaz. Kapsz pár feladatot 5-6 ot szoktak adni, tanár függõ a dolog, és ha abból 20% ot jól csináltad meg mint az érettségin akkor átmentél.
A kérdező hozzászólása: tehát akkor semmi nagy rendbontó dolog? és ez írásbeli lesz ugye? csak akkor van szóbeli ha nem teljesítettem az írásbeli követelményeit. ezt hallottam :s aj nagyon izgulok miatta
Nem izgulás hanem tanulás kérdése :D
A kérdező hozzászólása: természetesen tanultam rá és tanulok is rá. de mint látszik, nem nagyon erõsségem a matematika
Hát ha csak az egész éves anyag felét megérted olyan szinten, hogy a legalapabb feladatot meg tudod oldani az általában egy 2est ki tud hozni. Ez csak pótvizsgán gáz ha nem értesz mindenhez egy minimális szinten mivel ott bármi lehet

Hogyan zajlik le egy pótvizsga és hány tantárgyból lehet pótvizsgázni?

ugy hallottam h nyáron minden második héten be kell menni a suliba,ez igaz?? csak mert én nem igy tervezem a nyarat...

Legjobb válasz: Szerintem nem kell, amikor én voltam gimnazista akkor 3 tárgyból lehetett, ha annál több tárgyból volte elégtelen osztályzat, akkor külön kellett kérvényezni az igazgatónál hogy mehessen a diák. De nem kellett augusztusig az iskola közelébe se menni, évvégén odaadták a tanárok a tételsort néhány jótanácsot és agusztus utolsó hetében voltak a vizsgák. Nálunk ugy volthogy huzni kellett 1-2 tételt,kidolgoztat és a vizsgabiizottság elõtt el kellettmondani. Nekem négy év alatt olyan rutinom lett vizsgázásból hogy egyántalán nem izgultam sem az érettségin, semutána az egyetemen, soha. Diplomavédésnél kicsit, de az érthetõ:) Amúgy én mindig jobban jártam pótvizsgával mert ötöst kaptam ált.:)

Szerintem nem kell, amikor én voltam gimnazista akkor 3 tárgyból lehetett, ha annál több tárgyból volte elégtelen osztályzat, akkor külön kellett kérvényezni az igazgatónál hogy mehessen a diák. De nem kellett augusztusig az iskola közelébe se menni, évvégén odaadták a tanárok a tételsort néhány jótanácsot és agusztus utolsó hetében voltak a vizsgák. Nálunk ugy volthogy huzni kellett 1-2 tételt, kidolgoztat és a vizsgabiizottság elõtt el kellettmondani. Nekem négy év alatt olyan rutinom lett vizsgázásból hogy egyántalán nem izgultam sem az érettségin, semutána az egyetemen, soha. Diplomavédésnél kicsit, de az érthetõ:) Amúgy én mindig jobban jártam pótvizsgával mert ötöst kaptam ált.:)

Hogy zajlik le egy 9-es történelem pótvizsga? (Olyan írjon aki tett már le történelem pótvizsgát)

Legjobb válasz: Nálam 10 és 11-es pótvizsga volt. Elõször írásbeli, évszámok, fogalmak, rövid esszé. Majd kimentem, átnézte a tanár, visszamentem, és arról faggatott, amit nem tudtam, nem írtam le. 10-ben megúsztam, de 11-ben bukta volt. :D

Nálam 10 és 11-es pótvizsga volt. Elõször írásbeli, évszámok, fogalmak, rövid esszé. Majd kimentem, átnézte a tanár, visszamentem, és arról faggatott, amit nem tudtam, nem írtam le. 10-ben megúsztam, de 11-ben bukta volt. :D


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!