Találatok a következő kifejezésre: Hogyan zajlik egy pótvizsga (20 db)

Hogyan zajlik egy pótvizsga?

Mosz 8. év végén megbuktam fölrajból és pótvizsgáznom kell!... Hogyan zajlik? Mikor? És mit kérdeznek csak a 8. év anyagát vaqgy mióta földrajz van onnantól kezdve mindnet? esetleg tételhúzás? vagy hogy meg yegy ilyen? és a pótvizsga után hogyan tudok beiratkozni iskolába? el?re is köszönöm a segítséget.

Legjobb válasz: oké hogy felvettek de az még nem iratkoztam be.. mert most nem sokára kéne menni beiratkozni csak ugye ha megbuktam nem iratkozhatok be.. oké hogy felvettek de még nem vagyok beiratkozva tehát a következõ kérdésem hogy ha a pótvizsgát megcsinálom jóra akkor auguszusba még mehetek abba az iskolába beiratkozni?

A kérdező hozzászólása: oké hogy felvettek de az még nem iratkoztam be.. mert most nem sokára kéne menni beiratkozni csak ugye ha megbuktam nem iratkozhatok be.. oké hogy felvettek de még nem vagyok beiratkozva tehát a következõ kérdésem hogy ha a pótvizsgát megcsinálom jóra akkor auguszusba még mehetek abba az iskolába beiratkozni?
Csak az adott tanév tananyagát (mivelhogy a korábbi évek követelményeit teljesítetted). Van tételhúzás, a részleteket az iskolában kérdezd meg, lehet, hogy írásbeli is van. A tankönyv, füzet alapján készülj. A beíratkozás majd a legalább elégséges bizonyítvány birtokában lehetséges.
A kérdező hozzászólása: szóval... ha teljesítem a pótvizsgát akkor még beiratkozhatok abba az iskolába ahova felvettek?.. Mert felvettek egy nagyon jó iskolába protekcióval de ugye megbuktam így nem mehetek nyár elején beiratkozni mer tnicns bizonyítványom.. avagy ha teljesítem a pótvizsgát akkor van lehetõségem beiratkozni abba az iskolába vagy már b*szhatom mert betesznek valami rossz iskolába?
Ha felvettek, akkor felvettek, de legalább ott tanulj rendesen! De azért értesíteni kell õket.

Most voltam tizedikes gimnáziumban és sajnos megbukatattak matematikából! Pótvizsgázni fogok hamarosan! Hogyan zajlik egy pótvizsga?

Legjobb válasz: Írsz egy 45-60 perces feladatsort amiben a tizedikes anyagot szépen végigzongorázzák. Ha ezt megírtad akkor kijavítják és behívnak szóbelizni ahol a hibáidra fognak rákérdezni. Tanácsok: - Az írásbeli után beszéld meg valakivel, hogyan kellett volna csinálni a példákat. Így a szóbelin nem leszel néma. - Tizedik osztályban a másodfokú témakört tanuld meg rendesen, mert az tananyag 60%a!

Írsz egy 45-60 perces feladatsort amiben a tizedikes anyagot szépen végigzongorázzák. Ha ezt megírtad akkor kijavítják és behívnak szóbelizni ahol a hibáidra fognak rákérdezni. Tanácsok: - Az írásbeli után beszéld meg valakivel, hogyan kellett volna csinálni a példákat. Így a szóbelin nem leszel néma. - Tizedik osztályban a másodfokú témakört tanuld meg rendesen, mert az tananyag 60%a!
A kérdező hozzászólása: Különben elfelejtettem megírni, hogy átmentem!:) És köszönöm a választ!

Hogy zajlik egy pótvizsga? (. Románia)

Pontosan azt akarom tudni hogy ha én els? félévben buktam 4-re most meg csak 5-re jövök(6ra kéne hogy 5-ösel át mennyek) akkor a pótvizsgán hányast kell írjak minimum?

Legjobb válasz: Ez jo kerdes mert pont az egyik osztalytarsam is igy jart de utana is neztem es nem talaltam semmit rola,ugyhogy fogalmam sincs

Ez jo kerdes mert pont az egyik osztalytarsam is igy jart de utana is neztem es nem talaltam semmit rola, ugyhogy fogalmam sincs
Én is pont igy jártam, és úgy tudom, hogy mindegy, hogy hanyassal zártál, meg ilyesmi, csak az számit, hogy a pótvizsgán meglegyen az átmenõ jegy.
5-ös kell:) egy tapasztalt ember ezt már tudja:DD


Hogy zajlik egy pótvizsga?

Matekból fogok 26.-án pótvizsgázni, és szeretném tudni, h most az utolsó héten még mi az amit mindenképp át kéne nézzek!11,-es tananyag.Ha lehet, olyan írjon aki csinált már ilyet, vagy mondjuk matek tanár aki csinált már ilyet a másik oldalról.

Legjobb válasz: Azt nézd át, amit nem igazán tudsz. Azt gyakorold be.

Azt nézd át, amit nem igazán tudsz. Azt gyakorold be.
Viszont nehéz, ha semmit nem tudsz!XD
jó tanács, és hasznos: évközben tanulj, és nem kell majd ilyen fa*ságokon törni az agyad!
Az én fiam is 11-es matekból pótvizsgázik 26-án... Õ már júlis eleje óta jár magántanárhoz, az egész éves anyagot végig vették, gyakorolták (a matektanár listát adott, mit kell átvenni a pótvizsgáig). Nagyon nagy haszna volt az egésznek, mert végre a gyerek megértette a matekot, csak egy értelmes tanár kellett hozzá! Kiderült, hogy nem a gyerek a hülye, hanem az iskolai tanárral van baj... :-[ Neked is kellett kapnod egy listát a matektanárodtól, azt kellett volna végigvenni idáig és a megadott feladatokat megoldani (gyakorolni). Ha ezt eddig nem tetted meg, akkor már eléggé elkéstél!
Ja, és 26-án írásbeli, 27-én szóbeli vizsga lesz... A fiaméknak azt mondta a matektanár, hogy aki az írásbelin átmegy, azt már nem húzhatják meg a szóbelin! :] Szóval az írásbelire kell gyúrni!!! Amúgy érdekes, hogy a matekcsoport 80%-a megbukott, ez nem tûnik fel az igazgatónak, hogy ENNYI hülye gyerek nem lehet, talán a tanítási módszerben van valami hiba? És a pótvizsgára sötét nadrág/szoknya, fehér ing/blúz kell!... :[
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindenkinek a válaszokat!Természetesen beszéltem a matektanárommal, h mit vegyek át, és egész nyáron tanultam az összes feladatot megoldottam, csak nem tudom, h zajlik egy ilyen vizsga, mert még soha nem buktam meg!!!
A kérdező hozzászólása: És ez mindenhol igy van, h másnap szóbeli?Mmint hha az irásbeli ok akkor utána biztosan kell szóbelizni?
Az iskolától kaptunk egy ajánlott levelet júniusban, amelyben tájékoztattak bennünket a pótvizsga idõpontjáról. Ilyet neked is kellett kapnod (vagyis a szüleidnek, mert a "gondviselõ" nevére címezték). Ebbõl tudtuk meg, mikor van az írásbeli, mikor van a szóbeli... (Az évzárón kellett írásban kérvényezni a pótvizsgát az igazgatótól. Ezt megtetted? Mert ha nem, akkor nem is írtak fel pótvizsgázni és akkor gáz van...)
A kérdező hozzászólása: Hát nem beszéltem az igazgatóval.Szerintem ez csak akkor van, hogyha több mint háromból bukik valaki, tavaly is volt bukás az osztályunkban és nem kértek semmilyen engedélyt, és most mégis az osztálytársaim.illetve remélem, h azok lesznek!!! És beszéltem a matek tanárral õ mondta, hogy hanyadikán, és hánykor.

Hogyan zajlik egy matek pótvizsga?

9.es voltam és megbuktam matekból rettegek hogy elfelejtem a matekhoz vagy leblokkolok mikor írásbeli lesz, van amit tudok van amit elfelejtek.. félek hogy nem fogom tudni nem is tudom hogy zajlik.. segítsetek!

Legjobb válasz: Nincs igazad. Egy normális egyetemre nem lehet bejutni apuci pénzével. A másik dolog meg, hogy egy egyetemre könnyû bejutni, de nagyon nehéz diplomával kijönni. Egy diáknak lehetnek rossz évei amikor nem jön össze semmi, lehet családi gondok miatt, lehet egészség...nem számít. S mikor valahogy talpra áll és sikerül legalább a pótvizsga, akkor jönnek az ilyen irigykedõ barmok és még jól leszólják meg lenézik. Amúgy bizonyított tény, hogy a jó szakemberek nem az osztályelsõkbõl lesznek hanem a közép átlag diákokból. Én se buktam meg egyszer se...pótvizsgára se maradtam soha, de amíg egy gyerek hozzá tud szólni a tananyaghoz, addig én tisztelem. Csak sajnos sok irigykedõ van és ha valaki jobban teljesít akkor már egybõl apucira meg a pénzére kell mutogatni.

Pótvizsgán írásbelizned kell, kapsz egy feladatsort, amit egy óra alatt meg kell oldani, ha azon megbuksz, mármint az írásbelin, akkor kell csak szóbelizned.
nekem 24.-én lesz. :) majd írok, ha átmentem. :'DD sok szerencsét kívánok én is mindenkinek. :']
A kérdező hozzászólása: értem.. járok matek tanárhoz reméem seikerülni fog már amennyire értem .. köszzi
Nagyon igazad van utolsó válaszoló!!Én is most megbuktam matekból, sok minden miatt, de leginkább h leszartam.Mióta máshogy állok a dolgokhoz, már értem a matekot, mert nem szarom le.Még azon is gondolkodok h majd felveszem faknak a matekot.
Nincs igazad. Egy normális egyetemre nem lehet bejutni apuci pénzével. A másik dolog meg, hogy egy egyetemre könnyû bejutni, de nagyon nehéz diplomával kijönni. Egy diáknak lehetnek rossz évei amikor nem jön össze semmi, lehet családi gondok miatt, lehet egészség...nem számít. S mikor valahogy talpra áll és sikerül legalább a pótvizsga, akkor jönnek az ilyen irigykedõ barmok és még jól leszólják meg lenézik. Amúgy bizonyított tény, hogy a jó szakemberek nem az osztályelsõkbõl lesznek hanem a közép átlag diákokból. Én se buktam meg egyszer se...pótvizsgára se maradtam soha, de amíg egy gyerek hozzá tud szólni a tananyaghoz, addig én tisztelem. Csak sajnos sok irigykedõ van és ha valaki jobban teljesít akkor már egybõl apucira meg a pénzére kell mutogatni.
hogy szóbelihez 10%-ot kell elérned ha az írásbeli 33% felett van akkor nemkell szóbelizned :D 9.-be buktam érettségim 5-ös lett matekból :)
Elõzõ válaszolóval nem értek 1et. Elit gimnáziumokban meg szakközepekben azért nem úgy megy a téma, mint ahogy a legtöbben hozzáállnak a pótvizsgáhóz meg az érettségihez, hogy tanulok valamennyit aztán úgyis átmegyek, meg az írásbeli nem számít. Ez egy nagy vicc.Szerencséd természetesen lehet, de azért nem arra kéne alapozni az egész pótvizsgát. Tanulj becsülettel és gyakorolj sokat.Tudd, hogy melyek azok a feladatok amiket álmodból felébresztve is megy, illetve melyek azok amik csak döcögnek. Ha ez megvan AKKOR tuti átmész. B.
Ha megkapod szóbelin a kettest, akkor nem kell szóbelizned. De nyugi, alapdolgokat kérdeznek írásbeli és szóbelin is, egyáltalán nem nehéz, ha rendesen tanulsz rá. Mellesleg kilencedikben engem is meghúztak matekból, a 4 évfolyamból az én pótvizsgám lett a legjobb:D Sok szerencsét!
Mikor nekem volt le se szarták az írásbelit, szóbelin meg felfirkált egy Pitagorasz tételt azt oldjam meg, azt jóccakát, ne szarj be átmész!
Hát igen, a jövöben majd az ilyen megbukott építészek fogják tervezni házainkat, mert apucinak van elég pénze, hogy beadja valami jó drága egyetemre, aztán ott is túlél valahogy, majd friss diplomával lófaszt se tudva fog munkába állni. Lehet a 4-es metrót is ilyen emberek csinálják... Nem tudom, te milyen [email protected] helyre jársz, de az én gimimbe halál ciki volt megbukni, de még 2esednek lenni is. Pláne 9.-be. Szánalom. U.i.: pontozzatok le nyugodtan, mert igazam van.
A kérdező hozzászólása: 08-01 07:26 nem értek egyet vele.. lány vagyok amúgy és matekból nem azért buktam meg mert nem érdekel és nem tanultam rá és mert meg akartam bukni, hanem mert nagyon nehezen megy.. senki nem tudott segiteni ugy h megértsem, jártam matekra ahol semmit nem értettem egy fiatal lánynál utánna fél órát tudtam koliba korepre menni ami szintén nem segitett, mindig reménykedtem egy kettesben ..sose sikerült.. osztályból többen megyünk matek pótvizsgára, nekem aztmondta a tanár hogy látja h szorgalmas vagyok meg h szeretném de nem elég..szöveges feladatokat egyltalán nem tudok..a többi ugy ahogy megy ..remélem sikerülni fog :(
Sziasztok! Vállalok pótvizsgára felkészítést, korrepetálást matekból, Budapesten, jutányos áron. ELTE-n vagyok matek szakos hallgató. 06 30 25 661 25
Sajnos én is ebbe a cipõben járok. Megvágtak matekból és lehet nem vagyok jó matekból de én igenis szenvedtem és gyakoroltam és próbálkoztam... De sajnos nem lett meg amit igazságtalanak tartok annak fényében, hogy olyanok meg megkapták a 2 est akik szartakrá... A többi tantárgyból viszont jó vagyok. Szóval szerintem attól, hogy valaki nem jó matekból és megbukik attól lehet még jó ember, meg amiben jó abban érhet el sikereket. Nem kell mindenkinek matek zseninek lenne és szerintem rengetek felesleges dolgot tanítanak matekból gimnáziumban... Minden pótvizsgázónak 1 kalappal!!
Meg kellett írnunk az írásbelit, ha az meglett 50%, akkor nem kellett szóbelizni, akinek nem lett meg annak kellett. Amúgy én is 9.-ben buktam matekból, de simán átmentem, 70%-os lett :)
Énis megbuktam matekból, nekem 25.-én lesz a vizsga..és nagyon félek!:S Remélem sikerül, 11.-es leszek ha minden igaz.. Sok sikert mindenkinek! Amúgy tényleg 1 órád van megoldani az írásbelit, és ha az nem sikerül, akkor van csak szóbeli.
Én is megbuktam 9.-ben:S az osztályból én voltam a leggyengébb matekból..nem tudom h. fog sikerülni:'( nekem is aug. 27. mindenkinek sok szerencsét:) L
uuuhhhh.... dejó csak 33%-ot kell elérni írásbelin a ketteért???:O az kiráállly!!! csak mert én is 9.-es voltam és buktam matekból és aug. 27-én pótvizsga:S:S:S
Én is megbuktam matekból. Szerencsére meg van a tavalyi pótvizsga lap, így tudom hogy hasonló feladatok lesznek benne, és így azokat gyakorlom. Én majd ha ÁTMENTEM a pótvizsgán akkor leszek 11.-es. Fogd fel úgy, hogy simán átmész. :) ha vannak olyan ismerõseid, akik tavaly buktak meg 9.ben kérdezd meg tõlük milyen feladatok voltak benne. :) De am kérdezem a többi válaszolót, igaz nem lehetne kérdezni válaszban, de nem úgy történik az egész, hogy bemész, kapsz egy feladatlapot, és kapsz rá 60percet, hogy megoldjad? én így tudtam. :O vagy elõször szóbelizned kell, és utána jön az írásbeli? áááá.
nekem 22-én lesz és remélem átmegyek:) ez egy 3 éves érettségi amire járok és most 10-es voltam de a papíron az van hogy javítóvizsga 9. évfojam. de sok sikert mindekinek aki megy PV-re ezen a nyáron:)

Hogyan zajlik egy gimnáziumban a pótvizsga? Német pótvizsgán milyen feladatok lehetnek?

Második félévben megbuktam németb?l. Kilencedikes vagyok és fogalmam sincs mib?l készülhetnék. A Direkt tankönyvb?l tanulunk.

Hogyan zajlik egy Ált. Iskolás pótvizsga?

7. évfolyamban kémia, matek

Legjobb válasz: Hát bemész, köszönsz, leülsz. Innen vagy húzol egy tételt, (nem tudom, hogy nektek kellette tanulni) kidolgozod és elmondod. Vagy pedig kikérdeznek, mindent elmesélsz amit tudsz. esetleg még az h kapsz egy feladatlapot. Nem tudom, nekem soha nem kellett pótvizsgázni és nem tudom h mennek a dolgok de sztem nem tévedtem sokat.

Hát bemész, köszönsz, leülsz. Innen vagy húzol egy tételt, (nem tudom, hogy nektek kellette tanulni) kidolgozod és elmondod. Vagy pedig kikérdeznek, mindent elmesélsz amit tudsz. esetleg még az h kapsz egy feladatlapot. Nem tudom, nekem soha nem kellett pótvizsgázni és nem tudom h mennek a dolgok de sztem nem tévedtem sokat.

Hogy zajlik egy matek pótvizsga? Kel szóbelizni is vagy csak akkor ha írásbelin nem érjük el a minimumot, vagy hogy van ez?

Legjobb válasz: Csak annyit tudok, hogy ha 10 pontod van, akkor mehetsz szóbelizni. ha annyi se, akkor megbuktál.

Csak annyit tudok, hogy ha 10 pontod van, akkor mehetsz szóbelizni. ha annyi se, akkor megbuktál.

Hogyan zajlik egy kilencedik évfolyamos matek szóbeli pótvizsga? Nagyon félek.

Ma voltam írásbelin és holnap dől el hogy kell-e szóbeliznem. Nem érzem hogy úgy sikerült az írásbelim hogy egyből átmegyek szerintem szóbeliznem kell majd pedig rengeteget tanultam a pótvizsgára. Napi 4 órát és a pótvizsga előtti nap 8 órát ültem a korrepetáló tanáromnál szóval tényleg nem kevés és nagyon igyekeztem. De benne volt pont az a 3 tétel amit nem vettünk korrepetáláson.:( Úgyhogy szerintem szóbeliznem kell. Ez hogyan zajlik hányan ülünk bent és táblánál oldogatunk meg feladatokat? stb.

Legjobb válasz: Szia én is így állok :D A szóbelin elõveszik a te kis dolgozatod és abból fognak kérdezni rákérdeznek ami nem ment hátha csak lámpaláz miatt rontottad el :) Nem lesz gáz, ha látják, hogy tanultál nem fognak megbuktatni.

Szia én is így állok :D A szóbelin elõveszik a te kis dolgozatod és abból fognak kérdezni rákérdeznek ami nem ment hátha csak lámpaláz miatt rontottad el :) Nem lesz gáz, ha látják, hogy tanultál nem fognak megbuktatni.
Na, legalább elmentél rá. Más még annyi fáradságot sem vesz, hogy elmenjen erre a lehetõségre. Ha sokat tanultál, az jó, mert annál nagyobb esélye van, hogy csak átengednek valahogy. Majd írd meg (holnap), hogy milyen lett. Lehet nemis kell szóbelizned. Addig meg még azt a három hiányzó tételt is vedd át a tanároddal. Meg az kis biztosnágot ad.
Azokat a feladatokat, amik nem mentek (most írásbelin), át kéne venned a tanároddal, hogy szóbelin menjen. (Csak gondolom már nem emlékszel a feladatokra)
Te legalább készülsz is. Nagyon jó, ha még emlékszel a kérdésekre. Mert legalább úgy fel tudsz normálisan készülni. Meg ha tanárral készülsz, úgy gondolom meg is érted az anyagot, ami nem utolsó szempont.
Akkor még nézd azért át a törteket is, meg az egyenleteket is.- A törtek nem különösebben nehezek (csak vigyázni kell az elõjelekkel meg a zárójelekkel, ha vannak).
A kérdező hozzászólása: de emlékszem! a magasságszámítás, a venn diagramm, és az intervallumok nem mentek. Ezen kívül most gyakorlom a törteket meg az egyenleteket mert eszembe jutott hogy azokhoz sem írtam semmit mert nem értem õket. 2 órán keresztül egyenleteztünk de nem értettem meg:( a Venn diagrammot és az intervallumot már értem:) A magasságszámítást nem:(
A kérdező hozzászólása: hogyan kell ilyen magasság izét kiszámolni?
Ez így elég sovány minek a magasságát?, geometrián belül merre?

Hogyan zajlik egy matek pótvizsga?

Hány ponttól/százaléktól kettes? hány feladat van?

Legjobb válasz: Azt hiszem a 20%-ot felemelték 25-re. De egyébként bemész, írsz, ha sikerül a 25, de nincs meg a másik határ (azt pontosan nem tudom, de azt hiszem 35%), akkor szóbelizned kell, ha a megadott határ felett teljesítesz, akkor átmentél.

Azt hiszem a 20%-ot felemelték 25-re. De egyébként bemész, írsz, ha sikerül a 25, de nincs meg a másik határ (azt pontosan nem tudom, de azt hiszem 35%), akkor szóbelizned kell, ha a megadott határ felett teljesítesz, akkor átmentél.
Nem volt 3 napos elõkészítõ, ahol megbeszéltétek volna a vizsgának a menetét, vagy ahol hasonló feladatokat kaptál volna, mint amilyen vizsgán lesz!? Amúgy kivel, mibõl tanultál? Sok sikert!
a 20-25 %-os változtatás csak érettségin van!
Tényleg..!! Azt hiszem ha eléred a 10%-ot akkor mehetsz szóbelire, ha meg van a 25, akkor átmentél!
Ez attól függ. Azt hiszem, hogy ott is 20% kell a ketteshez. Általában egy A4-es lap mindkét oldala, tehát mint egy általános témazáró. Szóbeli csak akkor van, ha nem éred el a 20%-ot, legutóbb az volt a szóbeli, hogy azokat a feladatokat kell megcsinálni, amit nem tudtál... Szóval elég nagy baromság, inkább próbáld meg összeszedni a 20%-ot írásban. Hajrá!
Most akkor hogy is van? Megírod a tesztet majd azt kijavítják és ha nincs meg x% akkor kell szóbelizned?
A kérdező hozzászólása: év végén kaptunk ofõtõl (õ a matektanár) egy lapot, amire felvannak írva az oldalszámok és a feladatok, amiket gyakorolni kell. járok matektanárhoz. már mindent átvettünk, de még gyakorlunk amennyit csak lehet. rengeteg házit is kapok. az egyenletek, halmazok, függvények mennek, de mint említettem van, ami nehezebben. mégis nagyon izgulok :/ ofõ aztmondta 40-50%-tól megvan a kettes. én ezt egy picit "soknak" találom. lehet csak azért mondta, hogy készüljünk fel rá rendesen (?!) bár nem tudom hogy van ez egy pótvizsgán. még sosem buktam meg.
A kérdező hozzászólása: igen


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!