Találatok a következő kifejezésre: Hogyan zajlik egy pótvizsga (22 db)

Hogyan zajlik egy pótvizsga?

Mosz 8. év végén megbuktam fölrajból és pótvizsgáznom kell!... Hogyan zajlik? Mikor? És mit kérdeznek csak a 8. év anyagát vaqgy mióta földrajz van onnantól kezdve mindnet? esetleg tételhúzás? vagy hogy meg yegy ilyen? és a pótvizsga után hogyan tudok beiratkozni iskolába? el?re is köszönöm a segítséget.

Legjobb válasz: oké hogy felvettek de az még nem iratkoztam be.. mert most nem sokára kéne menni beiratkozni csak ugye ha megbuktam nem iratkozhatok be.. oké hogy felvettek de még nem vagyok beiratkozva tehát a következõ kérdésem hogy ha a pótvizsgát megcsinálom jóra akkor auguszusba még mehetek abba az iskolába beiratkozni?

A kérdező hozzászólása: oké hogy felvettek de az még nem iratkoztam be.. mert most nem sokára kéne menni beiratkozni csak ugye ha megbuktam nem iratkozhatok be.. oké hogy felvettek de még nem vagyok beiratkozva tehát a következõ kérdésem hogy ha a pótvizsgát megcsinálom jóra akkor auguszusba még mehetek abba az iskolába beiratkozni?
Csak az adott tanév tananyagát (mivelhogy a korábbi évek követelményeit teljesítetted). Van tételhúzás, a részleteket az iskolában kérdezd meg, lehet, hogy írásbeli is van. A tankönyv, füzet alapján készülj. A beíratkozás majd a legalább elégséges bizonyítvány birtokában lehetséges.
A kérdező hozzászólása: szóval... ha teljesítem a pótvizsgát akkor még beiratkozhatok abba az iskolába ahova felvettek?.. Mert felvettek egy nagyon jó iskolába protekcióval de ugye megbuktam így nem mehetek nyár elején beiratkozni mer tnicns bizonyítványom.. avagy ha teljesítem a pótvizsgát akkor van lehetõségem beiratkozni abba az iskolába vagy már b*szhatom mert betesznek valami rossz iskolába?
Ha felvettek, akkor felvettek, de legalább ott tanulj rendesen! De azért értesíteni kell õket.

Megbuktam Irodalomból, és Matekamtikából. Hogyan zajlik egy pótvizsga?

Szörnyen szégyenlem magam. Irodalomból azt hittem, hogy meglesz a 2-es, csak vétettem egy pici hibát az utolsó dolgozatban, emiatt pont nem lett meg. :(

Legjobb válasz: Ja igen, 9. osztály. Azt ne írjátok, hogy olyan mint egy vizsga, mert még életemben nem vizsgáztam. Vagy csak nem emlékszem rá.

A kérdező hozzászólása: Ja igen, 9. osztály. Azt ne írjátok, hogy olyan mint egy vizsga, mert még életemben nem vizsgáztam. Vagy csak nem emlékszem rá.
Matekból csak írásbeli van (ha jól sikerül) Akkor kell csak szóbelizni, ha az írásbeli nem ér el bizonyos százalékot
Készülj fel nagyon alaposan, hogy utána értsed a következõ évi anyagot, fõleg matematikából. Ha éppen csak áthasalsz rezgõ léccel, az csak látszólagos siker, mert tovább fogsz bukdácsolni, és ennél már csak nehezebb anyag jön, ami nagyon ráépül az elsõsre. És ha rám hallgatsz, ne akard becsapni magad olyannal, hogy egy pici hibán mólt a bukás, nem ártasz vele senkinek, csak magadnak. Jobb, ha õszintén szembenézel vele, hogy ezt az egész éves teljesítményedre kaptad.
Igen.
A kérdező hozzászólása: Hátvan mikor 2 óra sikerül, mert legtöbbször belelendülök az írásba, és akkor nem állok meg :) És akkor azok közül kell mûvet elemezni amit már vettünk évközben?
Én csak annyit tanácsolnék, hogy ne napi 1 órát tanulj :D Szerintem simán belefér 2-3, nem halsz bele :)
A kérdező hozzászólása: És az mennyire elég ha -matematikából véletlenül- szóbeliznék, és csak ilyen 1-2 mondatos szabályokat tudok? Teteleket jobban kidolgozom persze, de a szabályokat nem...
A kérdező hozzászólása: Mûelemzést hogy értsem? Egy költõtõl egy mû, amivel foglalkoztunk év közben?
Matekból biztos van írásbeli, kb 45-60 perc. Ha ez jól sikerül, nem biztos, hogy van szóbeli. Irodalmon esetleg mûelemzés lehet írásbelin. A szóbelin húzol egy tételt, van 10 perc felkészülési idõ, és 10 perc felelet. 3 tagú bizottság elõtt kell felelni. Ha látják, hogy készültél, biztos nem akarnak kivágni.
A kérdező hozzászólása: És írásbeli nemlesz? Mert vmiért ebbõl azt vettem le :D Tanulok, ahogy csak tudok, napi 1 órát. Irodalomból a szabályokat, egyenlõre matekbol is mert még matektanár nem sikerült keríteni. De azért mégis parázok, bár tudom hogy nem kéne... :)
Bemész tételt húzol elmondod. Kb ennyi. Amúgy nem kell görcsölni mert nem csillagos 5-öst kell összehoznod csak egy kettest. De azért nem árt felkészülni.
A kérdező hozzászólása: Sok idõ eltelt azóta hogy ezt kiírtam, de tippet adok azoknak akik esetleg pótvizsgáznak: Nem éri meg. Én egész nyáron tanultam, az irodalom egész szép eredménnyel sikerült, azonban a matek 1, 5 pont híján bukott el (írásbeli). Természetesen szóbelire lehetõség nem volt, a matektanárom adta kezembe az eredményt, mosolyogva. :) Ugyanott tanulok, ugyanolyan szakos osztályban, a volt osztályommal és a jelenlegivel is jóban vagyok. Ha több, vagy komolyabb tantárgyból buktok, inkább bulizzátok át a nyarat, és ne foglalkozzatok vele, az az egy év úgyis megtérül.

Most voltam tizedikes gimnáziumban és sajnos megbukatattak matematikából! Pótvizsgázni fogok hamarosan! Hogyan zajlik egy pótvizsga?

Legjobb válasz: Írsz egy 45-60 perces feladatsort amiben a tizedikes anyagot szépen végigzongorázzák. Ha ezt megírtad akkor kijavítják és behívnak szóbelizni ahol a hibáidra fognak rákérdezni. Tanácsok: - Az írásbeli után beszéld meg valakivel, hogyan kellett volna csinálni a példákat. Így a szóbelin nem leszel néma. - Tizedik osztályban a másodfokú témakört tanuld meg rendesen, mert az tananyag 60%a!

Írsz egy 45-60 perces feladatsort amiben a tizedikes anyagot szépen végigzongorázzák. Ha ezt megírtad akkor kijavítják és behívnak szóbelizni ahol a hibáidra fognak rákérdezni. Tanácsok: - Az írásbeli után beszéld meg valakivel, hogyan kellett volna csinálni a példákat. Így a szóbelin nem leszel néma. - Tizedik osztályban a másodfokú témakört tanuld meg rendesen, mert az tananyag 60%a!
A kérdező hozzászólása: Különben elfelejtettem megírni, hogy átmentem!:) És köszönöm a választ!


Hogy zajlik egy pótvizsga? (. Románia)

Pontosan azt akarom tudni hogy ha én els? félévben buktam 4-re most meg csak 5-re jövök(6ra kéne hogy 5-ösel át mennyek) akkor a pótvizsgán hányast kell írjak minimum?

Legjobb válasz: Ez jo kerdes mert pont az egyik osztalytarsam is igy jart de utana is neztem es nem talaltam semmit rola,ugyhogy fogalmam sincs

Ez jo kerdes mert pont az egyik osztalytarsam is igy jart de utana is neztem es nem talaltam semmit rola, ugyhogy fogalmam sincs
Én is pont igy jártam, és úgy tudom, hogy mindegy, hogy hanyassal zártál, meg ilyesmi, csak az számit, hogy a pótvizsgán meglegyen az átmenõ jegy.
5-ös kell:) egy tapasztalt ember ezt már tudja:DD

Hogy zajlik egy pótvizsga?

Matekból fogok 26.-án pótvizsgázni, és szeretném tudni, h most az utolsó héten még mi az amit mindenképp át kéne nézzek!11,-es tananyag.Ha lehet, olyan írjon aki csinált már ilyet, vagy mondjuk matek tanár aki csinált már ilyet a másik oldalról.

Legjobb válasz: Azt nézd át, amit nem igazán tudsz. Azt gyakorold be.

Azt nézd át, amit nem igazán tudsz. Azt gyakorold be.
Viszont nehéz, ha semmit nem tudsz!XD
jó tanács, és hasznos: évközben tanulj, és nem kell majd ilyen fa*ságokon törni az agyad!
Az én fiam is 11-es matekból pótvizsgázik 26-án... Õ már júlis eleje óta jár magántanárhoz, az egész éves anyagot végig vették, gyakorolták (a matektanár listát adott, mit kell átvenni a pótvizsgáig). Nagyon nagy haszna volt az egésznek, mert végre a gyerek megértette a matekot, csak egy értelmes tanár kellett hozzá! Kiderült, hogy nem a gyerek a hülye, hanem az iskolai tanárral van baj... :-[ Neked is kellett kapnod egy listát a matektanárodtól, azt kellett volna végigvenni idáig és a megadott feladatokat megoldani (gyakorolni). Ha ezt eddig nem tetted meg, akkor már eléggé elkéstél!
Ja, és 26-án írásbeli, 27-én szóbeli vizsga lesz... A fiaméknak azt mondta a matektanár, hogy aki az írásbelin átmegy, azt már nem húzhatják meg a szóbelin! :] Szóval az írásbelire kell gyúrni!!! Amúgy érdekes, hogy a matekcsoport 80%-a megbukott, ez nem tûnik fel az igazgatónak, hogy ENNYI hülye gyerek nem lehet, talán a tanítási módszerben van valami hiba? És a pótvizsgára sötét nadrág/szoknya, fehér ing/blúz kell!... :[
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindenkinek a válaszokat!Természetesen beszéltem a matektanárommal, h mit vegyek át, és egész nyáron tanultam az összes feladatot megoldottam, csak nem tudom, h zajlik egy ilyen vizsga, mert még soha nem buktam meg!!!
A kérdező hozzászólása: És ez mindenhol igy van, h másnap szóbeli?Mmint hha az irásbeli ok akkor utána biztosan kell szóbelizni?
Az iskolától kaptunk egy ajánlott levelet júniusban, amelyben tájékoztattak bennünket a pótvizsga idõpontjáról. Ilyet neked is kellett kapnod (vagyis a szüleidnek, mert a "gondviselõ" nevére címezték). Ebbõl tudtuk meg, mikor van az írásbeli, mikor van a szóbeli... (Az évzárón kellett írásban kérvényezni a pótvizsgát az igazgatótól. Ezt megtetted? Mert ha nem, akkor nem is írtak fel pótvizsgázni és akkor gáz van...)
A kérdező hozzászólása: Hát nem beszéltem az igazgatóval.Szerintem ez csak akkor van, hogyha több mint háromból bukik valaki, tavaly is volt bukás az osztályunkban és nem kértek semmilyen engedélyt, és most mégis az osztálytársaim.illetve remélem, h azok lesznek!!! És beszéltem a matek tanárral õ mondta, hogy hanyadikán, és hánykor.

Hogyan zajlik egy matek pótvizsga?

9.es voltam és megbuktam matekból rettegek hogy elfelejtem a matekhoz vagy leblokkolok mikor írásbeli lesz, van amit tudok van amit elfelejtek.. félek hogy nem fogom tudni nem is tudom hogy zajlik.. segítsetek!

Legjobb válasz: Nincs igazad. Egy normális egyetemre nem lehet bejutni apuci pénzével. A másik dolog meg, hogy egy egyetemre könnyû bejutni, de nagyon nehéz diplomával kijönni. Egy diáknak lehetnek rossz évei amikor nem jön össze semmi, lehet családi gondok miatt, lehet egészség...nem számít. S mikor valahogy talpra áll és sikerül legalább a pótvizsga, akkor jönnek az ilyen irigykedõ barmok és még jól leszólják meg lenézik. Amúgy bizonyított tény, hogy a jó szakemberek nem az osztályelsõkbõl lesznek hanem a közép átlag diákokból. Én se buktam meg egyszer se...pótvizsgára se maradtam soha, de amíg egy gyerek hozzá tud szólni a tananyaghoz, addig én tisztelem. Csak sajnos sok irigykedõ van és ha valaki jobban teljesít akkor már egybõl apucira meg a pénzére kell mutogatni.

Pótvizsgán írásbelizned kell, kapsz egy feladatsort, amit egy óra alatt meg kell oldani, ha azon megbuksz, mármint az írásbelin, akkor kell csak szóbelizned.
nekem 24.-én lesz. :) majd írok, ha átmentem. :'DD sok szerencsét kívánok én is mindenkinek. :']
A kérdező hozzászólása: értem.. járok matek tanárhoz reméem seikerülni fog már amennyire értem .. köszzi
Nagyon igazad van utolsó válaszoló!!Én is most megbuktam matekból, sok minden miatt, de leginkább h leszartam.Mióta máshogy állok a dolgokhoz, már értem a matekot, mert nem szarom le.Még azon is gondolkodok h majd felveszem faknak a matekot.
Nincs igazad. Egy normális egyetemre nem lehet bejutni apuci pénzével. A másik dolog meg, hogy egy egyetemre könnyû bejutni, de nagyon nehéz diplomával kijönni. Egy diáknak lehetnek rossz évei amikor nem jön össze semmi, lehet családi gondok miatt, lehet egészség...nem számít. S mikor valahogy talpra áll és sikerül legalább a pótvizsga, akkor jönnek az ilyen irigykedõ barmok és még jól leszólják meg lenézik. Amúgy bizonyított tény, hogy a jó szakemberek nem az osztályelsõkbõl lesznek hanem a közép átlag diákokból. Én se buktam meg egyszer se...pótvizsgára se maradtam soha, de amíg egy gyerek hozzá tud szólni a tananyaghoz, addig én tisztelem. Csak sajnos sok irigykedõ van és ha valaki jobban teljesít akkor már egybõl apucira meg a pénzére kell mutogatni.
hogy szóbelihez 10%-ot kell elérned ha az írásbeli 33% felett van akkor nemkell szóbelizned :D 9.-be buktam érettségim 5-ös lett matekból :)
Elõzõ válaszolóval nem értek 1et. Elit gimnáziumokban meg szakközepekben azért nem úgy megy a téma, mint ahogy a legtöbben hozzáállnak a pótvizsgáhóz meg az érettségihez, hogy tanulok valamennyit aztán úgyis átmegyek, meg az írásbeli nem számít. Ez egy nagy vicc.Szerencséd természetesen lehet, de azért nem arra kéne alapozni az egész pótvizsgát. Tanulj becsülettel és gyakorolj sokat.Tudd, hogy melyek azok a feladatok amiket álmodból felébresztve is megy, illetve melyek azok amik csak döcögnek. Ha ez megvan AKKOR tuti átmész. B.
Ha megkapod szóbelin a kettest, akkor nem kell szóbelizned. De nyugi, alapdolgokat kérdeznek írásbeli és szóbelin is, egyáltalán nem nehéz, ha rendesen tanulsz rá. Mellesleg kilencedikben engem is meghúztak matekból, a 4 évfolyamból az én pótvizsgám lett a legjobb:D Sok szerencsét!
Mikor nekem volt le se szarták az írásbelit, szóbelin meg felfirkált egy Pitagorasz tételt azt oldjam meg, azt jóccakát, ne szarj be átmész!
Hát igen, a jövöben majd az ilyen megbukott építészek fogják tervezni házainkat, mert apucinak van elég pénze, hogy beadja valami jó drága egyetemre, aztán ott is túlél valahogy, majd friss diplomával lófaszt se tudva fog munkába állni. Lehet a 4-es metrót is ilyen emberek csinálják... Nem tudom, te milyen [email protected] helyre jársz, de az én gimimbe halál ciki volt megbukni, de még 2esednek lenni is. Pláne 9.-be. Szánalom. U.i.: pontozzatok le nyugodtan, mert igazam van.
A kérdező hozzászólása: 08-01 07:26 nem értek egyet vele.. lány vagyok amúgy és matekból nem azért buktam meg mert nem érdekel és nem tanultam rá és mert meg akartam bukni, hanem mert nagyon nehezen megy.. senki nem tudott segiteni ugy h megértsem, jártam matekra ahol semmit nem értettem egy fiatal lánynál utánna fél órát tudtam koliba korepre menni ami szintén nem segitett, mindig reménykedtem egy kettesben ..sose sikerült.. osztályból többen megyünk matek pótvizsgára, nekem aztmondta a tanár hogy látja h szorgalmas vagyok meg h szeretném de nem elég..szöveges feladatokat egyltalán nem tudok..a többi ugy ahogy megy ..remélem sikerülni fog :(
Sziasztok! Vállalok pótvizsgára felkészítést, korrepetálást matekból, Budapesten, jutányos áron. ELTE-n vagyok matek szakos hallgató. 06 30 25 661 25
Sajnos én is ebbe a cipõben járok. Megvágtak matekból és lehet nem vagyok jó matekból de én igenis szenvedtem és gyakoroltam és próbálkoztam... De sajnos nem lett meg amit igazságtalanak tartok annak fényében, hogy olyanok meg megkapták a 2 est akik szartakrá... A többi tantárgyból viszont jó vagyok. Szóval szerintem attól, hogy valaki nem jó matekból és megbukik attól lehet még jó ember, meg amiben jó abban érhet el sikereket. Nem kell mindenkinek matek zseninek lenne és szerintem rengetek felesleges dolgot tanítanak matekból gimnáziumban... Minden pótvizsgázónak 1 kalappal!!
Meg kellett írnunk az írásbelit, ha az meglett 50%, akkor nem kellett szóbelizni, akinek nem lett meg annak kellett. Amúgy én is 9.-ben buktam matekból, de simán átmentem, 70%-os lett :)
Énis megbuktam matekból, nekem 25.-én lesz a vizsga..és nagyon félek!:S Remélem sikerül, 11.-es leszek ha minden igaz.. Sok sikert mindenkinek! Amúgy tényleg 1 órád van megoldani az írásbelit, és ha az nem sikerül, akkor van csak szóbeli.
Én is megbuktam 9.-ben:S az osztályból én voltam a leggyengébb matekból..nem tudom h. fog sikerülni:'( nekem is aug. 27. mindenkinek sok szerencsét:) L
uuuhhhh.... dejó csak 33%-ot kell elérni írásbelin a ketteért???:O az kiráállly!!! csak mert én is 9.-es voltam és buktam matekból és aug. 27-én pótvizsga:S:S:S
Én is megbuktam matekból. Szerencsére meg van a tavalyi pótvizsga lap, így tudom hogy hasonló feladatok lesznek benne, és így azokat gyakorlom. Én majd ha ÁTMENTEM a pótvizsgán akkor leszek 11.-es. Fogd fel úgy, hogy simán átmész. :) ha vannak olyan ismerõseid, akik tavaly buktak meg 9.ben kérdezd meg tõlük milyen feladatok voltak benne. :) De am kérdezem a többi válaszolót, igaz nem lehetne kérdezni válaszban, de nem úgy történik az egész, hogy bemész, kapsz egy feladatlapot, és kapsz rá 60percet, hogy megoldjad? én így tudtam. :O vagy elõször szóbelizned kell, és utána jön az írásbeli? áááá.
nekem 22-én lesz és remélem átmegyek:) ez egy 3 éves érettségi amire járok és most 10-es voltam de a papíron az van hogy javítóvizsga 9. évfojam. de sok sikert mindekinek aki megy PV-re ezen a nyáron:)

Hogyan zajlik egy gimnáziumban a pótvizsga? Német pótvizsgán milyen feladatok lehetnek?

Második félévben megbuktam németb?l. Kilencedikes vagyok és fogalmam sincs mib?l készülhetnék. A Direkt tankönyvb?l tanulunk.

Hogyan zajlik egy Ált. Iskolás pótvizsga?

7. évfolyamban kémia, matek

Legjobb válasz: Hát bemész, köszönsz, leülsz. Innen vagy húzol egy tételt, (nem tudom, hogy nektek kellette tanulni) kidolgozod és elmondod. Vagy pedig kikérdeznek, mindent elmesélsz amit tudsz. esetleg még az h kapsz egy feladatlapot. Nem tudom, nekem soha nem kellett pótvizsgázni és nem tudom h mennek a dolgok de sztem nem tévedtem sokat.

Hát bemész, köszönsz, leülsz. Innen vagy húzol egy tételt, (nem tudom, hogy nektek kellette tanulni) kidolgozod és elmondod. Vagy pedig kikérdeznek, mindent elmesélsz amit tudsz. esetleg még az h kapsz egy feladatlapot. Nem tudom, nekem soha nem kellett pótvizsgázni és nem tudom h mennek a dolgok de sztem nem tévedtem sokat.

Hogy zajlik egy 9. -es matek pótvizsga?

Hány százaléknak kell meglenni az írásbelin, hogy ne kelljen szóbelizni?Általában hány pontos az egész feladatsor, vagy az iskolánként változik?

Legjobb válasz: Nálunk iskolánként változott. Minden feladatból volt egy, és azt kellett megoldani. Szóbelinél meg húztunk tételt. Phitogorasz, Thálesz tételt húztam.

Nálunk iskolánként változott. Minden feladatból volt egy, és azt kellett megoldani. Szóbelinél meg húztunk tételt. Phitogorasz, Thálesz tételt húztam.

Hogy zajlik egy matek pótvizsga? Kel szóbelizni is vagy csak akkor ha írásbelin nem érjük el a minimumot, vagy hogy van ez?

Legjobb válasz: Csak annyit tudok, hogy ha 10 pontod van, akkor mehetsz szóbelizni. ha annyi se, akkor megbuktál.

Csak annyit tudok, hogy ha 10 pontod van, akkor mehetsz szóbelizni. ha annyi se, akkor megbuktál.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!